|
تداوم رگبار و رعد و برق در کشور طی هفته جاری
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به افزایش ابر، رگبار باران گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید در ۱۳ استان کشور طی روزهای آینده، از تداوم و افزایش شدت و وسعت این شرایط جوی در بخشهای دیگر کشور طی هفته جاری خبر داد. صادق ضیاییان اظهار کرد: طی ۲ روز آینده در بخشهایی از شمال آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، شمال سمنان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، گیلان، مازندران، گلستان، ارتفاعات البرز و تهران رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ خواهد داد.
ارسال به دوستان
دکتر محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره): تاکنون ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن کوو ایران برکت تولید شده که ۴۰۰ هزار دوز آن تحویل وزارت بهداشت شده است
50 میلیون واکسن تا شهریور
گروه اجتماعی: با صدور مجوز تزریق اضطراری واکسن «کووایران برکت» و به دنبال آن صدور همین مجوز با فاصله چند هفته برای واکسن انستیتو پاستور، ساخت، تولید و ارائه واکسنهای ایرانی وارد مرحله تازهای شد تا نام ایران به عنوان ششمین کشور تولیدکننده واکسن کرونا در جهان ثبت شود. در این میان واکسن «کووایران برکت» پیشتاز واکسنهای ایرانی است. بر اساس برنامهریزیهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، تا پایان شهریورماه 50 میلیون دوز از این واکسن در اختیار وزارت بهداشت قرار داده میشود که بر این اساس حداقل 25 میلیون ایرانی با این واکسن تحت واکسیناسیون قرار میگیرند.
برنامهریزی برای تولید 50 میلیون دوز واکسن «کووایران برکت» تا شهریور ماه را دیروز محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اعلام کرد؛ خبر خوبی که در روزهای اخیرکه موج پنجم کرونا شکل گرفته است، بسیار امیدبخش است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، هماکنون ایران با موج جدیدی از کرونا با نوع غالب دلتاپلاس مواجه شده است و واکسیناسیون همچنان به عنوان مهمترین عامل پیشگیری در مقابله با این ویروس منحوس به حساب میآید اما روند واکسیناسیون یک روند زمانبر بوده و باید نتایج آن پس از تزریق به مرور زمان نمایان شود. البته بر اساس گزارشهای WHO و متخصصان داخلی حتی در صورت انجام واکسیناسیون همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی و شستن دستها باید در دستور کار باشد و تا زمانی که واکسیناسیون عمومی از مرز 70درصد عبور نکرده، نمیتوان توقع آن را داشت که ایمنسازی جمعی ایجاد شود.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، تاکنون در ایران ۴ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۴۳۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۸۷۱ هزار و ۲۶۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۷۰۷ دوز رسیده است، لذا بر اساس نظر کارشناسان هنوز برای رسیدن به ایمنی عمومی راه درازی باقی است.
* تحویل ۵۰ میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تا پایان شهریور
تولید واکسن «کوو ایران برکت» هماکنون از مرز ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز گذشته و خبرهای خوشی درباره ایمنسازی عمومی کشور در برابر ویروس کرونا از طریق این واکسن به گوش میرسد.
بر اساس این گزارش، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با تشریح روند تولید واکسن «کوو ایران برکت» از تحویل ۵۰ میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تا پایان شهریور خبر داده است.
محمد مخبر گفت: ما مسؤول توزیع و تزریق واکسن نیستیم اما به وعدههایی که دادهایم یعنی آمادهسازی واکسن در خرداد و تیرماه عمل کردیم. از لحظهای که واکسیناسیون عمومی با واکسن برکت شروع شد، تاکنون نزدیک به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن تولید شده که ۴۰۰ هزار دوز آن تحویل وزارت بهداشت شد. مابقی دوزهای واکسن «کوو ایران برکت» نیز در حال گذراندن تست و مرحله خالصسازی است.
مخبر خاطرنشان کرد: به محض اینکه این مراحل به پایان برسد تمام دوزهای واکسن برکت در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد. ما طبق وعدهای که دادهایم تا پایان شهریور بیش از ۵۰ میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» را تحویل وزارت بهداشت میدهیم. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) همچنین درباره ارسال محموله و اقدامات این ستاد برای خروج سیستانوبلوچستان از وضعیت قرمز هم گفت: وضعیت استان سیستانوبلوچستان قرمز است و طبیعتا باید ما هم با اقداماتی به مردم شریف این استان کمک کنیم. با هماهنگی وزارت بهداشت 12 اقدام از امروز (دیروز) آغاز خواهد شد.
او درباره این اقدامات گفت: در نخستین اقدام ۲ میلیون ماسک به سیستانوبلوچستان در حال ارسال است که بخشی از آن به استان رسیده و ظرف 2 یا ۳ روز آینده بین مردم به صورت رایگان توزیع میشود. همچنین ۳ هزار لیتر مواد ضد عفونی در بستههای مختلف به مردم سیستانوبلوچستان اهدا خواهد شد.
او ادامه داد: ۵۰ هزار کیت تشخیصی ویروس کرونا هم که یکی از تجهیزات ضروری برای استان است، ارسال میشود. همچنین ۵۰ هزار بسته معیشتی و پروتئینی در اختیار مردم این استان قرار میگیرد. تاکنون نیز با کمک گروههای جهادی ۲۰ هزار عدد آبمیوه و وعده سوپ در بین بیماران توزیع شده است.
مخبر در ادامه گفت: وزارت بهداشت نیز از طریق دانشگاه علوم پزشکی سیستانوبلوچستان تقاضای 5/2 میلیاردتومان تسهیلات برای تهیه دستگاه اکسیژنساز بیمارستانی را تامین کرده است. برای پزشکان نیز انواع لباس گان تهیه شده که در حال ارسال است. همچنین داروهای مورد نیاز برای بیماران کرونایی از جمله آمپول رمدسیویر که جزو درمانهای قطعی کروناست به میزان ۳ هزار دوز ارسال خواهد شد.
او در پایان تاکید کرد مهمترین اقدام انجامشده ارسال تیم پزشکی به این استان است که فردا صبح (امروز) عازم شده و در ۲۴ ساعت آینده در این استان مستقر میشوند.
* آغاز موج پنجم کرونا در کشور
موج پنجم کرونا در کشور از سیستانوبلوچستان و هرمزگان آغاز شد و حالا تعداد زیادی از شهرها در حال درگیر شدن با این موج از بیماری هستند. بر همین اساس ایجاد محدودیتها و برقراری هر چه جدیتر فاصلهگذاری اجتماعی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در دستور کار قرار گرفته است. به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، میزان رعایت پروتکلها به کمتر از 70 درصد رسیده و همین موضوع یکی از مهمترین علل شیوع بیشتر «کووید-19» در کشور است. موید این موضوع تصاویر منتشر شده از شهرهای آمل، محمودآباد، چالوس و قائمشهر است که با حجم بالایی از مسافران رو به رو شدهاند. این شهرها در حال حاضر از سوی وزارت بهداشت به عنوان شهرهای قرمز معرفی شدهاند اما همچنان مردم اصرار به انجام سفرهای پرخطر به این شهرها دارند.
* ممنوعیت سفر به ۲۶۶ شهر قرمز و نارنجی
در حالی که سفر یکی از عوامل موثر بر چرخش ویروس در کشور به حساب میآید و زمینهساز درگیر شدن خانوادهها به صورت جمعی با بیماری میشود، پلیس راهور ناجا بر اساس ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا اقدام به ایجاد محدودیت در شهرهای با ریسک بالای سفر کرده است. بر همین اساس، سردار سیدتیمور حسینی، جانشین پلیس راهور ناجا درباره آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: بر اساس آخرین رنگبندی اعلامشده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، ۹2 شهر در وضعیت قرمز، ۱۷۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار گرفتهاند. بر اساس این رنگبندی، سفر «به» و «از» شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. سردار حسینی تصریح کرد: خروج خودروهای بومی از شهرهای قرمز و نارنجی و ورود خودروهای غیربومی به این دسته از شهرها ممنوع بوده و تردد در شهرهای قرمز جریمه یک میلیون تومانی و سفر به شهرهای نارنجی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی به همراه دارد. وی گفت: ممنوعیت تردد شبانه در تمام شهرهای کشور از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد برقرار است و جریمه ۲۰۰ هزار تومانی برای متخلفان اعمال خواهد شد. جانشین پلیس راهور ناجا از حضور گشتیهای پلیس راه و راهور ناجا در ورودیها و خروجیهای شهرها و جادههای بینشهری خبر داد و گفت: علاوه بر رصد مأموران پلیس راهور، دوربینهای هوشمند جادهای نیز تخلفات تردد رانندگان را اعمال قانون میکنند.
* نیمی از کشور درگیر «کرونای هندی»
دلتا پلاس در کشور یکهتازی میکند و در صورتی که نسبت به آن بیمبالاتی صورت گیرد و پروتکلهای بهداشتی بهدرستی رعایت نشود باید چشمانتظار اوجگیری مجدد آمار بستریها و مرگومیر در کشور باشیم. در همین رابطه علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین جلسه این ستاد اظهار داشت: ویروس دلتا یا کرونای هندی در حال گسترش است و اکنون 68 کشور درگیر این ویروس هستند. وی ادامه داد: طی 24 ساعت 1600 مرگ در برزیل و 750 مرگ در هند ثبت شد؛ ضمن اینکه در اندونزی آمارها در حال افزایش است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور شاهد افزایش روند شیوع کرونا هستند، اظهار داشت: متأسفانه با افت رعایت پروتکلهای بهداشتی روبهرو هستیم؛ به طوری که میزان رعایتها به کمتر از 70 درصد رسیده و این بسیار پایین است، چراکه برای اثرگذاری پروتکلها باید این عدد بالای 85 درصد باشد.
رئیسی با بیان اینکه ویروس دلتا قدرت سرایت و مرگ و میر بسیار بالایی دارد و میزان بستری و مرگومیر آن نیز بالا خواهد بود، یادآور شد: اکنون 92 شهر در وضعیت قرمز قرار دارند، ضمن اینکه بیشتر از نصف استانهای کشور درگیر موج ویروس دلتا شدهاند، البته برخی شهرها مانند اردستان در استان اصفهان، مهران در استان ایلام و استانهای خراسان شمالی، جنوبی، کهگیلویهوبویراحمد و یک شهر در استان کرمانشاه در وضعیت قرمز قرار دارند. وی از قرمز بودن وضعیت کرونایی در 10 شهر استان تهران خبر داد و گفت: استان فارس شهرهای جنوب و جنوب شرقی، 15 شهر در استان کرمان و 11 شهر در استان هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تصمیمات جدید این ستاد، یادآور شد: در آخرین جلسه ستاد تاکید بسیار زیادی بر کنترل مرزها بویژه مرزهای شرقی شد؛ البته نیروی انتظامی، ستاد کل نیروهای مسلح و سپاه تاکنون اقدامات خوبی برای کنترل مرزهای شرقی انجام دادهاند اما بر تشدید این کنترلها تاکید شد.
رئیسی با تاکید بر اینکه تامین امکانات بیشتر برای استان سیستانوبلوچستان مورد توجه قرار گرفت، اضافه کرد: مشکل تخت بیمارستانی در سیستانوبلوچستان وجود ندارد اما میزان رعایت پروتکلها در این استان کمتر از 50 درصد است؛ در نتیجه قرار شد در این استان بسیاری از ادارات و اماکن مانند بانکها تعطیل باشد. وی ابراز داشت: مقرر شد حداکثر 30 درصد کارمندان در شهرهای دارای وضعیت قرمز در محل کار حاضر شوند و 70 درصد دورکار باشند، ضمن اینکه در استانهای یادشده حداکثر 50 درصد کارمندان در ادارات مستقر باشند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: طی هفته آینده روند واکسیناسیون بهتر خواهد شد و سرعت بیشتری خواهد داشت؛ البته در سطح کشور شاهد ازدحام جمعیت در برخی مراکز بودیم؛ به طوری که در تهران 3-2 مرکز تجمیعی چنین وضعیتی داشت بر همین اساس، تعداد مراکز تجمیعی افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
واکسن«کوو ایران برکت» به مردم اطمینانخاطر میدهد
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تولید انبوه واکسن کرونا در کشور شروع شده است، طوری که هماکنون واکسن استاندارد «کوو ایران برکت» به همراه سایر واکسنهای شرکتهای ایرانی سازنده واکسن کرونا تا ماههای آینده کشور را از واردات این نوع واکسن بینیاز میکند.
امیرحسین قاضیزادههاشمی در گفتوگو با «وطنامروز» به روند واکسیناسیون در کشور اشاره کرد و گفت: گروههای هدف در حال دریافت واکسن کرونا هستند و بخش عمدهای از آنها دوز دوم را نیز دریافت کردهاند. در چنین شرایطی با ورود انبوه واکسنهای ایرانی آماده تزریق، سرعت واکسیناسیون در کشور باید بیشتر شود تا در نهایت واکسیناسیون عمومی در ماههای آینده عملی شود.
وی به اظهارات دکتر محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نسبت به ارسال 50 میلیون دوز واکسن تا پایان شهریورماه سال جاری به وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: این نوع واکسن چون از استانداردهای لازم برخوردار است اطمینانخاطر برای مردم ایجاد میکند اما باید به این نکته نیز توجه شود که نحوه اجرا و سرعتبخشی واکسیناسیون چگونه باید باشد تا با واکسینه شدن کل جمعیت ایران، از بحران این بیماری مرگبار با کمترین تلفات عبور کنیم. عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه افزود: هر چند تولید انبوه واکسن ایرانی بارقه امیدی را در دلها ایجاد کرده است که پشتوانه قوی تولید ملی در این زمینه وجود دارد اما باید گفت اکنون کشور در شرایط نامناسب بیماری قرار دارد و شیوع ویروس جهشیافته هندی (دلتا) نگرانیهایی را برای مردم و جامعه پزشکی در پی داشته است. بنابراین چه واکسن بهوفور در بازار باشد یا واکسیناسیون با سرعت کم انجام شود، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی تا نابودی این ویروس کشنده ضرورتی اجتنابناپذیر است.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واکسیناسیون باید به صورت ضربتی انجام شود، افزود: سختگیری در رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال دستوراتی برای کاهش شیوع ویروس کرونا که این روزها ایران را درگیر کرده ضروری است.
قاضیزادههاشمی در پاسخ به این سوال که چرا در شرایط بحرانی بیماری «کووید-19» کمتر به موضوع سختگیریها در ستاد ملی مقابله با کرونا توجه میشود، اظهار داشت: در این ستاد اعمال استانداردهای لازم برای مقابله با بیماری تعریف شده است، آنگونه که در شهرهای قرمز باید محدودیتهایی ایجاد شود و برخی مشاغل تعطیل شود. وی تاکید کرد: علاوه بر استفاده از واکسنهای داخلی، توجه و تمرکز بر واردات واکسن به کشور ضروری است تا در 3-2 ماه آینده خیلیها بویژه افراد آسیبپذیر از بحران این بیماری با تزریق واکسن کرونا عبور کنند.
ارسال به دوستان
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: ویروس دلتا در حال گسترش است
بر اساس آمار، روزانه حدود 20 نفر در استان سیستانوبلوچستان بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست میدهند. بر همین اساس طبق تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیتهای جدی برای این استان به منظور افزایش ضریب رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در نظر گرفته شده است. همچنین به منظور کاهش آمار متوفیان در این استان، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار بسته شدن مرزهای استان سیستانوبلوچستان به دلیل شیوع سویه دلتا ویروس کرونا شده است. حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره آخرین وضعیت گسترش سویه دلتا ویروس کرونا در استان سیستانوبلوچستان گفت: استان سیستانوبلوچستان از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد منتها همه امکانات بسیج شده است، وزارت بهداشت به دانشگاههای علومپزشکی استان سیستانوبلوچستان اعلام کرده هر امکاناتی لازم دارند تهیه کنند و به آنها دارو و تجهیزات مورد نیاز نیز در اکثر اوقات داده میشود. به هلالاحمر هم اعلام شده هر امکاناتی را که میخواهند بگویند. وی در ادامه افزود: سپاه، بسیج و نیروهای مسلح هم به میدان آمده و کمکهای لازم را در این رابطه انجام میدهند. همچنین تیم واکنش سریع در استان مستقر شده و امکانات و تجهیزات را فرستادهاند و معاون وزیر هم در استان حضور دارد. از وزیر بهداشت هم در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا خواسته شده که حداقل یک هفته دیگر استان سیستانوبلوچستان را تعطیل کند. شهریاری با تاکید بر اینکه مردم استان سیستانوبلوچستان باید پروتکلها را رعایت کنند، گفت: متاسفانه سویه دلتا به سرعت گسترش پیدا میکند. در بازدیدی که داشتیم بیشتر گرفتاریها در خانوادهها بوده است چون اگر یک نفر مبتلا شود بلافاصله سایر اعضای خانواده هم مبتلا میشوند. پس درخواست ما از مردم این است که پروتکلها را رعایت کنند، ماسک استفاده کرده و فاصلهگذاری را رعایت کنند. نماینده زاهدان اظهار کرد: متاسفانه استفاده از ماسک در استان سیستانوبلوچستان ۴۲ درصد است. فاصلهگذاری رعایت نشده و دستها هم مرتب شسته نمیشود. این نخستین پیک جدی است که استان سیستانوبلوچستان را درگیر کرده؛ به همین دلیل ما از تیم واکنش سریع در تهران خواستیم در منطقه حضور پیدا کرده و تجربیات خود را به همکاران در استان انتقال دهد.
* کرونا جان 111 نفر دیگر را گرفت
بر اساس آخرین آمار ارائهشده از سوی وزارت بهداشت، طی ظهر روز جمعه تا ظهر روز شنبه ۱۱۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۴ هزار و ۶۲۷ نفر رسید. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۴ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۴۳۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و یکمیلیون و ۸۷۱ هزار و ۲۶۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و بدین ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۷۰۷ دوز رسید. در مدت زمان یادشده بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، همچنین ۸ هزار و ۳۴۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۱۲۰ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۳۷ نفر رسید. ۳ هزار و ۲۰۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
در حال حاضر ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
رایزنی برای تهیه واکسن معلمان
میترا تیموری، سرپرست مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزشوپرورش گفت: با توجه به تأکید سازمانهای بینالمللی بر ادامه روند آموزش به صورت حضوری در سال تحصیلی آینده بسیاری از کشورها در حال فراهم کردن تمهیدات لازم برای بازگشایی ایمن مدارس در خارج از کشور هستند.
وی در ادامه افزود: از جمله این اقدامات تمهیدات لازم در اولویت قرار دادن معلمان برای دریافت واکسن است که رایزنیهای زیادی از طریق مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور با سازمانهای بینالمللی برای تهیه واکسن معلمان، خصوصا معلمان مرتبط با دانشآموزان اتباع خارجی شده است. سرپرست مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزشوپرورش ادامه داد: امیدواریم در سال تحصیلی آینده بتوانیم در یک فضای ایمن، آموزش دانشآموزان را به صورت حضوری ادامه دهیم. وزارت آموزشوپرورش تمام تلاش خود را برای در اولویت قرار دادن معلمان در فهرست دریافت واکسن قرار داده است. تیموری درباره وضعیت تحصیل دانشآموزان مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: آموزشها متناسب با اقتضائات هر کشور در جریان است. آموزش در برخی کشورها مانند چین به صورت کاملا حضوری است و در برخی کشورها مانند کشورهای حاشیه خلیجفارس به صورت تلفیقی و در برخی مانند ترکیه نیز به صورت مجازی برگزار میشود که این آموزشها در پلتفرمهای مختلف متناسب با شرایط هر کشور در نرمافزارهایی همچون زوم، LMS، اسکایپ و سایر نرمافزارهای ارتباطی انجام میشود.
***
گلوله کاتیوشای دوران جنگ در کرمانشاه خنثی شد
یکی از پاکبانان شهرداری کرمانشاه پس از پیدا کردن یک گلوله جنگی و اطلاع بموقع به پلیس از انفجار آن و ایجاد حادثه و خطر برای شهروندان جلوگیری کرد. به نقل از پایگاه خبری پلیس، پس از اعلام مرکز فوریتهای پلیسی 110 مبنی بر پیدا شدن یک گلوله جنگی در ایستگاه اول شهرک تعاون جنب مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، تیمی از ماموران کلانتری 19 طاقبستان به محل اعزام شدند. پس از حضور ماموران در محل، یکی از پاکبانان شهرداری به نام «حسین کرمی» به آنها مراجعه و اظهار کرد حین انجام وظیفه و نظافت محیط بوده که با شیء مشکوک شبیه گلوله برخورد کرده است. ماموران در ادامه با راهنمایی فرد پاکبان مشاهده کردند که شیء مشکوک یک عدد گلوله «مینی کاتیوشا»ی عمل نکرده و باقیمانده از دوران دفاعمقدس است که بهسرعت با تیم چک و خنثیسازی ارتش هماهنگیهای لازم جهت انتقال آن انجام شد.
ارسال به دوستان
لبهای تشنه «هورالعظیم»
طی چند روز گذشته تصاویری دلخراش از مرگ هزاران قطعه ماهی و گاومیشهای تالاب هورالعظیم در خوزستان به دلیل بیآبی در حال انتشار است و در حالی که بسیاری از فعالان محیطزیست نسبت به این موضوع واکنش نشان دادهاند اما مدیر کل حفاظت محیطزیست خوزستان خشک شدن تالاب را طبیعی دانسته است.
در همین زمینه عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار تصاویر مرگ ماهیان و تشنگی گاومیشها در تالاب خشک هورالعظیم گفت: سازمان حفاظت محیطزیست یک تشکیلات عریض و طویل دارد که خروجی آن صفر است و هیچ اقدامی برای هورالعظیم نکرده است، در صورتی که این سازمان باید مطالبهگر حقابه زیستمحیطی تالاب هورالعظیم باشد.
مجتبی یوسفی با انتقاد از وضعیت به وجود آمده برای تالاب هورالعظیم اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که متاسفانه در کشور با آن مواجه هستیم، نگاههای بخشی و عدم نگاه متوزان در موضوعات مختلف از جمله مسائل زیستمحیطی است که باعث شده برای مردم در مناطق مختلف مشکلاتی به وجود بیاید.
وی افزود: تصمیمات غیرکارشناسی و عدم توجه به نظرات کارشناسان باعث شده است مسائل و مشکلات جدی برای محیطزیست کشور به وجود بیاید.
عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: برخی مدیران پرمدعا که در مسائل مختلف خود را صاحبنظر میدانند، با تصمیمات غیرعلمی و غیرکارشناسی مثل انتقال آب از حوضههای بینبخشی و عدم توجه به اکوسیستم و مسائل زیستمحیطی، برای مناطق جنوبی بویژه خوزستان مشکلات جدی به وجود میآورند.
یوسفی با بیان اینکه عدم توجه به مسائل زیستمحیطی باعث به وجود آمدن هزینههای بسیاری برای کشور شده است، تصریح کرد: با خشک شدن تالاب هورالعظیم و تالاب شادگان، شاهد وقوع پدیده ریزگردها در استان خوزستان بودیم و برای مبارزه با ریزگردها مجبور شدیم هزینههای بسیاری متحمل شویم که این مساله نشاندهنده عدم مدیریت صحیح و تصمیمگیریهای نادرست و غیرکارشناسانه برخی مدیران است.
وی با انتقاد از عملکرد سازمان حفاظت محیطزیست گفت: آقای کلانتری و مجموعه سازمان حفاظت محیطزیست، تنها اسم محیطزیست را یدک میکشند اما در اصل «سازمان علیه محیطزیست» هستند.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی افزود: سازمان حفاظت محیطزیست باید متولی حل مشکلات به وجود آمده برای هورالعظیم باشد اما عدم تامین حقابه این تالاب، باعث بروز مشکلات متعدد برای موجودات زنده تالاب و ساکنان حاشیه تالاب شده است.
عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان حفاظت محیطزیست یک تشکیلات عریض و طویل دارد که خروجی آن صفر است و هیچ اقدامی برای هورالعظیم نکرده است در صورتی که این سازمان باید مطالبهگر حقابه زیستمحیطی تالاب هورالعظیم باشد.
یوسفی با اشاره به انتشار تصاویر مرگ ماهیان و تشنگی گاومیشها در تالاب خشک هورالعظیم تصریح کرد: اکوسیستم تالاب هورالعظیم را بر هم زدهاند. تصاویری که از مرگ ماهیان تالاب و گاومیشهای هورالعظیم منتشر میشود، قلب هر انسانی را به درد میآورد. اگر موجودات زنده تالاب از بین بروند و هورالعظیم خشک شود، مثل دریاچه ارومیه دیگر نمیتوان آن را به وضعیت گذشته بازگرداند. وی با بیان اینکه تصمیمات غلط برخی مدیران مشکلات متعددی برای مردم ایجاد کرده است، افزود: معیشت افرادی که پیرامون تالاب هورالعظیم زندگی میکنند به خطر افتاده است. این نماینده خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: استانهای جنوبی، غربی و شرقی کشور به دلیل سوءمدیریت و نگاه ویژه به چند استان خاص، در حال خالی شدن از سکنه هستند.
عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: از وزیر نیرو و وزیر جهاد کشاورزی مسائل مربوط به تالاب هورالعظیم را مطالبه خواهیم کرد و در سطح ملی نیز پیگیر حل مشکلات و تامین حقابه تالاب هورالعظیم خواهیم بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|