|
خیزش گرد و خاک در برخی مناطق کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق کشور طی 5 روز آینده خبر داد. به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان با اشاره به اینکه بر اساس خروجی مدلهای هواشناسی طی 5 روز آینده آسمانی صاف و جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور حاکم خواهد بود، اظهار کرد: از این رو روند تدریجی افزایش دما در بیشتر مناطق دور از انتظار نیست.
ارسال به دوستان
واکسیناسیون کرونا با واکسن داخلی از روزهای آینده در کشور از سر گرفته میشود
امید به زندگی با واکسن ایرانی
۱۵۷ بیمار «کووید-۱۹» طی 24 ساعت جان خود را از دست دادند
گروه اجتماعی: بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی «worldometer» تا صبح روز گذشته 174 میلیون و 738 هزار و 762 نفر در جهان به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا شدهاند که از این تعداد 3 میلیون و 762 هزار و 570 نفر جان خود را از دست دادند. بر اساس آمار وزارت بهداشت، سهم ایران در آمار مرگومیر ناشی از کرونا رقمی بیش از 81 هزار نفر است، این در شرایطی است که هر روز خبرهای خوشی در زمینه پروژه تولید واکسن در ایران مخابره میشود و این پیشبینی وجود دارد که با تکیه بر توان داخلی و تزریق واکسن میهنی به گروههای پرخطر، میزان مرگومیر تا حد چشمگیری کاهش یابد.
به گزارش «وطنامروز»، روز گذشته فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای «فخرا» به مرحله اجرا درآمد که طی آن همسر شهید رضایینژاد واکسن مورد نظر را دریافت کرد. ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت در حاشیه مراسم تزریق واکسن «فخرا» به ۵۰۰ داوطلب آن در فاز دوم گفت: فاز نخست با موفقیت کامل و بدون هیچ عارضه قابل توجهی انجام شد. وی در ادامه افزود: نخستین داوطلب، فرزند شهید فخریزاده بود و اکنون نیز همسر شهید رضایینژاد داوطلب دریافت این واکسن شدهاند. حریرچی با بیان اینکه واکسن داخلی عامل اصلی برای رسیدن به ایمنی جمعی است، تصریح کرد: با توجه به بدعهدیهای مکرر کشورهای غربی، لازم بود به واکسن داخلی متکی باشیم.
معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: با وجود پرداخت پول واکسن، کشورهای تولیدکننده، توزیع واکسنهای تولیدی را به کشور خود محدود کردهاند و از عمل به قرارداد طفره میروند.
* تأخیر در تزریق دوز دوم واکسن مشکلی ایجاد نمیکند
در حالی که طی روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر تاخیر در ورود واکسن کرونا به کشور و عدم تزریق دوز دوم برای برخی گروههای سنی این نگرانی را ایجاد کرد که تعویق در اجرای فاز دوم تزریق اثرات تزریق دوز اول را از بین میبرد، حریرچی در این باره چنین پاسخ داد که تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن، هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. معاون وزیر بهداشت در ادامه اظهار داشت: تعیین فاصله چند هفتهای بین ۲ تزریق به این علت است که ایمنی فرد زودتر حاصل شود اما اگر مثل کانادا یا انگلیس، با تاخیر ۹ هفتهای هم تزریق دوم انجام شود، ایمنی کمتر نخواهد شد. همچنین سخنگوی طرح کارآزمایی بالینی واکسن کرونای فخرا در حاشیه این مراسم با بیان اینکه فاز اول تست انسانی این واکسن عوارض جانبی جدی نداشته است، درباره شرایط شرکت در مطالعه کارآزمایی بالینی این واکسن توضیح داد. رضا الهورن اظهار داشت: فاز اول تست انسانی واکسن فخرا با تزریق به 135 نفر به پایان رسید و حال عمومی داوطلبان خوب بوده و عوارض جدی مشاهده نشده است. البته این عوارض شامل درد محل تزریق و عوارض معمول واکسن بوده است؛ در فاز دوم تست انسانی، این واکسن به 500 داوطلب 18 تا 70 ساله تزریق خواهد شد. وی با بیان اینکه داوطلبگیری فاز دوم این واکسن انجام شده است، افزود: غربالگریهای پزشکی برای داوطلبان فاز دوم انجام شده و ما روزانه 40 تا 50 تزریق به داوطلبان را خواهیم داشت. فاز دوم در تهران انجام میشود اما برنامهریزی ما برای فاز سوم این است که این مرحله را در شهرستانها نیز اجرا کنیم تا مردم سایر شهرها نیز بتوانند در این مطالعه شرکت کنند. الهورن ادامه داد: در فاز سوم تست انسانی بنا داریم واکسن کرونا را به تعداد بیشتری از داوطلبان، یعنی 30 هزار نفر تزریق کنیم. سخنگوی طرح کارآزمایی بالینی واکسن فخرا تصریح کرد: داوطلبان میتوانند با مراجعه به سایت fakhravac.ir آمادگی خود را برای شرکت در این طرح ملی اعلام کنند. پس از فاز دوم و با صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت وارد فاز سوم تست انسانی خواهیم شد. افراد با مراجعه به سایت میتوانند شرایط شرکت در مطالعه بالینی را ملاحظه کنند. در فاز سوم عموم مردم میتوانند در مطالعه شرکت کنند. گفتنی است فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای فخرا، صبح دیروز با تزریق به تعدادی از داوطلبان آغاز شد؛ این واکسن کرونا مبتنی بر ویروس کشته شده، توسط شرکت میلاددارو نور و زیر نظر وزارت دفاع تولید میشود.
* تولید ۸ تا ۱۰ میلیون دوز واکسن ایرانی تا پایان تابستان
در شرایطی که واکسن کرونا به عنوان یک داروی استراتژیک با مافیای شدید در سطح جهان رو به رو است و به اذعان حسن روحانی، رئیسجمهور، بخش خصوصی در واردات این واکسن نتوانست تاثیرگذار باشد اما فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر از تولید ۸ تا ۱۰ میلیون دوز واکسن ایرانی تا پایان تابستان داد که این موضوع نویدبخش حرکت سریعتر به سمت واکسیناسیون 75 درصدی جامعه و ایجاد ایمنی جمعی است. نجفی، رئیس کمیته ملی اخلاق وزارت بهداشت گفت: تاکنون 5 شرکت تولیدکننده، مجوز تولید واکسن را از کمیته ملی اخلاق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کردهاند و این واکسنها مراحل ۲ و ۳ کارآزمایی بالینی را طی میکنند. رئیس کمیته ملی اخلاق وزارت بهداشت با اشاره به نبود واکسن به میزان لازم در دنیا ادامه داد: در چنین شرایطی، بسیاری از کشورهای دنیا به برخی واکسنها قبل از گذراندن تمام مراحل علمی، مجوز واکسیناسیون عمومی دادهاند اما تاکنون در کشور ما چنین تصمیمی اتخاذ نشده است. وی افزود: ضرورت حمایت از تولید واکسن ایرانی در شرایط فعلی و اهمیت ایمنی مردم از جمله مباحث مهم تاثیرگذار در این تصمیم است. نجفی اظهار داشت: تولید انبوه واکسن در کشور، نیازمند مجوز نهادهای نظارتی از جمله سازمان غذا و دارو است. رئیس کمیته اخلاق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نیاز کشور به بیش از مقدار تولیدی افزود: برای پوشش واکسیناسیون اقشار مختلف جامعه، هم به واکسن ایرانی و هم به واکسن خارجی در کشور نیاز داریم.
* امروز، موعد صدور گزارش نهایی تأییدیه واکسن ایرانی
به گفته عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور و رئیس قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال آمار فوتیهای کرونا تا ۷۵ درصد کاهش مییابد. وی در حاشیه جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه وضعیت شیوع بیماری در همه استانها جز ۳ استان هرمزگان، سیستانوبلوچستان و کرمان رو به بهبود است، گفت: «فضای کشور وضعیت خوبی است». وزیر کشور درباره واکسیناسیون کرونا گفت: «طبق برنامهریزی، قرار بود واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال را ظرف یک ماه آینده انجام دهیم اما به رغم پیگیریها واردات واکسن دچار کندیهایی بوده که وزارت بهداشت سخت پیگیر است. با وارد شدن این واکسنها برنامهریزی واکسیناسیون قطعا انجام خواهد شد». وی تأکید کرد: «در کنار اینها، مقرر شده وزارت بهداشت تا ۲۰ خرداد (امروز) گزارش نهایی تأییدیه واکسن داخلی را بدهند. اگر گزارش نهایی مبنی بر تأیید واکسن داخلی صادر شود، حتما از روزهای بعد از آن واکسیناسیون به صورت عمومی شروع میشود».
وزیر کشور با تأکید بر اینکه امید ما به تولید داخل است، افزود: «ظرفیتسازیهای بسیار خوبی شده و میتوانیم ظرف چند ماه واکسیناسیون گروههای پرخطر بویژه افرادی را که بالای ۶۰ سال دارند، به اتمام برسانیم که اگر در این کار موفق شویم حتما خداوند لطف خواهد کرد و به کمک نیروهای وزارت بهداشت و بقیه دستگاهها بیش از ۷۵ تا ۷۸ درصد فوتیهای ما که در این سنین هستند، کاهش پیدا کند».
***
آمار مبتلایان جدید از 10 هزار نفر گذشت
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، طی ظهر روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه آمار مبتلایان به کرونا در کشور افزایش یافته است. بر این اساس، طی این مدت بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۰ هزار و ۵۹۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۵۵۷ نفر از آنها بستری شدند. در نتیجه مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲ میلیون و ۹۹۰ هزار و ۷۱۴ نفر رسید. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۲۶۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷۰۶ هزار و ۶۹۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۴ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۹۶۳ دوز رسید. متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۱۵۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۱ هزار و ۵۱۹ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۸۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۳ هزار و ۵۸۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس آمار وزارت بهداشت، در حال حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
چمران: تهران بیتحرک شده است
رئیس سابق شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تهران در حال حاضر به بیتحرکی دچار شده است، گفت: تهران نیازمند تحرک در حوزههای مدیریت شهری است. مهدی چمران در تشریح نیاز شورای ششم برای پاسخگویی به اولویتهای شهر تهران گفت: در حال حاضر شهر به بیتحرکی دچار شده و باید این تحرک به وجود بیاید و در حوزههای مختلف از جمله عمران شهر باید ایجاد شود. از سوی دیگر پروژههای نیمهتمام باید به اتمام برسند که از مهمترین آنها خطوط مترو به عنوان نخستین اولویت تهران است. وی افزود: با وجود آلودگی هوا و ترافیک در تهران بهترین کار این است که در حملونقل عمومی بویژه مترو تحرک ایجاد کنیم تا به معنای واقعی کارآیی داشته باشد، البته توجه به شیوع کرونا ویروس هم باید مدنظر قرار بگیرد. در مترو باید پروتکلهای بهداشتی رعایت شود که با وضع موجود سخت است و امکان رعایت این اصول وجود ندارد. این کاندیدای شورای شهر دوره ششم با اشاره به اینکه تعداد افرادی که از مترو استفاده میکنند حدودا به نصف کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: چه موضوع شیوع کرونا تا تشکیل شورای بعدی حل شود و چه حل نشود باید خطوط مترو را به کارایی برسانیم و کارایی هم به این معناست که بلافاصله شروع به تهیه و خرید واگن کنیم که البته کاری سخت است.
***
استفاده از سامانه سیدا برای ثبت سفارش کتب درسی
مدیرکل نظارت بر نشر و مواد آموزشی سازمان پژوهش گفت: مدارس میتوانند از سامانه سیدا وارد سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی شوند و از امکانات آن استفاده کنند. احمدرضا امینی بیان کرد: فرآیند ثبت سفارش کتابهای درسی پایههای دوم تا ششم ابتدایی، هشتم و نهم دوره اول متوسطه و یازدهم و دوازدهم شاخههای نظری، فنی و حرفهای و کاردانش دوره دوم متوسطه، ۲۲ فروردین شروع شده و تا ۲۲ خرداد ادامه دارد. او افزود: در این بازه زمانی ۹ میلیون و ۲۳۰ نفر تاکنون سفارش خود را در سامانه ثبت کردهاند و حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ نفر هزار دانشآموز شامل حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در دوره ابتدایی، ۲۳۰ هزار نفر در شاخه نظری و ۱۷۰ هزار نفر در شاخه فنی و حرفهای و کاردانش همچنان سفارش کتب درسی خود را ثبت نکردهاند. این مقام مسؤول گفت که با توجه به زمان باقیمانده تا ۲۲ خرداد، از خانوادهها و مدیران مدارس انتظار میرود هر چه سریعتر نسبت به ثبت سفارش کتابهای درسی دانشآموزان خود در سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی به نشانی www.irtextbook.ir اقدام کنند.
***
۵۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد احداث میشود
معاون حقوقی و پارلمانی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده، امسال ۵۰ هزار واحد مسکونی در روستاها با ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای مددجویان زیر پوشش این نهاد حمایتی در کشور احداث میشود. جعفر صباغیان در نشست با استاندار بوشهر افزود: همچنین یکهزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیز برای ساخت مسکن شهری مددجویان زیر پوشش کمیته امداد در نظر گرفته میشود. وی در ادامه بیان کرد: همچنین امسال ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال مددجویان در نظر گرفته شده است که میتواند نقش موثری در توانمندسازی خانوادههای زیر پوشش این نهاد ایفا کند. معاون حقوقی و پارلمانی کمیته امداد اضافه کرد: رفع مشکل مسکن، ایجاد اشتغال و پیگیری مشکلات معیشتی برای توانمندسازی خانوادههای زیر پوشش این نهاد حمایتی تاثیرگذار است.
***
کلاهبرداری تحت پوشش «ستاد انتخاباتی»
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا از کلاهبرداری برخی افراد سودجو با نام و اعتبار «کاندیدای ریاستجمهوری» از هموطنان خبر داد. سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا گفت: افراد سودجو با ساخت اکانت کاربری جعلی در پیامرسان واتساپ با نام کاندیداهای مختلف ریاستجمهوری و انتساب خود به ریاست یا اعضای ستاد انتخابات کاندیداهای ریاستجمهوری با کاربران تماس مجازی و آنلاین میگیرند. این مقام مسؤول در ادامه با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: کلاهبرداران با طعمههای خود به عنوان «برنده شدن در قرعهکشی حامیان ستاد انتخاباتی» تماس میگیرند و با به دست آوردن اطلاعات کارت بانکی فریبخوردگان، نسبت به برداشت از حساب آنها اقدام میکنند. سرهنگ پاشایی افزود: با توجه به رصدهای صورت گرفته و گزارشهای متعدد مردمی به این پلیس مشخص شده در بعضی اوقات این افراد با استفاده از ترفندهای مختلف، مشخصات خانوادگی و حتی شماره حساب قربانیان را نیز به دست آورده و با جلب اعتماد آنان کدهای تایید بانکی را نیز گرفته و حساب آنها را خالی میکنند.
***
امنیت اقتصادی در گرو مبارزه با قاچاق
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: اگر با فساد بویژه فساد اقتصادی و جرائم مالی و قاچاق مبارزه جدی نشود، نباید انتظار داشت در کشور امنیت اقتصادی باشد. به گزارش تسنیم؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار با رؤسای پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه مبارزه با فساد تکلیف همه دستگاههای اجرایی، تقنینی، نظارتی، قضایی و انتظامی است، گفت: یکی از چالشهای بزرگ کشور که مردم از آن رنج میبرند بحث فساد است؛ مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف و در فرمایشات متعددی که درباره فساد مطرح کردهاند، همواره بر مبارزه جدی، اساسی و بیامان با فساد تأکید داشتند. رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: طبیعتا از نظر دستگاهی مانند سازمان بازرسی کل کشور که یک دستگاه ضد فساد و ناظر بر اجرای قوانین و حسن جریان امور است، تخلف از قوانین، مقررات، سیاستهای کلی و منویات مقام معظم رهبری نوعی فساد تلقی میشود. درویشیان تصریح کرد: هر اقدامی که منتهی و منجر به تأمین امنیت اقتصادی شود، مأموریت اصلی پلیس امنیت اقتصادی است که ازجمله آنها شناسایی ساختارهای فسادزا است.
ارسال به دوستان
سخنگوی وزارت بهداشت جزئیات پروتکلهای بهداشتی انتخابات را تشریح کرد
اولویت برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ در فضای باز
در حالی که جو انتخاباتی در کشور با برگزاری ۲ دور از مناظرههای تلویزیونی نامزدهای ریاستجمهوری به اوج خود رسیده است اما هنوز شائبههایی در زمینه چگونگی برگزاری انتخابات آن هم در شرایط ناپایدار کرونایی در اذهان عمومی باقی مانده است. بر همین اساس سخنگوی وزارت بهداشت جزئیات پروتکلهای بهداشتی و تدابیر اتخاذشده برای حفظ سلامت عوامل برگزاری انتخابات و رایدهندگان را تشریح کرد. سیماسادات لاری درباره تدابیر اتخاذشده برای تامین سلامت عوامل برگزاری انتخابات اعم از خبرنگاران، عوامل نظارتی، اجرایی و... گفت: مهمترین عامل انتقال ویروس کرونا، قطرات ریز تنفسی است که به وسیله عطسه، سرفه و حتی صحبت کردن از فرد بیمار به سایر افراد منتقل میشود، بنابراین عدم رعایت فاصلهگذاری 5/1 تا ۲ متری میان افراد میتواند به انتقال ویروس کمک کند.
وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، دستورالعملهایی با همکاری وزارت کشور، وزارت بهداشت و شورای نگهبان به منظور حفظ سلامت مردم در فرآیند برگزاری انتخابات، تدوین و ابلاغ شده است.
لاری ادامه داد: باید توجه کرد ستاد انتخابات کشور با همکاری استانداران و فرمانداران مراکز حوزههای انتخابیه، مسؤولیت نظارت بر اجرای ضوابط پروتکلهای بهداشتی را برعهده دارند. همچنین مسؤولیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی در انتخابات ریاستجمهوری برعهده ستاد انتخابات کشور و ستادهای استانی است. مسؤولیت رعایت این دستورالعملها در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان برعهده مسؤول اجرایی انتخاباتی هر محل است. نظارت عالی بر اجرای صحیح و کامل پروتکلها نیز برعهده وزارت بهداشت خواهد بود.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه جانمایی صندوقهای رای و شعب اخذ رای با نظر بازرسان وزارت بهداشت انجام میشود، گفت: اولویت با برگزاری انتخابات در فضای باز و با رعایت فاصلهگذاری، استفاده از ماسک و گندزدایی محیط است. همچنین هر گونه پذیرایی و توزیع اقلام تبلیغاتی توسط نامزدهای انتخابات و هواداران آنها ممنوع است.
لاری با بیان اینکه از تجمع رایدهندگان در روز رایگیری در صفها و پای صندوقهای رای بدون رعایت فاصلهگذاری حداقل ۲ متری باید جلوگیری شود، اظهار کرد: سلامت همه خبرنگاران، عوامل نظارتی و اجرایی و سایر افراد دخیل در فرآیند انتخابات در طول مدت آغاز تا پایان انتخابات، از نظر بیماری «کووید-۱۹» با استفاده از کد ملی آنها در سامانه ماسک بررسی میشود.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم استقبال از نامزدها، راهاندازی کارناوالها، میتینگهای تبلیغاتی و هر گونه تجمع در فضای سربسته مطلقا ممنوع است، گفت: همچنین اخذ اثر انگشت در فرآیندهای مختلف انتخابات بویژه در روز رایگیری ممنوع است.
لاری با بیان اینکه بازرسی و نظارت بر گندزدایی دفاتر نظارت، شعب اخذ رای و سایر اماکن مرتبط با فرآیند انتخابات توسط بازرسان وزارت بهداشت انجام میشود، گفت: همچنین حفظ تهویه و تامین هوای تازه در فضاهای سربسته الزامی است. در عین حال استفاده از ماسک به صورت مستمر توسط رایدهندگان، خبرنگاران و مسؤولان اجرایی، نظارتی و حفاظتی در محلهای برگزاری انتخابات الزامی است. همچنین کنترل ورود و خروج به منظور جلوگیری از تجمع رایدهندگان باید به صورتی انجام شود که فاصله حداقل ۲ متری در ترددها نیز رعایت شود.
وی تاکید کرد: در صورت عدم توجه نامزدهای انتخابات یا عوامل شعب به دستورالعملهای بهداشتی، استانداران و فرمانداران در مرحله اول باید تذکر کتبی به مسؤولان و نامزدها بدهند و در مرحله دوم و در صورت تکرار تخلف، ممنوعیت و قطع ارائه هر گونه خدمات به نامزدها اعلام شود. تشخیص تخلف از سوی نامزدها برعهده قاضی است.
لاری گفت: به هر حال در این زمینه پروتکلهای بهداشتی لازم تدوین و ابلاغ شده و امیدواریم با همکاری وزارت کشور و سایر ارکان برگزاری انتخابات به طور کامل رعایت شود.
ارسال به دوستان
معاون وزارت بهداشت خبر داد
شمارش معکوس برای تزریق عمومی واکسن «کووایران برکت»
واکسن «کوو ایران برکت» نخستین واکسن «کووید-۱۹» تولید محققان ایرانی است که موفق به دریافت کد اخلاق و کارآزمایی انسانی از وزارت بهداشت شده است. این واکسن که در شرکت «شفا فارمد» وابسته به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تولید شده است اکنون در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارد. این واکسن از نوع ویروس غیرفعال شده است. کارآزمایی بالینی دوسوکور آن با کنترل پلاسبو فاز یک جهت بررسی بیخطری و ایمونوژنیسیتی واکسن در جمعیت سالم و افراد ۵۱ تا ۷۵ ساله انجام شده است.
در همین زمینه، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه پیشبینی میشود واکسن «کوو ایران برکت» تا پایان خردادماه وارد مرحله عملیاتی شود، گفت: ۸۴ درصد از واکسنهای تولید شده در دنیا را ۵ کشور استفاده کردهاند.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۵ شرکت بومی در حوزه تولید واکسن کرونا فعالیت میکنند و پیشبینی میشود واکسن «کوو ایران برکت» تا پایان خردادماه وارد مرحله عملیاتی شود، اظهار کرد: در مرحله اول یک میلیون دوز واکسن به گروههای هدف تزریق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هدف از واکسیناسیون کاهش مرگومیر افراد مبتلاست، گفت: برای قطع زنجیره ویروس باید ۷۰ درصد مردم واکسینه شوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: تا ۷ ماه آینده به تمام افراد در گروههای هدف در مرحله اول واکسیناسیون کرونا، واکسن تزریق خواهد شد. اگر ما به دنبال تولید واکسن داخلی نمیرفتیم، کشورهای خارجی براحتی اجازه فروش واکسن را به ما نمیدادند و حرفهایی که امروز در دنیا از حقوق بشر و موضوعاتی از این دست میزنند، گزافهای بیش نیست.
رئیسی به بیعدالتی در عرصه بینالملل اشاره کرد و گفت: کانادا، آمریکا و کشورهای اروپایی بیش از ۳برابر جمعیت کشورشان واکسن خریدند و ۸۴ درصد از واکسنهای تولیدشده در دنیا را ۵ کشور استفاده کردند. بیش از ۲ میلیون واکسن در آمریکا و چند کشور اروپایی ذخیره شده که تاریخ مصرفشان در حال اتمام است؛ این در حالی است که میانگین تزریق واکسن در برخی کشورهای فقیر ۲۵ عدد در طول شبانهروز است.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، بیعدالتی در عرصه بینالملل به حدی است که آمریکا حتی به همپیمان خود یعنی کانادا تا قبل از اتمام واکسیناسیون در داخل کشور خود اجازه فروش واکسن نمیداد و پس از اطمینان از واکسینیه شدن مردم خود به این کشور واکسن صادر کرد.
وی با بیان اینکه ساخت واکسن داخلی کرونا از اهمیت حیاتی برخوردار است، گفت: طبق قرار بین ایران و شرکت کوواکس، این شرکت باید تاکنون 8/16 میلیون واکسن به ایران تحویل میداد که تاکنون فقط ۲ میلیون آن تحویل ما شده است.
به گفته رئیسی، در ایران به ازای هر هزار نفر جمعیت، کمتر از 5/1 تخت بیمارستانی وجود دارد؛ در حالی که این رقم در کشورهای اروپایی ۷ تخت به ازای هر هزار نفر است اما بهرغم این موضوع شبکه بهداشت و درمان کشور عملکرد مطلوبتری نسبت به بسیاری از کشورها داشته است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در کنار عملکرد مطلوب حوزه بهداشت و درمان، بزرگان دینی و بویژه مقام معظم رهبری با عمل واقعی به رعایت پروتکلهای بهداشتی کمک قابل توجهی به روند کنترل و مبارزه با این ویروس منحوس کردند.
وی عنوان کرد: در کشورهای اروپایی ۶۲ درصد سالمندان در خانه سالمندان نگهداری میشوند، در حالی که ۹۹ درصد از سالمندان ایرانی در کنار خانوادههای خود زندگی میکنند و شکل و نحوه مراقبت از سالمندان در ایران بسیار مطلوبتر از کشورهای مدعی بوده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: برای یک هزار و ۳۰۰ شغل در ایران پروتکلهای بهداشتی تدوین شده است که نمونه چنین اقدامات کارشناسیشده در بسیاری از کشورها مشاهده نمیشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهترین شکل از رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح کشور در ستادهای مربوط به اقامه نماز جمعه انجام شده است. اصناف و کسبه در طول دوران مقابله با کرونا همکاری خوبی با ستاد ملی مقابله با کرونا داشتند. تقویت زیرساختهای درمانی یکی از نقاط قوت کشور همزمان با شیوع بیماری کرونا بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|