|
8 نفر در ماجرای ویلموتس مقصر شناخته شدند
حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرگزاری فارس درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده ویلتموس گفت: درباره ماجرای ویلتموس خیلی وقت است پرونده در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته است. وی افزود: درباره این موضوع ۸ نفر از سمت سازمان بازرسی به قوه قضائیه معرفی شدند که در بین آنها افراد مشهور فدراسیون فوتبال هم دیده میشوند.
ارسال به دوستان
مقدماتی جامجهانی احتمالاً متمرکز برگزار خواهد شد
قرار صعود شاید در خاک سعودی
نحوه برگزاری مرحله پایانی مقدماتی جامجهانی 2022 قطر به یک چالش و بحران برای کنفدراسیون فوتبال آسیا تبدیل شده است و هر روز اخباری درباره مکانیزم برگزاری این مرحله از مسابقات مخابره میشود. در حالی که کنفدراسیون فوتبال آسیا به دلیل شکایت اسپانسرهای مالی و برای جبران خسارات ناشی از برگزاری متمرکز مرحله دوم مقدماتی جامجهانی و همچنین حضور تماشاگران و برقراری عدالت میان تیمهای شرکت کننده، قصد داشت مرحله پایانی مقدماتی جامجهانی را به صورت رفت و برگشت برگزار کند، اکنون مخالفت ۳ کشور ژاپن، استرالیا و چین با این مکانیزم برگزاری، دیدارهای دور پایانی را تحتالشعاع قرار داده است.
روزنامه الاقتصادیه عربستان در شماره روز جمعه خود نوشت در صورتی که برخی از فدراسیونهای فوتبال برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از میزبانی تیمهای دیگر در خاک خود خودداری کنند، فیفا و AFC یک برنامه جایگزین برای برگزاری دور پایانی مرحله مقدماتی جامجهانی 2022 تهیه کردهاند. طرح کنفدراسیون فوتبال آسیا برای میزبانی مسابقات به صورت متمرکز، مورد استقبال کشور عربستان قرار گرفت، ضمن اینکه امارات نیز از برگزاری مسابقات گروهی خود در خاک این کشور استقبال کرد و از آنجایی که ۲ کشور عربستان و امارات در یک سید قرار دارند و آنها در مراسم قرعهکشی در یک گروه قرار نمیگیرند، توانایی برگزاری متمرکز دیدارهای گروهشان در خاک کشورشان را دارند.
الاقتصادیه در ادامه نوشته است که فیفا و AFC ترجیح میدهند با فدراسیونهایی که حاضر به برگزاری مسابقات در خاک خود نیستند، مذاکره کنند. علت این امر نیز پاسخ به درخواست ارائه شده توسط شرکتهای حامی مالی برای مسابقات مقدماتی جامجهانی است که صدها میلیون خسارت و زیان را به دلیل برگزاری مرحله قبلی مقدماتی جامجهانی به صورت متمرکز متحمل شدهاند، بوده است.
باشگاههای ایرانی در لیگ قهرمانان و تیم ملی ایران در مرحله نخست مقدماتی جامجهانی نشان دادند در صورت متمرکز برگزار شدن بازیها، نتایج خوبی میگیرند و شاید مخالفت ژاپن، استرالیا و چین با میزبانی بازیها، موجب بالا رفتن شانس ایران برای رسیدن به جامجهانی هم بشود.
۳ کشور ژاپن، استرالیا و چین تاکنون از برگزاری هرگونه مسابقه در خاک خود خودداری کردهاند و ترجیح میدهند بازیهای خود را در کشور دیگری انجام دهند. ژاپنیها مسابقات المپیک را در پیش دارند و مدتهاست مردم
این کشور نسبت به میزبانی این رقابتها معترض هستند و این کشور قصد ندارد وارد بحران جدیدتری شود و قصد میزبانی از تیمهای همگروهی خود در مرحله مقدماتی جامجهانی را ندارد.
چینیها نیز مدتهاست به دلیل قوانین سختگیرانه دولت این کشور، با مشکلات بزرگی در برگزاری مسابقات مواجه شدهاند. در حالی که این کشور میزبان گروه نخست مرحله قبلی مقدماتی جامجهانی بود، به دلیل عدم صدور ویزا برای ۲ همگروهی آنها یعنی سوریه و مالدیو، کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی را از این کشور گرفت و بازیها را در امارات برگزار کرد. حتی هماکنون که مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در حال برگزاری است، تیمهای چینی به دلیل قوانین سختگیرانه مبارزه با کرونا، با بازیکنان جوان خود در این تورنمنت شرکت کردهاند و به همین دلیل، این کشور قصد ندارد در دور پایانی مقدماتی جامجهانی میزبان باشد.
استرالیا نیز از چند وقت پیش مشکلاتش با برگزاری مسابقات مختلف فوتبالی را اعلام کرده است. تیمهای باشگاهی این کشور از حضور در لیگ قهرمانان آسیا انصراف دادهاند و طبیعی است که استرالیا از میزبانی دیدارهایش در مرحله پایانی مقدماتی جامجهانی امتناع ورزد. البته به گفته منابع خصوصی به الاقتصادیه، فیفا و AFC پس از اعلام قرعهکشی مرحله پایانی مقدماتی جامجهانی در تاریخ 10 تیر، مذاکرات خود را با کشورهای در حال امتناع آغاز میکنند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا ۲ سناریو برای برگزاری متمرکز بازیها در نظر گرفته است. آنها قصد دارند ابتدا تیمها به مدت 10 روز با هم دیدار کنند و در این مدت هر تیم ۲ مسابقه انجام میدهد. سناریو دوم نیز اینگونه است که ابتدا دور رفت همچون مرحله قبلی مقدماتی جامجهانی به صورت کامل و پشت سر هم برگزار شود و تیمها 5 بازی نخست خود را در کشور میزبان انجام دهند و پس از 2 ماه، ۵ بازی باقیمانده نیز در همان کشور را برگزار کنند تا چهره تیمهای راه یافته به جامجهانی مشخص شود.
در صورتی که مرحله پایانی مقدماتی جامجهانی به صورت متمرکز نیز برگزار شود، به نظر میرسد ایران شانس بالایی برای صعود داشته باشد. همین چند ماه پیش بود که مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به صورت متمرکز در امارات، عربستان و هند برگزار شد و 3 تیم از 4 نماینده ایران راهی مرحله بعد شدند.
استقلال که در خاک عربستان به مصاف حریفان قدرتمند خود رفته بود، به عنوان صدرنشین صعود کرد، تراکتور در امارات راهی دور بعد شد و پرسپولیس نیز در هند با اقتدار و صدرنشین به مرحله یکهشتم نهایی صعود کرد، پس به نظر میرسد برگزاری بازیها به صورت متمرکز حتی در عربستان، شانس تیم ملی را برای صعود افزایش میدهد، چرا که دیگر خبری از سفرهای دور و دراز به شرق آسیا یا اقیانوسیه نخواهد بود.
باید دید در نهایت پس از قرعهکشی مرحله پایانی مقدماتی جامجهانی، فیفا و AFC چه سناریویی برای برگزاری مرحله پایانی مقدماتی جامجهانی در نظر میگیرند. گفتنی است در صورت برگزاری متمرکز این بازیها در کشورهای عربستان و امارات، تماشاگران نیز توانایی حضور در استادیومها را دارند که این مساله به سود کشورهای میزبان خواهد بود.
ارسال به دوستان
خلأ بزرگ ورزش ایران که با دوپینگ نمایان شد
باز هم منتظر شوک باشید!
زینب حاجیحسینی: شوک بزرگی که در آستانه بازیهای المپیک به کاروان ایران وارد شد، حکایت از آسیب اجتماعی بزرگی دارد که نتیجه یک خلأ بزرگتر در ورزش است و قطعا باز هم در آینده تکرار خواهد شد.
در حالی که شمارش معکوس یک ماهه برای آغاز بازیهای المپیک آغاز شده است، دوپینگ و اخبار تلخش سایه شوم بزرگی بر سر ورزش ایران افکنده است.
دلخوشی مسؤولان از رکوردشکنی در کاروان اعزامی به توکیو هنوز از تبوتاب نیفتاده که به اجبار باید روی نام یکی از امیدهای این کاروان خط قرمز بکشند؛ خطی که نتیجه عبور از قوانین سفت و سخت جهانی است اما نه به سبک و سیاقی که برچسب آن روی پیشانی دیگر متخلفان ورزش زده شده است.
* رؤیایی که رؤیای دیگر را بر باد داد
دوپینگ در جهان افراد زیادی را قربانی خود کرده بویژه که «آبرو»، «رویا» یا هر ۲ را برای آنها بر باد داده است. در بیشتر مواقع افرادی که اتهام دوپینگ به آنها زده شده، توجیهی برای اقدام غیراخلاقی خود ندارند چون آگاهانه و هدفمندانه اقدام به انجام آن کردهاند.
در عین حال اما همیشه ورزشکارانی بودند که بعد از مثبت شدن تستشان، خود را «قربانی دوپینگ» معرفی کردهاند، چون بدون اطلاع ماده ممنوعه استفاده کردهاند و کسی هم نبوده که آنها را بموقع آگاه کند.
کاراتهکای المپیکی و دوپینگی ایران نمونه این دسته ورزشکاران است؛ ورزشکاری که برای رسیدن به رویایی در چارچوب مسائل شخصی و خانوادگی اقدام به استفاده از دارویی کرد که دست بر قضا جزو مواد ممنوعه بود و دستش را از رویای ورزشیاش کوتاه کرد.
* تبعات شکاف میان ۲ زندگی
اینکه استفاده از هر دارویی به چه دلیل برای افراد تجویز میشود به خودشان ارتباط دارد و دایره زندگی شخصیشان اما قاعدتا برای ورزشکاران این زندگی نباید جدا از زندگی ورزشی آنها باشد.
شکاف میان ۲ زندگی شخصی و ورزشی ملیپوش کاراته اما تبعاتی به همراه داشته که جز خودش، برای کل ورزش ایران هم سنگین و جبرانناپذیر است، در حالی که اگر چنین شکافی وجود نداشت قطعا امروز نه آبروی برباد رفتهای بود و نه حسرتی بابت پریدن مدال قطعی طلا.
به طور طبیعی ورزشکاری که در سطح حرفهای و المپیک فعالیت دارد نباید سادهترین دارو حتی «استامینوفن» را بدون اطلاع پزشک تیم استفاده کند آن هم وقتی در آستانه اعزام به رویدادی است که بیشتر از هر میدان دیگری زیر ذرهبین قانونگذاران ضد دوپینگ در جهان قرار دارد.
مصرف دارو توسط کاراتهکای ایران طبق تجویز پزشک -غیرورزشی- انجام شده و این اقدام یعنی «غیرعمد» بودن استفاده از ماده ممنوعه هم اثبات شده اما «درصد بالای خطا» باعث اعمال محرومیت برای او شده است، چراکه شناخت دارو، اطمینان از عدم ممنوعه بودنش یا در جریان قرار دادن پزشک جزو «وظایف مطلق ورزشکار» تعریف شده است.
«ورزشکار متخلف کاراته اما چرا از انجام این وظایف کوتاهی کرده است؟»، پاسخ این پرسش را باید در همان شکاف و فاصلهای جستوجو کرد که میان ۲ زندگی او وجود داشته و باعث شده از مطرح کردن مسائل شخصی با عوامل ورزشی زندگیاش امتناع کند.
* دوپینگ جنسیت نمیشناسد
عدم اعتماد، نبود احساس راحتی یا شاید هم نگرش و باورهای سنتی و غلط باعث شده ملیپوش کاراته خود را آنقدر به مدیران و پزشکان تیمش نزدیک نبیند که آنها را از تجویز پزشک غیرورزشی خود مطلع کند، اگر نه چرا باید یک ورزشکار صاحب سهمیه با علم به اینکه هر لحظه و در هر موقعیتی احتمال نمونهگیری از او وجود دارد، دست به دارویی ببرد که از ماهیتش بیاطلاع است؟!
البته این فرض هم محال نیست که کاراتهکای متخلف به عمد از اطلاعرسانی لازم امتناع کرده به این امید که ماموران ضد دوپینگ مچ او را نمیگیرند و از میدان المپیک جا نمیماند؛ امیدی که به نظر میرسد عضو تیم ملی تکواندوی بانوان با تکیه به آن اقدام به دوپینگ کرد و به همین دلیل حالا که نتیجه کارش عیان شده، نه اعتراضی دارد و نه درخواست آنالیز نمونه B را داده است.
* دوپینگهایی خطرناکتر از همیشه
پیشینه ورزش ایران در دوپینگ به قدری سیاه و تاریک است که در رشتهای مانند وزنهبرداری باعث ریزش قابل توجه سهمیههای المپیک و کاهش آنها به ۲ سهمیه برای توکیو ۲۰۲۰ شد.
حتی ورزشکاری مانند امیر علیاکبری به صورت مادامالعمر از کشتی محروم شد و سعید علی حسینی (وزنهبرداری) و حسین کیهانی (دوومیدانی) هم با محرومیتهای سنگین مواجه شدند (هر یک از این ورزشکاران هم خود را قربانی دوپینگ معرفی میکنند).
در تاریخ ورزش ایران اما هیچ نمونهای از محرز شدن تست دوپینگ یک ورزشکار المپیکی آن هم در آستانه المپیک ثبت نشده و همین «اولین» بودن پرونده ملیپوش کاراته زنگ خطری است مبنی بر اینکه با وجود تمام ادعایی که در زمینه آموزش و کنترل و مدیریت دوپینگ در کشور میشود و هزینههایی که روی دست ورزش گذاشته، ورزشکاری پیدا میشود که در یک دستش سهمیه المپیک است و در دست دیگرش داروی ممنوعه؛ اگر آگاهانه باشد که بد و اگر ناآگاهانه باشد هم بدتر چون نشان از راه رفته اما ناقص و اشتباه را دارد.
از طرفی دوپینگ بانوی هوگوپوش هم یادآور میشود که زرق و برق المپیک و خودنمایی در آن، ورزش بانوان را در مسیر ارتکاب جرم قرار داده، در حالی که پیش از این کمتر آماری از دوپینگ ورزشکاران زن در کشور داشتیم.
اینها واقعیتهای تلخی هستند که پذیرفتنشان و ارائه راهکارهای کاربردی باعث پیشگیری از تکرارشان میشود در غیر این صورت باید منتظر شوکهای بزرگتری از دوپینگ و حتی تبعات جهانیاش باشیم، چرا که ورزشکاران نمادی از هویت ملی هر کشور در جامعه بینالملل هستند و هر اقدام غیراخلاقی آنها باعث خدشهدار شدن هویت یک ملت میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
تیم پرورشاندام ایران از گرجستان دیپورت شد!
گرجستان از ورود ورزشکاران پرورشاندام ایران که قصد حضور در تورنمنت این کشور را داشتند به دلیل واکسینه نشدن در برابر ویروس کرونا جلوگیری کرد. تیم پرورشاندام ایران که برای شرکت در مسابقات جایزه بزرگ گرجستان، عازم این کشور شده بود، به دلیل واکسینه نبودن در برابر ویروس کرونا، نتوانست مجوز ورود به این کشور و حضور در مسابقات را دریافت کند.
ممانعت مسؤولان گرجستان از ورود ورزشکاران ایران به این کشور باعث معطلی ۱۰ ساعته آنها در فرودگاه گرجستان و در نهایت بازگشتشان به ایران شد. مشخص نیست چرا فدراسیون بدنسازی بدون توجه به رعایت موارد قانونی در شرایط فعلی، اقدام به اعزام ورزشکاران به رقابتهای گرجستان کرده بود.
***
«قضاوت پراشتباه» داور دیدار استقلال- گلگهر از نظر یک کارشناس
کارشناس داوری میگوید زاهدیفر قضاوت خوبی در دیدار استقلال- گلگهر سیرجان نداشت. جعفر خوشرو در گفتوگو با ایسنا درباره قضاوت محمدحسین زاهدیفر در دیدار استقلال و گلگهر سیرجان گفت: بازی خوبی بود اما قضاوت خوبی را شاهد نبودیم. هر ۲ گل استقلال سالم بود و مشکلی نداشت اما جزئیات قضاوت داور خوب نبود. وی ادامه داد: او دوندگی خوبی داشت اما جاگیری مناسبی نداشت و توان مدیریت بازی را هم نداشت. خطاهای کوچکی که میتوانست در روند بازی تاثیر بگذارد را اشتباه سوت میزد. به عنوان مثال دروازهبان استقلال با مدافع خودی برخورد کرد اما داور خطا گرفت. از این قضاوتهای پراشتباه از زاهدیفر زیاد دیدهایم و معلوم نیست چه زمانی قرار است با او برخورد شود. او در ادامه درباره خطا روی مهدی قائدی که باعث به ثمر رسیدن گل نخست بازی شد هم گفت: در این صحنه خطایی ندیدم چون یک برخورد طبیعی در فوتبال بود و اگر هم قرار بود خطایی اعلام شود منطقی این بود که خطای مهاجم گرفته شود. خوشرو درباره صحنه مشکوک به پنالتی گلگهر گفت: «مدافع استقلال در دقیقه ۵۲ داخل محوطه جریمه بدون اینکه تسلطی روی توپ داشته باشد پای خود را رها میکند که منجر به سرنگونی مهاجم گلگهر میشود که این از نظر من پنالتی است».
***
فصیحی: حسم وصف نشدنی است
بانوی دونده المپیکی ایران گفت: حضور در المپیک به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی دنیا آرزویی است که هر ورزشکاری دارد و این رؤیا امروز به واقعیت پیوست. فرزانه فصیحی در گفتوگو با تسنیم، درباره کسب سهمیه حضور در بازیهای المپیک 2020 توکیو اظهار داشت: حالم خیلی خوب است و بهتر از این نمیشود. این یک اتفاق بزرگ در زندگیام و رؤیایی بود که سالیان سال در سر داشتم. حضور در المپیک به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی دنیا آرزویی است که هر ورزشکاری دارد و این آرزو امروز به واقعیت پیوست. در شرایط کنونی اشک شوق میریزم و چیز دیگری نمیتواند حس و حالم را وصف کند.
وی ادامه داد: اینکه به عنوان یک دختر ایرانی قرار است در المپیک شرکت کنم، آن هم در دوومیدانی که رشته اول المپیک و دوی 100 متر که پربازدیدترین رشته است، یک اتفاق بسیار زیباست.
بانوی دونده المپیکی گفت: خیلی خوشحالم و از خدا میخواهم ورزشکاران و دخترانی که لیاقتش را دارند، این حس را تجربه کنند. امیدوارم این اتفاق آغاز راهی برای دختران ایرانی باشد که استعدادهای فوقالعادهای دارند.
فصیحی عنوان کرد: این سهمیه با تلاش کمیته ملی المپیک و فدراسیون دوومیدانی به دست آمد. به دلیل اینکه سهمیه مسابقات جهانی را سال گذشته کسب کردم و البته این رویداد به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد، این سهمیه المپیک با رایزنیهایی که شد و تاییدی که صورت گرفت، به من تعلق گرفت. امیدوارم نماینده شایستهای برای ایران باشم و عملکرد خوبی داشته باشم.
چک سفید الخلیفی معادلات انتقال امباپه به رئال را بهم ریخت
مالک باشگاه پاری سن ژرمن با اقدامی غیرمنتظره باعث ایجاد مشکل برای انتقال مهاجم فرانسوی به رئال مادرید شد. سایت «فوتبال» فرانسه خبر داد باشگاه رئالمادرید اخیرا نگران منتفی شدن انتقال کیلیان امباپه ستاره
پاری سن ژرمن به برنابئو است.
تمام توافقات با بازیکن فرانسوی انجام شده و رئال منتظر رضایت باشگاه پاریسی برای جذب این بازیکن بود اما اقدام غیرمنتظره ناصر الخلیفی، مالک قطری باشگاه پاریسنژرمن باعث نگرانی مادریدیها شد. الخلیفی بعد از رد چندین پیشنهاد تمدید قراردادش از سوی امباپه، این بار چک سفیدی را جلوی این ستاره فرانسوی گذاشته تا هر مبلغی را که میخواهد در آن بنویسد و در پاریس بماند.
رئالمادرید خود را آماده کرده بود تا با پرداخت 150 میلیون یورو امباپه را جذب کند اما اقدام مالک متمول باشگاه پاریسی باعث شد تمام معادلات بهم بریزد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|