|
آیتالله جنتی: نباید گذاشت آثار امام به دست فراموشی سپرده شود
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان با اشاره به تقارن میلاد بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران با روز میلاد حضرت زهرا(س)، یادآور شد: رسانهها بویژه رسانه ملی، علما، خطبا و مبلغان نباید بگذارند آثار و آرمانهای والای امام(ره) به فراموشی سپرده شود؛ آثار ایشان نهتنها برای امروز ما کارگشاست، بلکه متعلق به فردای ما هم هست. البته رسانه ملی در این زمینه کارهای بسیار خوب و قابل تقدیری داشته که باید ادامه یابد.
ارسال به دوستان
روحانی علیه منتقدان دولت: به آمریکا فحش نمیدهند گویا فحش برای دولت و مخصوص شخص رئیسجمهور است
مسأله بیادبی
«وطنامروز» مواضع و ادبیات روحانی را در قبال دولت آمریکا و منتقدان داخلی بازخوانی میکند
گروه سیاسی: روحانی با متهم کردن منتقدان دولت به انکار دشمنی آمریکا گفت: مشکلات را میدانند که بخش اعظم آن به خاطر تحریم است ولی یک جمله هم نمیگویند. برخی از آنها فحش به آمریکا نمیدهند، تازه ادعای ضدآمریکایی بودن هم دارند. چون فکر میکنند اگر به آمریکا فحشی بدهند فحش خدشهدار میشود، گویا فحش برای دولت و مخصوص شخص رئیسجمهور است. به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور در جدیدترین اظهارات خود از فحش ندادن منتقدان به آمریکا گلایه کرد و مدعی شد آنها تنها فحشهایشان را به دولت و رئیسجمهور میدهند؛ ادعایی که فارغ از صحت و سقم آن نمیتواند نسبت چندانی با گفتمان سیاسی و مواضع پیشین دولت یازدهم و دوازدهم داشته باشد. البته این نخستینباری نیست که روحانی از مردم برای لعن و نفرین آمریکا دعوت میکند، او پیش از این نیز در موضعی مشابه در پاسخ به مطالبات برآورده نشده مردم و شرایط سخت اقتصادی کشور آدرس کاخ سفید را برای ارسال لعن و نفرین در اختیار همگان قرار داده و گفته بود: یک عدهای به خاطر منافع غلط گروهی و باندی به مردم آدرس غلط ندهند. آدرس غلط به مردم ندهید، ریشه مشکلات، «واشنگتندیسی» است. مردم باید در این سالها خیلی راحتتر زندگی میکردند. حدود ۱۸۵ کشور در جهان از ما حمایت میکنند. ما لعن و نفرین و کینه خود را به آدرس صحیح و درست بفرستیم. این مشکلات از کاخنشین کاخ سفید است.
در ادامه این مواضع، روز گذشته رئیسجمهور در جلسه هیات دولت با بیان اینکه درست نیست سردارانی در میدان جنگ در برابر دشمنان باشند و عدهای پشت دشمنان علیه این سرداران سنگر بگیرند، عنوان کرد: همه باید یاری کرده و ما را کمک کنند. ما روزهای سختی را پشتسر میگذاریم. ما داخل یک جنگ هستیم. اگر کسی باور نکرده، باید در افکار خود تجدیدنظر کند. مگر میشود جنگ و جنون ترامپ را انکار کرد؟ شکست ترامپ برخی را ناراحت کرده است. مگر میشود جنون و قانونشکنی ترامپ و جنگ تحمیلی را انکار کرد؟
وی با تاکید بر اینکه انکار دشمنان ننگ بوده و به ضرر کشور است، یادآور شد: مشکلات را میدانند که بخش اعظم آن به خاطر تحریم است ولی یک جمله هم نمیگویند. برخی از آنها فحش به آمریکا نمیدهند، تازه ادعای ضدآمریکایی بودن هم دارند. چون فکر میکنند اگر به آمریکا فحشی بدهند فحش خدشهدار میشود، گویا فحش برای دولت و مخصوص شخص رئیسجمهور است. آخر برای چه؟ ما یک دولت و ملت هستیم.
رئیس دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه در این شرایط سخت تحریم باید از تحریمها فرصت بسازیم، بیان کرد: اینکه شرکتهای دانشبنیان به ۵۷۰۰ شرکت رسیدهاند در حالی که در آغاز دولت ۵۰ شرکت بودند، از فرصت تحریم ایجاد شدند. اگر این تحریم نبود، برخی از این عزیزان شاید انگیزه نداشتند. کرونا معضل بود اما امروز چقدر از افراد در ساخت واکسن، دارو و تجهیزات کمک میکنند؟
روحانی ادامه داد: در فرصت کرونا ایثار و فداکاریای از این ملت دیدیم که شبانهروز با اصول بهداشتی کار کردند. رانندههای عزیز ما شبانهروز کار کردند. از کشاورزان، صنعتگران و فعالانمان تشکر میکنیم، چرا که خدمات ما تعطیل نشد. رئیسجمهور درباره برجام گفت: باید خدمت جامعه جهانی و مخصوصا کشورهای برجام که حالا 1+4 هستند یا در آینده ممکن است 1+5 باشند به صراحت بگویم هیچ بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد؛ 2+5 یا 3+5 نمیشود و این حرفهای ناروا نباید گفته شود. وی ادامه داد: سالها فعالیت و مذاکره شده تا به این توافق رسیدهاند، این توافق چیزی نیست که بسادگی به دست آمده باشد. اگر میخواهند به توافق بیایند اهلا و سهلا و اگر نمیخواهند هم اهلا و سهلا، بروند دنبال زندگیشان؛ به هر حال ما کار خودمان را انجام میدهیم. احساس ما این است که افکار عمومی دنیا و سیاستمداران جهان و حتی سیاستمداران در خود آمریکا معتقدند برجام میتواند برای امنیت، صلح و پیوند جامعه و تعامل کشورها مفید باشد و ما هم بر این مبنا حرکت میکنیم و پیش میرویم.
* از پاستور تا واشنگتندیسی
مواضع ماههای اخیر رئیسجمهور در دفاع از دولت در سایه تعریف تمام مشکلات ذیل کلیدواژه تحریمهای ترامپ تا حدی قابل پیشبینی و درک است. روحانی در شرایطی آخرین ماههای سکونت خود در ساختمان ریاستجمهوری را تجربه میکند که از یک سو تقریبا هیچکدام از وعدههای انتخاباتیاش در سالهای 92 و 96 محقق نشده و حتی تحریمهای خارجیای که او با وعده رفع آنها روی کار آمده بود نیز به اقرار روحانی بیشتر از سالهای پیش از برجام شده است و از سوی دیگر کاهش محسوس ارزش پول ملی و سخت شدن زندگی عمده طبقات ایران باعث شده تا اعتبار سیاسی و اجتماعی او به کمترین سطح ممکن تنزل پیدا کند. در چنین موقعیتی نه کارنامه قابل دفاعی دارد و نه تمایلی برای اقرار به اشتباه بودن سیاستهای دولتش در 7 سال گذشته، پس طبیعی به نظر میرسد که با نسبت دادن تمام مشکلات به کاخ سفید، از خود سلب مسؤولیت کند.
یقینا نقش تحریمهای خارجی و سیاست فشار حداکثری آمریکا در حادث شدن شرایط فعلی انکارناپذیر است اما دولت روحانی نمیتواند با استناد به این تحریمها از مقام پاسخگویی فاصله بگیرد، چرا که این دولت پیش از هر چیز محصول شرایط تحریمی کشور در آغاز دهه90 بوده و وعده رفع همین تحریمها روحانی را راهی پاستور کرد؛ تحریمهایی که نهتنها لغو یا بیتاثیر نشدند، که ضریب اثربخشی آنها در 7سال ریاستجمهوری روحانی بیشتر نیز شد، تا جایی که خاطرات تحریمهای پیشابرجامی تبدیل به آرزوهای روزگار پسابرجامی دولتمردان شد. اما نکتهای که در این میان جالب توجه است موضع اخیر روحانی و تعریف خود در جایگاه خط مقدم مبارزه با آمریکا و متهم کردن منتقدان به عدم مخالفت با آمریکاست(!) روحانی در حالی این ادعاها را مطرح میکند که از نخستین روز روی کارآمدن دولتش منتقدان دولت با شناخت کامل از ماهیت آمریکا و عواقب خوشبینیهای دولتمردان به وعدههای واشنگتن، این روزها را پیشبینی میکردند و دقیقا در همان ایام رئیسجمهور و باقی مقامات دولتی منتقدان خود را به عدم فهم مناسبات جهانی متهم کردند. روحانی در شرایطی میگوید «برخی از منتقدان فحش به آمریکا نمیدهند، تازه ادعای ضدآمریکایی بودن هم دارند» که روزگاری منتقدان ضدآمریکایی خود را به آب و صابون دعوت میکرد. در همین زمینه شاید ضروری باشد دولتمردان در ماههای پایانی حکمرانیشان به این سوال پاسخ دهند که چگونه با مذاکرات و سیاستهایی که بر مبنای پیشفرض رفع تحریمها بنا شده بود باعث تقویت بیش از پیش نظام تحریمی علیه کشورمان شدند.
* دومینوی فحاشی
اما نکتهای که با مواضع اخیر رئیسجمهور بیش از پیش به اذهان عمومی متبادر شد کارنامه سیاه و غیرقابل دفاع دولت یازدهم و دوازدهم در فحاشی به منتقدان خود است. روحانی در حالی منتقدان خود را با ادعای عدم فحاشی به آمریکا در جایگاه متهم مینشاند که ادبیات و مواضع دولت در مواجهه با دشمن خارجی و منتقد داخلی کاملا موید این است که اساسا دولتمردان و در رأس آنها رئیسجمهور از نسبت دادن هیچگونه صفت مذموم و توهینآمیزی به منتقدان دولت با نیت بستن دهانشان ابایی نداشتهاند. سیاهه توهینهای رئیس دولت تدبیر و امید به منتقدان و کارشناسانی که نظری متفاوت با سیاست و منش دولت داشتهاند با هیچ رئیس دولت دیگری در ایران قابل مقایسه نیست. بیسواد، بیشناسنامه، تازه به دوران رسیده، هوچیباز، متوهم، عصرحجری، بزدل، ترسو، بیعقل، کاسب تحریم و افراطی تنها بخشی از القابی است که روحانی در ایام مذاکرات هستهای خطاب به منتقدانی که این روزها را پیشبینی میکردند به زبان آورده بود؛ اکنون در شرایطی که صحت پیشبینیها و نقد دلسوزانه منتقدان دولت تبدیل به یک تجربه تاریخی در اواخر عمر دولت دوازدهم شده است، رئیسجمهور این منتقدان را به عدم فحاشی علیه آمریکا محکوم میکند. شاید بهتر باشد روحانی پیش از انتساب این ادعا به منتقدان، به بررسی لحن و ادبیات خود در مقابل دشمنان خارجی و دوستان داخلی بپردازد تا به خاطر بیاورد زمانی که رئیسجمهور اسبق آمریکا که بنیانگذار نظام جدید تحریمی علیه ایران بود را «مودب» و «باهوش» خطاب میکرد در حال انتساب چه صفات ناپسندی به دوستان داخلیاش بود.
فحاشی به نیروهای انقلابی و منتقدان دولت در سالهای آغاز به کار روحانی تا جایی دومینووار امتداد یافت که در نهایت رهبر حکیم انقلاب نیز در موضعی حمایتی در جریان جلسه با اعضای خبرگان رهبری در اسفند 92 اظهار داشتند: «واقعا باید قدر جوانان مؤمن و انقلابی را همه بدانند، همه؛ این جوانان مؤمن و انقلابیاند که روز خطر سینه سپر میکنند، 8 سال جنگ تحمیلی میروند توی میدان؛ اینها هستند. افرادی که نسبت به این جوانها با چشم بدبینی نگاه میکنند یا مردم را بدبین میکنند، خدمت نمیکنند به کشور؛ به استقلال کشور، به پیشرفت کشور، به انقلاب اسلامی خدمت نمیکنند. این جوانها را باید حفظ کرد، باید از اینها قدردانی کرد، امروز هم بحمدالله کم نیستند و زیادند. [نباید] با عناوین گوناگونی بخواهیم این جوانهای مؤمن را طَرد کنیم و منزوی کنیم؛ که البته منزوی هم نمیشوند؛ آن جوانهای مؤمن پرانگیزه، با این حرفها منزوی نمیشوند اینها؛ لکن خب، ما باید قدر اینها را بدانیم».
ارسال به دوستان
رأی منفی 63 نماینده باعث شد طرح شفافیت آرای نمایندگان تصویب نشود
اقلیت علیه اکثریت
گروه سیاسی: طرح شفافیت آرای نمایندگان روز گذشته در صحن مجلس به رای گذاشته شد و به دلیل آنکه دوسوم آرای نمایندگان را کسب نکرد، رای نیاورد.
به گزارش «وطن امروز»، طرح پرحاشیه شفافیت آرای نمایندگان مجلس روز گذشته در جلسه علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و وکلای ملت در نهایت پس از بررسی نظرات موافقان و مخالفان این طرح، با 153 رای موافق، 63 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در جلسه با کلیات آن مخالفت کردند. از آنجا که این طرح نیاز به دوسوم آرا داشت، تنها با اختلاف 3 رای با کلیات این طرح مخالفت شد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از پایان رأیگیری کلیات طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس پیرامون شفافیت آرای نمایندگان گفت: با توجه به اینکه اصلاح آییننامه داخلی نیاز به دوسوم آرای نمایندگان دارد، کلیات این طرح رأی مورد نیاز را کسب نکرد. وی افزود: البته موافقان و مخالفان کلیات طرح با اصل موضوع شفافیت موافق بودند، لذا کمیسیون آییننامه داخلی مجلس تلاش کند آییننامه را به نوعی تنظیم و تدوین کند که شفافیت و دغدغه همه نمایندگان دیده شود.
البته پیش از جلسه علنی روز گذشته، نمایندگان در جلسه غیرعلنی ابعاد این طرح را مورد بررسی قرار دادند. در همین راستا احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در گفتوگو با فارس، با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس گفت: در نشست غیرعلنی پارلمان، رئیس مجلس عنوان کرد ما راهی جز شروع شفافیت از مجلس نداریم و لاجرم باید این کار را از مجلس آغاز کنیم. نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قالیباف گفت ما عجلهای برای تصویب طرح شفافیت نداریم و باید ابعاد مختلف آن با دقت مورد رسیدگی قرار گیرد. علیرضابیگی خاطرنشان کرد: رئیس مجلس عنوان کرد به خاطر بررسی هر چه بهتر و دقیقتر طرح شفافیت، این طرح به صورت دو شوری مورد رسیدگی قرار گیرد.
* مخالفت نادران
الیاس نادران که از مخالفان طرح شفافیت بود در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: باید ملاحظه نمایندگان شهرستانها را کنید که چه فشاری از سوی بخشهای مختلف استانی آنها وارد خواهد شد. کل کشور تهران نیست، نباید نماینده را در شرایط پوپولیستی قرار دهیم.
حسینعلی حاجیدلیگانی اما در موافقت با کلیات این طرح اظهار کرد: بنده در مجلس دهم ۱۳۰ امضا برای طرح شفافیت آرا جمع کردم و با طرح آقای فتحی، نماینده تهران که ۳۰ امضا داشت آن را ادغام کردیم اما در نهایت موقع رایگیری فقط ۵۹ رای آورد اما بنده ایمان دارم مجلس یازدهم با مجلس دهم کاملا متفاوت است. امروز مجلس یازدهم ثابت خواهد کرد عموم نمایندگان به دنبال شفافیت هستند. حال اگر ایراداتی وجود دارد در جزئیات میتوان آن را بررسی کرد. مجلس یازدهم برای نخستینبار بعد از گذشت 42 سال از انقلاب در این زمینه گام برمیدارد. اعتماد عمومی که یک سرمایه اجتماعی است، امروز به خاطر عملکرد برخی افراد و عدم شفافیت زیرسوال رفته است. وضعیت کنونی به این دلیل است که با مردم شفاف نبودیم و عدهای قصد داشتند با شعارها سر مردم را کلاه بگذارند. باید با مردم روراست باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز پس از جلسه روز گذشته از عدم تصویب کلیات طرح شفافیت آرا در مجلس ابراز تأسف و ابراز امیدواری کرد این طرح مجدداً به صحن مجلس بیاید. محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «به طرح شفافیت، رای موافق دادم ولی متاسفانه این طرح که به دوسوم آرا نیاز داشت با ۱۵۳ رای (2/65 درصد) موافق و فقط با ۳ رأی کمتر تصویب نشد. امیدوارم با ایجاد اصلاحات مدنظر نمایندگان و افزوده شدن به دامنه شفافیت، طرح مجددا به صحن بیاید و در همین مجلس، قفل تصویب شفافیت آرا شکسته شود».
* درخواست تعدادی از نمایندگان برای بررسی دوباره طرح شفافیت آرا
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی به همراه تعدادی از نمایندگان در نامهای خطاب به هیاترئیسه مجلس خواستار بازگشت طرح شفافیت آرا به دستور کار جلسات علنی مجلس شدند. در بخشی از این نامه آمده است: بدین وسیله امضاکنندگان، درخواست اعمال ماده ۱۳۰ قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و نیز اعمال ماده ۱۲۰ و ۱۲۱ آییننامه داخلی یعنی رایگیری به صورت قیام و قعود را درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان داریم. امیدواریم در نخستین جلسه رسمی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد مذکور مورد بررسی قرار گیرد. طبق ماده ۱۳۰ آییننامه داخلی اگر طرحی مورد تصویب مجلس شورای اسلامی یا کمیسیونهای موضوع اصل ۸۵ قانون اساسی واقع نشود بدون تغییر اساسی تا 6 ماه دیگر نمیتوان آن را مجددا به مجلس پیشنهاد کرد مگر با تقاضای کتبی ۵۰ نماینده و تصویب مجلس.
ارسال به دوستان
اخبار
آیتالله مکارمشیرازی:
ارادت شهید سلیمانی به رهبر انقلاب به زندگی او شکل داد
آیتالله مکارمشیرازی دیروز در پیامی تصویری به همایش «گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی»، با تاکید بر اینکه سزاوار است همه از ویژگیهای شخصیتی شهید سلیمانی درس بگیرند و منتقل کنند، بیان داشت: اولا شجاعت بینظیری داشت و ترسی از چیزی نداشت و اگر شجاعت او نبود، داعش هم عراق، هم سوریه و لبنان را تخریب میکرد.
وی با بیان اینکه یکی از امتیازات او شجاعت بینظیر و دوم علاقه فوقالعاده به رهبر انقلاب بود و همین خط و مسیر او را تعیین میکرد، تصریح کرد: این هم از خمیرمایههایی بود که به زندگی او شکل میداد.
وی با بیان اینکه واقعا شهید سلیمانی خلوص نیت داشت، ضمن اشاره به خاطره دیدار با شهید سلیمانی، اظهار داشت: پس از این دیدار، شهید سلیمانی از حاضران خواست از اتاق بیرون بروند و همه که رفتند، از زیر کتش کفنی درآورد که روی آن شهادت شخصیتها بود که نوشته شده بود «ما جز خیر از او چیزی نمیدانیم».
وی افزود: این کار اول نشان میداد ایشان آماده شهادت است و این سردار شجاع، رشید و بزرگوار این کار را انجام داد و ما هم روی آن کفن نوشتیم «اللهم انا لانعلم منه الا خیرا». این مرجع عالیقدر تاکید کرد: این نشان میدهد قیامت و شهادت را باور دارد و شهادت مردم را در پیشگاه خدا سبب نجات خود میداند.
***
ابراز نگرانی آمریکا از پرتاب موشک ماهوارهبر «ذوالجناح»
وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پرتاب موفقیتآمیز موشک ماهوارهبر سوخت جامد ذوالجناح، مدعی شد اینگونه موشکهای ماهوارهبر باعث نگرانیهای جدی اشاعهای هستند.
به گزارش فارس، وزارت خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه از پرتاب موفقیتآمیز موشک ماهوارهبر «ذوالجناح» عمیقا ابراز نگرانی کرد و آن را مسبب افزایش سرعت پیشرفت موشکی ایران دانست.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه کوتاهی در این باره گفت: «ایالاتمتحده همچنان نگران تلاشهای ایران برای توسعه [فناوری] پرتابگرهای فضایی(SLV) است، زیرا این برنامهها قادر هستند پیشرفت موشکی بالستیک ایران را توسعه دهند».
در این بیانیه ضمن تکرار ادعاهای نخنما شده و بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران، آمده است: «پرتابگرهای فضایی باعث نگرانیهای جدی اشاعهای هستند، زیرا شامل فناوریهای مشابه و تبادلپذیر با آن دسته از فناوریهای موشکهای بالستیک هستند که شامل سامانههای دوربرد نیز است».
***
آزادی ۲ مرزبان گروگان گرفتهشده توسط گروهک تروریستی جیشالظلم
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای از آزادی 2 نفر از رزمندگان مرزبان گروگان گرفتهشده توسط گروهک تروریستی و ضدانقلاب جیشالظلم در شب گذشته خبر داد. متن اطلاعیه به این شرح است: با تبریک خجسته سالروز حضرت فاطمه زهرا(س) و میلاد فرزند برومندش حضرت امام خمینی(ره) و گرامیداشت ایامالله دهه مبارکه فجر و چهلودومین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، به استحضار ملت عظیمالشأن ایران میرساند؛ با تلاشهای مستمر قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و طی اقدامات اطلاعاتی موفق، 2 نفر از رزمندگان مرزبانی نیروی زمینی سپاه و نیروی پرافتخار انتظامی که سال ۱۳۹۷ توسط گروهک تروریستی و ضد انقلاب جیشالظلم در مرزهای جنوب شرق کشور به گروگان گرفته شده بودند، شب گذشته (سهشنبه 13/11/99) آزاد شده و به آغوش وطن اسلامی بازگشتند.
***
ارتقای فناوری جنگندههای ایرانی در دستور کار است
وزیر دفاع در حاشیه نمایشگاه بینالمللی صنایع هوانوردی هند، گفت: نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی نشان میدهد کشور هند یک حرکت جدی و فناورانهای در حوزه صنعت هوایی را آغاز کرده است و در این راستا از توانمندیهای خود و بخش خصوصی نیز جهت پیشرفتهای چشمگیر استفاده میکند. امیر سرتیپ امیر حاتمی تصریح کرد: در صنعت هوایی بهرغم تحریمهای ظالمانه نظام سلطه به دستاوردهای بسیار خوبی در ایران اسلامی رسیدهایم و طی سالهای اخیر به محصولات بومی خوبی با تلاش جوانان برومند ایران اسلامی و متخصصان صنعت هوایی دست پیدا کردیم که از نمونههای آن جنگنده سبک کوثر و جنگنده پیشرفته آموزشی یاسین و انواع بالگردها و پهپادهاست که به دنبال ارتقای فناوریهای آنها هستیم. وی افزود: افق و چشمانداز خوبی را در صنعت هوایی ایران اسلامی با همت و پشتکار متخصصان متعهد ایران اسلامی شاهدیم و امیدواریم با سرعت هر چه بیشتر به سمت تکنولوژیهای پیشرفته حرکت کنیم.
***
اولیانوف: در ارتباط با برجام، آمریکا باید گام اول را بردارد
«میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در توئیتی به اظهارات اخیر «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از طرح پیشنهاد وزیر خارجه ایران مبنی بر ایجاد مکانیسمی برای هماهنگسازی اقدامات واشنگتن و تهران در ارتباط با برجام واکنش نشان داد. او در این باره نوشت: امیدوارم این ارزیابی (رد پیشنهاد) نادرست باشد. در غیر این صورت شاهد آتش غرور و جاهطلبیهای بیحاصل خواهیم بود. اولیانوف در ادامه نوشت: طرف دیگر (آمریکا) باید نخستین گام را بردارد.
ارسال به دوستان
وزارت خارجه کرهجنوبی اعلام کرد گفتوگوها با آمریکا برای آزادسازی اموال بلوکه ایران در بانکهای کره در حال نهایی شدن است
ثمره اقتدار
گروه سیاسی: سئول پس از فشارهای تهران در مسیر تجدیدنظر نسبت به دارایی ارزی بلوکه ایران در کشورش قرار گرفته است.
به گزارش «وطن امروز»، پس از اینکه ماموریت دیپلماتیک اواخر دیماه هیات کرهای در سفر به تهران برای آزادسازی نفتکش توقیف شده متعلق به این کشور با نام هانکوک چیمی با شکست مواجه شد، یک مقام وزارت خارجه کرهجنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد گفتوگوها با آمریکا برای آزادسازی اموال بلوکه ایران در بانکهای این کشور جهت پرداخت بدهی تهران به سازمان ملل در حال نهایی شدن است.
این در حالی است که طرف کرهای که با تصور آزادی فوری نفتکش و خدمهاش در قبال چند پیشنهاد محدود مالی درباره استفاده ایران از منابع ارزی مسدود شده راهی تهران شده بود، با پاسخ محکم مسؤولان کشور روبهرو شد و مقام کرهای در تهران توجیه شد که تکلیف همراهی خود را با واشنگتن نسبت به داراییهای بلوکه ایران مشخص کند و این سئول است که در وضعیت اضطرار قرار دارد.
روزنامه «هانکیوره» چاپ سئول در آن ایام نوشت: موضوع نفتکش به مسائل جدی دیگر در روابط بینالملل از جمله 7 میلیارد دلار داراییهای توقیفشده حاصل از فروش نفت ایران در بانکهای کرهجنوبی به خاطر تحریمهای آمریکا مرتبط است. این روزنامه کرهای به سئول توصیه کرد هر چه سریعتر مذاکرات خود را با مقامات وزارت خارجه و امنیت ملی جو بایدن پیرامون نفتکش توقیفشده و داراییهای ایران آغاز کند.
روز گذشته خبرگزاری یونهاپ در این رابطه گزارش داد یک مقام دولتی سئول که خواست نامش فاش نشود، مدعی شد پیشرفت درباره آزادسازی اموال بلوکه ایران بر تصمیم تهران جهت آزاد کردن خدمه نفتکش کرهای توقیفشده در تنگه هرمز تاثیر گذاشته است. وی توضیح داد: «مشکل تقریبا حل شده است. ما گفتوگوها [با آمریکا] درباره پرداخت معوقات [ایران] را به پایان رساندیم و لازم است درباره بخشهای فنی نیز گفتوگوهایی داشته باشیم. پیشرفت قابل توجهی در این حوزه حاصل شده و به نظرم این به عنوان شانسی بود تا [ایران] حسننیت ما را احساس کند».
مقام وزارت خارجه کرهجنوبی همچنین خبر داد سئول و واشنگتن گفتوگو برای توسعه تجارتهای بشردوستانه با ایران از طریق اموال بلوکه را ادامه میدهند.
به نوشته یونهاپ، دیگر مقام وزارت خارجه کرهجنوبی نیز درباره تعداد خدمه نفتکش توقیفی که قرار است در این شناور باقی بمانند گفت هنوز تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است.
در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه روز سهشنبه از اقدام انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران درباره خدمه کشتی کرهجنوبی خبر داد. سعید خطیبزاده در این باره اظهار داشت: به دنبال درخواست دولت کرهجنوبی و مساعدت قوه محترم قضائیه در چارچوب مقررات قضایی، خدمه کشتی کرهای که به اتهام ایجاد آلودگی زیستمحیطی در خلیجفارس توقیف شده است، در یک حرکت انساندوستانه توسط جمهوری اسلامی ایران اجازه خروج از کشور را دریافت کردند. خطیبزاده افزود: بررسی قضایی پرونده تخلف کشتی و کاپیتان در چارچوب قوانین ادامه دارد.
گفتنی است ماه گذشته، اتاق بازرگانی ایران رقم منابع ارزی کشورمان که در ۲ بانک کرهجنوبی نگهداری میشوند را ۸ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار اعلام کرد. این در حالی است که سئول طی ۲ سال اخیر علاوه بر خودداری از آزادسازی این منابع مالی، بابت نگهداری آنها پول هم مطالبه کرده است! مقامات سئول علاوه بر این زیادهخواهی پس از توقیف نفتکش خود در آبهای خلیجفارس به دلیل آلودگی زیستمحیطی خبر از اعزام یک واحد نظامی به سمت آبهای تنگه هرمز برای حفاظت از نفتکشهایشان دادند و وزارت دفاع کرهجنوبی مدعی رایزنی با «نیروهای دریایی چندملیتی» حاضر در آبهای مجاور منطقه شد. با این حال پس از شکست دیپلماتیک و هشدارهای محکم در تهران، واحد نظامی خود را از تنگه هرمز دور کرد.
پیش از این نیز منبعی در کرهجنوبی به خبرگزاری یونهاپ گفته بود ایران با تاکید بر لزوم آزادسازی پولهای بلوکه، خواستار استفاده از یک میلیارد دلار از این پولها برای خرید تجهیزات پزشکی شده است.
در همین راستا «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه با «چوی جونگ کان» قائممقام وزارت خارجه کرهجنوبی تلفنی گفتوگو کرد. در این گفتوگو موضوع آزادسازی هر چه سریعتر منابع ارزی ایران در این کشور مطرح شد و طرفین درباره سازوکارهای موثر جهت استفاده از این منابع رایزنی کردند.
طرف کرهای بر اراده دولت این کشور و تلاش حداکثری برای رفع محدودیت از این منابع در اسرع وقت تاکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|