|
سیا وقوع حادثه امنیتی در مقر این سازمان را تأیید کرد
دقایقی پس از آنکه رسانههای آمریکایی از وقوع حادثه امنیتی در اطراف مقر سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) در ویرجینیا خبر دادند، سخنگوی سیا با تایید وقوع حادثه امنیتی در ورودی ساختمان این سازمان در ویرجینیا، گفت: «مجتمع ما هنوز ایمن است و افسران حفاظت امنیتی که مشغول رسیدگی به این حادثه هستند، فقط شامل مأموران مستقیم سازمان هستند».
ارسال به دوستان
راز مگوی طلاق «بیل گیتس» بنیانگذار مایکروسافت از همسرش چیست؟
جدایی بیل از قدرت
گروه بینالملل: بیل گیتس، بنیانگذار و سهامدار اصلی مایکروسافت و یکی از بزرگترین کاسبان کرونا با اعلام خبر طلاق از همسرش، سقوطی ناگزیر را تجربه خواهد کرد.
در همان نگاه اول، جدایی گیتس از همسرش به منزله پایان ژستی اخلاقی است که او با همه فعالیتهای سیاهش تحت پوشش غول مخوفی به نام مایکروسافت- شریک همیشگی دولت ایالات متحده و سازمان سیا در برنامه شنود جهانی، بر اساس افشاگریهای ادوارد اسنودن- برای ما میگرفت.
اگر چه بیانیه توئیتری گیتس که ظاهرا به طور مشترک با همسر سابقش ملیندای 56 ساله منتشر شده، یک جدایی آرام و بیدردسر را القا میکند اما از آنجا که این طلاق مهمترین راز زندگی یکی از قدرتمندترین و ثروتمندترین المپینهای جهان سرمایهداری را بیرون میریزد، تصویر بینقصی را که او سالهای سال از خود ساخته بود، درهم میشکند و میتوان پیشبینی کرد قضیه به همین سادگی نبوده و نیست. در توئیت روز دوشنبه بیل گیتس آمده است: «پس از تفکر بسیار و کار زیاد درباره روابطمان، تصمیم گرفتیم به ازدواج خود پایان دهیم. طی ۲۷ سال گذشته، ما ۳ فرزند بینظیر بزرگ کردهایم و بنیادی ساختهایم که در همه جای دنیا کار میکند تا همه مردم بتوانند زندگی سالم و مثمرثمر داشته باشند. ما همچنان در این مأموریتها فعالیت داریم و کار مشترک خود را در بنیاد ادامه میدهیم اما دیگر اعتقاد نداریم که در مرحله بعدی از زندگی خود میتوانیم به عنوان یک زن و شوهر با هم رشد کنیم. ما با شروع حرکت در این زندگی جدید، برای خانواده خود فضا و حریم خصوصی میخواهیم».
نخستین پرسشی که مطرح میشود این است: آیا بیل گیتس در ادعایش مبنی بر مشترک بودن تصمیم به طلاق صادق است. واضح است که خیر! ملیندا همسر او خود یک سلبریتی مشهور است که در تقاضانامه طلاق از«شکست جبرانناپذیر» صحبت کرده است و دختر بزرگش جنیفر نیز در پستی اینستاگرامی فاش کرد که خانوادهاش یک دوره چالشبرانگیز را تجربه کرده است.
همچنین ملیندا آن فرنچ (گیتس سابق) 56 ساله فرم درخواست طلاق از بیل گیتس 65 ساله را به طور یکجانبه پر کرده است. پس پای یک اختلاف جدی و غیرقابل اغماض میان این دو در میان است. از آنجا که ملیندا بر خلاف شوهر سابق الیگارش، قدرتطلب و سیاستبازش در زندگی خود وجههای پنهان نداشته و نامش با فعالیتهای پشت پرده مایکروسافت گره نخورده و اساسا چیزی جز یک مادر، معلم ریاضی، مدیر بازاریابی، نویسنده و فعال خیریه نبوده، حدس اینکه این طلاق میتواند از تبعات مستقیم سر باز کردن اختلافات فکری و اخلاقی این دو باشد، چندان دشوار نیست.
میپرسید چه اختلافی؟! حدس زدن آن هم چندان دشوار نیست. حتما یادتان هست 8 سال پیش که اسنودن - پیمانکار پیشین سازمان سیا که به روسیه گریخت- ماهیت پروژه مخوف شنود و کنترل همه مردم کره خاکی توسط NSA (آژانس ملی امنیت و شنود آمریکا) را فاش میکرد، اشاراتی هم به پوشالی بودن تصویر قهرمانانهای داشت که رسانههای غربی از گیتس ساختهاند. اسنودن فاش کرد مایکروسافت مهمترین شریک دستگاه جاسوسی آمریکا برای رصد کردن محتوای رایانهها و گوشیهای همراه ما است. اتفاقا گیتس واکنشی خشمگینانه به افشای اسرارش توسط اسنودن داشت. او آن روز همانطور به اسنودن انگ نقض قانون زد که بعدتر دونالد ترامپ عوضی!
همه ماجرا اما این نیست. این الیگارش دیجیتالی تحت پوشش بنیاد خیریه مشترکی که با همسرش به راه انداخته بود، یکی از پیشگامان آزمون و خطای واکسنهای مختلف روی مردم کشورهای فقیر آفریقایی، لاتین و جنوب آسیا بوده است؛ واکسنهایی که آنچه اخیرا درباره عوارض واکسن ممنوع شده آسترازنکا فاش شده، شاید فقط گوشهای از مضراتشان باشد. بسیار محتملتر است که وجدان خانم فرنچ از تبدیل انسانها به موش آزمایشگاهی به درد آمده باشد تا شوهر جاهطلبش که خود را یکی از رهبران سایه آمریکا و اخیرا پس از همهگیری کرونا، یکی از رهبران حکومت جهانی برشمرده است. بیشک اما مهمترین حدسی که میتوان درباره جدایی این 2 زد، مربوط به تبعات ویروس منحوس است. قابل درک است اگر ملیندا زیر فشار شایعات روزافزونی از بیل دل بریده باشد که شوهر سابق او را یکی از شیاطین پشت سر همهگیرسازی ویروس «کووید-19» بین آحاد بشر برمیشمرند. قدمت شایعات کرونایی درباره بیل گیتس به طرز مرموزی حتی از جهانگیری یکسال و نیمه ویروس کرونا قدیمیتر است.
اولینبار پاییز 2019، 6 هفته پیش از اعلام شیوع کرونا بود که او با گروهی از مدیران بنیاد بیل و ملیندا گیتس در اجلاس اقتصاد جهانی داووس با مسؤولان مرکز دانشگاه جان هاپکینز در زمینه امنیت سلامت بر سر یک میز نشست. موضوع جلسه این بود: چگونه بشریت را در مقابل اپیدمی ویروس کرونا ایمن کنیم؟! البته تحقیقات درباره خانواده ویروسهای آنفلوآنزای تاجدار جهش یافته با خصوصیات مشترک با سارس به ۲ دهه قبل بازمیگردد و حتی در فیلم هالیوودی بسیار دیده شده «شیوع-2012» اشارههای واضحی به جنس ویروس جهانگیر میشود. حتی سال 2016، یک برنامه مشترک شبیهسازی ویروسهای خانواده کرونا در شهر نیویورک، بین مرکز سلطنتی ویروسشناسی بریتانیا و دانشگاه جان هاپکینز انجام شده بود که نشان میداد ضریب همهگیری موج اول بالای 50 درصد است.
با این حال باز هم مشخص نیست چرا مدیر یک شرکت نرمافزاری و یک بنیاد خیریه، باید جلوتر از رهبران کشورها و جامعه بینالملل و میلیونها متخصص در دانشگاهها و مراکز پزشکی و تحقیقاتی و هزاران شرکت تخصصی دارو و واکسن به فکر تولید واکسن علیه بیماری مرگباری باشد که هنوز همهگیر نشده است!
آن شایعات بدبینانه اما با گذشت هر روز از همهگیری جهانی کرونا جنبهای واقعگرایانه پیدا کرد. بیل گیتس نه تنها حمایت تبلیغاتی همهجانبهای از برنامههای قرنطینه و واکسیناسیون عمومی دولت آمریکا تحت مدیریت دوست 30 سالهاش آنتونی فائوچی (رئیس انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ایالات متحده و رئیس تیم مشاوره درمانی کاخ سفید) داشته، بلکه بارها اعلام کرده روی واکسن کرونا سرمایهگذاری هم کرده است. همچنین او شاخصترین سلبریتیای بوده که تلاش کرده با اظهار نظرهایی مثل «موج بعدی همهگیری 10برابر شدیدتر خواهد بود» یا «مخالفت با واکسن کرونا جرم است»، وحشتی بیمورد را به جامعه القا کند؛ وحشتی که از نظر بسیاری از جامعهشناسان، مکانیزم اصلی پاندمیک تحمیل شده به دنیای ما شامل همهگیری بیماری توأم با وحشتآفرینی عمومی را تشکیل میدهد. برای آنکه متوجه ریاکاری گیتس و تیمش شویم، کافی است شبکه تحت مالکیت او را تحلیل کنیم. شبکه انبیسی، یکی از 5 رسانه پربازدید آمریکا، چندی پیش با انتشار ۲ عنوان مقاله در کنار هم بند را آب داده بود؛ لینک خبری با عنوان «جو روگن با اینکه دکتر نیست، توصیه مزخرفی درباره واکسیناسیون دارد» در کنار لینک مقالهای تبلیغاتی با عنوان «5 چیزی که بیل گیتس میخواهد شما درباره گونههای ویروس «کووید-19» بدانید»، که فحوای آن چیزی جز این نیست: «به هر قیمت ممکن واکسنهایی را بزنید که گیتس و دوستانش در سود فروش آنها سهیم هستند!»
خودتان را جای ملیندا گیتس بگذارید که حالا خودش و ۳فرزندش جنیفر، فوب و روری در معرض شایعات وحشتناکی درباره پدرشان قرار گرفتهاند که بیش از پیش رنگ حقیقت به خود میگیرد.
در همین اجلاس اخیر رهبران سرمایهداری جهانی در داووس سوییس، دوباره این آقای گیتس بود که پیشرو ادامه سیاستهای قرنطینه عمومی و واکسیناسیون همه و همه بود؛ همان کسی که درآمد سالانه شرکتش در دوران یک سال و نیمه شیوع کرونا 2 برابر شده است.
طبیعتا زنی مثل ملیندا فرنچ که حتی سال ۲۰۱۳ از سوی مجله فوربس به عنوان سومین زن قدرتمند جهان شناخته شده، در مقابل چنین شوهری دست و پا بسته نیست، بویژه که میداند طلاق او به منزله تقسیم دارایی مشترک با بیل گیتس یعنی همان بنیاد کذایی است که تمام سهام مایکروسافت با ژستی ظاهرا انساندوستانه اما در واقع برای در امان ماندن از مالیات سنگین، به آن منتقل شده است. اگر جف بزوس، در جریان جدایی ۲ سال پیش از همسرش مجبور شد سهام 150 میلیارد دلاری در شرکت آمازون را طبق قوانین مدنی آمریکا با او تقسیم کند، حالا سرنوشتی که در انتظار سهام بنیاد بیل و ملیندا گیتس است، بسیار خطرناکتر است، چون معلوم نیست همسر جدا شده گیتس بخواهد این بنیاد و زیرمجموعهاش یعنی مایکروسافت به فعالیتهای شیطانی خود تحت پوشش امور خیریه و انساندوستانه ادامه دهد.
ارسال به دوستان
سرکوب خشونتبار ساکنان قدس
گروه بینالملل: در شرایطی که کمتر از یک هفته از انتشار گزارش دیدهبان حقوق بشر مبنی بر رفتار آپارتایدگونه رژیم صهیونیستی با فلسطینیهای ساکن سرزمینهای اشغالی میگذرد اما این رژیم همچنان به اقدامات خشونتآمیز خود علیه ساکنان قدس اشغالی ادامه میدهد. این در حالی است که طی 2 هفته گذشته راهپیماییهای اعتراضی متعددی از سوی جوانان فلسطینی در مناطق نزدیک به مسجدالاقصی علیه تبعیض و خشونت نظامیان صهیونیست و گروهکهای شبهنظامی وابسته به آن انجام شده است؛ اعتراضاتی که با پشتیبانی گروههای مقاومت فلسطین و حملات راکتی و موشکی علیه مواضع رژیم صهیونیستی همراه بوده است.
* سرکوب شدید اعتراضات فلسطینیان در «شیخ جراح»
به گزارش «وطنامروز»، منابع محلی در قدس اشغالی دیروز اعلام کردند نظامیان اسرائیلی تظاهرات فلسطینیان در محله «شیخ جراح» در قدس اشغالی را سرکوب کرده و با استفاده از ماشینهای نظامی و امنیتی تظاهراتکنندگان را متفرق کردند. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد نظامیان صهیونیست، تظاهرات مردم این منطقه را بشدت سرکوب کردند. در حمله نظامیان و شهرکنشینان اسرائیلی به محله شیخ جراح در قدس اشغالی 10 نفر زخمی شدند. اشغالگران صهیونیست تحصنکنندگان فلسطینی در محله شیخ جراح را به طرز وحشیانهای مورد حمله قرار داده و اقدام به سرکوب آنان کردند. این تحصن در اعتراض به تصمیم رژیم صهیونیستی برای مصادره خانههای فلسطینیان در محله شیخ جراح برگزار شده بود. همزمان فعالان فضای مجازی از طریق هشتگ «منطقه الشیخ جراح را نجات دهید» میکوشند از اهالی این محله در قدس اشغالی که در آستانه اخراج از این محله و تکرار فاجعهای دیگر شبیه فاجعه اشغال فلسطین در سال 1948 هستند، حمایت کنند. فعالان از طریق این هشتگ خواستار حمایت از دهها خانواده فلسطینی ساکن این محله شدند که خطر اخراج آنها از این محله پس از مهلتی که دادگاه اسرائیل تا روز پنجشنبه به آنها داده، افزایش یافته است. دادگاه اسرائیل به این خانوادهها تا پنجشنبه مهلت داده است با شهرکنشینان به توافق برسند. فلسطینیان چنین راهحلی را رد کردهاند زیرا پذیرفتن آن به منزله اذعان به مالکیت شهرکنشینان بر این زمینهاست. برخی اهالی که با خطر اخراج از منازل خود در محله اشیخ جراح روبهرو هستند، اعلام کردهاند دادگاه رژیم صهیونیستی از تحویل گرفتن اسناد آنها خودداری کرده است. آنها این کار دادگاه را فریبکاری دانستند. ماجرای اخراج خانوادههای فلسطینی از محله الشیخ جراح از سال 2008 آغاز شد و بهرغم آنکه اردن همه اسناد و مدارک رسمی را که مالکیت فلسطینیان بر این منازل را ثابت میکند، ارائه کرده است، سیاست رژیم اشغالگر برای کوچاندن فلسطینیان همچنان ادامه دارد. ماجرای محله شیخ جراح باعث خشم گسترده فلسطینیان و اعراب شده است.
* هشدار حماس درباره پیامدهای سرکوب ساکنان شیخ جراح
«عبداللطیف القانوع» سخنگوی جنبش حماس گفت: تعدیها و اقدامات رعبآور اشغالگران صهیونیست و شهرکنشینان در محله شیخ جراح و ضدملت ما در شهر قدس اشغالی گواهی بر خوی وحشیانه و تجاوزکارانه اشغالگران است. وی افزود: این حملات ادامهدار، نشاندهنده میزان رنجی است که ساکنان شهر قدس میبرند. القانوع بیان کرد: رفتار تجاوزکارانه مستمر ضدساکنان محله شیخ جراح و تلاش صهیونیستها برای بیرون راندن آنها از منطقه و مصادره منازل آنها، تشدید رویارویی با اشغالگران و تقویت پایداری ساکنان قدس را به منظور درهم شکستن طرحهای اشغالگران طلب میکند.
* هراس صهیونیستها از تشدید درگیریها در قدس اشغالی
در پی تشدید درگیریها و افزایش احتمال بروز تنش در اطراف مسجدالاقصی، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد درهای مسجدالاقصی از روز سهشنبه تا اطلاع ثانوی به روی شهرکنشینان صهیونیست بسته خواهد بود. منبع مذکور اشاره کرد این تصمیم در پی تشدید تنش و درگیریها در قدس اشغالی و هشدارها نسبت به احتمال وخیمتر شدن اوضاع بویژه در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان اتخاذ شده است. این در حالی است که شهرکنشینان صهیونیست با صدور فراخوانهایی خواستار تعرض گسترده و جمعی به مسجدالاقصی در روز 28 ماه مبارک رمضان شدهاند. در طرف مقابل، فلسطینیان نیز خواستار حضور گسترده در مسجد مبارک الاقصی بویژه در روزهای باقیمانده از ماه رمضان و 28 این ماه مبارک به منظور مقابله با اشغالگران اسرائیلی شدهاند.
* رژیم آپارتاید صهیونیستی
سرکوب فلسطینیهای ساکن منطقه شیخ جراح در شرایطی رخ میدهد که دیدهبان حقوق بشر هفته گذشته در یک گزارش تاریخی رژیم صهیونیستی را «آپارتاید» خواند و خواستار تحریم مقامهای آن شد. به نوشته رسانههای غربی از قبیل گاردین و رویترز، عنوان گزارش ۲۱۳ صفحهای دیدهبان حقوق بشر «یک آستانه نقض شده؛ مقامهای اسرائیلی و جنایات آپارتاید و آزار و ستمگری» است. طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر با توجه به مفاد اساسنامه رم، رژیم صهیونیستی از نظر قانونی و حقوقی از شرایط اطلاق جنایت آپارتاید برخوردار است. بنا بر گزارش دیدهبان حقوق بشر، مقامهای صهیونیست در درون اسرائیل (فلسطین اشغالی) که بیشتر از یکدهم ساکنانش را فلسطینیان تشکیل میدهند و همچنین در اراضی اشغال شده، در تلاش برای حداکثرسازی اراضی برای یهودیان و استقرار فلسطینیان در مراکز بسیار پرجمعیت و محدود جغرافیایی بودهاند. طبق یافته تحقیقی دیدهبان، مقامهای تلآویو برای کم کردن «تهدید جمعیتی» فلسطینیان در قبال اسرائیل، سیاستهایی را در پیش گرفتهاند تا پیشی گرفتن جمعیت فلسطینیان، آینده «دولت یهودی اسرائیل» را به خطر نیندازد.
دیدهبان حقوق بشر در بخش دیگری از این گزارش تحقیقاتی مینویسد: «(مقامهای اسرائیلی) به صورت سیستماتیک علیه فلسطینیان اقدامات تبعیضآمیز انجام میدهند و این موضوع در اراضی اشغالی شامل سرزمینهای کرانه باختری به شدیدترین حالت در جریان است».
«کنت بوث» مدیر اجرایی دیدهبان حقوق بشر با تاکید بر اینکه این اقدامات تنها «اشغالگری تجاوزگرانه» نیست، اعلام کرد: «این سیاستها به اسرائیلیهای یهودی هر جا که باشند همان حقوق و مزایا را میدهد اما در قبال فلسطینیان هر جا که باشند تبعیض قائل میشود». دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود از دادستان دیوان کیفری بینالمللی خواست درباره یافتههای دیدهبان تحقیق و عاملان آنها را محاکمه کند.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر اعلام شده است مقامهای اسرائیلی دست به جنایات آپارتاید و آزار و ستمگری علیه فلسطینیان زدهاند. «عمر شکیر» مدیر بخش اسرائیل و فلسطین دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد: «این صریحترین یافتهای است که دیدهبان حقوق بشر درباره رفتار ۳۰ ساله اسرائیل به آن رسیده است. ما در این یافته درباره آزارها و سوءرفتارهای این رژیم مستندانی جمعآوری کردهایم».
به گفته او، دیدهبان حقوق بشر تا پیش از این بررسیهای ۳۰ ساله و مستندات آن، هرگز به صورت مستقیم مقامهای اسرائیل را به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم نکرده بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
وزیر دفاع ترکیه: اجازه نمیدهیم یونان به حقوقمان تجاوز کند
وزیر دفاع ترکیه که در لیبی به سر میبرد، در جمع نظامیان ترکیه در این کشور گفت نظامیان ترکیه تا زمان برگزاری انتخابات لیبی در ماه سپتامبر در این کشور خواهند ماند. «حلوصی آکار» مدعی شد وظیفه این نیروها حفظ صلح در لیبی است. وی همچنین به فعالیتهای ترکیه در دریای مدیترانه و توافق ترسیم مرزهای دریایی با لیبی در این دریا اشاره کرد و گفت: آنکارا به فعالیتهای خود در چارچوب توافق همکاری دریایی با لیبی ادامه خواهد داد و تلاشهای یونان برای بیاثر کردن این توافق راه به جایی نخواهد برد. آکار تأکید کرد ترکیه اجازه تعدی به حقوق خود در دریای مدیترانه را به یونان نخواهد داد. ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی ۱۱ آذر ۱۳۹۸ با امضای توافقنامهای حریم بخشی از مرزهای دریایی میان خود در شرق مدیترانه را مشخص کردند. این توافقنامه با اعتراض دولت یونان، قبرس یونانینشین و دولت تحت امر «خلیفه حفتر» در لیبی مواجه شد. ترکیه سالهاست به دنبال حفاری و استخراج منابع نفتی و گازی از شرق دریای مدیترانه است.
***
پارلمان ارمنستان با نخستوزیری مجدد پاشینیان موافقت نکرد
مجلس ملی ارمنستان «نیکولای پاشینیان» رئیس موقت کابینه وزرای این کشور را برای سمت نخستوزیری انتخاب نکرد و به این ترتیب، نخستین گام برای آغاز روند انحلال پارلمان ارمنستان برداشته شد. طبق اطلاعات منتشره، تنها یکی از نمایندگان حاضر در نشست روز دوشنبه پارلمان از نامزدی پاشینیان حمایت کرد، 3 نفر مخالفت کرده و 75 نماینده نیز رأی ممتنع دادند. بر اساس قانون اساسی ارمنستان، اگر نخستوزیر در نتیجه ۲ بار رأیگیری مورد تأیید نمایندگان پارلمان قرار نگیرد، تشریفات برای انحلال پارلمان آغاز میشود تا مقدمات لازم برای برگزاری انتخابات مجدد پارلمانی فراهم شود. دومین مرحله رأیگیری قرار است 10 ماه مه (20 اردیبهشتماه) انجام شود. دولت ارمنستان پس از اعلام برکناری پاشینیان از سمت نخستوزیری به منظور برگزاری انتخابات پیش از موعد پارلمانی در این کشور، استعفا کرد. البته اعضای کابینه وزرا تا شکلگیری ترکیب جدید دولت، به صورت موقت در سمتهای خود انجام وظیفه میکنند.
***
حادثه ریزش پل قطار شهری در مکزیکوسیتی با ۱۵ کشته و دهها زخمی
حادثه ریزش پل قطار شهری در مکزیکو سیتی، پایتخت مکزیک هنگام عبور قطار بر روی خیابان موجب مرگ حداقل 15 و زخمی شدن 70 نفر دیگر شد. بر اساس این گزارش، مقامهای رسمی مکزیکوسیتی اعلام کردند در پی وقوع این حادثه نیروهای امداد و نجات به محل اعزام شدند. این حادثه دوشنبه شب به وقت محلی به وقوع پیوسته است. یک فیلم ویدئویی دراماتیک لحظه سقوط پل و فرو ریختن قطار روی خودروهای عبوری در جاده زیر پل را نشان داده است. شهردار مکزیکوسیتی گفته است در این حادثه حداقل 15 نفر کشته و یک خودرو نیز زیر آوار گرفتار شده بود. خط 12 متروی شهر مکزیکوسیتی زمانی ساخته شده که مارسلو ابرارد، وزیر خارجه فعلی مکزیک، شهردار بوده است.
***
رایزنی رئیس پارلمان عراق با مقامات اقلیم کردستان
«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق در سفر به اربیل با «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات کردستان، «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان و «مسرور بارزانی» نخستوزیر اقلیم کردستان دیدار و گفتوگو کرد. وی در دیدار مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان اوضاع و آخرین تحولات سیاسی در بغداد و اربیل از جمله انتخابات زودهنگام و لزوم تامین شرایط مناسب و تکمیل همه نیازهای لازم را برای اجرای آن بررسی کرد. ۲ طرف ضمن تاکید بر اهمیت همکاری برای مقابله با چالشهای امنیتی، اقتصادی و سیاسی مشترک، درباره برخی مسائل دارای اهمیت مشترک رایزنی کردند. الحلبوسی سپس با نیچروان دیدار کرد. ۲ طرف درباره اوضاع عمومی عراق، انتخابات زودهنگام، احتمالات درباره نقشه ائتلافهای سیاسی در آینده، روابط بین اربیل و بغداد، خطرات گروه تروریستی داعش و تحرکات آن، همکاری و هماهنگی بین طرفها در چارچوب امنیت و ثبات علاوه بر اوضاع منطقه و سایر مسائل رایزنی کردند. رئیس پارلمان عراق در دیدار با مسرور بارزانی نیز درباره آخرین تحولات در عراق و منطقه بویژه آمادگیها برای انتخابات آتی عراق و ایجاد راههای تضمینکننده برگزاری آزادانه و سالم انتخابات به گونهای که حقوق و آرمانهای همه طیفهای عراق را تضمین کند، رایزنی کرد.
***
مصر با فرانسه قرارداد خرید ۳۰ جنگنده رافال را امضا کرد
وزارت دفاع مصر از امضای قراردادی با فرانسه برای خرید ۳۰ جنگنده رافال خبر داد. به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، وزارت دفاع مصر در بیانیهای اعلام کرد: ارتش مصر با شرکت داسو اویاسیون فرانسه قراردادی را برای خرید ۳۰ جنگنده رافال امضا کرد که هزینه آن از طریق یک وام که مدت بازپرداختش حدود ۱۰ سال خواهد بود، پرداخت میشود. سایت فرانسوی Disclose فاش کرد ارزش این قرارداد به حدود 9/3میلیارد یورو میرسد. این قرارداد بین نیروهای مسلح مصر و شرکت «داسو أفیاسیون» فرانسه منعقد شده است. در این بیانیه آمده است: این جنگندهها از تواناییهای بالایی برخوردارند که از جمله آن توانایی انجام مأموریتهایی در مسافت طولانی و داشتن سامانه تسلیحاتی پیشرفته و توانایی بالا در رزمایش است. مصر سال ۲۰۱۵ نیز قراردادی را برای خرید ۲۴ جنگنده رافال با فرانسه امضا کرد در این راستا فلورنس پارلی، وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد معامله فروش ۳۰ جنگنده رافال به مصر به حفظ ۷۰۰۰ فرصت شغلی در فرانسه در طول ۳ سال کمک میکند.
ارسال به دوستان
واکنش مقامات یمن به سناریوهای سیاسی علیه صنعا
گروه بینالملل: در حالی که طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر ابتکارات جدید سازمانهای بینالمللی و اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره پایان دادن به تجاوز عربستان به یمن در قالب ائتلاف عربی منتشر شده است، مقامات دولت یمن در واکنشهای مختلف، مخالفت خود را با هرگونه طرحی که علیه منافع مردم یمن باشد اعلام کردند.
* واکنش انصارالله به تحرکات بینالمللی درباره یمن
به گزارش «وطنامروز»، «محمد عبدالسلام» رئیس هیأت مذاکرهکننده یمن و سخنگوی جنبش انصارالله بامداد دیروز به اخبار منتشرشده درباره تصمیم جدید شورای امنیت برای پایان دادن به جنگ یمن واکنش نشان داد. سخنگوی انصارالله در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر در این باره نوشت: «از یک نبرد محدود صحبت میکنند و [کشور] محاصره شده یمن را رها کردهاند. این محدود کردن درگیری نهتنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه آن را تشدید میکند و فایدهای برای برقراری صلح ندارد و زمان جنگ را به درازا میکشد». اشاره رئیس هیأت مذاکرهکننده یمن به اظهارات مقامات آمریکایی بود که هنوز محدود به نبرد مأرب است و محاصره و درد و رنج مردم این کشور در آن نادیده گرفته شده است. عبدالسلام در ادامه گفت: «هر گونه فعالیت جدید شورای امنیت قابل تحقق نخواهد بود مگر اینکه ابتدا در خدمت به مصلحت مردم یمن باشد». وی ادامه داد: «مردم یمن به کسی که حقوق آنها را در زمینه امنیت، صلح و حاکمیت مراعات نمیکند، توجهی نمیکنند». در عین حال محمدعلی الحوثی، عضو ارشد شورای عالی سیاسی یمن نیز در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر در این باره نوشت: «ما یک نگرش برای حلوفصل و صلح داریم؛ میخواهیم به این نگرش ما برای حلوفصل در شورای امنیت گوش فرا داده شود». این اظهارات پس از آن است که شامگاه دوشنبه شبکه «المیادین» به نقل از منابع خود گزارش داد تحرکاتی در سطح بینالمللی و سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ یمن در حال انجام است. المیادین خبر داده بود رایزنیهای بینالمللی به دنبال یک الگوی جایگزین برای قطعنامه ۲۲۱۶ است که این تصمیم زمینه را عملا برای پایان دادن به کار «عبدربه منصور هادی» رئیس دولت مستعفی یمن فراهم خواهد کرد. از سوی دیگر «عبدالملک العجری» عضو هیأت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن گفت سفر فرستادگان سازمان ملل و آمریکا در امور یمن به مسقط در تلاش برای توقف جنگ یمن و از سرگیری مذاکرات سیاسی شکست خورد. العجری در حساب توئیتری خود نوشت: «در رسانهها گفته میشود فرستادگان آمریکا و سازمان ملل از مسقط دست خالی برگشتند اما صحیحتر آن است بگوییم آنها دست خالی آمده بودند». مارتین گریفیتس، فرستاده سازمان ملل در امور یمن و تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا در یمن در سفری به مسقط با مقامات عمان دیدار کرده و با آنها درباره دستیابی به توافقی برای برقراری آتشبس در یمن گفتوگو کردند.
* جنگ در جبهه متجاوزان
در همین حال منابع محلی در استان مأرب گزارش دادند نیروهای صنعا موفق به کنترل همه مناطق صحرایی میان شمال شهر مأرب و شرق استان الجوف شدهاند و این مناطقی است که نیروهای ائتلاف پس از کنترل نیروهای صنعا بر استان الجوف از آن در جنگ استفاده میکردند. این منابع بیان کردند: نیروهای صنعا عملیات گستردهای را علیه آخرین مواضع نیروهای ائتلاف در صحرای «جدافر» از توابع مناطق «خب و الشعف» در شرق استان الجوف انجام دادند و پس از نبرد سنگین، نیروهای صنعا موفق به کنترل همه مناطق صحرایی «جدافر» و جاده مواصلاتی میان استانهای مأرب و الجوف شدند که این در قطع خطوط امدادرسانی نیروهای ائتلاف به شهر مأرب نقش بسزایی دارد. این منابع بیان کردند: نیروهای ائتلاف سعودی متحمل تلفات و خسارات سنگین در جریان نبرد پاکسازی صحرای جدافر شدند. پیشرویهای نیروهای صنعا در سایه فروپاشی مداوم نیروهای ائتلاف در اطراف شهر مأرب رخ میدهد. در همین حال منابع یمنی از درگیری داخلی بین نیروهای وابسته به امارات در شهر «المخا» در استان تعز یمن خبر دادند و اعلام کردند دامنه اختلافات میان این گروهها روزبهروز بیشتر میشود. همزمان منابع محلی در شهر «الخوخه» در جنوب استان الحدیده هم از درگیری میان نیروهای وابسته به ائتلاف سعودی در این شهر خبر دادند و اعلام کردند در این درگیری که میان گروه موسوم به «لواء تهامه» و گروه وابسته به «طارق عفاش» رخ داده است، ۳ غیرنظامی کشته و ۲ غیرنظامی دیگر زخمی شدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|