|
اعزام 5 شمشیرباز به جامجهانی مجارستان
نفرات اعزامی به جامجهانی شمشیربازی سابر مشخص شدند. جامجهانی شمشیربازی سابر در بوداپست مجارستان برگزار میشود که ایران 5 شمشیرباز را به این مسابقات اعزام میکند. مجتبی عابدینی، علی پاکدامن، محمد رهبری، محمد فتوحی و فرزاد باهر، نفرات اعزامی ایران به این مسابقاتند. جامجهانی مجارستان اواخر اسفند برگزار میشود و سابریستها پس از یک سال دوری از مسابقات بینالمللی در این رقابتها شرکت خواهند کرد. پیمان فخری، سرمربی تیم سابر برای تعیین نفرات ۲ روز مسابقه انتخابی درون اردویی برگزار کرد.
ارسال به دوستان
چگونه استقلال بعد از مدتها صدرنشینی، در پایان نیمفصل ناگهان به پله سوم سقوط کرد؟
بار کج
نیمفصل اول لیگ برتر برای آبیپوشان خوب به پایان نرسید و سرمربی این تیم با چالشهای فراوانی در این روزها مواجه است. استقلال با اینکه بیشترین سهم را در صدرنشینی نیمفصل اول داشت و بیش از سایر تیمها طعم قرار گرفتن در صدر جدول را چشید اما در هفتههای پایانی نیمفصل نتایج بدی گرفت تا در پایان نیمفصل به رده سوم نزول کند و حالا سرمربی و اعضای هیاتمدیره این باشگاه با چالش بزرگی از سوی هواداران مواجه باشند. آبیپوشان تا دیدار برابر تراکتور در تبریز مشکلی نداشتند. آنها روزی که با ۳ گل شاگردان مسعود شجاعی را شکست دادند، شرایط مطلوبی داشتند، اما بعد از آن ۴ هفته متوالی کابوسوار بر این تیم گذشت تا با از دست دادن امتیازات متوالی زیادی، سرانجام در هفته پانزدهم با ۲ پله نزول در جدول مواجه شوند. استقلالیها در ۴ هفته پایانی نیمفصل ابتدا در خانه مغلوب سایپا شدند. آنها سپس در مسجدسلیمان مقابل تیم نفت به نتیجه تساوی رسیدند. در تنها پیروزی هفتههای پایانی نیمفصل، استقلال نساجی را در ورزشگاه آزادی شکست داد و سرانجام در اصفهان با ۲ گل مغلوب سپاهان شد تا از ۱۲ امتیاز پایانی تنها ۴ امتیاز گرفته باشد. اما نکتهای که در این میان حائز اهمیت است، جز سپاهان که در بالای جدول قرار دارد و یکی از مدعیان قهرمانی است، آبیپوشان مقابل سایپا که در رده سیزدهم قرار دارد شکست خوردند و مقابل نفت مسجدسلیمان که در رده دهم قرار دارد متوقف شدند. تنها پیروزی این تیم نیز مقابل نساجی به دست آمد که در رده پانزدهم جدول قرار دارد. آبیپوشان در حالی بر نساجی با یک گل دیرهنگام در ورزشگاه آزادی غلبه کردند که نساجی در هر 5 بازی پایانی شکست خورد و عملا ضعیفترین تیم هفتههای پایانی نیمفصل نخست بود. آبیها که از ابتدای فصل نحوه بازی آنها با انتقاداتی از سوی کارشناسان و هواداران مواجه بود، با چنین روند نتیجهگیری در هفتههای پایانی مواجه بودند که منجر به نزول این تیم به رده سوم جدول شد.
* کار برای فکری سختتر شده است
مخالفت با فکری موضوعی نیست که تازگی داشته باشد. از همان ابتدا هم بسیاری از هواداران و پیشکسوتان استقلال فکری را گزینه مناسبی برای سرمربیگری در استقلال نمیدانستند، چون معتقد بودند فکری کمتجربه و فاقد پختگی لازم برای هدایت آبیپوشان است. حالا که عکسالعمل فکری به انتقادات را میبینیم مشخص میشود حق با مخالفان فکری بوده است. جدا از این شرایط، بحث بازگشت استراماچونی به استقلال و دلخوری هواداران از مربیان استقلالی آبیپوشان هم مزید بر علت بود تا کار برای فکری از همان روز اول سخت باشد. البته ناگفته نماند انتخاب محمود فکری برای هدایت آبیپوشان در آن زمان به نوعی تنها انتخابی بود که میتوانست بین هواداران استقلال تا حدود زیادی وفاق به وجود بیاورد؛ خیلیها از بازگشت امیر قلعهنویی نگران بودند و بسیاری از مجیدی قطع امید کرده بودند و یکی، دو چهره دیگر هم که میتوانستند به کار استقلال بیایند با تیمهای دیگر قرارداد امضا کرده بودند، مانند نکونام که با فولاد خوزستان قرارداد داشت. با این اوصاف فکری به گزینه اصلی و تنها اولویت مدیران استقلال برای سرمربیگری تیم تبدیل شد. البته اگر فکری در انتخاب همکاران خود با دقت و توجه بیشتری عمل میکرد، شاید شرایطش بسیار متفاوتتر با شرایطی بود که در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم میکند ولی نوع رفتار و عملکرد فکری در انتخاب همکارانش هم تا حدود زیادی نظرات را درباره او تغییر داد، استفاده از همکاران کمتجربه و فاقد رزومه مناسب و بیتوجهی به تقویت کادر فنی با افراد بادانش و تجربه، فکری را روزبهروز از هواداران دورتر کرد و کار به جایی رسید که حتی در روز پیروزی آبیپوشان هم فکری از تیغ انتقادات و اعتراضات هواداران در امان نمیماند. باخت به سپاهان باعث شد کار سخت فکری در استقلال سختتر هم شود. حالا توپ در زمین فکری است که چگونه به آن ضربه بزند، هر چند بسیاری از مشکلات استقلال ریشه در جای دیگر دارد اما نوع رفتار فکری باعث شده او هم در مظان اتهام قرار داشته باشد و هواداران استقلال یکصدا خواهان استعفا یا اخراج او باشند. با این شرایط باید منتظر بمانیم و ببینیم مدیران باشگاه درباره فکری چه تصمیمی خواهند گرفت و آیا فکری درباره ترکیب کادر فنی تجدیدنظر خواهد کرد یا خیر.
* وقتی کاپیتان تیم به فکر خودش است
اگر دنبال دلیل مشکلات این روزهای استقلال هستید، با نگاهی به شرایط این باشگاه میتوانید خیلی زود جواب سوالتان را بگیرید. استقلال بزرگتر ندارد و این بزرگترین مشکل این روزهای این تیم است. استقلال در این فصل انواع و اقسام مشکلات را تجربه کرده است که شاید مهمترین دلیل به وجود آمدن این شرایط به نبود بزرگتر برگردد. در هیاتمدیره استقلال همه با هم اختلاف نظر دارند، همه میگویند فکری برکنار شود اما هر کس گزینه خود را دارد، یکی میگوید امیر قلعهنویی، یکی فرهاد مجیدی را میخواهد و دیگری برای سرمربیگری علیرضا منصوریان دندان تیز کرده است. هیچ کس در بین اعضا نیست که در بین دیگران مقبولیت داشته باشد و بتواند در تصمیمگیری اتفاق نظر ایجاد کند. اما چرا بعد از گذشت 15 هفته محمود فکری به این روز افتاده است و تقریبا دیگر کسی در بین هواداران خواهان بقای او نیست؟ بیتردید یکی از دلایل اصلی این مساله فنی است اما نمیتوان نبود یک بزرگتر کنار فکری را در رخ دادن این اتفاق بیتاثیر دانست. فکری در طول نیمفصل حضور در استقلال نشان داد
نه خودش توان مدیریت حواشی را دارد و نه فردی مثل مرحوم منصور پورحیدری را کنار خود حس میکند که حداقل افراد اطراف تیم به حرمت او حاشیه درست نکنند. در اینکه پرویز مظلومی یکی از بزرگان تاریخ استقلال است شکی نیست ولی او به عنوان سرپرست تیم هرگز نتوانسته حواشی تیم را جمع کند و بعضی مواقع با عملکردش ناخواسته حواشی این تیم را بیشتر هم کرده است. اما در این بین نباید از نقش بزرگتر درون زمین استقلال هم غافل شد، جایی که وریا غفوری هرگز بین بازیکنان این تیم آن مقبولیتی که یک کاپیتان لازم دارد را ندارد؛ مقبولیتی شبیه به آنچه در سالهای قبل پژمان منتظری و مهدی رحمتی و حتی خسرو حیدری در استقلال داشتند یا نقشی که امروز سیدجلال حسینی در پرسپولیس ایفا میکند. طبیعی است وقتی کاپیتان یک تیم در اعتراض به مسائل فنی درخواست تعویض میکند و در شرایطی که تیم برای کسب 3 امتیاز بازی نیاز به گل دارد استادیوم را ترک میکند، دیگر بازیکنان حسابی رویش
باز نمیکنند و نمیتواند تیم را جمع کند، چرا که خودش قبلا بزرگترین حاشیه را وارد تیم کرده است. بازیکن از خودش میپرسد شبی که قرار بود همه درباره مشکلات باشگاه حرف بزنند، کاپیتان که ناسلامتی بزرگتر تیم هم هست، کجا رفت؟ یکی از وظایف کاپیتان یک تیم این است که اگر بازیکنان قرار است در اعتراض به مشکلات مالی واکنشی نشان بدهند آنها را دعوت به آرامش کند اما آیا وریا غفوری که خودش 17 روز پیش به باشگاه نامه زده بود که اگر تا 10 روز آینده پول خود را نگیرد قراردادش را فسخ میکند میتواند به بازیکنان بگوید به پول فکر نکنید و هواداران را در نظر بگیرید؟ آیا جلال حسینی به عنوان کاپیتان رقیب چنین کاری میکند یا سعی دارد حواشی پرسپولیس را به نفع منافع تیم جمع کند؟ کجا دیدید سیدجلال اعتراض شخصی انجام بدهد؟ او اگر لازم باشد اعتصاب گروهی را هدایت میکند اما هیچگاه خرج خود را از بازیکنان جدا نکرده است. همه اینها نشان میدهد چرا استقلال به این روز افتاده است، همه در این تیم دنبال منفعت خودشان هستند، گویی یادشان رفته این تیم روزگاری در فوتبال ایران آقایی میکرد.
ارسال به دوستان
اخبار
بیانی: فکری باید غفوری را کنار میگذاشت
شاهرخ بیانی در گفتوگو با فارس، درباره شرایط این روزهای استقلال بعد از شکست آبیپوشان مقابل سپاهان گفت: سیاوش اکبرپور مصاحبهای کرد که همهاش واقعیت بود. او به تنهایی این صحبتها را کرد اما باید به عمق حرفهایش رسید. اگر وریا غفوری به عنوان کاپیتان اشتباه کرده باید آن را بپذیرد. از 16 سالگی به استقلال آمدم و 7 سال بعد توانستم بازوبند را به دستم ببندم. سپس شاهین بیانی بازوبند کاپیتانی را بست و وقتی از پرسپولیس برگشتم دوباره کاپیتان شدم. کاپیتان اسبق استقلال یادآور شد: محمود فکری باید همان روزی که غفوری مقابل نساجی به بطری آب لگد زد و بازوبند را پرت کرد او را کنار میگذاشت. این حرکت توهین به پیشکسوتان، به فوتبال و اصول فوتبال است. صادقانه بگویم فکری با آن حرکت برای خودش چاهی درست کرد که بعدها در آن فرو خواهد رفت. کاپیتان اسبق استقلال خاطرنشان کرد: وریا غفوری با آن حرکتی که کرد، باعث شد سنگ روی سنگ بند نشود. مربی باید با او برخورد جدی میکرد تا حواس بقیه جمع باشد. باندبازی در استقلال بیداد میکند و شاید نباید این حرف را بزنم اما در این تیم بازیکن، مربی تغییر میدهد. کافی است به پچپچکردنهای بازیکنان توجه کنید تا همه چیز دستتان بیاید. همین بازیکنان در محافل خصوصی به این و آن میگویند استقلال تاکتیک ندارد و تماشاگران هم از طریق موبایل این موضوعات را میفهمند و به مربی اعتراض میکنند. اگر امروز به فکری میگویند برو، به خاطر این است که او قاطعانه با بازیکن متخلفش برخورد نکرده است.
***
دستگیری یک مدالآور المپیکی به جرم قاچاق مواد مخدر
یک شناگر استرالیایی به جرم قاچاق مواد مخدر دستگیر شد. به دنبال تحقیق در مورد عرضه متیل آمفتامین به ارزش بیش از ۲ میلیون دلار، پلیس سیدنی ۲ مرد از جمله یک شناگر المپیکی را دستگیر کرد. «اسکات میلر» ۴۵ ساله در خانه اسکله خود در روزل دستگیر شد. پلیس ادعا میکند این ۲ فرد دستگیر شده مواد مخدر معروف به «یخ» را در داخل شمع پنهان کردهاند. تحقیقات در این باره همچنان ادامه دارد. جان واتسون کارآگاه پلیس ادعا کرد میلر مدیر یک سندیکای جنایی بوده است. واتسون گفت: این یک عملیات کوچک نبود. آنها بخوبی سازمان یافته بودند و بودجه خوبی داشتند. اسکات میلر یکی از متهمان این پرونده در المپیک ۱۹۹۶ در مسابقات شنا به مدال نقره و برنز دست یافته بود.
***
اعلام برنامه و تاریخ جدید مسابقات تیم ملی فوتبال در راه جامجهانی
جلسه دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیمملی و مهدی خراطی، رئیس دپارتمان تیمهای ملی با شین من گیل، رئیس کمیته مسابقات کنفدراسیون، عوض بیک، مسؤول برگزاری مسابقات و پاول عضو کمیته مسابقات دیروز به شکل برخط برگزار شد. به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، مهدی خراطی، رئیس دپارتمان تیمهای ملی درباره این نشست گفت: در این نشست نمایندگان فدراسیون فوتبال ایران بر میزبانی رقابتها به شکل رفت و برگشت تاکید داشتند و بر حق فوتبال ایران مبنی بر بهرهمند شدن از ظرفیت میزبانی در ۳ مسابقه دور برگشت تصریح کردند. با توجه به همهگیری و افزایش شیوع کرونا در سطح جهان و تاکید کنفدراسیون مبنی بر سلامت مربیان، بازیکنان و دستاندرکاران مسابقات و مباحث مختلف شکل گرفته درباره ادامه برگزاری رقابتهای انتخاباتی جامجهانی 2022 قطر، در نهایت مقرر شد این مسابقات به احتمال بسیار زیاد به صورت متمرکز به میزبانی یکی از تیمهای گروه C برگزار شود و در صورت عدم میزبانی از سوی تیمهای حاضر در این گروه، مسابقات در کشور بیطرف به انجام برسد. وی ادامه داد: نشست کنفدراسیون فوتبال آسیا با سایر گروههای شرکتکننده فردا (امروز چهارشنبه) به پایان میرسد و نتیجه آن به صورت رسمی به فدراسیونها اعلام خواهد شد. رئیس دپارتمان تیمهای ملی درباره زمان برگزاری مسابقات گفت: بر این اساس مطابق برنامهریزی جدید، تیم ملی روز 3 ژوئن (13 خرداد) مقابل هنگکنگ، 7 ژوئن (17 خرداد) مقابل بحرین، 11 ژوئن (21 خرداد) برابر کامبوج و در نهایت روز 15 ژوئن (25 خرداد) برابر عراق قرار خواهد گرفت. خراطی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده، ورود تیمها به کشور میزبان 31 ماه مه (10 خرداد) سال جاری میلادی و خروج آنها هم 16 ژوئن (26 خرداد) خواهد بود، بنابراین مدت زمان برگزاری مسابقات 17 روز تعیین شده است.
ارسال به دوستان
محکومیت سفر سعید ملایی به سرزمینهای اشغالی توسط میراسماعیلی
این لکه ننگ بر پیشانیات ماند
رئیس فدراسیون جودو سفر سعید ملایی، ملیپوش سابق جودوی ایران به سرزمینهای اشغالی برای حضور در رقابتهای گرند اسلم را شدیدا محکوم کرد.
به گزارش سایت فدراسیون جودو، آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون در حاشیه مجمع انتخاباتی هیأت جودوی استان همدان، حرکت قهرمان پوشالی جودوی ایران را که برای حضور در مسابقه به اسرائیل رفته است، محکوم کرد و گفت: من به عنوان خدمتگزار جامعه جودوی کشور از خانواده شهدا، ایثارگران و مردم شریف ایران عذرخواهی میکنم و میگویم ما شرمندهایم که یک ورزشکار بیعقل و قهرمان پوشالی ما که فقط منافع شخصی خود را میبیند، به تلآویو رفته و به آن افتخار میکند.
وی خطاب به سعید ملایی گفت: این افتخار نیست، بلکه یک لکه ننگ است بر پیشانی شما و تا ابد همراهتان میماند، چون به آرمانهای نظام پشت کردهاید. شمایی که به سرزمین مادری خود پشت کردهاید و افتخار میکنید؛ همه قهرمانی، مدال نیست، راز ماندگاری فقط کسب مدال نیست، چرا از نام تختی و پوریای ولی همیشه به نیکی یاد میشود؟ آیا کسی نیست که مدالهایش بیشتر از تختی باشد؟ آیا ما قهرمانتر از پوریای ولی نداشتهایم؟ اما متاسفانه این ورزشکار به همراه مربی بیارزش خود به آرمانهای نظام و اهداف کشور و ۴۲ سال زحمت صادقانه نظام مقدس جمهوری اسلامی پشت کردهاند، من این حرکت او را محکوم میکنم.
وی ادامه داد: در تمام مجامع بینالمللی که شرکت کردیم میخواهند ورزش ایران سیاسی نشود اما خودشان دارند ورزش را سیاسی میکنند، شبکههای معاند دارند این موضوع را پوشش میدهند، من تاسف میخورم که چرا در ایران کسی این موضوع را محکوم نکرد.
میراسماعیلی تاکید کرد: ما باید با صراحت از خون شهدا دفاع کنیم، خیلیها هستند که در ورزش کشور با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتهاند، ممکن است به خیلیها بیمهری شده باشد، پیشنهادات زیادی به من و امثال من شده است اما دلیل بر این نیست که پا روی همه چیز بگذاریم، سرزمین مادری ما که به عنوان ناموس ما است به چه قیمتی به آن پشت کنیم؟ به قیمت یک مشت دلار یا یک مدال؟ به قیمت دیده شدن؟ به قیمت مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران؟
رئیس فدراسیون جودو گفت: این ننگ بزرگی برای ورزشکار پوشالی ما است که زیر پرچم مغولستان کاری کرد که ۹۰ هزار جودوکار ایرانی تعلیق شوند، بسیاری از نوجوانان و جوانانی که میتوانستند در این یک سال در مجامع بینالمللی افتخارآفرینی کنند، از اعزام محروم شدند. سعی کردند جودوی ایران را سیاسی کنند و جودوی ایران را سرخورده کنند، این لکه ننگ تا ابد با آنها میماند. ما در دادگاه حکمیت ورزش با شهامت از جودوی ایران دفاع کردیم. معتقدیم و ایمان داریم که آرمانهای نظام باید سرلوحه کار ما قرار بگیرد، هر اتفاقی میخواهد بیفتد، سالها برای دفاع از کشور، خونها ریخته شده، خانوادههای زیادی جوانهای خود را فدا کردهاند، من افسوس میخورم که کسی به خاطر منافع شخصی از وطن خود بگذرد. این افسوس است برای همه ما. امیدوارم صحبتهای من تلنگری برای نوجوانان و جوانان باشد و این آینه عبرت را جلوی خود قرار دهند.
ارسال به دوستان
خوشبینی در پرتغال؛ خلق شگفتی پورتو با طارمی
شب تاریخساز برای مهدی و پورتو
در پرتغال معتقدند پورتو اگر در خط دفاعی برابر یوونتوس خوب کار کند، با داشتن مهاجمانی زهردار مثل طارمی، مارگا، دیاز و کرونا قادر به حذف رونالدو و یارانش خواهد بود.
امشب از دور رفت یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان، پورتو با مهدی طارمی میزبان یوونتوس است؛ دیداری که بسیاری شانس یووه را بالاتر میدانند اما در پرتغال احتمال یک سورپرایز از پورتو را دور از ذهن نمیبینند.
پورتو پس از اتمام دور گروهی که پشت سر منچسترسیتی در رده دوم قرار گرفت، تغییراتی را به خود دیده است. مهدی طارمی که در دور گروهی حضور ثابتی در خط حمله پورتو نداشت، این روزها به ستاره اول تیمش تبدیل و گلزنیهای او دیگر تبدیل به یک عادت شده است.
او همراه خسوس کرونا و موسی مارگا مثلث خطرناکی را در خط حمله پورتو تشکیل دادهاند و در این بین نباید لوئیز دیاز کلمبیایی را هم فراموش کرد که نسبت به فصل گذشته حالا در ایدههای سرجیو کونسیسائو، مربی پورتو جایگاه بهتری پیدا کرده و در 27 بازی زننده 9 گل نیز بوده است.
ژرژ آندراده، ملیپوش سابق پرتغالی که سابقه ۲ فصل بازی برای پورتو را دارد، در تحلیل خود از این بازی گفت: «نه پورتو و نه یوونتوس در لیگ خود صدرنشین نیستند و به شخصه معتقدم پورتو از لحاظ ذهنیتی شبیه تیمهای ایتالیایی است. دفاعی منسجم دارد و قدرت انتقالش از دفاع به حمله نیز سریع و خوب است.
استراتژی پورتو برابر یوونتوس، تقدیم توپ به تیم ایتالیایی خواهد بود. باید توجه داشت که پورتو در خط حمله تیمی خطرناک و کشنده است و با داشتن خسوس کرونا، لوئیز دیاز، موسی مارگا و مهدی طارمی میتواند به هر تیمی ضربه بزند. اگر پورتو در خط دفاعی خوب کار کند، بعید نمیدانم بتواند با خلق شگفتی، یوونتوس را حذف کند. مهاجمان پورتو فصل جاری 30 گل به ثمر رساندهاند و این آمار بسیار خوبی است. رمز موفقیت پورتو برابر یوونتوس، انسجام دفاعی است».
آندراده ادامه داد: «یوونتوس بهترین بازیکن دنیا یعنی رونالدو را در اختیار دارد و تیمهایی چون یوونتوس با چنین فوقستارههایی، قادر به انجام کارهای بزرگی هستند. یووه ساختاری منسجم و درست دارد و بازیکنانی دارد که میتوانند در یک ثانیه ورق را برگردانند. مدافعان پورتو باید بسیار باهوش عمل کنند».
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
روایتی واقعی از یک حقارت
نوید مؤمن: چند روز پس از آنکه دولت تازهکار جو بایدن در یک موضعگیری کاملا تصنعی اعلام کرد حمایتهای ایالات متحده از ائتلاف متجاوز عربی به رهبری سعودی در جنگ یمن پایان مییابد، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای رایزنی و گفتوگو درباره وضعیت یمن وارد کشورمان شد. مارتین گریفیتس، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، از یک سو روایتی از «قحطی در یمن» و «بحران تمامعیار» در این کشور ارائه داد و از سوی دیگر از ایران خواست حمایت خود از جبهه مقاومت و شهروندان یمنی را در مبارزه با «متجاوزان سعودی» متوقف کند! به عبارت بهتر، گریفیتس در این سفر، نه به عنوان نماینده سازمان ملل متحد، بلکه به عنوان سفیر مشترک واشنگتن و ریاض به تهران سفر کرد تا بلکه بتواند خوشخدمتیهای خود و سران سازمان ملل را به کاخ سفید و ارتجاع عرب تکمیل کند!
صورت مساله در قبال آنچه در یمن میگذرد کاملا مشخص است! ائتلاف متجاوز، تحت رهبری عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ میلادی با هدف نابودی انقلاب یمن به این کشور حمله کرد؛ عملیاتی که از سوی عربستان «توفان قاطع» نام داشت و قرار بود در عرض ۲ هفته یمن را قلع و قمع کند. اکنون 6 سال از این عملیات گذشته و سعودیها به بازیگران شکستخورده این میدان تبدیل شدهاند. حتی حمایتهای تمامعیار دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا از رژیم کودککش سعودی و متحد اماراتی آن نیز نتوانست تاثیری در تغییر موازنه نبرد به سود عربستان ایفا کند.
بهتر بود قبل از آنکه گریفیتس درباره آنچه در یمن میگذرد لب به سخن بگشاید، مقامات وزارت امور خارجه کشورمان از ایشان میخواستند به سوالات مهمتری درباره جنگ یمن پاسخ دهد از جمله اینکه:
- چرا بان کیمون، دبیرکل سابق سازمان ملل متحد ناچار شد نام عربستان را از «فهرست سیاه عاملان کشتار کودکان یمنی» حذف کند و آنتونیو گوترش نیز مانع بازگشت سعودیها به این لیست سیاه شد؟
- چرا شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون یک بار نیز رسما جنایات سعودیها را در یمن محکوم نکرده و دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در بیانیههای خود درباره کشتار دانشآموزان و نوزادان یمنی صرفا به «ابراز تاسف» اکتفا میکند؟!
- چرا سازمان ملل متحد در قبال یک حادثه تروریستی در فرانسه یا آلمان، بلافاصله وارد عمل شده و شورای امنیت را وادار به صدور «قطعنامههای الزامآور» در این باره میکند اما طی 6 سال اخیر، کمترین اقدامی در راستای صیانت از جان مردم یمن انجام نداده است؟
- چرا سازمان ملل متحد از یک سو نسبت به تشدید قحطی در یمن و شیوع انواع بیماریها در این کشور هشدار میدهد اما بازرسان این سازمان در یمن، خود مانع انتقال کمکهای مردمی به این کشور میشوند؟
- چرا گریفیتس پس از حضور بایدن در کاخ سفید و زمانی که دموکراتها قصد اجرای شوی مضحک «احترام به حقوق بشر» در یمن را دارند، بلافاصله راهی تهران شده است؟!
بدون شک، مارتین گریفیتس یکی از حقیرترین نمایندگان تاریخ سازمان ملل متحد محسوب میشود! او در حالی که مرگ و کشتار روزمره کودکان و زنان یمنی بر اثر «قحطی»، «کرونا» و از این دو بدتر، «بمباران سعودیها» را مشاهده میکند، خود به یکی از عوامل «ایجاد بنبست» در یمن تبدیل شده است. سران سازمان ملل متحد معتقدند اگر این سازمان به حداقلیترین وظایف خود در قبال بحران انسانی و امنیتی در یمن عمل کند، دیگر روزنهای برای امتیازگیری سعودیها و آمریکاییها از این آوردگاه باقی نخواهد ماند! بهتر است در این خصوص به سخنان اخیر «محمد البخیتی» عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله درباره اقدامات مارتین گریفیتس اشاره کنیم:
«سازوکاری که گریفیتس، نماینده سازمان ملل در گفتوگوهای خود بر آن تکیه کرده، یک سازوکار نادرست است. گفتوگوها باید میان طرفهای درگیر در یمن انجام شود، یعنی گفتوگو باید داخلی باشد. گفتوگوهای یمنی باید میان طرفهای درگیر و نه با دولت مستعفی یمن انجام شود، چرا که این دولت تحت حمایت عربستان است و نمیتواند خود تصمیم بگیرد. ما معتقدیم سازمان ملل جانب متجاوزان را میگیرد، چرا که سعودی میخواهد مانع دستیابی به یک راهکار در یمن شود».
واقعیت امر این است که گریفیتس و دیگر مقامات سازمان ملل متحد، از «گفتوگوهای داخلی در یمن» بشدت وحشتزده هستند. آنها معتقدند «ریاض» باید رکن اصلی هرگونه مذاکره و توافق بر سر «سرنوشت سیاسی و منطقهای یمن» باشد! بهتر است آقای گریفیتس زمانی که حق ماموریت خود را از دولت بایدن و دربار سعودی بابت سفر به ایران و انتقال پیام آنها به تهران دریافت میکند، به آنها این مساله را تفهیم کند که اگر یمنیها میخواستند «قیمومت سعودیها و آمریکاییها» بر خاک، زندگی و سرنوشت خود را بپذیرند، هرگز 6 سال در مقابل بدترین و وحشیانهترین هجمههای ممکن از سوی آنها مقاومت نمیکردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|