|
چین یک ماهواره رصد زمین به فضا پرتاب کرد
چین با موفقیت یک موشک ماهوارهبر را صبح دیروز از مرکز پرتاب ماهواره «تای یوان» در استان شانشی واقع در شمال چین به مدار برنامهریزی شده فرستاد. به گزارش شینهوا، این ماهواره که سومین سری از ماهوارههای «شیان۶» است توسط یک موشک لانگ مارچ B4 ساعت ۷:۰۱ صبح (به وقت پکن) به فضا پرتاب شد. بررسی محیط فضایی و آزمایش فناوریهای مرتبط، از اهداف پرتاب این ماهواره اعلام شده است.
ارسال به دوستان
پس از صدور بیانیه مبهم از سوی مقامات عراقی درباره مذاکرات راهبردی با آمریکا گروههای عراقی واکنشی محافظهکارانه به این بیانیه نشان دادند
توافق مشکو
بهرغم تأکید مقامات عراقی بر وجود بند خروج نظامیان آمریکا از عراق، وزارت خارجه آمریکا
هرگونه درخواست دولت عراق در این باره را تکذیب کرد
گروه بینالملل: بیانیه عراق و آمریکا پس از پایان سومین دور مذاکرات راهبردی طرفین همانند گمانهزنیهای پیرامون مفاد مطرح شده در این نشست، مملو از ابهام و مباحث بحثبرانگیزی است که به نظر میرسد حاکی از وجود نیتهایی درباره دور زدن مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نظامیان آمریکایی است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالی که بغداد و واشنگتن در بیانیهای مشترک، خروج زمانبندی شده نیروهای آمریکایی از خاک عراق را تأیید کردند، برخی مقامات در وزارت خارجه آمریکا و همینطور وزیر خارجه عراق از تداوم حضور نظامی آمریکا در عراق خبر دادند. در همین ارتباط «جوی هود» معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه در گفتوگو با شبکه آمریکایی «الحره» گفت: «دولت عراق در جریان سومین دور گفتوگوهای راهبردی با آمریکا، خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق نشده است». از سوی دیگر فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق نیز پس از پایان نشست طی یک گفتوگوی مطبوعاتی با اشاره به نیاز بغداد به نظامیان آمریکا گفت: «نیروهای امنیتی ما هنوز به برنامههای ارائه شده توسط ایالات متحده آمریکا در زمینه آموزش، مسلحسازی، تجهیز و توسعه تخصص نیاز دارند و به دنبال ادامه هماهنگی و همکاری امنیتی دوجانبه هستیم». این اظهارات در حالی مطرح شده که در بیانیه مشترکی که پس از پایان نشست منتشر شده، آمده است: «طرفین تأیید کردند مأموریت آمریکا و نیروهای ائتلاف تغییر یافته و بر آموزش و مشورت و خروج نیروهای رزمی باقیمانده از عراق بر اساس زمانبندیای که متعاقبا در گفتوگوهای فنی تعیین میشود، تمرکز خواهد شد». این بیانیه میافزاید: «۲ کشور بر این نکته نیز تأکید کردند پایگاههایی که کارکنان آمریکا و ائتلاف در آن حضور دارند، پایگاه عراقی محسوب شده و حضور آنها فقط در حمایت از تلاش عراق در مبارزه با داعش است». در این بیانیه درج شده است: «۲ کشور قصد دارند گفتوگوها را از طریق کمیته مشترک نظامی ادامه دهند تا از منطبق بودن فعالیتهای ائتلاف جهانی با نیازهای نیروهای امنیتی عراق از جمله نیروهای پیشمرگه اطمینان حاصل شود». نکتهای که در این بین باید مورد توجه قرار گیرد این است که در عمده اظهارنظرهای مقامات ۲ کشور از عبارات «توافق امنیتی» و «همکاری امنیتی» استفاده شده که این موضوع به نوبه خود بسیار مهم است. به عبارت دیگر استفاده از این عبارات میتواند پوششی در جهت تداوم حضور نظامی آمریکا در عراق و دور زدن مصوبه ژانویه 2020 پارلمان عراق مبنی بر اخراج نظامیان آمریکا از این کشور باشد.
* رضایت مقامات دولتی عراق و آمریکا از گفتوگوهای راهبردی
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق با انتشار توئیتی گفتوگوهای راهبردی را به منزله «بازگشت عراق به دوران عادی خود» توصیف کرد. فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق نیز در اظهاراتی بر «اشتیاق دولت متبوعش برای همکاری و تقویت مشارکت با ایالات متحده آمریکا در همه زمینهها» تأکید کرد. قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق نیز در کنفرانسی مطبوعاتی پس از این گفتوگوها، تأکید کرد که طرف آمریکایی به عقبنشینی شمار قابل توجهی از نیروهای خود از عراق متعهد شده است. در طرف مقابل وزیر خارجه آمریکا در توئیتر خود نسبت به محتوای این گفتوگوها ابراز خوشبینی کرد و سفیر ایالات متحده آمریکا در بغداد نیز در گفتوگویی محافظهکارانه با خبرگزاری رسمی عراق (واع) حضور نیروهای کشورش در عراق را «آموزشی و مستشاری» خواند و نیز از تشکیل یک کارگروه مشترک نظامی خبر داد.
* خروج نظامیان آمریکایی، مطالبه اصلی گروههای عراقی
پس از انتشار بیانیه بغداد- واشنگتن، مسالهای که بیشتر از همه در میان رسانههای عراقی و منطقه توجهات را به خود جلب کرد و در عین حال واکنشهای داخلی را هم به دنبال داشت اشاره تلویحی به استمرار حضور نظامی آمریکا در عراق بود. بر این اساس، واکنشها به این بیانیه از سوی گروههای عراقی با حمایت حداکثری همراه نشد و عمدتا بر موضوع لزوم استقلال و حفظ حق حاکمیت عراق بر زمین و آسمان خود و همچنین تخلیه پایگاههای نظامی تاکید داشتند. بر این اساس، ائتلاف فتح (شاخه سیاسی حشدالشعبی) با انتشار بیانیهای ضمن قدردانی از هیات مذاکرهکننده عراقی در دور سوم گفتوگوهای راهبردی بغداد و واشنگتن، بر ضرورت بازپسگیری کامل پایگاههای نظامی بویژه «حریر» و «عینالاسد» و سلطه کامل بر آسمان عراق به منظور بازگشت ثبات و آغاز بازسازی و شکوفایی عراق تأکید کرد. مقتدا صدر نیز قانونمند کردن حضور نظامیان آمریکا در عراق از سوی دولت این کشور را به فال نیک گرفت اما برای ادامه حضور آمریکاییها ۸ شرط گذاشت. وی «عدم دخالت در امور داخلی عراق» و «حضور موقت تا مدت معین» را به عنوان ۲ شرط ابتدایی خود مطرح کرد. سپس در مهمترین شرط خود آورد: خاک عراق نباید میدانی برای حمله به هیچ کشوری بویژه همسایگان (از سوی آمریکا) تبدیل شود. صدر در ادامه تاکید کرد آمریکا نباید حضور اشغالگرانه داشته باشد و باید به حریم هوایی و آسمان عراق احترام بگذارد. وی با بیان ششمین شرطش، به نوعی نگرانی تلویحی خود را از تحکیم روابط با آمریکا اعلام کرد و نوشت: نباید مراکز دیپلماتیک ایالات متحده به «تعداد نگرانکنندهای» برسد. اما ظاهرا خود صدر نیز میداند که عملی کردن این شروط از سوی آمریکاییها سخت و بعید به نظر میرسد، بنابراین شروط خود را با تهدید نیروهای آمریکایی پایان داد: «اما اگر این شروط نقض شوند، ما صدور دستور اقدام نظامی علیه آنها را در آینده رد نمیکنیم». سیدعمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز که در روی کار آمدن نخستوزیر کنونی عراق نقش جدی داشت در یک توئیت از گفتوگوی دولتهای عراق و آمریکا استقبال کرد و در ادامه ابراز داشت: «ضروری است در پیگیری نتایج گفتوگو در زمینههای مختلف بویژه در زمینههای امنیتی برای پایان دادن به حضور نیروهای رزمی در عراق و افق دید همکاری در زمینههای غیرنظامی جدیت به خرج داده شود». وی چند روز پیش نیز در مجمع عمومی سالانه جریان سیاسی خود تصریح کرد حاکمیت سرزمینی عراق با خروج نیروهای آمریکایی تکمیل میشود و ایالات متحده نباید پایگاه نظامی دائم در این کشور داشته باشد. از سوی دیگر قیس الخزعلی، دبیرکل عصائب اهلالحق (از گروههای زیرمجموعه حشدالشعبی عراق) طرح نیاز به آمریکا در بخشهایی از مسائل نظامی از سوی مقامات عراقی را «توهین به نیروهای مسلح مخصوصا حشدالشعبی» عنوان کرد و راه حل نیازهای نظامی را پشتیبانی از نیروهای داخلی کشورش دانست. الخزعلی همچنین آمریکا را اشغالگری نامید که به دنبال توجیه حضور خود در عراق به بهانه مبارزه با داعش است. پیش از این، یک روز قبل از برگزاری گفتوگوهای راهبردی عراق و آمریکا، گروههای مقاومت با انتشار بیانیهای نسبت به هر گونه توافقی که در آن تداوم حضور نظامیان آمریکا در عراق را فراهم کند هشدار داده بودند.
***
نشست الکاظمی با گروههای شیعه در پی گفتوگوهای راهبردی عراق و آمریکا
با توجه به اهمیت و جایگاه گروههای شیعی در پارلمان عراق، یک مقام بلندپایه عراقی در بغداد از جلسه نخستوزیر با سران و نمایندگان ۵ تشکل سیاسی شیعه پس از برگزاری دور سوم گفتوگوهای راهبردی عراق و آمریکا خبر داد. بر اساس گزارش میدل ایستنیوز، بر اساس اطلاعات رسیده از سوی یک مقام بلندپایه عراقی، این جلسه ساعاتی پس از پایان دور سوم گفتوگوهای راهبردی عراق و آمریکا برگزار شد. این جلسه با حضور سران و نمایندگان ائتلافهای سائرون (صدر)، فتح (هادی العامری)، دولت قانون (نوری المالکی)، جریان حکمت ملی (سیدعمار الحکیم) و حزب الفضیله و الکاظمی به همت سیدعمار الحکیم در منطقه جادریه برگزار شد و حدود ۴ ساعت طول کشید. این منبع تأکید کرد این جلسه با هدف بررسی نتایج دور سوم گفتوگوهای راهبردی عراق و آمریکا و مساله تعیین جدول زمانی خروج نیروهای این کشور از عراق برگزار شد. به گفته این منبع، برخی از این گروههای سیاسی خواستار حضور نمایندگانشان در گفتوگوها با واشنگتن در چارچوب کمیسیون امنیت و دفاع مجلس و نیز محدود کردن اختیارات نیروی هوایی ائتلاف بینالمللی شدند.
ارسال به دوستان
خروج تسلیحات سنگین عربستان از مأرب حاکی از حتمیشدن ورود نیروهای صنعا به شهر و تغییر شکل جنگ در آن خواهد بود
مأرب در آستانه تغییر فاز نبرد
گروه بینالملل: پس از 2 ماه درگیری شدید بین نیروهای یمنی با ائتلاف متجاوز سعودی و عناصر مزدور آن در خارج از «مأرب»، تحولات روزهای گذشته حاکی از این است که عربستان با صدور دستور به فرماندهان خود مبنی بر خارج کردن تسلیحات سنگین از این شهر، عملا این واقعیت را که حضور نیروهای صنعا در مأرب قطعی است پذیرفته از این رو در آخرین گام آماده جنگ شهری میشود.
* ورود «مأرب» به فاز جنگ شهری
به گزارش «وطنامروز» به نقل از روزنامه الاخبار، پس از ورود محمولههای سلاح سبک و نیمه سنگین عربستان سعودی به شهر مأرب یمن، بهنظر میرسد شبهنظامیان وابسته به این کشور و دولت مستعفی یمن در پی آغاز جنگ شهری هستند. روزنامه الاخبار گزارش داد ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی اواسط هفته قبل به عناصر خود دستور دادهاند باقیمانده سلاحهای سنگین موجود در جبهههای عملیاتی اطراف مأرب را خارج کنند که از جمله این سلاحها میتوان به خودروهای زرهی آمریکایی «اوشکوش» اشاره کرد. ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی که به ناکارآمدی تسلیحات سنگین در جنگ مأرب یمن پی برده، این سلاحها را از این منطقه خارج کرده تا جنگ شهری را آغاز کند. به گزارش این روزنامه، بیشتر سرکردههای نظامی وابسته به حزب اخوانی «الاصلاح» این دستورات را نادیده گرفتند و شمار زیادی از سرکردههای وابسته به دولت مستعفی هم از اجرای این دستور سرپیچی کردند و همین مساله باعث شد ریاض، «صغیر بنعزیز» از سرکردههای وابسته به امارات را مأمور انجام این کار کند. منابع نظامی خبر دادند بنعزیز شامگاه سهشنبه هفته گذشته دستور داد خودروهای زرهی مذکور را از همه اردوگاهها و جبهههای عملیاتی واقع در حد فاصل استانهای مأرب و الجوف خارج کنند. این سرکرده، شخصا ناظر بر تحویل این خودروها به عربستان سعودی از طریق گذرگاه زمینی «الودیعه» بود. وی همچنین فرماندهانی را که از اجرای این دستور سرپیچی کرده بودند، زندانی کرد. به گزارش الاخبار، رویکرد جدید ریاض در خارج کردن خودروهای زرهی نشان میدهد وجود این خودروها نتوانسته است باعث کاهش تلفات انسانی در میان مزدوران وابسته به ریاض و ابوظبی در جنگ علیه ملت یمن شود. به گزارش این روزنامه، همزمان با این اقدامات، عناصر دولت مستعفی و حزب الاصلاح در مناطق حساسی مانند «جبل الاخشر» در حال عقبنشینی بوده و نیروهای یمنی در حال پیشروی در آن هستند. این منطقه، آخرین و مهمترین منطقه حمایتی از پایگاه نظامی «صحن الجن» است که در بخش غربی شهر مأرب قرار دارد. بنا بر این گزارش، در صورت آزادسازی این منطقه، این پایگاه نیز از نظر نظامی ساقط شده محسوب خواهد شد؛ پایگاهی که شامل مقر وزارت دفاع و چندین مقر مهم است. این در حالی است که اختلافات بین عناصر دولت مستعفی و عناصر وابسته به قبایل «مراد» و «عبیده» افزایش یافته و باعث شده است دهها نفر از این قبایل از جبهه مراد در جنوب و جبهه «الطلعه الحمراء» در شمال غرب شهر مأرب عقبنشینی کنند.
* تشدید حملات هوایی، آخرین تلاش ائتلاف سعودی برای حفظ مأرب
پیشروی ارتش و کمیتههای مردمی دولت نجات ملی یمن (صنعا) در استان مأرب (مرکز) باعث شده است ائتلاف سعودی حملات هوایی در غرب و مرکز این استان را تشدید کند. بر همین اساس شبکه الجزیره قطر از درگیری شدید بین ارتش این دولت با نیروهای تحت امر منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی که مورد حمایت ائتلاف سعودی است، خبر داد. همزمان با این درگیریها، جنگندههای ائتلاف متجاوز شهرهای غربی استان مأرب را در چند نوبت هدف حمله قرار دادند. شبکه المسیره یمن به نقل از منابع خود گزارش داد «ائتلاف سعودی- آمریکایی» شهر «جبل مراد» را در ۲ نوبت، شهر «صرواح» که شاهد درگیریهای شدید است را ۱۳ بار و شهر «مدغل» را در ۲ نوبت هدف حملات خود قرار داده است.
* حمله پهپادی یمن به آشیانه جنگندههای سعودی در جیزان
روز گذشته در پاسخ به حملات هوایی ائتلاف سعودی علیه نیروهای یمن، «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله پهپادی به آشیانه جنگندههای سعودی در فرودگاه «جیزان» خبر داد. سریع خاطرنشان کرد نیروهای مسلح یمن موفق شدند با پهپادهای قاصف-k2 فرودگاه جیزان را هدف قرار دهند. وی گفت این حمله به تلافی تداوم تجاوزگری ائتلاف سعودی به یمن انجام شده است. سخنگوی نیروهای مسلح یمن پنجشنبه نیز اعلام کرد ارتش یمن و کمیتههای مردمی پایگاه هوایی «ملک خالد» در منطقه خمیس مشیط را هدف قرار داد.
ارسال به دوستان
مرگ فیلیپ، همسر ملکه انگلیس در سن ۹۹ سالگی
بیوه باکینگهام!
کاخ باکینگهام از مرگ «شاهزاده فیلیپ» همسر ۹۹ ساله ملکه انگلیس خبر داد. فیلیپ سال 1947 با الیزابت ازدواج کرد؛ 5 سال قبل از اینکه الیزابت ملکه بریتانیا شود. طبق گزارشها، او پیش از مرگش بیمار بود و ماه فوریه در بیمارستان بستری شده بود. کاخ باکینگهام دیروز در بیانیهای ضمن اعلام این خبر افزود فیلیپ صبح جمعه در کاخ ویندسور فوت کرد و اطلاعیههای بعدی در این باره اعلام خواهد شد. این کاخ اواسط اسفند اعلام کرده بود شاهزاده فیلیپ برای ادامه درمان یک عفونت به بیمارستان دیگری در لندن منتقل شده است. کاخ باکینگهام آن زمان گفته بود علاوه بر درمان برای یک عفونت نامشخص، وی برای یک بیماری قلبی آزمایش میدهد. رسانههای انگلیسی همچنین آذرماه سال جاری گزارش داده بودند او به همراه ملکه الیزابت واکسن کرونا دریافت کردهاند.
یک منبع که اشارهای به نامش نشد، گفته بود فیلیپ «برای مدت کوتاهی ناخوش بوده و به همین دلیل با پزشک تماس حاصل شده است». وی دسامبر سال ۲۰۱۹ (آذرماه سال ۱۳۹۸) هم به دلیل عارضهای که کاخ باکینگهام آن را فاش نکرد به مدت ۴ شب در بیمارستان بستری شد. برخی رسانهها در آن زمان گزارش دادند دلیل بستری شدن او آنفلوآنزا بوده است. شاهزاده فیلیپ، سال ۲۰۱۷ اعلام بازنشستگی کرده بود و بعد از آن به ندرت در محافل عمومی ظاهر میشد.
فیلیپ ۱۰ ژوئن سال ۱۹۲۱ میلادی در جزیره یونانی کورفو به دنیا آمد. او از خاندان سلطنتی یونان و دانمارک بود که بعد از کودتا و برکناری خاندان پادشاهی یونان به همراه خانواده از یونان تبعید شد. مادر وی نتیجه ملکه ویکتوریا بود، بنابراین وی از بستگان خاندان پادشاهی بریتانیا محسوب میشد. او مسنترین همسر یک فرمانروای بریتانیا و کسی بود که بیشترین مدت خدمت را به عنوان همسر فرمانروا داشت.
* بیبیسی امکان کامنتگذاری برای خبر مرگ فیلیپ را بست
بنگاه خبرپراکنی بریتانیا (بیبیسی) با انتشار خبر مرگ همسر ملکه در اقدامی قابل تأمل اجازه اظهارنظر (کامنت گذاشتن) درباره این خبر را برای مخاطبان لغو کرد! به نظر میرسد با توجه به طرح شدن اتهاماتی نظیر فرار مالیاتی ملکه و همچنین مصاحبه اخیر مگان مارکل، همسر شاهزاده هری (نوه ملکه بریتانیا) درباره رفتار نژادپرستانه خاندان سلطنتی با وی، افکار عمومی انتقادات زیادی نسبت به این خاندان ابراز کردهاند. از این رو بیبیسی از ترس واکنشها درباره خبر مرگ فیلیپ، اجازه اظهارنظر در این باره را لغو کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
عفو بینالملل:
اسرائیل مانع واکسینه شدن فلسطینیان میشود
سازمان عفو بینالملل دیروز در گزارشی اعلام کرد رژیم صهیونیستی بر خلاف قوانین بینالمللی، واکسن کرونا در اختیار فلسطینیان قرار نمیدهد. به نوشته روسیاالیوم، در گزارش این سازمان جهانی آمده است 5 میلیون ساکن کرانه باختری و نوار غزه از دریافت واکسن کرونا محروم هستند و اقدام رژیم صهیونیستی بر خلاف قوانین بینالمللی مربوط به رفتار رژیمهای اشغالگر است. طبق گفته این نهاد بینالمللی، عدم واکسینه ساکنان فلسطین نشانه روشنی از حجم تبعیض سیستماتیک علیه آنان از سوی مقامات اسرائیل است. وزارت جنگ رژیم صهیونیستی ژانویه گذشته مدعی شده بود با ارسال 5 هزار دوز واکسن کرونا به تشکیلات خودگردان موافقت کرده است تا برای واکسیناسیون کادر درمانی استفاده شود اما وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین این موضوع را تکذیب و اعلام کرد سازمانی در فلسطین از اسرائیل هیچ واکسنی دریافت نکرده است. طبق پیمان ۱۹۴۹ ژنو، رژیم اشغالگر مسؤولیت اجرای تمام تدابیر لازم برای مقابله با شیوع بیماریها در سرزمین تحت اشغال خود را بر عهده دارد اما در این مورد، رژیم اشغالگر از فلسطینیان خواسته است خود چارهای برای واکسینه شدن بیندیشند.
در همین حال سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا- مدیترانه نیز تأکید کرد ارتش رژیم صهیونیستی تجاوزاتی انجام داده است که شاید به مرز جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت برسد. این سازمان ضمن محکومیت عدم همکاری رژیم صهیونیستی با دیوان کیفری بینالمللی خبر داد تحقیقاتی را درباره جنایات احتمالی جنگی در اراضی اشغالی فلسطین از سال 1967 آغاز کرده است. دیدهبان حقوق بشر تأکید کرد این تصمیم رژیم صهیونیستی، بدین سبب است که مسؤولان این رژیم بخوبی میدانند ارتش صهیونیست، تجاوزاتی انجام داده است که شاید به مرز جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت برسد.
***
بحران سیاسی بر سر تعیین اعضای دولت آینده اسرائیل
نخستوزیر رژیم صهیونیستی دوره ریاست ناداف ارغمان، رئیس شاباک را برای چند ماه دیگر تمدید کرد. به گزارش سایت عرب۴۸، در بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو در واکنش به گزارش روزنامه یدیعوت آحارانوت که گفته بود بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مانع تعیین «مئیر بنشبات» رئیس شورای امنیت رژیم صهیونیستی به عنوان رئیس شاباک توسط نتانیاهو میشود، آمده است: گانتس بخوبی میداند ممکن نیست رئیس جدیدی برای شاباک در دولت انتقالی تعیین شود و این امکان تنها بعد از تشکیل دولت جدید ممکن است. در این بیانیه آمده است: برای همین نخستوزیر با رئیس کنونی شاباک برای تمدید دوره ریاستش برای چند ماه دیگر به توافق رسید. این روزنامه نوشت: نتانیاهو از عزل و نصبها در دستگاههای امنیتی امتناع میکند. به نظر میرسد هدف او بهرهبرداری از بحران سیاسی است که ناشی از شکست در تشکیل دولتی باثبات است و در واقع تلاش برای سیطره بر این دستگاهها و ممانعت از نظارت بر عملکرد دولت از سوی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) است. به گفته این روزنامه ۳ نامزد برای پست ریاست شاباک وجود دارد. یکی از آنها مئیر بنشبات است که گانتس تأکید کرده هرگز به نتانیاهو اجازه تعیین یکی از نزدیکانش به عنوان رئیس شاباک را نمیدهد. ۲ نامزد دیگر معاون رئیس کنونی شاباک و معاون رئیس سابق شاباک هستند. به گفته این روزنامه تعیین بنشبات به عنوان رئیس شاباک موجب سلطه کامل نتانیاهو بر این دستگاه میشود.
***
سفر حسن دیاب به عراق
روزنامه لبنانی الاخبار گزارش داد نخستوزیر پیشبرد امور لبنان 17 و 18 آوریل جاری به عراق سفر خواهد کرد. در این سفر وزیران کشاورزی، صنعت، بهداشت، گردشگری و انرژی لبنان حسن دیاب را همراهی میکنند. در سفر نخستوزیر لبنان به عراق در زمینه همکاریهای دوجانبه بین ۲ کشور و امضای توافقنامهها، بحث و تبادل نظر خواهد شد. بنا بر اعلام این روزنامه، این سفر شامل امضای توافق اولیه مبنی بر دستیابی به 500 هزار تن نفت در مقابل خدمات بهداشتی و پزشکی است که این رقم سپس به ۲ میلیون تن افزایش مییابد تا کمیتههای مشترک توافق نهایی را برای تصویب تهیه کنند.
***
باز هم بازداشت در ترکیه به خاطر کودتای ۵ سال پیش
سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمانهای دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتحالله گولن» واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه همچنان ادامه دارد. به نوشته خبرگزاری آناتولی، دادستانی آنکارا روز جمعه برای ۵۳ نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دست داشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد. این افراد به استفاده از نرمافزار «بایلاک» - برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا – متهم شدهاند. مقامات ترکیه میگویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروههای ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتسآپ» لو رفته بود، از نرمافزار بایلاک برای هماهنگی استفاده کردند. عملیات دیروز نیروهای امنیتی ترکیه به صورت همزمان در ۴۲ استان ترکیه انجام شد که از میان مظنونهایی که برایشان حکم بازداشت صادر شده بود، 43 نفر دستگیر شدند. به نوشته آناتولی، تمام افراد بازداشتی، از اعضای سابق و فعال نیروی ژاندارمری ترکیه هستند. روز سهشنبه نیز نیروهای امنیتی ترکیه ۳۵ مظنون به عضویت و همکاری با گروه تروریستی داعش را در نقاط مختلفی از این کشور بازداشت کردند. آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور، اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمانهای دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ میداند و از آمریکا خواسته فتحالله گولن را به ترکیه بازگرداند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|