|
آمادگی ایران برای درمان مصدومان حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی
رئیس سازمان اورژانس کشور در نامهای خطاب به وزیر بهداشت از آمادگی ایران برای انتقال مصدومان حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه خبر داد. به گزارش فارس، پیرحسین کولیوند در نامهای خطاب به وزیر بهداشت آورده است سازمان اورژانس کشور آمادگی دارد تیمهای فوریت پزشکی و درمانی را جهت کمک به مصدومان و مجروحان این هجوم وحشیانه رژیم غاصب اسرائیل به غزه اعزام کند و تمام توان خود را برای انتقال مصدومان و مجروحان برای مداوا به ایران به کار گیرد.
ارسال به دوستان
مدیریت مهدهای کودک پس از سالها چندگانگی به وزارت آموزش و پرورش واگذار شد
آموزش تخصصی از گهواره
عضو هیأت رئیسه مجلس در گفتوگو با «وطنامروز»: آموزش در مهدهای کودک با مدیریت وزارت آموزش و وپرورش تخصصی میشود
گروه اجتماعی: مهدهای کودک به عنوان یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار نظام آموزشی کشور شناخته میشوند که از ظرفیت بالایی جهت بسترسازی ورود کودکان به فضای اجتماعی - فرهنگی جامعه برخوردار هستند، بر همین اساس داشتن نگاه ویژه و برنامه مدون در چگونگی اجرای پروژههای آموزشی در مهدهای کودک یک امر اجتنابناپذیر به حساب میآید.
اما وجود برخی موارد و تصدیگریهای چندگانه در این بخش مانع سیاستگذاری صحیح آموزشی و در نهایت حرکت صحیح بر ریل آموزش در مهدهای کودک شد تا جایی که در برخی از موارد موجب شد مهدهای کودک از ماموریت ذاتی خود که آموزش نسل آینده مبتنی بر فرهنگ ایرانی- اسلامی بود، دور شوند.
تقسیم وظایف مابین وزارت آموزشوپرورش، سازمان بهزیستی و وزارت صمت عملا این بخش را درگیر کلافی سردرگم کرد که نتیجه آن تنها ضعف در خروجی سیستم آموزش بود، بر همین اساس و با توجه به حساسیت موجود برای ارائه آموزش صحیح به نسل آینده، رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در ارتباط تصویری با وزیر، معاونان، مدیران و رؤسای وزارت آموزشوپرورش در سیوچهارمین اجلاس مدیران آموزشوپرورش، متذکر شدند: «بر اساس گزارشهای رسیده، وضعیت مهدهای کودک به هیچ وجه خوب نیست و نباید به مهدهای کودک نگاه مراکز خدماتی داشت بلکه مراکز مهم آموزشی و پرورشی هستند».
* وجود 17 هزار مهدکودک در کشور
در شرایطی رهبر معظم انقلاب در زمینه ساماندهی مهدهای کودک هشدار دادند که بر اساس آمار تا پیش از کرونا حدود ۷ درصد کودکان زیر ۶ سال یعنی ۶۶۱ هزار کودک در سراسر کشور در مهدهای کودک حضور داشتند که این تعداد از جمعیت کودکان در بیش از 17 هزار مهدکودک و روستا مهد ساماندهی میشدند و ۵۷ هزار مربی در مهدها مشغول فعالیت بودند. این در حالی است که علاوه بر این، برخی آمارهای غیررسمی حکایت از آن دارد که حدود ۴ درصد کودکان نیز در مراکزی متفرقه که مجوز خود را از بهزیستی نگرفتهاند، حضور داشتند.
با ورود کرونا به کشور بسیاری از مهدهای کودک و پیشدبستانیها روزهای سختی را پیش روی خود مشاهده کردند، بر همین اساس تعداد قابل توجهی از این مراکز رو به تعطیلی گذاشتند و آنهایی که تاب مقاومت داشتند مجبور به تعدیل نیرو در یک سال اخیر شدند. رو به تعطیلی گذاشتن مهدهای کودک باعث شد تا بیش از ۸۵ درصد کودکان که در رنج سنی مهدکودک قرار داشتند عملا در آموزش و مهارتآموزی به حال خود رها شوند و برنامه خاصی برای آنان در نظر گرفته نشود. بر همین اساس تغییر نگاه بر روند آموزشی حاکم بر مهدهای کودک امری ضروری و اجتنابناپذیر مینمود، این در حالی است که بر اساس ماده ۲ تبصره ۲ قانون تأسیس مدارس و مراکز آموزشوپرورش غیردولتی، تعیین شاخصهای آموزشی - پرورشی و تدوین محتوا و نظارت بر محتوا از حیث آموزشوپرورش بر عهده وزارت آموزشوپرورش بود و موضوع صدور مجوز و ارائه برنامه برعهده سازمان بهزیستی قرار داده شده بود. از سوی دیگر در این ماده از قانون آمده که تعرفه مصوب برای شهریه مهدهای کودک توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مصوب میشود که زیر نظر وزارت صمت فعالیت میکند.
* استقبال سازمان بهزیستی از تصدی آموزش و پرورش
این ماده از قانون درباره مهدهای کودک دقیقا میزان پراکندگی و عدم یکپارچه بودن فعالیتها در یکی از مهمترین بسترهای آموزشی را به نمایش میگذارد، لذا با توجه به مجموعه این عوامل و ضرورت ساماندهی امور مهدهای کودک با توجه به تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب مبنی بر ساماندهی امور در این بخش، حالا پس از گذشت 8 ماه خبری مبنی بر واگذاری مسؤولیت مهدهای کودک به آموزشوپرورش منتشر شده است؛ موضوعی که پیش از این 27 اسفندماه سال گذشته از سوی وحید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور طی نامهای که به ادارات بهزیستی سراسر کشور ارسال کرده بود، مورد استقبال قرار گرفته و در آن آمده بود در صورت اجرایی شدن این طرح، سازمان بهزیستی دیگر هیچ نقشی در ارتباط با صدور، تمدید و نظارت بر مهدهای کودک نخواهد داشت.
همچنین پیش از این رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرده بود: «با توجه به اینکه فقط صدور مجوز و ارائه برنامه با سازمان بهزیستی است، در سالهای گذشته چالش و اختلاف نظری بین ما و وزارت آموزشوپرورش بوده است. اما درباره نگاهی که وجود دارد و مهدهای کودک به عنوان مراکز خدماتی شناخته میشوند، باید بگویم تعرفه مصوب برای شهریه مهدهای کودک توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تعیین میشود که در وزارت صمت است؛ در حالی که اگر مهدهای کودک را مراکز آموزشی و پرورشی بدانیم موضوع متفاوت خواهد بود. بنابراین باید تغییر نگاه و بازنگری را متولیان امر داشته باشند».
قبادیدانا تاکید کرد: «سازمان بهزیستی پیشنهادی به شورای عالی داده که یک متولی مسؤول مهدها باشد و اعلام میکنیم اگر آموزشوپرورش بپذیرد متولی اصلی مدیریت و اداره صفر تا صد مهدهای کودک باشد، بهزیستی آماده است بخش صدور مجوز و ارائه برنامه را نیز به آموزشوپرورش بسپارد تا علاوه بر شاخصها و نظارت بر مهدها، این موضوع را هم انجام دهد تا یک متولی برای این موضوع باشد و نگرانی مقام معظم رهبری را هر چه سریعتر رفع کنیم».
همچنین در این زمینه طی ۲ روز گذشته جلسهای با حضور نمایندگان وزارت آموزشوپرورش و سازمان بهزیستی برگزار شد که در آن بر موضوع واگذاری مسؤولیت مهدهای کودک به صورت صددرصد به آموزشوپرورش تأکید شده بود.
* مهدهای کودک روی ریل نظارت آموزشوپرورش
از روز گذشته سرانجام مسؤولیت مهدهای کودک پس از کشوقوسهای فراوان به وزارت آموزشوپرورش رسید و از این پس صدور و تمدید مجوز 17 هزار و 500 مهدکودک و روستامهد از سوی وزارت آموزشوپرورش انجام خواهد شد و سازمان بهزیستی در این زمینه دیگر مسؤولیتی ندارد.
به نظر میرسد با ساماندهی مسؤولیت در این بخش و ایجاد یکپارچگی در مدیریت مهدهای کودک، میتوان این توقع را داشت که معیارها و شاخصههای آموزشی کودکان روندی رو به رشد به خود گرفته و زمینه برای ورود کودکان به فضای آموزشی رسمی در کشور بیش از پیش فراهم شود. ظرفیت ایجادشده از سوی وزارت آموزشوپرورش در زمینه نظارت بر مهدهای کودک یقینا میتواند زمینهساز کاهش حواشی موجود در برخی از این مراکز آموزشی باشد و این مراکز بیش از پیش برنامههای خود را منطبق با نظام آموزشی کشور پیش ببرند.
***
مدیریت یکپارچه مهدهای کود با واگذاری به آموزشوپرورش
عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: واگذاری مدیریت مهدهای کودک به وزارت آموزشوپرورش اقدامی درست در راستای آموزش صحیح کودکان و فعالیت اصولی مهدهای کودک است. علیرضا سلیمی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه آموزشوپرورش متولی آموزش در کشور است و فعالیتهای آموزشی چه قبل و چه با ورود دانشآموزان به مدرسه باید از سوی این وزارتخانه انجام شود، افزود: از آنجا که پیش از این فعالیت مهدهای کودک توسط سازمانهایی چون بهزیستی در کنار آموزشوپرورش صورت میگرفت، این روند باعث شده بود فعالیت مهدهای کودک با مدیریت چندگانه مواجه و مشکلاتی در این زمینه ایجاد شود. وی افزود: اکنون که صفر تا صد مدیریت امور مهدهای کودک به وزارت آموزشوپرورش محول شده است، مدیریت این بخش یکپارچه میشود و تصمیمگیریها و برنامهریزی برای آموزش و اداره امور مهدهای کودک تخصصی خواهد شد. عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی به تاثیر مطلوب این اتفاق بر فرآیند آموزش در پیشدبستانیها و مهدهای کودک، تسهیل ثبتنام، چگونگی اخذ شهریه و... اشاره کرد و اظهار داشت: آموزش کودکان قبل از ورود به مدرسه باید از کانال مدیریت آموزشوپرورش انجام شود و در این مسیر چند سازمان تصمیمگیری نکنند. این در حالی است که قبلا مدیریت مهدهای کودک یکپارچه نبود و مشکلاتی را برای اولیای کودکان ایجاد میکرد. سلیمی خاطرنشان کرد: اکنون که وزارت آموزشوپرورش به عنوان دستگاهی مستقل مدیریت مهدهای کودک را عهدهدار شده است باید مسؤولیت خود را به نحو شایسته انجام دهد، چرا که طی یک سال و نیم اخیر شیوع ویروس کرونا فعالیت آموزشی مهدهای کودک و پیشدبستانیها را با چالش روبهرو کرده است. وی با بیان اینکه وزارت آموزشوپرورش باید خود را آماده خدمت در این بخش کند، گفت: بحث جذب مربیان، تجهیز مهدهای کودک به امکانات مورد نیاز، تربیت صحیح و مکانیابی، همچنین یکپارچه کردن مدیریت بخشهای خصوصی و دولتی در این زمینه وظیفه وزارت آموزشوپرورش است که باید در این زمینه اقدامات لازم را به کار گیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
۴۰ درصد فشارخونیها از بیماریشان اطلاع ندارند
معاون دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر کرونا بر برنامههای کنترلی جهت پایش بیماران مبتلا به فشار خون، گفت: فشارخون بالا عامل مستعد شدن ابتلا به «کووید-۱۹» نیست اما اگر فردی که فشارخون بالا دارد به کرونا مبتلا شود عوارض ناخوشایندتری را تجربه میکند. علیرضا مهدوی در گفتوگو با ایسنا افزود: فشار خون بالا یکی از شایعترین علل مرگومیر در تمام جوامع است و در ایران هم ۱۰ علت اول مرگ در کل جمعیت در سال ۱۳۹۵ به ترتیب شامل سکته قلبی، سکته مغزی، دیابت، بیماریهای قلبی ناشی از فشار خون، حوادث مربوط به حملونقل، سایر بیماریهای قلبی، سرطان معده، سایر بیماریهای دستگاه تنفسی، پنومونی و بیماریهای مزمن ریه و برنش (قلبی- ریوی) بوده است. وی افزود: یکی از عوامل اصلی سکتههای مغزی و قلبی افزایش فشارخون شریانی است و مراقبت از آن بسیار مهم است. قانون نانوشتهای برای فشار خون وجود دارد مبنی بر اینکه ۵۰ درصد افرادی که فشارخون بالا دارند از بیماری خود اطلاع ندارند. این قانون ۵۰ درصد همه جا صادق است، هرچند در کشورهای مختلف اندکی تفاوت دارد. مثلا در کشور ما براساس آمار سال ۱۳۹۵ حدود ۴۰ درصد کسانی که فشارخون بالا داشتند از بیماری خود بیاطلاع بودند.
***
آمادگی برای اعزام زائران ایرانی به عراق
معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت از آمادگی این سازمان برای ارائه بستههای متنوع زیارت عتبات در صورت ازسرگیری سفرها منوط به موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد. حجتالاسلام صحبتالله رحمانی با اشاره به برخی اقدامات انجامشده در مدت تعطیلی سفرهای زیارتی، اظهار کرد: بازنگری در نحوه اعزام و جذب زائران، با هدف جذب حداکثری زائران، توجه به زیارت آسان، ارزان و در دسترس و ارائه خدمات مناسب و باکیفیت از جمله این اقدامات بود. رحمانی اضافه کرد: زیارت با کیفیت، معنوی، با حفظ عزت، کرامت، سلامتی و امنیت و سهل و متناسب با شرایط متقاضیان زیارت مهمترین اولویتها در این حوزه قلمداد میشود که امیدواریم مسیر اعزامها به عتبات عالیات با توجه به تمهیدات اندیشیده شده بازگشایی شود. وی در ادامه بیان کرد: امیدواریم با اهتمام به رعایت شیوهنامههای تدوینشده، شاهد اعزام دوباره زائران به عراق باشیم که البته نظر نهایی برای اعزامها به عتبات عالیات منوط به تأیید ستاد ملی مقابله با کروناست. سلامت زائران مهمترین اصل برای ازسرگیری سفرهای عتبات عالیات است. اهتمام به موضوع سلامت زائران در این دوران موجب شد پروتکل و شیوهنامه بهداشتی از سوی کارشناسان وزارت بهداشت، سازمان حج و زیارت و هیأت پزشکی تهیه شود که بعد از تدوین این شیوهنامه در اختیار وزارت بهداشت و امور خارجه و متعاقب آن، کشور عراق قرار گرفت تا پس از توافق ۲ طرف با رعایت بندهای مختلف آن، اعزام از سرگرفته شود. رحمانی تاکید کرد: سازمان حج و زیارت آمادگی کامل از حیث امکانات و برنامهریزیهای اجرایی برای ازسرگیری اعزامها به عتبات عالیات را دارد اما منوط به نظر نهایی ستاد ملی مقابله با کرونا و آمادگی طرف عراقی برای پذیرش زائر است.
***
معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد
آغاز ثبتنام حضوری پایه اولیها از خرداد
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: خانوادهها برای ثبتنام پایه اول در کنار پیشثبتنام، مراجعاتی نیز باید به مدارس داشته باشند. ثبتنام از خردادماه آغاز خواهد شد. حکیمزاده در تشریح برنامهها و فرآیند ثبتنام مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰1-۱۴00 با تأکید بر اینکه امکان ثبتنام الکترونیکی تمام مقاطع تحصیلی فراهم شده است، گفت: خانوادهها برای ثبتنام پایه اول در کنار پیشثبتنام، مراجعاتی نیز باید به مدارس داشته باشند. ثبتنام از خردادماه آغاز خواهد شد و امکان غربالگری پایههای اول و نوآموزان که سال گذشته به دلیل شیوع کرونا کمتر فراهم شد، امسال در روند ثبتنام به واسطه افزایش مراکز سنجش، فراهم شده است. وی افزود: امسال حدود 5/1 میلیون دانشآموز کلاس اولی خواهیم داشت و طبق تمهیدات و افزایش تعداد پایگاههای سنجش، ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی کار سنجش سلامت نوآموزان انجام خواهد شد. حکیمزاده گفت: کودکان در بدو ورود به مدرسه نباید تجربه شکست داشته باشند، بنابراین برگزاری آزمون در مقطع ابتدایی در تمام مدارس ممنوع است. پیشثبتنام پایههای اول دبستان از اول خردادماه و از طریق سامانههای پادا و سیدا آغاز و ثبتنام پایههای بالاتر نیز طبق بازههای مشخص انجام خواهد شد و طبق پیشبینی ما تا مردادماه فرآیند ثبتنام تمام مقاطع انجام میشود.
***
وزارت بهداشت:
برای نوبتدهی واکسن کرونا نیازی به مراجعه حضوری نیست
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: به منظور زمانبندی و نوبتدهی تزریق واکسن «کووید-۱۹»، نیازی به مراجعه حضوری به مراکز بهداشتی یا ثبتنام اینترنتی نیست. این وزارتخانه در اطلاعیهای افزود: این مرکز تنها مرجع ارائه اطلاعات درباره واکسن کرونا و فرآیند واکسیناسیون علیه بیماری «کووید-۱۹» است و رسما اعلام میکنیم که به منظور زمانبندی و نوبتدهی تزریق واکسن «کووید-۱۹»، نیازی به مراجعه حضوری به مراکز بهداشتی یا ثبتنام اینترنتی نیست. همچنین نظر به تسریع فرآیند واکسیناسیون کرونا و آغاز واکسیناسیون هموطنان گروه سنی بالای ۷۵ سال در سراسر کشور و انتشار شایعات و اطلاعات نادرست درباره نحوه اطلاعیابی و مراجعه افراد واجد شرایط برای واکسیناسیون، بدین وسیله به اطلاع هموطنان گرامی میرساند تنها مرجع ارائه اطلاعات درباره واکسن کرونا و فرآیند واکسیناسیون علیه بیماری «کووید-۱۹»، اطلاعیههای رسمی مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که از پایگاه خبری و اطلاعرسانی وبدا به نشانی behdasht.gov.ir و در رسانهها و خبرگزاریهای رسمی کشور منتشر خواهد شد.
ارسال به دوستان
زلزله خراسان شمالی تلفات جانی نداشت
ساکنان مناطق سنخواست، شوقان و جاجرم، واقع در استان خراسان شمالی از بامداد تا پیش ازظهر دیروز ۲۷ اردیبهشتماه شاهد ۲ زمینلرزه و ۱۸ پسلرزه بودند. بنا بر گزارشها، دیروز زمینلرزههایی به بزرگی 5/5 و 4/5 ریشتر با مرکزیت سنخواست، این استان را تحتالشعاع قرار داد. این رخدادها ۳:۳۴ بامداد و پس از آن در 5:24 صبح دیروز اتفاق افتاد. گفتنی است ۵۶ نفر از جمعیت هلالاحمر خراسان شمالی در قالب ۲۱ تیم شامل ۱۰ تیم ارزیاب،۷ تیم پشتیبانی، ۲ تیم آوار، یک تیم آنست و یک تیم امداد و نجات هوایی به سنخواست، جاجرم و قزلحصار شهرستان گرمه برای ارزیابی مناطق حادثهدیده اعزام شدهاند. خوشبختانه تاکنون این زلزلهها تلفات جانی در پی نداشته اما به برخی بناها در شهرستانهای گرمه و جاجرم بویژه مناطق روستایی خسارت وارد شده است.
مدیر کل مدیریت بحران خراسان شمالی در این باره گفت: جلسهای برای برنامهریزی جهت کمک به زلزلهزدگان گذاشته خواهد شد تا پیش از شروع فصل سرما، بازسازی خانهها در این مناطق انجام شود. جواد نظری در گفتوگو با فارس اظهار کرد: پس از اعزام و حضور در شهرستان جاجرم، خسارات مشخص شده که بیشترین خسارات در روستاها بوده و میزان آن تاکنون شامل ترک دیوار و تخریب دامداری است. وی گفت: در شهرستان گرمه و دهستانهای بالادست مانند قزلحصار، شورا و دیگر روستاها جلسه میدانی ستاد بحران نیز برگزار و توزیع چادر و جیره غذایی توسط جمعیت هلالاحمر انجام شد. مدیرکل اداره مدیریت بحران خراسان شمالی تصریح کرد: حدود ۳۵ واحد مسکونی بر اثر این ۲ زلزله خسارت دیده است که احتمال افزایش آن نیز وجود دارد. وی در ادامه با بیان اینکه تا الان فقط یک مصدوم ناشی از زلزله داشتهایم که به بیمارستان جاجرم منتقلشده است،گفت: برخی عزیزان نیز به خاطر جنبه روانی و ترسی که داشتهاند یا به دلیل داشتن بیماری زمینهای دچار مشکل شده بودند که به اورژانس منتقل شدند. این مقام مسؤول بیان کرد: در حال حاضر منطقه توسط نیروهای انتظامی، بسیج، گروه بنیاد مسکن، ارزیاب هلالاحمر و ستاد بحران مورد توجه، خدماترسانی و تفحص واقع شده و در زمینه آب، برق و گاز نیز از نظر زیرساختی خوشبختانه مشکلی پیش نیامده است.
ارسال به دوستان
۲۸۶ نفر از هموطنان طی 24 ساعت بر اثر ابتلا به «کووید-19» جان باختند
نمکی: موج چهارم مدیریت شده اما باید مراقب ورود ویروس هندی باشیم
ویروس هندی در ایران مشاهده شده، البته افراد مبتلا به این بیماری تحت کنترل هستند اما چنانچه نسبت به ورود مسافران خارجی و... به کشور بیتوجهی شود، این امکان وجود دارد که ویروس هندی کشور را فرا گیرد. وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده برای تامین واکسن کرونا، گفت: در موج چهارم کرونا، متوسط کشوری میزان مرگ به بستری نسبت به موج سوم نصف شد؛ این هم ناشی از آن است که همکاران ما در یک سال گذشته بشدت ماهر شدهاند و موج چهارم با لطف خدا مدیریت شد. دکتر سعید نمکی در ستاد استانی مقابله با کرونا در مشهد مقدس گفت: خوشبختانه موج چهارم بخوبی مدیریت شد البته هنوز نمیدانم رفتار ویروس هندی چگونه است، چرا که ویروس هندی به ایران پا گذاشته است اما به شیوههایی آن را مدیریت کردیم. بلایی که ویروس هندی سر هند و پاکستان آورده، نفسگیر است البته آمار و اطلاعات آن چیزی نیست که شما میشنوید. حتی چوب برای سوزاندن مردهها گیر نمیآید و اوضاع وخیم است. باید مراقب ورود ویروس موتاسیونیافته هندی باشیم. این پرچم افتخار مدیریت بیماری را باید با ژرفبینی نگاه داریم. نمکی در ادامه صحبتهایش درباره واکسیناسیون کرونا نیز گفت: درباره واکسن هم مثل همه مقولههایی که درد، مشقت و حمله رسانهای از سوی داخل یا بیرون را تحمل میکنیم، ادامه دادیم. واکسن به حربه سیاسی بدل شده است و ۸۵ درصد واکسن دنیا را ۷ یا ۸ کشور دریافت کردند. اخیرا خبرنگار سازمان جهانی بهداشت نظرم را درباره کوواکس پرسید، گفتم کوواکس درست است که یک سازوکار درست بود اما درست عمل نکرد. درست است who یک سازمان جهانی و قابل قبول است اما نگذاشتند درست عمل کند و قدرت عملکرد درست نداشت. برخی کشورها واکسن را برای خودشان میخواهند و اگر سرریز و اضافهای داشت آن وقت برای بقیه خیرات میکنند. وی افزود: ما برای واکسن ۴ راه رفتیم؛ از اردیبهشت سال گذشته من دنبال واکسن هستم. بیش از ۳۰۰۰ صفحه مکاتبه کردیم، به همه رو انداختیم و با سختی پول ۱۶ میلیون و۸۰۰ هزار دوز واکسن کوواکس را دادیم و در این راه رئیسجمهور، رئیس بانک مرکزی، وزیر امورخارجه و همه کمک کردند که واکسن از بیرون بیاوریم. بر اساس قولهایی که به ما داده بودند باید تا اسفند 5/4 میلیون دوز واکسن تحویل میگرفتیم که محقق نشد. وزیر بهداشت گفت: انشاءالله تا خردادماه ۱۴ میلیون جمعیت هدف یعنی جمعیت بالای ۶۰ سال و بیماران خاص و صعبالعلاج را براساس سند ملی واکسینه میکنیم. وی ادامه داد: راه دوم، تولید مشترک واکسن بود که با کوباییها در پاستور بخوبی پیش رفتیم و فاز سوم مطالعاتی رو به اتمام است تا از اوایل خرداد کار تولید را در کشور داشته باشیم. راه سوم تولید داخل بود چون اعتقاد دارم عزت ما این است که دست به بیرون دراز نکنیم. وزیر بهداشت گفت: ایران در ۵ یا ۶ پلتفرم صاحب تکنولوژی ساخت واکسن کرونا شده است.
* شمار قربانیان کرونا در کشور از 77 هزار نفر گذشت
با وجود فروکش کردن التهاب موج چهارم کرونا در همه نقاط کشور اما آمار مرگومیر روزانه این بیماری همچنان بالاست. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت ۲۸۶ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و به این ترتیب شمار قربانیان این بیماری در کشور از ۷۷ هزار نفر گذشت. همچنین از ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه 27 اردیبهشت، ۱۴ هزار و ۳۱۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۹۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۲۸۶ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۷۷ هزار و ۲۲۲ نفر برسد. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۲۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵ هزار و ۲۶۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۲ میلیون و ۳۲ هزار و ۱۶۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۸۸ هزار و ۸۲۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲ میلیون و ۴۲۰ هزار و ۹۸۳ دوز رسید. گفتنی است ۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
* 100 هزار داوطلب برای تزریق «کووایران برکت»
فاز سوم مطالعات بالینی نخستین واکسن ایرانی کرونا در ۶ نقطه از تهران و کرج در حال انجام است. مدیر مطالعات بالینی واکسن «کوو ایران برکت» دیروز با حضور در مرکز تزریق واکسن به داوطلبان واقع در شرق تهران گفت: در ادامه فاز سوم، تزریق واکسن به داوطلبان در ۶ نقطه تهران و کرج ادامه دارد و تا پایان اردیبهشت ۱۰ هزار داوطلب در این ۲ شهر واکسن ایرانی کرونا را دریافت خواهند کرد. حامد حسینی افزود: تزریق واکسن در ۴ شهر مشهد، شیراز، اصفهان و بوشهر نیز از هفته اول خرداد آغاز خواهد شد و روند مطالعات تا تزریق بر روی همه ۲۰ هزار داوطلب ادامه خواهد داشت. وی افزود: باتوجه به موفقیت چشمگیر واکسن در ۲ فاز قبلی و تایید ایمن بودن آن توسط مراجع قانونی، تولید انبوه این واکسن نیز آغاز شده و تا پایان اردیبهشت یک میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تحویل وزارت بهداشت میشود. وی خاطرنشان کرد: باتوجه به امن بودن و نداشتن عوارض خاص، امکان تزریق عمومی از طریق این واکسن وجود دارد که البته تشخیص زمان و انجام آن با وزارت بهداشت است. سیدرضا مظهری، مدیر سامانه ۴۰۳۰ و مجری فرآیند ثبتنام از داوطلبان تزریق واکسن ستاد اجرایی فرمان حضرت امام نیز گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر از طریق سامانه ۴۰۳۰ و پیامرسان آیگپ داوطلب حضور در مطالعات بالینی «کوو ایران برکت» شدهاند. وی افزود: پس از طی فرآیند ثبتنام، کارشناسان ما با داوطلبان تماس میگیرند و به آنها زمان و مکان انجام آزمایشهای اولیه اعلام میشود. وی خاطرنشان کرد: از داوطلبان تست کرونا (پیسیآر) و آزمایش خون گرفته میشود و درصورت تایید آزمایشهای اولیه، برای تزریق واکسن با آنها تماس گرفته خواهد شد. وی افزود: ثبتنام همچنان ادامه دارد و متقاضیان شرکت در مطالعات بالینی «کوو ایران برکت» میتوانند از طریق تماس با سامانه ۴۰۳۰ یا پیامرسان آیگپ ثبتنام کنند.
***
زمان واکسیناسیون عمومی کرونا در استان تهران اعلام شد
معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران گفت: پیشبینی میشود از اوایل تیرماه و بعد از اینکه واکسیناسیون گروههای سنی تمام شود، سراغ واکسیناسیون عمومی برویم. نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران، درباره روند واکسیناسیون افراد در استان تهران خاطرنشان کرد: واکسیناسیون افراد بالای 80 سال تکمیل شده و از ۲ روز گذشته واکسیناسیون افراد 75 سال آغاز شده است. وی اضافه کرد: خوشبختانه با افتتاح مراکز تجمیعی واکسیناسیون از جمله ایرانمال در غرب تهران، که قابلیت 20 تا 25 هزار نفر در روز را دارد، برنامهریزی کردهایم تا یک ماه آینده گروه سنی بالای 60 سال را به ترتیب هر ۵ سال واکسینه کنیم. وی درباره پیشبینی زمان آغاز فراگیر واکسیناسیون افراد در استان تهران نیز ابراز داشت: پیشبینی میشود از اوایل تیر به بعد، بعد از اینکه واکسیناسیون گروههای سنی تمام شود، سراغ واکسیناسیون عمومی برویم. معاون درمان ستاد کرونای استان تهران در پاسخ به اینکه بخشی از سالمندان واکسینهشده دچار عوارضی هستند، متذکر شد: این موضوع بخشی به خاطر این بود که همزمان مبتلا بودهاند؛ یعنی وقتی واکسن تزریق شده، در هفته جاری آن با بیماری درگیر شده بودند و واکسیناسیون همزمان با ابتلا انجام شده است. توکلی در گفتوگو با فارس گفت: همچنین بخشی عوارضی خفیف است که بیشتر شامل تب، کوفتگی و مقداری بیحالی است اما خوشبختانه عارضه جدی و مهلکی درباره تزریق واکسن در سالمندان گزارش نشده و روند واکسیناسیون در حال انجام است. وی در ادامه اضافه کرد: در مورد چالشهایی که درباره واکسنهای برندهای مختلف وجود دارد، خوشبختانه با توجه به اینکه اکنون سامانهای طراحی شده که هر کس واکسن دریافت میکند پیامکی به وی ارسال میشود و بر اساس آن شخص دریافتکننده پاسخ میدهد که آیا عارضهای داشته یا خیر؛ در نتیجه بر اساس آن، ما تا به حال عارضه کشندهای نداشتهایم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|