|
5 کشته در پی سرمای بیسابقه در آمریکا
در پی توفان زمستانی، دمای منفی هوا و بارش سنگین برف در سراسر مناطق جنوبی آمریکا ۵ نفر جان خود را از دست دادند. همچنین سرمای مفرط هوا قطعی گسترده برق را در تگزاس و سراسر بخشهای جنوبی آمریکا در پی داشت و مقامات از مردم خواستهاند به دلیل تداوم توفان و بسته شدن جادهها و ترافیک شدید، در خانهها بمانند.
ارسال به دوستان
2 گروه جدیدالتاسیس عراقی، پایگاههای نظامی غیرقانونی آمریکا و ترکیه را در شمال این کشور هدف حملات موشکی کمسابقهای قرار دادند
انتقام در اقلیم
گروه بینالملل: در یک شبانهروز تاریخی، نیروهای مقاومت جدیدالتاسیس و تقریبا ناشناس عراقی، پایگاههای غیرقانونی اشغالگران ترکیه و ارتش تروریست آمریکا را در شمال این کشور هدف حملات موشکی بیسابقهای قرار دادند.
اوج این حملات شامگاه دوشنبه به پایگاه ارتش تروریست آمریکا در منطقه الحریر و فرودگاه بینالمللی اربیل در اقلیم کردستان عراق بود که گروه تازهتأسیس موسوم به «سرایا اولیاء الدم» (گردانهای قیمان خون) مسؤولیت آن را برعهده گرفت.
این گروه متعاقب مرگبارترین حمله به نیروهای اشغالگر ائتلاف آمریکایی در خاک عراق ظرف یک سال اخیر که دستکم یک کشته و 9 مجروح از جمله یک نظامی آمریکایی را به دنبال داشت، در بیانیهای اعلام کرد: «اشغالگران آمریکایی در هیچجایی امنیت نخواهند داشت، حتی در کردستان عراق. ما به شما[مردم عراق] وعده عملیات دیگری را میدهیم».
ساعاتی پیش از این حمله نیز گروه مقاومت اسلامی اصحاب کهف، که آن هم گروهی تازه تأسیس است مسؤولیت حمله به پایگاه نظامیان اشغالگر ترکیه در استان نینوا در مرز عراق و ترکیه را به عهده گرفته بود. این گروه با انتشار فیلم حمله موشکی خود به پایگاه ارتش ترکیه اعلام کرد: «منافع ترکیه در عراق را به خاکستر تبدیل میکنیم».
حوالی ساعت 21:15 دوشنبه بود که شبکه الجزیره اصابت دستکم ۳ راکت به نزدیکی فرودگاه بینالمللی اربیل را که موجب تعطیلی آن و توقف پروازها شد همراه تصاویری از برخاستن ستونهای دود و آتش از فرودگاه مخابره کرد. در نخستین ساعات پس از آغاز حمله موشکی، منابع محلی اقلیم کردستان ابتدا تلاش کردند هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکاییها در فرودگاه بینالمللی این شهر را منکر شوند. منابع امنیتی اقلیم نخست مدعی شلیک تنها 14 راکت بودند و میگفتند آنها مناطق پرجمعیت شهری در اطراف فرودگاه، محلههایی چون وزیران، بختیاری نزدیک کنسولگری چین، میدان فروش دام و خیابان 40 متری و نمایندگی شرکت مرسدس در اربیل را هدف قرار دادهاند و تنها ۲ موشک به در فرودگاه اصابت کرده است.
با این حال متعاقبا سخنگوی نیروهای ائتلاف تروریستی آمریکایی (سنتکام) در توئیتی ضمن تایید حمله به مرکز آمریکاییها در فرودگاه اربیل، از کشته شدن یک پیمانکار غیرآمریکایی و زخمی شدن ۹ نفر دیگر از جمله ۶ آمریکایی خبر داد. به گفته او یک آمریکایی مجروح و ۵ نفر دیگر ضربه مغزی شدهاند.
طبق گزارش شبکه الجزیره، کنسولگری آمریکا در اربیل آژیر خطر خود را همزمان با این حمله به صدا درآورده و نیروهای مستقر در مقر کنسولگری به حالت آمادهباش درآمده بودند.
همچنین پس از جستوجوهای مقدماتی مشترک نیروهای امنیتی اقلیم با آمریکاییها، معلوم شد راکتها توسط یک دستگاه خودروی منهدم شده در 7 کیلومتری پایگاه آمریکایی الحریر پرتاب شده است.
سازمان الحره، بخش مبارزه با تروریسم منطقه کردستان عراق در ارتباط با انفجارهای یادشده اعلام کرد فرودگاه اربیل با ۲ راکت هدف حمله قرار گرفته است. طبق این اعلام، ۲ راکت به محوطه فرودگاه اربیل برخورد کرده و راکت سوم خارج از محوطه فرودگاه به زمین برخورد کرده است.
بعد از حمله به پایگاه غیرقانونی ارتش تروریست آمریکا در اقلیم کردستان عراق، رصدها حاکی از خالی شدن آسمان این کشور از انواع پروازهای تجاری و نظامی بود. در حالت عادی آسمان عراق یکی از شلوغترین محورهای ترافیک هوایی در خاورمیانه به شمار میرود. خالی شدن آسمان عراق از هواپیماها به معنای احتیاط شدید آمریکا و متحدان منطقهایاش پس از حمله شامگاه 15 فوریه است.
* واکنشهای داخلی و خارجی
واکنشهای نخستین رؤسای احزاب دموکرات و میهنی کردستان عراق به این حملات محتاطانه بود و تنها «مسرور بارزانی» نخستوزیر اقلیم و «هوشیار زیباری» همحزبی ارشد او در حزب دموکرات بودند که خواهان مجازات عاملان شدند.
بارزانی از شورای امنیت و سازمان ملل خواست این تهدیدات را جدی بگیرند و برای پایان دادن به تهدیدات علیه اقلیم با کمک به دولت عراق در اجرای قانون اساسی بویژه ماده ۱۴۰ آن تلاش کنند. همچنین «بافل طالبانی» رئیس مشترک اتحادیه میهنی از نگرانی امنیتی جدی متعاقب این حمله سخن گفت.
از طرف دیگر مهمترین شخصیت سیاسی کرد عراق یعنی «برهم صالح» رئیسجمهور این کشور موضعی جدی اتخاذ کرد و این حمله را یک جنایت تروریستی خواند و گفت: «هدف قرار دادن اربیل اقدامی خطرناک است و تنها گزینه پیش روی ما افزایش تلاشها برای مقابله جدی با تروریستها و برهمزنندگان امنیت کشور است».
این واکنشها در حالی است که محافل سیاسی و پارلمانی عراق دستکم طی ماههای اخیر بر لزوم اجرای مصوبه پارلمان این کشور مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی توسط دولت الکاظمی تاکید کرده و گفتهاند حاکمیت کامل عراق با خروج آخرین نظامی آمریکایی از کشورشان محقق خواهد شد، زیرا آمریکا ضمن حضور نظامی در عراق، از حریم هوایی و حاکمیت این کشور بنا بر خواست خود بهرهبرداری میکند. در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا دوشنبهشب با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن این حملات، با اعضای خانواده پیمانکار غیرنظامی کشته شده و 6 شهروند آمریکایی از جمله یک نیروی نظامی مجروح شده در جریان این حمله ابراز همدردی کرد و از گفتوگوی تلفنی خود با مسرور بارزانی، نخستوزیر اقلیم خبر داد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز خواهان بازخواست عاملان حملات در عراق در مقابل دستگاه عدالت شد.
* انگیزههای مقاومت عراق از حمله الحریر
پایگاه الحریر در منطقه شقلاوه در ۷۵ کیلومتری شرق مرکز شهر اربیل قرار دارد و نزدیکترین پایگاه هوایی آمریکا و ناتو به مرزهای جمهوری اسلامی ایران (۱۱۵ کیلومتر) است که از ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی مورد استفاده قرار گرفته است.
حسین دلیریان، خبرنگار حوزه نظامی در توئیتی حمله به پایگاه الحریر را با توجه به طرح توسعه اخیر آن برای ایجاد محوری اشغالی از شمال عراق تا شمال سوریه، حائز اهمیت دانست و نوشت: «آمریکاییها در حال گسترش پایگاه الحریر در اربیل هستند تا با استفاده از مرز سیمالکا و پایگاه نظامی الیعبریه در شمال شرق سوریه، خط زمینی ایمن جدیدی برای دسترسی به شمال سوریه ایجاد کنند... حمله دقیق شب گذشته به پایگاه الحریر، نظر مقاومت عراق را در این باره، به آمریکا منتقل کرد».
پیش از این تارنمای عراقی المعلومه، اوایل آذرماه گذشته در گزارشی مبسوط به نقل از یک منبع امنیتی اینچنین از گسترش این پایگاه و اهداف آن خبر داده بود: یک شرکت آمریکایی در حال توسعه فرودگاه نظامی «شقلاوه» در استان اربیل در شمال عراق است. این شرکت در حال آمادهسازی بخشی از اراضی اطراف این فرودگاه در منطقه الحریر است که نظامیان آمریکایی از آن به عنوان پاپگاه خود استفاده میکنند. آمریکاییها در حال توسعه پایگاه خود با نصب سامانههای موشکی و راداری و ایجاد کمپ آموزشی جدید و ساختمانسازی هستند که نشان میدهد آنها در اندیشه تداوم حضور خود برای دورهای طولانیتر در اقلیم کردستان عراق هستند. هدف این است که پایگاه الحریر یکی از بزرگترین پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و خاورمیانه - همردیف پایگاه عینالاسد در استان الانبار در غرب عراق که پارسال هدف موشکهای ایران قرار گرفت- باشد و عملیات ساختوساز در آن برای میزبانی از هواپیماها از سراسر پایگاههای آمریکا در جهان صورت گیرد.
گفته میشود آمریکاییها علاوه بر استقرار سامانههای موشکی و پدافندی در اربیل، محوطه سفارت خود در جنوب منطقه امنیتی سبز بغداد در حاشیه پل معلق مشهور در رودخانه دجله را نیز به تجهیزات مشابهی مجهز کردهاند.
این تحولات غیرقانونی باعث شده بود کریم علیوی، نماینده مجلس عراق و عضو فراکسیون الفتح به رهبری هادی العامری، حدود ۳ هفته پیش با ارتش تروریست آمریکا و همینطور دولت بغداد اتمام حجت کند. او گفته بود: «پارلمان نماینده تمام گروهها و اقشار مختلف عراق است و به همین خاطر مصوبه خروج نیروهای آمریکا در واقع دیدگاه همه عراقیهاست. تلاش آمریکا برای استقرار سامانه موشکی پاتریوت در پایگاههای آمریکایی در عراق یا افزایش توان جنگی آن کاملا مردود است و تعدی به حاکمیت عراق به شمار میرود. مصوبه پارلمان عراق کاملا روشن است و اینک تصمیم برای خروج نظامیان آمریکایی برعهده دولت است و توپ اینک در زمین دولت است تا نظامیان خارجی را بیرون کند».
علیوی آن روز با اشاره به تظاهرات ضدآمریکایی در بغداد با هشدار به دولت مصطفی الکاظمی گفته بود: «اگر دولت مصوبه مجلس برای خروج نظامیان خارجی را اجرا نکند، در آن صورت با واکنش تمام گروههای عراقی روبهرو خواهد شد و شکایتنامهای تنظیم و برای سازمان ملل متحد و سازمانهای کشورهای اسلامی ارسال خواهد شد».
اشاره او به مصوبه پارلمان عراق در واکنش به ترور سردار شهید حاجقاسم سلیمانی و همرزم عراقیاش، ابومهدی المهندس توسط ارتش تروریست آمریکا به دستور ترامپ بود که بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور تأکید دارد.
***
بیانیه گروه «سرایا اولیاء الدم» درباره حمله راکتی به فرودگاه اربیل
گروه «سرایا اولیاء الدم» (گردانهای قیّمان خون) با انتشار بیانیهای مسؤولیت حمله راکتی به نزدیکی فرودگاه بینالمللی اربیل را به عهده گرفت. در این بیانیه آمده است:
شامگاه دوشنبه 15 فوریه 2021 (28 بهمن 1399)
به لطف خدا و دعای ملت عراق در ساعت ۹:۱۵ دوشنبهشب به وقت محلی نیروهای سرایا اولیاء الدم موفق به انجام یک عملیات ویژه علیه اشغالگران آمریکایی در شمال کشور عزیزمان شدند. به پایگاه الحریر اشغالگران در 7 کیلومتری اربیل نزدیک شده و موفق شدیم با شلیک ۲۴ موشک ضربه مهلکی به آنها بزنیم و این موشکها به طور دقیق به اهداف اصابت کردند و سامانه «CRAM» و موشکهای اشغالگران موفق به رهگیری این موشکها نشدند. این حمله منجر به وارد شدن خسارتهای قابل توجهی به تجهیزات اشغالگران از انبارهای سلاح گرفته تا هواپیماها شد و طی آن شماری از عناصر اشغالگر نیز مجروح شدند. به ملت عراق نیز میگوییم موشکهایی که به بیرون از پایگاه مذکور اصابت کردند موشکهای آمریکایی هستند که برای رهگیری موشکهای ما شلیک شدند و ما بار دیگر با ملت پایدار عراق تجدید بیعت میکنیم که به گرفتن انتقام خون فرماندهان شهید ادامه دهیم و اشغالگران آمریکایی از حملاتمان در هر وجب از خاک میهنمان حتی در کردستان در امان نخواهند بود و ما وعده یک عملیات ویژه دیگر را به شما میدهیم.
***
آژیر خطر سفارت آمریکا در بغداد
ظهر دیروز آژیر خطر سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد به صدا درآمد. این اتفاق ابتدا برخی رسانهها را درباره حمله به این محل به اشتباه انداخت. به گزارش سومریه نیوز، صدای آژیر از محوطه نظامی سفارت آمریکا بلند شد اما کمی بعد مشخص شد هدف از آن کسب آمادگی و آموزش نیروهای امنیتی و اهالی این مجموعه برای یک حمله محتمل بوده است. چنین آمادهباشهایی گویای وحشت آمریکاییها از تکرار حمله دوشنبهشب به پایگاه غیرقانونی «الحریر» در کردستان عراق است. نیروی مبارزه با تروریسم عراق پس از این رخداد در اطراف منطقه به حالت آمادهباش درآمد. البته مقامات امنیتی عراق تاکید کردند هیچ حمله یا عملیات موشکی علیه سفارت آمریکا رخ نداده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رایزنی نماینده پوتین با حریری درباره تشکیل کابینه لبنان
میخاییل بوگدانف، نماینده رئیسجمهوری روسیه در امور خاورمیانه در گفتوگوی تلفنی با سعد حریری، مأمور تشکیل کابینه لبنان درباره موضوع تشکیل کابینه و نیز ارسال واکسن کرونا به این کشور رایزنی کرد. وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد: بوگدانف در مکالمه تلفنی با حریری، رهبر جریان المستقبل لبنان درباره موضوعات مربوط به حل بحران اجتماعی- اقتصادی این کشور با محوریت تشکیل دولت لبنان با توجه به اینکه اکثریت آرای پارلمان را به دست آورده و از سوی میشل عون مامور تشکیل کابینه شده است، گفتوگو کرد. در این گفتوگوی تلفنی امکان کمک طرف روسی به لبنان در مبارزه با ویروس کرونا از جمله ارسال محمولهای از واکسن ضدکرونای «اسپوتنیک وی» به این کشور بررسی شد. بوگدانف همچنین دیروز با ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان هم گفتوگوی تلفنی کرد که در جریان آن ۲ طرف درباره اوضاع لبنان و نیز ضرورت تشکیل کابینه لبنان به ریاست حریری رایزنی کردند. طرف روسی بر عزم کشورش برای برقراری تماس با همه نیروهای اجتماعی و سیاسی لبنان به منظور دستیابی به سازش و توافق عمومی در لبنان و تحکیم وحدت و یکپارچگی این کشور تاکید کرد. سعد حریری که 5 ماه است از سوی میشل عون، رئیسجمهوری لبنان و تایید شکننده پارلمان این کشور مکلف به تشکیل کابینه برای چهارمینبار شده، به دلایل مختلف تاکنون نتواسته دولت خود را تشکیل دهد.
***
واکنش دیوان بینالمللی دادگستری به اتهامزنی نتانیاهو
منابع صهیونیست دیروز گزارش دادند دیوان کیفری بینالمللی در لاهه به اتهامزنیهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در ارتباط با تصمیم اخیر این دادگاه پاسخ داده است. دادگاه کیفری بینالمللی (لاهه)، اخیرا در اقدامی رأی به صلاحیت خود برای رسیدگی به پرونده اراضی فلسطین اشغالی داد. رسانهها به نقل از دادگاه کیفری بینالمللی گزارش دادند این دادگاه رأیی صادر کرده که به موجب آن، صلاحیت رسیدگی قضایی به اراضی اشغالی فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به این دادگاه واگذار میشود. پس از این تصمیم، نخستوزیر رژیم صهیونیستی دادگاه لاهه را به جانبداری سیاسی علیه تلآویو و یهودستیزی متهم کرد. خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) به نقل از روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» در این باره گزارش داد دیوان بینالمللی دادگستری در پاسخ به این اظهارات اعلام کرده است: «دادگاه تنها در چارچوب حقوقی و اختیارات قضایی که معاهده رم به آن محول کرده، عمل میکند. دادگاه اقدام مستقل خود را مطابق اختیارات محول شده و اصل حاکمیت قانون ادامه خواهد داد». در ادامه این گزارش اشاره شده است تصمیم دیوان کیفری مربوط به وضعیت فلسطین به عنوان یک کشور نیست، زیرا دادگاه برای اتخاذ چنین تصمیمی اختیارات لازم را ندارد و «حکم تنها مربوط به حاکمیت منطقهای به منظور اجرای تحقیق است». در این پاسخ همچنین اشاره شده است تصمیم دادگاه قابلیت تجدیدنظر دارد.
***
حملات سایبری گسترده به نهادهای فرانسوی
آژانس ملی امنیت سایبری فرانسه اعلام کرد چندین مورد هک اطلاعات در سازمانهای مختلف این کشور را شناسایی کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این آژانس یادآور شد هکرها در این حملات، از ضعف در نظارت بر نرمافزار فروخته شده توسط شرکت فرانسوی سانترون استفاده کردهاند. آژانس ملی سیستمهای امنیت اطلاعات فرانسه گزارش داد این حمله عمدتا متوجه تامینکنندگان فناوری اطلاعات بویژه وب هاستینگها بوده است. در این گزارش با اشاره به گروهی از هکرها که تصور میشود با بخشهای اطلاعات نظامی روسیه ارتباط دارند، آمده است: این حمله شباهتهای زیادی با حملات قبلی منتسب به مجموعهای نفوذی موسوم به «سندوُرم»(Sandworm) دارد. در این گزارش جزئیات فنی درباره نحوه دسترسی هکرها به سرورهای شرکت سانترون ارائه شده است. این حمله سایبری از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ روی داده است. به گفته «جرومی بیلویس» کارشناس امنیت سایبری در شرکت امنیتی آیتی «ویواستون» (Wavestone)، این مدت زمان طولانی نشان میدهد هکرها که بسیار محتاط بودند، احتمالا قصد سرقت اطلاعات یا جاسوسی داشتهاند.
***
75 درصد جمهوریخواهان خواستار نقش پررنگ ترامپ در این حزب هستند
نتایج یک نظرسنجی که ۲ روز بعد از تبرئه ترامپ در سنا منتشر شد، نشان میدهد دوسوم جمهوریخواهان خواستار آن هستند که رئیسجمهور سابق آمریکا نقش قابل توجهی در حزب جمهوریخواه به رغم برگزاری محاکمه استیضاحش ایفا کند. به گزارش وبگاه خبری هیل، طبق نتایج نظرسنجی دانشگاه «کوئینیپیاک»، ۷۵ درصد شرکتکنندگان جمهوریخواه درباره ادامه نقشآفرینی پررنگ ترامپ در حزب جمهوریخواه ابراز علاقه کردهاند و تنها ۲۱ درصد گفتهاند چنین چیزی را نمیخواهند. در این نظرسنجی همچنین ۶۰ درصد کل آمریکاییها گفتهاند نمیخواهند ترامپ نقش مهمی در حزب جمهوریخواه ایفا کند که شامل ۹۶ درصد دموکراتها و ۶۱ درصد مستقلها بوده است. بیشتر پاسخدهندگان (۵۵ درصد) گفتهاند رئیسجمهور سابق آمریکا نباید بتواند در آینده به قدرت بازگردد. جمهوریخواهان باز هم با اکثریت قاطع ۸۷ درصدی گفتهاند ترامپ باید بتواند در نتیجه انتخابات به قدرت برسد. «تیم مولی» تحلیلگر نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک در گزارشی اعلام کرد: او (ترامپ) ممکن است نزول کرده باشد اما قطعا همچنان مورد علاقه حزب جمهوریخواه است. ۲ بار استیضاح شد، در محاکمه از سوی دموکراتها تحقیر شد و عملا رسانههای اجتماعی ساکتش کردند اما به رغم همه اینها ترامپ جا پای محکمی در حزب جمهوریخواه دارد. این نظرسنجی با شرکت هزار و ۵۶ نفر از ۱۱ تا ۱۴ فوریه (۲۳ تا ۲۶ بهمن) با حاشیه خطای ۳ درصد انجام شد.
ارسال به دوستان
در پی پیشرویهای نیروهای انقلابی یمن، مزدوران سعودی از مأرب خارج و به سمت حضر موت فرار کردند
خروج انصارالله از فهرست تروریستی آمریکا
گروه بینالملل: تحولات روزهای اخیر در جبهه مارب یمن حاکی از این است که با توجه به پیشرویهای گسترده مقاومت یمن در این شهر، طی روزهای آینده درگیریهای شدیدی در این منطقه رخ خواهد داد که به احتمال بسیار زیاد با پیروزی مقاومت یمن و تسلط کامل این جریان بر این شهر راهبردی به سرانجام خواهد رسید.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از پایگاه الخبر الیمنی، بر اساس آنچه از اخبار عملیاتهای نظامی و شرایط میدانی در یمن مخابره میشود، نیروهای مقاومت یمن عزم خود را برای آزادسازی شهر «مأرب» جزم کردهاند و درگیریها به اطراف شهر رسیده و شرایط برای نیروهای ائتلاف سعودی و دولت مستعفی بسیار بغرنج است. درگیریها در ورودی غربی شهر مأرب شدید گزارش شده و نیروهای مقاومت بر بخشهای وسیعی در این بخش مسلط شدهاند. از سوی دیگر اخبار غیررسمی از فرار نیروهای وابسته به ائتلاف سعودی و دولت مستعفی یمن از مأرب مخابره شده است. در همین حال، نیروهای دولت صنعا به شیوخ و رهبران قبائل مأرب گفتهاند میتوانند هر چه خواستند از مهمات و سلاحهای دولت مستعفی به غنیمت بگیرند، به شرطی که آنها را علیه ارتش و کمیتههای مردمی استفاده نکنند. یک منبع نظامی یمنی نیز گفت نیروهای دولت صنعا از طریق بلندگو در مناطق درگیری به شبهنظامیان دولت مستعفی میگویند میتوانند با سلاحهای سبک و نیمه سبک خود عقبنشینی کنند و در امان هستند. «طارق الاثوری» از فعالان رسانهای حزب «الاصلاح» (حزب اخوانی نزدیک به سعودی که کنترل مأرب را در دست دارد) در صفحه فیسبوک خود نوشته است «حوثیها» به طور بیسابقهای نیرو و تجهیزات روانه مناطق درگیری در مأرب کردهاند و جز سال ۲۰۱۴ هنگام ورود نیروهای انصارالله به صنعا هیچ وقت شاهد این حجم نیرو نبوده است. شاهدان عینی در مأرب گفتهاند با نزدیک شدن درگیریها به اطراف شهر، حزب الاصلاح بخشی از نیروهای خود را از این شهر خارج و به استان حضرموت منتقل کرده است. به گفته آنها ۳ کامیون و ۱۸ خودرو حامل نیرو و مهمات از مأرب خارج شده و به سمت حضرموت حرکت کردهاند.
* خروج انصارالله از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا
دولت آمریکا با اتخاذ یک عقبنشینی آشکار در قبال انقلاب یمن، سرانجام نام گروه انصارالله یمن را که شاکله دولت انقلابی صنعا را تشکیل میدهد از فهرست سازمانهای تروریستی وزارت خزانهداریاش خارج کرد.
در بیانیه دیروز اداره نظارت بر منابع خارجی در وزارت خزانهداری ایالات متحده (OFAC) آمده است، این وزارتخانه دولت بایدن از روز سهشنبه ۱۶ فوریه نام این جنبش یمنی را که سهشنبه ۱۶ نوامبر گذشته میلادی در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده بود خارج میکند. در این بیانیه آمده است: «جنبش انصارالله دیگر در معرض محدودیتها و تحریمها براساس قواعد ویژه مقابله با تروریسم و سازمانهای تروریستی خارجی نیست. شهروندان آمریکایی از این پس نیاز به مجوز اداره نظارت بر منابع درآمد خارجی برای اجرای تعاملات با انصارالله دارند».
از سوی دیگر وزارت خارجه آمریکا در موضعی مداخلهجویان از انصارالله یمن خواست دست از پیشروی به سمت شهر مأرب در شرق صنعا که در اشغال ائتلاف جنایتکار سعودی است برداشته و با تعلیق عملیات نظامی به میز مذاکرات بازگردد.
وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، چنین اقداماتی منجر به بیثباتی است و باید به مشارکت سازنده در روند سیاسی به رهبری سازمان ملل و تلاشهای دیپلماتیک به رهبری آمریکا پایبند بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|