|
واکنش ایران به اظهارات مقامات ۳ کشور غربی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
دبیر ستاد حقوق بشر ایران به اظهارات مقامات ۳ کشور غربی در نشست شورای حقوق بشر، واکنش نشان داد. علی باقریکنی در توئیتر نوشت: «در نشست شورای حقوق بشر، ۳ کشور درباره وضعیت حقوق بشر ایران سخنپراکنی کردند؛ آمریکا: دایرهالمعارف تاریخ تروریسم؛ آلمان: تروریسمشویی حرفهای که هنوز سلاحهای شیمیاییاش در ایران قربانی میگیرد؛ آلبانی: زبالهدان و خدمتکار تروریستهایی که 17 هزار ایرانی بیگناه را به شهادت رساندند».
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از مؤلفههای سیاست خارجی بایدن در منطقه غرب آسیا
تنشزا مثل ترامپ
گروه سیاسی: «شما نمیتوانید بدون مجازات عمل کنید. مراقب باشید»؛ این را جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا درباره پیام حمله به سوریه برای ایران، در پاسخ به سوال خبرنگارانی که او را در سفر به تگزاس همراهی میکردند، گفت.
به گزارش «وطنامروز»، مستاجر جدید کاخ سفید با حمله به اهداف جبهه مقاومت در مرز سوریه و عراق این پیام را صادر کرد که آمریکا همان آمریکای ترامپ است اگر چه دیگر ردی از حضور مرد مو نارنجی و جنجالی در راس تصمیمگیری هیات حاکمه ایالات متحده نباشد.
بر خلاف تبلیغات اشتباهی که مدعی بود دولت بایدن امتداد دولت اوباماست اما رئیسجمهور منتخب آمریکا وقت زیادی را صرف نکرد تا خلاف این ادعا را به اثبات برساند. ابعاد این تحلیل غیرواقعبینانه در داخل ایران اینگونه پیش رفت که از شبیهسازی بایدن و اوباما، بازگشت فوری رئیسجمهور دموکرات به برجام و منطقه امنتر با محدود شدن عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی را نتیجه میگرفت اما نه تنها بایدن هیچ ارادهای از دولتش برای بازگشت به برجام و لغو تحریمهای ترامپ نشان نداد که در نخستین موضعگیری رسمی خود در اجلاس امنیتی مونیخ، بدون اینکه کوچکترین اشارهای به بازگشت به توافق هستهای کند، ایران را عامل بیثباتی در منطقه خواند.
تنها ساعاتی پس از نخستین گفتوگوی تلفنی جو بایدن با ملک سلمان، پادشاه سعودی، مواضع کتائب حزبالله در سوریه هدف قرار گرفت. اگر چه از قرار معلوم بایدن درباره مسائل حقوق بشری و قتل جمال خاشقجی روی خوشی به محمد بنسلمان نشان نمیدهد اما با حمله به جبهه مقاومت در سوریه نشان داد سعودیها را در برابر مقاومت در منطقه تنها نخواهد گذاشت.
در همین زمینه گاردین در گزارشی نوشت: آمریکا بنسلمان را عامل قتل خاشقجی میداند اما او را مجازات نمیکند، چون شاهزاده سعودی متحد سیاسی آمریکاییهاست. دولت بایدن گزارش غیرمحرمانه مبنی بر دست داشتن بنسلمان در قتل ستوننویس واشنگتنپست را منتشر کرده و نام 76 سعودی را که در این قتل همکاری داشتهاند، به عنوان تحریمشدگان از سوی آمریکا ذکر کرده است. مجازاتهای مختلفی از جمله بلوکهشدن داراییها شامل این افراد میشود اما با این وجود هیچگونه مجازاتی برای شخص بنسلمان از سوی آمریکا در نظر گرفته نشده است. این موضوع به این دلیل است که آمریکا میداند بزودی بنسلمان بعد از پدر زمام رسمی امور را در دست میگیرد و او یک متحد استراتژیک و مهم آمریکا در خاورمیانه است و بایدن با تمام شعارهای فریبنده خود نمیخواهد تغییر اساسی در این رابطه ایجاد کند.
دولت تازهکار ایالات متحده با حمله به محور مقاومت در مرز سوریه و عراق، مکانی راهبردی که ۲ سال پیش از داعش پاکسازی شد، این پیام را ارسال کرد که احیای داعش یکی از رئوس اصلی سیاستهای منطقهای بایدن در برابر جبهه مقاومت است. از نکات مهم در ارتباط با حمله هوایی آمریکا به شرق سوریه این است که پایگاههای مورد حمله در نزدیکی مرز عراق و سوریه و در نزدیکی گذرگاه راهبردی بوکمال- القائم واقع است. این گذرگاه از زمان بازگشایی مجدد در 4 سال اخیر و بازپسگیری از داعش، نقش مهمی در تقویت لجستیکی نیروهای مقاومت داشته است. تروریستهای داعش و دیگر گروههای تروریستی در این مدت بارها اقدامات نظامی متعددی را علیه نیروهای مقاومت در این گذرگاه ترتیب دادهاند و دولت آمریکا نیز انتقادهای صریحی را نسبت به بازگشایی این گذرگاه داشته است.
رفتار دوگانه و دورویی بایدن در برابر اقدام مشابهی که دولت ترامپ در حمله به سوریه انجام داده بود و انتقاد بایدن به حمله آمریکا به سوریه در آن مقطع بخوبی گویای تداوم سیاستهای تهاجمی ترامپ از سوی بایدن است. پایگاه اینترنتی شبکه چینی سیجیتیان در این باره به بررسی ابعاد مختلف سیاست دولت جدید آمریکا پرداخته و مواردی را که نشاندهنده شباهت سیاستهای کلان ۲ دولت آمریکا به رغم تغییر رئیسجمهور است، ذکر کرده است.
این شبکه گزارش میدهد شباهتهای بایدن با ترامپ بیشتر از هر چیز در حوزه سیاست خارجی خود را نمایان کرده است. بایدن نخستین اقدام نظامی خود را در حمله به سوریه صادر کرد. بر اساس این تحلیل، دورویی دولت آمریکا در ارتباط با این تحول از چند جهت مشهود است؛ اول از همه اینکه این حمله با لفاظیهای ضدجنگ رئیسجمهور آمریکا در دوران رقابتهای انتخاباتی در تضاد است. دیگر اینکه «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید که او هم دستپرورده دولت اوباماست، در توئیتی در سال ۲۰۱۷ همین اقدام را از سوی ترامپ تقبیح کرده بود. او در این باره نوشته بود: «اختیار قانونی حملات چیست؟ اسد یک دیکتاتور بیرحم است اما سوریه یک کشور مستقل است».
به نوشته این رسانه چینی، به نظر میرسد بمباران و زیر پا گذاشتن حاکمیت سوریه موضوعی است که هر دو حزب آمریکا درباره آن اتفاق نظر دارند. شاید نزدیکترین نقطه اشتراک ۲ رئیسجمهور اخیر آمریکا، سیاست آنها در قبال چین باشد. بایدن به طور مداوم از چین با عنوان «چالش» یاد کرده است. او گفته با پکن بشدت رقابت خواهد کرد و در تلاش است ائتلافی را برای مهار چین تشکیل دهد.
دولت بایدن به دلایل متعددی از جمله شکاف گسترده اجتماعی در داخل که عملا کشور را به ۲ قسمت تبدیل کرده، باعث شده فرانسیس فوکویاما آمریکا را «کشوری زانو زده» بنامد، دولت ضعیفی در آمریکاست و بر این اساس با وجود شعارهایی که مبنی بر بازگشت آمریکا از سوی دولتمردان این کشور سر داده میشود، ایالات متحده در دوره بایدن در ادامه سیر افول این کشور در نظم جهانی، ناچار است همان سیاست «اول آمریکا»ی ترامپ را پیش گیرد.
در همین حال یکی دیگر از لایههای تحلیلی حمله پنجشنبه آمریکا به مواضع مقاومت در سوریه به ارتباط این موضوع با سیاستهای منطقهای آمریکا در قبال ایران بازمیگردد. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی بایدن 4 ماه پیش از انتخابات آمریکا طی یادداشتی در مجله فارین افرز نوشت: آمریکا بارها تلاش کرده است با استفاده از ابزارهای نظامی نتایج غیرقابل دسترسی در خاورمیانه ایجاد کند. اکنون وقت آن رسیده است با استفاده از دیپلماسی تهاجمی (Aggressive Diplomacy) نتایج پایدارتری در این منطقه به دست آوریم.
سالیوان میافزاید: تاکنون گفتوگو درباره دیپلماسی منطقهای به چگونگی امکان برقراری مجدد توافق هستهای میان ایران و آمریکا در زمان ریاستجمهوری یک سیاستمدار جدید دموکرات در کاخ سفید متمرکز شده است. خروج از دوره برخورد و تصادم درباره پرونده هستهای هم فوری و هم ضروری است اما این تنها کار آمریکا برای اقدام نیست. همچنین آمریکا باید شرایط را برای گفتوگوی منطقهای ساختارمند مهیا کند - با حمایت سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل- تا راههایی برای کاهش تنشها، ایجاد مسیرهایی برای محدودسازی تنش و مدیریت بیاعتمادی به دست آید.
***
سخنگوی کاخ سفید: قصد کاهش تحریمهای ایران را نداریم
سخنگوی کاخ سفید با ادعای اینکه آمریکا آماده گفتوگوهای دیپلماتیک با ایران در چارچوب 1+5 است، گفت واشنگتن قصد کاهش تحریمهای وضع شده علیه ایران را ندارد. «جن ساکی» در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کنونی مذاکرات پیرامون توافق هستهای با ایران مدعی شد آمریکا آماده گفتوگوهای دیپلماتیک با ایران است. بنا بر گزارش وبسایت کاخ سفید، ساکی تصریح کرد: موضع ما همچنان این است که آماده مذاکرات دیپلماتیک هستیم، آمریکا آماده است بر سر میز بنشیند و با شرکایمان در چارچوب 1+5 و ایرانیها درباره توافق گفتوگو کند. ما قصد نداریم گامی برای کاهش تحریمها برداریم. ما چنین گزینهای روی میز قرار ندادهایم. وی در ادامه گفت: اما در حال حاضر، اروپاییها از ما دعوت کردهاند و ما منتظر ایرانیها هستیم. سخنگوی کاخ سفید همچنین در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی اخیر آمریکا به شرق سوریه و این ادعا که پیام حمله به ایران چه بوده است، مدعی شد: پیام رئیسجمهور بایدن این است که برای محافظت از آمریکاییها، اقدام میکند و زمان تهدید او حق دارد به روش انتخابی خود دست به اقدام بزند.
ارسال به دوستان
وزیر خارجه عراق در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی خبر داد
آغاز پرداخت بدهیها به ایران
راهکارهای نقلوانتقال منابع ایران در عراق در دیدار رئیس کل بانک مرکزی با مدیرعامل بانک تجارت عراق بررسی شد
گروه سیاسی: وزیر خارجه عراق که به تهران سفر کرده است از آغاز پرداخت بدهیهای کشورش به ایران خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، در روزهایی که اخبار و شواهد خبر از آغاز پرداخت بدهیهای کرهجنوبی به کشورمان دارد، روز گذشته فواد حسین، وزیر خارجه عراق نیز که عازم تهران شده است در دیدار با دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به توافقات انجامشده میان مسؤولان ۲ کشور برای تادیه بدهی عراق به ایران که به دلیل تحریمهای خارجی به تعویق افتاده است، اظهار داشت: با تلاش مستمر حوزههای مالی و بانکی و دستگاههای اقتصادی ایران و عراق برخی از موانع مهم برداشته شده و بزودی بر اساس مدل مورد توافق ۲ کشور، روند پرداخت بدهیها آغاز میشود. وی همچنین با ارائه گزارشی از تحولات سیاسی و امنیتی اخیر در عراق گفت: امنیت و ثبات زیرساخت توسعه اقتصادی و رفاه است و برای کشوری چون عراق که سالها درگیر مبارزه با تروریسم و ناامنی بوده برقراری امنیت نخستین اولویت محسوب میشود. در این دیدار که پیش از ظهر دیروز برگزار شد، شمخانی با اشاره به تحرکات اخیر آمریکا در عراق، تاخیر در اجرای قانون مصوب مجلس این کشور مبنی بر خروج نیروهای نظامی بیگانه از عراق را موجب افزایش تنش و تصاعد بحران در منطقه دانست. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه اقدامات اخیر آمریکا برای تقویت و توسعه فعالیتهای تروریستی داعش در منطقه و حمله وحشیانه به نیروهای ضدتروریستی مقاومت، آغاز دور جدیدی از تروریسم سازمانیافته است، تصریح کرد: ایران و دیگر کشورهای ضدتروریسم اجازه نخواهند داد تروریسم تکفیری وابسته، بار دیگر در منطقه احیا شود. شمخانی همچنین با اشاره به وضعیت اسفبار مردم مظلوم یمن که نوعی نسلکشی را تداعی میکند، آمادگی کشورمان را برای همکاری در پایان دادن به جنگ 6 ساله در این کشور اعلام کرد.
* حملات و اتفاقات در داخل عراق مشکوک است
دیگر برنامه روز گذشته فؤاد حسین دیدار با همتای ایرانیاش محمدجواد ظریف بود. وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن محکوم کردن اقدام خطرناک آمریکا در حمله به نیروهای عراقی در مناطق مرزی عراق و سوریه، این حملات غیرقانونی را نقض حاکمیت عراق توسط اشغالگران آمریکایی دانست. وی برخی حملات و اتفاقات اخیر در داخل خاک عراق را مشکوک دانست که میتواند با هدف اختلال در روابط ایران و عراق و برهم زدن امنیت و ثبات این کشور طراحی شده باشد. وزیر امور خارجه افزود: ما بر ضرورت اقدام دولت عراق برای یافتن مسببان این حوادث تاکید داریم. ظریف با اشاره به مشکلاتی که برای تانکرهای حامل سوخت ایرانی در مرز تمرچین پیش آمده است، ابراز امیدواری کرد با مساعدت مقامات عراقی مشکلات تردد تانکرها بین ۲ کشور حلوفصل شود. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین فراهم شدن مقدمات آغاز ساخت و تکمیل خط آهن شلمچه - بصره را کمک به گسترش مناسبات تجاری بین ۲ کشور دانست و خواستار سرعت عمل مسؤولان دستاندرکار ۲ کشور برای اجرایی شدن هر چه سریعتر این خط آهن شد. فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق نیز در این ملاقات ضرورت مساعی دو طرف برای گسترش همهجانبه روابط را مورد تاکید قرار داد و آمادگی بغداد برای توسعه روابط را به اطلاع وزیر امور خارجه کشورمان رساند. وزیر خارجه عراق با اشاره به پیشرفتهای به دست آمده در مذاکرات بین ۲ کشور در زمینه دسترسی ایران به منابع مالی خود در عراق، بر آمادگی این کشور جهت تسهیل دسترسی ایران به وجوه خود در این کشور تاکید کرد. فؤاد حسین گفت: اطمینان میدهم بغداد اجازه سوءاستفاده از اتفاقات این کشور برای برهم زدن روابط عالی ۲ کشور را نخواهد داد.
* راهکارهای نقل و انتقال منابع ایران در عراق
اما در کنار سفر وزیر خارجه عراق به تهران دیروز دیداری نیز میان رئیس کل بانک مرکزی کشورمان با مدیر عامل بانک تجارت عراق برگزار شد. همتی که هفته گذشته جلسهای نیز با سفیر کرهجنوبی پیرامون چگونگی پرداخت بدهیهای سئول به تهران داشت، روز گذشته با این مقام عراقی درباره منابع جمهوری اسلامی ایران در عراق و راهکارهای نقل و انتقال آنها گفتوگو کرد. در این دیدار، همتی بر لزوم استفاده هر چه سریعتر از این منابع تأکید کرد. همچنین در این جلسه اقدامات لازم برای انتقال و استفاده از منابع یادشده مورد بررسی قرار گرفت. مدیرعامل بانک تجارت عراق نیز در این دیدار با اشاره به اینکه پرداختهایی اخیراً از محل منابع ایران در عراق انجام شده است، عنوان کرد روند استفاده از منابع یادشده از این پس تسریع خواهد شد و تلاش میشود کانالها و روشهای مختلفی که مورد تأیید طرف ایرانی است به منظور استفاده از این منابع عملیاتی شوند.
ارسال به دوستان
اخبار
با دستور قالیباف انجام شد
تشکیل کمیته مشترک نظارت بر اجرای قانون لغو تحریمها
عباس گلرو، رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: بعد از مأموریت قالیباف، رئیس مجلس به ذوالنور و عباسی به عنوان رؤسای کمیسیونهای امنیت ملی و انرژی مجلس شورای اسلامی به منظور پیگیری حل اختلاف دولت و مجلس و تعامل با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برای نظارت بر قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، در آینده بسیار نزدیک کمیته مشترکی با همکاری کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون انرژی تشکیل خواهد شد. به گزارش فارس، وی افزود: مجلس شورای اسلامی تمام تحرکات بینالمللی در این راستا و اقدامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی را رصد کرده و بر این اساس نقشه راهی را ترسیم کرده است تا قانون به شکل کامل اجرا شود. رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: تعهدات طرف مقابل از سوی دولت و مجلس رصد خواهد شد ضمن اینکه میزان التزام آنها هم مورد بررسی قرار میگیرد. این در حالی است که بر اساس قانون، جمهوری اسلامی تعهدات فراپادمانی را متوقف کرده و باید طرفهای مقابل قدمهای رو به جلویی در این راستا بردارند. گلرو خاطرنشان کرد: در کمیته مشترک کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون انرژی مجلس موضوعات از نظر فنی و نظارتی بررسی خواهد شد و اقدامات صورتگرفته در چارچوب توقف اجرای پروتکل الحاقی و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها به صورت دقیق رصد خواهد شد. وی افزود: یکشنبه یا دوشنبه هفته جاری مقرر شد سخنگوی کمیسیون امنیت ملی جزئیات تشکیل این کمیته مشترک را اطلاعرسانی کند ولی در مجموع این اقدام بعد از دستور رئیس مجلس به رؤسای کمیسیونهای امنیت ملی و انرژی عملیاتی شده و بر حسن اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها نظارت ویژهای خواهیم کرد.
***
فرمانده نیروی هوایی ارتش:
جنگندههای متجاوز به حریم هوایی ایران را به زمین نشاندیم
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به قدرت هوایی جمهوری اسلامی ایران و یادآوری عملیاتهای متعدد و خیرهکننده نیروی هوایی ارتش تأکید کرد: قدرت هوایی مؤلفههای متعددی دارد که نیروی هوایی مقتدر یکی از اجزای قدرت هوایی است و برتری هوایی راهبردی و سیاسی نیازمند همکاری و هماهنگی همه بخشهای مختلف کشور است. قدرت هوایی جمهوری اسلامی در منطقه اثبات شده است به گونهای که هیچ نیروی هوایی اعم از جنگنده یا غیر آن بدون اجازه و هماهنگی با ما حق عبور از حاکمیت هوایی ما را ندارد و موارد اندکی که تخطی کردند را در نقاط مختلف شناسایی کرده، به زمین نشانده و برخورد کردیم. به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، در جمع نخبگان وظیفه چهاردهمین دوره جامعهپذیری ذخیرههای نظام گفت: با تقویت قدرت هوایی میتوان در سطح بینالمللی چانهزنیها را افزایش داد و اراده و فشارهای سیاسی را به دشمنان تحمیل کرد که در این مسیر خوداتکایی در تأمین سامانهها و تجهیزات یکی از اصول اساسی است.
***
رایزنی وزیر خارجه قطر با سفرای تروئیکای اروپایی درباره برجام
وزیر خارجه قطر در رابطه با توافق هستهای با سفرای اروپایی در دوحه گفتوگو کرد. به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، محمد بنعبدالرحمن، وزیر خارجه قطر با سفرای کشورهای اروپایی عضو برجام در دوحه دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار با سفرای آلمان، انگلیس و فرانسه در رابطه با لزوم از سرگیری روند دیپلماسی و فعالسازی گفتوگوها و اجرای تعهدات برجامی از سوی تمام طرفها بحث و رایزنی شد. بنا بر اعلام الجزیره، محمد بن عبدالرحمن در این دیدار بر «تلاشهای خستگیناپذیر دوحه» در این راستا و «موضع ثابت این کشور در حمایت از دیپلماسی و گفتوگو» تاکید کرد.
***
توصیه برجامی روسیه به شورای حکام آژانس
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین بار دیگر با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نسبت به از دست رفتن زمان برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هشدار داد. به گزارش فارس، اولیانوف نوشت: دیدگاههای جالبی وجود دارد. در حقیقت، ما در حال از دست دادن زمان هستیم و هفته آینده باید شمارش معکوس را (درباره برجام) آغاز کنیم. فرصت بازگشت به اجرای کامل برجام بزودی بسیار کم میشود. به همین دلیل نیاز به رفتار بسیار مسؤولانه ۳۵ عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برجام وجود دارد. وی این توئیت را در پاسخ لورنس نورمن، خبرنگار روزنامه والاستریت ژورنال منتشر کرده است که در توئیتی نوشته بود: ما در مذاکرات هستهای مستقیم بین آمریکا و اتحادیه اروپایی که هفته گذشته برگزار شد، در چه مرحلهای قرار داریم؟ وی در این توئیت مدعی شد: تاکنون هیچ پاسخی از سوی ایران داده نشده است و اگر تا فردا چنین پاسخی داده نشود، میتوان هفته آینده شمارش معکوس را آغاز کرد. پس از آن ما به ایام جشن نوروز نزدیک میشویم.
***
برگزاری 4 انتخابات در خرداد 1400
رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفت: ٢٨ خردادماه ١٤٠٠، 4 انتخابات مهم شامل سیزدهمین دوره ریاستجمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در استان تهران برگزار میشود. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری تهران، شکرالله حسنبیگی با پیشبینی آماری از تعداد شعب اخذ رای و کارشناسان اجرایی انتخابات ١٤٠٠ گفت: همکاری ٢٠٠ هزار نفر از عوامل اجرایی، نماینده فرمانداران، ناظران هیات نظارت شورای نگهبان و مجلس و عوامل نیروهای نظامی و امنیتی با ستاد انتخابات استان تهران پیشبینی و تا این لحظه ٧٦٠٩ شعبه اخذ رای در استان تهران برآورد شده است.
ارسال به دوستان
رسانههای رژیم صهیونیستی مدعی شدند ایران عامل انفجار کشتی آنها در دریای عمان است
صهیونیستها: ایران ما را زد
گروه سیاسی: یک شبکه صهیونیستی گزارش داد تغییرات رخ داده در نیروگاه هستهای «دیمونا» در جنوب فلسطین اشغالی به توسعه توانمندی موشکی ایران و جنبش حزبالله لبنان ارتباط دارد.
به گزارش «وطنامروز»، پس از آنکه خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه تصاویری ماهوارهای از تغییرات زیرساختی در نیروگاه هستهای رژیم صهیونیستی به نام دیمونا در صحرای «النقب» منتشر کرد، خبرنگار نظامی کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی علت این تغییرات را در امان ماندن از موشکهای نقطهزن دانست.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری شبکه المیادین، خبرنگار شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی درباره نیروگاه هستهای دیمونا گفت: از این سایت بشدت حفاظت میشود و «محرمانهترین سایت اسرائیل است که به گزارش [منابع] خارجی، در این رآکتور بمبهای هستهای تولید میشود». رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیاست که با حمایت کشورهای غربی از پیوستن به معاهدههای بینالمللی برای تحت نظر قرار گرفتن برنامه تسلیحات هستهای خود، خودداری کرده است. وی ادامه داد: «اخیرا، ایران و حزبالله توانمندی حملات دوربرد، موشکهای نقطهزن و موشکهای کروز را به نمایش گذاشتند که قادر بودند مواضع راهبردی اسرائیل بویژه رآکتورها را هدف قرار دهند». با آنکه کارشناسان دلایل مختلفی را برای این اقدام صهیونیستها مطرح کردهاند و هنوز علت قطعی آن اعلام نشده است اما خبرنگار نظامی کانال ۱۲ در این باره گفت: «به نظر، موضوع به پروژه استحکامبخشی مربوط است که طبق آن، تأسیسات موجود روی زمین به زیرزمین منتقل میشود و توانایی آسیبرسانی به آن در صورت برخورد موشک با رآکتور کاهش پیدا میکند». او همچنین اظهار داشت: «بهبود قدرت پدافند هوایی و ساخت فشرده استحکامات در اینجا، برای حفظ امنیت این سایت حساس است». اخیرا «پنل بینالمللی مواد شکافتپذیر» تصاویری ماهوارهای را منتشر کرد که نشان میداد رژیم صهیونیستی مرکز تحقیقات هستهای «نگو» (نیروگاه هستهای دیمونا) را توسعه داده است که خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز با انتشار تصاویری این اقدام را تأیید کرد. «سیدحسن نصرالله» دبیرکل جنبش حزبالله لبنان، تابستان گذشته به مناسبت سالگرد پیروزی حزبالله در جنگ با رژیم صهیونیستی تهدید کرده بود: «اسرائیل پس از تعطیلی کارخانه آمونیاک حیفا باید به فکر رآکتورهای هستهای دیمونا هم باشد، چون فاجعه اتمی دیمونا خطرناکتر از آمونیاک حیفا خواهد بود». وی همچنین در گفتوگویی اختصاصی با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده بود: «حزبالله لبنان آمادگی هدف قرار دادن رآکتور اتمی دیمونا را دارد».
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در حالی افشا کرده است ساختوسازها در نیروگاه هستهای دیمونا برای مقابله با موشکهای ایرانی در حال انجام است که در پی قوع انفجار در یک کشتی متعلق به یک شرکت اسرائیلی در دریای عمان، شبکه 13 رژیم صهیونیستی گزارش داد مقامات این کشور ایران را مسؤول این حمله میدانند. مقامات رژیم صهیونیستی هنوز به صورت رسمی از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کردهاند.
این کشتی که هلیوس ری نام دارد و متعلق به شرکت کشتیرانی ری واقع در تلآویو است، صبح جمعه به وقت محلی از بندر دمام عربستان سعودی عازم سنگاپور بود که این انفجار رخ داد. رسانههای غربی مدعی هستند هلیوس ری پیش از آن محمولههای خودرویی را که از اروپا آمده بود، در بنادر بحرین و امارات تخلیه کرده بود. «آبراهام اونگار» بنیانگذار ۷۴ ساله شرکت کشتیرانی ری، یکی از ثروتمندترین شهروندان فلسطین اشغالی است و کسبوکارهای او در زمینه کشتیرانی و ساختوساز است. در حالی که جزئیات انفجار روز جمعه هنوز اعلام نشده، آسوشیتدپرس به نقل از ۲ مقام نظامی آمریکایی گزارش داد بر اثر این انفجار در ۲ طرف این کشتی ۲ سوراخ ایجاد شده است. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین اعلام کرد پس از این حادثه در حال رصد وضعیت است. در همین حال، وزارت ترابری آمریکا به کشتیهای تجاری هشدار داده هنگام عبور از این منطقه احتیاط کنند. موسسه امنیت دریایی «دریاد گلوبال» نیز در گزارشی مدعی شد انفجار در کشتی هلیوس ری به احتمال قوی، بخشی از «فعالیتهای نامتقارن ارتش ایران» است. بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی با هدف کاهش ایجاد فشار دیپلماتیک برای کاهش تحریمهای خود به «ابزارهای نظامی» رو آورده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|