|
حمیدرضا صدر درگذشت
دکترحمیدرضا صدر، نویسنده، منتقد سینما و مفسر ورزشی درگذشت. حمیدرضا صدر، نویسنده، منتقد سینما و مفسر ورزشی پس از یک دوره مبارزه با بیماری سرطان درگذشت. او متولد ۳۰ فروردین ۱۳۳۵ در شهر مشهد بود. صدر دانشآموخته رشته برنامهریزی شهری در دانشگاه تهران و لیدز انگلستان بود و سالها به عنوان نویسنده و منتقد سینما و همچنین مفسر فوتبال فعالیت داشت. «نیمکت داغ»، «روزی روزگاری فوتبال»، «پسری روی سکوها» و «تو در قاهرهخواهی مرد» از جمله کتابهای منتشرشده او به شمار میرود.
ارسال به دوستان
از آرامشی که مدیریت استقلال به فرهاد داد تا مدیریت خوبی که مجیدی روی بازیکنان تیمش اعمال کرد
فتح داربی؛ مزد یکدلی آبیها
فتح داربی پایتخت در ضربات پنالتی آن هم در جام حذفی برای دومین مرتبه طی 2 سال متوالی در کارنامه فرهاد مجیدی ثبت شد. این به آن معناست که این بردها به هیچ عنوان بر پایه شانس و اقبال نبوده و نیست و اگر باز هم ۲ تیم در جام حذفی به تور هم بخورند باید شانس آبیها را بیشتر دانست، چون میدانند اگر در 120 دقیقه کار به تساوی بکشد، تیم بهتری را درضربات پنالتی نسبت به حریف دارند.
اما چه شد که استقلال بحرانزده در طول یک ماه گذشته ناگهان پوست انداخت و در اکثر دیدارها جز تقابل با آلومینیوم در اراک، برنده از زمین بیرون آمد؟
از مدیریت اعضای جدید هیاتمدیره گرفته که اجازه ندادند حاشیه به جان این تیم رخنه کند تا راهکارهای فنی و روانشناسانه مجیدی، همه و همه روی این پوستاندازی مثبت نقش داشت.
مجیدی زاویه تندی با مدیریت باشگاه پیدا کرد اما عوض آنکه مدیرعامل و اعضای جدید هیاتمدیره بخواهند با حضور در رسانهها به نوعی هیزم در این آتش بریزند، با سکوت و حمایت تمامقد از تیم، وضعیت مطلوبی را خلق کردند. تنها تصور کنید در یک ماه اخیر مددی و ملکیان قرار بود در رسانهها شروع به مصاحبه کنند؛ آیا آن وقت باز هم استقلال آرامش امروز را داشت؟ پس نباید بیتفاوت از حمایت دلسوزانه آنها عبور کرد و آن را کار بیارزشی دانست.
شاید عدهای بگویند برد در ضربات پنالتی تا حدودی بر پایه شانس و اقبال است اما باید پرسید آیا در طول 120 دقیقه، استقلال بر پایه اقبال کار را به تساوی کشاند؟ آنها مقابل بهترین تیم چند سال اخیر لیگ برتر فوتبال ایران، فوتبال هوشمندانهای ارائه دادند و باید به همین علت، فارغ از نتیجه پنالتی، نمره قبولی را به مجیدی و پسرانش داد. آنها مزد جسارت و درایت خود را گرفتند و حالا تنها ۲ قدم با فتح جام حذفی فاصله دارند.
* تاکتیک فرهاد چگونه باعث برتری آبیها شد؟
تیمهای استقلال و پرسپولیس در مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی به مصاف هم رفتند و این بازی با پیروزی شاگردان فرهاد مجیدی در ضربات پنالتی به پایان رسید. باید قبل از هر بحث فنی، اشارهای به فشار بازی و مسائل روحی - روانی داربی کنیم که حذفی بودن بازی نیز این فشار را بیشتر کرده بود و حتی باعث شد ۲ تیم بسیار محتاطانهتر عمل کنند.
از آنجا که بخش زیادی از حملات استقلالیها بر پایه نفوذ پیستونهاست، سیستم عریض ۳ دفاعه این تیم برای تقابل با سیستم 2-4-4 انتخابی مناسب به نظر میرسید و فرهاد مجیدی در این دیدار هم ترک عادت نکرد و دست به ترکیب تیمش نزد. در واقع استقلال در این بازی به سیستم بازی خودش دست نزد و تنها کمی در شرح وظایف برخی بازیکنانش تغییر ایجاد کرد.
* برتری عددی تیمها در مناطق مختلف زمین
عرض ۳ نفره خط دفاع استقلال تغییر خاصی نکرده بود و تنها در جریان بازی بود که فرهاد مجیدی مجبور شد به دلیل مصدومیت عارف غلامی یک تغییر را در ترکیب به وجود آورد. در خط هافبک استقلال فرشید اسماعیلی نسبت به دیدارهای قبلی جلوتر از حد معمول جاگیری میکرد و گاه خط حمله استقلال را به یک خط حمله ۳ نفره تبدیل میکرد و استقلال فرم 3-4-3 به خود میگرفت، اگر چه در حالت استاندارد فرشید پشت ۲ مهاجم آبیها قرار داشت و استقلال آرایش 2-1-4-3 به خود میگرفت.
همین اتفاقات باعث میشد تعداد نفرات استقلال در میانه میدان نسبت به سرخها کم باشد و پرسپولیسیها بدون دردسر و روی یک انتقال سریع، توپ را به دروازه استقلال برسانند، چرا که ریگی و رضاوند به تنهایی نمیتوانستند این وضعیت را کنترل کنند و فضای خوبی به تیم پرسپولیس داده میشد. البته سرخها غیر از چند صحنه، خیلی نتوانستند از این برتری استفاده کنند و این اقدام استقلالیها هم هدفدار بود. اگر این اتفاق مقابل تیمی جز استقلال رخ میداد، گلمحمدی و کادر فنیاش محافظهکاری را کنار میگذاشتند و بهتر از این فرصت استفاده میکردند.
فرهاد مجیدی در کنفرانس خبری خود گفت که تیمش را به میدان فرستاده بود تا در همان 90 دقیقه کار را تمام کند و بخشهایی از بازی استقلال نیز همین قضیه را نشان میداد. استقلالیها سعی در ایجاد برتری عددی پشت محوطه جریمه پرسپولیس داشتند و همانطور هم که در جریان بازی دیدیم در دقایق زیادی از بازی مالک توپ و میدان بودند و تمام خطراتی هم که پرسپولیسیها روی دروازه خلق کردند، روی ضد حمله بود. استقلال در مجموع 51 درصد مالکیت توپ را در این بازی در اختیار داشت.
بزرگترین خلأ آبیها در این بازی نبود یک مهاجم بلند قد مثل آرمان رمضانی یا شیخ دیاباته بود. آبیهای تهران وقتی توپ را به گوشهها میبردند و فضایی هم برای نفوذ نداشتند، نمیتوانستند توپ را با خیال راحت ارسال کنند، چرا که عملا هیچ بازیکن سرزنی در محوطه جریمه پرسپولیس نداشتند و غیر از یکی، دو صحنه، تمام دوئلهای هوایی در محوطه جریمه پرسپولیس را باختند. استقلال با یک مهاجم بلندزن به احتمال زیاد میتوانست در همان 90 دقیقه کار را تمام کند.
* خط دفاعی استقلال ساختارمندتر شده است
زمانی که فرهاد مجیدی وارد استقلال شد، در تحلیل بازیهای این تیم انتقادات بسیاری از ساختار دفاعی تیم میشد اما در داربی حذفی به غیر از چند صحنه، خط دفاعی استقلال نشان داد ساختارمند شده و همین ترکیب ثابت ظاهرا تاثیر خودش را گذاشته و اوضاع را برای خط دفاع استقلال بهتر کرده است. مدافعان استقلال روی چند صحنه از لحاظ فردی هم فوقالعاده ظاهر شدند و اشتباهات موجود را هم جبران کردند.
پس از بازی استقلال مقابل سایپا حضور بابک مرادی در پست پیستون چپ طراوت خاصی را به ترکیب این تیم بخشیده و همانطور که پنجشنبهشب هم دیدیم، پس از خروج نادری، عمده حملات استقلال از همان جناح چپ بود و بابک مرادی با سرعت بالایی که داشت خط دفاعی پرسپولیس را عقب نگه میداشت و آنها را آزار میداد.
* برتری آبیها در مالکیت توپ، تعداد پاس و شوت در چارچوب
در وقتهای اضافه نیز پرسپولیس تمام عناصر هجومیاش را وارد زمین کرد اما نتوانست راهی به دروازه آبیها پیدا کند و حتی موقعیتها و مالکیت استقلال در این مقطع از بازی بیشتر بود و آبیها مثل یک تیم بالغ در وقتهای اضافه بازی را کنترل کردند و فاصلهای هم تا گل زدن نداشتند. پس از مدتها ما شاهد بازیای به دور از احساس یا بیانگیزگی از استقلالیها بودیم. سرخها البته در این بازی هیچ شوت در چارچوبی نداشتند و از هیچیک از موقعیتهایشان که روی ضدحملات خلق شده بود، استفاده نکردند.
فرهاد مجیدی جز سیدصالح مصطفوی، فرد فنی دیگری روی نیمکت نداشت اما در طول بازی از لحاظ بازیخوانی و حتی چینش پنالتیزنهای تیمش عملکرد خوبی داشت. از همه مهمتر روحیه و عملکرد فوقالعاده حسینی در این روزها مدیون میدانهایی است که فرهاد به این دروازهبان داد و به او اعتماد کرد.
آبیهای تهران در شرایطی پا به این مسابقه گذاشتند که این روزها در لیگ سهمیه خود را قطعی کردهاند و امیدی برای قهرمانی ندارند و اگر در بازی حذفی حذف میشدند، فصل برایشان به اتمام میرسید اما با یک نمایش دلچسب و پیراهنی ایتالیایی، رقیب سنتی را در ضربات پنالتی شکست دادند تا پس از مدتها ناکامی، خونی تازه در رگهای این تیم جریان پیدا کند و فرهاد مجیدی انتقام داربی برگشت این فصل را بگیرد.
***
اصغر ملکیان: صبوری کادر فنی و بازیکنان جبران میشود
میتوانیم قهرمان آسیا شویم
رئیس هیاتمدیره باشگاه استقلال میگوید با انجام حمایتهای لازم، تیم فعلی استقلال توانایی و شایستگی قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا را دارد. اصغر ملکیان با تبریک پیروزی استقلال برابر پرسپولیس در داربی جام حذفی به هواداران و قدردانی از بازیکنان و کادر فنی، اظهار کرد: این پیروزی متعلق به هواداران، بازیکنان و کادر فنی است. بازیکنان و کادر تیم با تلاشی خستگیناپذیر این برد مهم را رقم زدند و هیاتمدیره و مدیریت باشگاه به نحو شایسته صبوری، خویشتنداری و همچنین تلاش کادر فنی و بازیکنان را جبران خواهد کرد. رئیس هیاتمدیره استقلال با بیان اینکه بازیکنان و کادر فنی استقلال کیفیت خود را نشان دادند، اظهار کرد: جدا از عملکرد موفق استقلال در داربی، باید بگویم این تیم با این نفرات ارزشمند، توانایی و شایستگی قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا را دارد اما لازمه رسیدن به این موفقیت بزرگ، حمایت و پشتیبانی ما و همچنین دوستداران واقعی استقلال از این تیم است. ملکیان با اشاره به حضورش در تمرین استقلال پیش از دیدار برابر سایپا گفت: در تمرین روز جمعه به بازیکنان وعده دادم بخشی از مطالبات تیم را اوایل هفته پرداخت میکنیم که پس از تلاش و پیگیری بسیار و البته کمی تاخیر روز سهشنبه چک بازیکنان از سوی کارگزار آماده شد. همان روز آقای مظلومی در تمرین تیم حاضر شد و پس از گفتوگو با سرمربی تیم و برخی بازیکنان تصمیم گرفته شد به منظور جلوگیری از بهم ریختن تمرکز بازیکنان، درصدی از مبالغ قرارداد بعد از داربی به صورت مستقیم به حساب بازیکنان واریز شود که این کار در هفته پیش رو انجام خواهد شد. وی با اذعان به وجود برخی مشکلات و نارساییها در باشگاه استقلال گفت: همه باید کمک کنیم تا هر چه سریعتر موانع و کاستیها برطرف شود تا به امید خدا هواداران عزیز و متعصب استقلال روزهای خوبی را شاهد باشند. بنده به جد به آیه شریفه «فان مع العسر یسرا» که میفرماید «در پی هر سختی و دشواری، آسانی و آسایش است» اعتقاد و ایمان دارم و بدون تردید وعده پروردگار حق است. رئیس هیاتمدیره باشگاه استقلال خاطرنشان کرد: استقلال در این برهه حساس نیازمند حمایت مادی و معنوی است و باید این مساله از ناحیه تمام هواداران دلسوز و واقعی تیم انجام شود. در این راه باید حاشیهها از تیم دور شود و هواداران واقعی استقلال با افراد مغرض و خبیث که به اسم هوادار اما در واقعیت «هوادارنما» به دنبال حاشیهسازی و جوسازی هستند برخورد کنند. ضمن اینکه لازم است این افراد شناسایی و به مراجع قانونی معرفی شوند. یقین بدانید با این اتفاق، استقلال میتواند روی آرامش و پیشرفت به خود ببیند و به موفقیتهای بیشتری هم دست پیدا کند. کسب ستاره سوم و قهرمانی در آسیا به هیچ وجه دور از انتظار نیست و قطعا با امید به خدا و حمایت، همدلی و نقشآفرینی بازیکنان بزرگ و ارزشمند استقلال در مصاف با حریفان آسیایی، این امر محقق خواهد شد.
ارسال به دوستان
پیروزی استقلال در پنالتیها با یک فرمول ساده
شروعکننده برنده میشود
آمارها نشان میدهد تیمی که شروعکننده ضربات پنالتی است از شانس به مراتب بیشتری برای پیروزی برخوردار است! سرنوشت داربی ۹۶ پایتخت بعد از ۱۲۰ دقیقه، در ضربات پنالتی مشخص شد و استقلال توانست رقیب سنتی خود یعنی پرسپولیس را با برتری ۴ بر ۳ از پیش رو بردارد و به مرحله نیمهنهایی این مسابقات صعود کند. تکلیف این دیدار در حالی در ضربات پنالتی مشخص شد که سال گذشته هم فرهاد مجیدی توانسته بود مچ یحیی گلمحمدی را به همین شکل بخواباند و با پیروزی در پنالتیها به فینال جام حذفی صعود کند. پیشتر در سال ۱۳۶۷ در یکچهارم نهایی جام حذفی باشگاههای تهران، پرسپولیس توانسته بود استقلال را با نتیجه ۴ بر 2 در ضربات پنالتی شکست دهد. نکته عجیب و جالب توجه، پیروزی تیمی است که ضربات پنالتی را شروع میکند؛ در واقع هر تیمی که با قرعه داور مسابقه نخستین ضربه را میزند و در هر دور ابتکار عمل را در اختیار دارد، به پیروزی رسیده است. کارشناسان میگویند بهترین قرعه ممکن در پنالتیها نه انتخاب دروازه، بلکه انتخاب توپ یعنی زدن پنالتی نخست است، چرا که تا پایان ضربات همواره فشار روی تیمی قرار دارد که به طور مکرر و با گل شدن هر ضربه از حریفش عقب میافتد. عجیبتر اینکه طی چند هفته گذشته و در طول مسابقات یورو ۲۰۲۰ نیز هر ۴ دیداری که به ضربات پنالتی رفت، به نفع تیمی تمام شد که شروعکننده نواختن پنالتیها بود. البته این رویه منتقدانی هم دارد. برخی از اهالی فوتبال معتقدند باید ترتیب ضربات پنالتی تغییر کند و از حالت AB به حالت ABBA تغییر شکل دهد. طبق این فرمول بهتر است ضربات به این شکل زده شود که هر دور یک تیم ضربه نخست را بزند؛ یعنی اگر استقلال پنالتی اول را زد، پرسپولیس پنالتی اول و دوم خود را پشت سر هم بزند و بعد استقلال پنالتیهای دوم و سوم خود را روانه دروازه کند. سپس پرسپولیس پنالتی سوم و چهارم خود را بزند و به این ترتیب ضربات ادامه یابد. آمارها در منابع خارجی نشان میدهد در مدت زمانی که این ایده در فوتبال اروپا اجرا شده، نتایج کاملا برابر به دست آمده است و کفه ترازو به سمت تیمی نبوده که شروعکننده ضربات پنالتی بوده است. ارسال به دوستان
تطهیر شیاطین در سراب دموکراسی
نوید مؤمن: 17 ژوئن سال 2003 میلادی 27 خرداد 1382، خبر دستگیری مریم قجرعضدانلو توسط پلیس فرانسه از رسانههای این کشور اروپایی مخابره شد! صورت مساله مشخص بود: منافقین حتی نمکدان حامیان فرانسوی خود را نیز شکسته بودند و بدون هماهنگی دستگاههای امنیتی فرانسه، در حال برنامهریزی برای ترور(تسویهحساب سازمانی) 25 تن از اعضای جداشده خود در خاک اروپا بودند. فراتر از آن، منافقین در تدارک حمله مسلحانه یا بمبگذاری در 13 سفارتخانه ایران در کشورهای اروپایی بوده و حتی مزدوران خود را نیز درباره زمان و چگونگی انجام این عملیات آموزش داده بودند. پولشویی و دزدی نیز کمترین و سبکترین اتهامی بود که از سوی پلیس فرانسه به مریم رجوی وارد شد. رهبر منافقین تروریست و 165 نفر از همراهانش پس از دستگیری توسط پلیس فرانسه، به تمام اتهامات و جرائمی که قصد ارتکاب آنها را داشتند اعتراف کردند اما خروجی این اعتراف، محاکمه مهرههای نفاق در خاک اروپا نبود!
سازمان امنیت داخلی فرانسه (DGSI)، زمینه آزادی مشروط مریم رجوی و همراهانش از زندان را پس از مدت کوتاهی فراهم کرد. این آزادی، مشروط به همکاری مطلق منافقین با سرویس اطلاعاتی فرانسه و پرهیز از تکروی تروریستهای فرقه رجوی در خاک اروپا بود. به عبارت بهتر، سازمان امنیت داخلی فرانسه به منافقین تفهیم کرد در اجرای نقشههای تروریستی و توحشآمیز خود، باید بیش از پیش ظواهر را رعایت کنند تا پنهانسازی آنها پشت دموکراسی دروغین فرانسوی راحتتر انجام گیرد! حتی مقامات امنیتی فرانسه، در مقابل برخی رسانههای مستقل در این کشور که درباره چرایی تبرئه فرقهای که قصد ارتکاب جنایاتی گسترده در خاک اروپا را داشته سوال میکردند، کمترین پاسخ حقوقی و مستدلی ارائه نمیدادند. اما پاسخ واقعی این سوال، 15 سال بعد مشخص شد! سال 1397، زمانی که منافقین به تیرانا (پایتخت آلبانی) منتقل شده بودند، برخی رسانهها و پایگاههای غربی از آموزش مشترک آنها و اعضای داعش در برخی اردوگاههای اروپا پرده برداشتند. موسسه راهبردی «کالچر» در آمریکا در این باره مینویسد:
«ناتو، آلبانی را متقاعد کرده است تعدادی از عناصر شکستخورده داعش در عراق و سوریه که خود را تسلیم نیروهای اروپایی کردهاند را در این کشور بپذیرد. آمریکا و ناتو همچنین به سازمان مجاهدین خلق (منافقین) برای ایجاد پایگاهی تحت محافظت شدید در آلبانی در شهر مانز در نزدیکی تیرانا یاری رساندند.
از نظر منافقین، داعش یک همپیمان طبیعی برای مبارزه با بغداد و دمشق به شمار میآید و دستگاههای اطلاعاتی غرب میدانند میان داعش و مجاهدین خلق همپیمانی وجود دارد».
واقعیت امر این است که اصلیترین و تنها دغدغه آمریکا، فرانسه و دیگر اعضای ناتو در قبال منافقین، تبدیل آنها به تروریسم قابل مدیریت یا همان «تروریسم دستساز» است. آنچه در سال 2003 میلادی دستگاه امنیتی فرانسه را برآشفت، مربوط به ماهیت تروریستی و شیطانی منافقین نبود، بلکه آنها نسبت به نظمناپذیری مهرههای رجوی ناخرسند بودند. پیوند میان داعش و منافقین، به صورت خاص توسط سازمان امنیت برونمرزی فرانسه (DGSE) مدیریت شد و این اتصال، همچنان با نظارت دستگاههای امنیتی فرانسه و اروپا برقرار است.
اکنون در سال 2021 میلادی، منافقین در نشستی مجازی که مفلوکترین و تروریستترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا یعنی مایک پمپئو برای آنها سخنرانی کرد، بار دیگر در سایه دموکراسی خونآلود و دروغین غربی برای ملت ایران و مردم منطقه، خط و نشان کشیدند. کاملا واضح است بازیگران غربی در تمام جنایات گذشته، حال و آینده منافقین دخیل هستند و در صورت مشاهده آثار و تبعات حقوقی، سیاسی و عملی حمایتهای مکرر خود از فرقه مفلوک رجوی، نباید احساس نارضایتی کنند! اگرچه در این معادله، برخی تلاش میکنند پمپئو را صرفا نماد یک حزب و جریان خاص در آمریکا و غرب قلمداد کنند اما نباید فراموش کرد «تروریستهای کوکی» نهادهای اطلاعاتی غرب، مورد حمایت مشترک دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا قرار داشتهاند. همگان به یاد دارند در دوران ریاستجمهوری اوباما و حضور هیلاری کلینتون در مسند وزارت خارجه آمریکا، چگونه نام کثیف منافقین از فهرست گروههای تروریستی در ایالاتمتحده و اروپا خارج شد! این قاعده در قبال سوسیالیستها و محافظهکاران فرانسوی نیز صادق است. وجه اشتراک ژاک شیراک، سارکوزی، اولاند و مکرون (بهرغم تعلق ظاهری به جریانهای سیاسی مختلف)، حمایت از تروریستهای فرقه رجوی بوده است. در هر حال، سیاستمداران غربی که امروز کوس رسوایی آنها مانند مهرههای نفاق به گوش عالم رسیده است، قطعا زمانی متوجه عبث و پرهزینه بودن حمایت خود از منافقین خواهند شد که هزینههای اقدامات آنها قابل جبران نخواهد بود. آنها نتیجه تطهیر شیاطین و تروریستهای منافقین در سراب دموکراسی دروغین غربی را به گونهای پرداخت خواهند کرد که دیگر با ارزهای اهدایی از سوی فرقه رجوی نیز قابل رفع و رجوع نباشد!
ارسال به دوستان
یادی از استاد حجتالاسلام علی حکیمی
اشکان صدیق: حجتالاسلام والمسلمین علی حکیمی، از علمای صاحب اندیشه و اهل قلم خطه خراسان، چهارشنبه گذشته در 78 سالگی دارفانی را وداع گفت و به دیدار پروردگار شتافت. رهبر معظم انقلاب با صدور پیامی ضمن تسلیت وفات این عالم جلیلالقدر، «آزادگی»، «سلامت نفس» و «پرهیزکاری» را ۳ خصیصه اخلاقی و رفتاری حجتالاسلام علی حکیمی معرفی و برای ایشان از درگاه خداوند متعال رحمت و رضوان الهی مسألت کردند. حجتالاسلام ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب نیز در پیام جداگانهای، حجتالاسلام علی حکیمی را به خاطر وقف عمر خویش در راه گسترش معارف اهلبیت علیهمالسلام و تربیت شاگردانی کوشا ستود و این ضایعه را به حوزههای علمیه مشهد تسلیت گفت.
این استاد و پژوهشگر علوم اسلامی متولد ۱۳۲۲ در مشهد بود و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی به مدرسه عالی نواب رفت و نزد اساتیدی همچون ادیب نیشابوری، آیتالله حاجمیرزا احمد مدرس، آیتالله حاجشیخ مجتبی قزوینی و آیتالله وحید خراسانی تلمذ کرد. او برادر علامه محمدرضا حکیمی و از شاگردان مرحوم آیتالله شیخ مجتبی قزوینی، عالم مکتب معارف خراسان بود و در تألیف دایرهالمعارف «الحیاه» همراه با برادران خود علامه محمدرضا حکیمی و حجت الاسلام محمد حکیمی همکاری کرد.
* شاگرد مکتب حاجشیخ مجتبی قزوینی
استاد علی حکیمی در زندگینامه خودنوشتش تاکید میکند رضایتی در نوشتن شرح حال خود ندارد و بیشتر مایل است به بهانه این موضوع، به شرح حال اساتید خود بپردازد. آن طور که از بیان ایشان استنباط میشود، یکی از اساتیدی که بیشترین تاثیر را بر شاکله علمی و اخلاقی استاد علی حکیمی داشته، آیتالله حاج شیخ مجتبی قزوینی بوده است؛ عالمی که پرچمدار زهد و وارستگی و علم در حوزه علمیه آن روزگار مشهد بود. از باب همان جمله مولوی که گفت «خوشتر آن باشد که سر دلبران/ گفته آید در حدیث دیگران»، بهتر است برای آشنایی با شخصیت اعجاببرانگیز حاج شیخ مجتبی قزوینی نگاهی داشته باشیم به سخنان حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای درباره ایشان. رهبر حکیم انقلاب دیماه 77 در دیدار اعضای کنگره بزرگداشت صدرالمتألهین درباره شخصیت آیتالله حاج شیخ مجتبی قزوینی فرمودهاند: «حاج شیخ مجتبی مرد بسیار مُلایی بود. هم مُلا بود، هم علاوه بر مُلایی از لحاظ قوت شخصیت، بنده غیر از امام- واقعا اینی که عرض میکنم، بارها این را گفتهام- هیچکس را در این معممین که من باهاشان معاشر بودم، به قوت شخصیت حاج شیخ مجتبی ندیدم! یک چیز عجیب غریبی بود. ما یکی دو سه سال بعد از برگشتن از قم البته، توفیق پیدا کردیم با ایشان معاشرت کردیم از نزدیک؛ تا سال ۴۶ که ایشان فوت کرد. بله! حسابی حس کردم وجود او را؛ خیلی مرد فوقالعادهای بود حاج شیخ مجتبی؛ خیلی! آن شخصیتش بود که همه را مقهور میکرد. در مشهد هر کسی با ایشان آشنا بود احترام برای ایشان قائل بود؛ من دیده بودم جلسه مشترک ایشان و بسیار از علما و معاریف مشهد را؛ وقتی ایشان یک حرفی میزد، یک چیزی میگفت، همه به طور خواه ناخواه مقهور بودند؛ اینجوری بودند ایشان. این آقای آمیرزا جواد آقا و اینها که در مقابل ایشان مثل شاگرد؛ برخوردشان برخورد شاگرد بود؛ برخورد مرید و شاگرد، اینجوری. حاج شیخ مجتبی چیز عجیبی بود... در همه چیز وارد بود. یعنی آدمی بود که فلسفه خوانده بود. نه اینکه حالا همینطور فقط پیش آقامیرزا مهدی- مثلا فرض کنید- اصفهانی یک چیزی خوانده باشد، نه!... اعجوبهای بود. اهل علوم غریبه و اینها هم بود. همه چیز هم بلد بود یعنی واقعا از آن آدمهایی که شنیدیم. گفت:
به مصر رفتم و آثار باستان دیدم
هر آنچه شنیدم به داستان دیدم
یعنی آن که واقعا ما دیدیم، آنی که آدم میشد ببیند، آقا شیخ مجتبی بود».
مرحوم استاد علی حکیمی نیز درباره شیخ مجتبی قزوینی اینگونه میگوید: با ایشان پیشترها اخوی بزرگ آشنا شده بود و در درسهای ایشان شرکت کرده بود، با توصیه اخوی، بنده نیز خدمت حاج شیخ رفتم. ایشان در آن دوره درس اخلاق و معارف داشتند. من در این درس شرکت میکردم و چنانکه به یاد دارم، ایشان از جلسات نخستین درسی، آیات و احادیث تفکر و تعقل را میخواندند و بر ضرورت این اصل، برای طلاب در سیر طلبگی تاکید داشتند. از ویژگیهای دیگر این استاد بزرگ این بود که سلسلهمراتب را رعایت نمیکرد و بر پایه احساس تکلیف و وظیفه (بویژه نسبت به طلابی که تازه وارد حوزه شده بودند) درسهای بسیار پایینی را نیز عهدهدار میشد. باری! مرحوم شیخ استاد قزوینی به شاگردانشان ۲ درس میدادند: درس ملا شدن که آسان است و درس آدم شدن که دشوار است. در این جهت ایشان سخنی را نیز از استاد بزرگوارشان حضرت سیدموسی زرآبادی نقل میکردند. آری! این حالات از سالها ریاضت و عبودیت ریشه میگیرد و بر نفی خود و خودخواهیها استوار است و نشانه کمال اخلاص و تواضع این مربی بزرگ است. استاد علی حکیمی به طرق موثق و معتبر، کرامات و امور خارق العادهای نیز از آیتالله حاج شیخ مجتبی قزوینی نقل میکند که پرداختن به آن مجال دیگری میطلبد.
* استاد حکیمی و تأثیر معنوی بر حزبالله لبنان
یکی از بزرگترین افتخارات استاد علی حکیمی، همکاری در نگاشتن دایرهالمعارف سترگ حدیثی الحیات است؛ کتابی ۱۲ جلدی به زبان عربی، نوشته محمدرضا، علی و محمد حکیمی که آغاز نگارش آن در سال ۱۳۵۳ بوده و آخرین جلد آن سال ۱۳۹۴ منتشر شد. هدف نویسندگان، ارائه سیمای اسلام و تشیع، بر محور عدالت اجتماعی و آزادگی فردی بوده و منبع اصلی خود را قرآن و حدیث دانستهاند.
پایگاه اطلاعرسانی الحیات، وابسته به بنیاد علمی - فرهنگی الحیات (نشر آثار علامه محمدرضا حکیمی) در گزارشی به جریان دیدار نماینده سیدحسن نصرالله با علامه محمدرضا حکیمی پرداخته است. محتوای این گزارش حکایت از آن دارد که فرماندهان و اعضای حزبالله لبنان سالها قبل از تشکیل این مجموعه، با آثار علامه محمدرضا حکیمی، اندیشمند برجسته و از نویسندگان کتاب الحیات مأنوس بودهاند و از این مجموعه بزرگ حدیثی تاثیرات زیادی پذیرفتهاند.
در این گزارش آمده است: آقای سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حماسهبان بزرگ شیعی، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله لبنانی، در دیدار علامه محمدرضا حکیمی، در منزل ایشان (تهران) که از سوی آقای سیدحسن نصرالله برای استاد علامه پیام آورده بود، در سخنان خود چنین گفت: «به یاد دارم از سالهایی چند قبل از تشکیل حزبالله لبنان، در سن 18- 17 سالگی، در لبنان، اجتماعاتی با بچههای مذهبی داشتیم که در آن هیاتها، در مسجدها یا حسینیهها، دور هم جمع میشدیم و کتابهای حضرتعالی و مهمتر از همه الحیات، الگوی ما بودند. همان مجموعه از برادران که با آن کتابها مأنوس بودند و با آنها خودسازی میکردند، الان در رأس مسؤولیتهای حزبالله هستند. بدین وسیله شما نیز در فتح حزبالله و شکست تاریخی اسرائیل شریک هستید و نقش دارید!»
بنا بر این نقل، نه تنها علامه محمدرضا حکیمی، بلکه برادران ایشان از جمله استاد علی حکیمی را نیز که از نویسندگان و گردآورندگان کتاب شریفالحیات بوده، باید در ثواب کاشت شجره طیبه حزبالله لبنان و پیروزیهای این جمعیت مجاهد شریک دانست. بر روان پاک این عالم اندیشمند، درود و رحمت الهی باد!
ارسال به دوستان
اخبار
پاسخ رئیس کمیته ملی المپیک به اعتراض احسان حدادی
رئیس کمیته ملی المپیک به اعتراض احسان حدادی، ملیپوش دوومیدانی ایران واکنش نشان داد. احسان حدادی، پرتابگر تیم ملی ایران که در المپیک توکیو حاضر خواهد بود، در تازهترین مصاحبه خود از مسؤولان کمیته ملی المپیک به دلیل عدم اعزام مربیانش به ژاپن انتقاد کرد. حدادی گفته بود: «خطاب به مسؤولان ورزشی و البته کمیته ملی المپیک میگویم بهتر است مربی در المپیک همراه ورزشکار باشد، نه فردی که کاری در ورزش ندارد و در حوزه مدیریتی فعال است. من درخواست حضور حسین توکلی را به عنوان مربیام داشتم تا کمکم کند. متاسفانه اسم مربی آمریکاییام و حسین توکلی را برای حضور در توکیو ندادهاند و حالا هم که علی ماند و حوضش». سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک که دیروز در برنامه «ورزش و مردم» حاضر شده بود، به اعتراض حدادی واکنش نشان داد. وی درباره عدم اعزام توکلی گفت: ما مشکلی با اعزام توکلی نداشتیم. ارائه لیست اعزام مربیان بر عهده فدراسیونهاست و نام توکلی از سوی فدراسیون دوومیدانی ارائه نشده بود. صالحیامیری افزود: تعیین نفرات اعزامی بر عهده فدراسیون است و نقش نصرالله سجادی نظارت است نه انتخاب. رئیس کمیته ملی المپیک درباره «مک» مربی آمریکایی حدادی هم گفت: این مربی همزمان در تیم چین هم حضور دارد و ژاپنیها گفتند امکانش نیست. حق هم با آنها بود.
***
کاروان ۷۷۷ نفری چین در المپیک توکیو
چین با کاروان ۷۷۷ نفری در بازیهای المپیک توکیو شرکت میکند. کمیته ملی المپیک چین اعلام کرد کاروانی ۷۷۷ نفری را به بازیهای المپیک توکیو اعزام میکند که بزرگترین کاروان اعزامی آنها به بازیهایی بوده که در کشورهای دیگر برگزار میشود. از میان ۷۷۷ نفر، ۴۳۱ نفر را ورزشکاران تشکیل میدهند که شامل ۲۹۸ ورزشکار زن و ۱۳۳ مرد هستند. تعداد ورزشکاران چینی در المپیک توکیو نسبت به ۲ المپیک قبلی افزایش داشته است. در المپیک ۲۰۱۲ لندن ۳۹۶ ورزشکار و در المپیک ۲۰۱۶ ریو ۴۱۶ ورزشکار از چین شرکت کردند. در کاروان ۷۷۷ نفره چین، ۳۰۷ نفر به عنوان مربی، سرپرست، پزشک و ۳۹ نفر به عنوان همراه حضور دارند. جوانترین ورزشکار چین ۱۴ ساله و مسنترین آنها ۵۲ ساله است. میانگین سن این تیم 4/25 سال است. چین در المپیک ریو بعد از آمریکا و بریتانیا با ۲۶ طلا، ۱۸ نقره و ۲۶ برنز سوم شد.
***
قلعهنویی، نکونام و مجیدی؛ جام حذفی جام مربیان استقلالی شد
۳ بازی از ۴ دیدار مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی برگزار شد که نتیجه آن صعود استقلال، گلگهر و فولاد با مربیان استقلالی به مرحله نیمهنهایی بود.
۳ بازی از ۴ مسابقه مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی کشور انجام شد که در این بازیها فولاد بر سپاهان غلبه کرد، گلگهر موفق شد آلومینیوم را شکست دهد و استقلال نیز بر پرسپولیس چیره شد. تنها بازی باقیمانده از این مرحله دیدار بین ۲ تیم لیگ یکی ملوان و خیبر خرمآباد است که این دیدار بعد از اتمام رقابتهای لیگ یک برگزار میشود.
گلگهر تنها تیمی بود که تکلیفش در ۹۰ دقیقه مشخص شد و توانست آلومینیوم را با نتیجه ۳ بر یک شکست داده و راهی نیمهنهایی شود. فولاد و استقلال با حکم ضربات پنالتی موفق به عبور از سد سپاهان و پرسپولیس شدند تا حضور ۳ تیم گلگهر، فولاد و استقلال در نیمهنهایی قطعی شده و از بین خیبر و ملوان هم یک تیم دیگر به جمع این ۳ تیم اضافه شود.
گلگهر و فولاد در حالی همراه استقلال به نیمهنهایی راه یافتند که هدایت آنها بر عهده ۲ مربی استقلالی، قلعهنویی و نکونام است؛ حضور استقلال با هدایت فرهاد مجیدی به همراه گلگهر با هدایت قلعهنویی و فولاد با هدایت نکونام، جام حذفی را در مرحله نیمهنهایی تبدیل به جام مربیان استقلالی کرد.
***
مراسم بدرقه کاروان المپیک امروز برگزار میشود
مراسم بدرقه کاروان ایران در بازیهای المپیک شامگاه امروز همزمان با اعزام نخستین گروه ورزشکاران برگزار خواهد شد.
در فاصله یک هفته به آغاز سیودومین دوره بازیهای المپیک در توکیو، اعزام تیمهای ورزشی ایران در گروههای مختلف از امروز آغاز خواهد شد. والیبال، تیر و کمان، تیراندازی و تنیس روی میز از جمله رشتههایی هستند که ورزشکارانشان در قالب نخستین گروه عازم توکیو خواهند شد. اعزام این ورزشکاران شامگاه شنبه انجام خواهد شد. طبق برنامه پیشبینی شده قرار است ساعاتی قبل از اعزام نخستین گروه ورزشکاران المپیکی، مراسم بدرقه کاروان ایران در حضور آنها در محل CIP فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برگزار شود. این مراسم از ساعت ۲۰ شنبه آغاز میشود. سیدرضا صالحیامیری و کیکاووس سعیدی، رئیس و دبیرکل کمیته ملی المپیک همراه مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و معاونان وی از افراد حاضر در مراسم بدرقه خواهند بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|