|
ارسال به دوستان
همه چیز درباره جشنواره فیلم فجر در آستانه برپایی سیونهمین دوره
شرایط خاص سینماهای مردمی
گروه فرهنگ و هنر: با عنایت به اینکه جشنواره فیلم فجر به عنوان یک رویداد فرهنگی همهساله در ایام سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برگزار میشود و در شرایطی که همهگیری ویروس کرونا، رویدادهای فرهنگی و تولیدات سینمایی را در ایران و جهان با محدودیتهای متعددی مواجه کرده است، این رویداد فرهنگی با اتخاذ تدابیر خاص و رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار خواهد شد.
مسلما برپایی این رویداد در شرایط سخت کرونایی با تغییرات زیادی مواجه خواهد بود که این تغییرات در کاهش فیلمهای سودای سیمرغ به 16 فیلم و همچنین تغییر سازوکار حضور مردمی در جشنواره فیلم فجر بیشتر از همه بخشهای جشنواره به چشم میآید. در این دوره جشنواره فیلم فجر که به دلیل شرایط ویژه کرونایی بدون هیأت انتخاب برگزار میشود، ۱۱۰ فیلم فرم تقاضای حضور در جشنواره را پر کردند که از این تعداد تنها ۶۲ فیلم شرایط لازم برای ورود به جشنواره را داشتند و توسط هیأت 7 نفره داوران مورد ارزیابی در قالب بخش اصلی جشنواره یعنی «سودای سیمرغ» قرار گرفتند.
از میان آثار داوریشده، تنها فیلمهایی امکان ورود به جدول اکران جشنواره سیونهم را پیدا کردند که حداقل در یک بخش از نگاه هیأت داوران، نامزد دریافت سیمرغ شده باشند. بر همین مبنا فهرست ۱۶ فیلمی که با نامزدی در حداقل یک بخش امکان اکران برای اصحاب رسانه و سینماهای مردمی در جشنواره سیونهم را دارند، چنین اعلام شد: «ابلق» کارگردان: نرگس آبیار، تهیهکننده: محمدحسین قاسمی، «بیهمه چیز» کارگردان: محسن قرایی، تهیهکننده: جواد نوروزبیگی، «تکتیرانداز» کارگردان: علی غفاری، تهیهکننده: ابراهیم اصغری، «تیتی» کارگردان و تهیهکننده: آیدا پناهنده، «خط فرضی» کارگردان: فرنوش صمدی، تهیهکننده: علی مصفا، «رُمانتیسم عماد و طوبا» کارگردان: کاوه صباغزاده، تهیهکننده: مهدی صباغزاده، «روزی روزگاری آبادان» کارگردان: حمیدرضا آذرنگ، تهیهکنندگان: علی اوجی و عبدالله اسکندری، «روشن» کارگردان و تهیهکننده: سیدروحالله حجازی، «زالاوا» کارگردان: ارسلان امیری، تهیهکنندگان: سمیرا برادری و روحالله برادری، «ستاره بازی» کارگردان: هاتف علیمردانی، تهیهکننده: علی سرتیپی، «شیشلیک» کارگردان: محمدحسین مهدویان، تهیهکننده: محمدرضا منصوری، «گیجگاه» کارگردان: عادل تبریزی، تهیهکننده: میرولیالله مدنی، «مامان» کارگردان: آرش انیسی، تهیهکننده: مجید برزگر، «مصلحت» کارگردان: حسین دارابی، تهیهکننده: محمدرضا شفاه، «منصور» کارگردان: سیاوش سرمدی، تهیهکننده: جلیل شعبانی و «یدو» کارگردان: مهدی جعفری، تهیهکننده: محمدرضا مصباح.
* جزئیات خرید بلیت
بلیتفروشی سینماهای مردمی سیونهمین جشنواره فیلم فجر با اعمال برخی تغییرات نسبت به سال گذشته از ساعت ۱۴ امروز شنبه ۱۱ بهمن آغاز میشود. با توجه به شرایط کرونا و فاصلهگذاریهای اجتماعی حداکثر 30 درصد به ظرفیت میزبانی سالنهای سینماهای مردمی در این دوره جشنواره اختصاص داده شده است و جزئیات جدول نمایش فیلمها از طریق سایت جشنواره و سامانههای فروش اطلاعرسانی میشود. در این دوره بلیتفروشی از طریق 3 سامانه ایران تیک، سینما تیکت و گیشه هفت انجام خواهد شد. قیمت بلیت برخی از سینماها 20 هزار تومان و بقیه نیز 30 هزار تومان تعیین شده است. نکته قابل تأمل آنکه در این دوره، فروش سری بلیتها وجود ندارد و هر نفر با یک شماره همراه، امکان تهیه 4 بلیت برای هر فیلم را دارد. بلیتفروشی اکران مردمی تا روز پایانی جشنواره ادامه دارد و علاقهمندان تا لحظه نمایش فیلم میتوانند بلیتهای موردنظر خود را خریداری کنند. همچنین بر اساس شیوهنامه بلیتفروشی سیونهمین جشنواره فیلم فجر، پس از خرید بلیت از طریق سامانههای تعیین شده، کدی برای خریداران ارسال میشود و افراد با ارائه آن به سینما، میتوانند بلیت خود را تهیه کنند. همچنین امسال امکان فروش بلیت حضوری به مخاطبان سینما وجود ندارد و بلیتی در گیشهها فروخته نخواهد شد.
* بودجه جشنواره فیلم فجر امسال 5 میلیارد تومان است
سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد، دبیر جشنواره سیونهم فیلم فجر گفت: امسال شهرداری به عنوان حامی در کنار جشنواره است. در همه دنیا رویدادها را شهرداریها حمایت میکنند و این یک روال عادی است.
وی درباره بودجه جشنواره گفت: بودجه جشنواره با کاهش قابل توجه نسبت به سال گذشته حدود 5 میلیارد تومان است و تمام تلاش ما این است نگذاریم شعله لرزان سینما خاموش شود. جشنواره فیلم فجر به کمک سینما آمد و امیدواریم مردم به سینما بازگردند و شرایط پاندمی به گونهای پیش برود که مردم را راحتتر برای تماشای آثار دعوت کنیم.
طباطبایینژاد در برنامه «شهرفرنگ» تأکید کرد: راحتترین کار تعطیل کردن جشنواره بود اما این کار را نکردیم. البته فراهم کردن شرایط برپایی جشنواره در این دوره کار راحتی نیست اما ما سختی را به جان خریدیم.
* دوست داشتم تعداد فیلمهای سودای سیمرغ بیشتر باشد
دبیر جشنواره سیونهم تصریح کرد: امسال داوری آثار برای نمایش نبود و انتخاب نهایی برای سیمرغ را مدنظر داشتیم و اگر قرار بود تعداد فیلم بیشتری را در نامزدها در نظر بگیریم و بعد تعداد فیلمهای سودای سیمرغ را اضافه کنیم، ممکن بود اگر به فیلم هفدهم میرسیدیم، 10 فیلم همسطح آن فیلم داشتیم و شاید آن موقع، آمار ما دیگر قابل کنترل نبود. به عبارت دیگر، فیلمهایی که امسال در جدول نمایش جشنواره هستند، حداقل در یک رشته لیاقت نامزد شدن برای دریافت سیمرغ را دارند. بحثهای مفصلی شد که حتی فیلمها کمتر از این هم باشد.
او گفت: دوست داشتم تعداد فیلمهای سودای سیمرغ بیشتر شود اما توافق کرده بودیم رأیگیری برای سیمرغ باشد و نه نمایش.
* امسال سال بینظیری برای فیلم اولیهاست
طباطبایینژاد همچنین اظهار داشت: 7 فیلم اولی در این دوره حضور دارند و این برای نخستینبار در تاریخ جشنواره است که این اتفاق رخ میدهد. امسال سال بینظیری برای فیلم اولیهاست که در سودای سیمرغ رقابت میکنند. جایزه فیلم اول هم داریم اما همه فیلمهای اول در همه بخشها رقابت میکنند.
* برخی فیلمها شأن حضور در جشنواره را ندارند
دبیر جشنواره همچنین با اشاره به اینکه قرار نیست تمام محصولات سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته شود، اظهار داشت: جشنواره باید هم ویترین و هم رقابت باشد. برخی فیلمها فقط گیشه دارند و شأن حضور در جشنواره را ندارند. مخاطب عام و خاص جشنواره باید در این رویداد، برآیندی کلی از سینمای ایران را در طول جشنواره ببینند.
او همچنین در این برنامه با اشاره به جزئیات برنامههای مقر جشنواره اظهار داشت: یک ساعت بعد از نمایش آثار نشست پرسش و پاسخ برگزار میشود که به صورت زنده از سایت و کانالهای جشنواره در فضای مجازی قابل مشاهده است. اختتامیه این دوره جشنواره 22 بهمن در برج میلاد با حضور محدود نامزدها و بدون میهمانان ویژه برگزار میشود.
او در بخشی دیگر از برنامه «شهر فرنگ»، درباره نحوه نمایش آثار در سینمای مردمی گفت: آثار بخش سودای سیمرغ جشنواره از 15 بهمن در 30 مرکز استان به نمایش درمیآید. 40 لوکیشن و 69 سالن هم در تهران داریم. ۳ بار در ۳ سانس (14، 16، 18) نمایش داریم. در برج میلاد و پردیس ملت ۲ بار نمایش خواهیم داشت، ضمن آنکه جدول نمایش مردمی هم یکشنبه منتشر میشود و قیمت بلیت 30 و در برخی مراکز 20 هزار تومان است.
او در پایان افزود: امسال هم سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را خواهیم داشت و بعد از تماشای فیلم، کدی برای مخاطبان ارسال میشود که از طریق آن افراد میتوانند به آثار رای دهند، ضمن آنکه امسال دستاندرکاران در «سمفا» آرای تماشاگران را جمعآوری میکنند.
ارسال به دوستان
تلویزیون
آغاز تصویربرداری «دودکش۲» از نیمه بهمن
«دودکش ۲» به کارگردانی برزو نیکنژاد، احتمالا نیمه بهمنماه وارد فاز تولید میشود. به گزارش «وطن امروز»، ۹ آذرماه سال جاری روابط عمومی مجموعه «دودکش ۲» اعلام کرد این سریال به کارگردانی برزو نیکنژاد و تهیهکنندگی زینب تقوایی وارد مرحله پیشتولید شده است. حال جدیدترین خبرها از این پروژه حاکی از آن است که این مجموعه احتمالا از نیمه بهمنماه وارد فاز تولید برای پخش از شبکه یک سیما میشود. این روزها برزو نیکنژاد به همراه یک فرد دیگر مشغول نگارش متنها هستند. همچنین شنیده میشود هومن برقنورد، سیما تیرانداز، بهنام تشکر، نگار عابدی، امیرحسین رستمی، محمدرضا شیرخانلو و یاس نوروزی که پیش از این در فصل اول «دودکش» حضور داشتند، در این فصل نیز بازی میکنند و بازیگران دیگری نیز به این پروژه خواهند پیوست. فصل اول این مجموعه به کارگردانی محمدحسین لطیفی و تهیهکنندگی زینب تقوایی ماه رمضان سال 92 روی آنتن شبکه یک رفت که برزو نیکنژاد نویسندگی متن را برعهده داشت و بازیگردان پروژه بود. به گفته روابط عمومی سریال، فیلمبرداری این پروژه در یکی از استانهای کشور به غیر از پایتخت کلید میخورد.
***
پخش فیلمهای انقلابی از شبکه نمایش
شبکه نمایش به مناسبت آغاز دهه مبارک فجر در بخش صحنهگران، به مرور آثار سینمای انقلاب اسلامی در این ایام میپردازد. به گزارش «وطن امروز»، همچنین شبکه نمایش به مناسبت پیش رو بودن ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر، نسخه اصلاح رنگشده فیلم سینمایی «مادر» به کارگردانی و نویسندگی زندهیاد علی حاتمی را در جدول پخش این شبکه جانمایی کرده است که چهارشنبه 15 بهمنماه ساعت 19 از این شبکه پخش خواهد شد. فیلمهای ساعت 13 شبکه نمایش در طول ایامالله دهه فجر با حال و هوای انقلاب اسلامی و منعطف با این ایام از روز یکشنبه 12 تا 17 بهمنماه پخش خواهند شد. این فیلمها عبارتند از: دژ سوق، زمانی برای ماندن، بن سای، روزنامه دیواری، دیوارهای یخی و تاراج. این شبکه در بخش صحنهگران به مرور آثار سینمای انقلاب اسلامی میپردازد؛ فیلمهای شیلات (با بازی داوود رشیدی)، خبر چین، روز سوم، تبعیدیها، میهمانی خصوصی، دیدهبان و ماجرای نیمروز از جمله آثاری هستند که با آغاز دهه فجر از شنبه تا جمعه ساعت 21 پخش خواهند شد. در بخش فیلمهای جذاب شبکه نمایش، فیلمهای مدافعین شهر، والاستریت: پول هرگز نمیخوابد، قتل در قطار سریعالسیر شرق، مارسی، شبح و ظلمت، رودخانه ویند و افشاگر از اول هفته تا پایان هفته ساعت 23 روی آنتن میروند.
ارسال به دوستان
«خورشید» مجیدی یکی از ۷ فیلم منتخب جشنواره فیلم میامی
در انتظار درخشش جهانی «خورشید»
جشنواره فیلم میامی ۲۰۲۱ با معرفی فیلمهای بینالمللی حاضر در این دوره، از فیلم «خورشید» مجید مجیدی به عنوان یکی از 7 فیلم منتخب خود نام برد.
به گزارش «وطن امروز»، این جشنواره که به صورت ترکیبی آنلاین- فیزیکی از ۵ تا ۱۴ مارس برگزار میشود، امسال فیلمهایی از کارگردانهای برگزیده یا نامزد اسکار را برای نمایش در بخش بینالمللی خود انتخاب کرده است.
در فهرست نهایی فیلمهای بینالمللی حاضر در این دوره جشنواره فیلم میامی که شامل ۷ فیلم برتر بینالمللی امسال است، در کنار «خورشید» مجید مجیدی، فیلمهای «کجا میروی آیدا؟» از بوسنیوهرزگوین، «شارلاتان» از جمهوری چک، «حالت دیوانگی» از جمهوری دومینیکن، «خاطراتی از پدرم» از کلمبیا، «و فردا همه جهان» از آلمان و «سیبها» از یونان نیز نمایش داده میشوند.
* شانس اصلی برای شکار اسکار
از نگاه گزارشگر ورایتی، اگرچه نمایندههای امسال خاورمیانه و شمال آفریقا برای بخش بینالمللی اسکار سر و صدای زیادی ایجاد نکردهاند اما در میان ۱۰ فیلم برتر این بخش عناوینی جا دارند که میتوانند از مدعیان حضور در فهرست کوتاه اسکار بینالمللی باشند.
سرآمد این فیلمها «خورشید» مجید مجیدی، کارگردان کهنهکار ایرانی است که سال ۱۹۹۷ نیز با «بچههای آسمان» نامزدی اسکار فیلم خارجی زبان را کسب کرد. یکی از شانسهای این رقابت میتواند «کلیدهای شکسته» نخستین فیلم بلند جیمی کیروز از لبنان باشد. این فیلم داستان گسترشیافته فیلم «شبانه سیاه» وی است که سال ۲۰۱۶ برنده جایزه دانشجویی آکادمی شده بود و درباره موسیقیدانی در شهری از سوریه است که تحت کنترل داعش است و میخواهد پیانوی خود را تعمیر کند. اگر کسب جوایز جشنوارههای گوناگون بتواند یک برنده اسکار بسازد آن فیلم باید درامی از سودان با عنوان «تو ۲۰ ساله خواهی مرد» است. فیلم نماینده سودان ساخته امجد ابوالعلا در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۱۹ برای نخستینبار اکران شد و شیر معتبر آینده را برد. داستان این فیلم در دهکدهای ایزوله میگذرد که خرافات رایج در میان مردم آنجا، زندگی سختی را برای نوجوانی در سن رشد ایجاد میکند و از بدو تولد در انتظار وقوع پیشگویی مرگبار مردم است.
از سوی دیگر «آسیا» نخستین فیلم «روتی پریبار» برنده چند جایزه در جشنوارههای ترایبکا و اورشلیم شد. این فیلم بر داستان یک پرستار مهاجر روس استوار است. وی مادری است که فرزندش را به تنهایی بزرگ میکند و رابطه او با دختر نوجوان بیمارش در این فیلم تصویر شده است.
فیلم «غزه عشق من» نماینده فلسطین، ساخته برادران دوقلوی تارزان و عرب ناصر است که اقدامات مینیمالیستی در پسزمینه بسیاری از محدودیتهایی حاکم بر زندگی در غزه را به تصویر میکشد. بازیهای بازیگران برجسته فلسطینی سلیم داو در نقش یک لیسانسه بداخلاق و هیام عباس در نقش یک بیوه متدین، این فیلم را جذابتر هم میکند.
در برابر این فیلمها، نگاه بسیار امیدوارانهتر به زندگی و عشق را میتوان در فیلم نماینده مصر یعنی «وقتی متولد میشویم» دید که یک درام لطیف با نگاه انساندوستانه، ساخته فیلمساز مستقل تامر عزت است. این فیلم که از موسیقی مبتکرانهای بهره گرفته ۳ داستان درهمتنیده از زندگی روزمره در مصر را به تصویر میکشد که ترکیبی از جاهطلبیهای درگیر با هم را که به انتخابهای دشوار میانجامد روی پرده آورده است.
همچنین از دیگر استعدادهای جدید و مهم باید از «قدیس ناشناخته» از مراکش ساخته «علاءالدین الجم» یاد کرد. «قدیس ناشناخته» یک افسانه پوچگرایانه و سرگرمکننده درباره معنویت و آز است. این فیلم درباره یک دزد است که کیسهای از آنچه دزدیده را نزدیک یک روستای متروک بیابانی دفن میکند و جای دفن را شبیه قبر میسازد. سالها بعد هنگامی که او برای برداشتن غنیمت برمیگردد، میبیند آنجا به مقبره یک «قدیس ناشناخته» بدل شده و همه قبر را پوشانده است.
ارسال به دوستان
فروش بیش از یک میلیون نسخه کتاب
تعداد کتابهای فروختهشده در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از مرز یک میلیون نسخه عبور کرد. به گزارش «وطن امروز» به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، تاکنون یک میلیون و 33 هزار و 750 نسخه کتاب به ارزش 537 میلیارد و 628 میلیون و 501 هزار و 79 ریال با آغاز نهمین روز نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوی ناشران به فروش رسیده است. آمارهای نهمین روز نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نشان میدهد تعداد کل سفارشها 181هزار و 684 مورد است که از این میان سفارشهای در انتظار ارسال 96 هزار و 724 سفارش است و تعداد کل سفارشهای ارسال شده 84 هزار و 960 کتاب است. همچنین در این نمایشگاه تاکنون 22هزار و 788 بسته توسط خود ناشر ارسال و 442 هزار و 441 بسته از سوی پست کتاب ارسال شده است.
ارسال به دوستان
ایوان انتظار؛ میزبان اجرای خیابانی تئاتر فجر
همزمان با برگزاری سیونهمین جشنواره تئاتر فجر، ایوان انتظار میدان حضرت ولیعصر(عج) میزبان اجراهای خیابانی این جشنواره است. به گزارش «وطن امروز»، بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، مقرر شد بخش اجرای خیابانی این جشنواره در محل ایوان انتظار واقع در ایستگاه متروی میدان حضرت ولیعصر(عج) برگزار شود. سیدمجتبی تقوینژاد، معاون امور فرهنگی و اجتماعی متروی تهران درباره تاثیر برنامههای فرهنگی بر مسافران مترو گفت: در حال حاضر با معضلاتی در حوزه اجتماعی در مترو مواجه هستیم که معتقدم میتوانیم با اجرای برنامههای هنری بویژه اجرای نمایش و با انتقال مفاهیم فرهنگی به حل این معضلات و به تبع آن ارائه خدمات مطلوب به مسافران کمک کنیم. وی در تشریح برنامهها و اجرای نمایشهای خیابانی سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در ایوان انتظار گفت: این بخش از جشنواره از تاریخ ۱۱ الی ۱۹ بهمنماه ۹۹ و همزمان با سایر اجراهای جشنواره در سالنهای نمایش برای مسافران شهر زیرزمینی به صورت رایگان برگزار میشود. اجرای خیابانی 18 نمایش شرکتکننده سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در ایوان انتظار در تاریخ یادشده، در ۲ نوبت صبح برگزار میشود.
ارسال به دوستان
به کارگردانی میرطاهر مظلومی
«ناجی کردستان» شنیدنی شد
سریال رادیویی «ناجی کردستان» به سفارش رادیو معارف، در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است که به زندگی تیمسار شهید «ولیالله فلاحی» میپردازد. به گزارش «وطن امروز»، ژاله محمدعلی، تهیهکننده سریال رادیویی «ناجی کردستان» در این باره گفت: «ناجی کردستان» فضاسازی متنوع و گوناگونی دارد. برای نخستینبار در تهیه یک سریال رادیویی افکت سقوط هواپیما با تلفیق چندین صدای دیگر در هم ادغام شده تا فضا برای شنوندگان باورپذیر شود. وی افزود: از طرف دیگر معمولا در تولید یک سریال از یک موسیقی خاص استفاده میشود اما در این کار، به دلیل قرار گرفتن اشخاص در موقعیتهای گوناگون از چندین موسیقی متفاوت استفاده شده است. این تهیهکننده رادیویی عنوان کرد: این نخستین همکاری من به عنوان تهیهکننده رادیو با میرطاهر مظلومی در مقام کارگردان بوده است و باید بگویم رفتار حرفهای و تعامل درست ایشان باعث شده تا از نتیجه کار راضی باشم و امیدوارم برای شنوندگان رادیو نیز اینگونه باشد.
«ناجی کردستان» به نویسندگی حکیمه فرهنگمهر، تهیهکنندگی ژاله محمدعلی، کارگردانی میرطاهر مظلومی، گویندگی بهناز بستاندوست، صدابرداری جعفر جودتی و افکتوری محمدرضا قبادیفر از امروز یازدهم بهمنماه، ساعت ۱۷:۱۵ از رادیو نمایش پخش میشود و از ساعت ۱:۴۵ نیز روی آنتن رادیو معارف میرود.
ارسال به دوستان
۲ نمایش با موضوع ترور شهدای هستهای در جشنواره تئاتر فجر
«روز آرمیتا» و «ترور آفتاب»
۲ نمایش «روز آرمیتا» و «ترور آفتاب» آثاری هستند که با موضوع ترور شهدای هستهای در بخش مسابقه نمایشهای خیابانی سیونهمین جشنواره تئاتر فجر حضور دارند.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از روابط عمومی سیونهمین جشنواره تئاتر فجر، «روز آرمیتا» به نویسندگی فاطمه رادمنش و کارگردانی علیمحمد رادمنش و «ترور آفتاب» نوشته هومن روح تافی و به کارگردانی مرتضی اسدیمرام عنوان آثاری هستند که در بخش نمایشهای خیابانی سیونهمین جشنواره تئاتر فجر اجرا میشوند.
این ۲ اثر با موضوع ترور شهدای هستهای، در این دوره از رویداد میزبان علاقهمندان و مخاطبان هستند. «روز آرمیتا» روزهای شنبه 18 و یکشنبه 19 بهمن از ساعت 18 مقابل تالار وحدت به صحنه میرود. همچنین «ترور آفتاب» نیز روزهای شنبه 18 و یکشنبه 19 بهمن از ساعت 18:30 مقابل تالار وحدت اجرا میشود. نمایشهای «روز آرمیتا» و «ترور آفتاب» همچنین به ترتیب روزهای شنبه 18 و یکشنبه 19 بهمن از ساعت 11:30 در ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر(عج) اجرا دارند.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه 11 تا 20 بهمن برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
ارسال به دوستان
ادای دین تئاتریها به شهدای نیروی انتظامی
شهید «خلیل شیرازی» به تئاتر میآید
نمایش «خلیل» به کارگردانی «میلاد جباریمولانا» بخشی از زندگی یکی از شهدای نیروی انتظامی را به صحنه تئاتر آورده است و نکته جالب این نمایش حضور خود اعضای یگان ویژه نیروی انتظامی به عنوان بازیگر در این نمایش است.
به گزارش «وطن امروز»، حسین عالمبخش، مدیر پردیس تئاتر تهران درباره شکلگیری نمایش «خلیل» که بتازگی در این پردیس روی صحنه رفته است، عنوان کرد: در این دوران کرونایی ما از تولید نمایش و حمایت از تئاترهای دیگر غافل نبودیم. خیلی از گروههای نمایشی در پردیس تئاتر تهران تمرین کردند و حتی بخشی از تولیدات خودمان هم به نتیجه رسید و با وجود کمبود بودجه کارها را به صورت مشارکتی جلو بردیم تا زمان مناسب اجرا فرا برسد. یکی از کارهایی که به درخواست یگان ویژه نیروی انتظامی تولید شد نمایش «خلیل» بود. این اثر نمایشی زندگینامه شهید خلیل شیرازی را که از شهدای نیروی انتظامی و کمیته سابق است روایت میکند. این نمایش با مشارکت قرارگاه حضرت امیرالمومنین علی(ع) تولید شده و اتفاق بسیار خوبی را رقم زده است.
مدیر پردیس تئاتر تهران یادآور شد: میلاد جباریمولانا نویسنده و کارگردان این اثر نمایشی است و بقیه عوامل و بازیگران این کار از افراد یگان ویژه نیروی انتظامی هستند. این دوستان تجربه کار تئاتر نداشتند و برای حضور در این اثر نمایشی چندین ماه آموزش بازیگری دیدند. در این نمایش میلاد جباریمولانا با ظرافت دهه ۶۰ را به دهه ۹۰ وصل کرده است و رشادتهایی را که نیروی انتظامی برای امنیت مردم انجام میدهد، به تصویر میکشد. تولید این اثر نمایشی چند حسن قابل توجه داشت؛ اول اینکه خود دوستان نیروی انتظامی از دیدن این نمایش استقبال زیادی کردند، چون جانفشانیها و رشادتهای آنها که در بسیاری مواقع مردم عادی از آنها اطلاعی هم ندارند در قالب یک اثر نمایشی به مخاطبان ارائه میشود. مساله دیگر حضور خود اعضای یگان ویژه نیروی انتظامی به عنوان بازیگر در این نمایش بود که اتفاق جذابی را رقم زد. وی در ادامه به مهر گفت: نمایش «خلیل» در جشنواره تئاتر ملی «سنگر» که توسط نیروی انتظامی برگزار میشود نیز شرکت کرد و به عنوان اثر برگزیده این جشنواره در حوزه کارگردانی و نمایشنامهنویسی انتخاب شد. ابتدا قرار بود این نمایش به مدت ۲۰ شب در پردیس تئاتر تهران اجرا شود اما به دلیل بحران کرونا مدام برنامهریزیهای ما با مشکل مواجه میشد و اجرا به تأخیر میافتاد تا اینکه الان که وضعیت گسترش بیماری تا حدودی بهتر شده است فرصت را غنیمت شمردیم و نمایش را به مدت 3 شب در سالن اصلی پردیس تئاتر تهران و با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت سالن به صحنه بردیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|