|
ابطال مدرک متقلبان حتی بعد از فارغالتحصیلی
رئیس سازمان سنجش درباره ابطال مدرک متقلبان در کنکور گفت: حتی اگر فردی مدرک دانشگاهیاش را بگیرد و بعد متوجه شویم با تقلب در کنکور قبول شده است، مدرک تحصیلیاش ابطال میشود. ابراهیم خدایی اظهار کرد: تعداد داوطلبان زیاد است و نمیتوان ۱۰۰ درصد تضمین کرد تقلب نشود ولی ما همه ابزارهایمان را به کار گرفتهایم تا تخلفها و تقلبهای موردی هم نباشد. وی درباره ابطال مدرک متقلبان در کنکور گفت: حتی اگر فرد مدرک تحصیلیاش را گرفته باشد در صورت اثبات تقلب، مدرک وی را ابطال میکنیم.
ارسال به دوستان
افزایش سگگردانی در معابر عمومی و پارکها موجب سلب امنیت شهروندان شده است
قلادههای رها
گروه اجتماعی: پدیده سگگردانی که طی دهههای گذشته به عنوان رفتاری غریب در کوچه و خیابانهای شهر توسط تعداد محدودی از افراد انجام میشد، طی چند سال اخیر به عنوان یک معضل آشنا و در حال پیشرفت که زمینهساز سلب آسایش شهروندان شده، شناخته میشود. بسیاری از شهروندان نسبت به این پدیده گلایهمند هستند؛ گلایهای که بحق بوده و باید برای آن راه چاره یافت. اینکه برخی افراد علاقه به نگهداری از حیوانات خانگی بویژه سگ دارند، محور این گزارش نیست اما نحوه نگهداری و جلوگیری از آسیب رساندن این حیوانات به دیگر شهروندان وعدم رعایت حقوق مردم نکتهای اساسی و قابل توجه است که باید برای آن تدبیر کرد.
متاسفانه طی سالهای اخیر گرایش به نگهداری سگها از حالت عادی خارج شده و علاقهمندان به این حیوان به سمت نگهداری از سگهایی با ترکیب ژنی «گرگ و سگ» یا دیگر نژادهای عظیمالجثه و وحشی رفته که این موضوع میتواند زنگ خطری برای سلامت شهروندان به حساب آید. گاه حمله این نوع سگها به انسانها خبرساز شده که نمونههایی از آن را میتوان با یک جستوجوی ساده در اخبار مشاهده کرد.
برای مثال، سال گذشته خانمی باردار در حالی که قصد فرار از دست یکی از این سگهای خانگی را داشت به زمین خورد و فرزندش سقط شد. همچنین آبانماه سال گذشته جوانی 28ساله از اهالی اصفهان به منظور محافظت از خواهرزاده خردسالش از حمله سگی که بدون نظارت رها شده بود، سنگی را به سمت آن پرتاب میکند که مالک سگ در پاسخ به این واکنش مبادرت به ایراد ضربوجرح با چاقو و در نهایت قتل آن جوان میکند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که عموما برخی صاحبان سگهای عظیمالجثه به دنبال نمایش قدرت هستند که در این زمینه نیاز است دستگاههای متولی، نظارتی دقیق و جدی داشته باشند، چرا که در صورت بروز هرگونه حادثه و حتی حمله احتمالی این سگها به افراد، چارچوب قانونی مشخصی جهت پیگیری وجود ندارد. با توجه به حساسیت موضوع سگگردانی در جامعه به نظر میرسد مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، قوه قضائیه و نیروی انتظامی باید در این زمینه وارد عمل شده و قانون لازم و جامعی را تدوین کنند. تعریف شدن حدود و ثغور استفاده از حیوانات خانگی در قانون میتواند حجم بالایی از آشفتهبازار حیوانات خانگی را سامان بخشیده و بار دیگر آرامش را به بوستانها و معابر شهری بازگرداند.
هماکنون در آمریکا و اروپا قوانین محکمی در زمینه استفاده از حیوانات خانگی وجود دارد و در صورتی که آن حیوان موجب آسیب به شهر یا فرد شود، قانون به صورت جدی با صاحب آن برخورد میکند. این در حالی است که در ایران قوانین خاصی در این زمینه وجود ندارد جز چند تابلو در ورودی پارکها که ورود حیوانات به پارک را ممنوع اعلام میکند.
آنچه در پارکهای کشور ما میگذرد حکایت از آن دارد که نه آن تابلو نصبشده در ورودی پارک قدرت اجرایی دارد و نه قانونی برای جلوگیری از سگگردانی در پارکها در نظر گرفته شده است. لذا با توجه به افزایش آمار سگگردانی در پارکها و بوستانها، دیگر این اماکن نهتنها محلی برای آرامش و تمدد اعصاب خانوادهها به حساب نمیآیند، بلکه به محلی برای ایجاد ترس و دلهره آنان مبدل شدهاند. البته غیر از پارکها، رواج سگگردانی در خیابانها و معابر نیز یک فضای دلهره و وحشت را برای شهروندان، بخصوص کودکان و زنان ایجاد کرده است.
حال سوال این است: با توجه به اینکه امنیت جانی و روانی شهروندان تا به این حد در مخاطره است، آیا نباید قانون جامعی در این زمینه به تصویب برسد؟
متاسفانه با وجود تمام این چالشها، روز گذشته خبری از شورای پنجم شهر تهران مخابره شد که بر اساس مصوبه آن شورا، صرفا سگگردانی در محل بازی کودکان در بوستانهای پایتخت ممنوع است و همچنان پارکها برخلاف قانون شاهد حضور افرادی که علاقه به سگگردانی دارند، خواهند بود.
آیا با این قانون میتوان امنیت روانی افراد را در پارکها تامین کرد آن هم در حالی که پیش از این اکثر شهروندان از شرایط به وجود آمده در پارکها به خاطر سگگردانی گلایهمند بودهاند؟
گفتنی است این طرح مبهم و بیاساس در شورای شهر پنجم از سوی حجت نظری مطرح شده و با قید یک فوریت به تصویب رسیده است. وی در دفاع از این طرح گفت: به طورکلی در حال حاضر در اکثر بوستانهای پایتخت یا میتوان گفت همه بوستانها، با وجود ممنوعیت حضور حیوانات، حیوانگردانی اتفاق میافتد و این موضوع ممکن است با مخالفت بسیاری از شهروندان مواجه باشد. وی در ادامه تأکید کرد: باید جایی برای بازی کودکان و آرامش آنها فراهم کنیم، چرا که به دلیل افزایش ورود حیوانات خانگی، بسیاری از خانوادهها برای حضور در بوستانها با چالش مواجه شدهاند. وی گفت: این طرح ناظر بر سلامت کودکان و خردسالان است و از باب اجرای مصوبه شهر دوستدار کودک و تأمین سلامت شهروندان باید اجرایی شود.
* مخاطره سگگردانی در شهر
موضوع سگگردانی چالشی مهم و حادثهساز است که تاکنون به آن در جامعه توجهی نشده و در صورتی که این موضوع به صورت جدی مورد بررسی قرار نگیرد، میتواند زمینهساز مخاطرات جدی حتی در حوزه بهداشت و سلامت شهروندان باشد. استاد دانشگاه و فعال محیطزیست در گفتوگو با «وطنامروز» درباره رعایت حقوق حیوانات و مخاطرات سگگردانی در شهر گفت: هر موجود زندهای حق حیات دارد و نیازمند یک زندگی کیفی و غریزی است، بنابراین حقوق حیوانات به هر شکل ممکن باید رعایت شود به شرط اینکه لطمهای به زندگی بشر وارد نشود.
پیمان محمدزاده با بیان اینکه 19 آذرماه روز جهانی حقوق حیوانات است، گفت: در ایران قانون مدونی برای حمایت از حیوانات وجود ندارد. این خلأ را میتوان از نوع حضور حیوانات در شهر دریافت. متاسفانه به حیوانات خانگی بویژه سگها نگاه ابزاری میشود و گاه افراد برای نمایش خود از این حیوانات استفاده میکنند. این نمایش میتواند برای افرادی که در مجاورت آن قرار میگیرند خطرآفرین باشد یا ترس و واهمهای را برای آنان ایجاد کند. وی در پاسخ به این سوال که آیا با توسعه جوامع شهری دیگر نیازی به نگهداری از سگ وجود دارد یا خیر، گفت: استفاده از سگ و گربه در محیطهای روستایی رایج بوده و هست اما امروز بعضی با هدف پر کردن خلأهای عاطفی و نیازهای روحی و همچنین به دلیل فاصلهگیری از بچهآوری و... رو به نگهداری از این حیوانات آوردهاند.
فعال محیطزیست تاکید کرد: هرچند احساس داشتن به یک حیوان موضوع بدی نیست اما این رویکرد از هر نظر اشتباه است، چراکه چنین پدیدهای علاوه بر اجحاف در حق حیوانات، نارضایتیهایی را برای مردم نیز ایجاد میکند. حیوانات خانگی قربانی دستاندازی و بهرهکشی صنعت بیرحمانهای هستند که آنها را بازیچه تفنن و سرگرمی بشر کرده است.
وی تاکید کرد: یقینا پارکها و خیابانهای شهر به دلیل نوع طراحیای که دارند نمیتوانند پذیرای این حجم بالا از حیوانات باشند. از سوی دیگر قانون، ورود حیوانات به پارکها را منع کرده است ولی ما میبینیم این قانون تاکنون به اجرا درنیامده و مردم از این موضوع ناراضی هستند. محمدزاده ادامه داد: سگها نیاز به گردش در بیابان، استفاده از نور آفتاب و... دارند که محبوس کردنشان در خانههای محقر و آپارتمانی و قرار دادن آنها در مکان تاریک جفا به حال آنهاست. از طرفی نگهداری این حیوانات در منازل از نظر شرعی و دینی نیز به دلایل مختلف اشتباه است. علاوه بر این از حیث بهداشتی نیز سگها به دلیل بیماریهای انگلی، کنهها و ترشحات بزاقی میتوانند خطرآفرین باشند، بنابراین نگهداری و گرداندن سگها در محیطهای عمومی اقدامی نادرست است. وی با اشاره به اینکه متاسفانه با تغییرات ژنتیکیای که توسط انسان روی سگها رخ داد گونههای جدیدی از این حیوان شکل گرفته است که تا سالها قبل نمونهای از آنها دیده نمیشد، بیان داشت: باید به این نکته هم توجه کرد که نوع توجه به گونههای حیوانی از سوی انسان گاه زمینهساز از بین رفتن دیگر گونههای حیوانی میشود. برای مثال هماکنون توجه ویژهای به سگها و گربهها میشود که همین موضوع باعث ازدیاد موالید آنها شده و عملا با افزایش جمعیت آنها دیگر گونههای حیوانی با مخاطره روبهرو میشوند.
ارسال به دوستان
شناسایی ۱۷۶۶۴ بیمار جدید کرونا در کشور
آمار مرگومیر تهرانیها 3 برابر شد
چند روز است آمار مرگومیر در تهران افزایش یافته و شنیده شده میزان مرگومیر آقایان بیشتر از خانمها بوده است. متأسفانه هفته گذشته از ابتدا تا انتهای هفته ناگهان آمار مرگومیر تهرانیها بر اثر ابتلا به کرونا ۳ برابر شده است و 6 هزار بیمار بستری در بیمارستانها داریم. البته طبیعتاً بیماری ۲ هفته دیگر هم خودش را نشان میدهد و آمار مرگومیر بالاتر میرود. در روز جمعه هفته گذشته در تهران 95 نفر فوتی و در روز پنجشنبه 72 فوتی داشتیم. ظرف یک هفته آمار متوفیان چند برابر شد. ضمن اینکه این آمار برای مرگهایی است که در جواز دفن آنها تشخیص کرونا بوده است. برخی مواقع هم تشخیص قطعی نبوده و به نظر میرسد مجددا آمار مرگومیر در تهران ۳ رقمی شود. محسن هاشمی، رئیس شورای شهر درباره آمار روزانه قربانیان کرونا در تهران و تصویب موضوعات مختلف در صحن دیروز شورا توضیحاتی ارائه داد. وی افزود: متاسفانه به پیک پنجم کرونا رسیدیم که در حال رشد در تهران است و آمار قربانیان در تهران کمکم به مرز ۱۰۰ نفر در روز نزدیک میشود که نشان از عدم توجه به پروتکلهای بهداشتی و توصیههای دلسوزانه مبنی بر کنترل دورهمیها و فعالیتهای دورهمی دارد که منجر به فاجعه خیز پنجم شده است.
* شناسایی ۱۷۶۶۴ بیمار جدید کرونا در کشور
شمار مبتلایان و جانباختگان بیماری «کووید-19» در کشور همچنان روند افزایشی را طی میکند. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته ۱۷هزار و ۶۶۴ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه در این بازه زمانی ۱۶۵ بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر دیروز یکشنبه ۲۰ تیرماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۷ هزار و ۶۶۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۸۲۱ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت ۱۶۵ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۸۵۹ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۲۵ هزار و ۹۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳ هزار و ۶۸۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۱۷۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۶۴۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۸۳۷ هزار و ۸۲۲ دوز رسیده است.
* درخواست وزیر بهداشت از نیروهای مسلح، سپاه و بسیج
ویروس جهش یافته دلتای کرونا این روزها سیستان و بلوچستان و خیلی از استانهای کشور را درگیر کرده است.
در این باره وزیر بهداشت با اشاره به آوارگانی که از کشور افغانستان وارد کشور میشوند، گفت: ما مجبوریم اردوگاههایی را داشته باشیم و بیماری را در این اردوگاهها زمینگیر کنیم. سعید نمکی در اجلاس مشترک روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور و فرماندهان سپاه استانهای سراسر کشور، گفت: باید سعی کنیم برای افراد آواره و سرگردانی که در این ناملایمات و ناهنجاریهای سیاسی و نظامی افغانستان به مرزهای ما پناه میآورند، آن طرف مرز یا این طرف مرز اردوگاههایی را تدارک ببینیم. از سازمانهای جهانی هم خیلی انتظار کمک نداریم، کمااینکه تا امروز نیز کمک درخشانی ندیدهایم. به هر حال این موردی است که باید بتوانیم مهربانانه اداره کنیم.
نمکی ادامه داد: از طرف دیگر عزیزان و کل نیروهای مسلح باید کمک کنند تا بتوانیم در زمینه مدیریت مرزها و عدم ورود افراد غیرمجاز بشدت مراقبت کنیم. مرزهای غرب و شمال غرب بشدت قابل کنترل است اما در مرزهای جنوب شرق و شرق به دلیل گستردگی و به این دلیل که آن طرف مرزبانی وجود ندارد، نه ما بلکه کشور همسایه هم بسیار آشفته است و مرزهایش به صورت ضربدری و شطرنجی در اختیار خودش نیست و به همین دلیل تمام بار بر دوش ما است که این هم مساعدتی است که عزیزان نیروهای مسلح و نیروی زمینی سپاه و بسیج و عزیزان ارتش، ناجا و مرزبانی باید به ما کمک کنند.
***
۳۰۰ هزار دوز واکسن «کوو ایران برکت» تحویل وزارت بهداشت شد
مدیر تولید واکسن «کوو ایران برکت» ضمن بیان اینکه مجموع واکسنهای تحویل شده از سوی ستاد اجرایی فرمان امام به وزارت بهداشت به ۷۰۰ هزار دوز رسید، گفت: ۳۰۰ هزار دوز جدید از واکسن کرونا را جهت تزریق عمومی تحویل وزارت بهداشت دادیم. حسن جلیلی افزود: در هفتههای گذشته نیز ۴۰۰ هزار دوز واکسن «کوو ایران برکت» تحویل وزارت بهداشت شده بود؛ به این ترتیب تعداد واکسنهای تحویل داده شده به ۷۰۰ هزار دوز رسید. مدیرعامل کارخانه شفافارمد خاطرنشان کرد: از ۲۵ خرداد و پس از صدور مجوز تزریق عمومی واکسن «کوو ایران برکت» توسط وزارت بهداشت، سرعت تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا را افزایش دادیم و طبق برنامه تا پایان شهریور حداقل ۵۰ میلیون دوز از این واکسن را تولید خواهیم کرد. گفتنی است بنا بر اعلام وزارت بهداشت از هفته گذشته تزریق عمومی واکسن «کوو ایران برکت» در بسیاری از استانهای دارای وضعیت قرمز از جمله سیستانوبلوچستان، کرمان، بوشهر، لرستان، هرمزگان و قم آغاز شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
کمیاب شدن برخی داروهای ایرانی در داروخانهها
رئیس شورای عالی داروخانههای کشور با اشاره به کمیاب شدن برخی داروهای ایرانی در داروخانهها گفت: عدم مدیریت صحیح و مداخلات دستوری در سازمان غذا و دارو در مراحل تولید، توزیع و واردات به کمبودها دامن زده است. مهدی زراعی درباره وضعیت کمبود دارو در کشور، گفت: اقلام زیادی از داروهای ایرانی حتی برای بیماران سرپایی هم در بازار دارویی کشور کمیاب شده است و عدم تهیه بموقع دارو موجب میشود درمان بیماران دچار مشکل شود. وی معتقد است که زیرساختهای لازم برای تولید و توزیع دارو مهیاست اما عدم مدیریت صحیح و مداخلات دستوری در سازمان غذا و دارو در مراحل تولید، توزیع و واردات به کمبودها دامن زده است. زراعی با بیان اینکه پراکندگی جغرافیایی توزیع دارو باید مطابق استانداردهای خاص، متناسب با جمعیت و تعداد بیماران و... انجام شود، گفت: ساختار سازمان غذا و دارو اجازه برنامهریزی دقیق و فنی به تولیدکنندگان و توزیعکنندگان نمیدهد. سازمان غذا و دارو باید سیاستگذار و ناظر باشد اما متاسفانه ساختار مداخلهگرایانه سازمان، مانع پویایی صنعت دارو میشود. وی تاکید کرد: از دولت جدید و مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم با تدوین قوانین و سیاستگذاری صحیح، کاری کند که سازمان غذا و دارو در جایگاه مناسب خود قرار گیرد. ضمنا برای جلوگیری از تعارض منافع توصیه میشود مدیران سازمان تا 4 سال پس از خروج از سازمان حق مدیریت در صنعت دارو را نداشته باشند.
***
وقوع بیش از 1600 حادثه آسانسور در تهران در هفته گذشته
سخنگوی آتشنشانی تهران گفت: هفته گذشته بیش از 1600 مورد حادثه آسانسور در تهران رخ داد. سیدجلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران گفت: امسال به علت گرمای بیش از حد و قطعی برق روزهای بسیار پرکاری داشتیم و یکی از بالاترین آمار حوادث مربوط به آسانسور ثبت شد. در هفته گذشته بیش از 1600 مورد حادثه آسانسور در تهران رخ داد. در روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته پیش، بیش از 550 مورد حادثه آسانسور داشتیم. وی گفت: در تابستان به علت گرمای هوا، فشار زیادی به شبکه برق وارد میشود و نوسانات برق باعث آتشسوزی میشود. ملکی ادامه داد: آسانسور به دلایل مختلف ممکن است یکباره متوقف شود. قدیمی و فرسوده بودن آسانسور، نقص در سیستم برنامه باربری، شوک الکتریکی، قطع برق فشار دادن مداوم دکمههای آسانسور موجب متوقف شدن آسانسور میشود. وی افزود: قطع برق نگرانی زیادی را برای فرد ایجاد میکند، زیرا نمیداند چه زمانی از آسانسور رها میشود و مدام فکر میکند آسانسور سقوط میکند یا خفه میشود. مهمترین نکته در حوادث بویژه در آسانسور این است که فرد آرامش خود را حفظ کرد. ملکی بیان کرد: افراد نگران خفگی نباشند، چون کابین داخل یک باکس است و منافذ زیادی از طبقات وجود دارد، بنابراین اصلا نگران کمبود جریان هوا نباشند.
***
۱۶ سوال کنکور ۱۴۰۰ خارج از کتب درسی بود
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: ۱۶ سوال کنکور ۱۴۰۰ خارج از کتابهای درسی بود. حسن ملکی، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در واکنش به سختی سوالات کنکور و اشتباه بودن برخی سوالات بیان کرد: تعداد سوالات خارج از کتاب در رشته ریاضی ۸ سوال، در رشته تجربی ۲ سوال و در رشته انسانی هم ۶ سوال بوده است. وی بیان کرد: تعداد سوالات خارج از اهداف کتابهای درسی در رشته ریاضی ۱۲ سوال و در رشته تجربی ۹ سوال بوده است. ملکی همچنین درباره تعداد سوالات اشتباه گفت: تعداد سوالات اشتباه در رشته ریاضی یک سوال و در رشته تجربی ۲ سوال بوده است. باید برای بررسی این موضوع کارگروهی در سازمان سنجش تشکیل شود و کارشناسان با حضور در آن توضیحات لازم را بدهند.
***
افزایش سرعت فرونشست زمین در دشتهای کشور
مدیرکل حفاظت محیطزیست البرز گفت: استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی علاوه بر افت شدید سطح سفرههای آب زیرزمینی و فرونشست دشتها، بحران دیگری را نیز به صورت کانونهای گرد و غبار پدید آورده است. فردین حکیمی با اشاره به پدیده مخرب فرونشست زمین گفت: پدیده فرونشست زمین به عنوان یکی از پدیدههای موثر طبیعی است که با مجموعهای از عوامل انسانساز و طبیعی در ارتباط بوده و خسارات جبرانناپذیری به محیطزیست وارد میکند. حکیمی با بیان اینکه پدیده فرونشست زمین در اغلب دشتهای ایران در حال رخ دادن است، اظهار کرد: متاسفانه پدیده فرونشست با شروع خشکسالیها و افزایش برداشت آبهای زیرسطحی تشدید شده و در چند سال اخیر شتاب بیشتری پیدا کرده است. بر اساس گزارشها، در برخی مناطق اطراف تهران، میزان فرونشست به بیش از ۳۰ سانتیمتر رسیده است. وی گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته، مهمترین عامل فرونشست زمین در دشتهای ایران، استحصال بیرویه آب زیرزمینی بوده است.
***
زایندهرود در شهر اصفهان جاری شد
پس از افزایش میزان خروجی سد زایندهرود و همچنین باز شدن دریچههای سد نکوآباد در شهرستان مبارکه، از ظهر دیروز یکشنبه بتدریج آب رودخانه زایندهرود در شهر اصفهان به جریان افتاد و عصر این آب به پلهای تاریخی شهر اصفهان رسید. جریان آب رودخانه زایندهرود که این روزها به دلیل خشکسالی حال و روز خوشی ندارد، پس از اعتراضات کشاورزان شرق اصفهان برای آبیاری باغات و مزارع خود و پس از افزایش میزان خروجی سد زایندهرود، از ظهر دیروز (یکشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۰) به اصفهان رسید و در میان خوشحالی مردم این شهر، با عبور از پلهای تاریخی آن، روانه شرق اصفهان شد. بنا بر اعلام شرکت آب منطقهای اصفهان، آب به مدت ۱۰ روز در شهر اصفهان جاری خواهد بود.
ارسال به دوستان
بر اساس آمار پلیس، تخلف مخدوش کردن پلاک نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش یافت
خدشه بر قانون
گروه اجتماعی: پلاک را مخدوش میکنند تا به صورت غیرقانونی وارد محدوده طرح ترافیک شوند، در حالی که این حرکت از نظر قانون جرم تلقی شده و برای این فعل از ۶ ماه تا یک سال حبس در نظر گرفته میشود اما با وجود این بند قانونی و جدیت پلیس در برخورد با این قانونشکنی، هنوز به صورت روزانه تعدادی از شهروندان اقدام به این حرکت که بسترساز بسیاری از جرائم دیگر است، میکنند. در این زمینه معاون عملیات پلیس راهور پایتخت از توقیف روزانه ۴۵ دستگاه وسیله نقلیه به علت مخدوش بودن و پوشش پلاک خبر داد.
سرهنگ محمد رازقی، معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ به موضوع تخلفات پلاک و چگونگی برخورد با مخدوشکنندگان پلاک اشاره و اظهار داشت: متاسفانه یکی از معضلات ترافیکی انواع تخلف پوشش و مخدوش بودن پلاک است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این تخلف اشاعه بینظمی و بیانضباطی است به نوعی خط قرمز پلیس محسوب شده و پلیس شدیدا با این نوع تخلف برخورد میکند.
معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ تصریح کرد: با توجه به اینکه معمولا پوشش پلاک مقدمهای برای شروع سایر تخلفات و جرائم بوده، پلیس راهنمایی و رانندگی به هیچ عنوان در این باره اغماض نکرده و به طرق مختلف با این نوع تخلف برخورد میکند.
وی گفت: به محض مشاهده این نوع تخلف، همکاران بنده در سطح معابر و چه از طریق رصد و پایش تصویری، ضمن اعمال قانون و جریمه 61200 تومانی، خودرو را توقیف و به پارکینگ منتقل میکنند؛ اگر مخدوشی پلاک به نحوی باشد که تغییر در ارقام وسیله نقلیه انجام شده باشد با توجه به جرم صورتگرفته و برابر ماده 720 قانون مجازات اسلامی پرونده تشکیل و به مراجع قضایی ارسال خواهد شد که ۶ ماه تا یک سال برای چنین جرمی مجازات حبس در نظر گرفته شده است.
* ثبت تخلف مخدوش کردن پلاک توسط دوربینهای شهری
بر اساس اعلام پلیس نهتنها مخدوش کردن پلاک از سوی ماموران پلیس مورد رصد قرار میگیرد بلکه دوربینهای کنترل شهری نیز در این زمینه اجرای ماموریت میکنند. در همین باره معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ گفت: علاوه بر برخورد ماموران با متخلفان، در سطح معابر از طریق دوربینهای نظارتی در مرکز فرماندهی و کنترل هوشمند ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ نیز این تخلفات ثبت و مستندسازی میشود.
رازقی ادامه داد: البته دوربینهای پلاکخوان نیز در مجموعه مرکز فرماندهی و کنترل هوشمند ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ وجود دارند که از این طریق نیز اعمال قانون و برخورد لازم صورت گرفته و این تخلفات ثبت میشود.
وی افزود: پس از تخلف، برای مالک خودرو احضاریه ارسال میشود تا در مرکز پلیس راهور حضور پیدا کند؛ بدین ترتیب تخلفی که انجام شده مورد بررسی قرار میگیرد؛ اگر نیاز به ارسال به مراجع قضایی باشد این کار انجام میشود و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی ارسال خواهد شد.
وی گفت: این دسته از رانندگان در مراکز پلیس مورد آموزش قرار گرفته و باید در کلاسهای آموزشی شرکت کنند.
سرهنگ رازقی درباره دستکاری در ارقام و تخلفات پلاک گفت: تغییر ارقام مصداق مخدوشی پلاک است و جرم تلقی میشود؛ اگر شخصی اقدام به تغییر ارقام پلاک خودرو کند، پلیس راهور تهران بزرگ بشدت با این نوع تخلف برخورد میکند اما امکان اینکه فرد دیگری که این پلاک را دارد جریمه شده و تخلفاتی که این خودرو انجام داده برای خودروی دیگری ثبت شود، وجود ندارد.
* تغییر ارقام پلاک باعث جریمه خودروی دیگری نمیشود
در پارهای از موارد مشاهده شده است رانندگان با تغییر اعداد اقدام به مخدوش کردن پلاک میکنند که در این زمینه این شائبه وجود دارد که آیا با این اقدام در صورت ثبت تخلف، جریمه برای پلاکی غیر از پلاک خودروی متخلف در نظر گرفته میشود یا خیر که در این زمینه معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ گفت: فقط شماره پلاک نیست که در سیستم ثبت میشود بلکه سایر ارکان خودرو نظیر نوع خودرو، کاربری و رنگ خودرو نیز باید با شمارهای که ثبت میشود یکی و یکسان بوده و مطابقت داشته باشد، چرا که در صورتی که عددی تغییر کند و با هم مطابقت نداشته باشند، سیستم این ثبت را قبول نمیکند، بنابراین به هیچ عنوان پلاک برای خودروی دیگری وارد سامانه نخواهد شد.
وی گفت: افراد نگران این قضیه که تغییر ارقام پلاک دیگری موجب جریمه خودروی آنها میشود، نباشند.
معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ ضمن تشریح آمار و ارقام برخورد با این دسته از تخلفات گفت: این تخلف نوعی قانونگریزی و دور زدن قانون محسوب شده و با توجه به اجرای طرح منع تردد شبانه و همچنین طرح ترافیک و محدوده کاهش آلودگی هوا با این تخلف بیشتر مواجه هستیم.
رازقی به ارائه آمار پرداخت و گفت: نسبت به آمار مشابه سال قبل میتوانیم بگوییم که حدود 30 درصد این تخلف افزایش یافته و حدود 20 درصد نیز اعمال قانون این تخلف بیشتر شده است. وی افزود: قبل از اعمال منع تردد شبانه این نوع تخلف در شبها وجود نداشت و فقط در محدوده طرح ترافیک اتفاق میافتاد اما از آن به بعد تخلفات منع تردد شبانه را داشتیم و برخورد با این نوع تخلف در دستور کار همکاران بنده در شیفت شب قرار گرفت. وی گفت: میانگین در شبانهروز حدود 45 دستگاه در این باره توقیف شده و حدود 1700 مورد اعمال قانون داریم که در بحث توقیف 20 درصد افزایش داشتهایم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|