|
امیر عابدزاده در لیگ دو اسپانیا
دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران به باشگاه پونفرادینا پیوست. امیرعابدزاده، دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران پس از چند سال حضور در لیگ پرتغال و باشگاه ماریتیمو به باشگاه پونفرادینای اسپانیا پیوست. این باشگاه در رقابتهای سگوندا لیگ اسپانیا (لیگ دسته دو اسپانیا) فعالیت میکند و فصل گذشته را با قرار گرفتن در رتبه هشتم این رقابتها به پایان رسانده بود.
ارسال به دوستان
اعتراضات وسیع و شگفتی اهالی فوتبال از داوری به نفع انگلیس در بازی با دانمارک
شرم فوتبال در ومبلی
اشتباه داوری همیشه وجود دارد اما در عصر VAR مگر میشود در ازای یک شیرجه ساختگی، نقطه پنالتی را نشان داد؟ جواب مثبت است. چهارشنبهشب در مرحله نیمه نهایی یورو 2020 در ورزشگاه ومبلی این اتفاق رخ داد.
انگلیس برای نخستینبار در تاریخ فوتبالش به فینال یورو رسید اما با اشتباه بزرگ و باورنکردنی داور هلندی بازی. آنها با نتیجه ۲ بر یک در وقتهای اضافه از سد دانمارک، شگفتیساز جام گذشتند اما بعد از این دیدار، اکثر رسانههای جهان، به افتضاح بزرگ داوری پرداختند.
رحیم استرلینگ، فوتبالیستی که به مرد «شیرجههای تصنعی» معروف است، در وقتهای اضافه شانسش را امتحان کرد و یک دایو تکراری رفت و داور هلندی بازی بلافاصله نقطه پنالتی را نشان داد اما تنها چند ثانیه بعد بود که همه مردم جهان از پای گیرندههای خود متوجه نمایش رحیم شدند. خب! خوشبختانه در عصر VAR هستیم. خیال همه جمع بود داوران نشسته در اتاق ویدئوچک، آن را باطل اعلام میکنند اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه حیرتآور آنکه به داور گفتند تصمیمت درست است! سرانجام هری کین پشت توپ ایستاد و در ۲ ضرب این پنالتی را گل کرد و به این ترتیب انگلیس بعد از 55 سال رنگ یک فینال بزرگ را بعد از فینال جامجهانی در سال 1966 دید. این نخستین فینال آنهاست اما بدون شک تاریخ در صورت قهرمان شدن این تیم یا حتی ایتالیا در فینال، این جام را با این ناداوری بزرگ به یاد خواهد آورد.
بله! اشتباهات داوری همیشه بوده و هست اما چطور میشود در صورت استفاده از کمک داور ویدئویی،چنین اتفاقی را توجیه کرد؟ بسیاری از داوران بزرگ فوتبال جهان و همچنین مربیان، این پنالتی را مضحک دانستند و گفتند این یک شب شرمآور برای یوفا بود.
* پلیس هلندی، متهم ردیف اول فوتبال اروپا
دنی ماکلی، پلیس هلندی و داور دیدار نیمهنهایی یورو 2020، یک پنالتی پرحرف و حدیث را به انگلیس هدیه داد تا سهشیرها را به فینال بفرستد. ماکلی به دلیل قضاوت بحثبرانگیزی که در بازی انگلیس و دانمارک داشت، بشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. داوریها در تمام طول مسابقات یورو 2020 از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده اما چهارشنبهشب وقتی ماکلی در وقت اضافه یک پنالتی بحثبرانگیز را به انگلیس هدیه داد، همه چیز شکل دیگری به خود گرفت. هری کین با استفاده از همان ضربه پنالتی موفق شد انگلیس را پیروز میدان کرده و به فینال این رقابتها برساند. نه فقط هنگام برخورد رحیم استرلینگ با مدافعان دانمارک ۲ توپ در زمین وجود داشت، بلکه برخوردی که بین وینگر انگلیس و بازیکنان دانمارکی رخ داد، در بهترین حالت برخوردی بسیار ملایم و حاشیهای بود. پل فن بوکل، هموطن ماکلی، در اتاق VAR حاضر بود اما او نیز دلیلی ندید تصمیم داور وسط در اعلام ضربه پنالتی را لغو کند. تازه این فقط یکی از لطفهایی بود که به تیم ملی انگلیس در این مسابقات شده است! آنها بسیار خوششانس بودهاند و فقط یک بازی خود را خارج از ومبلی انجام دادهاند؛ دیدار مرحله یکچهارم نهایی برابر اوکراین که در رم برگزار شد و به برتری 4-0 سهشیرها منجر شد.
آنها همچنین از حمایت بیدریغ و اکثریتی تماشاگران خودی بهرهمند شدهاند، زیرا به دلیل شیوع ویروس کرونا هواداران خارجی اجازه ورود به کشور انگلیس را ندارند!
* این نخستین تصمیم سؤالبرانگیز ماکلی در این فصل نبود!
نکته قابل توجه اینکه این نخستین قضاوت بحثبرانگیز ماکلی نبوده است. در مسابقه مقدماتی جامجهانی 2022 پرتغال برابر صربستان در ماه مارس، این داور هلندی در حالی که توپ کریستیانو رونالدو به وضوح از خط دروازه رد شده بود، گل فوقستاره پرتغالی را نپذیرفت. رونالدو پس از این اتفاق بازوبند کاپیتانی خود را به زمین پرتاب کرد و خشمگین از زمین بازی بیرون رفت. ماکلی پس از آن مسابقه در مصاحبه با نشریه پرتغالی A Bola به خاطر آن تصمیم عذرخواهی کرد و گفت: «تنها چیزی که میتوانم به فرناندو سانتوس، سرمربی پرتغال بگویم این است که متاسفم. به عنوان تیم داوری ما سخت تلاش میکنیم تا تصمیمات درستی بگیریم. وقتی اینگونه در مرکز توجه قرار میگیریم، اصلا راضی نخواهیم بود». با این وجود به نظر میرسد ماکلی مردی است که توجه و طرفداری ویژه یوفا را دارد و تاکنون ۴ بازی را در یورو 2020 داوری کرده است. او همچنین داور بازی رفت رئالمادرید برابر چلسی در نیمهنهایی چمپیونزلیگ در ماه آوریل بود.
* آشوب پنالتی رحیم استرلینگ در دنیای فوتبال!
پنالتی بحثبرانگیز تیم ملی انگلیس به سوژه داغ شبکههای اجتماعی تبدیل شده است. آرسن ونگر، سرمربی سابق تیم آرسنال با اعلام اینکه در صحنه یاد شده خطایی رخ نداده است، از اینکه داور حاضر به بازبینی صحنه نشده است، ابراز تعجب کرد. دیتمار هامان، ملیپوش سابق آلمان هم درباره این پنالتی گفته است: «این یک شیرجه آشکار است. من فکر میکنم این یک تصمیم تاسفبرانگیز بود». توئیتر ESPN هم به این موضوع اشاره کرده و دور توپ دومی که در جریان بازی در زمین بوده خط قرمز کشیده است! صفحه مربوط به انگلیس این خبرگزاری هم عکسی از رحیم را در صحنه گل اول انگلیس منتشر کرده و به طنز از اطلاع او از اتفاقی که قرار است در ادامه بازی برایش رخ دهد، خبر داده است! ژوزه مورینیو هم با اشتباه دانستن تصمیم داور هلندی در اعلام پنالتی، اعلام کرد: چنین اتفاقی را در این سطح (نیمهنهایی یورو) درک نمیکنم! این صحنه هرگز پنالتی نبود.
* ما به افتضاح داوری باختیم نه انگلیس
ستاره تیم ملی دانمارک معتقد است حقشان در بازی با انگلیس خورده شده است. امیل هویبرگ، بازیکن تیم ملی دانمارک به خبرنگاران گفت: «حقیقتا تصمیم داور افتضاح بود و من نمیدانم چه باید بگویم. الان حرف زدن دشوار است ولی به این تیم افتخار میکنم. بازی در این تیم و مبارزه تا آخرین ثانیه برایم افتخاری بزرگ بود. ما به داوری باختیم». سیمون کیائر نیز گفت: «تورنمنتی فوقالعاده را پشت سر گذاشتیم ولی افسوس که پایان کار ما اینچنین بود. فوتبال همین است و گاهی یک تصمیم همه چیز را تغییر میدهد. حمایت مردم را همواره با خود داشتیم و فراتر از حد انتظاراتمان جلو رفتیم».
ارسال به دوستان
نشست تعیینکننده هیأترئیسه
تغییرات جدید در فدراسیون فوتبال
هیأترئیسه فدراسیون فوتبال در حالی فردا یکشنبه تشکیل جلسه میدهد که محور اصلی آن تعیین تکلیف درباره پستهای بلاتکلیف و بدون سرپرست است. شهابالدین عزیزیخادم که حدود ۱۰۰ روز پیش ریاست فدراسیون فوتبال را عهدهدار شد، برای برخی پستهای مهم مجموعه خود ناچار به تعیین تکلیف است. عزیزیخادم بابت فعالیت خود در پست ریاست به هیأترئیسه گزارش داده و شرح فعالیت و تصمیمگیریهای خود را به گوش آنها خواهد رساند؛ گزارشی که نیاز به تأیید یا تصویب هیأترئیسه نیست اما آنها لازم است در جریان امور اجرایی و مدیریتی قرار گیرند. وی قصد دارد عملکرد تیم ملی بزرگسالان با دراگان اسکوچیچ در بحرین را که منجر به صعود این تیم به دور نهایی انتخابی جامجهانی قطر شد، تشریح کند. همچنین درباره اردوهای تیم ملی در مسیر این دیدارها برای راهیابی به جامجهانی ۲۰۲۲ رایزنی خواهد شد. رئیس فدراسیون فوتبال قصد دارد درباره تأمین منابع مالی فدراسیون فوتبال و جزئیات پیشنهاداتی که از سوی برخی شرکتها برای حمایت از تیم ملی ایران ارائه شده است صحبت کند.
* تعیین تکلیف سرپرستها
از زمان روی کار آمدن عزیزیخادم، برای رؤسای همه ارکان و کمیتههای این فدراسیون حکم سرپرستی صادر کردهاند؛ انتصاباتی که تنها برای ۳ ماه میتوانستند فعالیت کنند و هیأترئیسه موظف است درباره آینده این پستها تصمیمگیری قطعی کند. در صورتی که افراد حاضر در پستهای دبیرکلی، کمیته مسابقات، کمیته داوران، کمیته فوتسال، کمیته فوتبال ساحلی، کمیته بازاریابی و... که سرپرست هستند بخواهند در پستهای خود باقی بمانند نیازمند تأیید هیأترئیسه هستند.
عزیزیخادم در روزهای ابتدایی حضور خود تصمیم به حفظ حیدر بهاروند به عنوان سرپرست کمیته مسابقات سازمان لیگ گرفت تا بازیهای فوتبال باشگاهی کشور را به اتمام برساند. طبق تصمیم قبلی با رسیدن به هفتههای پایانی رقابتهای فصل جاری فوتبال باشگاهی کشور بهاروند نیز از این پست کنار خواهد رفت تا نایبرئیس دوم که ریاست سازمان لیگ را نیز بر عهده دارد صندلیاش در اختیار گزینههای دیگر قرار بگیرد. رئیس فدراسیون فوتبال برای دبیرکلی فدراسیون نیز نقشه جدیدی کشیده است. عزیزیخادم تصمیم به نگه داشتن دوستان قدیمی خود نظیر بهاروند و قنبرزاده در فدراسیون دارد. او نمیخواهد بهاروند از فوتبال کنار برود تا اینگونه همچنان ردی از این شخص در کنار عزیزیخادم باقی بماند. قنبرزاده نیز از دبیرکلی کنار میرود اما احتمال میرود فعالیت خود را به عنوان جانشین بهاروند در سازمان لیگ ادامه دهد. عزیزیخادم یکی از مدیران سابق وزارتخانه «صمت» را نیز برای این پست در نظر گرفته است و قصد دارد تصمیم قطعی خود را تا برگزاری جلسه هیأترئیسه بگیرد.
* فرد خبرساز و جنجالی در حوالی پست دبیرکلی
یکی از مدیران سابق استقلال تهران که رابطه خیلی خوبی با عزیزیخادم دارد و همچنان به اتاق ریاست فدراسیون فوتبال رفت و آمد میکند، یکی از گزینههای دبیرکلی فدراسیون فوتبال است. این مدیر در حالی به عنوان گزینه یکی از مهمترین پستهای فدراسیون فوتبال مطرح شده است که پروندههای سنگین مالی دارد.
* احتمال تمدید برخی سرپرستیها
رئیس فدراسیون فوتبال درباره برخی سمتهایی که با سرپرست فعالیت خود را ادامه میدهند هنوز موفق به پیدا کردن شخص مدنظرش نشده است. محدودیتهای قانونی نیز مانع ادامه فعالیت همین افراد در پستهای خود به عنوان سرپرست میشود. از این رو عزیزیخادم قصد دارد برخی پستهای خود را همچنان با سرپرست ادامه دهد تا فرد جدید را پیدا کرده و در پستهای مدیریتی بگذارد.
ارسال به دوستان
اخبار
جهانفکریان المپیک را از دست داد
شورای پزشکی فدراسیون پزشکی ورزشی پس از برگزاری چند نشست تخصصی اعلام کرد نماینده بانوی وزنهبرداری کشورمان شرایط حضور در بازیهای المپیک توکیو را ندارد. به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک، پس از اعلام اعطای سهمیه به پریسا جهانفکریان، وزنهبردار بانوی کشورمان جهت حضور در المپیک 2020 توکیو، بحثها و اما و اگرهای زیادی درباره شرایط جسمانی و آمادگی وی به واسطه جراحی اخیر روی کتفش مطرح شد که به همین دلیل فدراسیون پزشکی ورزشی جهت بررسی وضعیت این ملیپوش شایسته و بااخلاق و اظهارنظر تخصصی، شورای تخصصی پزشکی تشکیل داد. بر اساس این گزارش، شورای پزشکی فدراسیون پزشکی ورزشی که با حضور چند پزشک فوق تخصص، جراح و نمایندگان این فدراسیون تشکیل شده بود، پس از بررسی مدارک پزشکی و کنترل گزارشهای جراح مربوط اعلام کردند وی با وضعیت موجود شرایط حضور در بازیهای المپیک 2020 توکیو را ندارد.
***
حضور مجدد علیرضا فغانی در فوتبال ایران
علیرضا فغانی از اواسط هفته آینده به ایران سفر میکند و فدراسیون فوتبال میتواند از وی در رقابتهای مرحله نیمهنهایی و فینال جام حذفی و نیز ۳ هفته پایانی بیستمین دوره لیگ برتر استفاده کند. به گزارش ایسنا، چند هفته قبل این داور برجسته و بینالمللی فوتبال ایران درخواستی را به مسؤولان فدراسیون فوتبال ارائه کرد تا در صورت صلاحدید به ایران بیاید و در هفتههای پایانی و باقیمانده از بیستمین دوره لیگ برتر و نیز جام حذفی کمک حال داوری فوتبال ایران باشد. با توجه به نبود کمکداور ویدئویی در فوتبال ایران، طی هفتههای گذشته به دلیل حساسیت بالای رقابتهای لیگ برتر چه در بالای جدول و چه در قعر آن، شاهد حواشی بسیار زیادی بودیم و به طور حتم حضور علیرضا فغانی، داور باتجربه فوتبال کشور در این مقطع را میتوان به فال نیک گرفت. چندی پیش هرچند زمزمههای مخالفت با درخواست وی مطرح شده بود اما در نهایت فدراسیون فوتبال شرایط را برای فغانی فراهم کرد تا امکان قضاوت او بنا بر صلاحدید در ۳ هفته پایانی لیگ برتر و نیز رقابتهای مرحله نیمهنهایی و فینال جام حذفی مهیا شود. فغانی هماکنون به دلیل قضاوت در رقابتهای گروههای F و G منطقه شرق لیگ قهرمانان آسیا در تایلند به سر میبرد و اواسط هفته آینده به ایران سفر خواهد کرد. باید خاطرنشان کرد زمان اتمام مسابقات لیگ برتر هشتم مردادماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود و زمان برگزاری مسابقات باقیمانده جام حذفی نیز اینگونه است که ۱۳ مرداد مسابقات مرحله نیمه نهایی جام حذفی برگزار میشود و مسابقه فینال نیز ۱۸ مردادماه برگزار خواهد شد.
***
کوئیپرس داور دیدار ایتالیا - انگلیس شد
داور هلندی قضاوت تقابل آتزوری و سهشیرها در فینال یورو ۲۰۲۰ را عهدهدار خواهد بود. تیمهای ملی فوتبال ایتالیا و انگلیس با گذر از سد رقبایشان موفق شدند به دیدار فینال شانزدهمین دوره رقابتهای جام ملتهای اروپا (یورو 2020) برسند؛ دیداری که قرار است از ساعت 23:30 یکشنبه در ورزشگاه ومبلی شهر لندن بین این ۲ تیم برگزار شود.
کمیته داوران اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا)، بیورن کوئیپرس از هلند را بهعنوان داور این بازی انتخاب کرد. ساندر فنروکل و اروین زینسترا از هلند هم دستیاران او خواهند بود. باستین دانکرت از آلمان هم به عنوان مسؤول کمکداور ویدئویی (VAR) انتخاب شده است و کارلوس دلسرو گرانده از اسپانیا هم داور چهارم خواهد بود.
***
آلکثیر و کامیابینیا بازی با آلومینیوم را از دست دادند
۲ بازیکن تیم فوتبال پرسپولیس به دیدار این تیم مقابل آلومینیوم اراک نمیرسند.
با اعلام یحیی گلمحمدی، عیسی آلکثیر و کمال کامیابینیا، ۲ بازیکن تیم فوتبال پرسپولیس به دلیل مصدومیت به دیدار امشب این تیم مقابل آلومینیوم اراک نمیرسند.
دیدار ۲ تیم امشب در هفته بیستوهفتم مسابقات لیگ برتر از ساعت 20:55 در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
عطش لبنان برای سوخت ایرانی
علی زارعی: لبنان کشوری در غرب آسیا با جمعیت 8/6 میلیون نفر و مساحتی کوچکتر از استان اصفهان که حالا ماههاست درگیر اعتراضات گسترده شده است. افزایش قیمت ارز، تورم 145 درصد، کمبود سوخت و فقر 75 درصد مردم، ترکیب سوخت موتور اعتراضات در این کشور را تشکیل دادهاند. ریشه مشکلات در لبنان را باید در سالها سیاست اقتصادی این کشور جست.
روزهایی که دولت رفیق حریری برای بازسازی لبنان پس از جنگهای داخلی و امضای معاهده طائف، سیاست تثبیت نرخ ارز و دریافت وام خارجی با بهره بالا را در پیش گرفت، هیچ گاه تصور نمیکرد استمرار این سیاست، چند دهه بعد، اقتصاد لبنان را در معرض فروپاشی قرار دهد. در نگاه سیاستمداران لبنانی تا زمانی که جریان ورود دلار به لبنان وجود داشت همه چیز عادی مینمود و هشدار اقتصاددانان درباره افزایش بدهی خارجی جدی انگاشته نمیشد تا اینکه غرب سیاست جنگ ارزی را درباره لبنان در پیش گرفت. شیوع کرونا و قطع درآمد گردشگری هم مزیت علت شد تا زخم بدهی خارجی 80 میلیارد دلاری این کشور سر باز کند؛ بدهیای که معادل 170 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است و سالانه 10 درصد GDP را برای تسویه بهره تصاحب میکند. انفجار بندر بیروت هم مزید علت شد تا نفس تجارت و بازرگانی این کشور به شماره بیفتد. بانکهای لبنانی هم در این آشفتهبازار به دنبال خود از آب گلآلود اقتصاد بودند و سر بزنگاه، نهتنها به مردم این کشور یاری نرساندند بلکه با خروج سپردههای مردم از لبنان موجب تشدید بحران هم شدند. به عنوان مثال تنها طی ۲ ماه [25 مهر تا 25 دی ۹۸] با شروع اعتراضات، 5 بانک بزرگ لبنان، 3/2 میلیارد دلار از این کشور خارج کردند و به بانکهای سویس انتقال دادند.
از سوی دیگر با توجه به معاهده طائف و تقسیم قدرت در احزاب مختلف وزیر دارایی و هیأت عالی گمرکات لبنان سهمیه جریان شیعی و وزیر انرژی و رئیس اداره گمرک سهمیه مسیحیان هستند که همگی از جناح رقیب غربگرایان محسوب میشوند و جریان 14 مارس تمایل دارد با تعمیق مشکلات و تشدید اعتراضات با سیاسی کردن مشکلات اقتصادی، رقیب خود را از میدان به در کرده و جریان نزدیک به حزبالله را تضعیف کند.
در این بین بانک جهانی با عنوان فرشته نجات(!) قرار است به این کشور با شرط تعدیل اقتصادی و سیاسی وام اعطا کند؛ شروطی که نه تنها بحران اقتصادی این کشور را تعمیق میکند بلکه عملا با دخالت در امور این کشور، استقلال آن را نیز زیر سوال خواهد برد.
در میان کشمکشهای سیاسی و اقتصادی با افزایش قیمت دلار، کاهش واردات سوخت و تعلل بانک مرکزی لبنان در صدور حواله خرید سوخت در کنار قاچاق و احتکار، موجب شده هر روز صف پمپ بنزینها در لبنان شلوغتر شده و خشم و عصبانیت مردم از وضع موجود افزایش یابد.
حال چندی است، دبیر کل حزبالله لبنان با تشدید بحران کمبود سوخت در این کشور پیشنهاد واردات بنزین و گازوئیل از ایران را داده است؛ پیشنهادی که مخالفان جدی در داخل لبنان دارد و سیاسیون غربگرای این کشور به مخالفت با آن پرداختهاند. موضوعی که منجر به واکنش مجدد علامه سیدحسن نصرالله شد و پیشنهاد واردات از ایران و پرداخت غیردلاری را داد و بیان کرد حزبالله زیرساخت لازم برای این کار را نیز فراهم کرده است. این اظهارنظر با واکنش سفیر آمریکا در لبنان همراه بود. وی گفت واردات بنزین از ایران راهحل مشکل سوخت لبنان نیست. اگر چه دقایقی بعد از سخنرانی علامه نصرالله، نخستوزیر غربگرای عراق با چراغ سبز آمریکا از آمادگی این کشور برای فروش سوخت به لبنان با تسهیلات ویژه خبر داد اما آنچه در روی زمین همچنان وجود دارد صفهای طولانی در پمپ بنزینها و خطر خاموشی گسترده در این کشور به علت اتمام سوخت نیروگاههای برق است.
اما صادرات بنزین به لبنان چه دستاوردی ممکن است برای اقتصاد ایران داشته باشد؟
بازار لبنان بازار کوچک و محدودی است و به لحاظ اقتصادی صادرکنندگان انرژی رغبتی به آن نشان نمیدهند. کل مبادلات خارجی این کشور سالانه 20 میلیارد دلار است که 15 میلیارد دلار آن واردات و 5 میلیارد دلار هم صادرات است. سهم ایران از واردات لبنان 30 میلیون دلار است و عمده کالاهای صادراتی ما به لبنان فرش، پسته، میلگرد، محصولات آهنی، مواد دارویی، پارچه و سرامیک است. سهم ایران از صادرات لبنان هم 17 میلیون دلار است که عمده کالاهای وارداتی ما از لبنان انواع بذر، کود، سولفات پتاسیم، پودر کاکائو، موتور دیزل، قطعات نیروگاهی و دانههای روغنی است. آنچه از لحاظ اقتصادی میتواند برای ایران جذابیت زیادی داشته باشد، شبکه بازرگانی شرکتهای لبنانی است، نفوذ شرکتهای بازاریابی لبنان در آمریکای لاتین و آفریقا موجب شکلگیری شبکه گسترده تجاریای شده است که میتواند در توزیع محصولات و تأمین نیازهای ایران بسیار مفید و مثمرثمر باشد. از سوی دیگر تامین بخشی از نیاز کشور به دانههای روغنی و نهادهای دامی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی لبنان در ازای فروش بنزین میتواند پیشنهاد خوبی برای مبادله با عروس خاورمیانه باشد. بنابراین بهرغم برخی از اظهارنظرها، علاوه بر دستاوردهای سیاسی صادرات سوخت به لبنان که موجب تقویت جبهه مقاومت میشود، بهرهجویی از شبکه گسترده بازرگانی لبنانیها و تامین بخشی از نیازهای کشور به واسطه آنها؛ همچنین تهاتر سوخت با کالاهای وارداتی فعلی از لبنان میتواند صادرات سوخت به این کشور را توجیهپذیر کند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|