|
اسامی منتشرشده کذب است
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به انتشار اسامی تأیید صلاحیتشده انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: اسامی منتشرشده در فضای مجازی و برخی رسانهها حقیقت ندارد و شورای نگهبان کاملا این اخبار را تکذیب میکند. وی افزود: ما در حال بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری هستیم و پس از حصول نتیجه اسامی افراد تأیید صلاحیت شده را اعلام خواهیم کرد، از مردم و رسانهها تقاضا داریم به اخبار غیرموثق و کذب استناد نکنند.
ارسال به دوستان
دو، هیچ !
ماحصل 8 سال حاکمیت دولت ائتلافی روحانی و اصلاحطلبان چه بوده است؟ 2 دولت برای اعتدال و اصلاحات، هیچ برای مردم
یونس مولایی: زمانی که در پنجمین روز مهلت ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری، ساختمان وزارت کشور میزبان انبوه چهرههای سیاسی شد برای بسیاری از ناظران عمومی مجموعهای از سوالات طرح شد. از یکسو بسیاری از چهرههایی که پیش از این اعلام کرده بودند در این انتخابات نامنویسی نخواهند کرد و قبول کرسی ریاستجمهوری را در شرایط فعلی کاری خلاف حکم عقل میپنداشتند جزو نخستین کسانی بودند که برای ثبتنام حاضر شدند و از سوی دیگر تعدد حاضران در صحنه نشان از آن میداد که هرقدر هم شرایط کشور پیچیده و سخت باشد باز هم چهرههایی با اندک سابقه مدیریتی و وجاهت سیاسی وجود دارند که خود را برای رسیدن به عالیترین مقام اجرایی کشور شایسته بدانند. در این میان اما آنچه بیش از همه سوالبرانگیز بود صف طویل وزیران، مدیران و حامیان سیاسی روحانی بود. شاید از همین رو بتوان پرسش از چرایی و انگیزه حضور افرادی که بیشترین نزدیکی سیاسی را به روحانی داشته و بالاترین مقامها را در دولت او در اختیار داشتهاند را سوالی مهم دانست. دقیقا در شرایطی که ناکارآمدی دولت به بالاترین و صدالبته مشهودترین سطح خود رسیده است معاون اول یا وزیران و دیگر مسؤولان دولتی با چه انگیزهای ریسک قرار دادن خود در معرض افکارعمومی را پذیرفتند؟ آیا آنها در بیسابقهترین شرایط سخت اقتصادی که معیشت طبقات محروم و متوسط جامعه را با چالشهای بعضا جبرانناپذیری مواجه کرده است باز هم تمایل دارند حتی به قیمت عصبانی شدن مردم به تکرار ادعاهای پیشین خود بپردازند و اقبالشان را برای کسب آرای مردم با ایجاد دوقطبیهای کاذب بیازمایند؟ به بیان سادهتر اسحاق جهانگیری به عنوان مهمترین نماینده دولت مستقر که پیش از این با وعدهها و ادعاهای بزرگ در انتخابات 96 حاضر شده بود با چه انگیزهای یک بار دیگر مقابل افکار عمومی میایستد و با طرح ادعای مضحک کمبود اختیار، از مردم میخواهد تا این بار او را به جای رئیسش به کرسی بنشانند؟
البته چنین مسالهای محدود به مدیران دولتی نمیشود؛ اصلاحطلبان به عنوان حامیان اصلی و مسببان روی کار آمدن روحانی هم با تمام توان خود در صحنه انتخابات حاضر شدهاند. آنها که در 2سال گذشته همواره در تلاش بودند با طرح گزاره تشریفاتی و تدارکاتچی بودن قوه مجریه عملکرد روحانی را توجیه کنند، چگونه برخلاف ادعاهایشان بار دیگر برای به دست گرفتن این قوه خیز برداشتهاند؟یقینا در پاسخ به مجموعه این تناقضها باید به مسائل متعددی نظر داشت اما اختصاریترین جواب را شاید بتوان در نسبت میان اندوختههای دولت و ملت یافت؛ اندوختههای نابرابری که در یکسو برای دولت و مجموعه حامیانش امتیازات فراوانی داشته و عملا برای عموم جامعه جز ضرر و خسارت ارمغان دیگری به همراه نیاورده است.
***
هیچ برای مردم!
تمام دولتهای پس از پیروزی انقلاب فارغ از رئیس، جناح و مجموعه مدیرانشان در بازه حکمرانی 8 سالهای که داشتهاند با مجموعهای از موفقیتها و ضعفها عمر خود را به پایان رساندهاند اما در این قاعده میتوان دولت یازدهم و دوازدهم را مثالی نقض دانست. روحانی در شرایطی در سال 92 با حداقلیترین درصد رای ممکن در میان روسایجمهور (7/50درصد) راهی پاستور شد که رشد یکباره نرخ ارز در سالهای ابتدایی دهه90 و تحمیل تحریمهای خارجی به او این امکان را داد تا با طرح ایده سیاست خارجی، مردم را به انتخاب خود راغب کند؛ مسالهای که البته پس از انتخابات نیز ادامه پیدا کرد و او با پیوند زدن همه چیز به متغیری با عنوان مذاکره خارجی و توافق هستهای، جامعه را به ۲ بخش حامیان و منتقدان خویش تقسیم کرد. در این دوگانه هرکسی یا حامی دولت و سیاستهایش شناخته میشد یا اگر نقدی به دولت وارد میکرد به طرفداری از تحریم متهم میشد؛ دوگانهای که در نهایت توانست استقرار روحانی را در پاستور برای 4سال دوم نیز تمدید کند. در این مسیر البته روحانی بیشترین حمایت را از سوی نظام نیز با خود داشت تا جایی که به اقرار حامیان شناختهشدهاش، اختیاراتی که به وی تفویض شد تا به حال به هیچ رئیسجمهوری داده نشده بود. با این حال موقعیت جامعه نهتنها در 8 سال گذشته و به رغم توافق هستهای بهبودی پیدا نکرد که بسیاری از مردم بازگشت به شرایط دشوار سال91 را آرزویی دور و دستنیافتنی برای خود میبینند. توافق هستهای که در سالهای ابتدایی از آن به عنوان مسبب رشد و توسعه و رفاه عمومی یاد میشد در بازه 3 ساله اصلیاش با حداقلیترین آوردهها همراه بود و در نهایت در شرایطی که ظریف امکان خروج دولت جدید آمریکا از آن را مضحک و غیرواقعی میخواند با تصمیم ترامپ به اغما رفت و حالا در ماههای پایانی دولت کماکان مذاکرات پیرامون احیای برجام با انبوهی از اما و اگرها مواجه است. در چنین شرایطی در سال پایانی دولت، مردم در مقایسه شرایطشان با سال ابتدایی دولت با سفره کوچکتر شدهای روبهرو هستند که در سایه سیاستهای دولت به وجود آمده است. اگر روزگاری افزایش 3برابری نرخ ارز باعث شد روحانی با گرفتن کلید حل مشکلات در دست خود به عنوان پیروز انتخابات راهی پاستور شود، حالا در سال پایانی دولت، مردم شاهد افزایش 10 برابری نرخ ارز و تورم 60 درصدی مواد غذایی هستند. مضاف بر اینها تقریبا هیچ سیاست رفاهی و حمایتی مهمی از سوی دولت اجرا و پیادهسازی نشد تا مدیریت اشرافی دولت تنها با تمسخر طرحهایی همانند مسکن مهر و «مزخرف» خواندن آنها آرزوی خرید خانه را حتی برای طبقه متوسط جامعه محال و دستنیافتنی کند. یقینا مصادیق و نتایج ناکارآمدی دولت را میتوان بیش از این ادامه داد اما یادآوری همین مثالها بهاندازه کافی این واقعیت را تایید میکند که مردم در پایان 8 سال دولت روحانی هیچ آوردهای در زندگی خود نداشتهاند و همین امر به فراگیری سرخوردگی در جامعه بویژه بخشهایی که برای حل مشکلات زندگیشان به روحانی رأی دادند منتهی شده است.
***
۲ دولت برای غربگرایان
واقعیت انکارناپذیری که به موازات فقدان دستاورد برای مردم نمیتوان از آن چشمپوشی کرد به دست گرفتن 2دوره متوالی قوه مجریه و یک دوره قوه مقننه در سایه فضاسازی و طرح مساله اشتباه غربگرایان در سال92 بود. به عبارتی اگر این چاه برای مردم آبی نداشت برای غربگرایان به اندازه کافی نان داشت. آنها این فرصت را پیدا کردند تا در عالیترین سطح اجرایی و قانونگذاری قدرت را به دست بگیرند و نهایت امر با ادعاهایی همانند آنچه در ماههای گذشته بارها از سوی دولتمردان تکرار شد یعنی وجود مزاحمتهای ترامپ و فقدان برجام از پاسخگویی نیز فرار کنند.
در این میان هر چند اصلاحطلبان تلاش دارند با فاصلهگذاری با دولت و اعلام برائتهای صوری از عملکرد دولت، حساب خود را از روحانی جدا کنند اما نمیتوانند منکر این واقعیت شوند که همین دولت و دوقطبیسازی غیرواقعبینانهاش در عرصه سیاست خارجی بود که به آنها این امکان را داد تا پس از 10سال شکست در انتخاباتهای متعدد، بار دیگر در عالیترین سطح قدرت قرار گیرند و عمده سمتهای عالی دولتی را کسب کنند؛ مسالهای که در نزاع میان رئیس دفتر رئیسجمهور با صادق خرازی نیز تایید شد. بهمنماه سال گذشته و پس از آنکه صادق خرازی از عملکرد روحانی اعلام برائت کرد و از حمایت نکردن مجدد از کاندیدای نیابتی خبر داد، محمود واعظی خطاب به او و دیگر اصلاحطلبانی که ساز جدایی از دولت میزدند، گفت: آنها با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشتند و فعالیتهای آنها در چه حدی بود. این دولت همفکران آنها را در استانداریها و سمت معاونت وزیر به کار گرفت و امروز به جای تشکر، طلبکار هم شدهاند و حرفهای بیربط میزنند و الان که زمان انتخابات شده در پی یکسری حرفهای بیپایه و اساس هستند.
بر همین اساس اصلاحطلبانی که پیش از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور با نشان دادن عدم تعهدشان به منافع ملی و آشوبآفرینیهای سال 88 عملا از صحنه مناسبات سیاسی حذف شده بودند با روی کار آمدن دولت یازدهم نهتنها مهمترین سمتها را کسب کردند که حتی بیشترین مواهب اقتصادی را نیز برای خود ذخیره کردند به گونهای که اکنون بسیاری از اقوام و خویشاوندان مقامات عالیرتبه دولتی همانند فرزند برخی وزرای سابق و برادران رئیسجمهور و معاول اول رئیسجمهور به علت جرائم مالی محکومیت قضایی گرفتهاند.
بر همین اساس شاید چندان عجیب به نظر نرسد که مقامات عالیرتبه دولتی و جریان اصلاحات با تمام توان برای کسب مجدد جایگاه ریاستجمهوری خیز برداشتهاند و ابایی از طرح وعدههای جدید بدون عذرخواهی از مردم بابت عملکرد سراسر خسارتبارشان در 8 سال گذشته ندارند. 8 سال گذشته اگر برای مردم هیچ نداشته، برای غربگرایان ۲ دولت با امتیازات حداکثری را به ارمغان آورده است که اکنون نیز برای تمدید مجدد آن با چهرهای جدید خیز برداشتهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
قدردانی گروههای فلسطینی از رهبر انقلاب در پی سخنرانی روز جهانی قدس
گروههای مقاومت و جریانهای فلسطینی با ارسال نامههایی جداگانه به حضرت آیتالله العظمی خامنهای، از مواضع رهبر حکیم انقلاب در روز قدس امسال تشکر کردند. به گزارش تسنیم، گروهها و جریانهای مقاومت فلسطینی با ارسال نامهها و پیامهای مکتوب جداگانه، از سخنرانی و مواضع رهبر انقلاب در روز قدس تشکر کردند. در این نامهها ضمن تشکر و قدردانی مجدد از مواضع جمهوری اسلامی ایران و رهبر انقلاب در حمایت از مقاومت مردم فلسطین و به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی، بر ادامه راه مقاومت تا آزادی قدس شریف تأکید و بیانات رهبر انقلاب در روز قدس امسال، نقشه راه آزادسازی فلسطین خوانده شد. جبهه مردمی آزادیبخش فلسطین، جنبش فتح انتفاضه، جبهه مبارزه مردمی فلسطین و ائتلاف نیروهای فلسطین در این نامهها ضمن تأکید بر نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان محور اتحاد و مقاومت بین کشورهای اسلامی، نام و یاد شهید حاجقاسم سلیمانی را در زنده نگه داشتن آرمان فلسطین گرامی داشتند.
***
برنامه هفتم باید بر اساس اولویتهای اصلی مردم تدوین شود
رئیس مجلس شورای اسلامی با برشمردن اولویتهای مجلس و چگونگی پرداختن به این اولویتها، عنوان کرد: در این زمینه، اصلاح آییننامه داخلی مجلس و نحوه تدوین برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار دارد. محمدباقر قالیباف در نشست شورای هماهنگی مجلس شورای اسلامی متشکل از اعضای هیأترئیسه و رؤسای کمیسیونها، با تأکید بر ضرورت اولویتبندی در مجلس برای تحقق شعار سال، عنوان کرد: مرکز پژوهشهای مجلس در این زمینه اولویتهای کشور را احصا کرده و گزارش آن در صحن برای نمایندگان ارائه میشود تا اولویتهای مجلس بویژه در زمینه نظارت بر 6 قانون تصویبشده در حوزه تولید مشخص شود. رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این گزارش در ۲ بُعد نظارت و تقنین خواهد بود و کمک خواهد کرد تا موضوعاتی که اولویت دارند شناسایی شوند. قالیباف با برشمردن اهمیت تدوین قانون برنامه 5 ساله هفتم توسعه، یادآور شد: امسال سال پایانی قانون 5 ساله ششم است و ما باید با دقت قانون برنامه هفتم را تدوین کنیم تا دولت آینده بر اساس این ریلگذاری در حوزه اجرا حرکت کند. در این حوزه نیز باید اولویتها را مد نظر داشت تا بر این اساس سیاستگذاریها انجام شود.
***
جهانگیری درخواست مرخصی کرد!
معاون اول رئیسجمهوری برای تمرکز بر انتخابات و استفاده نکردن از امکانات و فضای کار دولت، از رئیسجمهوری درخواست مرخصی کرد. به گزارش فارس، معاون اول رئیسجمهوری برای تمرکز بر انتخابات و استفاده نکردن از امکانات و فضای کار دولت، از رئیسجمهوری درخواست مرخصی کرد. پس از ثبتنام اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاستجمهوری، وی برای تمرکز بر انتخابات ۱۴۰۰ و استفاده نکردن از امکانات و فضای کار دولت درخواست مرخصیاش تا روز انتخابات را به رئیسجمهوری داده است. او اکنون منتظر پاسخ حسن روحانی به این درخواست است.
***
اسماعیل هنیه:
پیام تشکر و درود خود را به رهبر انقلاب و ملت ایران اعلام میکنیم
مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل در گفتوگوی تلفنی با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، با تبریک پیروزیها و موفقیتهای فرزندان غیور ملت فلسطین و حماس به عنوان یکی از نیروهای مهم و تاثیرگذار در جهاد ارزشمند و تعیینکننده فلسطین، گفت: مردم شریف فلسطین بیش از ربع قرن در برابر جنایتهای رژیم غاصب صهیونیستی مقاومت کردهاند، با این جنایتکاران جنگیدهاند و شهید دادهاند و نشان دادند که پرچمدار بیداری اسلامی هستند. علیاکبر ولایتی با گرامیداشت یاد سردار سلیمانی، شهید راه قدس که جان خود را در این راه نثار و خدمات بزرگی به برادران فلسطینی ارائه کرد، به روح پاک شهدای گرانقدر مقاومت و همه شهیدان ادای احترام کرد.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس هم ضمن قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در مساله فلسطین، گفت: از مواضع و مطالب ارزشمند و قوی جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنم و مایل هستم از طریق جنابعالی به مقام معظم رهبری و ملت ایران سلام و درود بفرستم و تاکید کنم که جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای پیشرو برای حمایت از آرمان فلسطین و قدس شریف است و به لطف خداوند در سنگر نخست امت اسلامی برای دفاع از قدس، ارزشهای اسلامی و فلسطین حضور داریم.
***
۱۰۰۰ فروند پهپاد تحویل ارتش میشود
توافقنامه راهبردی توسعه و ارتقای توان پهپادی و تجهیزات منصوب بر آنها در ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش و امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ستاد فرماندهی ارتش امضا شد. به گزارش تسنیم، در فاز نخست این توافقنامه، در مدت زمان کوتاهی، هزار فروند پهپاد توسط وزارت دفاع تولید و به ارتش تحویل میشود. در آیین امضای این توافقنامه، امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش گفت: امروز یک قرارداد بسیار خوب و مبارک با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امضا شد. این قرارداد یک نقش اساسی در ارتقای کمی و کیفی قدرت پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح ایفا خواهد کرد. وی تصریح کرد: این قرارداد هم از نظر تعداد و هم از نظر تنوع و کیفیت، قدرت پهپادی ارتش جمهوری اسلامی را تا حد بسیار بالایی ارتقا خواهد داد. در ادامه امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه امروز پهپادها نقش بسیار مهمی در ابعاد مختلف رزم اعم از شناسایی، رزمی و پهپاد هدف دارند، افزود: امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حوزه پهپادی در رده پنجم یا ششم قدرتهای دنیا قرار دارد و ما در تأمین پهپادهای پیشرفته مورد نیاز نیروهای مسلح خودکفا هستیم.
ارسال به دوستان
یک هفته مانده به زمان اتمام توافق 3 ماهه ایران و آژانس، گمانهزنیها پیرامون تعیین وضعیت این توافق در جریان است
دوربینها خاموش؟
سخنگوی وزارت امور خارجه: قانون هستهای مجلس الزامآور است
گروه سیاسی: با نزدیک شدن به اتمام توافق موقت فنی ایران و آژانس، تلاشهای دیپلماتیک و گمانهزنیهای رسانهای حول تمدید این توافق بسیار حیاتی برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی جریان دارد. به گزارش «وطنامروز»، هفته آینده موعد به سر آمدن توافقی است که اسفند سال گذشته با سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران در پی تصمیم کشورمان نسبت به توقف بازرسیهای فراپادمانی به اجرا گذاشته شد. طی این توافق مقرر شد دوربینهای آژانس در تاسیسات هستهای ایران به طور آفلاین فعالیت داشته و آرشیو آن در اختیار ایران باشد و اگرطرف مقابل به تعهداتش عمل نکرد دوربینهای آژانس خاموش شود و آرشیو طی این مدت پاک شود.تصمیم به کاهش سطح بازرسیهای آژانس پس از ارائه فرصتهای بسیار و البته بیحاصل دولت دوازدهم بعد خروج آمریکا از برجام به ۳ کشور اروپایی انگلستان، فرانسه و آلمان برای عمل به تعهداتشان، اتخاذ شد. بر این مبنا مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» معادله یکطرفه و نامتوازن تعهدات در توافق هستهای را معکوس کرد. طبق ماده 6 قانون هستهای مجلس، دولت موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد 1+4 (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآوردههای نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز حاصل از فروش نفت، ۲ ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون (اسفند 99) در مجلس شورای اسلامی، نظارتهای فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند. بر این اساس هرگونه تصمیمگیری درباره تمدید یا خاتمه این توافق باید با مجوز مجلس و نهادهای عالی تصمیمگیر همچون شورای عالی امنیت ملی صورت گیرد. عباس عراقچی، رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی در مذاکرات وین اوایل هفته گذشته اعلام کرد ممکن است ایران تمدید همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در زمینه بازرسی از سایتهای هستهای خود در نظر بگیرد. معاون سیاسی وزارت امور خارجه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «اناچکی» ژاپن در این باره گفت: ایران امیدوار است پیشرفت کافی [در وین] حاصل شود تا به تمدید [توافق با آژانس] نیازی نباشد. وی افزود: اما اگر نیاز شود، ایران در زمان مناسب تمدید را در نظر خواهد گرفت. عراقچی پیش از این گفتوگو و پس از ورود به اتریش برای شرکت در دور جدید مذاکرات، با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مقر آژانس در وین آن هم در فضایی که روزنامه والاستریتژورنال قبل از این ملاقات گزارش داد هیأتی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است به ایران سفر کند، دیدار کرده بود. رافائل گروسی در گفتوگوهای متعدد با رسانههای بینالمللی از خاموش شدن دوربینهای نظارتی آژانس در ایران و توقف کامل اجرای پروتکل الحاقی از سوی کشورمان به انحای مختلف ابراز نگرانی کرده است، از جمله در مصاحبه اخیرش با بلومبرگ اظهار کرد نگران است ایران اطلاعات ضبط شده را در صورت عدم توافق بموقع پاک کند و افزود امیدوار است این اتفاق نیفتد. همچنین وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با اندیشکده شورای آتلانتیک ابراز امیدواری کرد بتوان توافق فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تمدید کرد. او گفت: «امیدوارم به تفاهماتی دست پیدا کنیم تا بتوانیم توافق فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ایران را که اواخر ماه مه منقضی میشود، تمدید کنیم».اهمیت کاهش نظارتهای آژانس در ایران از آنجا برای طرف غربی اهمیت دارد که شبکه خبری بلومبرگ روز جمعه 24 اردیبهشت در گزارشی فاش کرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی سال گذشته میلادی 13 درصد از کل بودجه پادمانی خود را صرف نظارتهای پادمانی ایران کرده و بازرسان آژانس تقریبا یک رکورد را در بازرسی از تأسیسات هستهای ایران به ثبت رساندهاند. بر اساس گزارشی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دیپلماتهای کشورهای عضو ارائه کرده و نسخهای از آن به رؤیت این رسانه آمریکایی رسیده است، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حالی که ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای عضو آژانس سهم بسیار کوچکی از مواد هستهای قابل استفاده برای ساخت سلاح هستهای را در اختیار دارد، سال 2020 میلادی حدود 13 درصد از کل بودجه پادمانی خود (3/22 میلیون یورو از 172 میلیون یورو) را در ایران صرف کرده است. این گزارش همچنین نشان میدهد تعداد بازرسان آژانس در ایران طی سال 2020 با افزایش 6 درصدی در مقایسه با سال 2019 به 285 نفر رسیده که به طور متوسط هر ماه تقریبا 3 مورد بازرسی سرزده از تأسیسات هستهای ایران انجام شده است. در این گزارش همچنین اعلام شده که در سال 2020، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی 161 مورد بازرسی سرزده از تأسیسات هستهای کشورهای عضو آژانس به عمل آوردهاند که بیش از یکپنجم این بازرسیهای سرزده سهم ایران بوده است.
* قانون مجلس الزامآور است
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره نزدیک بودن پایان توافق ۳ ماهه ایران و آژانس و تمدید دوباره آن اظهار داشت: به چند نکته باید توجه کرد؛ اول اینکه قانون مجلس الزامآور است و آنچه بین ایران و آژانس توافق شده، در همان چارچوب است. قانون مجلس توقف دسترسیهای فراپادمانی آژانس بوده و این هم در ۳ ماه گذشته آغاز شده است و الان آژانس بینالمللی انرژی اتمی هیچ دسترسی فراپادمانی ندارد. توافق ما هم این بوده که فیلمها ضبط شود ولی در اختیار آنها قرار نگیرد. یک تصمیم داخلی در ایران بوده است. خطیبزاده افزود: در پایان ۳ ماه میتوانند این نوارها برای همیشه پاک شوند یا تصمیم داخلی گرفته شود که یک ماه یا هر مقداری که دستگاههای فرادستی در موضوع سیاست خارجی تصمیم میگیرند، اینها (توافق) تمدید شود. ادامه داد: آنچه مهم است این است که از همان تاریخی که مجلس مشخص کرده دسترسیهای فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی متوقف شده است و این توافقی که بین ایران و آژانس کردیم برای این است که اگر گفتوگوها به نتیجه رسید، آن نوارها و فیلمها در اختیار آژانس قرار بگیرد. طبیعی است یک موضوع داخلی و یک موضوع بین ما و آژانس است و اینکه ادامه دهیم هم نقض قانون مجلس نخواهد بود. سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: صحبتهایی شده با توجه به پیشرفتهای خوبی که صورت گرفته، به این فرصت فرجهای داده شود که بررسیها در حال انجام است و اگر مذاکرات تا آن روز در مسیر درستی قرار داشته باشد شاید جمهوری اسلامی این تصمیم داخلی را بگیرد ولی در هر ۲ صورت دسترسیهای فراپادمانی به آژانس داده نخواهد شد.
ارسال به دوستان
رئیسی با اشاره به حضورش در عرصه انتخابات، در خواست کرد جلسات کاریاش از رسانه ملی پخش نشود
برای قانون
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه روز گذشته در جلسه شورای عالی قضایی با اشاره به حضورش در عرصه انتخابات، گفت: روش و سنت جاری این بوده کسانی که در زمان تصدی مسؤولیت کاندیدا بودهاند، اخباری که مربوط به انجام مسؤولیتشان میشود پخش میشده اما با اینکه هنوز نظر شورای نگهبان درباره کاندیداها اعلام نشده و زمان تبلیغات آغاز نشده و شرایط عادی است و منع قانونی نیز وجود ندارد، شخصا اصراری بر انتشار سخنان و تصاویرم از جانب رسانه ملی ندارم. به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در ادامه با محکومیت حملات صهیونیستها به مردم بیدفاع غزه، گفت: اخبار نگرانکنندهای که از وضعیت اسفبار مردم فلسطین میرسد، دل هر بیننده و شنوندهای را به درد میآورد. رئیس قوه قضائیه افزود: کشتار زنان و کودکان و تخریب ساختمانها بویژه در مناطق پرجمعیت و ظلم و ستم به ساکنان غزه، بار دیگر انفعال و بیعملی شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای بینالمللی در قبال مردم فلسطین را ثابت کرد. رئیس دستگاه قضا ادامه داد: این حوادث تلخ، مردم فلسطین را از استیفای حقوقشان توسط نهادهای مدعی حقوق بشر ناامیدتر کرده و نشان داد آمریکا و غربیها که این جنایات در برابر چشم آنها انجام میشود، هیچگاه گامی برای احقاق حقوق از دست رفته فلسطینیها برنمیدارند. حجتالاسلام رئیسی بر همین اساس متذکر شد: «مردم فلسطین باید با اتکال به خداوند و اعتمادبهنفس و مقاومت و ایستادگی، دشمن را پشیمان کرده و به عقب برانند». رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: کشورهایی که دنبال عادیسازی با رژیم غاصب صهیونیستی بودند و با تنفس مصنوعی و حمایتها و تأییداتشان به این رژیم مشروعیت مجازی بخشیدند، قطعا در ریختن خون کودکان و زنان بیگناه فلسطینی شریک و سهیم هستند. به نقل از میزان، حجتالاسلام رئیسی همچنین متذکر شد: جنایات صهیونیستها بیپاسخ نمیماند و نیروهای مقاومت سرنوشت فلسطین را با مجاهدت و ایستادگی تعیین خواهند کرد و تشکیل دادگاه استیفای حقوق مردم رنجدیده فلسطین و رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش که در رأس آنها آمریکا قرار دارد، دور نیست.
رئیس دستگاه قضا در ادامه تصریح کرد: برخی تصور میکنند قدرتهای مسلط که امروز هم مانع ابراز خشم و تنفر ملتها علیه صهیونیستها میشوند میتوانند مانع احقاق حق مردم فلسطین شوند اما اراده پولادین فلسطینیها و حقخواهان و عدالتطلبان بزودی در عالم بروز و ظهور مییابد و دست انتقام الهی حق مردم مظلوم فلسطین را خواهد گرفت.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت روز «روابط عمومی»، از روابط عمومیها به عنوان «پل ارتباطی مردم و مسؤولان» یاد کرد و گفت: روابط عمومیها با اطلاعرسانی بموقع، دقیق و صادقانه میتوانند جایگاه و پایگاه اجتماعی نظام اداری را ارتقا بخشیده و زمینه ارزیابی عملکرد دستگاهها و سازمانها توسط مردم را فراهم کنند.
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر توجه به عنصر «تحول» در دیدار مجازی اخیر ایشان با دانشجویان اظهار داشت: همه مسؤولان و دستاندرکاران باید خود را مخاطب فرامین رهبر انقلاب بدانند و تحول و خلاقیت و نوآوری در نحوه انجام وظایفشان را مورد توجه قرار دهند.
رئیس قوه قضائیه بر همین اساس خاطرنشان کرد: باید با بازنگاه به مسیر طی شده، شیوههای جدیدی برای ایفای مسؤولیتهایمان طراحی کنیم و با تحول در روشها تلاش کنیم وضع موجود به وضع مطلوب نزدیکتر شود.
رئیس دستگاه قضا تحول را نیاز امروز جامعه و نظام اداری کشور دانست و تأکید کرد: قوه قضائیه نیز در سال جاری با انگیزه و جدیت بیشتر و تلاش مضاعف اجرای سند تحول قضایی را پیگیری خواهد کرد.
رئیس قوه قضائیه بر همین اساس همکاران دستگاه قضا را به رسیدگی سریع، دقیق و قانونمند به پروندهها بر مبنای حق و عدل و انصاف توصیه کرد و آن را مطالبات مردم از عدلیه دانست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|