|
ارسال به دوستان
نقش پررنگ نهادها و مراکز فرهنگی و هنری در میزبانی از رأیدهندگان انتخابات 1400 در دوران کرونا
شور فرهنگی انتخابات
گروه فرهنگ و هنر: سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به واسطه شیوع ویروس کرونا، متفاوتترین انتخابات ریاستجمهوری تاریخ جمهوری اسلامی محسوب میشود و به همین خاطر روند برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در دوران کرونا نسبت به دورههای پیشین انتخابات شرایط کاملا متفاوتی داشت و از همان ایام نزدیک به انتخابات، مهمترین دغدغه مسؤولان برپایی انتخابات 1400، حفظ سلامت مردم در دوران سخت شیوع کرونا بوده و مسؤولان امر با تذکرات ستاد ملی مبارزه با کرونا بخوبی آگاه بودند تا آنجا که امکانش هست برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا باید مراکز رایگیری در انتخابات با تراکم جمعیت مواجه نشود، از سوی دیگر باید شرایطی فراهم شود تا تمام کسانی که به عشق وطن و برای استفاده از حق قانونی خود میخواهند به پای صندوقهای رای بیایند بدون کوچکترین مشکلی رای خود را به صندوقها بیندازند. مسؤولان انتخابات برای حل این مشکلات با یک راهکار اساسی مواجه بودند و آن افزایش شعب رایگیری در سراسر کشور بود و به همین خاطر مسؤولان چشمانتظار اعلام کمک نهادها و مراکز فرهنگی و هنری سراسر کشور بودند که این اتفاق هم به بهترین شکل ممکن رخ داد و برای نخستینبار پای انواع و اقسام نهادها و مراکز فرهنگی و هنری کشور به انتخابات باز شد و این مراکز میزبان مردم سراسر کشور برای اخذ رای بودند.
یکی از خاصترین مراکز فرهنگی و هنری کشور که امسال در انتخابات ریاستجمهوری میزبان مردم رایدهنده بود بدونشک کتابخانههای عمومی شهرهای مختلف بود که طبق اعلام روابط عمومی و امور بینالملل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و در راستای کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی، ۱۹۶ کتابخانه عمومی در ۲۸ استان به عنوان شعب اخذ رای در انتخابات ریاستجمهوری معرفی شد و کتابداران و کارکنان این کتابخانهها نیز به عنوان عوامل اجرایی انتخابات فعالیت داشتند.
در این میان استان تهران با ۲۰ کتابخانه، آذربایجان شرقی با ۱۷ کتابخانه، خوزستان با ۱۴ کتابخانه، گیلان با ۱۳ کتابخانه، اصفهان و کرمانشاه با ۱۲ کتابخانه، همدان با ۱۱ کتابخانه و البرز با ۱۰ کتابخانه، بیشترین فراوانی را در فعالیت خود به عنوان شعب اخذ رای داشتند.
اما در کنار کتابخانههای عمومی کشور، بقاع متبرکه و اماکن مذهبی نیز در انتخابات امسال با حال و هوای متفاوتی میزبان رایدهندگان بود، به طوری که به شکل چشمگیری شاهد افزایش تعداد مراکز اخذ رای در بقاع متبرکه بودیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها بر ضرورت تبدیل بقاع متبرکه و امامزادگان به قطب فرهنگی کشور تاکید کردهاند و طبق همین فرمایش معظمله در 2 انتخابات اخیر مراکز اخذ رای در بقاع متبرکه و امامزادگان کشور راهاندازی شده است. از نظر حجتالاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خدمات اجتماعی باید به مأموریتهای بقاع متبرکه و امامزادگان اضافه شود و نباید نسبت به مسائل اجتماعی در بقاع متبرکه بیتفاوت بود و به همین خاطر امسال ویروس کرونا بهانهای شد بقاع متبرکه با بیشترین مشارکت ممکن میزبان رایدهندگان انتخابات ریاستجمهوری باشد تا علاوه بر قطب فرهنگی به قطب اجتماعی هم بدل شود. از سوی دیگر از هفتهها پیش نشستهای بصیرتی و همچنین تریبون آزاد در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه شاخص استانهای مختلف در فضای باز و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شده بود که این مساله خود جلوه جدیدی از پتانسیل بقاع متبرکه را به رخ کشید؛ مراکز ارزشمندی که این روزها درگیر جشنهای دهه پربرکت کرامت بوده است، جشنهایی که غالبا در فضای باز و با رعایت پروتکلهای بهداشتی حال و هوای متفاوتی را به بقاع متبرکه و امامزادگان سراسر کشور بخشیده است. همچنین علاوه بر کتابخانههای عمومی، بقاع متبرکه و امامزادگان، باید به مراکز فرهنگی و هنری چون فرهنگسراها و خانههای فرهنگ هم اشاره کرد که در انتخابات 1400 میزبان رایدهندگان بودند تا مراکز فرهنگی و هنری کشور برای نخستینبار بیشترین سهم ممکن را در مراکز اخذ رای انتخابات ریاستجمهوری داشته باشند. اهالی فرهنگ و هنر همواره همراه با اقشار مختلف کشور در بزنگاههایی چون انتخابات ریاستجمهوری پای صندوق رای میآیند و به وظیفه قانونی و شرعی خود در قبال کشورشان عمل میکنند. انتخابات ریاستجمهوری 1400 نیز از این قاعده مستثنا نبود و اهالی فرهنگ و هنر حضوری چشمگیر در انتخابات این دوره داشتند و حتی از چند روز قبل از انتخابات ریاستجمهوری جمع کثیری از هنرمندان در گفتوگو با رسانهها ضمن بازگو کردن اهمیت حضور در انتخابات، از اقشار مختلف برای شرکت در انتخابات دعوت کردند و همچنین در این گفتوگوها از دغدغهها و مشکلات پیش روی اهالی هنر گفتند و خواستهها و انتظارات خود را از رئیسجمهور آینده بیان کردند. همچنین جامعه مداحان و ذاکران کشور هم حضوری پرشور در انتخابات داشتند و مداحان و سخنرانان مذهبی مطرح با حضور در حوزههای اخذ رای، آرای خود را به صندوق انداختند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
سینما
رونمایی از پوستر جشنواره کن ۲۰۲۱ با ادای احترام به اسپایک لی
جشنواره فیلم کن پوستر این دوره جشنواره را با شمایی از اسپایک لی، رئیس هیأت داوران این دوره، رونمایی کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سازماندهندگان جشنواره فیلم کن ۲۰۲۱، پوستر هفتادوچهارمین دوره این جشنواره را با تصویری از اسپایک لی منتشر کردند. این کارگردان که سال پیش به عنوان رئیس هیات داوران کن انتخاب شده بود، به دلیل برگزار نشدن دوره سال پیش، امسال دوباره این سمت را بر عهده گرفت. درباره انتخاب این پوستر گفته شده تصویر وی با نگاهی کنجکاو بر نخلها، ساحل کن و صفحه نقرهای، بر این پوستر نقش بسته و نگاه کنجکاو لی یادآور این است که او از فیلمهای بخش رقابتی اصلی استقبال میکند. لی نخستین چهره سیاهپوستی است که برای داوری بخش اصلی جشنواره کن انتخاب شده است. در عین حال وی نخستین رئیس هیات داوران است که تصویرش روی پوستر جشنواره جا گرفته است. این فیلمساز با کن رابطهای طولانیمدت دارد و از ۳۰ سال پیش فیلمهایش در این جشنواره به نمایش درآمده است.
***
سینماگر ایرانی برنده جشنواره فیلم ترایبکا شد
رضا ریاحی، سینماگر ایرانی جایزه بهترین انیمیشن کوتاه جشنواره فیلم «ترایبکا» را به خود اختصاص داد.
به گزارش «وطنامروز»، انیمیشن کوتاه «نوازنده» ساخته رضا ریاحی محصول کشور فرانسه، توانست جایزه بهترین انیمیشن کوتاه بیستمین دوره جشنواره فیلم «ترایبکا» نیویورک را به خود اختصاص بدهد. رضا ریاحی، نقاش و فیلمساز ایرانی پیش از این در انیمیشن معروف و نامزد اسکار «نانآور» (۲۰۱۷) ساخته «نورا تومی» یکی از کارگردانان هنری بود. انیمیشن ۱۵ دقیقهای «نوازنده» روایتگر عشق، جنگ و دشواریها در ایران قرن سیزدهم میلادی است.
ارسال به دوستان
تلویزیون
«پزشک دربار» به شبکه ۵ آمد
سریال جدید «پزشک دربار» به کارگردانی لی کوک لپ از امشب ساعت ۲۳ از قاب شبکه ۵ سیما روی آنتن میرود.
به گزارش «وطنامروز»، این سریال محصول ۲۰۱۶ چین است که در ژانر تاریخی- پزشکی و خانوادگی در ۵۰ قسمت ۴۵ دقیقهای تهیه و تولید شده است و هنرمندانی همچون هو والاس، یان میچی، دینگ لی مین و... در آن هنرنمایی کردهاند. سریال «پزشک دربار» داستان زندگی دختری سختکوش و بااستعداد به نام «تان یون شیان» است که علم پزشکی را از اجدادش به ارث برده اما به خاطر اینکه حکومت زنان را از فعالیت در حوزه پزشکی، فراگیری علم پزشکی و طبابت منع میکند، تصمیم میگیرد مخفیانه در رشته پزشکی تجربه کسب کند. او با علاقه زیاد به علم پزشکی سعی دارد بر تمام موانع و مشکلات بر سر راهش غلبه کند اما همه چیز از آنجا سخت میشود که با شخص امپراتور دیدار میکند. سریال «پزشک دربار» از شنبه تا پنجشنبه هر شب ساعت ۲۳ پخش و تکرار آن روز بعد ساعات ۱۱ و ۱۹ روی آنتن میرود.
***
مرور آثار جک لمون در شبکه نمایش
شبکه نمایش در هفته پیش رو آثار جک لمون، از بازیگران مطرح سینمای جهان را مرور میکند.
به گزارش «وطنامروز»، شبکه نمایش در هفته پیش رو در بخش موضوعی منتخب هفته سراغ فیلمهایی با موضوع «دوستی» میرود و در بخش مرور آثار یا صحنهگران نیز فیلمهای منتخبی از «جک لمون» بازیگران مطرح تاریخ سینما را روی آنتن میبرد و همزمان با شروع فصل تابستان، فیلم «دیدهنشدگان» به عنوان نخستین فیلم از سری فیلمهای جدید و پخش نخست از این شبکه پخش میشود. «دوستی» موضوعی است که در بسیاری از فیلمهای سینمایی به آن پرداخته شده و انتخاب منتخبی از آنها شاید کار چندان راحتی نباشد.
فیلمهای منتخبی که شبکه نمایش در هفته پیش رو برای این بخش برای ساعت 19 در نظر گرفته است شامل «ضیافت»، «دوباره زندگی» (اثر تحسینشده سینمای فرانسه)، «مرد آفتابی»، «بهترین دوست من»، «ماجراهای هاکلبری فین»، «خانه دوست کجاست» (اثر جهانی عباس کیارستمی) و «در کنارم بمان» خواهد بود. جک لمون از بازیگران تاریخ سینماست که از شاخصههای او میتوان به بازی در فیلمهای کارگردان مطرحی چون بیلی وایلدر در ژانرهای مختلف اشاره کرد. لمون ۸ نامزدی و ۲ جایزه اسکار را در کارنامه دارد که از این حیث از برترین بازیگران سینماست. فیلمهای منتخب این بازیگر برای هفته پیش رو برای ساعت 21 شامل این فیلمها خواهد بود: «راه طولانی خانه»، «غریبهها در شهر»، «زوج خندهدار»، «پیرمردهای غرغرو»، «سهشنبهها با موری»، «فرودگاه ۷۷» و «صفحه اول».
ارسال به دوستان
در دیدار رؤسای بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد مطرح شد
تأکید بر گسترش مناسبات فرهنگی بین ایران و عراق
در دیدار نمایندگان ایران و روسای بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد بر ضرورت گسترش مناسبات فرهنگی بین ایران و عراق و لزوم حضور ناشران هر ۲ کشور در نمایشگاههای کتاب مختلف ایران و عراق تاکید شد.
به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلاموالمسلمین محمد اسدیموحد، مدیرعامل موسسه انتشارات بینالمللی الهدی و دبیر کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاههای خارجی کتاب، در این دیدار ضمن تشکر از مسؤولان بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد برای فراهم کردن شرایط مورد نیاز جهت شرکت ناشران ایرانی در این دوره از نمایشگاه کتاب بغداد اظهار کرد: عراق برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ به واقع از دید ما ایران و عراق ۲ کشوری هستند که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر سابقه تاریخی به عنوان یک کشور محسوب میشوند و تنها در اسم و عنوان متفاوت هستیم.
وی در ادامه عنوان کرد: نگاه ایران به عراقیها با کشورهای دیگر فرق میکند؛ همچنین ما توقع داریم نگاه عراق به ایران نیز چنین باشد. انتظار ما این است که ناشران ایرانی بتوانند در نمایشگاههایی که در عراق برگزار میشود حضور فعالی داشته باشند و بالعکس. در حقیقت انتظارمان این است ناشران عراقی در سطح بالایی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور پیدا کنند. مدیرعامل موسسه انتشارات بینالمللی الهدی به ظرفیتهای نشر بین ۲ کشور اشاره کرد و گفت: ما این آمادگی را داریم که در بحث صنعت نشر، خدمات نشر، ترجمه کتابهای دوسویه از عربی به فارسی و بالعکس با ناشران عراقی و با اعضای اتحاد ناشران این کشور همکاری ویژه داشته باشیم و بتوانیم در این راستا کمک کنیم و همچنین بتوانیم در بخش فروش کپیرایت با یکدیگر تبادل داشته باشیم. حجتالاسلاموالمسلمین اسدیموحد در پایان گفت: ما باید ورای بحث کتاب و نشر در بحث تبادلات فرهنگی با عراق همکاری کنیم و نهتنها در حوزه نشر فیزیکی، بلکه در بحث کتابهای دیجیتال، صوتی و ترجمه نیز فعالیتهای مشترکی انجام دهیم.
در بخش دیگر این دیدار حسینعلی سبزه، نماینده خانه کتاب و ادبیات ایران در بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد یادآور شد: با توجه به ظرفیتهای نشر ایران و عراق حضور حداکثری ناشران و فعالان حوزه نشر موجب میشود هر چه بهتر نشر ۲ کشور معرفی شود و نمایشگاههای کتاب این فرصت را تسهیل میکنند.
وی افزود: تفاهمنامه مشترک خانه کتاب و ادبیات ایران و اتحادیه ناشران عراق، فرصت و ظرفیت خوبی را در اختیار ناشران ایرانی و عراقی قرار میدهد تا تعاملات فرهنگی بیشتری صورت گیرد و انتظار داریم هر ۲ طرف در دوران پساکرونا تلاش کنند تا ناشران در نمایشگاههای فیزیکی بینالمللی ۲ کشور حضور حداکثری داشته باشند.
بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد20 خردادماه شروع شده و تا 30 خرداد ادامه دارد.
ارسال به دوستان
در هفتاد و هشتمین جشنواره ونیز
نسخه جدید فیلم دیوید لینچ به نمایش در میآید
بازسازی فیلم کلاسیک علمی- تخیلی «تل ماسه» نخستین نمایش جهانی خود را در هفتادوهشتمین جشنواره فیلم ونیز تجربه خواهد کرد.
به گزارش «وطنامروز»، در فیلم «تل ماسه» به کارگردانی «دنیس ویلنوو» که در بخش غیررقابتی جشنواره فیلم ونیز به نمایش گذاشته خواهد شد، تیموتی شالامی، ربکا فرگوسن، اسکار ایزاک، خاویر باردم و جاش برولین بازیگران اصلی هستند.
رمان معروف نوشته «فرانک هاربرت» درباره جنگ برای کنترل یک سیاره در سال ۱۹۸۴ توسط «دیوید لینچ» اقتباس سینمایی شد و در سال ۲۰۰۰ نیز یک سریال تلویزیونی بر اساس آن ساخته شد. حالا «دنیس ویلنوو» کارگردان کانادایی فیلم جدید «تل ماسه» را با نگارش فیلمنامهای اقتباسی با همکاری «اریک راث» ساخته است. داستان این فیلم درباره مرد جوان و مستعدی است که برای نجات آینده خانواده و مردم باید سفری به خطرناکترین سیاره در جهان هستی داشته باشد.
اکران فیلم جدید «تل ماسه» تاکنون چندینبار به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده است. این فیلم قرار است در آمریکا همزمان در سینما و سامانه نمایش آنلاین HBO Max به نمایش گذاشته شود.
هفتادوهشتمین جشنواره بینالمللی ونیز به عنوان قدیمیترین جشنواره سینمایی جهان امسال اول تا ۱۱ سپتامبر (۱۰ تا ۲۰ شهریور) برگزار میشود و «بونگ جون هو» کارگردان اهل کشور کرهجنوبی ریاست هیات داوران بخش رقابتی آن را برعهده خواهد داشت.
ارسال به دوستان
با بیش از 80 درصد تصویربرداری و تدوین همزمان 10 قسمت
فصل سوم روزگار جوانی به پخش نزد میشود
تدوین ۱۰ قسمت از فصل سوم سریال «روزگار جوانی» به کارگردانی اصغر توسلی به پایان رسید.
به گزارش «وطنامروز»، بیش از ۸۰ درصد از تصویربرداری فصل سوم سریال «روزگار جوانی» به تهیهکنندگی سپهر محمدی و کارگردانی اصغر توسلی انجام شده است.
عوامل تولید فصل سوم سریال «روزگار جوانی» این روزها در نیاوران مشغول تصویربرداری هستند و لوکیشنهای بیرونی این سریال شامل بیمارستان، دانشگاه، رستوران، دفتر شرکت، مرکز خیریه هانا و نورستان، مرکز نگهداری از کودکان ناتوان جسمی و... میشود. تاکنون ۱۰ قسمت سریال تدوین شده است. حدود ۳ هفته دیگر عوامل این سریال راهی شمال کشور میشوند تا ادامه تصویربرداری را انجام دهند. تولید فصل سوم مجموعه تلویزیونی «روزگار جوانی» در شبکه ۵ سیما از بهمنماه ۹۹ شروع شده است.
این سریال در ۳۰ قسمت برای گروه فیلم و سریال شبکه 5 ساخته میشود و بازیگرانی چون بیوک میرزایی، آریا توسلی، سعید زارعی، سینا کرمی، امیرمسعود واعظ، عیسی حسینی، رسول نجفیان، زهرا داوودنژاد، لاله صبوری، سیاوش چراغیپور، محمود قدیریان، سولماز حصاری و خسرو احمدی در آن ایفای نقش میکنند.
فصل اول «روزگار جوانی» سال ۱۳۷۷ به تهیهکنندگی اصغر توسلی، کارگردانی شاپور قریب و اصغر توسلی و نویسندگی اصغر فرهادی روی آنتن شبکه ۵ رفت. همچنین فصل دوم این مجموعه در سال ۱۳۷۸ به تهیهکنندگی و کارگردانی اصغر توسلی و نویسندگی علیاکبر محلوجیان و فرهاد نقدعلی برای این شبکه تولید شد.
ارسال به دوستان
«زلزله در نیل» روایت حضور نوه امام حسن(ع) در مصر
رمان «زلزله در نیل» روایت زندگی سیده نفیسه، نواده امام حسن مجتبی(ع) است که از مدینه برای زیارت مزار جدش ابراهیم خلیلالله راهی بیتالمقدس میشود و از آنجا به مصر مهاجرت میکند. به گزارش «وطنامروز»، شاید کمتر کسی باشد که نشانی مزار سیده نفیسه یا به قول خود اهالی مصر ستنفیسه را نداند. حتی اگر خودشان هم مشرف نشده باشند حتما وصف حال این سیده باکرامت را شنیدهاند، بویژه ازدحام در یازدهم ربیعالاول، در شب سالگرد تولدشان که شیعیان و اهل تسنن و حتی برخی اهل کتاب که در صحن و سرایش جمع و با مولودیخوانی نسبت به این بانو و اجدادش ابراز محبت و ارادت میکنند. سیده نفیسه، نواده امام حسن مجتبی و بانوی عالمه و فرزانهای است که از مدینه برای زیارت مزار جدش ابراهیم خلیلالله راهی بیتالمقدس میشود و از آنجا به مصر مهاجرت میکند. مردم مصر که آوازه او را شنیدهاند به استقبالش شتافته و با دیدن علم و مهربانی و کرامات ایشان، گرد ایشان میآیند. سیدسعید هاشمی، نویسنده باسابقه کشورمان با کتاب زلزله در نیل که توسط انتشارات کتاب جمکران به چاپ رسیده، روایتگر این بانوی عالمه گشته است.
رمان زلزله در نیل اگرچه در نگاه اول اثری تاریخی است اما سیدسعید هاشمی با چنان خلاقیت و صراحتی تاثیر رفتارهای بزرگان دین و افراد برگزیده را بر روح و روان آدمی به تصویر کشیده که دامنه وسیعی برای اندیشیدن مقابل انسان میگستراند. در این کتاب ماجراهای تاریخی در بستری جذاب و با شخصیتهایی بهیادماندنی روایت میشود و مخاطب را به دل حادثه میبرد. مخاطب همراه با شخصیتهای رمان سفری تاریخی را آغاز میکند؛ سفری که انتهایش رسیدن به شناخت و آگاهی است. داستان زلزله در نیل از مصر آغاز میشود؛ دیاری که دچار خشکسالی عظیمی شده، کودکان یکی پس از دیگری میمیرند و تمساحها در جستوجوی غذا از نیل بیرون آمده، به طرف روستاها روانه شدهاند و از دست کاهن بزرگ معبد هم کاری بر نمیآید. در همین ایام آوازه بانوی بزرگی که بتازگی به قاهره آمده در تمام مصر پیچیده است؛ بانویی که خیر و برکت به همراه دارد.در رمان زلزله در نیل شخصیتهای مختلفی وجود دارند اما ۲ شخصیت بسیار بیشتر به چشم میخورند؛ نارمر و همسرش، شخصیتهایی قوی و دوستداشتنی که گمشدهشان و جواب سوالهایشان را در وجود سیدهنفیسه نواده امام حسن(ع) و شوهرش اسحاق فرزند امام صادق(ع) پیدا میکنند. رمان روایتی است از آگاهی و عشق، با شخصیتهایی که آمیزهای از لطافت و صبر، مهر و کین و امید و بیم هستند. این کتاب، داستان آدمهایی است که در پی هدفی هستند که همگان قادر به درک آن نیستند؛ آدمهایی پرسشگر که به مسأله زندگی، هستی و خداوند میاندیشند و میخواهند معنایی برای آن پیدا کنند، افرادی که از انگشتنما شدن ترسی ندارند و به هر طریقی هدف والای خود را دنبال میکنند، حتی اگر این هدف با پشت پا زدن به سنتها و آیینهای پدریشان باشد. رمان زلزله در نیل به قلم سیدسعید هاشمی توسط انتشارات کتاب جمکران در 370 صفحه و با قیمت 45 هزار تومان منتشر شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|