|
پنجره فرصت آمریکا در حال بسته شدن است
محمدجواد ظریف با بیان اینکه با حضور دولتی جدید در واشنگتن این فرصت وجود دارد که رویکرد تازهای آزموده شود، گفت: پنجره کنونی به سرعت در حال بسته شدن است، بزودی دولت من مجبور خواهد بود اقدام جبرانی تازهای را اتخاذ کند. این اقدام جبرانی همان گونه که توسط پارلمان ما مقرر شده، شامل گسترش برنامه هستهای ما و کاهش همکاریمان با بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
ارسال به دوستان
با وجود محدودیتهایکرونایی، مردم ایران با ابتکار حضور خودرویی و موتوری چهلو دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن گرفتند
پا به رکاب انقلاب
گروه سیاسی: یومالله بیستودوم بهمن، قله اوج وحدت ملی به شمار میرود؛ حضوری که نمایانگر ملتی قوی و منسجم در عین داشتن تفاوتهای فرهنگی، قومیتی و اختلاف سلیقه است، همچنین بازتابدهنده خواست ایرانیان در رشد و پیشرفت توقفناپذیر ملی. ملت ایران با توجه به پاندمی جهانی کرونا، دست به ابتکاری جدید زد؛ گرامیداشت جشن انقلاب با حضور خودرویی و موتوری با حفظ پروتکلهای بهداشتی و به رنگ انقلاب درآوردن فضای مجازی و شبکههای اجتماعی.
به گزارش «وطن امروز»، نمایش قدرت ملی به عنوان یکی از پایههای ارکان اقتدار ملی در صحنه بینالملل بوده است. حضور مردم ایران در این جشن بزرگ ملی و پاسداشت پیروزی انقلاب اسلامی در جایجای ایران همواره برای سیاستمداران دنیا و دستگاه محاسباتی قدرتهای بینالمللی دارای معنایی متفاوت بوده است.
در چنین فضایی مراسم ۲۲ بهمن چهلودومین بهار انقلاب با وجود شیوع کرونا با حضور گسترده خودرویی و موتوری مردم در سراسر کشور و با حفظ دستورالعملها و رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد.
از خلیجفارس تا خزر نیلگون، از اشترانکوه و دماوند تا دنا و هامون، وسعتی از غرب تا شرق ایران روز گذشته سراسر بانگ ملتی بود که در دهه پنجم انقلاب هم تاریخسازی کرد. تهران، آذربایجان غربی، البرز، سمنان، ساری، اهواز، شهرکرد، کرمانشاه، بوشهر، ایلام، گلستان، قم، تبریز، شیراز، کرمان، خراسان جنوبی، مشهد، گیلان، سیستانوبلوچستان، هرمزگان، اصفهان، اردبیل و دیگر مناطق کشور شاهد راهپیمایی خودرویی و موتوری فجر انقلاب بودند.
در تهران پیش از آغاز رسمی مراسم راهپیمایی چهلودومین فجر انقلاب، حرکت موتورسواران و دوچرخهسواران در مسیرهای دوازده گانه راهپیمایی ۲۲ بهمن به سمت میدان آزادی آغاز شد.
در مراسم روز گذشته ۳ فروند موشک بالستیک نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از نوع ذوالفقار بصیر، دزفول و قیام در میدان آزادی تهران به نمایش درآمد. همچنین سامانه پدافندی سوم خرداد نیز که خرداد سال گذشته یک فروند پهپاد MQ-4C آمریکایی را در آبهای جنوبی کشور و در ارتفاع ۵۰ هزار پا با موفقیت مورد اصابت قرار داد، در میدان آزادی تهران به نمایش درآمد.
* طلب عفو روحانی از مردم
حسن روحانی در سخنرانی خود به مناسبت ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی که به صورت ویدئوکنفرانسی انجام شد، گفت: اگر در این 7 سال و نیم در بخشهایی از اداره کشور آنچنان که شایسته ملت ایران بوده عمل نکردهایم از مردم عزیز و بزرگوار ایران در این ایام جشن ملی طلب عفو میکنم.
رئیسجمهور همچنین اظهار کرد: به مردم میگویم اگر توطئه خارجیها، صهیونیستها، تندروهای آمریکا و ارتجاع منطقه و جنگ تحمیلی اقتصادی نبود ما امروز شرایط خیلی بهتری را در ایران شاهد بودیم و به همه آرزوهای خود دست یافته بودیم.
* کمکاری در تبیین اهداف انقلاب
رئیس کل دیوان محاسبات کشور در مراسم گرامیداشت ۲۲ بهمن شهرستان ری در حرم مطهر امام راحل، اظهار کرد: قدرت و موقعیت جمهوری اسلامی ایران پس از ۴۲ سال به قدری اهمیت دارد که رؤسایجمهور کشورهای مختلف باید در مقابل آن موضع مشخص داشته باشند.
مهرداد بذرپاش با اشاره به اینکه ۷۰ درصد جمعیت ایران در حال حاضر متولدان پس از انقلاب هستند، افزود: این افراد زمان طاغوت را لمس نکردهاند از همین رو باید افراد آگاه جواب تمام شبهات و تهمتهایی را که دشمنان به این نظام میزنند برای نسل جوان تبیین کنند.
بذرپاش ادامه داد: گاهی اوقات دیده میشود عملکرد بد دستگاهها، مسؤولان و فرزندانشان که جزو کالبد نظام محسوب میشوند به نام کل نظام اسلامی ایران نوشته میشود، در حالی که عملکرد افراد نباید موجب خدشه در روح نظام شود. وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب هرگز در مسائلی که روح نظام را هدف قرار داد، کوتاه نیامدند، چرا که کوتاه آمدن رهبر جامعه از ارزشهای آن موجب انحراف در حرکت کل نظام میشود.
* فشار اقتصادی آخرین گزینه آمریکا
سعید جلیلی در مراسم رژه نمادین موتورسواران و خودروهای شخصی در میدان 15 خرداد که به مناسبت فرارسیدن 22 بهمن برگزار شد، با بیان اینکه آمریکا و دشمنان ایران آخرین گزینهای که دارند فشار اقتصادی است، گفت: آنها هر چه داشتند برای فشار بیشتر علیه ملت ایران به کار بردند اما سران آمریکا امروز اذعان دارند که این گزینه هم فایدهای ندارد، زیرا ملت ما مقاومتی فعال داشته و نشان داد اگر پهپادی وارد یک وجب از خاک قلمروی ما شود، سرنگون خواهد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: زمانی دشمنان ما در این منطقه حکومت تعیین میکردند اما امروز این قدرت را در منطقه ندارند و همانها اذعان دارند در عرصه پیشرفت، ایران جزء 10 کشور برتر است.
جلیلی با بیان اینکه امروز دشمن تلاش دارد هر آنچه نتوانسته با فشار حداکثری به دست آورد، با کاهش حداقلی [فشارها] و امتیاز حداکثری به دست آورد، یادآور شد: در همین 3-2 سال گذشته بیش از یکهزار و ۵۰۰ تحریم را به ملت ایران تحمیل کرده و برای آنها عناوین جدید گذاشته و این تحریمها را با عناوینی مانند تروریسم و حقوق بشر اضافه کرده است.
وی افزود: ملت ما توانست با قدرت، مقاومت و پیشرفت کند. امروز ملت ما میداند چه امکانات و توانمندیهایی در عرصه موشک و فضاپیما دارد. جلیلی ادامه داد: امروز ملت ایران در عرصههای پیشرفته علمی موفقیتهای زیادی کسب کرده و ایران جزو چند کشور موفق در ساخت واکسن کروناست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز آخرین تیر در تیرکش دشمن فشار اقتصادی است، تصریح کرد: ملت ما در همین ۳ سال رشد و پیشرفت در عرصههای مختلف داشته است. آنها میخواستند صادرات نفت را صفر کنند اما امروز ما صادرکننده بنزین هستیم و در صنایع پتروشیمی و صنایع پاییندستی بخوبی عمل کردهایم.
* اخراج آمریکا از منطقه، راهبرد قطعی جبهه مقاومت
حجتالاسلام حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه در مراسم بزرگداشت چهلودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مکتب مقاومت و منش شهدایی مانند سردار عزیز شهید حاجقاسم سلیمانی به ما آموخت در صحنه نبرد باید زندگی کنیم و در زندگی بجنگیم. او به ما آموخت چگونه به هدف خود مومن باشیم و دشمن را تسلیم اراده خود کنیم.
حجتالاسلام طائب، اخراج آمریکا از منطقه را یکی از راهبردهای قطعی جبهه مقاومت دانست و تاکید کرد: آمریکا، رژیم صهیونیستی و اذناب آنها از انتقام سخت دلبستگان جبهه مقاومت سخت به هراس افتادهاند و ما به آنها میگوییم از این ترس بمیرند. آنها در این منطقه دیگر روی خوش نخواهند دید و تا فرصت هست با پای خودشان بروند. حکام سازشکار منطقه نیز باید از سرنوشتی که در انتظار نظامیان تروریست آمریکایی است درس عبرت بگیرند و خود را بیش از این در معرض خشم انقلابی ملتهای مسلمان قرار ندهند.
رئیس سازمان اطلاعات سپاه آمادگیهای همهجانبه دفاعی و امنیتی نیروهای مسلح و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی کشور برای مقابله با تهدیدات دشمنان را انکارناپذیر توصیف و تصریح کرد: دستگاههای اطلاعاتی نظام، مجربتر از گذشته شدهاند. ما در مقابله با فتنهها و فسادهای داخلی و در برابر خباثتهای منطقهای ورزیده شدهایم. ما در یک جنگ اطلاعاتی و امنیتی چندلایه هستیم و دستگاههای اطلاعاتی به پشتیبانی و حمایت این مردم عزیز دلگرمند.
وی تاکید کرد: در طول عمر بابرکت انقلاب اسلامی، هستههای اطلاعات مردمی تهدیدها را پس زدهاند و به پشتوانه همین تکیهگاه، انشاءالله سیطره اطلاعاتی خود را بر دشمن گسترش میدهیم و راه نفوذ آنها را خواهیم بست.
رئیس سازمان اطلاعات سپاه در پایان تاکید کرد: ما میداندار تهاجم علیه دشمن هستیم. دستگاه اطلاعاتی نظام در مقابله با شبکهها و عناصر نفوذی، شدت عمل به خرج داده و همکاری خوبی با سرویسهای همراه منطقهای و بینالمللی برای تأمین امنیت داخلی و منطقهای دارد. ما برای برقراری امنیت مردم کشورمان، یک لحظه از پا ننشستهایم و در این آوردگاه امنیتی، به وعده نصرت الهی اطمینان داریم.
* بازتاب جشن چهلودوم در رسانههای جهان
راهپیمایی خودرویی و موتوری چهلودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با بازتاب گسترده رسانههای خارجی مواجه شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در توصیف حال و هوای جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گزارش داد: خیابانها با پرچمهای بزرگ ایران و دریایی از بادکنکها تزئین شده و سرودهای انقلابی و میهنپرستانه از بلندگوهایی پخش میشود که در سراسر مسیر دستههای خودرویی و موتوری قرار گرفته است.
خبرگزاری انگلیسی «رویترز» در بازتاب گرامیداشت چهلودومین سالگرد پیروزی انقلاب نوشت: مردم ایران با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ را گرامی داشتند و به جای پیادهروی و راهپیمایی با استفاده از وسایل نقلیه رژه رفتند. رویترز همچنین در بخشی از گزارش خود بازتابی از نمایش موشکهای بالستیک ایران در میدان آزادی منتشر کرد و نوشت که تلویزیون دولتی ایران ۳ موشک بالستیک ایران با برد بین ۷۰۰ تا یکهزار کیلومتر را در میدان آزادی نمایش داد.
بیبیسی هم گزارش داد بزرگداشت پیروزی انقلاب، امسال به شکلی متفاوت از سالهای گذشته برگزار شد. این رسانه همچنین به نمایش موشکهای ذوالفقار بصیر، دزفول و قیام در مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن که به دلیل محدودیتهای کرونایی به صورت موتوری و خودرویی انجام شد، اشاره کرد.
همچنین خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه با اشاره به تاریخچه انقلاب اسلامی ایران، از جشن ۲۲ بهمن به عنوان یکی از اصلیترین تعطیلات ملی ایران نام برد و افزود: امسال ایرانیان با خودروهایشان در راهپیمایی ویژه این روز شرکت کردند.
شبکههای تلویزیونی الجزیره و المیادین با قطع برنامههای عادی خود، بخشهایی از راهپیمایی گرامیداشت چهلودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در تهران را به صورت زنده پخش کردند.
خبرگزاری ترکیه «آناتولی» نیز در گزارشی از تهران در بازتاب جشن پیروزی انقلاب نوشت: به جای راهپیماییهای عظیم که هر سال در ارتباط با ۲۲ بهمن در ایران برگزار میشد، جشنهای امسال با راهپیماییهای موتوری و خودرویی در تهران و سایر شهرهای مهم انجام شد. چهارشنبه صبح تعداد زیادی موتوسیکلت و خودرو در میدان آزادی تهران در حالی که سرنشینان آنها پرچمهای ایران را در هوا تکان میدادند و شعارهای میهنپرستانه سر میدادند، راهپیمایی کردند.
******
احیای کارآمدی؛ ماموریت دهه پنجم انقلاب
یونس مولایی: چهلوسومین سال حیات ایران انقلابی، روز گذشته در شرایطی متفاوت از سالهای پیش آغاز شد. وجه متفاوت برگزاری راهپیمایی 22بهمن امسال را میتوان تمثیلی از وضعیت موجود و راههای طی شده در دهههای پیشین دانست؛ زمانی که یک ایده ابتدایی و نظام ارزشی با شرایط بیرونی پیشبینی نشده مواجه میشود، ۲ انتخاب باقی میماند؛ انتخاب اول تعطیل کردن ایده و انتخاب دوم انعطافپذیری در زمینه چگونگی اجرای آن ایده است.
طرح ایده اسلام سیاسی در انقلاب اسلامی
زمانی که شرایط بیرونی حکایت از عدم امکان بازگشت به ایده دین را میداد، بنیانگذار کبیر انقلاب با طرح الگویی نوین و مبتنی بر شرایط روزگار، موفق به احیای اسلام سیاسی و تاسیس حکومت دینی مناسب با اقتضائات زمانی شد.
حالا در چهلوسومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در شرایطی دهه پنجم این انقلاب را سپری میکنیم که کماکان موقعیت کنونی ما شبیه روزهای نخست انقلاب است؛ شرایطی که در یک سوی آن تمام فشارهای ممکن برای زمین زدن جمهوری اسلامی موجود است و در سوی دیگر انقلابیون باید میان تسلیم یا تعریف الگویی جدید دست به انتخاب بزنند.
یقینا گذر 4 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی آنقدر زمان و شواهد برای انقلابیون امروز به جا گذشته است که برخلاف نسل نخست خود حرکت و امتداد انقلاب را بر مبنای تجارب متعدد و پیروزیها و شکستهایی که کسب کرده است، تعریف کنند و به دنبال راهکارهایی نوین باشند. جمهوری اسلامی در 4دهه گذشته توانست طعم امکانپذیری پیشرفت در سایه اجماع همه قدرتهای جهانی برای زمین زدن خود را بچشد و در همین قالب پس از تجربه 8 سال دفاعمقدس، حدی از بازدارندگی را کسب کند که عملا امنیت خود را در منطقه به عنوان الگویی از موفقیت تعریف کند. متقابلا قدرت و نفوذ فرهنگی انقلاب اسلامی که باعث شکلگیری محور مقاومت در منطقه شد و مظاهر آن تا هند و نیجریه نیز خود را عینیت بخشیده است، نشان از ظرفیت حداکثری ایده اولیه انقلاب اسلامی برای ملل آزادیخواه جهان دارد. در کنار این موفقیتها اما میتوان به موارد قابل توجهی از ضعفها نیز اشاره کرد که نشان از عدم تحقق بخشی از اهداف و آرمانهای اولیه انقلاب دارد؛ مسالهای که رهبر انقلاب به عنوان ناخدای کشتی انقلاب بارها به آن اشاره کرده و امتداد مسیر روشن انقلاب را در سایه ترمیم این نقاط ضعف دانستهاند، تا جایی که در پیامشان به نمایندگان مجلس در آیین بازگشایی مجلس یازدهم نیز به این نکته اشاره کرده و نوشتند: «در حال حاضر، اقتصاد و فرهنگ در صدر فهرست اولویتهای کشور است. در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمده مشهود، باید اذعان کنیم که در دهه پیشرفت و عدالت، نمره مطلوبی در باب عدالت به دست نیاوردهایم. این واقعیت ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف، به مثابه اولویت، وادار سازد. توصیه صاحبنظران به ما میگوید راه درست برای این مقصود، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی یعنی اشتغال، تولید، ارزش پول ملی، تورم، اسراف و امثال آن است».
با این اوصاف دهه پنجم انقلاب اسلامی را باید آغاز تغییرات بنیادین با نیت تثبیت قدرت برونمرزی انقلاب و رفع ناکارآمدیهای داخلی کشورمان دانست. در این میان نمیتوان هیچ تغییر مشهودی را بدون یک اجماع سیاسی پیرامون اهدافی مشخص متصور بود. رفع معضل ناکارآمدی در سایه یک حرکت جمعی برای از میان برداشتن موانع موجود امکانپذیر است و در چنین گامی باید ابهامات موجود پیرامون وظایف نیروهای انقلابی برطرف شود. جریان انقلابی اگر مصمم است در دهه پنجم نقاط ضعف کشور را ترمیم کند، باید با تجربه گرفتن از دهههای پیشین، مفهوم کارآمدی را پیش از هر چیز «هدفمند» کند. به بیان سادهتر مفهوم کارآمدی زمانی میتواند مابهازای بیرونی درخوری داشته باشد که نسبت خود را با «وضعیت موجود» و «وضعیت مطلوب ممکن» مشخص کند. تا زمانی که هدفمندی جریانات انقلابی به سمت این مطلوبیت ممکن نباشد، نمیتوان انتظار چندانی برای کارآمدی داشت. در مثالی واضح - همانگونه که اشاره شد - جمهوری اسلامی به گفته رهبر انقلاب در عرصه عدالت نمره مطلوبی دریافت نکرده است. حرکت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب نیازمند تعریفی ممکن و غیرانتزاعی از موقعیت مطلوب و پس از آن ترسیم مسیری برای تحقق آن است. کارآمدی در این لحظه خود را نمایان و امر مطلوب را ممکن میکند.
رفع چالشهای موجود در سایه نگاه انقلابی، نیازمند مرکزیت یافتن گزاره کارآمدی در چارچوب هدفگذاریهایی است که جریانات انقلابی باید در دهه پنجم انقلاب داشته باشند. مسیر طولانی انقلاب اسلامی برای محقق کردن تمدن اسلامی نیازمند آن است که به موازات ایدههای اسلامی، دستور کار عملیاتی برای آن نیز داشته باشیم تا همانگونه که با موفقیتهای خود باعث الگوبخشی به آزادیخواهان جهان شدهایم، با ترمیم نقاط ضعف خود نیز مانع متوقف شدن خود یا دلسرد شدن مردمی شویم که نتایج مدیریت سیاسی کشور را در زندگی روزمره خود مشاهده میکنند. یقینا تفکیک شعارها و اهداف انقلاب از یکدیگر و قضاوت مجزای هر کدام نمیتواند امری چندان معقول به نظر آید، چرا که نسبت متقابل تمام این شعارها با یکدیگر است که باعث ارزشگذاری انقلاب و ثمرات آن میشود. با این حال مشاهده وضعیت مطلوب و نامطلوب برخی اهداف در دهه پنجم میتواند باعث الگوگیری و آسیبشناسی برای نسل جدید نیروهای انقلابی در مواجهه با مشکلات موجود شود.
نیروهای انقلابی در کنار کارآمدی حداکثری به عنوان وظیفه محوری، همانقدر که در دهه پنجم انقلاب اسلامی باید نسبت به تهدیدها آشنایی داشته باشند، باید برای اهداف خود نیز نسخه عملیاتی داشته باشند. اگر ایران 99 در تحقق ابعاد مختلف عدالت از جمله عدالت اجتماعی و اقتصادی ناکام بوده است، باید شهامت اصلاح و تغییر الگوهای تثبیت شده در نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری خود را داشته باشد. واقعیت آن است که بسیاری از تلاشهایی که در سالهای گذشته برای کارآمدسازی نهادها در پیش گرفته شده، تلاشهای محدود به خروجی نهادها بوده و عمدتا اینگونه تصور شده که با ایجاد تغییر در راس یک نهاد میتوان برونداد آن را نیز متحول کرد، در حالی که اساسا علت اصلی ناکارآمدی سیستم در نظم نهادی و الگوی فعالیتش بوده است. با این اوصاف محقق کردن کارآمدی در دهه پنجم انقلاب نیازمند نگاهی همهجانبه به الگوی فعالیت نهادهای مختلف کشور است. انعطافپذیری در برابر شرایط و بازشناسی غیرمتعصبانه ضعفها و تهدیدها گامی است که باید برداشته شود، آنچنان که موفقیتهای جریان مقاومت به محوریت انقلاب اسلامی را میتوان در قالب انعطافهای هوشمندانه جریان مقاومت در مواجهه با واقعیتهای بیرونی دانست. سردار شهید حاجقاسم سلیمانی به عنوان نمادی از یک الگوی عملیاتی در منظومه انقلاب اسلامی شناخته میشود که از قضا تبحری مثالزدنی در پیدا کردن نسبت میان واقعیتهای بیرونی منطقه و اهداف و اصول تغییرناپذیر انقلاب اسلامی داشت. به نظر میرسد حرکت به سمت کارآمدی نیازمند چنین جامعیتی برای حرکت دادن وضعیت موجود به سمت موقعیت مطلوب تا پایان دهه پنجم انقلاب است.
ارسال به دوستان
ولایت
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجتالاسلام والمسلمین ضیاءآبادی
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت عالم جلیل جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای ضیاءآبادی را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام حضرت آیتالله آلعظمی خامنهای به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم جلیل جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سیدمحمد ضیاءآبادی رضواناللهعلیه را به خاندان مکرم و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. زبان ناصح و بیان مؤثر و فکر روشن و قلب متذکر و خاشع این عالم بزرگوار، منبع ارزشمندی از معارف دینی و اخلاقی را به گوشهای شنوا و دلهای مستعد هدیه میکرد و وسیله هدایت و فیض برای بسیاری از مستمعان درسها و خطابههای ایشان میشد. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علو درجات را برای ایشان مسألت میکنم.
***
نامه رهبر انقلاب به جوانان عراقی
به شما مژده آیندهای درخشان را برای عراق میدهم
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی نامهای خطاب به جوانان عراقی نوشتند. به گزارش کانال عراقی السیاسهنیوز، در متن این نامه آمده است:
«به جوانان عزیز عراقی!
من شما را بسیار دوست دارم و برایتان دعا میکنم و از خداوند متعال مسألت میکنم به شما پیروزی و توفیق در کسب سعادت دنیوی و اخروی و ثبات در صراط مستقیم عطا کند. من به شما مژده آیندهای درخشان را برای عراق میدهم؛ آیندهای که به دستان شما و اراده والایتان ساخته خواهد شد.
و لا حول و لا قوه الا بالله
سیدعلی خامنهای
ارسال به دوستان
در جریان دیدار رئیس قوه قضائیه با مقامات سیاسی و قضایی عراق انجام شد
پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی در بغداد
رئیس قوه قضائیه در صدر یک هیات بلندپایه قضایی به دعوت «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق به این کشور سفر کرد. دیدار با رئیس شورای عالی قضایی، رئیسجمهور، نخستوزیر و مسؤولان دیگر کشور عراق، از جمله برنامههای آیتالله سیدابراهیم رئیسی در سفر به عراق بود. رئیس قوه قضائیه روز سهشنبه در مذاکرات رسمی هیأتهای قضایی ایران و عراق که در محل شورای عالی قضایی عراق در بغداد برگزار شد، از موافقت مقام معظم رهبری با عفو زندانیان عراقی واجد شرایط که در ایران محبوس هستند خبر داد. آیتالله رئیسی همچنین با تقدیر از رئیس شورای عالی قضایی عراق برای انتصاب قاضی ویژه برای پیگیری پرونده ترور فرماندهان شهید جبهه مقاومت گفت: اینکه رئیسجمهور سابق آمریکا رسما در تریبون عمومی اعلام کرد دستور ترور را صادر کرده و معترف است حاکمیت عراق و قوانین بینالمللی را نقض کرده و یک ترور دولتی انجام داده، مستند مهمی است که میتوان با اتکا به آن موضوع را با جدیت پیگیری کرد. رئیس قوه قضائیه کشورمان افزود: آمریکا مدعی مبارزه با تروریسم بود اما قهرمانان مبارزه با تروریسم را هدف قرار داد و به شهادت رساند و مردم نیز این ۲ فرمانده شهید را به عنوان قهرمانان مبارزه با تروریسم میشناسند. آیتالله رئیسی تاکید کرد: اقدام نظام قضایی عراق و قاضی محترم پرونده در شناخت ابعاد مختلف پرونده قابل تقدیر است و کسانی که این جنایت را مرتکب شدند یا با جنایتکاران همکاری کردند، لازم است با همکاری اطلاعاتی 4 کشور شناسایی شوند تا به کیفر عمل خود برسند. آیتالله سیدابراهیم رئیسی همچنین روز سهشنبه در دیدار سران عشایر عراق که در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد، از عشایر به عنوان ذخایر الهی یاد کرد. رئیس قوه قضائیه گفت: عشایر در عراق و ایران و منطقه، پایگاه محکمی برای انقلاب اسلامی و نماد غیرت، شجاعت، انقلابیگری، احساس مسؤولیت و دفاع از اسلام و قرآن و ارزشهای الهی و وطن هستند. آیتالله رئیسی در ادامه برنامههای خود در عراق شامگاه سهشنبه با مصطفی الکاظمی، نخستوزیر این کشور دیدار کرد و انتخاب عراق به عنوان نخستین مقصد سفر خارجیاش در دوران تصدی مسؤولیت دستگاه قضا را نشانگر اهمیت روابط ۲ کشور دانست. رئیس قوه قضائیه در دیدار نخستوزیر عراق، با تقدیر از تصمیم عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، زمانبندی برای اجرای مصوبه پارلمان عراق را لازم دانست. آیتالله رئیسی درباره پیگیری حقوقی پرونده ترور سرداران شهید جبهه مقاومت نیز خاطرنشان کرد: مجازات آمران و مجرمانی که این جنایت را مرتکب شدهاند، برای آینده ایجاد بازدارندگی خواهد کرد. رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: آمریکا با ترور شهید حاجقاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس حاکمیت، سیادت و قوانین عراق را نقض کرده و ما تأکید داریم این پرونده هر چه سریعتر با همکاری ایران و عراق به نتیجه بایسته برسد. برنامههایهای فشرده آیتالله رئیسی در عراق روز گذشته نیز ادامه یافت. دیدار با رئیس مجلس و رئیسجمهور عراق از جمله برنامههای روز گذشته آیتالله رئیسی در دومین روز سفرش به عراق بود. رئیسجمهور عراق از آیتالله رئیسی و هیأت همراه او در کاخ «السلام» در بغداد استقبال کرد و طرفین روابط دوجانبه میان ایران و عراق و اهمیت این روابط را مورد بحث و بررسی قرار دادند. در این دیدار آیتالله رئیسی و برهم صالح بر «لزوم توسعه روابط میان ۲ کشور در زمینههای مختلف، تبادل تجربه در بخشهای مختلف، فعالسازی تفاهمهای شکل گرفته و توافقهای امضا شده و همچنین همکاری و هماهنگی در زمینه قضایی و حقوقی و از طرفی حمایت منافع ۲ ملت» تأکید کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|