|
ارسال به دوستان
گزارش و گفتوگوی «وطنامروز» درباره مستند «آقای اصغر اکبر من»
اصغر عزیز حاج قاسم
عباس اسماعیلگل: «آقای اصغر خجالت بکش! منو میترسونی به خاطر دو تا گلوله؟» این جملهای از شهید سلیمانی در حاشیه یکی از فیلمهایی بود که بعد از شهادتش در فضای مجازی منتشر و با استقبال گستردهای همراه شد؛ جملهای که در جریان دیدار سرزده آن شهید خطاب به یکی از اطرافیانش که امن نبودن منطقه را هشدار میداد، گفته شد. با این همه دقیقا یک ماه بعد از انتشار فیلم مذکور خبر شهادت یکی از فرماندهان ارشد کشورمان در حاشیه نبردهای حلب منتشر شد؛ شهید «اصغر پاشاپور» که یک ماه بعد از شهادت فرمانده خود، شهید حاجقاسم سلیمانی به مقام رفیع شهادت نائل آمد. مستند «آقای اصغر اکبر من» روایتی از این شهید مدافع حرم و از یاران نزدیک سردار سلیمانی است که تنها یک ماه پس از شهادت حاجقاسم به او پیوست، عصر روز گذشته از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت. این مستند در مرکز مستند حقیقت تولید شده و پرترهای از شهید اصغر پاشاپور است که با روایتی از زندگی، فعالیتها و عملیاتهای این مدافع حرم در سوریه تولید شده است. شهید پاشاپور از شهدای مدافع حرمی بود که تکفیریها سر از بدن او جدا کردند و بدن شهید را به اسارت بردند تا اینکه بعد از گذشت تقریبا ۲۰ روز از آن اتفاق، رزمندگان مدافع حرم پیکر پاک او را با ۲ اسیر جبههالنصره تبادل کردند و پیکر شهید پاشاپور در نخستین شب از ماه رجب و مصادف با پنجم اسفند سال ۱۳۹۸ به کشور بازگشت.
شهید پاشاپور حدود 8 سال برای مقابله با تروریستهای تکفیری داعش و احرارالشام در این جبهه حضور فعال داشت و عمده آموزشهای رزمندگان سوری بر عهده او بود.
اما اگر بخواهیم خیلی گذرا به نحوه به شهادت رسیدن شهید پاشاپور بپردازیم، باید گفت گروه تروریستی احرارالشام به همراه سایر گروههای تروریستی که گروه تحریرالشام را تشکیل میدهند، همچنان مناطقی در جنوب ریف حلب و استان ادلب سوریه را در اختیار خود داشت. در این عملیاتها برخی فرماندهان سپاه قدس به عنوان مستشار نظامی حضور داشته و حتی برخی محورهای درگیری را فرماندهی میکردند.
در جریان یکی از همین عملیاتها، شهید اصغر پاشاپور که بیش از ۲ سال در مناطق عملیاتی حاضر و به وطن بازنگشته بود، مورد اصابت ترکش قرار میگیرد و به درجه رفیع شهادت نایل میآید. پیکر این شهید مدافع حرم که با نام جهادی «اصغر ذاکر» شناخته میشد و سر از بدنش جدا شده بود، بعد از معاوضه 2 اسیر تکفیری با احرارالشام تحویل نیروهای مقاومت شد.
پیکر شهید پاشاپور ابتدا در تل زینالعابدین حماه تشییع و پس از آن به دمشق فرستاده و دور ضریح حضرت زینب سلاماللهعلیها طواف داده شد. پیکر مطهر این شهید مدافع حرم سپس به معراج شهدای تهران منتقل شد. مراسم وداع با پیکر شهید با حضور پدر و مادر، همسر و فرزندان شهید و برخی دوستان و همرزمان وی در معراج الشهدا برگزار و در حرم مطهر رضوی تشییع و طواف داده شد.
اما پدر شهید پاشاپور زمانی که پیکر فرزندش در دست تروریستها بود در گفتوگویی اظهار کرد راضی نیست ریالی از بیتالمال برای بازپسگیری فرزندش هدیه شود و گفته بود: ما هدیهای که برای اسلام دادیم را پس نمیگیریم، این هدیهای بود در راه اسلام و رهبرم. پدر شهید پاشاپور همچنین با اشاره به شهادت سردار شهید سلیمانی گفت: من از خبر شهادت سردار سلیمانی بیشتر از خبر شهادت فرزندم ناراحت شدم.
***
وقتی همه او را «اصغر ذاکر» صدا میزدند
مستند «آقای اصغر اکبر من» به کارگردانی احمد عبدالرحیمی از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت؛ به همین بهانه با کارگردان این مستند به گفتوگو نشستیم. عبدالرحیمی در شروع گفتوگو تأکید کرد: من این را با اعتقاد عرض میکنم که حتما اصغر به یاد من بوده که اجازه داده درباره او صحبت کنم. چون اگر شهید به آدم توجه نکند، نمیگذارد که اسمی از او به زبان بیاوریم یا اینکه کاری برایش انجام دهیم. به همین خاطر در زندگی وقتی برایمان مشکلی به وجود میآید، به نخستین کسی که توسل میکنیم، شهدا هستند.
وی افزود: خدا این توفیق را به من داده که از نوجوانی که در دوران جنگ تحمیلی گذشت و چه حالا با شهدای بسیاری در ارتباط بودهام؛ از همکلاسی دوران مدرسهام که با همان سن کم به جبهه رفت و شهید شد تا همین حالا و از همان دوران ذهن من بشدت درگیر این موضوع بود تا وارد کار حرفهای تولید رسانهای شدم و کارهای مختلفی از قبیل عکاسی، فیلمبرداری و مستندسازی را تجربه کردم تا به جنگ سوریه رسیدیم و به عنوان کسی که کار رسانهای کرده بود و تجربهای داشت و از طرفی دغدغه اعتقادی ما هم بود، احساس کردم بهترین و واجبترین فضایی که میشود کار کرد و باید کار کرد، همین فضای جنگ سوریه و ماجرای مدافعان حرم است که در دل همین جنگ خدا به ما توفیق داد تا با شهدای زیادی از نزدیک آشنا شویم که یکی از آنها به طور خاص، شهید اصغر پاشاپور بود. عبدالرحیمی در معرفی شهید پاشاپور از نگاه دیگران گفت: اگر کسی در نگاه اول میخواست اصغر را به شما معرفی کند، یک جوان قدرتمند، بزنبهادر، بدون تعارف، کاملا صادق و با ارتباط مردمی بسیار بالا که به سرعت با همه دوست میشد، معرفی میکرد ولی یکی از ویژگیهای اصغر این بود که براحتی با کسی صمیمی نمیشد. وی ادامه داد: اگر بخواهیم زندگی اصغر را به ۲ بخش تقسیم کنیم؛ یکی قبل از جنگ سوریه است و دیگری بعد از سوریه. اصغر بچه شهرری و شاهعبدالعظیم بود و قبل از جنگ با بسیجیانی رفیق بود که همگی شوخطبع و اهل ورزش بودند و همان رفقا وقتی روحیه و شخصیت اصغر را در این مستند و بعد از سوریه دیده بودند، بسیار تعجب کرده و حیرتزده شده بودند. کارگردان این مستند اصغر را عارفی عملگرا دانست و افزود: اصغر از یک زمانی این تصمیم را گرفته بود و به دنیال ساختن شخصیت جدیدی در خودش میگشت و این تحلیل من است که از نزدیک با او رفاقت داشتم؛ او را یک عارفی که رفتار صوفیانه دارد میدیدم ولی در ظاهر به شکلی رفتار میکرد که اصلا کسی نه رفتار همچین آدمی را از او میدید و نه حرکتی میکرد که در ذهن کسی چنین شکی بیندازد. اصغر وقتی وارد جنگ سوریه شد، چنین رفتار تربیتی را برای خودش داشت و اتفاقا موفق هم شد.
کارگردان مستند آقای اصغر اکبر من روایت حضور اول اصغر در سوریه را اینچنین تعریف کرد: به عنوان تلفنچی وارد سوریه میشود؛ در واقع کاری پیش پا افتاده برای نیرویی که آموزشهای خاص عملیاتی دیده بود ولی در آنجا آنقدر از خودش خلاقیت به خرج میدهد و صلاحیت خودش را نشان میدهد که در تیم حفاظتی خودش را جا میدهد. این تیم کوچک 5 نفره، کمکم بزرگتر شده و آنقدر اصغر در این گروه خوب عمل میکند که سیدجواد غفاری، یکی از مسؤولان سپاه در سوریه به او پست بالاتری میدهد؛ از طرفی از سپاه تهران فشار میآورند که اصغر باید بازگردد و قرار نبوده که آنقدر در سوربه بماند ولی به خاطر عملکرد خوب اصغر، فرمانده او در سوریه، از او دفاع میکند و اجازه بازگشت به او نمیدهد و در ادامه فرماندهی بخشی از منطقه «حماء» به او واگذار میشود.
به مرور زمان، حاجقاسم به عنوان فرمانده نیروی قدس به منطقه میآمدند و همه محورها و افراد را کنترل میکردند و بعدها معلوم شد یکی از کسانی که حاجقاسم او را زیر نظر دارد و از او رضایت کامل دارد و معتقد است نباید از منطقه خارج شود، اصغر است ولی این موضوع را رسما اعلام نکرده بود و همه میدیدند که سیدجواد کاملا از اصغر حمایت میکند، منتها اصغر تا سال 95 جدی گرفته نمیشود تا در همین سال که یک عملیات به لحاظ جنگی با گره مواجه میشود، اصغر با نیروهایش وارد عمل شده و گره از کار آن عملیات باز میکنند.
عبدالرحیمی در ادامه از اینکه چگونه همه پاشاپور را اصغر ذاکر صدا میزدند، گفت: سال 95 همه در منطقه به او لقب «اصغر داعشی» داده بودند؛ آنقدر موها و ریش بزرگی گذاشته بود که بسیجیها او را به این نام صدا میزدند ولی او واکنش خاصی نشان نمیداد و معمولا میخندید؛ از طرفی چون از نوجوانی مداحی میکرد و به خاطر تلفنچی بودن، کد جهادی او را «اصغر ذاکر» اعلام کرده بودند، به سرعت همه همین لقب را به او دادند و «اصغر داعشی» به فراموشی سپرده شد.
وی نبرد بادیه را اوج کاری اصغر دانست و گفت: اردیبهشت 96 در نبرد معروف «بادیه» حساب ویژهای روی اصغر و یگان او باز کرده بودند و یگان او همه سوری بودند و او فرماندهی این یگان را برعهده داشت. وقتی نبرد بادیه با پیروزی به پایان رسید، نخستین یگانی که به صفر مرزی عراق و سوریه رسید، یگان اصغر بود و حاجقاسم وقتی رسید، همان نماز شکر معروف را خواند و آنجا نخستین جایی بود که حاجقاسم میخواست اصغر را مطرح کند و جلوی همه از او تجلیل کند. بسیاری از فرماندهان در کنار حاجقاسم بودند ولی اصغر کمی دورتر و در کنار بچههای یگانش بود. حاجقاسم بالای یک جیپ رفت و خواست که مصاحبهاش را شروع کند و قبل از آن چند باری اصغر را صدا زد تا در کنار او و مقابل دوربین باشد ولی اصغر ترجیح داد همین پایین کنار بقیه باشد.
عبدالرحیمی ماجرای معروف خاطره حاج قاسم از اصغر را اینچنین تعریف کرد: پس از تثبیت بادیه، شهادت حججی و قمی پیش آمد و حاجقاسم در مراسم شهید قمی بود که اعلام کرد تا ۳ ماه دیگر کار داعش تمام است و همین حرف باعث شد که خودش شخصا به سوریه بیاید و تا پایان کار باشد و آن موقع اصغر به عنوان یکی از فرماندهان لشکر نیروی قدس، یگانهای زیادی را در شرق سوریه فرماندهی میکرد که در دل این ماجراها بچههای یگان او وقتی او را اصغر صدا میزدند، حاجقاسم به آنها گفته بود که دیگر او را اصغر صدا نزنید، چون او «اکبر» من است. بعدها پس از شهادت آنها مشخص شد که چه ماموریتهای سری از طرف حاجقاسم به اصغر سپرده شده است و در این میان تلاش حاجقاسم را میشد پلهپله از تربیت، رشد و تشویق نیرویی که میشناسد، مشاهده کرد.
ولی هنوز هم مثل روزهای نخستی که اصغر به سوریه آمده بود و عدهای مخالف حضور او بودند و حتی همین روزها که عدهای میخواهند نام او را کمرنگ و حذف کنند، خدا کار خالصانه و صادقانه اصغر را دید و حاجقاسم را واسطهای قرار داد که اصغر را به همگان معرفی کند و فقط 30 روز پس از شهادت حاجقاسم، اصغر نیز به شهادت رسید.
***
اوج مسؤولیتپذیری
زینب پاشاپور، نویسنده و خواهر فرمانده شهید اصغر پاشاپور و همچنین همسر شهید مدافع حرم «محمد پورهنگ» درباره برادر شهیدش به «وطنامروز» گفت: حس مسؤولیتپذیری از ویژگیهای ممتاز برادر شهیدم بود، زیرا به خاطر دفاع از اسلام و کشورمان برادرم و خانوادهاش مشقت فراوانی را متحمل شدند، به طوری که اصغر در اوج درگیری با تکفیریها زمان بسیار زیادی را از خانواده دور بود و به کشور نیامده بود تا اینکه پس از ۲ سال پیکر برادر شهیدم به میهن بازگشت. از سوی دیگر اصغر آقا به دلیل معذوریتهای امنیتی، هیچگاه از جزئیات فعالیتش در سوریه با کسی از اعضای خانواده سخنی نمیگفت تا اینکه پس از شهادت حاجقاسم سلیمانی و پخش آن کلیپ معروف برایمان روشن شد که برادرم از فرماندهان ارشد مناطق جنگی سوریه و از یاران نزدیک حاجقاسم بود. وی در ادامه به بیان خاطرهای از آخرین دیدار با برادر شهیدش اشاره کرد و گفت: آخرین بار که برادر شهیدم را دیدم زمانی بود که برای جمعآوری وسایل همسر شهیدم به منطقهای از سوریه رفته بودم و قبل از آن زمانی که همسرم (شهید پورهنگ) در بیمارستان بستری بود برادرم چند مرتبه به ملاقات ایشان در بیمارستان رفت اما زمانی که همسرم به درجه رفیع شهادت نائل آمد، برادرم به علت شرایط خاص جنگ و مسؤولیتپذیریاش به رغم میل باطنی نتوانست شرایطی فراهم کند که در مراسم تشییع همسر شهیدم حضور پیدا کند. خواهر شهید اصغر پاشاپور در پایان گفت: شهید اگر مسؤولیتی را میپذیرفت باید تا پایان بدون هیچ مشکلی انجام میداد و بر همین اساس پاکسازی یکی از مناطق تحت سیطره تروریستها را که آخرین مسؤولیتش بود به طور کامل در کنار همرزمانش به سرانجام رساند و به واقع هیچ ماموریتی را ناتمام نگذاشت.
ارسال به دوستان
بر اساس نظرسنجی صداوسیما
«زیرخاکی» پربینندهترین سریال خرداد تلویزیون شد
«زیرخاکی» با ۴۵ درصد، «بوتیمار» با ۳۶ درصد و «کلبهای در مه» با ۲۱ درصد بیشترین مخاطبان تلویزیون را در مدت اخیر داشتند.
به گزارش «وطنامروز»، مرکز تحقیقات رسانه ملی با انتشار نظرسنجی نیمه دوم خرداد ۱۴۰۰ درباره سریالهای سیما اعلام کرد: فصل دوم «زیرخاکی» از شبکه یک سیما با 2/45 درصد مخاطب و رضایت 9/78 درصد (در حد زیاد)، در صدر سریالهای آخرین ماه بهار قرار گرفت.
بعد از «زیرخاکی»، سریال تلویزیونی «بوتیمار» از شبکه ۳ سیما با ۳۶ درصد مخاطب و رضایت بیش از ۶۵ درصد (در حد زیاد) در رتبه دوم قرار گرفت.
بر اساس این نظرسنجی، «کلبهای در مه» نیز از شبکه ۳ که تا زمان نظرسنجی ۱۳ قسمت آن پخش شده بود با 5/21 درصد مخاطب و رضایت بیش از ۷۸ درصد (در حد زیاد)، در رتبه سوم سریالهای سیما در نیمه دوم خرداد ۱۴۰۰ ایستاد. «کلبهای در مه» سریالی ۳۴ قسمتی است که پخش آن از شبکه ۳ سیما همچنان ادامه دارد.
«صبح آخرین روز» از شبکه ۲ سیما نیز 8/11 درصد مخاطب را پای خود نشاند و رضایت بیش از ۷۳ درصدی (در حد زیاد) را جلب کرد. این مجموعه تلویزیونی تولید مرکز زنجان رسانه ملی زیر نظر مرکز سیمای استانهاست. «روزهای آبی» از شبکه ۵ سیما در میان سریالهای نیمه دوم خرداد ۱۴۰۰ نیز 3/8 درصد مخاطبان را با خود همراه کرد.
در حالی فصل دوم سریال «زیرخاکی» به عنوان پربینندهترین سریال خرداد برگزیده شد که فصل اول این مجموعه نیز به عنوان پرمخاطبترین سریال ماه رمضانی آن سال از سوی صداوسیما معرفی شد.
ارسال به دوستان
فیلمهای بازیگر محبوب فرانسوی در قاب تلویزیون
مرور آثار ژان رنو در شبکه نمایش
شبکه نمایش در هفته پیش رو به مرور آثار بازیگر محبوب فرانسوی- اسپانیایی، ژان رنو میپردازد. به گزارش روابط عمومی شبکه نمایش، در کنار پخش آثار این بازیگر، فیلمهای ساعت ۱۵ ویژه تابستان و فیلمهای خانوادگی ساعت ۱۹ از دیگر برنامههای این هفته شبکه نمایش است. ساعت 13 در طول هفته، فیلم و تلهفیلمهای ایرانی شبکه نمایش از شنبه ۲۶ تیر تا یک مرداد پخش خواهد شد. قربانی، سکوت خدا، سرزمین بارانی، قناری، مانی و ندا، ایستگاه سلام و آواز تهران نام فیلمهای این بخش است. باکس ثابت فیلمهای ویژه تابستان شبکه نمایش که هر روز ساعت ۱۵ از این شبکه پخش میشود در هفته پیش رو به این ترتیب خواهد بود: سرقت طلایی، رابینهود طغیانگر، معجزه برن، زیارت، هوک، آتشفشان دانته و توهم. همچنین فیلمهای منتخب خانوادگی که بخش ثابت ساعت ۱۹ تابستان شبکه نمایش خواهد بود در هفته پیش رو به ترتیب شامل فیلمها حس دلتنگی، آن سوی اقیانوس، رام و شام، چارلی و کارخانه شکلاتسازی، سفر به سلامت، ضدگلوله و مسابقه است.
همچنین ژان رنو مهمان این هفته شبکه نمایش است.
خوان مورنو مشهور به ژان رنو، بازیگر شناختهشده فرانسوی- اسپانیایی سال ۱۹۸۳ میلادی و با بازی در فیلم آخرین نبرد (The Last Battle) ساخته لوک بسون درخشید و با بازی در فیلم لئون: حرفهای تبدیل به ستارهای جهانی شد. ۳ نامزدی جایزه سزار فرانسه از جمله افتخارات این بازیگر است. فیلمهای منتخب او در هفته پیش رو که از ساعت 21 روی آنتن میروند، شامل این فیلمها خواهد بود: ۲۲ گلوله، زرهپوش، آبی بیکران، ساکت شو، گودزیلا، رونین و پسران پرواز.
ارسال به دوستان
استقبال از سیوچهارمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان
مدیر دبیرخانه سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، تعداد آثار متقاضی حضور در جشنواره را تا به امروز، به تفکیک هر بخش بیان کرد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از ستاد اطلاعرسانی جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، سیمون سیمونیان، مدیر دبیرخانه جشنواره سیوچهارم، درباره استقبال فیلمسازان از جشنواره و تعداد آثاری که برای شرکت در این رویداد سینمایی به دبیرخانه رسیده است، گفت: هنوز مدت کمی از اعلام فراخوان ارسال اثر گذشته است اما تا سهشنبه ۲۲ تیرماه، حدود 100 فیلمساز با ارسال اثر متقاضی حضور در سیوچهارمین دوره از جشنواره شدند. مدیر دبیرخانه این جشنواره در ادامه تعداد آثار رسیده در هر بخش را به تفکیک اینگونه بیان کرد: ۷۲ عنوان در بخش «فیلمهای کوتاه»، ۱۶ عنوان در بخش «پویانمایی کوتاه»، ۵ عنوان در بخش «سینمایی» و ۵ عنوان فیلم بلند داستانی برای رقابت در این جشنواره ثبتنام کردهاند. آخرین مهلت ثبتنام در جشنواره و ارائه فیلم (اعم از ایرانی یا خارجی) ۳۱ مردادماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود. سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۱۶ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۰ (۸ تا ۱۳ اکتبر ۲۰۲۱) با مشارکت سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان، در دو بخش مسابقه ایران و مسابقه بینالملل برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
تلویزیون
تأکید معاون سیما بر ضرورت تولیدانیمیشن با کیفیت 4K
معاون سیما در نشستهای جداگانهای با رئیس و مدیران مرکز پویانمایی صبا و فعالان این عرصه، بر استفاده از ظرفیت انیمیشن برای همه گروههای سنی و تنوع در ساختار این گونه تاکید کرد. به گزارش «وطنامروز»، حمید شاهآبادی، معاون سیمای سازمان صداوسیما در بازدید از مرکز پویانمایی صبا، گفت: نباید جامعه هدف تولیدات انیمیشن صرفا کودکان بوده و نگاه و تمرکز برنامهسازان فقط مختص این گروه باشد، بلکه مطلوبتر این است که از ساختار انیمیشن برای سایر ردههای سنی هم استفاده و بهرهبرداری شود. معاون سیما همچنین درباره اهمیت تولید با کیفیت 4k گفت: گام برداشتن جدی به سوی ساخت و تولید آثار با کیفیت 4k ضرورت است و باید روند کار تقویت شود و سرعت بیشتری بگیرد. شاهآبادی بر ضرورت ثبت و ضبط شخصیتها به عنوان داراییهای معنوی تلویزیون تاکید و تصریح کرد: پرداختن و خلق یک شخصیت پویانمایی دارای مولفههای خاص خود است و باید به این مساله نگاه کارشناسانه شود، چرا که این شخصیتها سالها در ذهن مخاطبان میمانند.
***
هدف «احضار» ترساندن مخاطب نبود
کارگردان سریال بحثبرانگیز «احضار» ۳ ماه پس از پخش آن، با حضور در تلویزیون به انتقادها درباره این سریال پاسخ داد و گفت: هدفمان در «احضار» ترساندن مخاطب نبود. به گزارش «وطنامروز»، علیرضا افخمی -کارگردان سریال «احضار» - که میهمان برنامه «سریالیست» بود، درباره سریال «احضار» گفت: فیلم و سریال ترسناک هدف واهیاش در همه لحظات باید ترساندن مخاطب باشد و چنین هدفی در سریال احضار تعریف و دنبال نشده بود. این مهم به معنای این نیست که هیچ سکانس ترسناکی نداشته است. برخی سکانسها ترسناک بود، همانطور که در فیلمهای جنایی هم ممکن است سکانسهای ترسناک وجود داشته باشد و فیلم همچنان ژانر جنایی دارد. حتی در فیلمهای درام هم ممکن است صحنههای ترسناک وجود داشته باشد. وقتی میگوییم ژانر ترسناک یعنی کلیت اثر در راستای ایجاد ترس در مخاطب طراحی شده است. احضار اینگونه نبود و به طور کلی فکر میکنم کاملا هم ژانر ماورایی نباید چنین چیزی باشد.
ارسال به دوستان
«آفتاب در حجاب» به چاپ سیوسوم رسید
«آفتاب در حجاب» نوشته سیدمهدی شجاعی توسط انتشارات کتاب نیستان به چاپ سیوسوم رسید. به گزارش مهر، کتاب «آفتاب در حجاب» نوشته سیدمهدی شجاعی روایتی است از زندگی حضرت زینب(س) از کودکی تا عاشورا و اسارت تا وفات؛ اثری که ماندگاریش از حال پیداست. رمانی که به پشتوانه تحقیقات دقیق و عالمانه تاریخی و روایی، به همه زوایای پنهان و آشکار زندگی و رفتار و درونیات حضرت زینب پرداخته است. شجاعی زبان روایتش را در مخاطب انتخاب کرده؛ راوی، دانای کلی است نامحدود که در تمام روایت حضرت زینب را مخاطب قرار داده و روایتش را پیش میبرد. سیوسومین چاپ از این کتاب در ۱۸۰ صفحه رقعی با قیمت 40 هزار تومان از سوی انتشارات کتاب نیستان به بازار نشر عرضه شده است.
ارسال به دوستان
پیش از مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کن
جوایز هفته «منتقدان» و «کارگردانان» به برگزیدگان اهدا شد
در حالی به دنبال کشف یک بسته مشکوک در پشت کاخ جشنواره فیلم کن، چند ساعت کاخ جشنواره موقتا تعطیل شد که در بخشهای مختلف این جشنواره، برگزیدگان جوایز خود را دریافت کردند. به گزارش «وطنامروز»، به دنبال کشف یک بسته مشکوک، کاخ جشنواره کن به طور موقت تعطیل شد. این بسته در انباری واقع در پشت کاخ جشنواره کشف شد و با توجه به احتمال اقدام تروریستی، این ساختمان که در حال حاضر میزبان هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن است، چند ساعت تخلیه شد.
با وجود این حاشیه، پیش از مراسم اصلی اختتامیه شنبهشب، اعلام جوایز برخی بخشهای فرعی جشنواره انجام شد. بخش هفته منتقدان که شصتمین دوره آن امسال برگزار شد، با جایزه بزرگ نسپرسو به فیلم «پرها» ساخته عمر الزُهَیری فیلمساز مصری، برندگانش را اعلام کرد. «پرها» داستان سوررئالیستی زنی با ۳ فرزند در مصر امروزی است که شوهر آرمانگرایش با جادو در یک مراسم جشن تولد به مرغ تبدیل میشود.
هیات داوران هفته منتقدان همچنین جایزه «ستاره نوظهور» این بخش را به «ساندرا ملیسا تورِس» در فیلم «آمپارو» اهدا کرد. وی پس از اعزام پسر نوجوانش به ارتش و اعزام به منطقه جنگی در نقش مادری که تنها زندگی میکند، ظاهر شده است.
جایزه فیلم کوتاه «Canal+ Award» نیز به «مانولیس مارویس» کارگردان فیلم کوتاه «بروتالیا، روزهای کار» اهدا شد.
پیش از برگزاری بخش هفته منتقدان، یوناس کارپینانو با فیلم «کیارا» به عنوان برنده بخش ۲ هفته کارگردانان جشنواره فیلم کن ۲۰۲۱ شناخته شد. وی سال ۲۰۱۷ نیز برای فیلم قبلیاش با نام «چامبرا» که مارتین اسکورسیزی تهیهکنندهاش بود همین جایزه را برده بود.
بخش ۲ هفته کارگردانهای کن که مهمترین بخش جنبی این جشنواره است دومین جایزه خود را به ونسان مائل کاردونا برای نخستین فیلم بلندش «ضربان مغناطیسی» داد. این جایزه از سوی انجمن نویسندگان فرانسه اهدا میشود. این فیلمساز سال ۲۰۱۰ با فیلم کوتاه «هر جایی بیرون از جهان» در بخش سینهفونداسیون حضور یافته بود. «کیارا» با تمرکز بر دختر ۱۶ ساله یک خانواده ساخته شده که متوجه میشود پدر عزیزش ممکن است بخشی از سازمان جنایی محلی باشد.
امسال بخش ۲ هفته کارگردانهای کن میزبان فیلمهای گروهی کارگردان جوان بود و ۱۰ فیلم از ۲۳ فیلمی که در این بخش به نمایش درآمد نخستین فیلم بلند سازندگانشان بود.
هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن ۱۵ تیر در شهر کن فرانسه آغاز شد و مراسم اختتامیه آن امروز ۲۶ تیر برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|