|
مقام روس از احتمال آغاز دور جدید مذاکرات وین از هفته آینده خبر داد
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین آغاز دور جدید مذاکرات درباره احیای برجام از هفته آینده را محتمل دانست. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز جمعه در توئیتی نوشت: «غریزهام به من میگوید مذاکرات وین بر سر احیای برجام از هفته آینده یعنی حداکثر تا ۴ جولای از سر گرفته خواهد شد و حتی ممکن است زودتر نیز این اتفاق بیفتد. این مساله قطعی نیست اما احتمال بالایی دارد».
ارسال به دوستان
یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده تصریح کرد دولت بایدن درباره عدم تکرار خروج آمریکا از برجام تضمین نمیدهد
دنبال توافق لرزان
آژانس: ایران هنوز به نامه آژانس درباره تمدید توافق پاسخ نداده است
گروه سیاسی: لارنس نورمن خبرنگار والاستریت ژورنال در توئیتر نوشت: یک مقام وزارت خارجه آمریکا اذعان کرد ضمانتی درباره عدم خروج مجدد از برجام توسط دولت فعلی آمریکا در کار نیست. این مقام آمریکایی درباره خواست ایرانیها برای ضمانت از آمریکاییها مبنی بر اینکه خروج از برجام تکرار نخواهد شد، گفت: «ضمانتی در کار نیست. این را ما میدانیم، ایران هم میداند. بهترین تضمین بازگشت به توافق و اجرای متعهدانه آن است». به گزارش «وطنامروز»، مذاکرات احیای برجام در گرند هتل وین در شرایطی به دور هفتم خود نزدیک میشود که مقامات دولت بایدن با وجود اینکه در موقعیت زمانی کنونی فعلوانفعالات هستهای در اضطرار هستند اما هر روز نشانه تازهای از تمایل کاخ سفید برای تحقق یک توافق ضعیف با ایران بروز میدهند. موضع اخیر یک مقام وزارت خارجه آمریکا مبنی بر در کار نبودن ضمانتی درباره عدم خروج مجدد دولت آمریکا از برجام به فاصله نزدیکی پس از اقدام خصمانه واشنگتن در سانسور و توقیف دامنه رسانههای متعلق به صداوسیما و جریان مقاومت، از خواست دولت بایدن برای حرکت در مسیر دولت دونالد ترامپ حکایت میکند. این مقام وزارت خارجه آمریکا که اشارهای به نامش نشده، اظهار کرد: توافق در مذاکرات وین بر سر توافق هستهای برجام امکانپذیر است اما برخی «اختلافات جدی» باقی ماندهاند که باید حل شوند. این مقام آمریکایی در ادامه گفته آمریکا در «آیندهای نهچندان دور» به دور هفتم مذاکرات وین خواهد رفت. اظهارات متعدد تیم سیاست خارجی جو بایدن مبنی بر باقی ماندن اختلافات جدی در حالی است که حسن روحانی چهارشنبه 2 تیر برای چندمین بار از تمام شدن کار تحریمها خبر داد(!) روحانی در جلسه هیات دولت گفت: دولت کار بزرگی انجام داده است و جنگ را به پایان رسانید و مسائل مهم را حلوفصل کردیم و اگر بخواهند و اختیارات به آقای عراقچی داده شود، همین امروز میتوانیم تحریم را تمام کنیم. این اظهارات از سوی رئیس دولت دوازدهم در شرایطی ابراز شد که عراقچی 3 روز پیش از این و پس از پایان دور ششم نشست کمیسیون مشترک برجام، صراحتا عدم ارائه تضمین توسط دولت آمریکا را غیرقابل قبول خواند و گفت: طبیعی است یکی از مباحث جدی در این مذاکرات ایجاد اطمینان نسبت به عدم تکرار عملکرد دولت آمریکا در خروج از برجام و اعمال مجدد تحریمهاست که ما در این زمینه به تضمین نیازمندیم و طبیعتا بدون ارائه چنین تضمینی از سوی آمریکا، بازگشت ما به برجام مقدور نیست.
* داستان یک تضمین
روزنامه نیویورکتایمز هفته گذشته نوشت: «افرادی که در داخل جلسات گفتوگوها حضور دارند، گفتهاند ۲ مانع بر سر راه رسیدن به توافق با ایران وجود دارد: ایران از یک سو درخواست کرده است تعهدی نوشتهشده به او داده شود که دولتهای بعدی آمریکا نمیتوانند مانند ترامپ توافق را از بین ببرند و مقامات آمریکایی گفتهاند «این درخواستی منطقی است و البته دموکراسی واقعی نمیتواند آن را ایجاد کند». در هر صورت توافق هستهای با ایران «معاهده» نیست و دولت بایدن هم مانند اوباما نمیتواند این توافق را مانند معاهده تصویب کند، زیرا مطمئنا دوسوم سنای آمریکا به آن رأی مثبت نمیدهد. بنابراین شروط این توافق میتواند به صورت «توافق اجرایی» دیده شود که هر رئیسجمهوری میتواند آن را از بین ببرد. البته آمریکا نیز در این میان خواستههای خود را از ایران دارد. دولت بایدن از ایران خواسته است به صورت کتبی متعهد شود بعد از اجرایی شدن این توافق، فورا به میز مذاکره برای رسیدن به توافقی بزرگتر برگردد که بتواند نقصانها و کمبودهای توافق فعلی را برطرف کند و از سوی دیگر همانطور که آنتونی بلینکن گفته است، «طولانیتر و قویتر» باشد». گزارش نیویورکتایمز به قلم دیوید سنجر افزوده بود: «با این حال مشاوران دولت بایدن به او گفتهاند احتمال رسیدن به سناریویی که بتواند ایران را برای توافقی بهتر پای میز مذاکره بکشاند بسیار پایین است، زیرا زمانی که تحریمهای فلجکننده اقتصاد ایران برداشته شود، ایران دیگر انگیزهای برای بازگشت به میز مذاکره نخواهد داشت. برخی به دولت بایدن پیشنهاد دادهاند شاید بهتر باشد به توافق بازگردد و در عین حال تلاش کند برخی محدودیتها بر برنامه هستهای ایران را تا زمانی فراتر از سال 2030 حفظ کند؛ از جمله تحقیقات درباره سانتریفیوژهای نسل جدید».
* به شرط تمدید با آژانس!
مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که در صورت عدم تمدید توافق فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی چه اتفاقی خواهد افتاد، گفت که آمریکا به ایرانیها گفته چنانچه این توافق تمدید نشود، تهران توافق بر سر بازگشت به برجام را بشدت پیچیده خواهد کرد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته تاکید کرد ایران هنوز به نامه آژانس درباره تمدید توافق مربوط به نظارت و راستیآزمایی پاسخ نداده است در حالی که باید موضع خود در این رابطه را مشخص کند. این در حالی است که دیپلماتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی به خبرگزاری رویترز، گفتند اگر این توافق تمدید نشود، مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین برای احیای توافق هستهای وارد بحران خواهد شد. یک دیپلمات ارشد آژانس میگوید بدون توافق با ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی هیچ نظارتی بر تولید سانتریفیوژ در ایران ندارد و نمیتواند بفهمد ایران از کجا اورانیوم غنی شده به دست آورده؛ اینکه خود غنی کرده یا از منبع خارجی دریافت کرده است. رویترز همچنین به نقل از دیپلماتهای غربی نوشت: «از دست دادن تداوم آگاهی باعث یک بحران دیپلماتیک شده و مذاکرات برای احیای توافق هستهای را به خطر میاندازد». از سوی دیگر سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در پاسخ به سوالی درباره انقضای این توافق در روز پنجشنبه گفت: «مدیر کل رافائل گروسی امروز (دیروز جمعه) شورای حکام را درباره این مساله در جریان میگذارد».توافق موقت فنی ۳ ماهه ایران و آژانس در اسفند 99، سوم خرداد برای یک ماه دیگر تا سوم تیرماه 1400 تمدید شد و با پایان یافتن موعد آن، در وضعیت مبهمی قرار دارد. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی 27 خرداد در مصاحبه با بلومبرگ گفت چنانچه توافقی برای تمدید تفاهمنامه فنی با ایران حاصل نشود اطلاعات ذخیرهشده از سایتهای ایران از ماه فوریه پاک خواهد شد.گروسی همچنین در گفتوگو با پایگاه اتریشی «پس بلو» با اشاره به محدود شدن دسترسی بازرسان آژانس به تأسیسات هستهای ایران ادامه داد: «بسیار محدود است و به همین دلیل در گزارش آخر خود، جدولی را برای نشان دادن چیزهایی که بازرسان ما نمیبینند، وارد کردم. همه باید این مساله را درک کنند. بنابراین آنچه میخواهم بگویم این است که در حال حاضر ما نباید بیش از این محدود شویم، ما بسیار تحت فشار هستیم».اینها همه در حالی است که بامداد چهارشنبه در ادامه اقدامات خرابکارانه علیه برنامه هستهای ایران، حمله خرابکارانه علیه یکی از ساختمانهای سازمان انرژی اتمی در اطراف کرج با شکست روبهرو شد که هیچ گونه خسارت مالی و جانی نیز به دنبال نداشت.
* جملات آشنا
مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین بار دیگر موضع واشنگتن که در روزهای گذشته بیان شده را تکرار کرد و گفت: «تا زمانی که بر سر همه چیز توافق نشود، بر سر هیچچیز توافق نشده است». این جمله البته برای ایرانیها خیلی آشناست، نظیر این جمله از زمان مذاکرات دولت روحانی در سال 92 از سوی اعضای دولت وقت آمریکا بیان میشد؛ از جمله وندی شرمن، مذاکرهکننده ارشد برجام در دولت اوباما که با تشبیه توافق به برجام به مکعب روبیک میگفت: تا زمانی که همه موضوعات حل نشوند هیچ چیز مورد توافق قرار نمیگیرد. مذاکرات برای توافق نهایی به مکعب روبیک میماند که در آن باید همه قطعهها درست در جای خود قرار گیرند تا مکعب تکمیل شود. مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین تصریح کرد که موضع آمریکا کماکان این است که باید گفتوگوهای متعاقبی برای قویتر کردن توافق هستهای برجام انجام شود. او گفت دولت «جو بایدن» به صراحت بر ضرورت برگزاری گفتوگوهای متعاقب برجام تأکید کرده است.
* اختلافات اساسی با ایران پابرجاست
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با ژان ایو لودریان، همتای فرانسوی خود، گفت: باید برجام را به جعبهای که در آن بود برگردانیم. اختلافات با ایران درباره شرایط بازگشت به تعهدات و توافق هستهای هنوز پابرجاست و امیدواریم شروع دوباره مذاکرات طی روزهای آینده آن را حل کند. ما زمانی به توافق میرسیم که ایران به تعهدات خود در توافق عمل کند. وی مدعی شد: اگر ایران به دنبال جنبههای دیگر برنامه هستهای که در برجام ممنوع شده است برود این یک «نقطه» خواهد بود؛ جایی که بازگشت به برجام دیگر خیلی سخت خواهد شد. اما هنوز به این نقطه نرسیدهایم. نمیتوانم تاریخی برای آن ذکر کنم، چرا که مساله اضطراری این موضوع را بیشتر میکند. وزیر خارجه آمریکا در ادامه عدم توافق موقت بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را یک نگرانی جدی برای طرف آمریکایی خواند و خواستار حلوفصل این موضوع شد.
***
حاضر نیستیم همه تحریمهای ایران را لغو کنیم
رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران دیروز در مصاحبه با شبکه رادیویی NPR تأکید کرد واشنگتن قصد ندارد همه تحریمهایی را که طی این سالها علیه ایران وضع کرده است لغو کند. رابرت مالی در این رابطه گفت: «آنها [طرف ایرانی] از ما میخواهند همه تحریمهایی که رئیسجمهور ترامپ از سال 2018 وضع کرده یا دوباره برقرار کرده است را لغو کنیم و این خواسته زیادی است. ما اعلام کردهایم آمادگی داریم تحریمهایی را که لغو شدن آنها برای بازگشت به برجام لازم است، برداریم اما همه تحریمهایی که دولت ترامپ وضع کرده را لغو نخواهیم کرد». وی درباره شانس دستیابی به توافق با وجود برخی اختلافات اساسی میان طرفین افزود: «اگر فکر میکردیم دستیابی به توافق غیرممکن است به وین نمیرفتیم اما من فکر میکنم این پنجره تا ابد باز نخواهد بود و ما باید بالاخره در نقطهای به نتیجه برسیم». این مقام آمریکایی درباره تلاشهای رژیم صهیونیستی برای خرابکاری در تأسیسات هستهای ایران نیز گفت: «من درباره اقداماتی که اسرائیل انجام میدهد یا انجام نمیدهد، صحبت نخواهم کرد ولی ما مشورتهای تنگاتنگی با اسرائیل داریم، زیرا هر ۲ هدف مشترکی را درباره مهار برنامه هستهای ایران دنبال میکنیم. ما قبلا در این باره با نخستوزیر نتانیاهو در تماس بودیم و اکنون با نخستوزیر بنت در تماس هستیم».
ارسال به دوستان
رئیسی در پاسخ به تماس تلفنی امیر قطر:
امنیت جمعی دکترین سیاست خارجی منطقهای دولت جدید است
گروه سیاسی: «شیخ تمیم بنحمد آلثانی» امیر قطر در گفتوگوی تلفنی با سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب، ضمن تبریک به منتخب ملت، روابط ۲ کشور را متمایز و عالی توصیف و تاکید کرد این روابط تحت هدایت رئیسجمهور منتخب، توسعه بیشتری خواهد یافت. امیر قطر با اشاره به اینکه در دوره اخیر شاهد تحولات و پیشرفتهای بسیار خوبی در روابط دوجانبه بودهایم، سرعت گرفتن فعالیت کمیسیونهای اقتصادی ۲ کشور را از نمونههای توسعه روابط ۲ کشور برشمرد. وی با تقدیر از موضع ایران در طول 4 سال محاصره قطر و بویژه نقش مؤثری که حجتالاسلام رئیسی در این زمینه در منصب ریاست قوه قضائیه داشت، تاکید کرد: اکنون ما از شرایط سخت عبور کردهایم و باید در کنار هم باشیم و به هم کمک کنیم. رئیسی نیز در این گفتوگوی تلفنی با تقدیر از تبریک دولت و ملت قطر، گفت: پیوندهای میان ۲ ملت ایران و قطر چنان قوی و مستحکم است که تکانههای مختلف نتوانسته است خللی در آن وارد کند. رئیسجمهور منتخب ارتقای مناسبات دوجانبه در دوران فشار و تحریم را ضامن پایداری روابط ۲ کشور دانست و تاکید کرد: «امنیت جمعی» بخش اصلی «دکترین سیاست خارجی منطقهای» دولت جدید است که میتواند «صلح و ثبات» را برای کشورهای منطقه و «آرامش و رفاه» را برای ملتها به ارمغان بیاورد. رئیسی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی دیپلماسی اقتصادی دولت جدید، همسایگان ایران خواهند بود، «همافزایی» میان «مناسبات سیاسی» و «تعاملات اقتصادی» ایران و قطر را الگوی مناسبی برای تحقق «همگرایی اقتصادی منطقهای» عنوان کرد. رئیسجمهور منتخب در پایان این گفتوگوی تلفنی افزود: «ثبات و پایداری امنیت جمعی» در گرو به صفر رساندن مداخلات بیگانگان در مناسبات منطقهای است.
* الکاظمی: پس از تشکیل دولت جدید ایران به تهران سفر میکنم
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق شامگاه پنجشنبه گفت که روابط عراق با سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب ایران بسیار خوب است. وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: پس از تشکیل دولت جدید ایران، به تهران سفر خواهم کرد. خبرگزاری رسمی عراق چند روز پیش خبر داد که رئیسی، رئیسجمهور منتخب ایران از «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق برای سفر به تهران دعوت به عمل آورده است.
* تبریک رؤسایجمهور آفریقای جنوبی، اتریش و ونزوئلا
در ادامه پیامهای تبریک مقامات خارجی، «سیریل رامافوزا» رئیسجمهور آفریقای جنوبی در پیامی به سیدابراهیم رئیسی پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری را تبریک گفت. در بخشی از این پیام آمده است: «آفریقای جنوبی به جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک شریک تجاری راهبردی در منطقه غرب و مرکز آسیا مینگرد. ۲ کشور، تاریخ دیرینهای از همکاری داشته و ایران در کنار مبارزات آزادیخواهانه آفریقای جنوبی قرار داشته و از آن حمایت کرده است». «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا هم با انتشار توئیتی خبر از تماس خود با رئیسی داد و نوشت: «با سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران مکالمه تلفنی انجام دادم، ما توافق کردیم که روابط برادرانه و همکاریهای خود را تقویت کنیم تا نبرد مشترک علیه ستیزهجوییهای [محور] امپریالیستی علیه ملتهایمان را پیشرفت دهیم». همچنین عباس باقرپور اردکانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین در توئیتی از پیام تبریک رئیسجمهور اتریش خطاب به سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب خبر داد. وی نوشت: «الکساندر فاندر بلن» رئیسجمهور اتریش در پیامی رسمی به دکتر ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری را صمیمانه تبریک گفت و برای او آرزوی موفقیت کرد. سفیر ایران اضافه کرد: رئیسجمهور اتریش در این پیام به 7 قرن رابطه دوستانه ۲ کشور اشاره کرده و بر تداوم روابط دو و چندجانبه در همه زمینهها تأکید کرده است.
ارسال به دوستان
اخبار
در پی تعرض به شهروندان ایرانی صورت گرفت
یادداشت اعتراضی ایران به وزارت خارجه انگلیس
کاردار ایران در لندن از ارسال یادداشت اعتراضی به وزارت خارجه انگلیس در پی قصور پلیس انگلیس در تأمین امنیت مراکز رایگیری در روز انتخابات و عدم حمایت و جلوگیری از اعمال خشونت علیه رایدهندگان ایرانی در این کشور خبر داد. به گزارش فارس، «سیدمهدی حسینیمتین» کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن در رشته توئیتی در پی حمله و برخورد صورتگرفته با یک خانم رایدهنده در شهر برمینگام نوشت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن طی یادداشتی به وزارت خارجه انگلیس نسبت به قصور پلیس انگلیس در تأمین امنیت مراکز رایگیری در انتخابات ریاستجمهوری روز جمعه ۲۸ خرداد و عدم حمایت و جلوگیری از اعمال خشونت علیه رایدهندگان ایرانی در برخی شهرها از جمله برمینگام شدیدا اعتراض کرد.
وی افزود: سفارت مؤکداً از وزارت خارجه انگلیس خواست ضمن شناسایی و برخورد با افراد خاطی، سریعا این عناصر مجرم را مورد تعقیب قضایی قرار داده و خسارات وارده به مجروحان و اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران را نیز جبران کند.
***
صلح در افغانستان بدون حمایت ایران امکانپذیر نیست
وزیر دفاع روسیه تصریح کرد برقراری صلح و ثبات در افغانستان بدون حمایتهای ۲ کشور ایران و پاکستان امکانپذیر نیست. سرگئی شویگو، وزیر دفاع فدراسیون روسیه پنجشنبه گذشته در نهمین کنفرانس مسکو که درباره امنیت بینالملل برگزار شد، گفت بدون حمایتهای ایران و پاکستان، برقراری صلح و ثبات در افغانستان امکانپذیر نخواهد بود. همچنین حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین افغانستان که به صورت مجازی در این نشست شرکت داشت با اشاره به اینکه مردم افغانستان با تمام وجود از آغاز مذاکرات روند صلح در این کشور حمایت میکردند، گفت شراکت چین و روسیه با پاکستان برای رسیدن به صلح از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. وی در ادامه گفت: ما امیدواریم ایران نیز به این روند ملحق شود.
***
هفته پرکار مجلس با حضور ۵ وزیر دولت
وزرای کشور، نفت، نیرو، ارشاد و صنعت این هفته با حضور در کمیسیونهای تخصصی مجلس پاسخگوی سوالات نمایندگان مجلس خواهند بود. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانیفضلی، بیژن زنگنه، رضا اردکانیان، سیدعباس صالحی و علیرضا رزمحسینی این هفته در کمیسیونهای تخصصی مجلس حاضر میشوند تا پاسخگوی سوالات نمایندگان باشند. وزیر کشور سهشنبه این هفته در جلسه کمیسیون اجتماعی حضور مییابد و به سوالات نمایندگان پاسخ میدهد. روز دوشنبه نیز اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از تاسیسات آب سنگین اراک بازدید خواهند داشت و روز سهشنبه وزیر کشور برای ارائه گزارش درباره فرآیند انتخابات ریاستجمهوری در این کمیسیون حضور مییابد. روز یکشنبه مسائل و مشکلات کارکنان صنعت نفت با حضور وزیر نفت در کمیسیون انرژی بررسی میشود. روز دوشنبه هم وزیر صنعت، معدن و تجارت در کمیسیون صنایع و معادن حضور مییابد و به سوالات تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پاسخ میدهد. روز سهشنبه سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فرهنگی حضور مییابد و به سوالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی پاسخ میدهد. رضا اردکانیان، وزیر نیرو نیز روز سهشنبه در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست حضور مییابد و به سوالات تعدادی از نمایندگان پاسخ میدهد.
***
دبیرکل سازمان ملل از واشنگتن خواستار لغو تحریمها علیه ایران شد
دبیرکل سازمان ملل در یازدهمین گزارش خود درباره قطعنامه 2231 شورای امنیت، بازگشت آمریکا به برجام را اقدامی مناسب خواند و از واشنگتن خواست تحریمها علیه ایران را لغو و معافیتها را تمدید کند. آنتونیو گوترش در این گزارش که در آستانه نشست 30 ژوئن (9 تیرماه) شورای امنیت منتشر شده است، اظهار داشت: «نسبت به تعاملات دیپلماتیک اخیر که از آوریل 2021 در کمیسیون مشترک درباره این توافق برجسته انجام میشود، دلگرمم، زیرا فرصتی را برای ایران و آمریکا فراهم میکند تا به اجرای کامل و مؤثر برجام و قطعنامه 2231 بازگردند».دبیرکل سازمان ملل همچنین تصریح کرد: «از ایالات متحده درخواست میکنم تحریمهای مندرج در این طرح را لغو و معافیتها در رابطه با تجارت نفت با جمهوری اسلامی ایران و پروژههای منع گسترش سلاحهای هستهای در چارچوب برجام را تمدید کند». گوترش در ادامه افزود: «این مراحل برای تسهیل اجرای کامل و صحیح برجام و قطعنامه 2231 مورد نیاز است تا مردم ایران از منافع ملموس برجام اطمینان حاصل کنند». دبیرکل سازمان ملل با اشاره به طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» در واکنش به اقدام ایالات متحده آمریکا و کاهش تعهدات هستهای و همچنین نصب سانتریفیوژهای جدید برای غنیسازی اورانیوم، گزارش داد ایران سطح غنیسازی را به 60 درصد رسانده است. در این گزارش به فعالیتهای بازدارندگی ایران و پرتاب ماهواره با همکاری روسیه نیز اشاره شده است.
***
یک مقام آگاه در قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص):
حادثه روز چهارشنبه احتمالاً خرابکارانه بوده است
یک مقام آگاه در قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) درباره حادثه روز چهارشنبه در یکی از ساختمانهای سازمان انرژی اتمی گفت: این حادثه به هیچ وجه حمله پهپادی نبوده، بلکه احتمالا یک اقدام امنیتی خرابکارانه بوده است. وی افزود: این موضوع ارتباطی به حوزه مسؤولیتی قرارگاه پدافند هوایی کشور ندارد.
ارسال به دوستان
واکنش ایران به شیطنتهای جاستین ترودو پیرامون پرونده هواپیمای اوکراینی
کانادا فاقد صلاحیت برای ارائه گزارش است
گروه سیاسی: اظهارات سیاسی نخستوزیر کانادا با واکنش معاون حقوقی وزارت امور خارجه همراه شد.
جاستین ترودو پنجشنبه گذشته در ادامه تلاشهایش برای تاثیرگذاری روی پرونده هواپیمای اوکراینی، در توئیتی نوشت: «ایران باید پاسخهایی به عزیزان قربانیان و جهان ارائه دهد. کانادا تلاش میکند به طور کامل برای ساقط کردن هواپیما و آسیبی که ایران به خانوادهها و قربانیان زده تاوان بگیرد و خواهان جوابگویی کامل در بسترهای بینالمللی است».
در همین زمینه محسن بهاروند، معاون حقوقی وزارت امور خارجه کشورمان روز گذشته در واکنش به این ادعاها، کانادا را فاقد صلاحیت برای ارائه گزارش درباره هواپیمای اوکراینی دانست و گفت: چنانکه میبینیم کاناداییها هم به این نکته صحه گذاشتهاند که شلیک به این هواپیما عمدی نبوده است. وی افزود: بخشی از گزارش که انتقاد به گزارش سانحه تیم بررسی جمهوری اسلامی ایران است، از حیث فنی، بیمبنا و لذا غیرقابل قبول است. ایران قبل از انتشار و در فرصت قانونی، پیشنویس گزارش خود را برای کشورها فرستاد و آنها نیز نظرات خود درباره این گزارش را برای تهران ارسال کردند. معاون حقوقی و امور بینالملل وزارت امور خارجه تصریح کرد: همه باید بدانند که متخصصان از کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه که اگرچه ممکن است از نقطه نظر سیاسی با آنها مخالف باشیم اما نظرات خود را در محدوده تخصصی و حرفهای نگاه داشته و نسبت به حرفهای بودن گزارش تیم بررسی سانحه کشورمان اظهارنظر مثبت داشته و قدردانی کردهاند. حتی سازمان ایکائو اجرای توصیههای تیم ایرانی را برای ارتقای ایمنی هوانوردی در برنامه کاری خود گنجانده است. بهاروند تاکید کرد: کانادا هم به عنوان مشاور اوکراین نظرات فنی خود را ارسال کرده و تیم بررسی سانحه کشورمان بیشتر نظرات آنها را که درباره تقویت متن بوده و به تحقیقات فنی کمک کرده است در گزارش نهایی خود لحاظ کرده است. ضمن آنکه، متن کامل کانادا و اوکراین را هم برای رفع هرگونه شبههای به عنوان ضمیمه گزارش خود برای اطلاع عموم و متخصصان منتشر کرده است. وی اظهار داشت: همانطور که براحتی قابل راستیآزمایی است، در نظرات فنی که رسما از کانادا دریافت کردهایم، چنین نکات و اظهارنظرهای کلی و نامفهومی که جدیدا گفتهاند، وجود ندارد. معاون حقوقی و امور بینالملل وزارت امور خارجه افزود: هر فرد مبتدی در حوزه هوانوردی میداند که نظرات کانادا به عنوان مشاور اوکراین اخذ شده و یک بار هم لحاظ شده است و لذا آنها از بعد حقوقی، فاقد هرگونه صلاحیت هستند که گزارش یا نظرات یکجانبه و خودسرانه درباره گزارش سانحه هوایی در خارج از حوزه صلاحیت کشور دیگری را انجام دهند.
ارسال به دوستان
جو بایدن در جدیدترین گاف خود قربانیان کرونا را بیش از کشتههای جنگ ایران و آمریکا خواند
تلفات نجومی در جنگ فرضی
گروه سیاسی: رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا پنجشنبه گذشته و پس از مدتها، با تکرار گافهای همیشگی خود بار دیگر به شایعاتی که درباره وضعیت سلامت ذهنی وی وجود دارد، دامن زد. به گزارش «وطنامروز»، جو بایدن، رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا پنجشنبه هفته گذشته در گافی جدید در سخنرانی خود، گفت تعداد کشتههای آمریکایی بر اثر کرونا بیشتر از تعداد آمریکاییهایی است که در مجموع جنگهای آمریکا در قرن گذشته به کام مرگ کشیده شدهاند. اما بخش اصلی صحبتهای او که مورد توجه رسانهها قرار گرفت، قسمتی بود که وی هنگام نام بردن از این جنگها، به جنگ «آمریکا و ایران» اشاره کرد؛ جنگی که هیچگاه به وقوع نپیوسته است. به گزارش نشریه نیویورکپست، بایدن در این باره گفت: «ما سال گذشته ۶۰۰ هزار نفر را در آمریکا از دست دادیم، که بیش از تعداد تلفاتی است که در جنگ اول جهانی، جنگ دوم جهانی، جنگ ویتنام، عراق، «ایران» و سراسر افغانستان دادیم. در یک سال بیش از هر جنگ بزرگ در قرن بیستم و قرن بیستویکم قربانی دادیم». اظهارات بایدن درباره جنگ خیالیاش با ایران، مورد تمسخر کاربران فضای مجازی قرار گرفت. ترند شدن هشتگ «جو ترسناک» نشان از همین امر و نگرانی درباره تواناییهای ذهنی رئیسجمهوری آمریکا برای تصدی این پست دارد. گاف جدید بایدن به دنبال حرکات عجیب و غریب او در کاخ سفید رخ داد؛ جایی که بایدن هنگام گفتوگو با خبرنگاران درباره یک قرارداد زیربنایی، پاسخ خود را زمزمه کرد. این نخستین گاف بایدن از زمان تصدی سمت ریاستجمهوری آمریکا نبوده و با توجه به شرایط و قرائن، احتمالا آخرین آن نیز نخواهد بود. تشکیک در سلامت ذهنی و روانی بایدن موضوعی است که مدتهاست در محافل رسانهای و سیاسی داخل ایالاتمتحده مطرح است. همین تشکیک و نگرانیها منجر به واکنشهای بسیاری از جانب مخالفان داخلی وی شد. در ابتدای نخستین سفر خارجی بایدن که به منظور شرکت در نشست جی7 انجام شد، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و رقیب بایدن در انتخابات ریاستجمهوری 2020، در بیانیهای بین شوخی و جدی با خطاب کردن «جوی خوابآلود»، به بایدن گفت: «در دیدار با پوتین خوابت نبرد»!جمهوریخواهان کنگره نیز بیکار ننشستند و به دنبال برجسته کردن این موضوع به منظور ضربه زدن به رقیب خود هستند. مدتی پیش «رانی جکسون» پزشک سابق کاخ سفید و عضو جمهوریخواه کنگره از دست به دست شدن نامهای در بین همکاران جمهوریخواه خود در مجلس نمایندگان به منظور درخواست انجام آزمایش شناختی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا خبر داد تا مشخص شود آیا وی از لحاظ ذهنی برای فرماندهی نیروهای مسلح مناسب است یا خیر. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|