|
ادامه درخشش طارمی با گرفتن پنالتی برای پورتو
تیم فوتبال پورتو با حضور مهاجم ایرانی خود در هفته بیستوپنجم لیگ پرتغال مقابل تیم سانتاکلارا به پیروزی رسید. تیم فوتبال پورتو بامداد روز یکشنبه در هفته بیستوپنجم رقابتهای پریمیر لیگ پرتغال به مصاف سانتاکلارا رفت که این بازی با پیروزی ۲ بر یک همتیمیهای مهدی طارمی در پورتو همراه بود. مهدی طارمی بار دیگر برای پورتو پنالتی گرفت تا نقش ویژهای در پیروزی تیمش ایفا کند. طارمی در دقیقه ۴۷ در حالی که دروازهبان سانتاکلارا را دریبل کرده بود، با خطا در محوطه جریمه این تیم سرنگون شد و داور اعلام پنالتی کرد.
ارسال به دوستان
رونمایی استقلال ۱۴۰۰ با تساوی مقابل پیکان و مهره های ناآماده ای که زمان میخواهند
ستارههای ناآماده فرهاد
زهره فلاحزاده: استقلال ۱۴۰۰ با حمله ویروس کرونا به این تیم رونمایی شد، جایی که کادر فنی و چند تن از بازیکنان درگیر این بیماری شدند. خط خوردن ملیپوشان استقلال از تیم ملی به دلیل درگیر شدن با این ویروس برای دیدار تدارکاتی ایران - سوریه و نامعلوم بودن وضعیت دیگر کروناییهای تیم برای دیدار با پیکان از اتفاقاتی بود که سال جدید شروع نشده برای آبیها افتاد. البته میتوان به ناکام ماندن استقلال در خرید امین قاسمینژاد، مهاجم پدیده مشهد پس از ۲ هفته کشوقوس و خریدهای کم سر و صدای باشگاه هم اشاره کرد؛ قاسمینژادی که توانست در نخستین دیدار تیمش که از قضا مقابل پرسپولیس هم بود، تک گل تیمش را به ثمر برساند تا آبیها بیشتر از پیش افسوس خرید این بازیکن را بخورند. هر چند تیم مشهدی هم در موضوع انتقال این بازیکن به استقلال با روی خوش از آن استقبال نکرد و این بازیکن با تأخیر به اردوی پدیده اضافه شد.
پیش از دیدار استقلال و پیکان، تیم رقیب یعنی پرسپولیس مقابل پدیده قرار گرفت. نتیجه این دیدار که در نهایت با تساوی ۱-۱ به پایان رسید، فرصت خوبی برای استقلال فراهم آورد تا بتواند با کسب ۳ امتیاز این مسابقه اختلاف ۴ امتیازی با صدرنشین را به عدد ۲ برساند. استقلال که در جام حذفی پیکان را با 2 گل شکست داده بود، در هفته نوزدهم لیگ برتر نتوانست همان نمایش جام حذفی را داشته باشد. پیکانیها با دفاع پرتعداد مانع عرض اندام مهاجمان استقلال شدند و البته کادر مجیدی هم برنامهای برای شکستن این سد مستحکم نداشت. آن چیزی که در استقلال از ابتدای فصل مشهود بوده، نبود یک هافبک و توپ پخشکن در میانه زمین است. در واقع آبیها که روزی مجتبی جباری، آیاندا پاتوسی، فابیو جانواریو، امید ابراهیمی و علی کریمی را در میانه زمین در اختیار داشتند و شاید بتوان گفت همیشه این استقلال بود که با داشتن چنین مهرههای تأثیرگذاری در وسط زمینش، بهترین خط هافبک را از آن خود میکرد، در این فصل خط هافبک قویای ندارد. حتی با وجود بهترین مهاجمان اما هافبکهای این تیم نمیتوانند از آن پاسهای طلایی که روزگاری جزئی از تاکتیک اصلی آنها بود، به مهاجمان زهردار خود دهند. داریوش شجاعیان پس از ۲ سال متوالی که رباط صلیبیاش پاره و مدتها خانهنشین شد و روزهای زیادی در تمرینات آبیها غایب بود، هنوز نتوانسته با پیراهن آبی خوش بدرخشد. شجاعیان فانتزیای که میتوانست جای خالی جباریها را درون زمین پر کند اما ترس از مصدوم شدن و جراحیهایی که روی هر ۲ پایش شد، هرگز او را به دوران بازیاش در گسترش فولاد تبریز برنگرداند. از طرفی بازی فرشید اسماعیلی نوسان زیادی دارد. او بازیکنی نیست که خودش را در یک سطح نرمال نگه دارد؛ یا خیلی تأثیرگذار است یا خیلی منفعل عمل میکند. آرش رضاوند هم با وجود ۲ سال حضور در استقلال اما هنوز نتواسته به ستارهای پرنور در زمین مسابقه مبدل شود. مهدی مهدیپور دیگر هافبک آبیها هم که به عنوان جانشین علی کریمی، ستاره فصل گذشته استقلال خریداری شد، در ترکیب جایی ندارد و حضور او در تیم کمکم دارد از خاطر هواداران پاک میشود. اسامی را با هم مرور کردیم تا بگوییم استقلال مهره کم ندارد اما هیچ کدام نتوانستند همانی باشند که علی کریمیها بودند. وجود یک رهبر درون زمین، بازیکنی که بتواند توپ پخش کند و پاسهای سالم و کلیدی به مهاجمان بدهد، وجود خارجی ندارد. هر چند این فصل آقای گل فصل گذشته و اهل مالی استقلال نیز با روزهای اوجش فاصله دارد یا تمام تیم از مهدی قایدی معجزه میخواهند یا از ارسلان مطهری میخواهند بدون توپ خودش را همواره در موقعیت گل قرار دهد که این انتظار برآورده نشدنی است.
بدونشک کادر فرهاد مجیدی از بازی تیمشان مقابل پیکان درسهای زیادی گرفتند و میدانند از این دست تیمها که با دفاع پرتعداد مقابلشان قرار میگیرند، در ادامه مسیر بسیار خواهد بود، بنابراین یاران فرهاد راهحلی برای گشایش این گره کور پیدا خواهند کرد، بویژه که در نیمفصل دوم تیمهای ضعیف برای جلوگیری از سقوط و ماندن در سطح اول لیگ فوتبال ایران مقابل تیمهای مدعی همچون استقلال، بستهتر بازی خواهند کرد. این تیمها راهی را میروند که پیکان رفت و اگر استقلال پلنی برای مقابله با این سبک بازیهای حریف نداشته باشد، قهرمان شدنش منتفی میشود.
شاید اگر استقلال روی شوت از راه دور و با تعداد نفرات بالا روی پاسکاریهای کوتاه و عمقی کار میکرد، روزنههایی برای رسیدن به دروازه پیکان پیدا میکرد. هر چند قوای بدنی استقلالیها در ۲۰ دقیقه آخر بازی مقابل پیکان تحلیل رفته و بازگشت دیرهنگام کروناییها به تیم شرایط را سخت کرده بود اما نباید فراموش کرد استقلال تیم بزرگی است و مهره هم کم ندارد. استقلال که قرار است از اواخر فروردینماه در گروه مرگ آسیا در عربستان و دور از خانه مقابل حریفان تا بن دندان مسلح صفآرایی کند، علاوه بر نمایش بهتر از لیگ، نیاز به روحیه و انگیزه بالاتر دارد و این اتفاق زمانی میافتد که پیش از شروع بازیهای آسیایی، در لیگ نتایج رضایتبخشی بگیرد.
***
برتری آماری استقلال مقابل پیکان با ۵۲۰ پاس و ۵8 درصد مالکیت
دیدار ۲ تیم استقلال و پیکان در حالی با تساوی بدون گل به پایان رسید که آمار بازی نشان از عملکرد بهتر آبیپوشان مقابل حریف داشت.
در یکی از دیدارهای مهم هفته نوزدهم رقابتهای لیگ برتر، استقلال و پیکان در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند که این دیدار با تساوی بدون گل به پایان رسید تا ۲ تیم امتیازات را به طور مساوی تقسیم کنند.
با اینکه نتیجه بازی مساوی شد اما آمار بازی نشان از عملکرد بهتر تیم استقلال در این بازی دارد. آبیپوشان در این دیدار ۵۸ درصد مالکیت توپ داشتند.
همچنین شاگردان مجیدی در این دیدار ۱۰ ضربه به سمت دروازه داشتند که ۴ بار این ضربات در چارچوب بود، در حالی که پیکانیها تنها ۳ ضربه به سمت دروازه داشتند که هیچ یک از این ضربات در چارچوب نبود.
آبیپوشان در این دیدار ۴ ضربه کرنر داشتند، در حالی که حریف آنها تنها یک بار صاحب کرنر شد. اما بارزترین بخش عملکرد آبیپوشان در این دیدار تعداد پاسهای آنها بود. شاگردان مجیدی در این دیدار ۵۲۰ پاس با دقت ۸۱ درصد ارسال کردند، در حالی که تیم پیکان ۳۵۱ پاس آن هم با دقت ۷۴ درصد داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
تأخیر در زمان بررسی اعتراض فدراسیون به حکم ویلموتس
جلسه رسیدگی دادگاه CAS به پرونده اعتراض فدراسیون فوتبال به رای ابتدایی پرونده سرمربی بلژیکی سابق تیم ملی فوتبال ایران به تاخیر افتاد. به گزارش فارس، فدراسیون فوتبال ایران پس از محکوم شدن از سوی کمیته وضعیت فیفا به پرداخت مبلغ حدود 6 میلیون یورو به مارک ویلموتس، سرمربی سابق بلژیکی تیم ملی، تصمیم گرفت با تشکیل یک تیم حقوقی به دادگاه CAS اعتراض کند. بر همین اساس تیم حقوقی فدراسیون با برگزاری جلسات مختلف ضمن اعتراض به این رای، مدارک خود را برای بررسی مجدد این پرونده مهم به دادگاه حکمیت ورزش ارسال کرد. قرار بود جلسه رسیدگی به این پرونده 14 اردیبهشت برگزار شود اما ظاهرا این دادگاه بتازگی با ارسال نامهای به فدراسیون فوتبال اعلام کرده با توجه به شرایط کرونایی جلسه مذکور به تعویق افتاده و قرار است در روزهای ابتدایی تیرماه برگزار شود. در نهایت باید دید آیا فدراسیون فوتبال میتواند در این پرونده توفیقی در دادگاه CAS به دست آورد؟
***
سرمربی ماشینسازی نیامده برکنار شد
سرمربی جدید تیم فوتبال ماشینسازی حتی بدون اینکه یک بازی روی نیمکت این تیم بنشیند، از سمت خود برکنار شد. به گزارش مهر، رفت و آمدها در تیم ماشینسازی همچنان ادامه دارد و مقاطع حضور سرمربیان در این تیم کوتاه و کوتاهتر میشود تا جایی که آخرین برکناری اتفاق افتاده در این تیم، به حدود یک هفته بعد از انتصاب سرمربی رسید. بعد از برکناری سعید اخباری، سرمربی سابق ماشینسازی که در مقطع دوم حضورش در این تیم تنها یک بازی فرصت پیدا کرد و بعد از شکست مقابل استقلال از سمت خود کنار رفت، مجتبی خورشیدی به عنوان سرمربی جدید این تیم انتخاب و معرفی شد اما مدت مسؤولیت خورشیدی در ماشینسازی حتی کوتاهتر از مدت زمان اخباری بود و او بدون آنکه حتی یک بازی فرصت نشستن روی نیمکت این تیم را داشته باشد، برکنار شد. در حالی که تیم ماشینسازی برای سفر به سیرجان آماده میشد، مدیرعامل تیم ماشینسازی در تماسی تلفنی به مدیر رسانهای تیم ابلاغ میکند به سرمربی بگویند تیم را همراهی نکند، چون برکنار شده است. بعد از این تصمیم عنوان شده هدایت این تیم فعلا به کاظم محمودی، سرپرست آن سپرده شده است اما با این روندی که تغییرات در تیم انتهای جدولی ماشینسازی صورت میگیرد، مشخص نیست عمر سرمربیگری وی در این تیم چقدر باشد. ماشینسازی که پر رفت و آمدترین نیمکت لیگ برتر را دارد، هفتههاست در انتهای جدول ردهبندی قرار دارد و شانس زیادی برای بقا در جدول ندارد. همچنین تراکتور دیگر تیم تبریزی که تحت مالکیت زنوزی قرار دارد هم از جمله تیمهای پر رفت و آمد لیگ برتر است که رسول خطیبی سومین سرمربی این تیم از ابتدای فصل تاکنون است.
***
میراسماعیلی و درخشان نمایندگان ایران در کنگره جودوی آسیا
جلسه کنگره سالانه اتحادیه جودوی آسیا دیروز با حضور روسای سابق و فعلی جودوی کشورمان در هتل «اورین» شهر بیشکک برگزار شد. به گزارش روابط عمومی فدراسیون جودو، این جلسه با حضور «عبید العنزی» رئیس اتحادیه جودوی آسیا آغاز شد. وی پس از خیرمقدم به حاضران و تشکر از میزبانی کشور قرقیزستان برای برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا تاکید زیادی بر برگزاری مسابقات با شیوهنامههای بهداشتی داشت. رئیس اتحادیه جودوی آسیا در این کنگره گزارشی از فعالیتهای انجام شده در سال۲۰20-2019 را به اعضای حاضر در کنگره ارائه کرد. در ادامه این جلسه نیز خزانهدار اتحادیه آسیا گزارشی را درباره مسائل مالی ارائه کرد که در نهایت مورد تأیید اعضا قرار گرفت. ضمن اینکه نماینده رئیس کمیته داوران نیز در حضور اعضای حاضر در جلسه، گزارشی از عملکرد و فعالیت کمیته داوران در سال۲۰20-2019 ارائه کرد. نماینده کمیته مسابقات اتحادیه آسیا نیز درباره نحوه برگزاری مسابقات بر رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی تاکید داشت. محمد درخشان به عنوان رئیس کمیته آموزش، مربیان و کاتای آسیا، گزارشی از عملکرد و فعالیت این کمیته به اعضای کنگره ارائه کرد. در ادامه این کنگره سالانه تمام رؤسای مناطق، گزارشهایی را به صورت جداگانه در حضور حاضران ارائه کردند. آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودوی ایران نیز در این جلسه ۲ پیشنهاد به اعضای کنگره ارائه داد. ابتدا تشکیل کمیته همگانی (جودو برای همه) در راستای گسترش و توسعه جودو در آسیا پیشنهادی بود که میراسماعیلی مطرح کرد و از سوی رئیس اتحادیه جودوی آسیا اعلام شد که اعضای کنگره این پیشنهاد را بررسی کنند. پیشنهاد دوم نیز برگزاری مسابقات قهرمانی کاتای آسیا به صورت آنلاین بود که رئیس فدراسیون جودو در حضور اعضای حاضر در جلسه مطرح کرد.
ارسال به دوستان
موانع انتخاباتی ۱۴۰۰ برای ۱۴ فدراسیون
محدودیت در زمان
فدراسیونهای ورزشی و برگزاری انتخابات آنها همهساله بخشی از ترافیک کاری وزارت ورزش و حواشی پیرامون این وزارتخانه را موجب میشوند. این دغدغه و حواشی خیلی پررنگتر از همیشه به چشم میآیند وقتی انتخابات فدراسیونها برای سالی بحث باشد که به واسطه برگزاری رویدادی مانند المپیک یا برگزاری مجمع انتخاباتی، نهاد بزرگی مانند کمیته ملی المپیک اهمیت بیشتری داشته باشد و به نوعی سال تعیین تراز مدیریتی و سرنوشت به حساب بیاید. به خاطر کرونا و تاثیرات محدودکنندهای که از خود به جا گذاشت، ورزش ایران در سال جدید و برای نخستینبار در تاریخ، این ۲ مهم یعنی المپیک و انتخابات کمیته ملی المپیک را همزمان پیش رو دارد. همین مساله لزوم توجه به انتخابات فدراسیونها و سروسامان دادن بهموقعتر آنها را بیشتر از همیشه میکند، اگر چه برای این کار هم مانعی به نام جابهجایی دولت وجود دارد که میتواند برگزاری سر وقت مجامع انتخاباتی فدراسیونها را تحتالشعاع قرار دهد، کما اینکه هستند فدراسیونهایی که از برگزاری به موقع انتخاباتشان گذشته است و همچنان اندر خم یک کوچه برای تعیین رئیس جدیدشان هستند.
* انتخابات به جامانده از ۹۸ و ۹۹
وزارت ورزش برگزاری انتخابات فدراسیونها در سال گذشته را از ۱۱ خردادماه و با فدراسیون تنیس آغاز کرد و تا ۱۶ اسفندماه و برگزاری انتخابات فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ادامه داد. در این فاصله کرونا باعث توقف چندماهه برگزاری انتخابات شد اما در مجموع در سال سراسر کرونایی، انتخابات ۱۲ فدراسیون (با احتساب فوتبال) به سرانجام رسید.
علاوه بر انتخابات فدراسیونهای تنیس و موتورسواری و اتومبیلرانی، سال گذشته انتخابات فدراسیونهای ووشو، همگانی، دوومیدانی، پزشکی- ورزشی، ورزشهای دانشگاهی، اسکی، ورزشهای روستایی و عشایری، بدنسازی و پرورش اندام، نجات غریق و غواصی و فوتبال هم برگزار شد. در این میان پزشکی- ورزشی، موتورسواری و اتومبیلرانی، ورزشهای دانشگاهی، ووشو، دوومیدانی و فوتبال فدراسیونهایی بودند که پرونده انتخابات آنها از سال ۹۸ و به دلایل مختلف مانند اتمام دوره قانونی، استعفا، برکناری، لغو انتخابات یا ابطال مفتوح بود و بالاخره طی سال گذشته با برگزاری انتخابات مختومه اعلام شد. شطرنج هم البته شرایطی مشابه این فدراسیونها داشت اما کشوقوس انتخاباتی این رشته بعد از یک دوره ثبتنام کاندیداها، اعلام نتیجه بررسی صلاحیت آنها و حتی تعیین زمان برگزاری مجمع کماکان ادامه دارد؛ دوره ریاست قبلی فدراسیون شطرنج که در اختیار مهرداد پهلوانزاده بود اسفندماه سال ۹۷ به پایان رسید اما به خاطر برخی مسائل حاشیهای که منجر به ابطال ثبتنامهای اولیه و اعلام نامنویسی دوباره از کاندیداها شد و تا مات شدن یکی از نامزدها هم ادامه داشت، تعیین متصدی جدید شطرنج به سال 1400 موکول شد. این شرایط یعنی موکول شدن انتخابات به سال ۱۴۰۰ برای ۲ فدراسیون دوچرخهسواری و پهلوانی و زورخانهای هم وجود دارد با این تفاوت که این ۲ فدراسیون از بهمنماه ۹۸ (۶ و ۱۰ بهمنماه) وارد پروسه انتخابات شدند.
* لزوم برگزاری انتخابات ۱۴ فدراسیون در سال ۱۴۰۰
علاوه بر ۳ فدراسیون شطرنج، دوچرخهسواری و پهلوانی و زورخانهای که برگزاری انتخابات آنها از سالهای ۹۸ و ۹۹ همچنان روی دست وزارت ورزش مانده است، این وزارتخانه با اتمام دوره مدیریتی ۱۱ فدراسیون دیگر هم در سال جدید مواجه است.
اسکیت (۱۱ تیرماه)، ژیمناستیک (۱۹ تیرماه)، تیراندازی (۲۰ تیرماه)، ورزشهای نابینایان و کم بینایان (۱۴ آذرماه)، کوهنوردی و صعودهای ورزشی (۲۰ آذرماه)، ورزشهای دانشآموزی (۲۲ آذرماه)، کبدی (۲۵ آذرماه)، تکواندو (۲ دیماه)، بوکس (۵ دیماه)، شنا، شیرجه و واترپلو (۹ دیماه) و بسکتبال (۲۳ دیماه) فدراسیونهایی هستند که دوره 4 ساله روسای آنها طی سال جاری به پایان میرسد و بر همین اساس وزارت ورزش فعلی و بعدی ملزم به استارت زدن روند انتخاباتی برای هر یک از آنها خواهد بود.
* موانع انتخاباتی فدراسیونها در سال جاری
فدراسیونهایی که امسال با اتمام دوره قانونی روسای خود مواجه میشوند دقیقا همان فدراسیونهایی هستند که سال ۹۶ به خاطر در پیش بودن انتخابات کمیته ملی المپیک برگزاری فشرده و متوالی انتخابات آنها در دستور کار وزارت ورزش قرار گرفت. مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک ۲۵ دیماه 4 سال پیش برگزار شد. درست در فاصله یکماه و نیم مانده به آن انتخابات مهم، وزارت ورزش مجمع انتخاباتی ۸ فدراسیون را برگزار کرد تا اینگونه موانع قانونی برای حضور روسای آنها در مجمع کمیته ملی المپیک برداشته شود. نیمه نخست همان سال هم انتخابات ۳ فدراسیون برگزار شده بود. حالا این ۱۱ فدراسیون به انضمام ۳ فدراسیونی که از ماهها پیش پرونده به دست هستند، سال مهمی به لحاظ انتخاباتشان در پیش دارند.
البته با پایان دوره ۴ ساله سیدرضا صالحیامیری و اعضای همراه او در هیاترئیسه و هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، انتخابات جدید این کمیته هم باید امسال (حدود دی و بهمن) برگزار شود. قاعدتا برای اینکه روسای ۱۴ فدراسیون مورد بحث حضور بدون حرف و حدیثی در انتخابات پیش روی کمیته ملی المپیک داشته باشند باید عنایت وزارت ورزش برای برگزاری انتخابات به موقع شامل حالشان شود. حال آنکه امسال موانعی بر سر راه انتخابات به موقع فدراسیونها وجود دارد که المپیک یکی از آنهاست. قاعدتا در بازه زمانی برگزاری بازیهای المپیک توکیو (مردادماه) و حداقل یکی دو هفته قبل و بعد از این بازیها، تمام توجه ورزش و مدیرانش معطوف به کاروان اعزامی و مسائل مربوط به آن است بهطوری که عملا فرصتی برای رسیدگی به انتخابات نیست. از طرفی معمولا وزارت ورزش در ایام ماه رمضان هم قدمی برای برگزاری مجامع برنمیدارد و در واقع اینگونه برگزاری آنها را به فرصتی بهتر برای حضور همه اعضای مجمع موکول میکند.
مهمتر از اینها اینکه امسال به واسطه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و جابهجایی مسؤولان از دولت دوازدهم به سیزدهم، شکاف قابل توجهی در پیگیری برنامههای وزارت ورزش ایجاد خواهد شد که قاعدتا انتخابات فدراسیونها را هم تحتالشعاع قرار میدهد. به هر حال تا روی کار آمدن دولت آینده و آغاز به کار وزیر جدید ورزش، فرصت برای رسیدگی به اوضاع انتخابات فدراسیونها از دست خواهد رفت، بویژه اگر پروسه انتخاب متصدی وزارت ورزش در دولت سیزدهم مانند دولت فعلی بیش از حد زمانبر شود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|