|
حمایت مردمی از رئیسجمهور کوبا
خیابانهای هاوانا، پایتخت کوبا و دیگر شهرهای بزرگ این کشور طی 48 ساعت گذشته صحنه تظاهرات حامیان و مخالفان رئیسجمهور «میگل دیاز کانل» بود. در عین حال رئیسجمهور کانل با حضور در تجمع مخالفان در سنآنتونیو از مردم انقلابی خواست در حمایت از استقلال و حاکمیت کوبا به خیابانها بیایند. متعاقبا دیروز تظاهراتی بزرگ در مرکز هاوانا در حمایت از دولت و انقلاب کوبا برپا شد.
ارسال به دوستان
سخنگوی طالبان: ترکیه هم به عنوان عضوی از ناتو باید نیروهایش را از افغانستان خارج کند
هشدار طالبان به آنکارا
گروه بینالملل: افغانستان طی 3 ماه گذشته شاهد تحولات گسترده و سریعی در عرصه نظامی است و شهرستانهای مختلف آن در این مدت بارها بین ارتش و نیروهای دفاع مردمی از یک سو و طالبان از سوی دیگر دست به دست شده است. این تحولات در شرایطی رقم خورده که آمریکا و متحدان آن در ناتو پس از 2 دهه اشغال نظامی افغانستان، آخرین گروههای نیروهایشان را از افغانستان خارج میکنند. در این بین انتشار اخبار مربوط به برنامه ترکیه برای تداوم حضور در افغانستان در قالب نیروهای حافظ فرودگاه کابل مسالهای است که با واکنشهای متفاوت بازیگران سیاسی در افغانستان و برخی قدرتهای فرامنطقهای مواجه شده است. اگرچه تئوریسینهای حامی ترکیه معتقدند حضور نظامیان این کشور در افغانستان در وهله اول از جنبههای اخلاقی و تامین امنیت فرودگاه قابل تحلیل است و در مراحل بعدی ترکیه از کنار حضور نظامی در افغانستان به دنبال نایل آمدن به اهدافی از جمله افزایش نفوذ امنیتی و اطلاعاتی در هند و پاکستان و تسهیل صادرات کالاهای چین از کریدور مدنظر خود است اما با توجه به محیط محدود مدنظر برای عملیات ترکیه در افغانستان که معطوف به کابل در نظر گرفته شده است، به نظر میرسد تحلیلها پیرامون اینکه ترکیه به دنبال جلب رضایت آمریکا و متحدان اروپایی آن برای کاهش تحریمهاست، قرابت بیشتری به واقعیت فعلی وضعیت موجود در افغانستان دارد. با این حال اینکه طالبان در شرایط فعلی وضعیت مسلطی بر افغانستان دارد و مخالف حضور ترکیه در این کشور است، یک چالش جدی برای اردوغان خواهد بود.
* تأکید طالبان بر لزوم خروج ترکیه از افغانستان
به گزارش «وطنامروز» به نقل از طلوعنیوز، سخنگوی طالبان دیروز درباره اخبار مربوط به حضور ترکیه در افغانستان و توافق آن با آمریکا برای حفاظت از فرودگاه کابل گفت: به عنوان عضوی در ائتلاف پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ترکیه هم باید نیروهایش را به موجب توافق امضا شده با آمریکا در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ از افغانستان خارج کند. سهیل شاهین اضافه کرد: ترکیه کشور مسلمان بزرگی است و افغانستان روابط تاریخی با آن دارد و امیدواریم بعد از تشکیل حکومت اسلامی جدید در کشورمان در آینده همچنان با آن روابط مستحکم و مثبتی داشته باشیم. بر این اساس طالبان با این موضعگیری در واقع پیشنهاد اخیر ترکیه را برای تامین امنیت فرودگاه کابل توسط نیروهایش رد کرد. طبق گزارش رویترز، آنکارا به واشنگتن در نشست وزیران دفاع ناتو در ماه مه امسال پیشنهاد داد تامین امنیت فرودگاه کابل را نیروهای ترکیه بر عهده بگیرند و در افغانستان بمانند. این در حالی است که آمریکا و همپیماناش طرح خروج نیروهای خود از این کشور را بررسی کردهاند. قرار است رایزنیها درباره پیشنهاد ترکیه در نشست سران ناتو ظرف روزهای آینده مجددا انجام شود. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در بروکسل از نقش جدید ترکیه در افغانستان استقبال کرده و بر اهمیت ترکیه و «نقشی اساسی»ای که این کشور میتواند در افغانستان داشته باشد، تأکید کرده است. استولتنبرگ گفت مذاکرات بین آنکارا و واشنگتن ادامه دارد و هنوز تصمیم رسمی در این باره گرفته نشده است. در حال حاضر تقریبا تمام سربازان ناتو از افغانستان خارج شدهاند اما نیروهای ترکیه در کابل ماندهاند و قصد دارند به کنترل فرودگاه این شهر ادامه دهند.
* ترکیه در افغانستان به دنبال چیست؟
با توجه به موقعیت ژئواستراتژیک افغانستان که به زعم کارشناسان ژئوپلیتیک در چهارراه جهانی واقع شده است، حضور حداکثری ترکیه در این کشور به شرط همکاری نهادهای اجرایی و امنیتی افغانستان با آن، میتواند از منظر امنیتی و اقتصادی برای آن قابل توجیه باشد. به این ترتیب که روابط استراتژیک ترکیه با پاکستان در صورت حضور این کشور در افغانستان میتواند موقعیت بهتری را برای ترکیه به منظور نفوذ در هندوستان از جنبههای اقتصاد گرفته تا سیاست و امنیت پدید آورد. علاوه بر این مرز مشترک افغانستان و چین در «بدخشان» برای تجار ترک بسیار حائز اهمیت است. از سوی دیگر مرزهای شمالی افغانستان نیز به دلیل وجود کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان که ترکیه در این سالها سعی در نفوذ سیاسی و فرهنگی در آنها داشته، برای این کشور اهمیت دارد. با این حال همه این موارد و دیگر محورهای مهم برای نفوذ اثربخش ترکیه در افغانستان منوط به این است که این حضور گسترده باشد. این در شرایطی است که در حال حاضر ترکیه تنها 500 نیروی نظامی در افغانستان دارد که بر اساس توافق شکل گرفته با آمریکا دایره حضور آنها نیز محدود به کابل و فرودگاه حامد کرزی است. بر این اساس میتوان گفت در مقطع زمانی کنونی حضور ترکیه در افغانستان در جهت رضایتمندی آمریکا و جلب نظر متحدان آن برای کاهش تحریمهای این کشور است. به عبارت دیگر ترکیه قصد دارد در قبال تامین امنیت تردد دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی در کابل، نظر بایدن را برای تعامل با ترکیه جلب کند.
* خطرات عملیات ارتش ترکیه در کابل
با توجه به مخالفت طالبان با حضور نظامی ترکیه در افغانستان به نظر میرسد ترکها با چالشهایی جدی در این عرصه مواجه باشند. روشنترین دلیل این مدعا نیز این است که طی 2 دهه حضور نظامی آمریکا در افغانستان، طالبان به حیات خود ادامه داده و به اذعان اکثر رؤسایجمهور و مقامات کشورهای منطقه و فرامنطقه، این گروه حتی به شکل محدود حتما در فرآیند آتی قدرت حضور خواهد داشت و حذفنشدنی است بر این اساس ترکیه باید بیش از جلب نظر آمریکا به فکر جلب نظر دولت افغانستان و طالبان باشد.
بر اساس عرف و حقوق بینالملل، حضور نظامی یک کشور در کشور دیگر نیازمند حداقل 3 پارامتر مقبولیت عام، مجوز شورای امنیت سازمان ملل و اجازه رسمی کشور پذیرنده است که سومین مورد آن الزامی و حیاتی است. به عبارت دیگر بدون اجازه رسمی دولت حاکم بر افغانستان این حضور جنبه تجاوز و اشغالگری خواهد داشت. بر این اساس به نظر میرسد در صورتی که ترکیه قصد نهایی برای حضور نظامی در افغانستان داشته باشد، با توجه به شرایط موجود باید منتظر چالشهای جدی امنیتی و نظامی علیه نیروهای خود باشد.
***
آخرین تحولات میدانی افغانستان
نبرد بین نیروهای دولتی افغانستان و گروه طالبان در مناطق مختلف این کشور همچنان ادامه دارد. دولت افغانستان مدعی شده است ۴ شهرستان را از طالبان پس گرفته و طالبان نیز گفته ۳ شهرستان در استان غور را تصرف کرده است. در ادامه نبرد بین نیروهای دولتی افغانستان و گروه طالبان، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد شهرستان علیآباد در قندوز، یفتل پایین در بدخشان، ادرسکن در هرات و ارغنداب در قندهار از طالبان پس گرفته شده است. اجمل عمر شینواری همچنین مدعی شده است در حملات هوایی و زمینی ارتش یکهزار و ۱۷۷ تن از افراد طالبان کشته و ۶۵۱ تن دیگر زخمی شدند. در جناح مقابل، گروه طالبان از تصرف ۳ شهرستان استان غور خبر داده است. جنگ همچنین در استانهای غزنی، قندهار، تخار، بدخشان، هرات، فاریاب، بغلان، قندوز، بادغیس، جوزجان، میدان وردک و هلمند ادامه دارد. در استان فراه گروه طالبان به مرکز استان حمله کرد اما دولت افغانستان گفته است این حمله را دفع و ۵ عضو گروه طالبان را کشته و ۹ تن دیگر را هم زخمی کردهاند. اما این وضعیت کشورهای آسیای میانه را بیش از پیش نگران کرده است. پس از استقرار ۲۰ هزار نیروی نظامی تاجیکستان در مرز با افغانستان، این بار ترکمنستان پس از تصرف مرز تورغندی به دست طالبان، آمادگی نظامی خود را در مرز با افغانستان تشدید کرد. رسانههای افغانستان اعلام کردند ترکمنستان روند جابهجا کردن سلاحهای سنگین و هواپیماهای جنگی و بالگردهای نظامی خود را در نزدیکی مرز با افغانستان آغاز کرده است. یک مقام امنیتی ترکمنستان گفته است نیروهای بیشتری را از یک پایگاه ارتش در نزدیکی شهر ماری به مرز با افغانستان انتقال میدهد.
ارسال به دوستان
هدف سفر آتی الکاظمی به واشنگتن چیست؟
پایگاه خبری روسیا الیوم به نقل از یک مقام سیاسی عراق از سفر الکاظمی طی روزهای آتی به واشنگتن خبر داد اما تاریخ دقیق آن را مشخص نکرد و گفت ممکن است پایان این ماه باشد. این منبع گفت: الکاظمی با «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و دیگر مقامات این کشور دیدار خواهد کرد و انتظار میرود با آنها درباره مناقشه میان واشنگتن و تهران و تاثیرات آن روی عراق صحبت کند. وی افزود: مهمترین موضوعی که در سفر الکاظمی به واشنگتن بررسی میشود، عقبنشینی نظامیان آمریکایی از عراق و حملات به سفارتخانه آمریکا در بغداد است. کانال تلگرامی «صابرین نیوز» نیز به نقل از منابع ویژه خود از سفر نخستوزیر عراق به واشنگتن در آینده نزدیک خبر داد. در همین حال یک سیاستمدار عراقی اعلام کرد هدف از سفر قریبالوقوع نخستوزیر این کشور به واشنگتن بستن پرونده مذاکره درباره جدول زمانی عقبنشینی نیروهای آمریکایی از عراق است. پایگاه «شفق نیوز» به نقل از «بها الاعرجی»، سیاستمدار عراقی و معاون سابق نخستوزیر اعلام کرد: هدف از سفر قریبالوقوع مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق به آمریکا پایان دادن به پرونده مذاکره درباره جدول زمانی عقبنشینی نیروهای آمریکایی در عراق و صدور تصمیمی در این باره است. وی گفت: هرگونه تنشی صدور این تصمیم را به تأخیر میاندازد. کسانی که شعار اخراج اشغالگران را سر میدهند باید از نخستوزیر برای تحقق این خواسته ملی حمایت کنند. پیشتر گردانهای سیدالشهدا، از گروههای شیعه در عراق از وجود میانجیگریهایی برای توقف تنشهای نظامی علیه نیروهای آمریکایی خبر داده بود. کاظم الفرطوسی، سخنگوی گردانهای سیدالشهدا در گفتوگویی با خبرگزاری شفق نیوز عراق گفت: تنش نظامی علیه نیروهای آمریکایی با هدف بیرون کردن کامل نیروهای آمریکایی از سراسر خاک عراق آغاز شد و بدون انجام این کار، هیچ آرامشی وجود نخواهد داشت و فشارها بر گروههای مقاومت اسلامی عراق هر چقدر هم ادامه یابد، این موضعگیری تند ما هرگز متوقف نخواهد شد. وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه راهحل نظامی را برای پاسخ به حملاتی که علیه نیروهای این کشور در عراق انجام میشود، رد کرد. جنبش عصائب اهلالحق عراق روز پنجشنبه گذشته تاکید کرد که گروههای مسلح شیعه تمام راهکارهای دیپلماتیک را با نیروهای آمریکایی مستقر در عراق در پیش گرفتند و دیگر انتخابی به جز مقابله نظامی با آمریکا ندارند. ارسال به دوستان
ناکامی اتحادیه اروپایی در اجرای توافق نظامی جامع
تارنمای «پولیتیکو» دیروز در گزارشی که بر اساس یک سند جدید منتشر شده است، نوشت: به نظر میرسد توافقنامه همکاریهای نظامی اروپا با عنوان «همکاری ساختاری دائمی» پس از مدتها همچنان در خواب به سر میبرد. بر اساس این توافق کشورهای عضو اتحادیه اروپایی در ۴۶ پروژه مشترک نظامی تحت گروههای کوچکتر همکاریهایی داشته و خواهند داشت. این پروژههای نظامی در حوزههای زمینی، هوایی، دریایی، فضایی و سایبری تعیین شده و شامل یکسری همکاریهای نظامی از امور پهپادی گرفته تا انجام عملیاتها و رزمایشهای شناسایی دریایی و آموزش امور اطلاعاتی است. اما پس از گذشت 5/3 سال از اعلام حصول آن و هیاهوی زیاد رهبران اروپایی، بیشتر پروژههای این توافق در مراحل اولیه به سر میبرد و شمار زیادی از آنها همچنان در مسیر پایهریزی هستند. بر اساس یک گزارش سالانه که سندش منتشر شده و درباره روند پیشرفت در ۴۶ پروژه این توافق بوده است، به رغم تاکید برخی رهبران اتحادیه اروپایی مبنی بر دستیابی این اتحادیه به هدف «استقلال و خودمختاری استراتژیک»، همچنان موانع زیادی در مسیر اقدامات این اتحادیه در این بخش نظامی وجود دارد. در گزارش ۱۱۵ صفحهای دبیرخانه این توافق نظامی جامع اتحادیه اروپایی که نسخهای از آن به اعضایش داده شده، عنوان شد تاخیر در ۱۵ پروژه تایید شده که در برخی موارد دلیلی برای آن ذکر نشده است. دهههاست مقامات اتحادیه اروپایی نسبت به حرکت این اتحادیه در بخش نظامی شک و تردیدهایی دارند. برخی اعضای این اتحادیه معتقدند اتحادیه اروپایی یک پروژه صلحطلبانه است و نباید خود را وارد مقوله نظامی کند و برخی نیز اعتقاد دارند مسائل نظامی و دفاعی این اتحادیه باید تحت چارچوب ناتو باشد. در این میان خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی نیز یکی از بزرگترین شک و تردیدها نسبت به همکاریهای گستردهتر نظامی میان اعضای اتحادیه اروپایی را برطرف کرده است. دیپلماتهای اروپایی اعلام کردهاند از جمله اهداف اصلی این توافق نظامی، تقویت توانمندیهای نظامی کشورهای عضو است، در حالی که همه کشورها درگیر همه پروژهها نخواهند شد. به نظر میرسد دولت بایدن، رئیسجمهوری آمریکا نیز از این مدل محدود در اتحادیه اروپایی رضایت داشته که تغییری در رویکرد دولت واشنگتن در مقایسه با دولت دونالد ترامپ محسوب میشود. ارسال به دوستان
دور دنیا
تظاهرات در رامالله علیه محمود عباس
صدها نفر از ساکنان شهر رامالله در کرانه باختری تظاهرات کردند. خبرگزاری صفا گزارش داد این تظاهرات در اعتراض به «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و این نهاد برگزار شده است. به گزارش صفا، تظاهراتکنندگان در اعتراضات خود، خواستار برکناری عباس و سرنگونی تشکیلات خودگردان و دولت آن شدند. تظاهراتکنندگان همچنین قتل «نزار بنات» فعال سیاسی و اجتماعی فلسطین را محکوم کردند و شعارهایی علیه عباس سر دادند. بنا بر این گزارش، معترضان شعارهایی از جمله «ملت خواستار سرنگونی رژیم است... ملت خواستار سرنگونی باندبازی است... تشکیلات [خودگردان] ما، انقلابیون را میکشد» سر دادند. معترضان همچنین سیاستهای تشکیلات خودگردان مبنی بر بازداشت و ترور سیاسی و سرکوب تظاهراتکنندگان را محکوم کردند. تظاهراتکنندگان همچنین رفتار نامناسب نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان علیه معارضان سیاسی و همچنین هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
***
راهپیمایی بیش از ۴۰۰ متری مریخنورد چینی روی مریخ
اداره ملی هوافضای چین اعلام کرد تا ساعت ۲۰ روز یکشنبه، مریخنورد چینی «جورونگ» ۴۱۰ متر روی سیاره مریخ راهپیمایی کرده است. به گزارش شینهوا، گزارش مرکز ملی هوافضای چین حاکی است در عین حال شرایط عملیاتی این مریخنورد عادی است. بر اساس این گزارش، فضاپیمای تیان ون - ۱ که خدمات مخابراتی برای مریخنورد جورونگ را انجام میدهد، به مدت ۳۵۳ روز دور مریخ چرخیده است. این فضاپیما اکنون با کره زمین 7/370 کیلومتر فاصله دارد و شرایط کاری آن نیز عادی است. ماموریت تیان ون -1 در ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۰ آغاز شد. این سفینه مجهز به مریخنورد جورونگ (Zhurong) پس از حدود ۳ ماه گردش به دور این سیاره در تاریخ ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) با موفقیت در منطقه Utopia Planitia دشت گدازه شمالی در سیاره سرخ فرود آمد. این موفقیت تاکنون تنها توسط روسیه و آمریکا کسب شده بود. قرار است این مریخنورد، ۹۰ روز روی این سیاره سرخ عملیات مختلفی از جمله نقشهبرداری از محیط، جستوجو برای علائم یخ زیر سطح و بررسی ترکیبات شیمیایی خاک مریخ را انجام دهد. مریخنورد جورونگ که یک ربات ٦ چرخی است، از ۲۲ ماه مه (یکم خرداد) روی سطح مریخ شروع به حرکت کرد و همچنان اطلاعات اطراف خود را جمعآوری میکند.
***
شمار اجساد پیدا شده ریزش ساختمان فلوریدا به 94 رسید
در حالی که ۱۸ روز از ریزش برج مسکونی ۱۳ طبقه در شهر میامی ایالت فلوریدا میگذرد، مقامهای این شهر از افزایش شمار اجساد پیداشده به 94 جسد خبر دادند. دانیلا لوین کاوا، شهردار میامی گفت: 71 نفر از قربانیان شناسایی شده و به نزدیکان آنها نیز اطلاع داده شده است. بر اساس گزارشها، بخشهایی از این ساختمان ۲۴ ژوئن (سوم تیر) دچار ریزش شد و یکشنبه هفته گذشته همزمان با نزدیک شدن توفان گرمسیری «السا» به جنوب فلوریدا، این برج مسکونی ۱۳ طبقه با مواد منفجره کاملا تخریب شد. پیشتر نیز دانیلا لوین کاوا در کنفرانس خبری اعلام کرده بود هنوز تعدادی مفقود هستند. مقامهای آمریکایی هنوز درباره علت اصلی ریزش این برج مسکونی شهر میامی در ایالت فلوریدا اظهارنظری نکرده و از ادامه تحقیقات خبر دادهاند. در روزهای اخیر مقامهای محلی در فلوریدا اعلام کردند امیدی برای یافتن زنده افرادی که همچنان جزو مفقودان هستند، ندارند. به گزارش خبرگزاری رویترز، احتمال تغییر تعداد افراد مفقود وجود دارد، چرا که امکان دارد همه ساکنان هنگام ریزش ساختمان در آنجا نبوده باشند. بنا بر گزارش رسانههای غربی، این برج مسکونی دارای ۵۵ واحد آپارتمانی بود و طی سال جاری قرار بود مورد تعمیر و نوسازی قرار گیرد. پیشتر رسانهها خبر دادند یک مهندس ساختمان در سال ۲۰۱۸ درباره وجود ایراد اساسی در طراحی اولیه ساختمان و ترکهای ایجاد شده در آن هشدار داده بود.
***
با وجود مخالفت آمریکا، پروژه گازی «نورد استریم ۲» امسال به بهرهبرداری میرسد
مدیر اجرایی پروژه خط لوله انتقال گاز نورداستریم۲ از به بهرهبرداری رسیدن این پروژه تا پایان سال جاری میلادی و تکمیل آن تا پایان ماه آگوست خبر داد. «ماتیاس وارنیگ»، مدیر عامل شرکت AG نورد استریم2 در گفتوگویی با روزنامه «هندلزبلات» آلمان از آماده شدن قریب الوقوع پروژه گازی نورداستریم 2 خبر داد و گفت: ما بر این عقیدهایم این پروژه تا پایان ماه آگوست (9 شهریورماه) به پایان میرسد. وی تاکید کرد تا به حال 98 درصد این پروژه گازی تکمیل شده و 2 درصد باقیمانده مربوط به خط دوم است.
وارنیگ گفت: هدف ما این است که این خط لوله تا پایان سال جاری میلادی مورد بهرهبرداری قرار گیرد. این مقام روس تاکید کرد که در نهایت خط لولهای وجود خواهد داشت که همه الزامات تایید و استانداردهای بینالمللی صنعتی را برآورده میکند. پروژه گازی نورد استریم 2 که بیش از 90 درصد آن تکمیل شده، قرار است در آینده 55 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را از روسیه به آلمان منتقل کند. آمریکا به بهانه وابستگی اروپا به گاز روسیه شدیدا با این پروژه گازی مخالف است. اجرای پروژه خط لوله گازی «نورد استریم 2» به ارزش بیش از 9 میلیارد یورو و با طول بیش از 1200 کیلومتر که از یک سال پیش و در پی اعمال تحریمها علیه روسیه متوقف شده بود، اوایل ماه دسامبر 2020 از سر گرفته شد.
ارسال به دوستان
خط و نشان تازه ترامپ برای بایدن
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در یک سخنرانی در کنفرانس CPAC در دالاس در جمع هوادارانش گفت: با کمک همه شما ما دوباره چپ افراطی، سوسیالیستها، مارکسیستها و تئوریسینهای نژادی را شکست خواهیم داد. براساس گزارش پایگاه خبری اسرائیل نشنال نیوز، وی افزود: ما دوباره مرزهای آمریکا را امن خواهیم کرد و آزادی بیان و آزادی انتخابات را دوباره تضمین خواهیم کرد و آمریکا را دوباره با عظمت میکنیم. ترامپ در ادامه سخنرانی خود که سراسر حمله به دولت جو بایدن بود، افزود: شما هرگز از جنگیدن برای من دست نخواهید کشید و من نیز هرگز از جنگیدن برای شما دست نخواهم کشید. رئیسجمهور سابق آمریکا با حمله به بایدن اضافه کرد: طی چند ماه گذشته جو بایدن کشور ما را به لبه نابودی کشانده است. ما هزاران جنایتکار را از کشورمان اخراج کردیم و 500 مایل دیوار مرزی ساختیم. اکنون دولت بایدن شرایط مرزی را تغییر داده است و این موضوع به یکی از بزرگترین فجایع تاریخ آمریکا تبدیل شده است. وی در ادامه ادعاهای خود درباره انتخابات ریاستجمهوری 2020 آن را یک انتخابات متقلبانه خواند و گفت: ما انتخابات را بردیم. ترامپ همچنین به سانسور شدید در آمریکا و قدرت شرکتهای تکنولوژیک در ایالات متحده اشاره و تاکید کرد که آنها سخت تلاش کردند تا متمم اول قانون اساسی ما را نقض کنند. چپ افراطی و شرکتهای بزرگ به آزادی بیان ما حمله کردند و این برخلاف قانون اساسی و کاملا غیرآمریکایی است. ترامپ پیش از این از نیت خود برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری 2024 خبر داده بود.
* موج جدید سانسور سیاسی توسط یوتیوب
شبکه یوتیوب متعلق به گوگل با حذف جدیدترین پست دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا و رهبر فعلی حزب جمهوریخواه، عملا فاز تازهای از سانسور فضای مجازی را در کشوری که مدعی آزادی بیان است به راه انداخت.
به گزارش روزنامه واشنگتنتایمز، مدیریت یوتیوب اجازه نداد ویدئوی سخنرانی ترامپ در کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکاران (CPAC) به صورت زنده از حساب کاربری اتحادیه محافظهکاران آمریکا (ایسییو) پخش شود و متعاقبا ویدئوی آرشیو آن را هم حذف کرد. به گفته «مت شِلاپ» رئیس ایسییو، این گروه مطلع شده حساب کاربریاش در یوتیوب برای یک هفته اخیر به دلیل انتشار ویدئویی از سخنرانی ترامپ مسدود شده است. در این سخنرانی ترامپ اعلام کرده بود علیه گوگل و یوتیوب شکایت کرده است. حذف دسترسی اتحادیه مزبور به یوتیوب به معنای آن است که جمهوریخواهان و محافظهکاران امکان به اشتراک گذاشتن محتواهای تولیدی مربوط به بخش دوم کنفرانس سالانه CPAC در دالاس مرکز تگزاس را ندارند.
شلاپ این اقدام یوتیوب را مصداق دیگری از اقدام شرکتهای بزرگ فناوری در سانسور محتواهایی دانست که با آن موافق نیستند تا مواضع سیاسی را به نفع خود تغییر دهند.
در بیانیه اتحادیه محافظهکاران آمریکا آمده است: «جانبداری و تعصبات سیاسی گوگل بشدت بر تعاریف یوتیوب درباره اطلاعات غلط تاثیر گذاشته است و این غول فناوری جهان را به جانبداری از باورهای سیاسی مدیران گوگل و انجام اقداماتی در تضاد با حق آزادی بیان کاربران گوگل متهم میکند».
ترامپ در سخنرانی حذف شده خود دستگاه بهداشت و درمان دولتی آمریکا را به خاطر بیتوجهی به تحقیقات پزشکی معتبر مرکز بیماریهای عفونی و سلامت شهری اسمیت و مرکز پزشکی بارناباس متهم کرده بود؛ تحقیقاتی که نشان میداد گروههای پزشکی از به اشتراک گذاشتن محتواهایی درباره روشهای درمان آسان کرونا با داروهای در دسترسی همچون هیدروکسی کلروکسین محروم شدهاند. یوتیوب دومین شبکه اجتماعی بزرگ جهان پس از گوگل و بالاتر از فیسبوک است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|