|
فعالیت آموزشی مدارس تا ۲۸ اسفند ادامه دارد
مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش با صدور اطلاعیهای، تداوم فعالیت مدارس کل کشور را تا ۲۸ اسفندماه اعلام کرد. در متن این اطلاعیه آمده است: آموزشها در ایام پایانی سال، کماکان به قوت خود ادامه خواهد یافت و تمام مدارس کشور، طبق برنامه زمانبندی و تقویم آموزشی و اجرایی وزارت آموزشوپرورش، تا ۲۸ اسفندماه فعالیت آموزشی - پرورشی خود را ارائه خواهند داد.
ارسال به دوستان
پاستور در روزهای پایانی فعالیت خود در صدد شناسایی و رفع کانونهای بوی نامطبوع تهران برآمده است
مدیریت «بودار » شهری
مصطفی خدابخشی: «بوی بد تهران» یک بار دیگر با صحبتهای چند روز پیش حسن روحانی مطرح شد. رئیسجمهور که در مراسم بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت کشور سخن میگفت، با اشاره به معضلات تهران بیان کرد: «رفع بوی نامطبوع در جنوب تهران موضوع مهمی است. همه عوامل دولت برای این کار بسیج شدند تا این کار انجام گیرد. از وزیر نیرو تا رئیس سازمان محیطزیست برای این موضوع فعالیت میکنند. این مساله یکی از کارهای مهم برای تهران است و دولت هم هر مقدار کمک نیاز باشد، انجام میدهد؛ چرا که این پروژه وسیع و سختی است».
پاستور در حالی به موضوع بوی نامطبوع تهران ورود کرده که سال 99 سومین سال متوالی مواجهه تهران با چالش «بوی بد» است و تاکنون تلاشها با وجود تشکیل پرونده «تحقیق درباره عامل یا عوامل انتشار بوی بد» بینتیجه مانده و مدیریت شهری نتوانسته است راهحلی را برای این موضوع پیدا کند.
* کانون بوی بد تهران کجاست؟
از همان روزهای ابتدایی انتشار «بوی بد» در تهران یعنی 12 دیماه 97 به بعد که بخشهایی از تهران از جمله زعفرانیه، میدان آرژانتین، میدان فاطمی، خیابان ظفر، عبدلآباد، میدان ولیعصر و چند نقطه دیگر با این موضوع درگیر شدند، ۲ فرضیه مطرح شد تا بوی نامطبوع پخششده در فضای شهر به گردن آلودگی هوا و در نهایت فعالیت گسلهای تهران بیفتد.
در حالی که تهران و متولیانش به هیچ عنوان بر این باور نبودند که مجددا بوی نامطبوع نفس پایتختنشینان را تنگ خواهد کرد، با آغاز فصل سرما در سال 98، بار دیگر این میهمان ناخوانده و آزاردهنده از راه رسید به طوری که ابتدا ساکنان مناطق مرکزی از جمله منطقه ۶ و حتی بخشی از مناطق جنوبی تهران این بو را احساس کردند و در ساعات پایانی همان روز و روزهای بعد، در سایر مناطق پایتخت هم این بو استشمام شد. بررسیها مجددا آغاز شد و شهر و مدیریت آن درگیر چالشی شد که کانونهای آن ۴ عامل نام گرفتند؛ از جمله کیفیت پایین بنزین، گاز مرکاپتان در لولههای نفت و گاز، زبالههای آرادکوه و سوخت مازوت صنایع. بر این اساس بخش عمدهای از علت وقوع این رویداد زیستمحیطی به قطع گاز برخی صنایع مستقر در جنوب تهران ربط داده شد که به علت افزایش برودت هوا از مازوت استفاده میکنند. نتایج تحقیقات ۲ ساله روی موضوع بوی بد تهران در نهایت به 6 عامل خلاصه شد ولی پروژه حل این معما همچنان لاینحل باقی ماند تا اینکه برای سومین سال متوالی تهران بوی نامطبوع را در پاییز 99 نیز تجربه کرد و به عبارتی در برابر این پدیده مجددا غافلگیر شد.
* سردرگمی مدیریت شهری
مدیریت شهری تهران و مدیریت کلان استان تهران در حالی که نتوانستند طی ۲ سال و 2 ماه گذشته علت بروز و ظهور بوی نامطبوع تهران را تشخیص دهند، در آخرین شاخصهای ثبتشده از این رویداد که پاییز سال جاری رخ داد، این بار نام ۳ عامل جدید را در متصاعد شدن این بو به میان آوردند به طوری که استانداری تهران اعلام کرد بخش عمده ماجرای «بو» مربوط به دامداریهای متعدد در کریدور تهران- قم، رودخانهای متروکه در جنوب پایتخت و دپوی زباله در این منطقه است.
محل تمایز این رویداد با سال 98، عدم مشخص بودن مناطقی بود که بیشترین درگیری را با این موضوع داشتند و عملا مشخص نشد که شهروندان کدام مناطق بیشتر مورد آزار قرار گرفتند؛ هر چند عبدالرضا چراغعلی، معاون استاندار تهران در اظهارنظری گفت: با بررسیهای صورتگرفته، بوی نامطبوع در چند نقطه تهران بزرگ برای مردم ایجاد مزاحمت کرد.
وی ادامه داد: بر اساس بررسیها و اقدامات کارشناسی انجامشده با حضور کارشناسان محیطزیست، ۳ کانون جدید برای تعیین منشأ بوی بد تهران شناسایی شده که در کریدور جاده تهران- قم و فرودگاه بینالمللی امامخمینی(ره) قرار دارند.
چراغعلی گفت: در پی اقدامات کارشناسی انجامشده، دامداریهای وسیع در این کریدور، رودخانهای متروکه در جنوب و همچنین وجود مناطق زیادی برای دپوی زباله، ۳ کانونی هستند که اخیرا شناسایی شده است. در حالی که بوی نامطبوع تهران برای سومین سال متوالی خود را به مردم تهران تحمیل کرده و علل بروز و ظهور آن نهگانه شده است، معاون عمرانی استانداری تهران خبر از بررسی منشأ بوی نامطبوع تهران داد تا هر چه سریعتر و به صورت دقیق نتایج آن اعلام شود.
* بلاتکلیفی ادامهدار
بلاتکلیفی در تعیین چرایی شکلگیری و تشخیص کانون بحران در موضوع بوی نامطبوع تهران باعث شد پیروز حناچی، شهردار تهران از شورای شهر در این باره تذکر دریافت کند. در همین رابطه سیدآرش حسینیمیلانی، عضو شورای شهر تهران ضمن تذکر به حناچی به دلیل مشخص نشدن منشأ بوی بد تهران گفت: شهرداری باید یکی از معاونتهایش را متولی اصلی پیگیری این موضوع کند. وی در تذکری به شهردار تهران درباره انتشار بوی نامطبوع در پایتخت، اظهار داشت: انتشار این بو در تهران حکایت از یک معضل زیستمحیطی نوپدید دارد که میتوان آن را به اژدهایی چندسر تشبیه کرد که هر از گاهی سر جدیدی به آن اضافه میشود. وی افزود: آرادکوه، مازوتسوزی صنایع، فاضلاب و موضوعاتی از این دست از جمله دلایل انتشار بوی نامطبوع در پایتخت اعلام شده ولی هنوز کسی موفق به اعلام نهایی دلیل آن نشده است.
عضو شورای شهر تهران بیان داشت: با توجه به وظایف ذاتی دستگاههای مختلف در زمینه رفع این مشکل، لازم است با هدفگذاری و زمانگذاری موضوع به صورت جدی از طریق سازمان حفاظت محیطزیست پیگیری شود. میلانی تأکید کرد: به شهرداری تذکر میدهم را پیگیر باشد و یکی از معاونان شهرداری به عنوان متولی اصلی پیگیری موضوع در نظر گرفته شود. این اظهارنظر از سوی یکی از اعضای شورای شهر حکایت از آن دارد که یا تاکنون شهرداری در این موضوع به صورت جدی ورود نکرده یا در این زمینه مسؤولیتی برای خود متصور نیست. در حالی که معاون استاندار تهران تاکید کرده بود سازمان محیطزیست، سازمان آب و فاضلاب و خدمات شهری شهرداری تهران در این موضوع باید بیشترین همکاری را داشته باشند. به هر حال تا لحظه تهیه این گزارش، پرونده بوی نامطبوع تهران با وجود گذشت ۳ سال از عمر مفتوح شدنش همچنان بلاتکلیف باقی مانده و مسؤولان در حوزههای مختلف بویژه مدیریت شهری نتوانستهاند چارهای برای آن بیندیشند. این در حالی است که چند ماه دیگر مدیریت شهری و شورای پنجم باید سکان را به اعضای جدید در شورای ششم بدهند تا در کنار ضعفهای شدید خدمات شهری، شبکه حملونقل عمومی و... بوی نامطبوع نیز باری بر دوش مدیریت آینده شهر شود.
ارسال به دوستان
توسط بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و با حضور محمد مخبر صورت گرفت
افتتاح بزرگترین بیمارستان سیار
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، علاوه بر ساخت واکسن کرونا در کشور، طی یک سال اخیر خدمات فراوانی را در عرصه بهداشت و درمان به مردم ارائه کرده است. به گزارش «وطنامروز»، تولید انبوه ماسک در روزهای اولیه شیوع بیماری کرونا با راهاندازی کارخانه ماسک و تولید روزانه 4 میلیون عدد ماسک، توزیع مواد ضدعفونی و کالاهای بهداشتی و معیشتی و در نهایت ساخت بیمارستان و درمانگاه نمونهای از خدمات ستاد اجرایی حضرت امام در روزهایی کرونایی است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام دیروز در آیین افتتاح بزرگترین بیمارستان سیار ۹۹ تختخوابی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و مرحله پنجم رزمایش همدلی و احسان که در مجموعه چهل سرای مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه ظرف یک ماه آینده مردم خبرهای خوب و امیدوارکنندهای را درباره واکسن خواهند شنید، گفت: شأن جمهوری اسلامی این است که علاوه بر خود، واکسن کل منطقه را هم تامین کند. امید است بعد از بهار ۱۴۰۰ یک آرامشی را در کشور نسبت به وضعیتی که اکنون حاکم است، داشته باشیم. محمد مخبر گفت: با توجه به نتایج خوبی که در مرحله یک واکسن برکت به دست آمده است، ما ایمنترین و کمعارضهترین واکسن را در اواسط اردیبهشت تا اوایل خرداد سال آینده در اختیار مردم قرار میدهیم. وی افزود: خوشبختانه پیشرفتهای خوبی در مرحله یک واکسن برکت به دست آمده است. پس از بررسی نتایجها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأیید کرد که با بالاترین استانداردها مرحله یک طی شده است و در هفته آینده مراحل ۲ و ۳ نیز انجام میشود. وی در ادامه با اشاره به اینکه در ۲ ماه آینده مردم دیگر دغدغه واکسن را نخواهند داشت، گفت: اواسط اردیبهشت سال آینده یا حداکثر هفته اول خرداد، واکسیناسیون عمومی کرونا را انجام میدهیم.
* حضور کاروانهای سلامت احسان در 28 استان
مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام در این مراسم، با بیان اینکه ما در حوزه کار جهادی در حوزه بهداشت در ۲ سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار ویزیت رایگان در مناطق محروم انجام دادهایم، گفت: ۲۰۰ هزار ویزیت در ایام اربعین داشتهایم. در ۲۸ استان کاروانهای سلامت ما حضور یافته و ۱۸۳ ماموریت داشتهاند. سعید سلیمانی با بیان اینکه گاهی در کشور اتفاقات کوچکی میافتد و با کار جهادی که صورت میگیرد به مرکز ثقلی تبدیل میشود، افزود: جا دارد اقدامی چون راهاندازی بیمارستان سیار به یک حرکت ویژه در کشور تبدیل شود. وی افزود: بحث سلامت در مناطق محروم همیشه جزو مسائل مهم بوده است. کشور ما بعد از انقلاب در حوزه سلامت پیشرفت داشته اما همچنان جای کار دارد. در جریان بازدیدهایی که داشتیم، زیرساختهای بنیاد احسان و ستاد جوابگو نبوده و به نظر میرسد بتوانیم برخی نیازها را با این بیمارستان سیار کاهش دهیم. مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه ما در حوزه کار جهادی در حوزه بهداشت در ۲ سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار ویزیت رایگان در مناطق محروم انجام دادهایم، گفت: ۲۰۰ هزار ویزیت در ایام اربعین داشتهایم. در ۲۸ استان کاروانهای سلامت ما حضور یافته و ۱۸۳ ماموریت داشتهاند. با ۴۰ گروه جهادی سلامتمحور و ۱۰۰۰ جهادگر حوزه سلامت تعامل داریم. جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این مراسم با بیان اینکه همکاران ما در ستاد اجرایی با همه امکاناتی که در اختیار داشتند، در ماههای شیوع کرونا به کمک ما آمدند و جای قدردانی دارد، گفت: ستاد اجرایی کارهای بزرگی انجام داد، از تامین زیرساختها تا توسعه تلهمدیسین از این جمله است. قبلا درباره تلهمدیسین، ترس و مقاومت وجود داشت که اکنون این ترس از بین رفته و باید به سمت توسعه آن حرکت کنیم. جانبابایی افزود: پزشکان خیر بسیاری داریم که نذر میکنند چند روزی به مناطق محروم بروند و بیماران را مداوا کنند، منتها قبلا این زیرساختها کمتر وجود داشت؛ در عین حال در حوادث و بلایا نیز میتواند بسیار کمککننده باشد. در حاشیه این مراسم اهدای یک میلیون بسته معیشتی در مناطق محروم توسط بنیاد احسان وابسته به ستاد اجرایی آغاز شد.
ارسال به دوستان
اخبار
بازداشت یکی از مدیران شهرداری شهرقدس
یکی از مدیران مناطق شهرداری قدس، از سوی مراجع امنیتی احضار و بازداشت شد. به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان تهران، خبرهای دریافتی از بازداشت یکی از مدیران شهرداری شهر قدس حکایت دارد. یک منبع آگاه گفت: اکنون تنها یک نفر از مجموعه شهرداری قدس بازداشت شده است. وی افزود: سوءاستفاده از موقعیت شغلی از دلایل بازداشت وی بوده است. این منبع با بیان اینکه حرف و حدیثها و گمانهزنیهای مختلف افراد در این باره در فضای مجازی مورد تایید نیست، افزود: بررسیها همچنان ادامه دارد و به محض تکمیل اطلاعات و نیاز به انتشار دقیق اخبار، از طریق رسانه ملی اطلاعرسانی خواهد شد.
***
جذب اقوام سببی و نسبی در شهرداری با وجود مصوبه «تعارض منافع»
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر تهران گفت: با وجود مصوبه تعارض منافع در شورا، همچنان شاهد هستیم بعضا مدیران شهرداری اقوام سببی و نسبی خود را جذب سیستم شهرداری کردهاند، لذا به شهرداری تهران تذکر میدهم مصوبه تعارض منافع را به دقت در سیستم شهرداری انجام دهد. به گزارش ایسنا، حجت نظری در دویستوهفتادونهمین جلسه شورا در تذکری به شهرداری تهران گفت: با وجود مصوبه تعارض منافع که در شورای شهر به تصویب رسید اما همچنان شاهد هستیم که بعضا مدیران شهرداری مشخصا به عنوان مدیرکل، اقوام سببی و نسبی خود یا همسرشان را جذب سیستم شهرداری میکنند، لذا باید گفت این مصوبه شورا با دقت لازم دنبال نشده است. وی افزود: لذا به شهرداری تهران تذکر میدهم که مصوبه تعارض منافع باید به دقت در سیستم شهرداری اجرا شود و جذب اقوام سببی و نسبی کاملا خلاف مقررات است.
***
بزرگقهرمان کوچک
حدود یک ماه پیش طی یک حادثه آتشسوزی در شهر شیراز، پسربچهای ۸ ساله به نام «محمدطاها آوند» جان ۴ کودک را نجات داد. این بزرگقهرمان کوچک در حالی که خودروی سانحهدیده در آتش میسوخت، دل به آتش زد و توانست سرنشینان این خودرو را نجات دهد اما وی به دلیل شدت جراحات وارده و سوختگی بسیار شدید در مرکز آموزشی - درمانی امیرالمومنین(ع) شیراز بستری شد. حالا پس از یک ماه خبر بهبود نسبی طاها و ترخیص وی از بیمارستان روی خروجی خبرگزاریها نقش بسته است. در همین رابطه سیامک هوشمند رئیس مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین(ع) شیراز در تشریح روند بهبود این بزرگ قهرمان کوچک اظهار داشت: در سانحه آتشسوزی بر اثر انفجار گاز در شهر خرمبید، تعدادی کودک در خودرو گرفتار میشوند و طاها با کمک بزرگسالانی که از بیرون در حال امدادرسانی بودند، تمام کودکان را از ماشین خارج کرده و سپس خودش خارج میشود. وی افزود: کودکان آسیبدیده در این سانحه به بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین(ع) منتقل میشوند؛ تعدادی از آنها به صورت سرپایی درمان شدند و ۴ نفر در بخش مراقبتهای ویژه سوختگی بستری شده و بهبود یافتند. هوشمند ادامه داد: این کودک قهرمان با سوختگی بسیار عمیق در بخش مراقبتهای ویژه سوختگی این مرکز بستری شد. این بیمار تحت نظر جراح این مرکز دکترعبدالخالق کشاورزی، فوقتخصص ICU خانم دکتر مکی و متخصص اطفال خانم دکتر صحراییان دوره درمان خود را سپری کرد. وی گفت: این بیمار با عمل جراحی پیوند پوست و با دریافت مراقبتهای ویژه پرستاری، پانسمانهای مخصوص سوختگی و بدون درد، مشاوره تغذیه، توانبخشی و خدمات روانشناسی در حال حاضر سلامتی نسبی خود را به دست آورده است. هوشمند در پایان گفت: با تلاشهای کادر درمانی این مرکز، قهرمان کوچولو پس از حدود یک ماه بستری، از بیمارستان ترخیص شد.
***
کاهش 12 درجهای دمای هوا در بیشتر مناطق کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: در پی ورود سامانه بارشی، دمای هوا در برخی استانها بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد کاهش مییابد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه بر اساس خروجی مدلهای هواشناسی امروز (۲۰ اسفند) در برخی نقاط غرب کشور بارش پراکنده پیشبینی میشود، گفت: طی روز پنجشنبه (۲۱ اسفند) سامانه بارشی فعالی از سمت شمال غرب وارد کشور خواهد شد و شمال غرب، برخی مناطق غرب، سواحل دریای خزر، دامنههای جنوبی البرز و به تدریج شمال شرق کشور را در برخواهد گرفت. ضیاییان با بیان اینکه روز جمعه (۲۲ اسفند) سامانه بارشی در کل کشور به جز جنوب شرق و جنوب فعال است، اظهار کرد: طی روز شنبه (۲۳ اسفند) فعالیت سامانه بارشی محدود به سواحل دریای خزر، شمال شرق و برخی مناطق شرق کشور خواهد شد، به گفته وی از روز پنجشنبه تا شنبه (۲۱ تا ۲۳ اسفند) در بیشتر مناطق کشور بویژه نیمهشمالی کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد رخ میدهد.
***
«میلاد حاتمی» تحویل پلیس ایران شد
پلیس ترکیه «میلاد حاتمی» از گردانندگان سایتهای قمار و شرطبندی را از طریق مرز بازرگان به پلیس اینترپل ایران تحویل داد. به گزارش تسنیم، پلیس ترکیه دیروز میلاد حاتمی از گردانندگان سایتهای قمار و شرطبندی را در مرز بازرگان به پلیس اینترپل ایران تحویل داد. میلاد حاتمی، یکی از گردانندگان و تبلیغکنندگان سایتهای قمار و شرطبندی بهشمار میآید و چندین سال است از این طریق، پولهای زیادی را کسب کرده و کلاهبرداری زیادی در این رابطه انجام داده است. وی همچنین از تمام روشهای غیراخلاقی برای تبلیغ استفاده میکرد. این کلاهبردار که از محل راهاندازی سایتهای قمار، ارتزاق میکرد، مدتی پیش ویدئویی در اینستاگرام خود منتشر کرد که در آن، داخل خودروی پلیس استانبول در حال بازی با آژیر خودروی پلیس دیده میشد و در همان زمان توسط پلیس ترکیه بازداشت شد.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت: اگر مسافرتها در ایام نوروز انجام شود با توفان سهمگین کرونا در کشور مواجه خواهیم شد
سوغات مرگ
وزیر بهداشت برای چندمین بار به مردم هشدار داد در تعطیلات نوروز سفر نروند، چرا که ویروس جهشیافته قدرت سرایتپذیری زیاد و شدت مرگآفرینی بالایی دارد. به گزارش «وطنامروز»، خبر ورود ویروس انگلیسی به اغلب استانها و مثبت شدن بیش از نیمی از تستهای PCR در خوزستان، جامعه پزشکی را نگران و آنها را برای روزهای سخت و طاقتفرسا آماده کرده است. در چنین شرایطی است که وزیر بهداشت برای جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری خطرناک دست به دامن مردم شده است که در ایام نوروز سفر نروند. دکتر سعید نمکی در همایش تبیین برنامه نوروزی و تشدید گام چهارم بسیج ملی طرح شهید سلیمانی که با حضور فرمانده سازمان بسیج مستضعفین به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه از یک ماه قبل اعلام کردم خودتان را برای یکی از سختترین ایام مدیریت کرونا یعنی ویروس موتاسیونیافته آماده کنید، درباره سفرهای نوروزی گفت: ما التماس کردیم که سفر نباشد، باز هم میگویم که این توفان سهمگینتر از آنچه که با ویروس ووهان تجربه کردیم، به ما خواهد تاخت. وی افزود: تشدید بیماریابی به عنوان یک کار خردمندانه که با همکاری سازمان بسیج تجربه میکنیم، اقدامی است که باید بیش از مرحله قبل و با دقت و وسواس به آن بپردازیم. من به عنوان وزیر بهداشت تقاضا کرده بودم همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بحث سفر را منتفی کرده و از مردم تقاضا کنیم کمک و همراهی کنند. نمکی اظهار کرد: دیروز (دوشنبه) ۵۷ درصد از مواردی که در خوزستان تست گرفته شد، ویروس موتاسیونیافته بود و این خطر عظیمی برای نظام سلامت است که یک ویروس با قدرت سرایت و ابتلای بسیار بالاتر و بشدت تند و تیزتر و با مرگآفرینی بشدت خطرناکتر و وحشتناکتر جایگزین شود. نمکی گفت: برخی میگویند تابآوری مردم کم شده است اما من میگویم تابآوری خدمتگزاران به مردم در نظام سلامت، بشدت کمتر شده است. تقاضا میکنم حتی اگر همه دروازهها باز شد، حضرتعباسی سفر نروید. رفتن همانا و گرفتار شدن در این دام همان. نگذاریم خوزستانهای دیگری ایجاد شود. وی ادامه داد: درباره انجام تست، به عنوان متخصص این رشته میگویم، همه تستها را چه رپید کنیم و چه PCR، فرقی ندارد. درصد قابل توجهی از PCRهای دنیا منفی کاذب است. بین ۲۵ تا ۳۸ درصد از تمام PCRهای مدرنترین مراکز دنیا ممکن است منفی کاذب شود. کسانی که دارند سوار قطار یا هواپیما میشوند، احتمال اینکه در بهترین شرایط ۲۵ درصد از کنترل برای تست خارج شوند، وجود دارد. ما آنقدر PCR منفی از امارات و ترکیه دریافت کردهایم که مثبت بودهاند. حال ممکن است فرد را با PCR یا رپید منفی سوار هواپیما و قطار و اتوبوس کنم اما فرد مثبت باشد و تعداد زیادی را مبتلا کند. نمکی گفت: خطرناکترین عامل در چرخش ویروس موتاسیونیافته، «سفر» است. حتی اگر بلیت و هتل مجانی هم برایتان فرستادند، این را بدانید که دارند برایتان ویزای بیماری و مرگ میفرستند. نمکی گفت: نکته دیگر، فراوانی تست است. در کل کشور حدود ۲۰ هزار تست داشتیم که امروز به بالای ۱۱۰ هزار تست رسیده و طی 2 روز گذشته در خوزستان حدود روزی ۲۰ هزار تست انجام دادیم که کار بزرگی برای کشور است، البته فرقی بین تست رپید و PCR و کاربرد این دو وجود دارد. در بین ۱۷۸۳ تست رپیدی که در خوزستان انجام شد، گفتم که آنها را با PCR هم مقایسه کنیم و فقط 7/8 درصد از رپیدهای منفی، PCR مثبت داشتند. من دقیقه به دقیقه خوزستان را بررسی میکنم. همین 7/8 درصد اگر دوباره تست میشد، دوباره نصف دیگرش با رپید مثبت میشد. ما در رپید سراغ جمعیتی میرویم که تقریبا بدون علامت هستند اما در PCR سراغ کسانی که علامت دارند و حتما بیمارند یا باید در بیمارستان بخوابند، میرویم و قطعا درصد مثبت آنها در همه دنیا بالاتر است و این شاخصی برای بیاعتمادی به تست رپید نیست، بنابراین ما باید از ظرفیت تست رپید استفاده کنیم. وی افزود: نمیتوانیم همه را منتظر PCR نگه داریم، بلکه مجبوریم موارد مشکوک برای راستیآزمایی مجدد را یا با رپید تکرار کنیم یا با PCR دوباره چک کنیم، بنابراین تست و فراوانی تست نخستین و بهترین سلاحی است که میتوانیم در این طرح به کار ببریم. نمکی گفت: تاکید کردهام اول تستها کاهش نیابد و دوم اینکه پیوند مقدس میان خود و بسیج و سایر اعضا را شل نکنید. تست را خانه به خانه ببرید و ننشینید تا مردم سراغ شما بیایند و این سرمایه همکاری را هم حفظ کنیم، زیرا روزهای سخت هنوز هم در پیش است. وی گفت: در عین حال نکته سوم توجه به قرنطینه خانگی است یا بردن به قرنطینههایی که دکتر کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور فراهم کرده است. خواهشم این است که با ویروس سرکش و موتاسیونیافته امکان چرخش مجدد به ویروس ندهیم. ما خیلی حرف زدیم که میگیرم و جریمه میکنیم و... اما اینها همه تعارف است، ما باید مبتلای ویروس موتاسیونیافته را در اختیار داشته باشیم و در بند نظام سلامت کشیده باشیم. از برادران بسیجیام تقاضا میکنم این بخش از کار را با مسؤولیتی که تقبل کردند، بخوبی اداره کنند... انشاءالله در اسرع وقت گروههای آسیبپذیر را با واکسن وارداتی واکسینه میکنیم و از بهار آینده به عنوان تولیدکننده موثر در این عرصه حضور خواهیم داشت. وی گفت: با شروع این دوره از طرح و نظارت مستمر، تردید ندارم که دستاوردی فراتر از دستاورد دوره قبل در کنار هم خواهیم داشت و با تکیه بر لطف الهی و این همدلی و وفاق و استعانت از نام شهید سلیمانی، هر روز در این راه موفقتر خواهیم بود.
* اعلام شهرهای ممنوع برای سفر در تعطیلات پایان هفته
تردد کرونایی به ۳ استان شمالی و ۸ شهر و جزیره مسافرپذیر ممنوع است. سرهنگ احمد شیرانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا درباره محدودیتهای ترافیکی کرونا در برخی استانهای مسافرپذیر گفت: پلیس برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا عمل کرده و بر حسب مصوبه پیشین، سفر خودروهای دارای پلاک غیربومی به ۳ استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان ممنوع است. همچنین پلاکهای غیربومی اجازه ورود به شهرهای مسافرپذیر مشهد، قم، اصفهان، شیراز، بوشهر، بندرعباس، کیش و قشم را نیز ندارند. شیرانی با بیان اینکه ممنوعیت سفر به شهرهای قرمز استان خوزستان و همچنین دیگر شهرهای دارای وضعیت قرمز و نارنجی در سراسر کشور نیز پابرجاست.
***
مبتلایان به کرونا هنگام سفر جریمه و قرنطینه میشوند
مسافرانی که تست آنها مثبت باشد و قرنطینه را رعایت نکنند، ضمن جلوگیری در مسیر و برگرداندن، مبلغی جریمه خواهند شد. رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: سفر به شهرها و از شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی ممنوع است. حسین ذوالفقاری با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروزی گفت: اصل بر نرفتن سفر و پرهیز از هر گونه جابهجایی بینشهری است. سفر به شهرها و از شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی ممنوع است و از ۲۵ اسفندماه که رنگبندی شهرها اعلام میشود، تا ۱۵ فروردینماه به همان منوال خواهد بود. وی افزود: چنانچه در طول تعطیلات وضعیت شهری تغییر کند و قرمز یا نارنجی شود، مسافران ۳ روز مهلت دارند که از آن شهر خارج شوند و مسافری هم نمیتواند وارد آن شهر شود. ذوالفقاری گفت: حتما باید فاصله اجتماعی رعایت شود و این فقط مختص افرادی که به سفر میروند، نخواهد بود. گفتنی است افرادی که تست آنها مثبت باشد و قرنطینه را رعایت نکنند و سفر بروند، ضمن جلوگیری در مسیر و برگرداندن، مبلغی را جریمه خواهند شد و باید به مراکز قرنطینه بروند. همچنین سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۸۵۵۴ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز دوشنبه تا ظهر امروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۵۵۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۷۹۷ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: متاسفانه در طول این مدت، ۸۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۰ هزار و ۸۶۷ نفر رسید. لاری با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۴۵۶ هزار و ۷۵۹ نفر از بیماران بهبود یافتهاند، گفت: ۳۸۱۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه به سر میبرند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|