|
پاسخ سیاستمدار لبنانی به مخالفان واردات سوخت از ایران
نماینده پیشین پارلمان لبنان در واکنش به مخالفان واردات سوخت از ایران گفت که یا کمکهای ایران را بپذیرید یا جایگزین پیشنهاد دهید. «امیل لحود» خطاب به مخالفان کمکهای ایران گفت: یا این کمکها را قبول کنید یا اینکه جایگزین پیدا کنید، ما با کمکهای نفتی یا هر کمک دیگری از هر طرفی که باشد مخالفت نمیکنیم، زیرا مرحلهای که به آن رسیدهایم از بازی محوربندیها و مواضع سیاسی گذشته است و اکنون منافع ملت مهمتر از همه چیز است.
ارسال به دوستان
قالیباف: اطلاعات ضبط شده پس از توافق 3 ماهه به آژانس داده نخواهد شد
اولتیماتوم علیه وقتکشی
گروه سیاسی: تهران با تصمیم عدم تمدید مجدد تفاهم موقت با آژانس بینالمللی انرژی هستهای و عدم تحویل دادههای ضبطشده دوربینهای نظارتی آژانس به این نهاد، پیامی قاطع به طرف بدعهد غربی و فرصتسوزیهای آمریکا و 3 کشور اروپایی فرستاد.
به گزارش «وطنامروز»، بر این اساس ایران با این تصمیم، بند 6 مصوبه «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت» مصوب مجلس در توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را به طور کامل اجرایی کرده و از این پس صرفا تعامل ایران و آژانس در چارچوب متعارف تحت نظارت پادمانی ادامه پیدا خواهد کرد.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که طرف آمریکایی طی روزهای گذشته با خطونشان کشیدن برای ایران پیرامون حفظ تحریمها و برای تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات وین برای احیای برجام، تداوم این مذاکرات را مشروط به تمدید توافق ایران و آژانس کرد اما تهران با بیتوجهی به این تهدیدها پاسخ عملی به زیادهخواهی آمریکاییها داد تا به واشنگتن یادآوری کند موازنه هستهای معکوس شده و این دولت بایدن است که باید امتیاز دهد.
ایران اسفند 99 توافقی موقت و فنی با آژانس به عنوان آخرین فرصت برای بازگشت طرفهای توافق برای عمل به تعهدات برجامیشان انجام داد و طی این مدت ۶ دور مذاکرات نشست کمیسیون مشترک برجام از فروردین 1400 نتیجه روشنی در رفع تحریمها به دنبال نداشت. بهرغم این اتفاق، تهران باز هم با حسن نیت 3 خرداد برای یک ماه دیگر این توافق را تمدید کرد که روز پنجشنبه 3 تیرماه موعد آن به سر آمد.
بر همین اساس این رفتار تهران این سوءبرداشت را برای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس ایجاد کرد که این تفاهم موقت با تهران حقی برای آژانس ایجاد کرده و تعهداتی را بر ایران بار میکند، از این رو گروسی چندی قبل اعلام کرد ایران به درخواست آژانس برای تمدید توافق پاسخی نداده است!
* قالیباف: اطلاعات دوربینها به آژانس داده نمیشود
رئیس مجلس تاکید کرد قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها دقیقا در حال اجراست و اطلاعات ضبطشده هیچگاه به آژانس داده نخواهد شد. بر این اساس حجتالاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز در تذکری خطاب به رئیس مجلس با اشاره به قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و تامین منافع ملی (مصوب آذر 1399) اظهار داشت: در قانون اقدام راهبردی ۳ ماه به آژانس بینالمللی انرژی اتمی فرصت داده شد و این فرصت یک ماه دیگر هم تمدید شد اما حالا ۳ روز است این فرصت تمام شده و خودمان باید از حیثیت مصوبه مجلس دفاع کنیم. وی تصریح کرد: آیا شورای عالی امنیت ملی در این باره تصمیمی گرفته که ما از آن مطلع نیستیم؟!
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در پاسخ به سوال نماینده مردم محلات و دلیجان اظهار داشت: درباره قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و وظایف آژانس انرژی اتمی قبلا هم تذکر دادهام و الان هم تاکید میکنم پس از گذشت مدت زمان ۳ ماهه هیچ چیز دیگری تمدید نشده و پس از آن (پس از توافق سه ماهه) هم هیچ کدام از اطلاعاتی که ضبط شده هیچ وقت به آژانس داده نخواهد شد و در اختیار جمهوری اسلامی باقی خواهد ماند. رئیس مجلس تصریح کرد: این قانون مصوب مجلس است و دقیقا در حال اجراست.
* پاسخ به سوءتفاهم مدیرکل آژانس
همچنین سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین و همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درباره گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تفاهم فنی مشترک ایران و آژانس عنوان کرد: بعد از پایان این تفاهم ۳ ماهه، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت تفاهم مشترک فنی با آژانس را تمدید نکند، ولی بر مبنای حسن نیت، ایران به ضبط دادههای دوربینهای آژانس به مدت یک ماه دیگر ادامه داد.
کاظم غریبآبادی در گفتوگوی تلویزیونی اظهار کرد: ما هیچ تفاهمی با آژانس برای حتی یک ماه هم انجام ندادیم و 3روز گذشته مهلت یک ماهه نیز پایان یافت. غریبآبادی با اشاره به گزارش روز جمعه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس اضافه کرد: مدیرکل آژانس گزارشی را به اعضای شورای حکام و شورای امنیت ارسال کرد که این یک ماه تمدید هم از منظر او به معنای تمدید تمام شده و ایران به درخواستهای آژانس پاسخی نداده که این تفاهم فنی را مجددا ادامه دهد و تمدید کند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی جمعه اعلام کرد پاسخی از تهران درباره تمدید توافق فنی میان این نهاد بینالمللی با ایران دریافت نکرده است. این نهاد بینالمللی در بیانیهای اعلام کرد: «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس ۱۷ ژوئن نامهای به مسؤولان ایرانی در این باره نوشته اما «ایران به این نامه پاسخ نداده و مشخص نکرده که آیا قصد حفظ توافق فعلی را دارد یا خیر». در بخشی از این بیانیه آمده بود: «در این باره به پاسخ فوری ایران نیاز است. رافائل گروسی بر اهمیت حیاتی گردآوری داده از فعالیتهای تهران به موجب این توافق تأکید کرده است». آژانس همچنین گفت تداوم فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت در ایران و گردآوری بیوقفه داده توسط تجهیزات این نهاد بینالمللی ضروری است.
نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم خاطرنشان کرد: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در موقعیتی نبود که از ایران بخواهد به فعالیت خود ادامه دهد. چون تفاهمی که ما با آژانس داشتیم، یک تفاهم بر مبنای اصول سیاسی بود و نه یک تفاهم فنی بر مبنای تعهدات جمهوری اسلامی ایران.
غریبآبادی ادامه داد: آنچه ملزم هستیم با آژانس همکاری کنیم، صرفا در چارچوب پادمانهاست و رویههای پادمانی که کشورها نزد آژانس تعهد دارند نیز مشخص است.
وی با اشاره به پاسخ روز جمعه خود به مدیرکل آژانس افزود: در پاسخی که به مدیرکل دادیم گفتیم که جمهوری اسلامی ایران ملزم به اجرای تعهدات فراتر از پادمان نیست و اگر ما داوطلبانه اقدام به ضبط این دادهها کردیم، به منزله این نیست که ما تعهدی نزد آژانس داشتیم و حالا شما بخواهید از آن به عنوان حق آژانس از آن یاد کنید و مکررا حقتان را از جمهوری اسلامی ایران مطالبه کنید، چرا که اگر یک اقدام داوطلبانه انجام میشود، نباید به عنوان یک اقدام تعهدآور و اجباری تلقی شود.
غریبآبادی گفت: ظاهرا آقای مدیرکل آژانس این را اشتباه فرض کرده و برای خودش حقی قائل شده که مکررا این موضوع را پیگیری میکند. نماینده دائم ایران در آژانس خاطرنشان کرد: همان زمانی که ما این تفاهم مشترک فنی را با آژانس داشتیم با هدف کمک به مذاکرات سیاسی در جهت رفع تحریمها و توفیق این مذاکرات بود. وی افزود: اگر بحث مذاکرات در جریان نبود، نه آن تفاهم ۳ ماهه فنی را با آژانس داشتیم و نه تداوم یکماهه آن را.
***
عراقچی: به اندازه کافی مذاکره انجام شده، زمان تصمیمگیری است
مذاکرهکننده ارشد کشورمان در وین با اشاره به مذاکرات با 1+4، گفت: یک سری مسائل باقی مانده که مذاکره درباره آنها به اندازه کافی صورت گرفته و زمان تصمیمگیری کشورها فرا رسیده است.
سیدعباس عراقچی در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به نشست روز گذشته خود با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: فرصت مجددی پیدا شد تا در کمیسیون امنیت ملی حضور پیدا کنم و درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین، مباحث مطرح در تهران، نظرات و پیشنهادات با نمایندگان کمیسیون صحبت کنم. مذاکرهکننده ارشد کشورمان پیرامون نتایج مذاکرات وین، اظهار کرد: تاکنون 6 دور مذاکرات با 1+4 انجام شده است و تقریبا به مراحل پایانی نزدیک شدهایم، یک سری مسائل باقیمانده که مذاکره درباره آنها به اندازه کافی صورت گرفته است و زمان تصمیمگیری کشورها فرا رسیده است. وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قبلا تصمیمات سخت خود را گرفته است؛ زمانی که ایالات متحده آمریکا از برجام خارج شد و ایران تصمیم گرفت در برجام بماند، تصمیم بزرگ و سخت ایران بود که منجر به حفظ برجام تا الان شده است. در حال حاضر نوبت طرفهای مقابل است و با توجه به مذاکراتی که داشتیم باید تصمیم بگیرند و درباره احیای مجدد برجام به جمعبندی برسند تا توافق حاصل شود. مذاکرهکننده ارشد کشورمان در وین در پایان تاکید کرد: زمان تصمیمگیری برای همه طرفهای برجام است و کشورهای مقابل باید تصمیمات سخت خود را بگیرند.
ارسال به دوستان
اخبار
حدادعادل:
به دولتی از جنس رزمندگان جبهه و اهل جهاد نیاز داریم
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه در این انتخابات خدا و مردم حجت را بر ما تمام کردند، گفت: مردم مشکلات دارند و رفع این مشکلات هم ساده نیست و گذشتن از اینها مساعی همه را میخواهد و همه باید جهادی کار کنند. باید دولتی روی کار بیاید که بدنه آن مانند رزمندگان و ایثارگران جنگ و جبهه کار کنند و هیچ عذری پذیرفته نیست.
غلامعلی حدادعادل در جلسه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اظهار داشت: بعد از انتخابات ۹۶ با آسیبشناسی و جرح و تعدیل در مدل جمنا، به شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی رسیدیم که نخستین آزمون آن انتخابات مجلس شورای اسلامی بود و با کسب ۹۰ درصد کرسیهای مجلس توانستیم مجلسی تشکل دهیم که به فرمایش رهبر انقلاب، مجلس تراز انقلاب است. حال ممکن است در عرض ۱۴ ماه چند خطا هم صورت بگیرد که اینها حداقلی است اما اگر بخواهم تنها به یک خدمت این مجلس اشاره کنم، قانون اقدام راهبردی در رفع تحریمهای هستهای است که خود این دولت اثر این قانون را در مذاکرات هستهای مشاهده کرد و مجلس عزت کشور را نشان داد. وی به نقش پررنگ برخی شخصیتها در حصول پیروزی برای جریان انقلابی کشور اشاره کرد و بیان داشت: در ماههای بعد از آغاز بهکار مجلس از خیلی از نیروها در داخل مجلس و شورای ائتلاف اخلاص دیدیم و باید از برادرم دکتر قالیباف تشکر کنم که ایشان از ماهها پیش که برای ریاستجمهوری بحث داشتیم، صریحا اعلام کرد اگر آیتالله رئیسی به صحنه بیاید من نخواهم آمد و ایشان به این هم عمل کردند. اگر جز این بود انتظار همکاری مجلس و دولت متصور نبود و الان یک وفاق و صداقت عمیق و باطنی بین آقایان رئیسی و قالیباف، روسای دولت و مجلس هست که بنده گواهی میدهم به هیچ وجه تاکتیکی و ظاهری نیست.
***
تعطیلات تابستانی مجلس از 30 به 15 روز کاهش یافت
عضو هیأترئیسه مجلس از کاهش 15 روزه تعطیلات تابستانی مجلس خبر داد و گفت: تعطیلات تابستانی مجلس پیش از این 30 روز بود که در مجلس فعلی به 15 روز کاهش پیدا کرد.
حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، گفت: تعطیلات تابستانی مجلس که پیش از این 30 روز بود به 15 روز کاهش یافت. وی افزود: بر اساس تصمیم اتخاذ شده مجلس در ۲ مرحله این تعطیلات 15 روزه را استفاده خواهد کرد. عضو هیأترئیسه مجلس ادامه داد: نخستین هفته از 15 روز تعطیلی تابستانی مجلس در تیرماه و دومین هفته آن در شهریورماه مورد استفاده قرار میگیرد. حاجیدلیگانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دفعه قبل مجلس 4 هفته متوالی جلسه علنی داشته، در این مرحله ۲ هفته جلسه علنی دارد، بنابراین هفته بعد هفته سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه خواهد بود و هفته پس از آن نیز نخستین هفته تعطیلات تابستانی مجلس است. وی افزود: بر این اساس مجلس در ۲ هفته آینده جلسه علنی نخواهد داشت و همانطور که گفتم هفته دوم تعطیلات تابستانی مجلس در شهریورماه خواهد بود.
***
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش:
سربازان ستون اقتدار نیروهای مسلح هستند
امیر علیرضا صباحیفرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در مراسم استقبال از کارکنان وظیفه جدیدالورود منطقه پدافند هوایی جنوب (بوشهر)، گفت: کارکنان وظیفه دوشادوش سایر نیروهای انسانی نقش خطیر و ارزندهای در تولید امنیت و صلابت ایران اسلامی دارند.
وی افزود: سربازان، ستون اقتدار نیروهای مسلح هستند که با اطاعتپذیری و ولایتمداری، وحدت کلمه و عظمت ایران اسلامی را تحقق میبخشند. فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه اقتدار نیروهای مسلح مایه عزت کشور و موجب ترس دشمنان است، گفت: کارکنان وظیفه دوشادوش سایر نیروهای انسانی نقش خطیر و ارزندهای در تولید امنیت و صلابت ایران اسلامی دارند.
امیر صباحیفرد با تاکید بر اجرای طرح «مهارتآموزی» کارکنان وظیفه، خاطرنشان کرد: ارتقای جذابیت دوران خدمت برای سربازان، خانوادهها و اصلاح نگرش جامعه، افزایش نشاط و رضایت در طول دوران خدمت سربازی، افزایش اثربخشی خدمت کارکنان وظیفه و تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح و افزایش مهارتهای شغلی، کارورزی و آمادگی برای ورود به بازار کار از جمله دستاوردهای طرح مهارتآموزی است.
***
انتقاد راشاتودی از اقدام آمریکا در مسدود کردن رسانههای حامی مقاومت
شبکه راشاتودی در گزارشی با انتقاد از اقدام اخیر دولت آمریکا در مسدود کردن دامنه بینالمللی وبسایتهای برخی رسانههای نزدیک به مقاومت، این اقدام را حمله آشکار به مطبوعات و رسانههای خارجی ضدامپریالیسم خواند. ریچارد مدهرتس، خبرنگار انگلیسی در گزارشی در شبکه روسی راشاتودی درباره اقدام اخیر وزارت دادگستری آمریکا در مسدود کردن دامنه برخی وبسایتهای ایرانی و مقاومت نوشت: مسدود کردن سایتهای مرتبط با ایران پیام روشنی به سراسر جهان میفرستد و آن این است که واشنگتن مزاحم رسانههایی خواهد شد که جرأت به خرج میدهند تا روایت مورد تایید آمریکا را به چالش بکشند و صدایشان را خاموش میکند. این خبرنگار در گزارشش آورده است: اقدام اخیر دولت بایدن، حمله آشکار به مطبوعات و رسانههای خارجی است. آمریکا به طور ویژه سراغ پایگاههای خبری ضدامپریالیستی رفت و آنها را بست. تمام این وبسایتهای خبری در کشورهایی هستند که محور مقاومت را شکل میدهند و نمایانکننده ماهیت اصلی سیاست خارجی آمریکا هستند.
ارسال به دوستان
واکنش تمجیدآمیز افکار عمومی جهان عرب نسبت به ساخت واکسن ایرانی کرونا و تزریق آن توسط رهبر انقلاب
چشم مسلمانان به ایران
گروه سیاسی: تصویری که روز جمعه از لحظه واکسینه شدن رهبر حکیم انقلاب اسلامی به وسیله واکسن ایرانی منتشر شد، علاوه بر پیامهای خاصی که درباره خودکفایی و قدرت جمهوری اسلامی ایران داشت، واکنشهای بسیاری را نیز در میان مردم کشورهای منطقه و رسانههای خارجی در پی داشت. به گزارش «وطنامروز»، انتشار این تصاویر و موفقیت واکسنهای ایرانی در طی کردن مسیر تستهای بالینی و دریافت مجوز اضطراری جهت واکسیناسیون عمومی از چند جهت دارای اهمیت است. یکی از وجوه اهمیت این اتفاق، رسیدن ایران به خودکفایی تولید واکسن کرونا و قرار گرفتن نام جمهوری اسلامی در بین معدود کشورهای تولیدکننده واکسن کروناست. این اهمیت زمانی بیشتر میشود که طبق نظر بسیاری از کارشناسان و برخلاف باور عمومی که در گذشته وجود داشت، تزریق یک مرحلهای واکسن کرونا نمیتواند برای مدت طولانی برای افراد ایمنی ایجاد کند. بنابراین احتمال میرود پروسه واکسیناسیون عمومی هر 6 ماه یا یک سال یک بار تکرار شود. بر همین اساس، کشورهای تولیدکننده واکسن نسبت به باقی کشورها جایگاهی ویژه خواهند داشت. یکی از آوردههای خودکفایی در تولید واکسن را میتوان درآمدهای حاصل از فروش آن دانست. ۳ ماه پیش در زمان آزمایشهای اولیه واکسن «کوو ایران برکت»، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در نشستی اعلام کرد: «تاکنون بیش از ۵ کشور داخل و خارج منطقه تقاضای پیشخرید واکسن ایرانی کرونا را از ما داشتند». همین امر نشاندهنده گوشهای از فوایدی است که خودکفایی در تولید واکسن میتواند برای کشور حاصل کند.
وجه دیگر اهمیت این اتفاق، یکتایی ایران در بین کشورهای منطقه در امر تولید واکسن کروناست. در حالی که دیگر کشورهای منطقه غرب آسیا بویژه کشورهای حاشیه خلیجفارس به واردات واکسنهای خارجی افتخار میکنند، جمهوری اسلامی ایران 6 نوع واکسن را در دست ساخت دارد؛ واکسنهای کوو ایران برکت، پاستور، رازی، فخرا، میلاد و نورا در حال حاضر در مراحل مختلفی از آزمایشهای نخست بالینی تا کسب مجوز تزریق اضطراری قرار دارند. این موفقیت ایران بار دیگر اقتدار معنوی و علمی کشور را در نسبت با کشورهای منطقه خود نشان داد، تا آنجا که در روزهای اخیر بسیاری از تحلیلگران تصویر رهبر حکیم انقلاب در حین تزریق واکسن ایرانی کرونا و زبان بدن ایشان در آن هنگام را نمادی از اقتدار و غرور ملی ایرانیان دانستند؛ تصویری که واکنشهای بسیاری را نیز در فضای مجازی برانگیخت.
* مانور اقتدار ایرانی
اما فارغ از اقتدار علمی و محاسن مادی خودکفایی کشورمان در تولید واکسن کرونا، واکنشهای کاربران عربزبان شبکههای اجتماعی پس از انتشار تصاویر تزریق دوز اول واکسن «کوو ایران برکت» قابل توجه بود. در همین زمینه شبکه خبری الجزیره در گزارشی اختصاصی به برخی از این واکنشها پرداخت. در این گزارش آمده است: هشتگ «لقاح_کورونا_ایرانی» پس از انتشار تصاویری از تزریق نوبت اول واکسن ایرانی کرونا به رهبر عالی ایران، آیتالله خامنهای، در رتبه نخست ترندها قرار گرفت. این هشتگ با اقبال زیاد کاربران عربزبان شبکههای مجازی مواجه شده است.
در ادامه، این شبکه به ۳ نمونه از توئیتهای کاربران عربزبان اشاره کرد.
کاربر «وائل اهوازی» در توئیتی نوشت: «تاریخ خواهد نوشت در کشوری که سختترین تحریمها را تحمل میکرد، دانشمندانش توانستند واکسن بسازند و بالاترین مقام آن کشور این واکسن را جلوی دوربینها تزریق کرد تا ثابت کند اعتماد به جوانان و ظرفیت داخلی کشور نه یک شعار، بلکه یک عمل صادقانه است». کاربر دیگری به نام «محمد نبیل» نیز نوشت: «آینده برای کسانی است که غذا و دارو تولید میکنند؛ آینده برای کسانی است که به کارخانهها و آزمایشگاهها اهمیت میدهند. آینده برای کسانی نیست که به دیگران وابسته باشند و به بزرگترین برج و بزرگترین بشقاب غذا اهمیت دهند!».
«علی نصرالله» دیگر کاربر عربزبان هم نوشت: «در واقع، ممانعت استکبار جهانی یک گزینه صحیح است که شما را به یک کشور درجه یک هستهای، صنعتی و علمی تبدیل کند که میتواند واکسنهای غربی کرونا را کنار بگذارد و خود واکسن تولید کند». به جز این نمونهها، با جستوجوی کمی میتوان نوشتههای بسیاری را در فضای مجازی یافت که هشتگ «لقاح_کورونا_ایرانی» در آن حک شده است که بیشترین اشاره این مطالب به موفقیت ایران در عین تحریمهایی که علیه آن اعمال شده و تفاوت رویکرد رهبر عالی ایران با رهبران کشورهای دیگر منطقه است. در ادامه قسمتی از این واکنشها را مشاهده خواهید کرد.
«احمد یاسین» روزنامهنگار سعودی در واکنش به این اتفاق نوشت: «در حال حاضر مخالفت قدرتهای جهانی (با جمهوری اسلامی ایران) یک گزینه شکستخورده است (چرا که) در وهله اول شما را به یک دولت هستهای، صنعتی و علمی تبدیل میکند. و بعد از آن میتوانید از واکسنهای کرونای ساخت غرب بینیاز شوید و واکسن مخصوص به خود را بسازید».
کاربری عراقی به نام «اکرم هاشم» نیز نوشت: «جمهوری اسلامی ایران 40 سال است در محاصره است. محاصره و تحریمهایی بر تمام مفاصل کشور. اما هر که به خدا توکل کند، برای او کافی است و هیچ ترسی برای شما نیست وقتی در نگاه صاحب زمان هستید».
«ابو حیدر العتابی» با انتشار تصویر رهبر انقلاب در حین تزریق واکسن با کنایه به برخی رهبران جهان عرب نوشت: «تفاوت بسیار زیادی وجود دارد بین رهبری که برای خرید واکسن از دیگران چاپلوسی میکند و رهبری که کشور خود را به مراحل پیشرفته میرساند که واکسن تولید کند».
«محمد الرحبی» پژوهشگر تاریخ اهل عمان نیز نوشت: «در حمایت از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در پژوهشهای علمی و عملی خود برای تولید واکسن «کوو ایران برکت»، امید من این است که وزارت بهداشت عمان مذاکره با تولیدکنندگان این واکسن به منظور تهیه آن را شروع کند».
کاربر «لکیث فاضل» نوشت: «ایران بهرغم تحریمها، در ساخت واکسن کرونا به باشگاه کشورهای سازنده این واکسن پیوست. رهبر عالی ایران میتوانست واکسن خارجی مصرف کند اما با اعتقاد به تواناییهای فکری جوان ایرانی، واکسن داخلی را انتخاب کرد».
این موارد تنها نمونههایی از نوشتههای کاربران عربزبان بود. بخش دیگری از واکنشها نیز به مقایسه تصاویر لحظه واکسن زدن رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران با پادشاه عربستان سعودی، سلمان بنعبدالعزیز اشاره داشت. کاربران، زبان بدن اقتدارآمیز مقام معظم رهبری و تزریق واکسن تولید داخلی به جای واکسن وارداتی خارجی را مهمترین تفاوت ۲تصویر و آن را برآمده از ۲ دیدگاه متفاوت دانستند.
ارسال به دوستان
سرلشکر سلامی با اشاره به دستاوردهای هوافضای سپاه پاسداران:
برد پهپادهایمان به 7000 کیلومتر رسیده است
گروه سیاسی: سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در جریان رونمایی از واکسن نورا از دستیابی سپاه به پهپادهایی با برد 7000 کیلومتر خبر داد.
به گزارش تسنیم، فرمانده کل سپاه که در این مراسم در حال برشمردن دستاوردهای کشور در حوزه علم و فناوری بود، گریزی هم به حوزه هوافضا زد و گفت: ما امروز پهپادهای پهنپیکری داریم که 7 هزار کیلومتر میروند و برمیگردند و در هر نقطهای بخواهند فرود میآیند.
صحبت سردار سلامی در حالی مطرح میشود که آخرین روز اردیبهشتماه امسال سپاه از جدیدترین پهپاد پهنپیکر خود با نام «غزه» یا «شاهد 149» رونمایی کرد که با تجهیز به موتور توربوپراپ و ابعادی بزرگتر نسبت به «شاهد 129»، توانایی حمل مقدار بیشتری مهمات را دارد و هرچند برد عملیاتی آن رسما اعلام نشد اما با توجه به نوع موتور بهکار گرفته شده در این پهپاد میتوان حدس زد برد عملیاتی بیشتری نسبت به سایر پهپادهای سپاه داشته باشد. تا پیش از این، پهپاد «شاهد 171» که نمونه پهپاد غنیمتی RQ - 170 آمریکایی بود با برد 4400 کیلومتر، دوربردترین پهپاد ایرانی به شمار میآمد.
اما در صحبتهای سردار سلامی یک نکته دیگر هم وجود دارد و آن اینکه این پهپاد هرجا بخواهد فرود میآید. این بدان معنی است که احتمالا این پهپاد به سیستم نشست و برخاست خودکار هم مجهز شده و میتواند بدون نیاز به بازگشت به پایگاه مبدأ، به اجرای ماموریت بپردازد. یعنی اگر قرار بود این پهپاد پس از اجرای ماموریت به پایگاه مبدأ خود بازگردد، نیمی از برد عملیاتی آن در مسیر برگشت صرف میشد و به این ترتیب شعاع عملیاتی آن نصف میشد اما با تجهیز پهپاد به سیستم auto take off -land شعاع عملیاتی آن افزایش یافته و میتواند پس از پرواز از پایگاه مبدأ خود در پایگاه دیگری فرود بیاید که این موضوع هم بر قابلیتهای عملیاتی پهپاد 7000 کیلومتری میافزاید. طی سالهای اخیر نیروهای مسلح کشورمان بویژه نیروی هوافضای سپاه سرمایهگذاری گستردهای را در حوزه پهپادی انجام دادهاند و به دستاوردهای قابل توجهی هم در این حوزه دست پیدا کردهاند.
این در حالی است که همپیمانان ایران در منطقه نیز با دستیابی به قدرت پهپادی بویژه پهپادهای انتحاری به قدرت دفاعی چشمگیری دست پیدا کردهاند؛ قدرتی که به گفته مقامات آمریکایی علاوه بر آنکه توانسته است برتری هوایی آسمان منطقه را از آمریکاییها بگیرد موجب شده ترس از حملات پهپادهای انتحاری به بزرگترین نگرانی عملیاتی مقامات کاخ سفید در عراق بدل شود.
در چند ماه اخیر حملات پهپادهای انتحاری علیه مواضع آمریکا در عراق افزایش پیدا کرده است و حتی رادار سامانه پاتریوت مستقر در پایگاه عینالاسد و آشیانه هواپیمای سیا در اربیل نیز مورد هدف این پهپادها قرار گرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|