|
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با مهدی فرجی، تهیهکننده «نونخ3» پرمخاطبترین سریال نوروزی
مؤدبانه شوخی کردیم
عباس اسماعیلگل: پخش فصل سوم سریال «نون خ» شب گذشته (شامگاه یکشنبه) به پایان رسید تا بسیاری از مخاطبان که از فصل سوم این سریال طنز رضایت داشتند بیصبرانه منتظر شنیدن اخباری درباره ساخت فصل چهارم «نون خ» باشند؛ موضوعی که مهدی فرجی، تهیهکننده «نون خ 3» آن را منتفی ندانسته است. به هر حال این واقعیت را باید پذیرفت که فصل سوم سریال «نون خ» به همراه «گاندو2» از پرمخاطبترین برنامههای نوروزی تلویزیون بودند که در آخرین نظرسنجیها سریال «نون خ 3» با اقتدار به عنوان پرمخاطبترین سریال نوروزی تلویزیون شناخته شد. این سریال با حدود ۸۰ درصد مخاطب رکورد سریال «پایتخت ۶» را هم جابهجا کرد و پربینندهترین سریال طی ۲ سال اخیر سیما شد. به همین بهانه با مهدی فرجی، تهیهکننده سریال «نون خ» گفتوگو کردیم.
مهدی فرجی، تهیهکننده سریال «نون خ» به «وطنامروز» گفت: همانطور که میدانید شیوع ویروس کرونا این روزها دوباره به بدترین حالت ممکن خود رسیده و شرایط تولید سریال هم در ماههای اخیر بسیار سخت شده است اما عوامل سریال «نون خ 3» در تمام لحظات تولید مجموعه، ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی، اقدام به زدن ماسک کردند و فقط بازیگران جلوی دوربین ماسک خود را برمیداشتند که خدا را شکر با پایان تصویربرداری «نون خ 3» هیچ کدام از عوامل به کرونا مبتلا نشدند و این اتفاق مهم با چکاپ روزانهای که توسط پزشکان حاضر سر صحنه فیلمبرداری انجام میشد، محقق شد. از همان روزهای ابتدایی تصویربرداری تا آخرین روز با حضور پزشکان و با کمک دستگاههای پزشکی، تب و میزان اکسیژن خون عوامل و بازیگران به طور کامل بررسی میشد تا خدای ناکرده اتفاق تلخی برای کسی رخ ندهد.
این تهیهکننده در ادامه گفت: دوست دارم در همین ابتدا به این نکته اشاره کنم که در این شرایط کرونایی، مدافعان سلامت، با ازخودگذشتگی فراوان در صحنههای مبارزه با ویروس کرونا حضوری فداکارانه دارند و عوامل سریال «نون خ 3» هم به تأسی از مدافعان سلامت، جوانمردانه پای کار آمدند و همه خطرات احتمالی را به جان خریدند تا برای نوروز 1400 هر طور شده این سریال طنز را به آنتن برسانند و در شاد کردن دل مردم در این شرایط سخت سهم بسزایی ایفا کنند؛ همین که این روزها لبخند رضایت مردم را پس از تماشای «نون خ 3» میبینیم، خستگی از تنمان بیرون میآید.
تهیهکننده «نون خ 3» در ادامه درباره شرایط تولید سریال در دوران کرونایی گفت: از آنجا که بخش اعظمی از فصل دوم سریال «نون خ» را در اوج شیوع ویروس کرونا ضبط کرده بودیم، به یک تجربه مناسب و البته نفسگیر دست یافتیم که این تجربیات تا حد زیادی این روزها در تولید فصل سوم به کارمان آمد.
فرجی درباره حذف دقیقه نودی اکبر عبدی و حمیدرضا آذرنگ از سریال «نون خ 3» گفت: یکی از اتفاقات مربوط به این سریال کنارهگیری اکبر عبدی از مجموعه بود که این مساله صرفا بهخاطر شرایط کرونایی رقم خورد اگر نه آقای عبدی هیچ مشکلی با عوامل «نون خ» نداشت، همچنین ما دوست داشتیم در خدمت آقای آذرنگ باشیم اما چون درگیر ساخت فیلم سینماییشان بودند نتوانستیم در خدمتشان باشیم، امیدوارم در فصل بعدی بتوانیم در خدمتشان باشیم. کاراکتر حمیدرضا آذرنگ در سریال، یکی از ارکان «نونخ» بوده و اگر گرفتار نبودند و شرایط فراهم بود حتماً از حضورشان بهره میبردیم.
وی درباره احتمال ساخت فصل چهارم «نون خ» گفت: این روزها در حال بررسی این موضوع هستیم و بسیار امیدواریم هر چه سریعتر فصل چهارم به تولید برسد. اگر عواملمان را بتوانیم هماهنگ کنیم، امسال فصل چهارم ساخته میشود تا به نوروز 1401 برسد. در ساخت ادامه این سریال تردیدی وجود ندارد اما مقدمات و شرایط ساخت آن نیز مهم است، چرا که در حال حاضر سعید آقاخانی به عنوان کارگردان و بازیگر نقش اصلی سریال تعهداتی دارد و هنرمندان دیگر هم به همین صورت، که باید این هماهنگیها اتفاق بیفتد. اگر شرایط فراهم شود امسال، اگر نه برای سال دیگر کار به مرحله تولید میرسد؛ اصل بر ساخته شدن است که امیدواریم این اتفاق رخ دهد.
این تهیهکننده درباره دغدغهاش نسبت به تولید آثار طنز عنوان کرد: مردم ما بشدت به آثار کمدی علاقهمندند و به اعتقاد من، بخشی که در سریالسازی کمتر به آن توجه میشود همین فضای کمدی است، در حالی که مخاطب زیادی دارد؛ ما نیاز به آثاری داریم که فرح و شادابی را بتواند به جامعه تزریق کند. من در این سالها فکر کردم شاید توجه و تمرکز به این فضا هم خودم را راضی میکند و هم نشاط بیشتری به جامعه منتقل میکند.
وی درباره شوخیهای سریال گفت: در مستند «غیررسمی» هم که چندی پیش از تلویزیون پخش شد، ملاحظه کردید که درد برخی هنرمندان خدمت مقام معظم رهبری این بود که با کسی نمیتوان شوخی کرد. اتفاقاً توصیه ایشان هم این بود که شوخی بشود اما مؤدب باشد و «نونخ» سعی کرده است از همین ظرفیت کمدی استفاده کند و شوخیهایش هم مؤدبانه است؛ ما در «نون خ 3» نخواستیم به هر بهانهای شوخی کنیم و سریال را به هجو برسانیم.
این تهیهکننده در پایان درباره لوکیشین «معدن طلا» در سریال گفت: پروژه ساخت معدن در بیش از 300 متر زمین به عمق 5/2 متر حفر شد. کانالکشی و مسقف شد و ۲ لایه سقف برایش ساخته شد تا از باران و سرمای زمستان در امان بماند. مرحلههای بعد زهکشی و لامپکشی معدن بود و سپس طراحی فضای داخلی آن و نزدیک کردن آن فضا به استانداردهای یک معدن واقعی با کمک نور و رنگ و حجمسازی با چوب و گیاهان خودرو. پروژه ساخت معدن طلای نورالدین خانزاده خروجی زیبایی خلق کرد و تلاشی تحسینآمیز از همکاران صبور و حرفهای در طراحی صحنه بود که همه این سختیها در شرایط کرونایی به این خاطر بود که خنده را بر لبان مردم بنشانیم.
ارسال به دوستان
آثار پرمخاطب سوره مهر در سال 99
«مهاجر سرزمین آفتاب» به صبح شام رسید
کتابهای «صبحِ شام»، «شاید پیش از اذان صبح» و «مهاجر سرزمین آفتاب» بیش از باقی آثار سوره مهر با استقبال مخاطبان در سال 99 مواجه شده و در صدر سفارشهای آنان قرار گرفتند.
* «صبحِ شام»؛ نخستین روایت ایرانی از یک بحران بینالمللی
«صبح شام» خاطرات دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه، حسین امیرعبداللهیان است، که گوشهای از تاریخ سیاسی ایران، منطقه غرب آسیا و جهان را با قلم محمدمحسن مصحفی بازگو میکند و روایتی ناب از بحران سوریه است و عنوان حکشده در پیشانی آن، نشان از یک پیروزی در شام تاریک در جغرافیای شام دارد. این اثر در ۳ بخش، یک مقدمه و یک پیشگفتار، به همراه تصاویری که در صفحات پایانی با خود دارد گرد آمده است.
مقدمه را امیرعبداللهیان به قلم آورده و در آن، ضمن بیان مختصری از روابط دیپلماتیک و سوابق دوستی ۲ کشور ایران و سوریه، به انگیزه نگارش خاطراتش از «جنگ تروریستی» و بحران منطقهای و بینالمللی در سوریه اشاره کرده و مینویسد: «ابتکار تدوین این خاطرات به توصیه قهرمان بینالمللی مبارزه با تروریسم، سردار عزیز حاجقاسم سلیمانی بازمیگردد».
پیشگفتار کوتاه تدوینگر نیز بر اهمیت و لزوم پرداختن به خاطرات دکتر امیرعبداللهیان اشاره دارد و تأکید میکند این خاطرات «نخستین روایت کاملاً ایرانی از یک بحران بینالمللی» است که «به دلیل نقش محوری ایران جایگاهی برجسته در میان روایت دیپلماتها و مقامات دیگر کشورها از وقایع سوریه خواهد داشت».
بخش نخست کتاب با روایتی از چگونگی پذیرش مسؤولیت راوی در فروردین 1390 آغاز میشود. در این زمان وی از مأموریت ۳ ساله در منامه، پایتخت بحرین بازگشته و در کسوت مدیرکل خلیجفارس و خاورمیانه منصوب میشود و اندک زمانی نمیگذرد که در قامت معاون وزیر امور خارجه در امور کشورهای عربی و آفریقایی عهدهدار مسؤولیت میشود و همین حوزه مسؤولیت است که او را با موضوع مورد بحث کتاب به طور مستقیم درگیر میسازد و به عنوان یکی از مطلعترین افراد در این حوزه میشناساند.
بخش دوم کتاب، حاوی 26 یادداشت و دستنوشته امیرعبداللهیان است. این دستنوشتهها و یادداشتها نشان از تلاشهای دیپلماتیک ایران درباره وضعیت منطقه بویژه مساله سوریه دارد و البته این همه تلاشهای جمهوری اسلامی ایران نبوده و نیست، بلکه حکایت از اندکی از تلاشهای رسمی و غیررسمی دارد که امیرعبداللهیان در آن حضور داشته و گاه در رسانهها خبرش منتشر شده است.
بخش سوم، بخش پایانی و سخن دل امیرعبداللهیان در پی شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی است. برخی روحیات و منشهای رفتاری و اخلاقی سردار سلیمانی و تلاشهای پیگیر و موثرش در مناسبات نظامی، امنیتی و حتی فراتر از آن مذاکرات مهم سیاسی در عرصه بینالمللی از جمله مطالبی است که خواننده در این بخش با آن روبهرو میشود.
«شاید پیش از اذان صبح»، دلنوشتههای یک آزاده برای «سرباز وطن»
«شاید پیش از اذان صبح» اثری در وصف سردار دلها، حاجقاسم سلیمانی به قلم احمد یوسفزاده، نویسنده «آن بیستوسه نفر» و «اردوگاه اطفال» و شامل خاطرات و دلنوشتههایی برای آن شهید عزیز است.
یوسفزاده در ابتدای کتاب با عرض ارادت به فرماندهاش در زمان دفاعمقدس، اینگونه نوشته است: «سالهایی که میجنگید، دعای خیر و نگاه ترسانم دنبالش بود که جانش از بلا دور باشد. خودش اما، نگاهش جایی دیگر بود و سرانجام خداوند او را که میجنگید، بر ما که نشسته بودیم، با پاداش شهادت برتری داد».
یوسفزاده در این کتاب با مخاطب قرار دادن حاجقاسم، دلنوشتهها و خاطرات سالهای دور و نزدیک را با او مرور میکند. در این روایتها مطالب خواندنی از شیوه سلوک و زندگی و فرماندهی شهید سلیمانی پیش روی مخاطب قرار میگیرد.
مخاطب با خواندن این اثر میتواند به تصویری نسبتاً جامع از شهید سلیمانی در عرصههای مختلف فکری، فرهنگی، سیاسی و حتی اجتماعی برسد.
«مهاجر سرزمین آفتاب»، زندگینامه یگانه مادر شهید ژاپنی در ایران
«مهاجر سرزمین آفتاب» نوشته حمید حسام و مسعود امیرخانی، سومین کتاب پرفروش سال 99 بود که از زمان انتشار در تابستان با استقبال مخاطبان به چاپ هفتم رسید.
این اثر داستان زندگی یگانه مادر شهید ژاپنی در ایران را روایت میکند که از همان نخست مورد توجه علاقهمندان به حوزه ادبیات دفاعمقدس و خاطرات جنگ تحمیلی قرار گرفت.
کتاب به شکل ساده و شیرین داستان زندگی زنی به نام کونیکو یامامورا را روایت میکند که پس از ازدواج، با نام سبا بابایی وارد ایران میشود و پس از آن، حوادث مختلف در کشور را نقل میکند؛ از مبارزات مردمی علیه رژیم شاه گرفته تا پیروزی انقلاب و شروع جنگ تحمیلی.
از جمله بخشهای خواندنی کتاب، مشارکت و حس همدلی است که راوی در برهههای مختلف با ایرانیان داشته و از خود نشان داده است. اوج این همدلی، اعزام پسرش «محمد» است که در نهایت در عملیات والفجر یک در منطقه فکه به شهادت میرسد.
«مهاجر سرزمین آفتاب» داستان یکی از زنانی است که سالها در پشت جبههها فعالیت کردند اما تاکنون کمتر نامی از آنها شنیدهایم. این کتاب نمونهای است از زندگی زنانی که اگر چه تفنگ به دست نگرفتند اما حماسهها آفریدند.
ارسال به دوستان
کتاب
روایت دیگری از سیدمهدی شجاعی درباره کربلا
سیدمهدی شجاعی در «زنی، مردی و دنیایی نامردی» که توسط انتشارات نیستان منتشر شده، روایتی از سفر اسرای خاندان پیامبر و امام حسین(ع) پس از واقعه عاشورا به سمت شهر کوفه و حضور در مجلس ابنزیاد را برای مخاطبان نوجوان بیان کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «زنی، مردی و دنیایی نامردی» تازهترین طبعآزمایی سیدمهدی شجاعی برای مخاطبان کودک است که در آن داستان سفر اسرای خاندان پیامبر و امام حسین(ع) پس از واقعه عاشورا به سمت شهر کوفه و حضور در مجلس ابنزیاد روایت میشود. سیدمهدی شجاعی که در سابقه کاری خود نوشتن برای مخاطبان کودک بویژه بازنویسی و روایتهای شورانگیز از زندگی ائمهاطهار(ع) و فرازها و اتفاقات خاص از زندگی ایشان را دارد، در این اثر نیز سعی کرده فرازی از ماجرای اسارت خاندان عترت را پس از واقعه عاشورا به شکلی مستند و تاریخی و در عین حال جذاب و کامل روایت کند. کتاب همچنین وامدار تصویرسازیهای فرهاد جمشیدی است که در آن با بهرهگیری از تکنیک تصویرسازی مستند تاریخی، تصویرهایی باورپذیر و رئال از مواجهه خاندان پیامبر با ابنزیاد و عواملش و نیز نوع برخورد با این خاندان پس از واقعه عاشورا بازگویی شده است. انتشارات نیستان این کتاب را در 40 صفحه و با قیمت 79 هزار تومان منتشر کرده است.
***
برگزاری دومین دوره جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو
مجمع ناشران انقلاب اسلامی با همکاری سایر تشکلهای فرهنگی و مراکز انقلابی مرتبط با کتاب و محتوا، دومین دوره جایزه مردمی و ادبی شهید سیدعلی اندرزگو را برگزار میکند.
به گزارش «وطنامروز»، جایزه مردمی و ادبی شهید سیدعلی اندرزگو با همراهی ناشران، نویسندگان و پژوهشگران متعهد و دلبسته به انقلاب اسلامی، توانست خلأ یک جایزه مردمی، هدفمند و راهبردی برای تقدیر از کتابهای تولیدشده در بیان و روشنگری حقایق دوران رژیم پهلوی را در دوره نخست تا حدی برطرف کند؛ جایزهای که علاوه بر تقدیر مؤلفان و ناشران، منجر به شکلگیری یک جریانسازی تولیدی برای مقابله با تحریف و تطهیر تاریخ رژیم پهلویها شد. اینک در دهه پنجم انقلاب اسلامی و گام دوم این انقلاب شکوهمند، مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نظر دارد با همکاری سایر تشکلهای فرهنگی و مراکز انقلابی مرتبط با کتاب و محتوا، دومین دوره جایزه مردمی و ادبی شهید سیدعلی اندرزگو را برگزار کند.
ارسال به دوستان
برگزاری مجازی بازار جشنواره جهانی فجر
معاون دبیر و رئیس دبیرخانه مرکزی سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به برگزاری مجازی بازار فیلم این دوره از جشنواره، گفت: همه برنامهریزیها برای تامین امنیت فیلمها انجام شده است. به گزارش «وطنامروز»، امیر اسفندیاری درباره جزئیات برگزاری بازار فیلم جشنواره سیوهشتم جهانی فجر در شرایط همهگیری کرونا، به ایسنا گفت: در فضایی که بعد از کرونا اتفاق افتاد تصمیم گرفتیم نمایش فیلمها در جشنواره جهانی فیلم فجر امسال به شکل فیزیکی و برگزاری بازار به شکل مجازی در دستور کار قرار گیرد. به این ترتیب آنچه در قالب بدنه خود جشنواره در کشورمان برگزار میشود به شکل فیزیکی خواهد بود و بازار فیلم که شرکتکنندگان داخلی و خارجی در آن حضور دارند به شکل مجازی برپا میشود.
ارسال به دوستان
«گودزیلا در برابر کُنگ» بهترین افتتاحیه هالیوود
فیلم سینمایی «گودزیلا در برابر کُنگ» با فروش نزدیک به ۲۸ میلیون دلار در گیشه داخلی آمریکا در ۳ روز آخر هفته و ۱۲۳ میلیون دلار در گیشه جهانی عنوان بهترین افتتاحیه هالیوود را در دوران همهگیری کرونا کسب کرد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «گودزیلا در برابر کُنگ» توانست با فروش 11 میلیون دلاری خود در روز جمعه و فروش کلی 28 میلیون دلاری در ۳ روز آخر هفته، صاحب عنوان بهترین افتتاحیه در باکس آفیس آمریکای شمالی در دوران همهگیری کرونا شود. تخمین زده میشود فیلم کمپانی برادران وارنر و لجندری بتواند معادل 42 میلیون دلار تا آخر هفته و تعطیلات عید پارک فروش داشته باشد. این بزرگترین نمایش از زمان آغاز بحران «کووید-19» است. «گودزیلا در برابر کُنگ» در ۳ هزار و 64 سالن سینما در حال اکران است که بالاترین تعداد سالن در دوره همهگیری کروناست.
«گودزیلا در برابر کُنگ» پنجمین فیلم «هیولامحور»کمپانی لجندری است که امتیاز A را از مخاطبان خود کسب کرد. این فیلم همینطور توانست در گیشه خارجی 123 میلیون دلار کسب کند که بیش از 70 میلیون دلار آن متعلق به سینماهای چین است. این بهترین افتتاحیه فیلم هالیوودی در دوران همهگیری است.
ارسال به دوستان
کتاب زندگی شهید مدافع حرم «نوید صفری» چاپ شد
کتاب «شهید نوید» نوشته مرضیه اعتمادی دربرگیرنده زندگینامه شهید نوید صفری از شهدای مدافع حرم توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر و راهی بازار نشر شد. به گزارش «وطنامروز»، این کتاب مجموعه روایتهایی از زندگی شهید صفری را از زبان خانواده، دوستان و همسر شهید شامل میشود. این شهید ۱۶ تیر سال ۱۳۶۵ در محله تهرانپارس تهران متولد شد و در نهایت در صحرای بوکمال سوریه، همانطور که خودش خواسته بود، بیسر به شهادت رسید. بین خاطرات و روایتهای این کتاب، دستخطهای شهید صفری هم درج شده است. در بخشی از این کتاب آمده است: «تا بقیه برسند همینجا روی این سکو بنشینم و نفسی تازه کنم. اگر نوید الان اینجا بود مینشست کنارم و شروع میکرد به خواندن. یادش بخیر. وقتی توی خانه با هم تنها میشدیم، میآمد مینشست لبه اُپن آشپزخانه، پاهایش را آویزان میکرد و تکانتکان میداد. بعد هم شروع میکردن به خواندن. من هم که مشغول کارهای خودم بودم. ناهار را آماده میکردم، ظرفهای شستهشده را خشک میکردم و میگذاشتم توی کابینت. ادویه غذا را میچشیدم و نمکش را پنهان از چشم نوید بیشتر میکردم ولی فکر و حواسم پیش نوید بود. خلوت مادر پسریمان همیشه برکت داشت. برکتش مقتلهایی بود که نویدم میخواند. من هم مینشستم روی صندلی آشپزخانه و دل میدادم به مقتلخوانیهایش. نور و عطر روضهها و اشکهایی که سر میخوردند روی صورت ماهش، میپیچید توی آشپزخانه کوچکمان، میرفت لابهلای طعم خورشتها و همراه برنجها قد میکشید و مثل پیچک، همه خانه را میگرفت. مادر خوشبختی بودم که خورشتم با آهنگ روضههای پسرم جا میافتاد، نه؟» این کتاب با ۲۰۸ صفحه و قیمت ۳۵ هزار تومان منتشر شده است. ارسال به دوستان
جزئیات جدید از سریال رمضانی شبکه ۳
فیلمبرداری جدیدترین اثر سعید سلطانی به نام «یاور» با نقشآفرینی داریوش ارجمند در شرق تهران ادامه دارد تا به رقابت رمضانی تلویزیون راه یابد.
به گزارش «وطنامروز»، تکلیف سریال رمضانی شبکه یک با «احضار» علیرضا افخمی مشخص شد و با پیگیریهای به عمل آمده، فصل چهارم «بچهمهندس» هم به آنتن رمضانی شبکه ۲ سیما میرسد، اگرچه عوامل این سریال در حال حاضر مشغول فیلمبرداریاند. سریال «یاور» به کارگردانی سعید سلطانی نیز قرار است در ایام ماه مبارک رمضان از شبکه ۳ سیما پخش شود. امید علیمردانی که او را بیشتر با کاراکتر رستم سریال «ستایش» میشناسند در این سریال همچنان نقش رستم را بازی میکند.
وی در گفتوگو با تسنیم، به تداوم حضور این شخصیت در سریال «یاور» اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه دوباره نقش رستم را به من واگذار کردند، البته این بار در سریالی متفاوت از «ستایش» به نام «یاور» که در حال تصویربرداری است. این سریال در شرق تهران فیلمبرداریاش را دنبال میکند تا در ایام ماه مبارک رمضان از شبکه ۳ سیما روی آنتن برود.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، مجموعه 30 قسمتی «یاور» ملودرامی اجتماعی است که قسمتهای معمایی و تم جوانمردی دارد.
در کنار داریوش ارجمند که نقش اصلی یعنی «یاور» را بر عهده دارد، ارسلان قاسمی، محمد حاتمی، زهرا سعیدی، شبنم فرشادجو، امید علیمردانی، فقیهه سلطانی، مهوش افشارزاده و اسماعیل محرابی از جمله بازیگرانیاند که در این سریال حضور دارند. علیمردانی، بازیگر نقش رستم در این سریال در گفتوگویی به این نکته اشاره کرد که امکان دارد فیلمبرداری کار تا ایام ماه مبارک رمضان هم ادامه پیدا کند.
ارسال به دوستان
دبیر جشنواره خبر داد
انتشار فراخوان «تئاتر فجر ۴۰» در بهار 1400
دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر با اعلام اینکه فعالیت دبیرخانه جشنواره هفته جاری آغاز میشود، تأکید کرد فراخوان این دوره زودتر از دوره سیونهم و در فصل بهار ۱۴۰۰ منتشر خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز»، سیونهمین جشنواره تئاتر فجر با توجه به شیوع ویروس و محدودیتهایی که برای فعالیتهای تئاتری در سال ۹۹ وجود داشت، با تأخیر در انتخاب دبیر و شکلگیری دبیرخانه، کار خود را آغاز کرد. حسین مسافرآستانه دبیری جشنواره سیونهم را در شرایطی پذیرفت که اکثر ماههای سال گذشته، تئاتر تعطیل بود و تولید تئاتر وضعیت نامطلوبی داشت.
شرایط بینالمللی نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا به گونهای رقم خورد که سیونهمین جشنواره تئاتر فجر فاقد بخش بینالملل باشد. در نهایت سیونهمین جشنواره تئاتر فجر همزمان به صورت مجازی و حضوری برگزار شد و با وجود شرایط کرونایی سال ۹۹ چراغش خاموش نشد.
اواخر اسفند سال ۹۹ بود که حسین مسافرآستانه برای دومین دوره پیاپی به عنوان دبیر جشنواره تئاتر فجر انتخاب و معرفی شد و دبیری جشنواره چهلم را بر عهده گرفت.
وی درباره اینکه با توجه به انتخاب و معرفی در سال ۹۹ و در اختیار داشتن زمان چند ماهه تا برگزاری جشنواره چهلم، فعالیت دبیرخانه از چه زمانی آغاز و چه زمانی فراخوان این دوره از جشنواره منتشر میشود، به مهر گفت: ما از هفته جاری فعالیت دبیرخانه چهلمین جشنواره تئاتر فجر را آغاز میکنیم. قطعاً فراخوان جشنواره چهلم نیز نسبت به جشنواره سیونهم، زودتر و در فرصت مناسبتری منتشر میشود.
مسافرآستانه در پاسخ به این پرسش که آیا فراخوان جشنواره چهلم در فصل بهار سال جاری منتشر میشود یا نه، یادآور شد: تمام تلاش ما این است که فراخوان جشنواره در فصل بهار منتشر شود تا گروهها فرصت کافی برای برنامهریزی داشته باشند.
دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر درباره این موضوع که آیا این دوره از جشنواره نیز مانند جشنواره سیونهم در فضای مجازی نیز برگزار خواهد شد یا نه، تأکید کرد: قطعاً ما در شرایط کنونی و کرونایی جامعه برگزاری جشنواره به صورت مجازی و حضوری را در دستور کار داریم ولی در نهایت نحوه برگزاری جشنواره بستگی به شرایط آن مقطع زمانی دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|