|
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی روز پنجشنبه (۱۶ بهمن) خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از بعد از ظهر روز پنجشنبه سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور خواهد شد. همچنین روز جمعه (۱۷ بهمن) در استانهای واقع در غرب کشور و بتدریج در استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و دامنههای جنوبی البرز مرکزی بارش برف و باران خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
3 هفته پس از بازداشت شهرداران مناطق 2 و 8 تهران به اتهام مسائل مالی، اخبار تأییدنشده نیز از احضار یکی از اعضای شورای شهر به دادگاه حکایت دارد؛ شهرداری تهران درباره این موضوع سکوت کرده است
شهرداران بازداشت، حناچیخاموش!
گروه اجتماعی: با گذشت ۳ هفته از بازداشت برخی شهرداران مناطق تهران، زمزمههایی شنیده میشود مبنی بر اینکه پای برخی اعضای شورای شهر هم به پرونده فساد شهرداری باز شده است.
به گزارش «وطن امروز»، تاکنون دهها شهردار و مدیر شهرداری و اعضای شورای شهر در استان تهران به علت تخلفات و فساد اقتصادی بازداشت شدهاند اما هیچگاه خبر بازداشت مسؤولان مدیریت شهری پایتخت شنیده نمیشد. اعضای شورای شهر تهران که در این دوره تماما اصلاحطلب هستند و با شعار آبادانی تهران و شفافیت پا به شورای شهر گذاشتند عملکرد انتقادآمیزی داشتند. در این دوره یکی از شهرداران پایتخت به جرم قتل عمد همسرش به زندان افتاده است و دیگری به علت بازنشستگی برکنار شد تا پایتخت در مدت 3 سال ۳ شهردار به خود ببیند. با این وجود گویا مدیریت فعلی شهری نیز از حواشی و تخلف بینصیب نمانده و خبر بازداشت شهرداران مناطق در ۳ هفته گذشته شوک بزرگی به شهرداری وارد کرده و آنها همچنان سیاست سکوت را در پیش گرفتهاند. جالب اینکه یکی از منابع خبری حتی از احضار یکی از اعضای شورای شهر در پرونده بازداشت شهرداران خبر میدهد. بازداشت حسن رحمانی شهردار منطقه 2 و مهناز استقامتی شهردار منطقه 8 اواخر دی ابتدا با تکذیب محسن هاشمی، رئیس شورای شهر همراه شد اما سخنگوی شورای شهر چند روز بعد آن را تایید کرد. پیروز حناچی، شهردار تهران در این باره در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «مدیریت فعلی شهرداری همواره در برخورد با فساد پیشتاز و پیشقدم بوده است و همانگونه که بارها اعلام کردهایم، در صورت کشف اسناد فساد و یا دلایلی مبنی بر تخلف یا ارائه مستندات از سوی نهادهای ذیصلاح، شهرداری تهران تابع قانون است و سریعا وارد عمل خواهد شد».
او در توئیتی دیگر هم نوشت: «ضمن اینکه معتقدم فساد در هر دوره مدیریتی و توسط هر شخص مذموم است و مردم نباید احساس کنند در برخورد با آن تبعیضی وجود دارد، تأکید دارم خدمات صادقانه خانواده شهرداری و تلاشهای مدیران آن در این شرایط نباید تحتالشعاع این موارد قرار گیرد». توئیت حناچی بدین معناست که اگر چند نفر فساد کردند به معنای این نیست که کل مدیریت شهری فساد میکنند! جالب اینکه شهردار منطقه 2 چندی پیش به عنوان شهردار نمونه از حناچی و محسن هاشمی جایزه دریافت کرده بود. چندی پیش در آیین تقدیر از عملکرد برتر در حوزه «طرحهای محلهمحور» که به مناسبت «هفته تهران» با حضور شهردار تهران، رئیس شورای شهر، معاون برنامهریزی و توسعه شهری شهردار تهران و اعضای شورای شهر برگزار شد، شهردار کنونی منطقه ۲ تهران به عنوان مدیر نمونه شهرداری پایتخت در سال جاری انتخاب شد. علاوه بر این، دیگر شهردار بازداشتشده هم پیش از این با حکم شهردار تهران، به عضویت هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان شهرداری تهران منصوب شده بود!
گفته میشود اتهامات این ۲ نفر به زمان مدیریت آنها در شهرداری منطقه 21 تهران بازمیگردد. علی اعطا، سخنگوی شورای شهر در این باره گفت: اخیرا اتهامات مالیای علیه شهرداران مناطق ۲ و ۸ درباره دوره فعالیت آنان در شهرداری منطقه ۲۱، بهعنوان شهردار و معاون منطقه مطرح شده است. اعطا افزود: اتهامات مالی در رابطه با این ۲ مدیر در مرجع قضایی در حال رسیدگی و در مرحله تحقیقات است. دیروز اما ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در این باره موضعگیری و اعلام کرد که همچنان شورای شهر از جزئیات اتهامات و دستگیری ۲ شهردار مناطق تهران بیخبر است. وی در این باره گفت: شورای شهر تهران همچنان در جریان جزئیات دستگیری ۲ شهردار منطقه 2 و 8 نیست. گفته میشود که تحقیق و بررسیها در این زمینه در حال انجام است ولی نکته حائز اهمیت این بوده که نحوه رسیدگی به تخلفات مالی باید برای پروندههای گذشته و امروز شهرداری باشد و تفاوتی میان این ۲ مسأله نباشد. مدیریت شهری نسبت به موضوع فساد حساس است و هر چند تا حدود زیادی این مساله مهار شده ولی باید نهادهای قضایی و دادستان تهران با جدیت پروندههای گذشته و الان را با یک روند عادلانه و بدون تبعیض رسیدگی کند. او همچنین گفت: من در راهاندازی کمپین آرزوها شرکت نداشتهام ولی شفافسازی، جلوگیری از فساد و تبدیل تهران به شهری دوستداشتنی از جمله آرزوها برای پایتخت است. شهردار تهران ۳ هفته پس از بازداشت مدیران زیرمجموعه خود همچنان سکوت کرده اما هفته گذشته در این باره یک توضیح یک خطی داد: پرونده همچنان در شعبه بازپرسی کارکنان دولت در حال بررسی است و فعلا در حد اتهام است و هر چه قوه قضائیه درباره آن تصمیم بگیرد ما تابع آن خواهیم بود.
به غیر از شهروندان تهرانی، اعضای شورای شهر نیز از جزئیات دستگیریها بیاطلاع هستند و در این باره توضیح میخواهند. حسن خلیلآبادی، عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: شهردار با ما در این زمینه صحبتی نکرده است، ما هم موضوع را از رئیس شورا پیگیر هستیم. در چند جلسه اول، بعد از دستگیری این دو شهردار توضیحاتی داده شد اما ما از چند و چون موضوع خبر نداریم، البته قضاوت هم در این زمینه سخت است.
عضو شورای شهر با بیان اینکه این ۲ شهردار ارتقا هم پیدا کرده بودند، گفت: در حال حاضر این ۲ نفر در بازداشت هستند و هنوز آزاد نشدهاند.
* پای یک عضو شورا هم گیر است
در پی بازداشت حسن رحمانی، شهردار منطقه ۲ و مهناز استقامتی، شهردار منطقه ۸ تهران، شنیده شده یکی از اعضای شورای شهر تهران نیز به دادگاه احضار شده است. اخبار تایید نشده حاکی است که در پرونده شهرداران نام این عضو شورای شهر نیز وجود داشته است.
یک منبع آگاه میگوید: شهرداران مناطق تهران به برخی اتهامات خود اعتراف کردهاند و در این میان نام این عضو شورای شهر تهران نیز آورده شده است. پس از بازداشت رحمانی و استقامتی، محمدجواد حقشناس عضو شورای شهر در تذکری خطاب به محسن هاشمی و پیروز حناچی گفته بود: «متاسفانه ابعاد ماجرای بازداشت ۲ شهردار تهران برای شهروندان و پیگیریکنندگان مسائل شهر هنوز روشن نیست و با توجه به حساسیتی که جامعه نسبت به مسائل شهر تهران دارد، انتظار میرود اطلاعرسانی دقیق توسط شهردار تهران که فقط یک توئیت از ایشان صادر شده انجام شود و این اطلاعات تا جایی که به نحوه رسیدگی و چارچوب آن آسیب نمیرساند، در اختیار جامعه و رسانهها قرار بگیرد».
* دومینوی بازداشت مدیران شهری!
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره حاشیههای دستگیری ۲ شهردار تهران و دلیل سکوت شهردار و اعضای شورای شهر نسبت به علل چگونگی دستگیری آنها به «وطن امروز» گفت: علاوه بر دستگیری شهرداران 2 منطقه پایتخت، شایعات زیادی درباره احتمال گسترده بودن عوامل دستاندرکار مدیران شهری در این زمینه به گوش میرسد و بازداشت 2 شهردار تهران، همچنین عدم اطلاعرسانی شهرداری تهران و مسؤولان تراز اول شهری، به احتمال زیاد بیانگر یک دومینوی مربوط به مدیران شهری پایتخت است.
اقبال شاکری به سکوت شهردار تهران و شورای شهر درباره علت بازداشت این 2 شهردار اشاره کرد و افزود: آنهایی که از شفافیت دم میزدند چرا اکنون درباره تخلفات احتمالی این 2 شهردار اطلاعرسانی نمیکنند و خبری از علل بازداشت آنها ارائه نمیکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس و عضو سابق شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: زمانی که اعضای شورای شهر به مردم وعده میدادند همه چیز باید شفاف بیان شود و عملکرد مدیران شهری باید مورد موشکافی قرار گیرد، چرا اکنون به وعدههای خود عمل نمیکنند. مگر شهرداری اداره بازرسی ندارد؟ چرا موضوع بازداشت، اتهام و... شهرداران دستگیر شده را بازگو نمیکند.
وی اضافه کرد: شهردار تهران در راستای شفافسازی عملکرد مدیران شهری باید هر اتفاقی که در این نهاد رخ میدهد را دقیق اطلاعرسانی کند؛ همانگونه که اطلاعات قراردادها، مصوبات و... را در طول هفته باید منتشر و منعکس کند، مردم از مدیران پایه بلند شهرداری انتظار دارند که هر اتفاقی که در حوزه شهری رخ میدهد بدون کموکاست اطلاعرسانی کنند نه اینکه به دلایلی نامعلوم و مبهم از درز اطلاعات خودداری کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه به عملکرد شورای شهر و شهرداری پایتخت درباره مصوبات اخیر تعیین نرخ عوارض مرتبط با ساخت و سازهای ساختمانی و ورود به محدوده طرح ترافیک برای سال آینده اشاره کرد و اظهار داشت: این عوارض 50 تا 90 درصد رشد را نشان میدهد؛ حال در شرایطی که مردم تحت فشار سنگین تورم و گرانی قرار دارند این تصمیمگیریها حلقه فشار اقتصادی را بر مردم تنگتر میکند.
شاکری به تصویب این لایحه توسط شورای شهر تهران اشاره کرد و افزود: جالب اینجاست شهرداری رقم کمتر از 25 درصد را در لایحه برای ورود به محدوده طرح ترافیک در سال آینده و عوارض ساختمانی به شورای شهر پیشنهاد کرده بود اما شورای شهر در اقدامی تعجببرانگیز به جای اینکه حامی مردم شود، نرخ را بالاتر در نظر گرفت تا جایی که عوارضها (طرح ترافیک و عوارض ساختمانی برای سال آینده) بین 50 تا 90 درصد رشد را نشان میدهد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: معمولا شوراها و نهادهای بالادستی در چنین مواقعی حامی مردم و مصرفکننده هستند اما موافقت شورای شهر با افزایش عوارضهای شهری برای سال آینده بیانگر بیتوجهی به مردمی است که به آنها اعتماد کردهاند. این در حالی است که چنین رویکردی انتظارات تورمی را در کشور بالا میبرد و برخلاف شعار طرفداری مردم است.
***
ماجرای سریال بازداشتیها در استان تهران
با گذشت 3 سال از دوره فعلی شورای شهر، سریال بازداشتیهای مدیریت شهری در مناطق مختلف کشور به اوج خود رسیده است. از همان روزهای ابتدایی امسال، شهرداران و اعضای شورای شهر زیادی بازداشت شدهاند و استان تهران یکی از استانهای پیشتاز در این باره بوده است. بازداشت ۳۶ عضو شورای شهر و ۱۳ شهردار تنها در طول یک بازه زمانی ۳ ساله در استان تهران نشان از خلأ قانونی هم در تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا، هم در نظارت بر عملکرد آنها و هم در برخورد قانونی با متخلفان دارد. در حالی که چند ماه بیشتر به عمر شورای پنجم شهر و روستا باقی نمانده است و خردادماه سال آینده این ساختار افراد جدیدی را به خود میبیند اما تخلفات رخ داده در طول این ۳ سال گذشته در مجموعه شوراهای شهر و نیز شهرداریها به حدی بوده که میزان دستگیری و حجم تخلفات کشف شده به بالاترین میزان خود رسیده است. به طوری که در شهر نسبتا کوچکی مانند رودهن در شهرستان دماوند در مدت 9 ماه ۲ شهردار و ۲۸ کارمند دستگیر میشوند و در شهری مانند پرند نیز از یک شورای ۷ نفره ۵ عضو آن بازداشت میشوند. آبسرد دماوند نیز در این آمار با ۱۸ دستگیری رکورد عجیبی داشته است که از آبانماه با دستگیری ۳ نفر از کارمندان شهرداری آغاز شد و در ادامه با دستگیری ۵ نفر دیگر از کارمندان شهرداری و در نهایت در ۲۵ آذر و ۳ دیماه نیز با دستگیری ۱۰ نفر شامل شهردار، ۲ عضو شورای شهر، ۶ نفر از کارمندان شهرداری و یک نفر پیمانکار ادامه داشته است و معلوم نیست پایان کار این شورا و شهرداری به کجا ختم شود. شهرداری قدس نیز در چند هفته گذشته شاهد دستگیری ۶ نفر از کارمندان خود بود. نکته جالب در این آمار آن است که جز دستگیری شهردار سابق تهران به علت قتل، مابقی دستگیریها درباره اتهاماتی مانند سوءاستفادههای مالی، اخذ رشوه، اهمال در انجام وظایف قانونی و ارتشا بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
جریمه در انتظار متخلفانی که در بزرگراهها دنده عقب حرکت میکنند
معاون هماهنگکننده پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه رانندگان تحت هیچ شرایطی مجاز به حرکت دندهعقب در بزرگراهها و آزادراهها نیستند، گفت: قانون، جریمه 150 هزار تومانی برای متخلفان در نظر گرفته است. سرهنگ جهانشاه بهرامآبادی اظهار داشت: بر اساس ماده 155 آییننامه راهنمایی و رانندگی، حرکت با دنده عقب در بزرگراهها و آزادراهها به صورت کلی ممنوع است. وی گفت: با توجه به خطرات این حرکت برای رانندهها، اگر این حرکت صورت بگیرد، مطمئنا اختلال در عبور و مرور ایجاد کرده و ممکن است حوادث ناگواری به وقوع بپیوندد. بهرامآبادی گفت: در قانون 150 هزار تومان جریمه نقدی برای این متخلفان در نظر گرفته شده است؛ همچنین 5 نمره منفی برای رانندههای خودروهای شخصی و برای خودروهای عمومی هم 7 نمره منفی در نظر گرفته شده است. وی افزود: یکی از رفتارهای غلط رانندهها حرکت با دنده عقب در بزرگراههاست که به واسطه گم کردن مسیر به جای استفاده از دوربرگردان بعدی، دنده عقب حرکت میکنند.
***
اتمام خاموشی شبانه تهران ظرف 10 روز آینده
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: از منظر پیشگیری و دیدگاه حقوقی و قانونی، تاریکی و عدم روشنایی باعث افزایش وقوع برخی جرائم از قبیل سرقت و همچنین حوادث ترافیکی و تصادفات شده که این عوامل منجر به افزایش ورود پرونده به محاکم قضایی خواهد شد. علی دیزجی با اشاره به اتمام خاموشی شبانه و قطعی برق ظرف ۱۰ روز آینده در این استان گفت: با توجه به نارضایتی مردم از خاموشیهای اخیر و با هدف پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی جلسهای با حضور مسؤولان انتظامی و شرکت توزیع نیروی برق استان تهران در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران برگزار شد. در این جلسه نمایندگان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اعمال خاموشی در اماکن عمومی و معابر را زمینهساز وقوع سرقت و جرائم مختلف عنوان کردند. دیزجی بیان کرد: معاون شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در این نشست از اتمام خاموشی شبانه و قطعی برق ظرف ۱۰ روز آینده خبر داد و خواست به منظور پیشگیری از وقوع جرائم و حفاظت و حراست از اموال مردم جهت برقراری روشنایی نسبت به اعلام معابر و مناطقی که خاموشی سبب ارتکاب جرائم در آنها شده به شرکت توزیع نیروی برق اقدام شود.
***
احداث ۱۰۰ پایگاه جادهای از سوی خیران
معاون آموزش همگانی، مهارتی و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور از آموزش ۳۷۰۰ داوطلب اورژانس خبر داد. دکتر سیدپژمان آقازاده درباره آموزشهای ارائهشده به پرسنل اورژانس ۱۱۵ گفت: برای نخستینبار سامانه آموزش مجازی در اورژانس کشور راهاندازی شد که ۱۷ هزار پرسنل اورژانس توانستند از اواخر سال گذشته تاکنون از این امکان برخوردار شوند. وی گفت: از ابتدای شروع طرح تاکنون حدود ۸۵۰۰ نفر در سامانههای مختلف اورژانس ثبتنام کردهاند و حدود ۳۷۰۰ نفر تحت آموزش قرار گرفتهاند. آقازاده درباره اقداماتی که از سوی خیران اورژانس هم صورت گرفته، گفت: خوشبختانه در سال جاری خیران اقدامات بسیار اساسی انجام دادند که فراتر از انتظار ما بود. به عنوان نمونه به اهدای ماسک، دستکش و... میتوان اشاره کرد؛ پروژه احداث ۱۰۰ پایگاه جادهای در سراسر کشور نیز از سوی این عزیزان کلید خورد. به گفته وی، این پروژه بسیار بزرگی است که به دست خیران عزیز با همکاری وزارت بهداشت و وزارت مسکن و شهرسازی انجام خواهد شد.
***
لزوم رصد هوشمندانه تحرکات فضای مجازی
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه پلیس مورد حمایت و امین مردم است، بر لزوم رصد هوشمندانه تحرکات فضای مجازی تاکید کرد و افزود: نیروی انتظامی فارغ از نگاه سیاسی - جناحی و صرفا در مسیر کسب رضایت رهبر انقلاب و مردم حرکت و اقدام میکند. سردار حسین اشتری با تاکید بر لزوم تهیه برآورد از وضعیت ۵ساله پیش روی فضای سایبری کشور و برنامهریزی در این حوزه، خاطرنشان کرد: ما صاحب دانش و تجربه قابل قبولی در حوزه فتا هستیم و باید ضمن بهرهمندی از ظرفیتهای موجود، توانمندیهایمان را در این حوزه ارتقا دهیم و به وضعیت موجود اکتفا نکنیم. اشتری تاکید کرد: لازم است در بازه زمانی ۳ ساله، گستردگی فعالیت پلیس فتا در نقاط مختلفی از کشور حداقل به ۵۰۰ نقطه برسد و برای تحقق این مهم باید برنامهریزی و ظرفیتسازی کنیم. وی با تاکید بر لزوم رصد هوشمندانه وقایع و تحرکات فضای مجازی توسط پلیس فتا، ادامه داد: استفاده و بهرهمندی از فضای مجازی باید در بستری امن محقق شود به گونهای که خانوادهها دغدغهای در حوزه استفاده فرزندانشان از فضای مجازی نداشته باشند، البته تحقق این مهم با راهاندازی اینترنت ملی و شبکههای اجتماعی بومی محقق میشود.
***
رونمایی از فاز ۳ شبکه آموزشی شاد
در دومین روز دهه فجر، آیین رونمایی از فاز ۳ شبکه آموزشی شاد با حضور وزیر آموزشوپرورش برگزار شد. به گزارش ایلنا، در این مراسم پیرامون موضوعاتی از جمله آینده شاد، برنامههای توسعهای شاد و پساکرونا، تأثیرگذاری بیشتر برنامهها، مقایسه ایران و سایر کشورهای دنیا در مواجهه با برنامههای آموزش مجازی در شرایط کرونایی، آموزش نوآموزان پیشدبستانی در شاد، معرفی شادنما و برنامههای آن، معرفی برنامههای ورزش صبحگاهی و استعدادیابی ورزشی، خدمات ویژه دانشآموزان استثنایی، معرفی سامانه جدید گزارشگیری، معرفی خدمات ویژه روسای فناوری استانها و اعلان مقررات مدیریت کانالها و گروهها، معرفی تدریس برتر، معرفی آزمونساز، نسخه وب، جنگ شادی و... سخنرانیهایی ارائه شد و در پایان از این سامانه جدید با حضور وزیر آموزشوپرورش رونمایی شد.
ارسال به دوستان
شمار جانباختگان کرونا در کشور از مرز ۵۸ هزار نفر گذشت
احتمال بازگشت محدودیتها تا هفته آینده
فوت 79 کرونایی طی یکشبانه روز در کشور
«احتمال بازگشت محدودیتها به دلیل افزایش میزان مراجعهکنندگان به مراکز درمانی و بیمارستانی در هفته آینده وجود دارد». این جمله را معاون درمان ستاد کرونای استان تهران اعلام کرد و گفت: در صورت کمتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی، شیوع موج چهارم در کشور دور از انتظار نیست. به گزارش «وطن امروز»، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران با بیان اینکه آمار ابتلا در تهران از حالت نزولی خارج شده و حتی در برخی بیمارستانها مراجعات سرپایی ۲ برابر شده، گفت: لغو شتابزده محدودیتها، سادهانگاری شرایط، بروز رفتارهای پرخطر و کاهش محسوس سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی، مهمترین علت افزایش مجدد آمار است. دکتر نادر توکلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به توقف روند نزولی آمار ابتلا به کرونا در استان تهران، اظهار کرد: آمارها در ۱۰ روز گذشته نشاندهنده آن است که متاسفانه نمودار ابتلا از حالت نزولی به حالت ثابت تغییر حالت پیدا کرده و حتی در برخی بیمارستانها، آمار مراجعات سرپایی تا ۲ برابر افزایش یافته است. وی با بیان اینکه طی چند روز اخیر آمار بستری روزانه در بیمارستانهای استان تهران به بالای ۳۰۰ نفر در روز افزایش یافته است، گفت: این در حالی است که این عدد به زیر ۲۰۰ نفر رسیده بود، بنابراین این افزایش آمار میتواند زنگ خطری برای وقوع پیکهای بعدی بیماری محسوب شود. توکلی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان تهران بستری هستند، گفت: این رقم در چند هفته گذشته به ۱۶۰۰ نفر هم رسیده بود. همچنین در برخی بیمارستانها با افزایش ۲ برابری مراجعات سرپایی مواجه بودیم، بنابراین زمانی که در منحنی شیب نزولی ناگهان برای یک هفته این شیب نزولی ثابت شده و تا حدودی افزایشی میشود، میتواند نشانهای برای خیز منحنی به سمت افزایش آمار ابتلا و فعال شدن مجدد چرخه و زنجیره انتقال بیماری باشد. توکلی نکته مهم بعدی را افزایش نرخ ابتلا و بروز بیماری در سنین زیر ۲۵ سال عنوان کرد و گفت: این مساله علل مختلفی دارد که در دست بررسی است. وی با بیان اینکه حساسیت این موضوع از سوی ستاد بارها مطرح شده است، اظهار کرد: احتمالا تا هفته آینده و برای پیشگیری از بروز پیکهای بعدی و شرایط ناگوار اپیدمی، برخی محدودیتها و برنامهریزیهای کرونایی اعمال خواهد شد.
* فوت 79 کرونایی طی یکشبانه روز در کشور
در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از تشخیص ۶هزار و ۵۹۷ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز یکشنبه تا ظهر امروز (۱۳ بهمن ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۵۹۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شد که ۸۱۷ نفر از آنها بستری شدند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: متاسفانه در طول این مدت ۷۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۸ هزار و ۳۸ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ترخیص شدهاند. لاری ادامه داد: همچنین ۳۸۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. وی افزود: تاکنون ۹ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۲۵۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. به گفته وی، بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۰۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: شهرستانهای نارنجی در استانهای شمال شامل آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، چالوس، رامسر، ساری، فریدونکنار، قائمشهر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران و صومعهسرا، رودسر و لاهیجان در گیلان هستند.
***
۱۴۰۰ فاز عمومی واکسیناسیون آغاز میشود
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: واکسن کرونا هم با استفاده از توان داخلی و هم با خرید از دیگر کشورها تامین میشود. زمستان آینده نیز واکسیناسیون عمومی شروع خواهد شد. مصطفی قانعی افزود: قرار است ۱۶میلیون دوز واکسن از مجموعه کوواکس، بیش از ۲۵میلیون دوز از طریق واردات و ۲۵ میلیون دوز با استفاده از تولیدات داخلی تامین شود. واکسیناسیون عمومی نیز اسفندماه سال آینده شروع میشود. به گفته وی، زمستان امسال کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی، افراد مسن، معلولان و جانبازان مراکز نگهداری در اولویت واکسیناسیون قرار دارند. بهار و تیرماه سال آینده نیز افراد بالای ۶۵ سال، افراد ۱۶ تا ۶۴ سال با بیماری زمینهای و افرادی که به واسطه شغل خود با مردم در تماس هستند، واکسن دریافت میکنند. وی همچنین بیان کرد: مرداد تا آذر ۱۴۰۰ نیز نوبت به واکسیناسیون ساکنان مراکز شلوغ، افراد ۵۵ تا ۶۵ سال فاقد بیماری زمینهای و شاغلان مشاغل ضروری و کارکنان بهداشتی که در خط اول مواجهه نیستند، میرسد. در نهایت نیز در فاز چهارم، با شروع زمستان ۱۴۰۰ همه مردم در مقابل این بیماری واکسینه خواهند شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|