|
تداوم آلودگی هوا در پایتخت
شاخص کیفیت هوای تهران دیروز بر روی عدد 137 قرار گرفت تا هوای پایتخت در سومین روز متوالی برای گروههای حساس جامعه آلوده گزارش شود. همچنین شاخص کیفیت هوا طی 24 ساعت گذشته به طور میانگین روی عدد 150 قرار داشت و هوای تهران برای همه گروههای جامعه آلوده بود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» ازیک شهرستان در استان لرستان، تنها نقطهای از کشور که وضعیت سفید کرونایی دارد
چگنی نمیگیرد!
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در گفتوگو با «وطن امروز»: مردم این منطقه تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند و حتی به بیماران کرونایی شهرهای اطراف خدمات میرسانند
اسدالله خسروی کاکاوند: با وجود کاهش چشمگیر مرگومیر ناشی از کرونا، هنوز هیچ نقطهای در کشور در وضعیت سفید به سر نمیبرد غیر از یک شهرستان: چگنی.
به گزارش «وطن امروز»، شهرستان چگنی که فاصله چندانی با خرمآباد، مرکز استان لرستان ندارد، تنها شهرستانی در کشور است که در نقشه کرونایی وزارت بهداشت به رنگ سفید است و این بدان معناست که هفتههاست هیچ مرگومیر و ابتلایی در این شهرستان رخ نداده است. چگنی که تا قبل از سال 1397 با نام شهرستان «دوره» نامیده میشد، یکی از شهرستانهای تازهتأسیس کشور است. چگنی سال 1390 با تجمیع ۲ بخش چگنی و ویسیان تأسیس شد و مرکز آن شهر سرابدوره است. این شهرستان حدود 42 هزار نفر جمعیت دارد. شهرستان چگنی دارای طبیعتی سبزپوش با آبشارهایی تماشایی همچون آبشار «دال آو» است؛ طبیعتی دیدنی که از یک طرف گلهایی زیبا به نام لالههای واژگون را در چمنزار خود جای داده است و از سوی دیگر رودخانهای زیبا از میانش میگذرد که بر جذابیت این دشت همیشه سرسبز میافزاید. این شهرستان زیبا از ابتدای شیوع کرونا در وضعیت مناسبی به سر میبرد و همواره آمار ابتلا در آن بسیار ناچیز بوده و هیچ مرگی در آن ثبت نشده است. قدرتالله ترابینژاد، فرماندار چگنی درباره این شهرستان میگوید: چگنی با ۴۵ هزار نفر جمعیت دارای ۳ بخش و 6 دهستان است که عمده فعالیت مردم دامپروری و کشاورزی است. شهرک دام سفیدکوه ۱۰۰ واحد دامپروری دارد که ظرفیت خوبی است، همچنین معدن سنگ گوهره که در کشور تک و نمونه است، مربوط به شهرستان چگنی است.
ترابینژاد اضافه کرد: حدود ۲۸ معدن در شهرستان وجود دارد که ۱۹ مورد فعال است و در این معادن حدود ۱۰۰۰ نفر مشغول فعالیت هستند. فرماندار چگنی با بیان اینکه دامداری سنتی و کارخانه الکلسازی ویسیان در شهرستان وجود دارد، افزود: شهرک صنعت فولاد در شهرستان وجود دارد ولی متأسفانه حدود ۲ سال است که تعطیل شده است. صنایع دستی در شهرستان وجود دارد که ظرفیتهای خوبی است اما در بعد تشکیلات اداری ضعیف هستیم و باید مستقل شود. وی درباره آخرین وضعیت کرونا در این شهرستان میگوید: چگنی جزو شهرستانهای سفید است و در بهار امسال نخستین شهرستانی بود که در آن نمازجمعه برگزار شد.
اما علت وضعیت سفید این شهرستان چیست؟ اگر به خیابانهای سرابدوره مرکز شهرستان چگنی سری بزنید، مشاهده میکنید اهالی آن با همیاری مثالزدنی به رعایت پروتکلهای بهداشتی مبادرت میورزند. گروههای جهادی اعم از طلاب، بسیج مردمی و... شهرستان چگنی برای مبارزه با بیماری کرونا با همکاری شبکه بهداشت و درمان در همان ابتدا شروع به گندزدایی و ضدعفونی سطوح، منازل و معابر، تولید و توزیع ماسک و الکل کردند و تقریبا تمام شهرستان مورد پوشش قرار گرفت. حجتالاسلام محمدحسین سوری، امام جمعه سراب دوره در گفتوگو با سفیر افلاک، میگوید: شهرستان چگنی با داشتن بیش از ۴۱ هزار جمعیت به عنوان تنها شهرستان وضعیت سفید استان لرستان اعلام شده که این به خاطر زحمات کادر شبکه بهداشت و درمان و همچنین رعایت اصول بهداشتی از جانب مردم بوده است. سرهنگ محمد علیزاده، فرمانده سپاه چگنی نیز در گفتوگو با سفیرافلاک، میگوید: با توجه به وضعیت سفید شهرستان چگنی باید از مردم، گروههای جهادی بویژه مدافعان سلامت که در حال مبارزه با این بیماری هستند، تقدیر و تشکر کنیم. سپاه و بسیج علاوه بر حفاظت و دفاع از دستاوردهای انقلاب و تامین امنیت پایدار، با همه ظرفیتها برای مقابله با ویروس کرونا و حفظ سلامتی مردم پای کار بودهاند. وی بیان کرد: با راهاندازی ۶ کارگاه تولیدی ماسک در سطح شهرستان چگنی، ۱۴۸هزار عدد ماسک توسط گروههای جهادی تولید شده است.
علیزاده اظهار کرد: در ۳ مرحله در تابستان بسیج به کمک شبکه بهداشت شهرستان چگنی شتافت و همه خانوارهای این شهرستان را غربالگری کرد؛ ۲۰ هزار نفر در ورودی شهرها را تبسنجی کردهاند. وی افزود: نیروهای جهادی به صورت شبانهروزی در کنار شبکه بهداشت و درمان چگنی بودهاند و در کنار هر بهورز در خانههای بهداشت، ما یک تیم ۲ نفره از بسیج داشتهایم که به افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند خدمات ارائه میدادند. در هر روستا یک تیم گندزدایی ۴ نفره کار ضدعفونی و گندزدایی را انجام دادهاند. محمد ناصری، رئیس شبکه بهداشت و درمان چگنی نیز میگوید: وزارت بهداشت وضعیت سفید کرونایی را بر اساس میزان مرگومیر و بستری در 3-2 هفته اخیر اعلام کرده است که این به معنی ریشهکن کردن ویروس کرونا در منطقه نیست بلکه ویروس کرونا وجود دارد و باید کماکان اقدامات بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی، پروتکلهای بهداشتی و... رعایت شود. وضعیت سفید کرونایی چگنی اول نتایج زحمات خود مردم بوده است، سپس شبکه بهداشت و درمان و معاونان، استاندار و فرماندار چگنی، فرمانده سپاه استان لرستان و چگنی، دهیاران و بویژه گروههای جهادی که همگام با بهورزان و دهیاران تلاش کردهاند.
* کمک به سایر شهرها
شهرستان چگنی را میتوان یک الگوی مقابله با کرونا قرار داد؛ در روزهایی که اکثر شهرستانهای لرستان قرمز بودند، این شهرستان در وضعیت سفید بود و هنوز همین وضعیت را حفظ کرده، حتی کادر درمان چگنی به بیماران کرونایی شهرستانهای اطراف کمک میکردند.
در همین ارتباط نماینده مردم خرمآباد در گفتوگو با «وطن امروز» درباره علت سفید ماندن وضعیت شهرستان چگنی از ابتدای شیوع کرونا تاکنون گفت: عوامل متعددی در سفید ماندن منطقه چگنی تاثیرگذار بوده که مهمترین آن، رعایت جدی دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم این خطه بویژه تعطیل کردن تمام مراسمهای عزا و عروسی و دورهمیهاست. مهرداد ویسکرمی با بیان اینکه همراهی مردم در فاصلهگذاریهای فیزیکی و حمایت جهادگران بسیجی، کادر پزشکی و نیروهای مراکز بهداشت شهرستان در تامین مواد ضدعفونی کننده و نیازهای بهداشتی از دیگر عوامل سفید ماندن وضعیت این شهرستان است، گفت: متفاوت بودن چگنی و روستاهای اطراف آن به دلیل پراکندگی جغرافیایی جمعیت روستایی، برخورداری از طبیعت بسیار زیبا و آب و هوای خوب و خاک حاصلخیزی که دارد است. خیلی از محصولات باغی و صیفی و گیاهان دارویی نیز در آنجا وجود دارد و مردم مناطق روستایی این شهرستان چون کشاورز و دامدار هستند برای تهیه موادغذایی آن هم در شرایط کرونایی کمتر از خانه یا روستا خارج میشوند. وی اضافه کرد: روستانشینی و پراکندگی جمعیت به دلیل فواصل زیاد روستاها و نیز عدم تجمعات به همراه استفاده از مواد غذایی طبیعی و آب و هوای مناسب، دلیل دیگر وضعیت سفید شهرستان چگنی در برابر بیماری کشنده کروناست. نماینده مردم خرمآباد تصریح کرد: به نظر میرسد مسائل ژنتیکی نیز بر کاهش میزان ابتلای افراد این منطقه به کرونا تاثیرگذار است، چرا که بالاترین میزان بستری و مبتلایان به کرونا در استان لرستان مربوط به شهرستان الشتر بود اما مردم شهرستان چگنی کمترین و در حد بسیار پایینی به این بیماری مبتلا شدند تا جایی که ظرفیت تختهای درمانی و بیمارستانی چگنی به نسبت سایر شهرستانهای استان خالی بوده و در برخی مواقع مبتلایان از مرکز استان برای بستری شدن به این شهرستان اعزام میشدند، ویس کرمی اظهار داشت: مقاومت مردم و بنیه قوی مردمان این منطقه در برابر بیماریها کاملا مشهود و ملموس است که بخشی از آن به تغذیه سالم، هوای پاک، فعالیت در مزارع و دشت و دمن و استفاده از اکسیژن خالص برمیگردد.
وی در پایان افزود: مردم این منطقه از لحاظ عاطفی بسیار احساساتی هستند و در زمان مریضی یک فرد، رسیدگیها به او (البته با حفظ چارچوبهای بهداشتی) هم از لحاظ عاطفی و هم بهداشتی بیشتر میشود که وی بیماری را فراموش میکند. این در حالی است که در کشورهای اروپایی و آمریکایی بخش عمده سالمندان مبتلا به بیماری کرونا به دلیل بیتوجهی عاطفی جان خود را از دست دادند.
ارسال به دوستان
اخبار
با تصویب اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک
دوره پیشدبستانی ۳ ساله شد
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به تصویب اساسنامه «سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک» در جلسه روز سهشنبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، جزئیات آن را اعلام کرد. رضوان حکیمزاده در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: اساسنامه، اساسنامهای اصولی را مورد توجه قرار داده که باید در امر تعلیم و تربیت کودک لحاظ شود. موضوع، تربیت به صورت یکپارچه است و این سازمان تمام امور مربوط به برنامهریزی، هدایت، نظارت، صدور مجوز و ارزیابی تعلیم و تربیت کودکان زیر 6 سال را به صورت یکجا و متمرکز بر عهده دارد. حکیمزاده گفت: در این اساسنامه، دوره کودکی به عنوان ۲ دوره درنظر گرفته میشود، یک دوره از بدو تولد تا ۳ سالگی که محوریت تربیت کودکان با خانواده است و اساسنامه تاکید دارد که رویکرد اصلی تعلیم و تربیت کودکان در این دوره سنی، بودن در کنار خانواده و توانمندسازی خانوادهها برای اتخاذ روشهای تربیتی مناسب کودکان است. وی ادامه داد: اما دوره بعدی، شامل دوره پیشدبستانی میشود که در سیستم قبلی ۲ سال را دربر میگرفت اما اینجا به ۳ سال ارتقا یافته و کودکان از سن ۳ تا ۶ سال، مشمول دوره پیشدبستانی میشوند و رویکرد تقویت مراکز تعلیم و تربیت کودکان است تا کودکان از آموزشهای لازم برخوردار شوند.
***
ثبتنام در سامانه مجوز تردد بینشهری منتفی شد
مدیر روابط عمومی فرمانداری تهران با اشاره به اینکه در کشور تنها استان نارنجی مازندران است، افزود: صدور مجوز سفر به این استان در سامانه متوقف شده است. ایمان قربانی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح روند توقف صدور مجوز تردد بینشهری گفت: در حال حاضر تمام استانهای کشور و حتی گیلان و گلستان در وضعیت زرد قرار گرفتهاند و تردد به شهرهای زرد نیازمند مجوز نیست اما استان مازندران نارنجی است و تردد به استانهای نارنجی و قرمز ممنوع است. وی تاکید کرد: در حال حاضر مجوز تردد برای استان مازندران صادر نمیشود و به این ترتیب ثبتنام در سامانه مجوز تردد بینشهری منتفی است.
ارسال به دوستان
روایت دیدار با حضرت ماه
حامد فخریزاده: در بیش از ۲ ماهی که از شهادت پدر میگذرد، تقریبا با همه مسؤولان و مقامات لشکری و کشوری دیدار داشتهایم ولی دیدار با حضرت آقا با همه این دیدارها متفاوت بود؛ به خاطر آن فضای معنوی، حکیمانه و صمیمانهای که حاکم بر دیدار بود و بیانات دلگرمکننده و شیوایی که داشتند و باعث تسلای بیش از پیش قلبهای داغدار ما شد. حضرت آقا در این جلسه به ویژگیهای مختلف و تمایزات شخصیت پدر اشاره کردند و فرمودند: این شهید بزرگوار قدیمیترین و برجستهترین عالم هستهای کشور بود، ایشان فنی و وارد کار بودند، یعنی فقط صرف دانشگاهی بودن و تدریس نبود، بلکه در میدان عمل و کار وارد شدند. ایشان به معنای واقعی کلمه برجسته و عالیمقام بودند. حضرت آقا در ادامه به گمنامی و اخلاص کمنظیر پدر اشاره کردند و بیان داشتند: عظمت یافتن نام شهید فخریزاده در میان عموم مردم و ابراز تاسف بسیاری از جوانان از ناشناخته بودن ایشان در زمان حیات، نشان اخلاص کمنظیر و عظمت شهید بود.
حضرت آقا به دلنوشتههای زیبایی که برای شهادت شهید فخریزاده نوشته شده بود اشاره کردند و فرمودند: دلنوشتههایی که به خاطر شهادت شهید فخریزاده به دست من رسید و مطالعه کردم، دیدم نوشتند چه حیف این شهید را قبل از شهادت ایشان نمیشناختیم و بسیار تأسف میخوردند از عدم شناخت این شهید قبل از شهادتش.
خانواده و مادر در این دیدار ضمن تشکر از این دیدار که خدمتشان مشرف شدیم به پیام تسلیت حضرت آقا بعد از شهادت پدر اشاره و از این پیام تسلیت تشکر کردند و آن را بسیار دلگرمکننده و تسلادهنده قلبهای داغدار ما عنوان کردند. همچنین از حضرت آقا خواستند ۲ تدبیر و دستورشان در پیام تسلیت با قوت پیگیری شود. ما اعتقاد داریم فرمایشات حضرت آقا حکمتی است که از قلب ایشان بر زبانشان جاری میشود. پیام حضرت آقا واقعا دلگرمکننده بود؛ هم از حیث اشاره رهبر معظم انقلاب به بعد دانشمند هستهای و دفاعی بودن پدر که در آن ایام عدهای به دلایل مختلف میخواستند این قضیه مخفی بماند، هم از حیث ۲ تدبیر و دستور مهم حضرت آقا یعنی پیگیری این جنایت و مجازات قطعی عاملان و آمران و پیگیری تلاش علمی و فنی شهید در همه بخشهایی که پدر به آن اشتغال داشتند. البته حضرت آقا که خود در جریان فعالیتهای پدر بودند، وقتی تاکید میکنند در تمام حوزههای فعالیت پدر، تلاشها ادامه پیدا کند، ناشی از اطلاع کامل رهبر معظم انقلاب است.
بنده با توجه با شناختی که از پدر داشتم حوزه فعالیت ایشان را به 4 بخش اصلی تقسیم میکنم: حوزه دفاعی و پدافندی، حوزه فلسفه فیزیک و فلسفه علم، حوزه پزشکی و حوزه علومشناختی. به گفته همکاران و مدیران بخشها و پروژههای ایشان، این شهید کاری را شروع نمیکرد مگر اینکه این کار برای نخستینبار در ایران و بعضا در منطقه و دنیا باشد و تقریبا هر کاری که این شهید بزرگوار به آن پرداخت، به نوعی نوآوری و بنیانگذاری بود.
وقتی نوبت بنده شد، خطاب به حضرت آقا عرض کردم در بررسی و پیگیری این حادثه وحشتناک باید حداقل از 10 سال قبل از ترور تا ماهها بعد از ترور بررسی شود و عوامل مختلف سیاسی و اجتماعی داخلی و خارجی مورد بررسی دقیق قرار بگیرد که عاملان و آمران شناسایی و مجازات شوند و اشاره کردم که این کار نه پدر را به ما برمیگرداند نه فخریزاده را به ایران بازخواهد گرداند ولی دیگر نباید چنین اتفاقی بیفتد که چنین سرمایههای ارزشمند و عناصر کمنظیری ترور شوند و نیاز است ابعاد قضیه کامل بررسی شود. قطعا براساس مکتب و معرفت اسلامی شهدا زندهاند و «عند ربهم یرزقون» هستند و قطعا بر اساس مکتب انقلابی ما از هر قطره خون شهید گل پیروزی میروید و خون شهید قطرهقطره بر زمین میریزد و خوشه خوشه از زمین بیرون میآید ولی باید بپذیریم فقدان ایشان جبرانناپذیر و خسران بزرگی است، لذا باید پیگیری کامل صورت بگیرد که دیگر چنین سرمایههای گرانقدر و عناصر علمی کمنظیر از بین نروند. نخستین عملیات تروریستی که برای پدر اتفاق افتاد، ایشان 38 ساله بودند، یعنی در سن جوانی؛ سیره زندگی و فکری یک جوان 38 ساله باید چگونه باشد که دشمنان بخواهند این شخص را از بین ببرند و بعد از چند ترور ناموفق بعد از 20 سال بالاخره ایشان را به شهادت میرسانند؟ لذا جریان فکری و جریان اندیشهای ایشان بسیار مهم است و لازم است در جامعه گسترش یابد.
برادر بزرگم آقا مهدی به رهبر انقلاب عرضکردند اگر جنابعالی موافق باشید و با اجازه شما ما میخواهیم در زمینه گسترش جریان فکری و اندیشهای پدر در جامعه، مؤسسهای را ایجاد کنیم با عنوان دفتر حفظ و نشر آثار شهید فخریزاده که حضرت آقا استقبال کردند و مکتوبات مربوط (نظامنامهها و آییننامهها) را با روی گشاده برای مطالعه، بررسی و اعلام نظر تحویل گرفتند.
رهبر انقلاب همچنین فرمودند: توصیهای است که همهجا و به همه جوانان میکنم و به شما هم این توصیه را امروز میکنم و آن توصیه فرزندآوری است و در ادامه فرمودند انقلاب در کشور باید توسط جوانان انقلابی و با تفکرات سالم و انقلابی اداره و هدایت شود و نسلهای بعدی که انقلاب را هدایت خواهند کرد باید از دل این خانوادهها و جوانان انقلابی باشند و بیان داشتند ایران نیاز به جوانان انقلابی دارد.
حضرت آقا بعد از پایان جلسه و موقع خداحافظی فرمودند: اگر این شرایط کرونایی نبود حتما در روزهای اول بعد از شهادت شهید فخریزاده شخصا به منزل شما برای تسلیت میآمدم و اگر عمری باقی بود و شرایط مساعد شد حتما به منزل شما میآیم.
با حضرت آقا خداحافظی میکنیم و شیرینی و خاطره این دیدار کوتاه ولی صمیمانه از خاطر تکتک ما فراموش نخواهد شد و ناخودآگاه به یاد علاقه و اعتقاد پدر به شخص حضرت آقا و ولایت فقیه افتادم که همواره ما را به حمایت از ایشان سفارش میکرد.
ارسال به دوستان
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از ۵۰۰۰ طرح اشتغالزایی و ۳۷۰۰ طرح ویژه کولبران رونمایی کرد
جهاد اشتغالزایی در کردستان
توجه به اشتغالزایی، تامین زیرساختها، ساخت مسکن، مدرسه، مسجد و... نمونهای از خدماترسانی جهادگران ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در راستای رفع محرومیت است که در جایجای ایرانزمین با اولویت مناطق کمبرخوردار در حال انجام است. در جریان سفر یکروزه رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به استان کردستان، هزاران طرح ایجاد اشتغال، احداث مسکن ملی، توزیع بستههای معیشتی و جهیزیه آغاز و رونمایی شد. به گزارش «وطن امروز»، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام روز دوشنبه پس از ورود به استان کردستان و ادای احترام به مقام شهدای این استان، از نمایشگاه طرحهای ایجاد اشتغال اجتماعمحور بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی در دانشگاه سنندج بازدید کرد. در این مراسم که نماینده ولیفقیه و امامجمعه سنندج، استاندار کردستان، مدیران عامل بنیاد برکت و احسان و سایر مقامات استانی حضور داشتند، از چند هزار شغل جدید ایجادشده توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام رونمایی شد.
مخبر در این مراسم گفت: ستاد اجرایی فرمان امام تاکنون 40 هزار شغل را با اجرای 8 هزار طرح و 1000 میلیارد تومان سرمایهگذاری در کردستان ایجاد کرده است. وی ادامه داد: امروز نیز با رونمایی از 5000 طرح با 500 میلیاردتومان سرمایهگذاری، مجموعا 16 هزار شغل در استان ایجاد شد و همچنین با اجرای 3700 طرح، 9 هزار شغل برای کولبران در ۳ استان کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی ایجاد کردیم.
مخبر در ادامه با بیان اینکه عمده مشاغل برای کولبران در زمینههای دامداری، فرش و صنایع دستی ایجاد شده است، عنوان کرد: مصمم هستیم با ایجاد زمینه اشتغال، مشکلات این عزیزان را که از سر ناچاری به کولبری رو آوردهاند مرتفع کنیم.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت نخستین واکسن ایرانی کرونا نیز گفت: تا این لحظه همه آزمایشهای واکسن «کووایران برکت» به ایمنترین و بهترین وجه جواب داده است. امیدواریم تا پایان سال 2 تا 3 میلیون دوز واکسن تولید کنیم و در بهار سال آینده، واکسن را به دست مردم برسانیم. در ادامه این مراسم هم بهمن مرادنیا، استاندار کردستان در سخنانی با اشاره به تحریم ستاد اجرایی فرمان حضرت امام توسط دولت آمریکا گفت: تحریم دکتر مخبر و ستاد اجرایی فرمان امام از سوی آمریکا، با توجه به پیشرفتها و دستاوردهای فراوان این ستاد بویژه در بحث واکسن کرونا کاملا طبیعی است. وی همچنین افزود: از ستاد اجرایی فرمان امام بابت اقدام بزرگی که در بحث کولبران آغاز کرده تشکر میکنم، خوشحالم که یکی از دغدغههای بزرگ مردم کردستان با کمک این مجموعه مرتفع میشود. همچنین ماموستا رستمی، نماینده ولیفقیه و امامجمعه سنندج نیز در این مراسم گفت: امیدواریم با تلاشهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، کردستان از زیر بار کولبری بیرون بیاید و همه کولبران زحمتکش و شریف، به سمت تولید و اشتغال بروند. وی افزود: مژده امروز دکتر مخبر برای اجرای 3700طرح اشتغالزایی و ایجاد 9 هزار شغل جدید برای کولبران، باعث خوشحالی همه کولبران شریف شد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در ادامه این سفر از طرح جهش دیمزارهای کردستان بازدید کرد. در این طرح بزرگ، 143 هزار هکتار اراضی کشاورزی برای کشت گندم، 13 هزار هکتار برای جو، 25 هزار هکتار برای حبوبات، 5 هزار هکتار برای علوفه و 3 هزار هکتار برای دانههای روغنی عملیاتی میشود. در حاشیه این بازدید مسؤولان طرح جهش تولید در دیمزارها در استانهای آذربایجان شرقی، کرمانشاه، کردستان، همدان، گلستان و خوزستان گزارشی از پیشرفت فیزیکی این طرح به رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ارائه کردند. در ادامه این سفر یکروزه و به همت بنیاد احسان وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، چندین هزار بسته معیشتی و حمایتی و جهیزیه جهت توزیع در مناطق محروم کردستان اهدا شد.
مخبر در حاشیه این برنامه گفت: از ابتدای سال تاکنون 200 هزار بسته معیشتی، بهداشتی و لوازمالتحریر با اولویت آسیبدیدگان کرونا در مناطق کمبرخوردار استان کردستان توزیع شده و 30 هزار بسته معیشتی دیگر هم توسط نیروهای جهادی همکار ستاد از امروز (دوشنبه) توزیع میشود.
وی همچنین افزود: اهدای 85 سری جهیزیه کامل در استان هم از دیگر اقدامات ستاد در سال جاری است. ستاد اجرایی هر 45 روز، یک میلیون بسته معیشتی و یک میلیون بسته بهداشتی در کشور توزیع میکند.
اعلام آغاز عملیات اجرایی ساخت 140 واحد مسکن ملی در شهرک بهاران سنندج، دیدار و گفتوگو با نماینده ولیفقیه در استان کردستان و همچنین بازدید و افتتاح طرح توسعه شرکت «کانی کاو کوسالان» و کارگاه احیاشده تولید لباس مخصوص پزشکان و تیم سلامت از دیگر بخشهای این سفر یکروزه بود.
ارسال به دوستان
۹۱ فوتی و ۶۶۰۸ مبتلای جدید کرونا در کشورطی یک شبانه روز
صدای پای پیک چهارم کرونا میآید
با آنکه آمار مبتلایان و قربانیهای بیماری «کووید-19» در کشور به نسبت ماههای گذشته بسیار کم شده است اما مسؤولان و کارشناسان بهداشتی، همچنان تاکید دارند در صورت عادیانگاریها و کمتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی، امکان شیوع موج جدید این بیماری در کشور دور از انتظار نیست. به گزارش« وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با بیان اینکه مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۳۱۴ نفر رسید، گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز سهشنبه تا ظهر امروز ۸ بهمن و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۶۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۶۹۵ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۳۱۴ نفر رسید.
وی در ادامه افزود: متاسفانه در طول این مدت زمان، ۹۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۶۵۱ نفر رسید. لاری با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۸۳ هزار و ۴۶۳ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، گفت: در عین حال ۴۰۲۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. لاری همچنین گفت: بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
* زنگ خطر پیک چهارم کرونا به صدا درآمد
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه در حال حاضر زنگ خطر آغاز پیک چهارم این بیماری به صدا درآمده است، گفت: در شرایط فعلی، تنها راه مهار بیماری «کووید-۱۹» واکسیناسیون است اما باید همه دنیا بتدریج واکسینه شوند تا زندگی به حالت عادی بازگردد. دکتر مینو محرز در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور، گفت: اگر قرار باشد با فروکش کردن بیماری، مردم بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی بیرون بیایند و سفرهای درونشهری و بینشهری افزایش یابد که متاسفانه تا حدی این اتفاق رخ داده است، مجددا پیک بعدی را خواهیم داشت که بتدریج و در صورت ادامه عدم رعایتها آغاز میشود. وی با بیان اینکه در حال حاضر زنگ خطر آغاز پیک چهارم بیماری به صدا درآمده است، افزود: اشکال همه دنیا این است که با فروکش کردن بیماری، همه فکر میکنند بیماری تمام شد و از خانه بیرون میآیند، سفر میروند و... و مجددا میبیینم که همان آش است و همان کاسه. بنابراین فاصلهگذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و شستن مداوم دستها اقداماتی است که همچنان باید ادامه یابد.
محرز تاکید کرد: برگزاری دورهمی و افزایش سفرها، تجمع در مراکز و اماکن عمومی و... همچنان بسیار خطرناک بوده و منجر به بروز امواج بعدی بیماری خواهد شد. وی با بیان اینکه در شرایط فعلی تنها راه مهار بیماری «کووید-۱۹» واکسیناسیون است، گفت: منتها باید همه دنیا بتدریج واکسینه شوند تا زندگی به حالت عادی بازگردد. برای قطع زنجیره انتقال کرونا باید بتدریج، به نوبت و به ترتیب اولویتگذاری، همه افراد واکسینه شوند. به عنوان مثال ابتدا کادر درمان، بعد افراد بالای ۷۰ سال، مبتلایان به بیماران زمینهای و بتدریج همه مردم بر اساس اولویتها واکسینه میشوند، زیرا واکسن آنقدر نیست که بتوان همه را با هم واکسینه کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|