|
ثبتنام بیش از ۱۶ هزار نفر برای شرکت در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن برکت
رئیس مرکز اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از ثبتنام بیش از ۱۶ هزار نفر از هموطنان جهت شرکت در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن «کوو ایران برکت» خبر داد. حجت نیکیملکی در صفحه توئیترش نوشت: در عرض ۳۶ ساعت بیش از ۱۶ هزار نفر از هموطنانمان فقط در 6 مرکز استان کشور برای فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن «کوو ایران برکت» داوطلب شدهاند. وی افزود: ثبتنام از داوطلبان هنوز ادامه دارد.
ارسال به دوستان
با توجه به فرآیند و کمیت واردات واکسن امیدها به تولید انبوه واکسن داخلی معطوف شده است
همه امیدوار به واکسن داخلی
مصطفی خدابخشی: کرونا به صورت فزاینده جان بسیاری از شهروندان ایرانی را به مخاطره انداخته است. این بیماری پنجشنبه گذشته رکورد زد و 453 نفر دیگر را به کام مرگ کشاند تا بر اساس آمار تعداد تلفات ناشی از «کووید-19» با توجه به آمار 380 نفری مرگومیرها در روز جمعه به بیش از 68 هزار و 700 نفر در کشور برسد.
روند رو به رشد این بیماری ضرورت حرکت هر چه سریعتر کشور به سمت واکسیناسیون عمومی را بیش از پیش نمایان میکند. بر اساس آمار، در مجموع از تاریخ ۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت، ۲۶۸۶ نفر در مواجهه با بیماری کرونا جان خود را از دست دادهاند که این یعنی کرونا در هر ۳ دقیقه و ۴۵ ثانیه یک هموطن را به کام مرگ میکشاند. این در حالی است که تاکنون بر اساس آمار، 718 هزار و 510 دوز واکسن در کشور تزریق شده است. این آمار نشاندهنده حرکت لاکپشتی در مسیر واکسیناسیون عمومی است و هر میزان این روند طولانیتر شود باید چشم انتظار افزایش میزان مرگومیرها در کشور باشیم.
در آخرین آمار ارائهشده از سوی مهرداد جمالارونقی، معاون فنی گمرک ایران از تاریخ 15 بهمن 1399 تا 26 فروردین 1400 از مجموع محمولههای واکسن وارداتی روسی، چینی، هندی و کرهای مجموعا به تعداد 1.995.800 دوز واکسن از طریق فرودگاه امام خمینی(ره) وارد کشور شده است.
در بررسی چرایی ضریب پایین ورود واکسن به کشور، بخش عمده این کاستی را میتوان مربوط به تحریمهای ظالمانه اتخاذ شده علیه کشورمان، عدم سیاستگذاری دقیق و اقدام بموقع از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای خرید واکسنهای مورد تایید وزارت بهداشت و در نهایت رقابت سنگین جهانی کشورها در تامین این داروی استراتژیک جهت محفوظ نگه داشتن مردم کشورهایشان از خطر این ویروس مرگبار دانست.
در این میان توجه به ظرفیتهای موجود کشور و استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی واکسن جهت تامین 160 میلیون دوز واکسن کرونای مورد نیاز میتواند سیاستی موثر در سرعت بخشیدن واکسیناسیون عمومی باشد.
* آغاز مرحله دوم واکسیناسیون از نیمه اردیبهشت
بر اساس گزارشهای رسمی وزارت بهداشت، تاکنون کمتر از یک درصد از جمعیت ایران، واکسن کرونا را تزریق کردهاند. این در شرایطی است که بر اساس سند ملی واکسیناسیون، اولویت تزریق این واکسن با کادر درمان و نیروهای شاغل در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها بوده است.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، فاز اول واکسیناسیون در کشور تا یک هفته آینده به پایان میرسد و تا پایان سال ۱۴۰۰ همه گروههای هدف واکسینه میشوند.
علیرضا رئیسی با اعلام اینکه یک میلیون نفر در مرحله نخست شامل مرحله گروههای درمانی و گروههای آسیبپذیر واکسینه میشوند، افزود: مرحله دوم واکسیناسیون نیز از نیمه اردیبهشت آغاز و سالمندان بر اساس اولویت سنی و بیماران خاص از ۱۸ تا ۶۴ سال را شامل میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه واکسیناسیون علیه کرونا در کشور در ۴ فاز دنبال میشود، گفت: فاز اول کادر بهداشت و درمان سراسر کشور، فاز دوم افراد دارای بیماریهای خاص و زمینهای در رنج سنی بین ۱۶ تا ۶۴ و همچنین سالمندان زیر ۸۰ سال و فاز سوم شامل زندانیان و سربازخانهها و گروههای خاص شغلی که به دلیل تجمعات ریسک بالایی دارند، خواهند بود. در فاز چهارم واکسیناسیون نیز بقیه افراد جامعه از ۱۸ سال به بالا مدنظر هستند.
رئیسی تعداد افراد فاز اول را 5/1 میلیون نفر، جمعیت فاز دوم را ۱۲ میلیون نفر، جمعیت فاز سوم را ۲ میلیون و جمعیت فاز چهارم را ۵۰ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: افراد فاز اول تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۰ تحت پوشش واکسیناسیون قرار میگیرند. بعد از آن وارد فاز دوم میشویم و باید منتظر بمانیم تا واکسنهای بیشتری به دست ما برسد و ۳ تا ۴ ماه دیگر هم به تولید داخل واکسن برسیم.
* جزئیات واکسن کرونای انستیتو پاستور
در حالی که مردم چشمانتظار واکسنهای ایرانی برای ورود به بازار هستند، رئیس انستیتو پاستور ایران جزئیاتی جدید از واکسن تولید مشترک ایران و کوبا ارائه کرد.
دکتر علیرضا بیگلری با اشاره به جزئیات فاز سوم مطالعه انسانی واکسن ایرانی-کوبایی کرونا، با تاکید بر آنکه برند «پاستور» برندی است که نمیتوانیم آن را روی هر واکسنی بگذاریم، زیرا یک برند ۱۰۰ ساله است، گفت: از ماهها قبل سعی کردیم در طراحی، واکسنی را به عنوان واکسن پاستور طراحی و معرفی کنیم که اولا مطمئن باشیم کاراست و ثانیا از کم بودن عوارضش کاملا اطمینان داشته باشیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به جزئیات آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک میان انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کشور کوبا، گفت: این واکسن حاصل همکاری انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کشور کوباست که یک واکسن نوترکیب و یکی از کاراترین واکسنهای دنیا بوده است و از نظر عارضه هم در مقایسه با سایر واکسنها، در مطالعات بالینی فاز یک و فاز ۲، بینهایت کمعارضه بوده است.
بیگلری ادامه داد: در فاز سوم کارآزمایی بالینی، واکسن تولید مشترک ایران و کوبا در 7 استان کشور و 8 دانشگاه علوم پزشکی شامل مازندران، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، همدان و زنجان مورد مطالعه قرار میگیرد که مجموعا در کل کشور ۲۴ هزار داوطلب وارد مطالعه میشوند که از هر دانشگاه علوم پزشکی بالغ بر ۳۰۰۰ نفر پذیرش خواهند شد.
وی گفت: باید توجه کرد خوشبختانه این واکسن نخستین واکسنی است که در دنیا برای آن دوز یادآور هم طراحی شده است، زیرا اکنون کارشناسان بهداشتی دنیا به تمام شرکتهای واکسنساز توصیه میکنند حتما برای واکسنهای خودشان دوز یادآور هم تولید کنند. تا چند ماه بعد از تزریق واکسن کووید، تزریق دوز یادآور یا بوستر (Booster dose) باعث میشود سطح ایمنی حفظ شود.
وی گفت: با توجه به نتایجی که از فاز یک و فاز ۲ کارآزمایی بالینی این واکسن که در کوبا انجام شده داریم و همچنین با توجه به طراحی واکسن، پیشبینی میشود بتوانیم در دهه دوم یا سوم خردادماه جمعبندی آن را داشته باشیم و با نتایجی که میگیریم امیدوارم بتوانیم وارد واکسیناسیون عمومی با این واکسن شویم. انشاءالله یکی از واکسنهایی خواهد بود که در ایمنسازی مردممان در مقابل بیماری کرونا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
***
عضو کمیسیون بهداشت مجلس: از فروش واکسن به مردم گلهمندم
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود بازار سیاه واکسن تقلبی کرونا در کشور گفت: قیمت این نوع واکسنها بین 10 تا 15 میلیون تومان توسط افراد سودجوی فرصتطلب و غیرمتخصص به مردم پیشنهاد میشود، این در حالی است که چنانچه کسی اقدام به خرید چنین واکسنهایی کند، بیتردید سرش کلاه میرود. دکتر همایون سامهیحنجفآبادی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه دارو کالایی بسیار حساس است که اگر از مبادی رسمی تهیه نشود و مورد استفاده قرار گیرد میتواند مرگآور باشد، گفت: اکنون در شرایطی که محدودیت در تهیه واکسن کرونا در کشور و حتی دنیا وجود دارد، برخیها نباید فریب پیشنهاد واکسن کرونا به قیمتهای گزاف را بخورند، چرا که حتی اگر این واکسن تقلبی نباشد و به صورت قاچاق وارد کشور شده باشد، برای حفظ کیفیت آن نیازمند تجهیزات فریزری و سرمایشی خاص است. وی تاکید کرد: واردات واکسن کرونای مجاز به هر شکل ممکن البته با تایید وزارت بهداشت تا رسیدن واکسن کرونای داخلی به تولید انبوه باید انجام شود. از طرفی باید به این نکته مهم نیز توجه داشت که نباید بر روی واکسنهای وارداتی قیمت گذاشته شود، چرا که این واکسنها باید به صورت رایگان و با اولویتبندی بین مردم توزیع و تزریق شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بنده به عنوان نماینده مردم از برخی اخبار مبنی بر پولی بودن واکسن کرونا، گلهمندم چرا که برخیها اعلام کردهاند هر دوز واکسن بین 200 تا 250 هزار تومان قیمت دارد. سامهیحنجفآبادی تصریح کرد: پولی شدن واکسن کرونای وارداتی در کشور باعث پایین آمدن وجهه ایران در دنیا میشود، زیرا حتی فقیرترین کشورهای جهان واکسن را به صورت رایگان توزیع و تزریق میکنند، بنابراین اگر واکسن کرونا پولی شود ایران نخستین کشوری است که اقدام به فروش واکسن به مردم میکند. وی افزود: با توجه به واردات اندک واکسن خارجی کرونا، امیدها برای تولید انبوه واکسن داخلی و واکسیناسیون عمومی دوچندان شده است.
***
ورود محموله با سلولی تولید واکسن«اسپو وی» به کشور
دانشمندان ایرانی علاوه بر تولید موفقیتآمیز صفر تا صد واکسن کرونا در داخل با برخی کشورهای مورد اطمینان نیز برای تولید این نوع واکسن همکاری میکنند. سخنگوی سازمان غذا و دارو در این رابطه اعلام کرد: تا پایان بهار نخستین سری واکسن اسپوتنیک وی - تولید مشترک ایران و روسیه - در دسترس قرار میگیرد. کیانوش جهانپور در صفحه توئیترش نوشت: «محموله بانک سلولی برای تولید واکسن اسپوتنیک V امروز وارد کشور شد و بزودی تولید این واکسن در شرکت اکتوورکو آغاز خواهد شد. با آغاز مراحل کشت و تولید، نخستین سری واکسن تا پایان بهار در دسترس قرار میگیرد».
* توزیع واکسن عادلانه و رایگان است
در حالی که طی هفته گذشته موضوع پرداخت هزینه برای واکسینه شدن افراد در کشور مطرح شده است، منابع رسمی درباره توزیع واکسن کرونا اعلام کردهاند بر اساس سند ملی واکسیناسیون، واکسن در کشور رایگان است.
در همین رابطه سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به موضوع واکسن کرونای پولی برای افراد خارج از اولویت که اتاق بازرگانی قیمت آن را بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ هزار تومان اعلام کرده، گفت: وقتی صحبت از حوزه سلامت است، موضوع مربوط به حوزه پیشگیری میشود که در این زمینه وظیفه دولتها و حکومتها است که به صورت فراگیر خدمات پیشگیری و دسترسی عادلانه را فراهم کنند. جهانپور درباره پولی شدن واکسن کرونا گفت: قطعا وزارت بهداشت این کار را نخواهد کرد، مسیر ما مشخص است و اینها موضوعات جدیدی در رابطه با واکسیناسیون، مثلا واکسیناسیون تودهای و حجیم نیست.
وی گفت: واکسن به شکل عادلانه، رایگان و مطابق اولویتها در وزارت بهداشت توزیع خواهد شد و وزارت بهداشت چیزی جز این نخواهد داشت.
***
رصد شرکتهای خصوصی واردکننده واکسن
با آنکه برخی از وجود بازار سیاه واکسن کرونا با قیمت 10 تا 15 میلیون تومان خبر میدهند اما مسؤولان ادعا دارند هرگونه واکسنی که به کشور وارد میشود باید در سامانه «تیتک» ثبت شود تا رانتی در این زمینه ایجاد نشود. رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شرکتهای خصوصی که مجاز به واردات واکسن هستند، رصد میشوند.
محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: 4 سامانه برای ثبت واکسن کرونا وجود دارد که سامانه تیتک، یکی از آنهاست؛ اطلاعات واکسن و مقایسه بین افراد دریافتکننده و نوع واکسن در این سامانه ثبت میشود.
وی ادامه داد: لینک مشخص بین مراکز بهداشتی وزارت بهداشت و سامانه تیتک وجود دارد که برای ما قابل رؤیت است و کاملا میدانیم چه تعداد افراد، چه نوع واکسنی دریافت کردهاند. شانهساز در واکنش به وجود موارد تقلبی و سودجویی از واکسن کرونا، گفت: تمام ۲ میلیون دوز واکسن کرونا که وارد شده، در سامانه تیتک ثبت شده است و زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی تزریق میشود. قطعا تبلیغ فروش واکسن، با هدف خالی کردن جیب مردم و البته تهدید سلامت آنها همراه است.
وی درباره ورود شرکتهای خصوصی به موضوع واردات واکسن افزود: هر فردی در کشور واکسن دریافت میکند باید در سامانه تیتک ثبت شود و قبلا آن شرکت حتما باید در سامانه سازمان غذا و دارو ثبت شده باشد. رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بخش خصوصی هم فقط مجاز به واردات واکسنهای مورد تأیید سازمان غذا و دارو است، ادامه داد: شرکتهای خصوصی واردکننده واکسن مشخص هستند و کسی نمیتواند بدون رصد سازمان غذا و دارو، واکسن وارد کند.
ارسال به دوستان
زالی در نامهای به وزیر بهداشت خواستار اجرای تقلیل حضور کارکنان در وضعیت قرمز و نارنجی شد
مرگ ۳۸۰ بیمار «کووید-۱۹» طی 24 ساعت
آمار جانباختگان و مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در کشور همچنان بالاست تا جایی که خیلی از استانها به دلیل کثرت بیماران کرونایی مجبور به برپایی بیمارستانهای صحرایی برای خدماترسانی به مردم شدهاند. شمار قربانیان کرونا پس از ماهها روز پنجشنبه گذشته رکورد زد و به بیش از 450 نفر در یک شبانهروز رسید. کارشناسان بهداشت پیشبینی میکنند با توجه به شیوع سراسری این ویروس در کشور، تداوم ثبت آمار بالای جانباختگان و مبتلایان به کرونا در کشور تا هفتههای آینده دور از انتظار نیست. طبق گزارش وزارت بهداشت، متاسفانه از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه ۳۸۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند. در همان مدت، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۲ هزار و ۹۰۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳۴۲۳ نفر از آنها بستری شدند تا مجموع بیماران کرونا در کشور به ۲ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۸۰۹ نفر برسد. متاسفانه در طول این مدت، ۳۸۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۸ هزار و ۷۴۶ نفر رسید. همچنین خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۸۵۰ هزار و ۷۹۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۵۱۰۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. این در حالی است که تاکنون ۱۴ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۱۴۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. علاوه بر این آمارها تاکنون ۵۶۳ هزار و ۸۱۰ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۵۴ هزار و ۷۰۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۷۱۸ هزار و ۵۱۰ دوز رسید. در حال حاضر ۳۰۱ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و ۷ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
* کسانی که علائم سرماخوردگی دارند خود را ایزوله کنند
بهار به فصل آلرژیها معروف است و اینکه در این فصل، بیماریهای آلرژیک بسیار شایع میشود اما حالا با وجود شیوع ویروس کرونا، شرایط تشخیص آلرژیها از «کووید-۱۹» قدری سخت شده است. ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه در اوایل فصل بهار علائم آلرژی و آنفلوآنزا وجود دارد، گفت: با توجه به شیوع کرونا هر فردی که علائم سرماخوردگی، آلرژی و آنفلوآنزا دارد، ممکن است کرونا داشته باشد، چرا که برخی علائم مشترک در این بیماریها وجود دارد، به همین دلیل باید خود را قرنطینه کند. وی افزود: ممکن است از هر ۱۰۰ نفر بیمار با علائم سرماخوردگی، یک نفر به کرونا مبتلا باشد اما اگر همین یک نفر در جامعه رها شود میتواند تعداد زیادی از افراد را مبتلا میکند، بنابراین هر فردی علائم را در خودش دید باید در قرنطینه بماند. رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفتوگو با مهر تاکید کرد: با توجه به اینکه بسیاری از تستهای کرونا ممکن است خطا داشته باشد، به همین دلیل پزشک در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی مانند تب شدید، سرفه، علائم گوارشی شدید و... باید به بیمار بگوید که خود را قرنطینه و پروتکلهای بهداشتی را کاملا رعایت کند. در همین حال، محمدرضا صالحی، فوقتخصص عفونی با عنوان این مطلب که الان سرماخوردگی نداریم و هر علامت بیماری مثل تب، آبریزش بینی، عطسه و سرفه علامت کروناست، گفت: افراد با مشاهده این علائم باید خودشان را ایزوله کنند و در صورت بدتر شدن علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند. وی از مردم خواست در صورت مشاهده کمترین علامت بیماری از خروج از قرنطینه خودداری کنند و پروتکلهای بهداشتی اعم از فاصلهگذاری اجتماعی، پرهیز از تجمعات و دورهمی و زدن ماسک و شستوشوی دستها را بیشتر رعایت کنند.
* لزوم اجرای تقلیل حضور کارکنان در وضعیت قرمز و نارنجی
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در نامهای به وزیر بهداشت خواستار تاکید مجدد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا بر اجرای جدی طرح تقلیل حضور کارکنان دستگاههای مختلف تهران در وضعیت کرونایی قرمز و نارنجی شد. علیرضا زالی در این نامه با اشاره به بررسیهای میدانی و عدم همکاری برخی دستگاههای ملی مستقر در تهران درباره با اجرای طرح تقلیل حضور کارکنان متناسب با مصوبات ستاد ملی و شرایط کرونایی قرمز و نارنجی، خواستار طرح مجدد این موضوع در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا شد تا اجرای این طرح به طور جدی توسط دستگاههای ملی مستقر در تهران عملیاتی شود. وی خواستار آن شد تا در صورت عدم اجرا، برخورد قاطع و ضروری به عمل آید.
* آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران تا دیروز
سخنگوی سازمان غذا و دارو آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران از ابتدا تا دیروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ را تشریح کرد. کیانوش جهانپور با اشاره به آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران از ابتدا تا ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ اظهار داشت: تاکنون در نوبت اول ۲۷۰ هزار و ۵۶۷ دوز و در نوبت دوم ۱۴۳ هزار و ۵۵۰ دوز واکسن اسپوتنیک تزریق شده است. وی افزود: واکسن سینوفارم چین تاکنون در نوبت اول به ۸۱ هزار و ۹۱۴ نفر و در نوبت دوم به ۷ هزار و ۵۰۶ نفر و واکسن کوواکسین بهارات در نوبت اول به ۵۶ هزار و ۶۷ نفر و در نوبت دوم به ۳۶۴۴ نفر تزریق شده است. بر اساس اعلام وبدا، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با اشاره به تزریق ۱۵۵ هزار و ۲۶۲ دوز واکسن آسترازنکا در نوبت اول، گفت: تا امروز در مجموع ۵۶۳ هزار و ۸۱۰ دوز در نوبت اول و ۱۵۴ هزار و ۷۰۰ دوز در نوبت دوم و در مجموع ۷۱۸ هزار و ۵۱۰ دوز از انواع واکسن در سراسر کشور تزریق شده است.
* آمادگی سپاه کرمانشاه برای راهاندازی بیمارستان صحرایی
معاون بهداشت و درمان سپاه نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه از آمادگی سپاه برای راهاندازی بیمارستان صحرایی برای بیماران مبتلا به کرونا در موج جدید این بیماری خبر داد. جلال فتاحی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اختصاص حدود ۴۵ تخت در بیمارستان امام حسین(ع) به بیماران کرونایی در موج جدید کرونا، اظهار کرد: هر زمانی که نیاز باشد، آماده راهاندازی بیمارستان صحرایی در مدت زمانی کوتاه در هر شهرستانی هستیم. فتاحی اضافه کرد: پزشک و پرستار هم به اندازه کافی پای کار هستند، لذا مشکلی برای برپایی بیمارستان صحرایی در هیچ جای استان نداریم. رئیس بیمارستان مسیح دانشوری نیز هفته گذشته از راهاندازی بیمارستان صحرایی در این بیمارستان به منظور ارائه خدمات حداکثری به بیماران کرونایی خبر داد.
ارسال به دوستان
اخبار
تقدیر وزیر دفاع از دستاندرکاران افزایش حقوق سربازان وظیفه
وزیر دفاع گفت: از اقدامات ارزشمندی که در سال جدید از فروردینماه اجرایی شد، افزایش پرداخت مستمری کمک معیشت بگیران صندوق ایثارگران است که ۱۲۵ درصد و رقمی حدود ۲ برابر افزایش یافته و از فروردین امسال توسط صندوق رزمندگان وزارت دفاع پرداخت شد. امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به افزایش حقوق سربازان وظیفه در سال جدید و در اجرای قانون خدمت وظیفه عمومی، اظهار کرد: میانگین حقوق سربازان از ۴۴۰ هزار تومان به یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. وی خاطرنشان کرد: بر اساس این قانون، حداقل حقوق کارکنان وظیفه در مناطق عادی یکمیلیون و ۵۰ هزار تومان و حداکثر آن ۴ میلیون تومان در مناطق عملیاتی خواهد بود. وزیر دفاع افزود: با تامین منابع مصوب قرارگاه مهارتآموزی سربازان، امکان آموزشها و تخصصهای کاربردی برای مهارتآموزی در رشتههای متنوع در طول خدمت سربازی فراهم شده است. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار کرد: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ پرداخت کمک معیشتی به بخشی از رزمندگان تحت پوشش که احراز جانبازی داشتهاند با آمار حدود ۳۶ هزار نفر برای برخورداری از خدمات و مزایای بنیاد شهید و امور ایثارگران به این بنیاد منتقل شد و تحت پوشش قرار گرفتند. امیر سرتیپ حاتمی از اهتمام دولت و مجلس برای در اولویت قرار دادن معیشت سربازان و کمک معیشتبگیران صندوق ایثارگران و همچنین سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانهها و حمایتهای ستاد کل نیروهای مسلح و تلاشهای صندوق امور رزمندگان وزارت دفاع قدردانی و تشکر کرد.
***
پذیرش 8000 معتاد متجاهر در فشافویه بزودی
معاون امنیتی - انتظامی استاندار تهران از اختصاص شعبه ویژه رسیدگی به قاچاق کالاهای اساسی در استان تهران خبر داد و گفت: بزودی 8000 معتاد متجاهردر فشافویه پذیرش میشوند. حمیدرضا گودرزی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح روند مقابله با مواد مخدر در سطح استان تهران گفت: با توجه به تفاهمنامه مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران و سازمان زندانهای استان درباره پذیرش ۸۰۰۰ معتاد متجاهر در مرکز فشافویه، توافقات لازم انجام شده و این مهم بزودی محقق خواهد شد. معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود از اختصاص شعبه ویژه رسیدگی به قاچاق کالاهای اساسی در استان تهران خبر داد و افزود: به منظور تسهیل در امر رسیدگی به پرونده قاچاق کالاهای اساسی شعبه ویژهای در مجتمع رسیدگی به قاچاق تعزیرات حکومتی تهران اختصاص خواهد یافت.
***
کمبود ۵٠ درصدی نیرو در اورژانس تهران
رئیس مرکز اورژانس تهران گفت: طبق استانداردهای جهانی، اورژانس باید تا ۵۵٠٠ نیروی عملیاتی داشته باشد که تقریبا ۵٠ درصد کمبود نیرو داریم. دکتر پیمان صابریان در گفتوگو با ایسنا، درباره نیاز مرکز اورژانس تهران به افزایش پرسنل اظهار کرد: در حال حاضر اورژانس تهران ٢۵٠٠ نیرو و ٢٢۴ پایگاه دارد و متوسط آمبولانس فعال روزانه این مرکز نیز ٢۵٠ دستگاه است، همچنین روزانه حدود ٢٢٠ موتورلانس فعال هستند. رئیس مرکز اورژانس تهران افزود: با توجه به اینکه اورژانس روزانه ١۵ هزار تماس و ۵۰۰۰ ماموریت دارد، طبق استانداردهای جهانی باید تا ۵۵٠٠ نیروی عملیاتی داشته باشد که تقریبا ۵٠ درصد کمبود نیرو داریم. صابریان افزود: با توجه به این شرایط همکارانم بهترین خدمات را ارائه میکنند و در مدت زمانی که حدودا ١۴ دقیقه است به بالین افراد میرسند اما اگر نیروها به تعداد استاندارد افزایش یابد، میتوانیم این زمان را کاهش دهیم و خدمات را بهتر ارائه کنیم.
***
کاهش فرزندآوری در کشور
استاد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه موافق افزایش مراکز درمان ناباروری نیستم، گفت: در حال حاضر این مراکز سالانه ۲۰ مراجعهکننده هم ندارند که باید علتیابی شود. دکتر محمد اسماعیل اکبری تاکید کرد: هیچ کجای دنیا طی ۷۰ سال گذشته سقوط موالید را به اندازه جمهوری اسلامی تجربه نکرده است. وی افزود: تهدید کاهش و سقوط موالید به گونهای بوده که در دهههای گذشته بارها از سوی مقام معظم رهبری به رؤسایجمهوری گوشزد شده است. اکبری ادامه داد: سال ۹۳ طرحهای مؤثری بر اساس توصیههای رهبری مصوب و ابلاغ شد اما کار عملی از سوی مسؤولان امر انجام نشد. علت این بیعملی را میتوان کمآگاهی نسبت به اصل قضیه عنوان کرد؛ در این راستا حتی ۲ دوره متوالی، مجلسنشینها هم کاری نکردند. وی با بیان اینکه مشکل ناباروری زوجین به شکل مساوی و ۵۰ درصد زنان و ۵۰ درصد مردان است، افزود: با گسترش مراکز درمان ناباروری موافق نیستم، زیرا در حال حاضر مراکز درمان ناباروری کشور سالانه ۲۰ مراجعهکننده هم ندارند و دلیل این رخداد فقط مسائل اقتصادی نیست.
***
بارش پراکنده در بیشتر استانهای کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از تداوم بارشهای پراکنده تا سهشنبه (۷ اردیبهشت) در اکثر استانهای کشور خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از شنبه (امروز) در استانهای ساحلی خزر، ارتفاعات البرز مرکزی در تهران، البرز، قزوین، برخی نقاط استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، همدان، مرکزی، قم، غرب اصفهان، شمال فارس و جنوب کرمان ابرناکی و بارش پراکنده رخ میدهد. این بارشها تا جایی است که 15 استان را در بر میگیرد. وی با بیان اینکه دریای خزر طی ۲ روز آینده مواج خواهد بود، اظهار کرد: امروز و فردا (۴ و ۵ اردیبهشت) در منطقه زابل در برخی ساعات وزش باد شدید گاهی همراه با گردوخاک دور از انتظار نخواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|