|
ورود پنجمین محموله واکسن کرونا از سوی هلالاحمر به کشور
دبیرکل جمعیت هلالاحمر از ورود پنجمین محموله واکسن کرونا به میزان یک میلیون دوز به کشور خبر داد. محمدحسین قوسیانمقدم گفت: پنجمین محموله واکسن کرونا به میزان یک میلیون دوز خریداریشده توسط جمعیت هلالاحمر وارد کشور و تحویل وزارت بهداشت و درمان شد. بنا بر اعلام روابط عمومی جمعیت هلالاحمر، وی افزود: پس از فراهم شدن مقدمات انتقال یک میلیون دوز واکسن کرونا به کشور، هفدهم تیرماه پنجمین محموله واکسن در فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) به مسؤولان وزارت بهداشت تحویل شد.
ارسال به دوستان
واکسیناسیون سراسری با تزریق واکسن ایرانی در سیستان و بلوچستان شروع شد
کووبرکت در سراسر ایران
وزیر بهداشت: در هفتههای آینده به اندازه کافی واکسن به دست ما میرسد و قرار است تزریق روزانه را به 500 هزار دوز برسانیم
اولین دوز واکسن «کوو ایران برکت» در سیستانوبلوچستان تزریق شد. به گزارش«وطنامروز» عصر روز چهارشنبه هفته گذشته نخستین محموله واکسن «کوو ایران برکت» به سیستانوبلوچستان رسید و نخستین دوز نیز در مرکز واکسیناسیون سردار شهید بختهای تزریق شد. به گفته مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در سیستانوبلوچستان 28 هزار دوز واکسن «کوو ایران برکت» توسط وزارت بهداشت و درمان به سیستانوبلوچستان رسید و تحویل دانشگاههای علوم پزشکی این استان شد. واکسیناسیون افراد 50 سال به بالا نیز در سیستانوبلوچستان بزودی و جلوتر از دیگر نقاط کشور شروع میشود تا ویروس مهار شود. وی ادامه داد: 28 هزار دوز واکسن «کوو ایران برکت» شامگاه چهارشنبه وارد استان شد و واکسیناسیون از روز پنجشنبه با این نوع واکسن شروع شده و در حال انجام است. همچنین این محموله واکسن در سطح استان و در 3 دانشگاه علوم پزشکی زابل، زاهدان و ایرانشهر برای تزریق گروههای هدف توزیع شده است. استقبال مردم از این نوع واکسن و حضور خانوادهای معظم شهدا جهت تزریق واکسن «کوو ایران برکت» باعث حمایت چشمگیر از محققان و دانشمندان ایرانی شد. تزریقکنندگان این نوع واکسن اعلام کردند استفاده از واکسن داخلی افتخاری است که نصیب ما شده است و از آنجایی که مقام معظم رهبری بر توان داخلی و واکسن داخلی تاکید دارند و از این نوع واکسن استفاده کردند ما نیز مفتخر به تزریق واکسن ایرانی شدهایم. طبق گفته مسؤولان با آغاز خط تولید دوم واکسن «کوو ایران برکت» واکسیناسیون جامعه هدف در استان سیستانوبلوچستان افزایش خواهد یافت و در برخی شهرستانها هم واکسیناسیون زیر 70 سال با تزریق این نوع واکسن شروع شده است. علاوه بر این با تحویل نخستین محموله واکسن «کوو ایران برکت» به استان سیستانوبلوچستان قرار است واکسیناسیون افراد 50 سال به بالا در این استان بزودی شروع شود. همچنین وزیر بهداشت و درمان نیز در نامهای به سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش بر مراقبت بیشتر از مرزهای گسترده استان برای جلوگیری از هرگونه ورود غیرقانونی و انتقال بیماری و مساعدت و همکاری ارتش در این زمینه تاکید کرد.
با آغاز واکسیناسیون با واکسن «کووایران برکت» در سیستان و بلوچستان، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: تزریق واکسن «کوو ایران برکت» در استان سیستانوبلوچستان از روز پنجشنبه 17 تیر آغاز شده و قرار است با تداوم ارسال این نوع واکسن به استان علاوه بر واکسیناسیون جامعه هدف، افراد بالای 50 سال نیز در این استان واکسینه شوند.
حسینعلیشهریاری در گفتوگو با «وطنامروز» درباره اقدام وزارت بهداشت برای در اولویت قرار دادن استان سیستانوبلوچستان برای تزریق واکسن «کوو ایران برکت» گفت: آمار ابتلا و مرگومیر در استان سیستان و بلوچستان به نسبت سایر استانها بالاست به طوری که هماکنون ویروس دلتا جوانان و کودکان و افراد میانسال را در این استان درگیر کرده است.
وی به رویکرد وزارت بهداشت در واکسیناسیون افراد بالای 50 سال در استان سیستانوبلوچستان اشاره کرد و افزود: قرار است بزودی واکسیناسیون این افراد انجام شود، این رویکرد باعث خواهد شد تا بیماری «کووید-19» که این روزها سراسر استان را فرا گرفته است، مهار شود البته مردم در کنار واکسیناسیون باید با جدیت پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین به استقبال مردم از واکسن «کوو ایران برکت» اشاره کرد و اظهار داشت: هر چند 28 هزار دوز واکسن تاکنون به این استان وارد شده و در حال استفاده است اما با توجه به شیوع گسترده این بیماری در استان، میطلبد که با تولید انبوه آن در کشور محمولههای جدید به این استان گسیل شود. شهریاری تصریح کرد: پراکندگی جمعیت در استان باعث شده است تا همهگیری شدت بسیار بالایی نداشته باشد، چرا که سرایتپذیری و مرگومیر ناشی از ویروس هندی بسیار بالاست و اگر مردم نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی کمتوجه شوند موج پنجم کرونا سختتر از موجهای گذشته قربانی میگیرد. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر بهداشت قول مساعد داده که روند ارسال محمولههای واکسن به این استان تسریع شود تا نیاز مردم این منطقه به واکسن رفع شود.
* واکسیناسیون سرعت بیشتری میگیرد
همچنین وزیر بهداشت گفت: واکسیناسیون با واکسن ایرانی از دیروز (روز پنجشنبه) در برخی استانهای جنوبی بویژه استان سیستانوبلوچستان شروع شده است و از هفتههای آینده واکسنهای خریداری شده را نیز که تعداد قابل توجهی است برای تزریق در اختیار مراکز تزریق قرار میدهیم.
سعید نمکی به تدارک تیمهایی برای واکسیناسیون جامعه هدف اشاره کرد و گفت: تیمهای مفصلی برای تزریق واکسن در کشور تدارک دیده شده است تا روند واکسیناسیون سرعت بیشتری به خود گیرد. این تیمها در ایستگاههای خودرویی و بوستانها، همچنین محلهای مشخص دیگر مستقر شدهاند، به طوری که فقط در تهران حدود 19 مرکز برای تزریق واکسن مهیا شده است. وی ادامه داد: خواهش بنده از مردم این است تا زمانی که به آنها پیام دعوت به تزریق ارسال نشده است در مراکز تزریق حضور نیابند، چرا که نظم مجموعه به هم میخورد.
نمکی افزود: الحمدلله در هفتههای آینده به اندازه کافی واکسن به دست ما میرسد و قرار است تزریق روزانه را به 500 هزار دوز برسانیم تا در زمان کوتاهی بتوانیم جمعیت هدف از جمله گروههای بالای 60 سال و بیماران صعبالعلاج و خاص را که به دلیل بدعهدی تامینکنندگان واکسن تزریقات آنها با تاخیر انجام شده است، با استفاده از واکسنهای داخلی و وارداتی واکسینه کنیم و پس از آن سراغ سایر افراد برویم.
* روند کند واکسیناسیون در کشور
آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان میدهد روند واکسیناسیون علیه «کووید-۱۹» در کشور به کندی پیش میرود. طبق اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۸۴۵ نفر در کشور موفق شدهاند دوز اول واکسن کرونا را دریافت کنند. ۲ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۸۵۰ نفر نیز تا شبانهروز گذشته موفق شدهاند دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کنند. با احتساب دوز اول و دوم، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۶۹۵ دوز رسیده است که در مقایسه با روز قبل از آن که ۶ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۱۱۷ دوز تزریق در کشور صورت گرفته بود، کمتر از ۵۱ هزار دوز تزریق در یک شبانهروز انجام شده است. این در حالی است که گفته میشد با صدور مجوز مصرف اضطراری برای ۲ واکسن «کوو ایران برکت» و انستیتوپاستور ایران، واکسیناسیون سرعت بیشتری خواهد گرفت.
* خدماترسانی سپاه و ارتش به مردم سیستانوبلوچستان
نیروهای نظامی سپاه و ارتش در قالب تیمهای پزشکی- درمانی برای خدماترسانی به استان سیستانوبلوچستان اعزام شدند. مدیر روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه گفت: ۲۰۰ نفر از کادر درمان سپاه برای خدمترسانی به بیماران کرونایی وارد زاهدان شدند. سرهنگ قاسم حسنزاده در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: «در راستای ادامه خدمات درمانی و با توجه به شرایط ویژه کرونایی در سیستانوبلوچستان، برابر تدابیر فرماندهی نیروی زمینی سپاه، ۳ سامانه بیمارستان تخصصی صحرایی مجهز برای کمک به بخش درمان این استان بنا به درخواست دانشگاه علومپزشکی آماده به کارگیری است. همچنین در ادامه این روند تعداد ۷ سامانه بیمارستان صحرایی آماده است تا بنا به درخواست وارد کار عملیات درمانی شوند. امروز (دیروز جمعه) نیز 200 نفر کادر درمانی از نیروی زمینی سپاه برای کمک به امر پزشکی استان وارد زاهدان شدند». همچنین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ۲۰۰ نفر از کادر درمانی نزاجا تا پایان بحران کرونا در سیستانوبلوچستان مستقر خواهند بود. امیرسرتیپ کیومرث حیدری اخیرا در جریان سفر به زاهدان اظهار داشت: ارتش ۳ بیمارستان تنفسی سیار ۱۰۰ تختخوابی در شهرستانهای زاهدان، خاش و زابل برای مقابله با ویروس کرونا راهاندازی میکند. وی بیان کرد: فرمانده کل ارتش با صدور دستوری بر ضرورت حضور گستردهتر ارتش و تسریع در امدادرسانی به مردم سیستانوبلوچستان تاکید کرد. وی افزود: فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به من مأموریت دادند تا پایان کرونا و رفع بحران آب در کنار مردم عزیز سیستانوبلوچستان باشم و آمادهایم عاشقانه در کنار مردم مرزدار و ولایتمدار استان باشیم.
***
استقرار بیمارستان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در کنار بیمارستان میلاد
بیمارستان سیار احسان در کنار بیمارستان میلاد خدماتدهی میکند. مدیرعامل بنیاد احسان گفت: بیمارستان سیار احسان با ظرفیت سرمتراپی ۴۰۰ نفر در روز به یاری کادر درمان بیمارستان میلاد رفت. سعید سلیمانی، مدیرعامل بنیاد احسان با اعلام این خبر افزود: با توجه به آغاز پیک جدید کرونا و قرمز شدن وضعیت پایتخت، بیمارستان سیار احسان برای کمک به کادر سلامت و درمان و ارائه خدمات پزشکی با ۱۶ تخت در محیط بیمارستان میلاد مستقر شد. سلیمانی افزود: بخش دیگری از این بیمارستان سیار طی روزهای گذشته با ظرفیت ۲۸ تخت به استان سیستانوبلوچستان اعزام شده است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: بیمارستان سیار احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، مجهز به ۱۰۰ تختخواب، ۱۴ تیپ بیمارستانی، آزمایشگاه و بخش ویژه بیماران کرونایی، دارای انواع اتاق عمل مجهز و مدرن، تلهمدیسین، سونوگرافی، دستگاه اکسیژنساز، اورژانس، داروخانه و... است و تا ۴ روز بدون احتیاج به برق و شارژ مجدد میتواند فعالیت کند و به سرعت قابل جابهجایی و استقرار در مکانهای بحرانزده و مورد نظر است.
ارسال به دوستان
اخبار
ساعت اجرای طرح ترافیک تغییر کرد
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران از تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک از امروز شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۰) خبر داد. سیدمناف هاشمی درباره تغییر ساعت طرح ترافیک با توجه به تغییر ساعت کاری ادارات و دستگاههای اجرایی گفت: با هماهنگی شورای عالی ترافیک از شنبه ۱۹ تیر ساعت اجرای طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا تغییر میکند. وی افزود: جهت تسهیل در تردد شهروندان، آغاز اجرای طرح ترافیک از شنبه ۸ و ۳۰ دقیقه است و از ساعت ۱۳ خروج خودروها از طرح رایگان و آزاد خواهد بود. معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه گفت: تردد خودروی ساکنان محدوده طرح ترافیک برای ورود به محدوده طرح از ساعت ۱۳ آزاد خواهد بود و تردد آنها جهت بازگشت رایگان است. گفتنی است ساعت کاری ادارات و دستگاههای اجرایی با تصمیم وزارت کشور از ساعت ۷ تا ۱۳ ظهر تغییر کرده است.
***
جیببر مسافران BRT دستگیر شد
ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ یک جیببر حرفهای را که اقدام به سرقت از مسافران اتوبوسها میکرد، دستگیر کردند. مدتی قبل پلیس آگاهی تهران بزرگ طرحی را برای مبارزه با سرقت و جیببری در اتوبوسهای BRT به مرحله اجرا درآورد که در پی آن ماموران پلیس آگاهی به فردی با ظاهر ژولیده در مسیر اتوبوسهای تندروی خیابان ولیعصر مشکوک شدند. در ادامه تیم ماموران نامحسوس پلیس آگاهی این فرد را تحت نظر قرار داده و متوجه شدند متهم قصد سرقت از مسافران اتوبوسها را داشته و منتظر فرصتی مناسب است که با شلوغی نقشه خود را اجرایی کند که در همین راستا این فرد را دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند که در جریان بازرسی از این فرد ۳ دستگاه گوشی تلفن همراه از وی کشف شد. با کشف تلفنهای همراه مسروقه این فرد تحت بازجویی قرار گرفت و در شرایطی که چارهای جز اعتراف نداشت به سرقت ۳۱ دستگاه تلفن همراه از مسافران اتوبوسهای BRT در تهران اعتراف کرد.
***
20 درصد مدارس کشور نیازمند بازسازی و مقاومسازی
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به کاهش میانگین دوره ساخت و بهرهبرداری از پروژههای مدرسهسازی به ۳ سال، از عدم نیاز به «مقاومسازی» مدارس استان سیستانوبلوچستان خبر داد. مهرالله رخشانیمهر با بیان اینکه طول دوره عملیات عمرانی و ساخت فضاهای آموزشی را کاهش دادیم، گفت: اگر در گذشته میانگین طول دوره ساخت مدارس و پروژههای آموزشی در کشور ۹ سال بود، اکنون به ۳ سال رسیده است. وی همچنین با بیان اینکه میانگین مدارس نیازمند تخریب و بازسازی در کشور ۷ درصد است ولی جمع مدارس فرسوده که نیازمند «مقاومسازی» یا «تخریب و بازسازی» هستند، 5/19 درصد است گفت: نکته جالب توجه اینکه میزان مدارس نیازمند مقاومسازی در استان سیستانوبلوچستان صفر است. وی افزود: به عبارت دیگر، درصد مدارس نیازمند تخریب و بازسازی یا مقاومسازی کشور تا چند سال قبل ۳۰ درصد بود که با تلاشهای انجامشده در این بخش با کاهش 5/10 درصدی، میزان مدارس فرسوده به 5/19 درصد رسیده است.
***
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو:
داروخانهها قرار نیست متادون بفروشند
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: در رویه جدید مقرر شده تحویل متادون به مراکز ترک اعتیاد به جای معاونتهای غذا و دارو از طریق داروخانهها انجام شود. دکتر سیدحیدر محمدی گفت: طبیعتا معاونتهای غذا و دارو اجازه خرید و فروش و فعالیت اقتصادی ندارند، بر همین اساس طبق مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر و ضابطه ابلاغی معاون وزیر، توزیع متادون از طریق داروخانههای منتخب به مراکز MMT با ثبت در سامانه تیتک صورت خواهد گرفت. وی افزود: یکی از دلایل نشت متادون به بازار آزاد، نبود نظارت دقیق بر زنجیره تولید بود که از این پس با ثبت و شناسهگذاری آن در تمام مراحل، امیدواریم نشت آن نیز کنترل شود. لذا بر اساس قانون و به منظور ثبت صحیح و دقیق اطلاعات، این دارو از طریق داروخانهها به عنوان مرجع مورد تایید سازمان غذا و دارو بین مراکز ترک اعتیاد توزیع خواهد شد. بنا بر اعلام وبدا، محمدی با تاکید بر اینکه بر اساس سیاست تمرکززدایی، تغییر رویه در توزیع متادون از کانال داروخانههای منتخب به مراکز ترک اعتیاد، روند را تسهیل و دسترسی را آسانتر میکند، اظهار کرد: با اجرای این طرح، مراکز ترک اعتیاد میتوانند براحتی به داروخانههای منتخب مراجعه و سهمیه متادون خود را دریافت کنند، درحالیکه در گذشته باید برای تهیه سهمیه خود حتما به معاونتهای غذا و داروی مراکز استانها و دانشگاهها مراجعه میکردند.
***
رد رشوه زنجیر طلا از سوی مأموران پلیس راهور تهران
رئیس بازرسی پلیس راهور تهران بزرگ از رد رشوه زنجیر طلا از سوی مأموران وظیفهشناس تیم گشت منطقه ۲۸ پلیس راهور تهران خبر داد. سرهنگ داورجمال گفت: ماموران گشت منطقه ۲۸ پلیس راهور تهران بزرگ حین کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه خودروی اپتیما برخورد کردند که راننده آن با حرکات مخاطرهآمیز و سرعت غیرمجاز نظم عمومی معابر را بر هم زده بود. وی در ادامه بیان کرد: بر این اساس دستور توقف خودرو صادر شد و راننده خودرو که متوجه انتقال خودرو به پارکینگ و طی مراحل قانونی شده بود، یک زنجیر طلا به افسر تیم گشت منطقه ۲۸ پلیس راهور تهران پیشنهاد کرد که ماموران پلیس راهور ضمن امتناع از دریافت رشوه با تنظیم صورتجلسهای جرم ارتکابی متهم را به سلسلهمراتب فرماندهی اعلام میکنند. رئیس بازرسی پلیس راهور تهران ابراز داشت: متهم برای سیر مراحل قانونی در اختیار ماموران کلانتری ۱۰۱ تجریش قرار گرفت.
ارسال به دوستان
مجموع شهر های قرمز و نارنجی با وضعیت کرونایی به 329 شهر رسید
افزایش موارد بستری نوجوانان مبتلا به دلتاویروس
طی 24 ساعت ۱۶۵۹۶ بیمار جدید کرونایی در کشورشناسایی شدند و 146 نفر از هموطنان جانباختند
اواخر هفته گذشته آمار مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور رشد چشمگیری داشت تا جایی که کارشناسان بهداشت و مسؤولان، تداوم چنین روندی را نگرانکننده عنوان کردند. به گزارش «وطنامروز»، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از ۱۶ تا ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۳ هزار و ۳۹۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند. شناسایی بیش از ۲۳ هزار بیمار کرونایی در یک شبانهروز، نگرانی از بابت بازگشت روزهای سخت و تلخ کرونایی در موج پنجم را در پی دارد، چرا که پیک پنجم کرونا با ویروس جهشیافته دلتا که از استانهای جنوبی شروع شد و هماکنون در حال گسترش به سراسر کشور است در صورت عدم مهار آن نگرانکننده است. هر چند ستاد ملی مقابله با کرونا همچون موجهای قبلی کرونا محدودیتهایی را در این زمینه اعمال کرده است که از جمله آنها میتوان به ممنوعیت ورود و خروج از شهرهای قرمز اشاره کرد اما تاکید کارشناس بهداشت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی است، چرا که این نوع ویروس قدرت سرایتپذیری بالایی دارد. از طرفی این نوع ویروس بیرحم کودکان و جوانان را نیز درگیر میکند. علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با بیان این مطلب که پیک پنجم کرونا در تهران شکل گرفته است، اظهار کرد: شواهد گواه این موضوع است که خیز پنجم کرونا با سویه دلتا در حال شکلگیری است. وی با بیان اینکه تعداد مراجعان سرپایی با علامتهای مشکوک یا قطعی ابتلا به کرونا در ۳ هفته اخیر ۲۴ درصد رشد داشته است، نسبت به افزایش موارد بستری و پر شدن تختهای اختصاصیافته برای مبتلایان به کرونا در تهران هشدار داد و افزود: اصول درمانی دلتا با ویروسهای قبلی تفاوت چندانی ندارد و فقط به دلیل اینکه برخی بیماران نیازمند بخشهای مراقبتی ویژه هستند، ممکن است تمهیدات بخشهای مراقبتی ویژه بیشتر در نظر گرفته شود. زالی ادامه داد: در این شرایط حتما باید مردم اصول بهداشتی از جمله فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دستها را به طور کامل رعایت و همچنان از دورهمیها پرهیز کنند، زیرا تجمعات درون خانوادگی میتواند عامل مؤثری در انتشار بیماری باشد. وی با اعلام اینکه تعداد زیادی از مراجعان اخیر به بیمارستانها از افراد یک خانواده با درجات متفاوت بیماری هستند، گفت: اگر فردی دچار علائم است باید بهسرعت خود را ایزوله کند تا سبب انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده نشود. در همین حال بابک عشرتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با مهر اظهار داشت: در حال حاضر پیک پنجم در کشور آغاز شده و تهران و چند شهر دیگر در استان قرمز هستند. به هر حال جای نگرانی وجود دارد که نشود این پیک را زود جمع کرد؛ همه با هم باید کمک کنیم - هم مردم و هم مسؤولان دستگاههای مختلف- تا بتوانیم از این پیک عبور کنیم. وی با اشاره به افزایش قدرت سرایت واریانت هندی گفت: توان چسبندگی این ویروس بالا بوده و قدرت بیماریزایی را افزایش داده است، لذا همین قدرت سرایت باعث میشود شاهد افزایش موارد ابتلا در پیک جدید بیماری باشیم. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به افزایش موارد بستری در سنین نوجوانی گفت: در فروردین تا آذر ۹۹، موارد بستری در سنین ۵ تا ۱۷ سال خیلی کم بود اما 3-2 هفتهای است که موارد ابتلا در این سنین افزایش یافته است. از سویی، محمدرضا صالحی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره به اینکه درگیری ریه در بیمار مبتلا به ویروس دلتا زودتر اتفاق میافتد، خطاب به سالمندانی که واکسن زدهاند، گفت: این افراد گول واکسن را نخورند و در خانه بمانند، زیرا معلوم نیست واکسنها به این نوع ویروس جواب بدهد. وی به درگیری اطفال و نوجوانان به این ویروس هم اشاره کرد و افزود: واریانت دلتا نسبت به جهشهای قبلی ویروس، اطفال و نوجوانان را بیشتر مبتلا میکند. وی افزود: به طور کلی دلتا در تمام زمینهها و موارد، خطرناکتر از جهشهای قبلی ویروس کروناست و باید خیلی بیشتر مراقب باشیم.
* ۱۴۳ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی
بر اساس آخرین رنگبندی کرونایی شهرهای کشور، تعداد شهرستانهای در وضعیت قرمز کرونا به ۱۴۳ شهر افزایش یافت. بنا بر اعلام کانال خبری وزارت بهداشت، رنگبندی شهرهای کشور که از شنبه ۱۹ تیر اعمال خواهد شد، در اپلیکیشن ماسک منتشر شد. بر این اساس در مجموع از امروز ۱۴۳ شهرستان قرمز، ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان نیز زرد خواهند بود. همچنین هیچ شهرستان آبی در کشور وجود ندارد.
* شناسایی ۱۶۵۹۶ بیمار جدید کرونایی در کشور
آمار جانباختگان و مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور همچنان رو به بالاست. وزارت بهداشت روز گذشته اعلام کرد: متاسفانه در یک شبانهروز ۱۴۶ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر دیروز ۱۸ تیرماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۵۹۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۷۵۹ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت، ۱۴۶ بیمار «کووید-19» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۸۵ هزار و ۵۴۳ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۱۹۵ نفر از بیماران هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳ هزار و ۵۰۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۲۴ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۸۷۲ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. همچنین بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۸۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۸۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و بدین ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۶۹۵ دوز رسیده است.
***
کاهش تردد در جادهها با افزایش شهرهای قرمز کرونایی
با افزایش وضعیت قرمز کرونایی در اکثر شهرها و استانهای کشور، میزان تردد در جادهها به نسبت هفتههای گذشته کاهش یافته است. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا با تشریح وضعیت ترافیکی جادههای کشور اظهار داشت: طبق آخرین رنگبندی و مشخص شدن وضعیت کرونایی شهرهای کشور، خروج خودروهای بومی از شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع بوده و ورود خودروهای غیربومی نیز به این دسته از شهرها ممنوع است. سرهنگ احمد شیرانی با اعلام اینکه جریمههای یک میلیون تومانی و ۵۰۰ هزار تومانی تردد به شهرهای قرمز و نارنجی اعمال میشود، از ادامه اجرای محدودیتهای تردد شبانه از ساعت ۲۲ تا ۳ صبح خبر داد و گفت: ناوگان حمل بار و مسافر از محدودیتهای کرونایی مستثنی هستند. سرهنگ شیرانی تصریح کرد: متوسط میزان تردد در جادههای کشوردر هفته گذشته با توجه به افزایش شهرهای قرمز و نارنجی و گسترش محدودیتهای ترافیکی روند کاهشی داشته که نشانگر عمل به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و پرهیز از سفر توسط مردم بوده است. به گزارش فارس، وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت تردد ساکنان ۲ استان تهران و البرز اظهار داشت: استان تهران و البرز در این طرح یکپارچه دیده شده و تردد خودرو با پلاکهای بومی متعلق به این ۲ استان ممنوعیتی ندارد. سرهنگ شیرانی خاطرنشان کرد: گشتیها و ماموران پلیس راه و راهور ناجا و دوربینهای هوشمند جادهای تخلف غیرمجاز رانندگان را اعمال قانون خواهند کرد. همچنین معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا آخرین وضعیت اجرای محدودیتهای ترافیکی ویژه کرونا را تشریح کرد. سرهنگ عینالله جهانی با اشاره به شیوع دوباره کرونا در کشور و محدودیتهای ترافیکی اعمالشده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: آنچه پلیس راهنمایی و رانندگی اجرا میکند، مصوبات ستاد ملی مقابله با کروناست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|