|
ارسال به دوستان
نگاهی به شاعرانههای رحلت امام(ره) در مجموعه شعر «چشم بیمار»
بوی گل میآید و گل رفته است
گروه فرهنگ و هنر: رحلت امام(ره) و آن تشییع باشکوه حادثه بزرگی بود؛ واقعهای که همسنگی در عصر و روزگار خود نداشت؛ حضور بیش از ۱۰ میلیون تشییعکننده که فقط حاضران آن صحنه باشکوه نبودند، بلکه هر کدام روایتگری فعال بودند که آن صحنه باشکوه را برای دیگران روایت کردند. شاعران و ادیبان نیز از قاعده آن حاضران مستثنا نبودند و اتفاقا تصویرگری آنان روایتی اصیل از رحلت امام و تشییع ایشان بر جا گذاشته است. در کنار تصاویری که عکاسان نامی از مراسم تشییع امام ثبت کردند، شاعران نیز با استفاده از زبان شعر، به جزئیات قابل تاملی از رحلت امام(ره) و تشییع ایشان اشاره کردهاند. مجموعه شعر «چشم بیمار» دفتر شعری بود که سال ۶۹ در سالگرد رحلت امام(ره) توسط حوزه هنری منتشر شد؛ مجموعهای که به نظر میرسد تلاش قابل توجهی برای جمعآوری اشعار شاعران، پیرامون امام(ره) و مراسم تشییع ایشان به کوشش عباس براتیپور، محمدعلی مردانی و سیمیندخت وحیدی کرده است.
در این دفتر شعر، آثاری از حمید سبزواری، مشفق کاشانی، مهرداد اوستا، عباس براتیپور، حبیب چایچیان، محمدعلی مردانی، سیمیندخت وحیدی، نصرالله مردانی، محمدجواد محبت، علیرضا قزوه، عبدالجبار کاکایی، مصطفی محدثی خراسانی و... را میخوانیم. سیدمهدی شجاعی در مقدمه این دفتر شعر مینویسد: «ما را هرگز این گمان نبود که روزی به سوگ هستی خویش بنشینیم و خود برای حیات خویش مرثیه بسراییم. ماهیان کجا گمان میبرند که روزی تعزیهدار آب باشند و کی در مخیله کوچک پرندگان میگنجد که تابوت هوا را بردوش بگیرند و در مجلس تعزیت آسمان حضور بیابند؟!»او در توضیح دفتر شعر «چشم بیمار» میآورد: «این غمنامه شرحههای جگری است که در تلاطم حادثه به آسمان پاشیده است، زبانههای اشکی است که از قلبهای گداخته، برخاسته و از چشمهای هجران چشیده جاری شده است. دفتر شعری که پیش روی شماست، به همت گروه شعر واحد ادبیات حوزه هنری فراهم آمده است».آنچه در این مجموعه بیش از هر مفهوم و مضمون دیگری برجسته است، «عمومیت داغ هجر امام(ره)» است. شخصیتی بینظیر که پس از قرنها، آزادگان جهان را رهبری کرد و سلسله جنبان بیداری در عصر فراموشی شد. مرحوم مشفق کاشانی، در سرودهای از این دفتر، پیرامون مراسم تشییع امام(ره) میسراید:
در مصلای تو مردم به خروش آوردند
پیکر پاک تو روزی که به دوش آوردند
موج زنجیر به هم بست کران تا به کران
ریخت آن سیل که دریا به خروش آوردند
گلبن عمر تو در باد خزانی افسرد
خون می در رگ آلاله به جوش آوردند
دستها شد همه یک دست که تابوت تو را
خیل ماتمزدگان غالیهپوش آوردند
گرد زان مرقد پاکیزه چو زد خیمه به اوج
سرمه بر دیده بیدار سروش آوردند
زان «وصایا» که طربخیز شراب ازلی است
خفتگان را به یکی جرعه به هوش آوردند
خضر را میکده دادند از این آب حیات
نوح را ساقی پیمانهفروش آوردند
همچنین «سیمیندخت وحیدی» در سرودهای که برای امام(ره) دارد، خطاب به جماران میسراید:
زبانگشای جماران! بگو امام کجاست؟
که امت از غم او سوگوار میگرید
چرا ز محفل گرم امیدواران رفت
گلی که در غم او روزگار میگرید
یکی از اشعار زیبای این مجموعه اما سرودهای از علیرضا قزوه است. شعری که با عنوان «غرق آوازیم و بلبل رفته است» در این مجموعه منتشر شده است:
ای عزاداران، عزاداری کنید
رود رود از چشمها جاری کنید
قایق دل ماند و پاروها شکست
ای خدا بال پرستوها شکست
خون چکان گردیده زخم شانهها
شعله افتادهست در پروانهها
وای من از درد، درد روزها
وای من از روزها و سوزها
جرأتی باید که سر بالا کنیم
بیخجالت چشمها را وا کنیم
غرق آوازیم و بلبل رفته است
بوی گل میآید و گل رفته است
ای عزیزان بعد از این یاری کنید
از امام خود نگهداری کنید
«محمدعلی مردانی» در شعری با عنوان «رحلت امام عاشقان» توصیف زیبایی از امام دارد:
تا پیر عاشقان جهان از جهان گذشت
بانک خروش و ناله ز هفت آسمان گذشت
از بس ز دیده خون جگر ریختند خلق
سیل سرشک از سر پیر و جوان گذشت
سودای وصل بر سر و از جان خویشتن
بهر رضای خالق کون و مکان گذشت
مست می ولای علی بود و چون على
صیت ولایتش ز کران تا کران گذشت
یک عمر خورد خون دل از جور روزگار
دهرش نشد بکام ولی کامران گذشت
فریادخواه اهل صفا بود، تا که بود
فریاد دادخواهیش از کهکشان گذشت
میسوخت جانش از تف بیداد همرهان
انسان که دودش از دل آتشفشان گذشت
شد ثبت در جریده عالم دوام او
هرچند آن سلاله تور از جهان گذشت
جانها فدای نادره مردی که در جهان
از جان پاس خدمت مستضعفان گذشت
«مصطفی محدثیخراسانی» نیز در شعری به اسیران جنگ تحمیلی اشاره دارد که در زمان رحلت امام، در اسارت دشمن بودند:
گدازههای بلا را چگونه بنویسم
غروب روح خدا را چگونه بنویسم
امام من به اسیران محبس بغداد
بگو که شرح بلا را چگونه بنویسم
او این شعر را چنین تمام میکند:
شفق شفق دلم از داغ لالهها خون است
امام! داغ شما را چگونه بنویسم
ارسال به دوستان
اخبار
حمید حسام در بیمارستان بستری شد
حمید حسام، نویسنده و پژوهشگر دفاعمقدس در بیمارستان بستری شد.
به گزارش «وطن امروز»، حمید حسام، نویسنده و پژوهشگر دفاعمقدس در پی بروز بیماری در بیمارستان بستری شد. حسام تحت عمل جراحی قرار گرفته و در حال حاضر وضعیت عمومی خوبی دارد. علت بستری شدن این نویسنده دفاعمقدس بیماری کرونا نیست، بلکه بروز بیماری دیگری دلیل بستری حسام در بیمارستان بوده است. حمید حسام از فرماندهان قدیم همدانی جبهه و نویسنده امروز دفاعمقدس است که کتابهایی چون «آب هرگز نمیمیرد»، «خداحافظ سالار»، «مهاجر سرزمین آفتاب»، «بچههای ممد گره»، «هفتاد و دومین غواص» و ... را در کارنامه دارد.
***
روز انتخاب منتشر شد
مستند کوتاه «روز انتخاب» از سوی فرهنگسرای ارسباران با نگاهی به انتخاب حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی منتشر شد.
به گزارش «وطن امروز»، در آستانه سیودومین سالروز ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی و برگزیده شدن جانشین ایشان، نخستین قسمت «کافه رخداد» با محوریت بازخوانی رخدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی معاصر، تحت عنوان «روز انتخاب» با نگاهی به انتخاب حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی از سوی فرهنگسرای ارسباران تولید و منتشر شد. این فرهنگسرا قصد دارد با نگاهی به رخدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، رویدادهای تأثیرگذار تاریخ معاصر را در قالب مجموعهبرنامههای کوتاه «کافه رخداد» بررسی کند. بخش نخست کافه رخداد با عنوان «روز انتخاب» در ۵ دقیقه به بررسی نشست مهم ۱۴ خرداد مجلس خبرگان رهبری که دستور جلسه آن انتخاب رهبر جدید انقلاب اسلامی در پی ارتحال حضرت امام خمینی بود، پرداخته است.
ارسال به دوستان
«ارض الشمس» روی صحنه رفت
نمایش ایرانی «ارض الشمس» به مدت ۱۵ شب در سوریه روی صحنه رفت.
به گزارش «وطن امروز»، نمایش «ارض الشمس» به مدت ۱۵ شب در شهر سیده زینب سوریه اجرا میشود. این نمایش کاری از سازمان هنری- رسانهای اوج با مشارکت اداره تئاتر و موسیقی سوریه، به تهیهکنندگی «علی اسماعیلی» و کارگردانی «حسن بزرا» روی صحنه رفته است. نمایش میدانی «ارض الشمس» به تاریخ کهن مردم سوریه و زندگی انبیاء در این کشور تا زمان فتح مکه میپردازد و همچنین مقاومت مردم سوریه در زمان معاصر و چگونگی خروج داعش از این کشور را برای مخاطبان نمایش میدهد. در این نمایش بیش از ۲۰۰ هنرور و بازیگر تئاتر در کنار هم به اجرا میپردازند و تیم تولید و کارگردانی از ایران مسؤولیت نمایش را برعهده دارند. این نمایش هر شب از ساعت ۹ تا ۱۱ در شهر سیده زینب استان ریف دمشق برگزار میشود.
ارسال به دوستان
در قالب حرکتی انساندوستانه
مبلغ جایزه جهانی کتاب سال به بیماران کرونایی رسید
برنده چینی جایزه جهانی کتاب سال، درخواست کرد مبلغ جایزهاش به بیماران کرونایی ایران اهدا شود که در نتیجه آن، یک دستگاه تنفس مصنوعی وِنتیلاتور خریداری و به بیمارستان امام حسین(ع) سپرده شد.
به گزارش «وطن امروز»، کتاب «یادداشتهای پارس» نوشته «لی لینگ» در بیستوهشتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بهعنوان برگزیده انتخاب شد که مولف آن ضمن قدردانی و ابراز خوشحالی از دریافت این جایزه، طی نامهای درخواست کرد مبلغ ارزی جایزه به بیماران کرونایی ایران اهدا شود.
به این ترتیب، خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران، یکدستگاه تنفس مصنوعی «وِنتیلاتور» خریداری کرد و در اختیار بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان بهارستان استان تهران قرار داد که این کار در قالب مراسمی مجازی انجام شد. مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تشکر و قدردانی از «لی لینگ» برای اهدای جایزه خود در بیستوهشتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به بیماران کرونایی، ابزار امیدواری کرد در راستای اینگونه اقدامات بشردوستانه شاهد ریشه کنی کرونا از سراسر کشور و جهان باشیم.
ایوب دهقانکار ضمن برشمردن فعالیتهای خانه کتاب و ادبیات ایران در حوزه کتاب و نشر گفت: یکی از فعالیتهای خانه کتاب و ادبیات ایران، برگزاری جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است.
این جایزه در 2 بخش داخلی و خارجی برگزار میشود و کتابهای شاخص و معتبر علمی و آکادمیک در داخل و خارج کشور با موضوع اسلامشناسی و ایرانشناسی مورد داوری قرار میگیرد.
وی افزود: بخش خارجی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران قریب به سه دهه است که در کشور ما برگزار میشود و آثار برگزیده با موضوعات اسلام و ایران در عرصه بینالمللی موفق به کسب این جایزه میشوند.
دهقانکار با تاکید بر اینکه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه کتاب سال معتبرترین جوایز حوزه کتاب و نشر در کشور ما است، گفت: این جایزه هر سال مصادف با سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور برگزیدگان کشورهای مختلف برگزار میشود و لوح خود را با امضای رئیسجمهوری از دست وی دریافت میکنند. حضور رئیس دولت برای اهدای این جایزه نشاندهنده اهمیتی است که در کشور ما به کتاب داده میشود.
ارسال به دوستان
بررسی تأثیر امام (ره) و انقلاب در خارج از ایران
برنامه تلویزیونی «عصر» امروز ویژه بررسی تاثیرات شگرف رهبر کبیر انقلاب اسلامی روی آنتن خواهد رفت. به گزارش «وطن امروز»، برنامه تلویزیونی «عصر» که با اجرای نادر طالبزاده به دغدغههای انقلاب اسلامی میپردازد و پخش آن از ابتدای خردادماه آغاز شده و تا پایان خرداد روی آنتن خواهد بود، در ویژهبرنامه پنجشنبهشب خود، میزبان وزیر سابق ارشاد، سیدمحمد حسینی و خانم هیام عطوی، عضو ارشد سازمان امل از لبنان خواهد بود. هیام عطوی جوانترین شاگرد شهید چمران در جبلعامل است که از ۱۶ سالگی شاگرد ایشان بوده است. گفتوگوی نادر طالبزاده با مهمانان پیرامون تاثیر امام(ره) و انقلاب اسلامی ایران در منطقه و خارج از ایران و همچنین تاثیر آنها در آغاز حرکت انقلاب اسلامی در لبنان است. برنامه تلویزیونی «عصر» هر شب ساعت ۲۳ از شبکه 4 پخش میشود.
ارسال به دوستان
سریال جدید مهدویان با ردهبندی سنی میآید
سریال «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، جمعه ۱۴ خرداد با ردهبندی سنی ۱۵+ منتشر میشود.
به گزارش «وطن امروز»، نخستین سریال محمد حسین مهدویان که اقتباسی از کتاب «بیست زخم کاری» است، از روز جمعه با در نظر گرفتن ردهبندی سنی ۱۵+ سال از فیلیمو پخش میشود. سریال مهدویان یک نوآر ملتهب است و با تصمیم ساترا، با درجهبندی سنی ۱۵+ سال روی پلتفرم فیلیمو عرضه خواهد شد. «زخم کاری» به تهیهکنندگی محمدرضا تختکشیان بر اساس رمانی از محمود حسینیزاد، ساخته و آماده پخش شده است. جواد عزتی، رعنا آزادیور، هانیه توسلی، سعید چنگیزیان، الهه حصاری، عباس جمشیدیفر، مهدی زمینپرداز، امیرحسین هاشمی، سیاوش طهمورث، کاظم هژیرآزاد، منوچهر علیپور، مهلقا باقری، مائده طهماسبی، مرتضی امینیتبار، سارا حاتمی و هنرمندان خردسال نیوشا علیپور و مهیاس پازوکی، بازیگران «زخم کاری» هستند.
ارسال به دوستان
«خانواده آقای هاشمی» در تماشاخانه سنگلج
برادران هاشمی بدون هدایت به صحنه بازمیگردند
برادران هاشمی این روزها دست به کار آمادهسازی نمایش تازهای هستند؛ نمایشی با نام «خانواده آقای هاشمی» که قرار است در تماشاخانه سنگلج روی صحنه برود. به گزارش «وطن امروز»، متن این نمایش نوشته علی عاملهاشمی است که خودش هم کارگردانی آن را بر عهده دارد. هادی عاملهاشمی، نیز به عنوان تهیهکننده و مشاور کارگردان، برادر جوانتر خود را در اجرای این اثر همراهی میکند. هادی عاملهاشمی درباره اجرای این نمایش به ایسنا گفت: این نمایش خانوادگی اجرا میشود ولی از آنجا که هدایت هاشمی، دیگر برادر ما، مشغول بازی در یک پروژه تصویری است، فرصت حضور در این نمایش را ندارد و گروه اجرایی به طنز میگویند این نمایش قصه «خانواده آقای هاشمی» بدون هدایت است. به گفته او، این نمایش هم گوشه چشمی دارد به ماجراهای خانواده آقای هاشمی؛ خانوادهای کازرونی که ماجراهای آن را در کتاب اجتماعی دوره مدرسهمان داشتیم و هم اشارههایی به خانواده برادران هاشمی (هنرمندان تئاتر ایران) دارد، چرا که این نمایش را به صورت خانوادگی روی صحنه میبرند. داستان این نمایش درباره خانوادهای است که یک سال از فوت مادرشان میگذرد. نیمی از این خانواده در کار تعزیهخوانی هستند و نیمی دیگر در کار نمایشهای شادیآور ایرانی و از این راه گذران زندگی میکنند. پیش از این پدر این خانواده فوت کرده و حالا هم که یک سال از درگذشت مادرشان میگذرد، ماجراهایی برای آنان رخ میدهد. هادی عاملهاشمی افزود: با اینکه روزهای سختی را میگذرانیم ولی خوشبختانه حاصل تمرینهای ما کمدی خوبی شده است و در این دوره که عموما حال همهمان بد است، با این نمایش حالمان خوب شده و امیدواریم این حال خوب به تماشاگرانمان هم منتقل شود. نمایش کمدی «خانواده آقای هاشمی» با بازی مسعود حجازیمهر، هادی عاملهاشمی، فهیمه باروتچی، علی عاملهاشمی، بهادر اورعی، سینا رازقی، سالار دریاموج، فرشته قاسمپور، یاسمن رضازاده، به زودی در تماشاخانه سنگلج روی صحنه میرود. ارسال به دوستان
پس از مشاهده کرونای هندی
چین دوباره سینماها را میبندد
پس از مشاهده نخستین نمونههای ویروس هندی «کووید - ۱۹» در چین، دستور تعطیل شدن بخشی از سینماهای یک ایالت داده شد.
به گزارش «وطن امروز»، چین پس از مشاهده نخستین نمونهها از «کووید - ۱۹» سویه هندی، دستور تعطیلی بخشی از سینماها را در ایالت گوانگدونگ داد.
به تازگی ۵۰ مورد ابتلا به کرونا در چین مشاهده و اقدامات پیشگیرانه دولت بلافاصله شروع شده است. این در حالی است که تنها در یک روز بیش از ۵۶۰۰ مورد ابتلا به «کووید - ۱۹» در آمریکا ثبت شده و در همین حال سینماهای زنجیرهای آمریکا از جمله ایامسی، رگال و سینهمارک اعلام کردند دیگر لازم نیست مخاطبانی که دوره کامل واکسن را پشت سر گذاشتهاند در سینما از ماسک استفاده کنند.
از ۵۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا، «کووید - ۱۹» مورد آنها از سفر خارجی وارد کشور شدهاند و ۳۱ مورد مربوط به ایالت گواندونگ بودهاند. گوانگژو مرکز این ایالت ۱۵ میلیون شهروند دارد و شهر فوشان که نزدیک آن واقع شده نیز محل سکونت ۷ میلیون نفر است. دفتر فرهنگ، گردشگری و ورزش شهرداری گوانگژو دستور داده همه محیطهای بسته سرگرمی و فرهنگی تعطیل شوند تا مانع گسترش بیماری شود. همه برنامههای حضوری که با گردهمایی مردم شکل میگرفت نیز فعلاً تعطیل شده است.
در مناطق کمخطر ایالت ظرفیت برنامههای فرهنگی تا ۷۵ درصد کاهش یافته است. به این ترتیب نمیتوان گفت تعطیلی گسترده سینما در چین ایجاد شده و اگرچه گواندونگ از استانهای پرطرفدار سینماست اما این تصمیمات بر فروش گیشه سینماهای چین تاثیر چندانی نمیگذارد. در استان گواندونگ از شروع شیوع کرونا در مجموع ۲۴۶۸ مورد ابتلا و تنها ۸ مورد مرگ ثبت شده است. آمریکا بیش از ۳۳ میلیون ابتلا و نزدیک به ۶۰۰ هزار مورد مرگ بر اثر کرونا را تجربه کرده است.
ارسال به دوستان
فرخنژاد و عبدیپور برای «میجر» از جشنواره جهانی فجر جایزه گرفتند
رد شده در جشنواره فجر، تقدیر شده در جهانی
مراسم اختتامیه سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف به صورت مجازی برگزار شد که فیلم سینمایی «میجر» که در جشنواره داخلی فجر از طرف هیأت داوران پذیرفته نشده بود، در جشنواره جهانی فجر سیمرغ بهترین بازیگر مرد جشنواره را از آن خود کرد. به گزارش «وطنامروز»، دبیر سیوهشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر در این مراسم گفت: طی یک سال گذشته شاهد برگزاری جشنوارههای مختلفی در سراسر دنیا بودیم و تجربیات بسیاری را کسب کردیم؛ در واقع نقشی هم ایفا کردیم و در رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا، تبدیل به الگویی در برگزاری جشنواره بینالمللی به صورت فیزیکی و مجازی شدیم. محمدمهدی عسگرپور ادامه داد: تعداد مخاطبان حضور در بخشهای مختلف جشنواره نزدیک به ۱۰ هزار نفر بود که این خود آمار بسیار خوبی به شمار میرود. همچنین «فیاپف» (فدراسیون بینالمللی انجمن تهیهکنندگان فیلم) جشنواره جهانی فجر را به عنوان یک جشنواره غیرتخصصی رقابتی تایید کرد که این اتفاق گام جدیدی برای سینمای ایران و سینمای منطقه به شمار میرود. در ادامه مراسم، فیلم سینمایی «میجر» به کارگردانی احسان عبدیپور به عنوان برنده جایزه نتپک جشنواره اعلام شد. هیات داوران فیپرشی این دوره از جشنواره نیز جایزه خود را به فیلم «۲۰۰ متر» به کارگردانی امین نایفه اهدا کردند. داوران بخش بینالادیان جایزه این بخش را به «سگها دیشب نخوابیدند» به کارگردانی رامین رسولی دادند. در ادامه جایزه بخش محمد امین(ص) توسط محمدمهدی عسگرپور به فیلم «هراس» از بلغارستان اهدا شد. تهیهکننده این فیلم سینمایی از هیات داوران برای دریافت این جایزه تشکر کرد و یادآور شد که همیشه تحسینکننده سینمای ایران بوده و دریافت این جایزه را برای خود یک افتخار میداند. این فیلم نشاندهنده اخلاقیات پیامبروار است تا بتواند پیام ما را به عنوان فیلمساز منتقل کند. در بخش بعدی جایزه بهترین فیلم اول به فیلم «بوتاکس» کاوه مظاهری اهدا شد.
در ادامه هیات داوران بخش جلوهگاه شرق جایزه ویژه این بخش را به فیلم «بیت لحم ۲۰۰۱» به کارگردانی ابراهیم حنضل اهدا کردند. همچنین در ادامه سیمرغ نقرهای بهترین فیلمنامه این بخش به فیلم «۲۰۰ متر» اهدا شد. امین نایفه، نویسنده این فیلم سینمایی بعد از دریافت این جایزه بیان کرد: از شما ممنونم و این جایزه به عنوان یک نویسنده در آینده کاری من بسیار تاثیرگذار است. جایزهام را به خانوادهها در فلسطین اهدا میکنم و امیدوارم روزی همهمان طعم آزادی را بچشیم.
سیمرغ نقرهای بهترین کارگردانی در بخش جلوهگاه شرق نیز به علیرضا صمدی برای فیلم «صحنهزنی» اهدا شد. جایزه بهترین فیلم این بخش نیز به «سیارک» به کارگردانی مهدی حسینیوند اهدا شد. در ادامه برگزیدگان بخش سینمای سعادت معرفی شدند. لوح تقدیر بهترین فیلم کوتاه این بخش به «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمیخانی اهدا شد. همچنین در ادامه سیمرغ نقرهای بهترین بازیگر مرد این بخش به حمید فرخنژاد برای فیلم «میجر» داده شد. جایزه بهترین بازیگر زن بخش سینمای سعادت توسط فاطمه معتمدآریا به لائورا برن بازیگر فیلم سینمایی «هلن» به کارگردانی آنتی یوکینن اهدا شد. جایزه بهترین فیلمنامه بخش سینمای سعادت نیز به فریت کاراهان و گلستان آچت نویسندگان فیلم «حافظ برادر» تعلق گرفت.
جایزه بهترین کارگردانی در بخش سینمای سعادت به دنی کوته، کارگردان فیلم سینمایی «بهداشت اجتماعی» از کانادا اهدا شد. این کارگردان در پیامی ویدئویی خطاب به جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: اگر چه از نظر مسافت از هم دوریم اما سینما ما را به هم پیوند میدهد. امیدوارم فیلم من لبخندی را به لبهای مخاطبان این رویداد نشانده باشد. در بخش پایانی اهدای جوایز، سیمرغ زرین بهترین فیلم بخش سینمای سعادت به «نور طبیعی» به کارگردانی دنژ ناگ اهدا شد. این کارگردان در پیامی ویدئویی بیان کرد: عمیقا تحتتاثیر این جایزه ارزشمند قرار گرفتهام. افتخار بزرگی برای من است که از ایران با فرهنگ سینمایی غنی و جذاب جایزهای دریافت میکنم. نخستین تجربیات سینمایی من به تماشای فیلم «خانه دوست کجاست؟» فیلم شاعرانه، ساده و پاک زندهیاد عباس کیارستمی برمیگردد. از هیات داوران و جشنواره بابت دریافت این جایزه تشکر میکنم و غمگینم که در تهران کنار شما نیستم و از بوداپست مجارستان همراهتان هستم. مراسم اختتامیه سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به صورت مجازی برگزار شد و برگزیدگان به صورت ویدئویی پیامهایشان را به جشنواره ارسال کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|