|
دولت آینده باید راهبرد و راهکار خود در مذاکرات هستهای را پیگیری کند
سیدمصطفی میرسلیم، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خانه ملت گفت: راهبرد دولت سیزدهم باید درباره مذاکرات مشخص باشد و پس از آن نیز راهکار مبرهنی داشته باشد. آمریکاییها همیشه رفتار متظاهرگونهای در قبال کشورمان داشتهاند؛ البته صحبتهایم به این معنا نبوده که ما نمیخواهیم مذاکره کنیم، منتها دولت باید مدبرانه، عاقلانه و داهیانه وارد مذاکرات شود.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در پیامی به مناسبت ایام حج، ملتهای مسلمان را به ایستادگی در مقابل شرارتهای قدرتهای غربی در برخی کشورهای منطقه فراخواندند
دعوت به مقاومت
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی به مسلمانان جهان به مناسبت ایام حج، استمرار حسرت دلهای مشتاق از حضور در ضیافت بیتالله را امتحانی گذرا خواندند و با تأکید بر لزوم کمرنگ نشدن پیامهای حج، مقاومت در برابر قدرتهای متجاوز بویژه آمریکا را از جمله این پیامهای متعالی دانستند.
ایشان ضمن اشاره به مشکلات و ناگواریهای دنیای اسلام، سر برافراشتن عناصر مقاومت و بیداری بویژه در فلسطین، یمن و عراق را از واقعیتهای امیدآفرین منطقه خواندند و تأکید کردند: وعده صادق الهی، نصرت مجاهدان است و نخستین اثر این مجاهدت، بازداشتن آمریکا و دیگر زورگویان از دخالت و شرارت در کشورهای اسلامی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای به این شرح است:
بسماللّهالرّحمنالرّحیم
و الحمد للّه ربّ العالمین و صلّی اللّه علی محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و مَن تَبِعهم بِاحسان الی یوم الدّین.
برادران و خواهران مسلمان در سراسر جهان!
امسال نیز امت اسلامی از نعمت عظیم حج محروم ماندند و دلهای مشتاق، با آه و افسوس، ضیافت در خانه محترمی را که خدای حکیم و رحیم برای مردم بنا نهاده است، از دست دادند.
این دومین سال است که موسم شادمانی و بهجت معنوی حج، به موسم فراق و حسرت تبدیل میشود و بلای بیماری همهگیر، و شاید نیز بلای سیاستهای حاکم بر حرم شریف، چشم مشتاق مؤمنان را از مشاهده نماد وحدت و عظمت و معنویت امت اسلامی محروم میسازد و این قلّه پُرشکوه و سرافراز را با ابر و غبار میپوشاند.
این امتحانی همچون دیگر امتحانهای گذرای تاریخ امت اسلامی است که میتواند فردایی تابناک در پی داشته باشد؛ مهم آن است که حج در شاکله حقیقیاش، در دل و جان آحاد مسلمانان زنده بماند و اکنون که کالبد مناسکی آن موقتا حضور ندارد، پیام متعالی آن کمرنگ نشود.
حج، عبادتی پررمز و راز است. ساخت و ترکیب زیبای حرکت و سکون در آن، سازنده هویت فرد مسلمان و جامعه مسلمان و نمایشدهنده زیباییهای آن در چشم جهانیان است. از سویی دلهای آحاد بندگان را با ذکر و خشوع و تضرع، عروج معنوی میبخشد و به خدا نزدیک میکند، و از سویی با پوشش و پویش یکسان و حرکات هماهنگ، برادران را که از چهار گوشه جهان گرد آمدهاند، به یکدیگر پیوند میدهد، و از سویی برترین نماد امت اسلامی را با همه مناسک پرمعنی و رازآلودش در برابر چشم جهانیان میگذارد و عزم و عظمت امت را به رخ بدخواهان میکشد.
امسال، حج بیت معظم در دسترس نیست ولی توجه به ربالبیت و ذکر و خشوع و تضرع و استغفار در دسترس است؛ حضور در عرفات میسر نیست اما دعا و مناجات معرفتافزا در روز عرفه میسر است؛ رمی شیطان در منا ممکن نیست اما دفع و طرد شیاطین قدرتطلب در همه جا ممکن است؛ حضور یکپارچه بدنها در گرد کعبه فراهم نیست اما حضور یکپارچه دلها بر گرد آیات روشن قرآن کریم و اعتصام به حبلالله وظیفه همیشگی است.
ما پیروان اسلام که امروز از جمعیت عظیم، سرزمین گسترده، ثروتهای طبیعی بیشمار، و ملتهای زنده و بیدار برخورداریم، باید با داشتهها و ممکنهای خود، آینده را رقم بزنیم. ملتهای مسلمان در ۱۵۰ سال اخیر، نقشی در سرنوشت کشورها و دولتهای خود نداشته و به جز استثناهای معدود، یکسره با سیاست دولتهای متجاوز غربی مدیریت شده و دستخوش طمعورزی و دخالت و شرارت آنها بودهاند. عقبماندگی علمی و وابستگی سیاسی امروز بسیاری از کشورها محصول آن انفعال و بیکفایتی است. ملتهای ما، جوانان ما، دانشمندان ما، علمای دینی و روشنفکران مدنی ما، سیاستورزان و احزاب و جمعیتهای ما، امروز باید آن گذشته بیافتخار و شرمآور را جبران کنند؛ باید بایستند و در برابر زورگویی و دخالت و شرارت قدرتهای غربی «مقاومت» کنند.
همه سخن جمهوری اسلامی ایران که دنیای استکبار را نگران و خشمگین کرده است، دعوت به این مقاومت است: مقاومت در برابر دخالت و شرارت آمریکا و دیگر قدرتهای متجاوز و به دست گرفتن سررشته آینده دنیای اسلام با تکیه بر معارف اسلامی.
طبیعتا آمریکا و همراهانش در برابر عنوان «مقاومت» دچار حساسیتند و به انواع دشمنی با «جبهه مقاومت اسلامی» کمر بستهاند. همراهی برخی از دولتهای منطقه با آنان نیز واقعیت تلخی در جهت تداوم آن شرارتها است. صراط مستقیمی که مناسک حج - سعی و طواف و عرفات و جمرات- و شعائر و شکوه و وحدت حج به ما نشان میدهد، توکل به خدا و توجه به قدرت لایزال الهی، و اعتماد به نفس ملی، و اعتقاد به تلاش و مجاهدت، و عزم راسخ بر حرکت، و امید وافر به پیروزی است.
واقعیات صحنه در منطقه اسلامی بر این امید میافزاید و آن عزم را تقویت میکند. از سویی ناگواریهای دنیای اسلام، عقبماندگیهای علمی و وابستگیهای سیاسی و نابسامانیهای اقتصادی و اجتماعی، ما را در برابر وظیفهای بزرگ و مجاهدتی خستگیناپذیر قرار میدهد؛ فلسطین مغصوب، ما را به یاری میطلبد؛ یمن مظلوم و خونآلود دلها را به درد میآورد؛ مصائب افغانستان همه را نگران میسازد؛ حوادث تلخ در عراق و سوریه و لبنان و برخی دیگر از کشورهای مسلمان که دست شرارت و دخالت آمریکا و یارانش در آن مشهود است، غیرت و همت جوانان را برمیانگیزد، و از سوی دیگر، سر برافراشتن عناصر مقاومت در همه این خطه حساس، و بیداری ملتها، و انگیزش نسل جوان و پرنشاط، دلها را لبریز از امید میکند؛ فلسطین در همه بخشهای خود «شمشیر قدس» را از نیام بیرون میکشد؛ قدس و غزه و کرانه و سرزمینهای ۴۸ و اردوگاهها همه برمیخیزند و در 12 روز بینی متجاوز را به خاک میمالند؛ یمن محصور و تنها، 7 سال جنگ و جنایت و مظلومکشی دشمن شرور و قسیالقلب را تاب میآورد و با وجود قحط غذا و دارو و امکانات زیستی، تسلیم زورگویان نمیشود و آنها را با اقتدار و ابتکار خود سراسیمه میکند؛ در عراق، عناصر مقاومت با زبان رسا و صریح، آمریکای اشغالگر و داعش دستنشانده آن را به عقب میرانند و عزم راسخ خود بر مقابله با هر نوع دخالت و شرارت از سوی آمریکا و همراهانش را بیلکنت ابراز میدارند.
تلاش تبلیغاتی آمریکاییان برای تحریف عزم و خواسته و عمل جوانان غیور و عناصر «مقاومت» در عراق و سوریه و لبنان و دیگر کشورها، و منتسب کردن آن به ایران یا هر مرجع دیگر، توهین به آن جوانان شجاع و بیدار، و ناشی از عدم فهم و درک درست آمریکاییها از ملتهای این منطقه است.
همین درک غلط موجب شد که آمریکا در افغانستان تحقیر شود، و پس از آن ورود پر سر و صدا در 20 سال پیش، و پس از به کار بردن سلاح و بمب و آتش در برابر مردم بیدفاع و غیرنظامی، خود را در باتلاق حس کند و نیرو و ابزار نظامی خود را از آن بیرون برد. البته ملت بیدار افغان باید مراقب ابزارهای اطلاعاتی و سلاحهای جنگ نرم آمریکا در کشورش باشد و هشیارانه در برابر آن بایستد. ملتهای منطقه نشان دادهاند که بیدار و هشیارند و راه و رویکرد آنان از برخی دولتها که برای راضی نگه داشتن آمریکا حتی به خواسته او در مساله حیاتی فلسطین تن میدهند، جدا است؛ دولتهایی که با رژیم غاصب صهیونیست، آشکار و پنهان، نرد دوستی میبازند، یعنی حق ملت فلسطین را در میهن تاریخیاش انکار میکنند. این، دستبرد به سرمایه فلسطینیها است. آنها به تاراج سرمایههای طبیعی کشورهای خود بسنده نکردند و اکنون سرمایه ملت فلسطین را تاراج میکنند.
برادران و خواهران!
منطقه ما و حوادث سریع و گوناگون آن، نمایشگاه درسها و عبرتها است؛ از سویی قدرت ناشی از مجاهدت و مقاومت در برابر زورگوی متجاوز، و از سویی ذلت ناشی از تسلیم و اظهار ضعف و تحمل تحمیلهای او.
وعده صادق الهی، نصرت مجاهدان راه خدا است: اِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم. نخستین اثر این مجاهدت، بازداشتن آمریکا و دیگر زورگویان بینالمللی از دخالت و شرارت در کشورهای اسلامی است؛ انشاءالله.
از خداوند متعال نصرت ملتهای مسلمان را مسألت میکنم و به حضرت بقیهالله ارواحنا فداه درود میفرستم و علو درجات امام خمینی عظیمالشأن و شهدای بزرگوار را از خدا میطلبم.
والسلام علی عبادالله الصالحین
سیدعلی خامنهای
۲۶ تیر ۱۴۰۰- ۶ ذیالحجه ۱۴۴۲
ارسال به دوستان
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در جلسه شورای عالی قوه قضائیه از بازداشت ۱۹ وکیل و کارمند متخلف در روزهای اخیر تقدیر کرد
چوب لای چرخ مردم گذاشتن مستحق برخورد قضایی است
گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضائیه با تقدیر از عملکرد مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در شناسایی و بازداشت ۱۹ نفر از عناصر فاسد و کارچاقکن در تهران، خواستار رسیدگی سریع به این پرونده و اطلاعرسانی درباره آن شد. به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای از عملکرد مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در شناسایی و بازداشت ۱۹ نفر از عناصر فاسد و کارچاقکن در تهران اعم از ۱۵ وکیل و چند کارمند دادگستری در روزهای اخیر تقدیر و تصریح کرد: اقدامات چند فرد خاطی آثار سوئی از جمله ذهنیتسازی منفی در مردم نسبت به کارکنان خدوم دستگاه قضایی داشته و نسبت به آنها سوءظن به وجود میآورد، به نحوی که ۸۰ هزار وکیل را بدنام کرده و موجب بیاعتمادی مردم به نظام قضایی میشود، بر همین اساس رسیدگی سریع به این پرونده و اطلاعرسانی درباره آن باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به دستورات دهگانه خود برای معاونتهای مختلف قضایی که در نخستین جلسه شورای عالی قوه قضائیه در هفته گذشته صادر کرد، از مسؤولان ذیربط خواست اهتمام داشته باشند این موضوعات در موعد مقرر پیگیری و گزارش آن ارائه شود. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل برای تحریک مردم عملیات روانی سنگینی طراحی کرده و از سناریوهای نخنما هم استفاده میکنند، اظهار داشت: مردم ما هوشیارند و مطالبات بحق خود را از مسیر درست پیگیری میکنند و قطعا اجازه نمیدهند بدخواهان در صفوف آنها رخنه کنند. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای به نیروهای امنیتی نیز متذکر شد مراقبت کنند برخی افراد ناخواسته فریب عوامل دشمن را نخورده و در دام آنها نیفتند.
* بیتدبیریها هم به فشار دشمن اضافه شده است
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت کنترل بازار در این شرایط تأکید کرد و گفت: در برخی بخشهای بازار نابسامانیهایی وجود دارد و در این شرایط که مردم زیر فشار دشمن هستند، برخی بیتدبیریها و کمتدبیریها هم اضافه شده است. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای افزود: انصاف نیست بازار و گرانفروشیهایی را که وجود دارد رها کنیم و اجازه دهیم افراد فرصتطلب هم با فشار مضاعف به مردم، سودجویی کنند. رئیس قوه قضائیه با اشاره به افزایش قابل توجه قیمت برخی کالاهای مورد نیاز کشور و مردم و اقلام خوراکی در روزهای اخیر اظهار داشت: وقتی کالایی مانند سیمان و فولاد گران میشود بر خیلی بخشها اثر میگذارد و فقط قیمت یک کالا در واقع گران نشده است. رئیس قوه قضائیه بر همین اساس به دادستان کل کشور و سازمان بازرسی کل کشور مأموریت داد موضوع را پیگیری کنند و اگر اشکال و ایرادی در کار مسؤولان ذیربط بوده که مرتکب تعلل یا ترک وظیفه قانونی خود شدهاند با آنها برخورد شود.
* پیگیری تصمیمات هیأت اعزامی به خوزستان تا حصول نتیجه
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از سفر هیات ویژه بررسی مشکلات آب مردم خوزستان به این استان اظهار داشت: بررسی مساله مشکلات آبی خوزستان و ارائه گزارش آن به دولت کار لازمی بود، اگر چه دیر انجام شد اما پیگیریها نباید محدود به یک سفر و یک گزارش شود. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای به دادستان کل کشور و سازمان بازرسی مأموریت داد موضوع را تا حصول نتیجه روشن و قطعی و حل مشکل و جلوگیری از تکرار مشکلات مشابه پیگیری کنند و گزارش آن را نیز به اطلاع مردم برسانند.
رئیس قوه قضائیه از مردم خوزستان نیز خواست اجازه ندهند دشمنان از مطالبات بحق آنها سوءاستفاده کنند و در عین حال به دادستان حوزه قضایی مربوط مأموریت داد مواردی را که منجر به آسیب دیدن یا کشته شدن افراد شده با جدیت و فوریت پیگیری و با عوامل این اقدامات برخورد کند تا موضوع برای همگان روشن شود.
* چوب لای چرخ مردم گذاشتن در ادارات، مستحق برخورد قضایی است
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای به موضوع معطل ماندن مردم در دستگاههای اجرایی و قوه قضائیه نیز اشاره کرد و گفت: واقعا گاهی مردم بیوجه در ادارات معطل میشوند و کارشان به تأخیر میافتد.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: یکی از وظایف اصلی حراستها برخورد با عوامل معطل ماندن مردم در ادارات و کسانی است که چوب لای چرخ میگذارند یا خدماتشان با فساد همراه است که سازمان بازرسی باید از آنها گزارش بخواهد. وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم مردم حالا که با مشکلات دیگر روبهرو هستند، در پیچوخم اداری دستگاهها، نهادها و مؤسسات عمومی هم معطل شوند، از سازمان بازرسی کل کشور خواست با همکاری نیروهای خود و همچنین مجموعههای نظارتی دستگاهها عناصر خاطی را شناسایی و با آنها برخورد کند.
* انتقاد از بالا بودن هزینههای دادرسی
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بالا بودن هزینههای دادرسی در دعاوی حقوقی و کیفری به معاونت حقوقی مأموریت داد این موضوع را مورد بررسی قرار دهد تا هر میزان که امکان دارد از این هزینهها کاسته شود. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای به بیان نمونهای در این زمینه پرداخت و گفت: در یکی از پروندههای حقوقی که اخیرا بررسی کردم دیدم برای یک دادخواست یک میلیاردی، ۴۳۰ میلیون هزینه شده که حدود ۵۰ درصد از کل دادخواست بوده که بخش عمده آن دستمزد وکیل، کارشناس و هزینه دادرسی بوده است. وی ادامه داد: علاوه بر زمانی که افراد برای پیگیری یک دعوای حقوقی صرف میکنند، پول کلانی باید برای وکیل و کارشناسی و هزینههای دادرسی پرداخت شود که بسیاری از مردم توان پرداخت این مبالغ را ندارند و باید برای آن تدبیر کرد. رئیس قوه قضائیه گفت: ممکن است در مقام مقایسه گفته شود در فلان کشور هزینه رسیدگی به دعاوی بیشتر است اما ما باید این مساله را نسبت به شرایط کشور خودمان مورد ارزیابی قرار دهیم.
ارسال به دوستان
اخبار
قدردانی نمایندگان مجلس از رهبر انقلاب برای انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه
200 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رهبر حکیم انقلاب برای انتخاب و انتصاب حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای به عنوان رئیس دستگاه قضا قدردانی کردند. به گزارش فارس، 200 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز گذشته مجلس از رهبر معظم انقلاب برای انتخاب و انتصاب حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای به عنوان رئیس دستگاه قضا قدردانی کردند. در بخشی از بیانیه نمایندگان آمده است: «انتصاب شایسته حضرت حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای با تدبیر حکیمانه حضرتعالی در جایگاه مهم و حساس ریاست قوه قضائیه با توجه به بیش از 4 دهه تجربه و سابقه مدیریتی ایشان در سطوح مختلف قوه قضائیه امید و شعف را در جامعه ادامهدار نمود». همچنین نمایندگان با اشاره به اینکه توصیههای حکیمانه مقام معظم رهبری همیشه چراغ راه حل مشکلات کشور بوده است، ادامه دادند: اجرای دقیق و کامل برنامهها و سند تحول مورد تأکید حضرتعالی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب میتواند نقش موثری در پیشبرد امور و رضایتمندی مردم داشته باشد.
***
دیدار شمخانی و اوحدی با رئیسجمهور منتخب
دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز گذشته با رئیسجمهور منتخب دیدار کردند. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دفتر رئیسجمهور منتخب، در ادامه دیدار مقامات دولتی و کارگزاران نظام با رئیسجمهور منتخب، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیروز با حضور در دفتر رئیسجمهور منتخب، با حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دیدار کرد. دبیر شورای عالی امنیت ملی در این دیدار برای منتخب مردم ایران در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و دولت آتی، آرزوی موفقیت کرد و گزارشی از آخرین فعالیتها و اقدامات نهاد متبوع خود ارائه کرد. همچنین سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز دیروز با حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دیدار کرد. رئیسی در این دیدار با تاکید بر اینکه خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران ولینعمتان ما هستند، اظهار داشت: هر خدمتی که نگرانی خانواده ایثارگران را برطرف کند، وظیفه همگانی ما است و باید همه همت و تلاش خود را بهکار گیریم تا دغدغهها و نگرانیهای این عزیزان در بخشهای مختلف از جمله مسکن، درمان و اشتغال برطرف شود. رئیسجمهور منتخب تصریح کرد: لازم است مسائل و مشکلات خانواده ایثارگران به طور کامل احصا شده و راهکارهای متناسب با حلوفصل آنها، ارائه و اجرایی شود. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این دیدار با آرزوی توفیق برای رئیسی و دولت سیزدهم، گزارشی از آخرین فعالیتها و اقدامات دستگاه متبوع خود ارائه کرد.
***
ولایتی:
نخبگان و فرهیختگان افغانستان توطئههای دشمنان را ناکام میگذارند
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در نشست مجازی با موضوع «افغانستان، صلح و امنیت پایدار» بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت بزرگ افغانستان در مسیر صلح، امنیت و توسعه تاکید کرد. علیاکبر ولایتی در این نشست گفت: مردم افغانستان همواره در مقابل هرگونه تجاوز و زیادهخواهی ایستادگی کردهاند و نظامیان تا دندان مسلح شرق و غرب، در مقابل اراده و ایستادگی آنان، شکست خورده و مجاهدین افغانستان، فداکاریها و رشادتها کردند تا پرچم آزادی، مقاومت و ایستادگی در این کشور برافراشته شود. وی با انتقاد از رویکرد آمریکا در حمله نظامی به افغانستان، ۲۰ سال اشغال این کشور، اعزام صدها هزار سرباز و میلیاردها دلار بودجه افزود: آمریکا به جای عمران، آبادانی، رونق و شکوفایی، آثار زیانبار و سنگین، جنایتها و فجایع بسیاری را در این کشور مرتکب شد و بهرغم توهمات اولیه، با سرافکندگی و ذلت، کشور مجاهدین سرافراز را ترک میکند، هر چند باز در تلاش هستند هر آنچه از آبادی بر جای مانده را تخریب کنند و با تحریکات شیطانی در میان مردم شریف افغانستان، تفرقه بر جای گذارند اما نخبگان و فرهیختگان افغانستان با آگاهی از نیت شوم آنان، این توطئهها را ناکام خواهند گذاشت. دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان تقویت برادری بین آحاد ملت شریف افغانستان که سهم بزرگی در گذشته تمدن اسلامی داشتهاند است، چرا که متاسفانه تجربه بیش از 40 سال گذشته نشان میدهد با تحریک بیگانگان، جنگی خونین و فراگیر بین اقوام مختلف که هزاران سال با یکدیگر با دوستی و مسالمت زندگی کردهاند، روی داده است و خسارات عظیم و غیرقابل جبرانی را به دنبال آورده، لذا با هوشیاری باید در جهت تقویت برادری و اخوت گام برداشت.
***
نمایش دستاوردهای صنعت هوایی وزارت دفاع در نمایشگاه ماکس
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع با اشاره به سومین سال حضور ایران در نمایشگاه معتبر بینالمللی هوافضای روسیه موسوم به «ماکس»، گفت: این نمایشگاه نشاندهنده بخشی از آخرین فعالیتهای ما در حوزه صنعت هوایی است. امیر افشین خواجهفرد، معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در حاشیه نمایشگاه «ماکس» روسیه با بیان اینکه برای سومین سال است که در نمایشگاه معتبر بینالمللی هوافضای روسیه موسوم به ماکس صاحب غرفه شدهایم، گفت: این نمایشگاه نشاندهنده بخشی از آخرین فعالیتهای ما در حوزه صنعت هوایی است. وی تصریح کرد: سعی داریم در این نمایشگاه که از مهمترین نمایشگاههای روسیه در سطح جهانی است، آخرین محصولات تولیدی خودمان را ارائه دهیم و زمینه گفتوگو با شرکتهای خصوصی و دولتی روسیه و دیگر کشورهای شرکتکننده در حوزه توسعه تولیدات خود را که ۵۰ سال اخیر داشتیم بر اساس نقشه راه صنعت دفاعی فراهم کنیم. نمایشگاه بینالمللی هوافضای روسیه با عنوان «ماکس ۲۰۲۱» با حضور هیاتی از مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری و همچنین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و ۳۵ شرکت دانشبنیان از جمهوری اسلامی ایران از امروز (سهشنبه ۲۹ تیر) در مسکو آغاز بهکار خواهد کرد.
ارسال به دوستان
همسر شهید حسینی از شهدای حادثه منا در گفتوگو با «وطنامروز» درباره اعاده حقوقی فاجعه منا:
امید ما به دولت جدید و شخص آقای رئیسی است
سمیرا چوبداری: هر ساله موسم حج و ایام عید قربان برای ایرانیان یادآور شهادت 464 نفر از حجاج ایرانی بیتاللهالحرام است که با لباس احرام در سرزمین منا مظلومانه بر خاک افتادند و طنین مظلومیتشان ایران را داغدار کرد؛ داغی که همچنان با وجود گذشت 6 سال از وقوع حادثه برای خانوادههای شهدای حج سرد نشده است. کوتاهیهای سعودیها در مدیریت حج سال 94 و بدتر از آن کارشکنیهایشان در نگهداری و تحویل پیکر شهدا باعث اعتراضهای گستردهای شد.
در کنار این کارشکنیها، اهمال و کوتاهی مسؤولان دولتی اعم از وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت نیز مزید بر علت شد تا حقوق خانوادههای شهدا پایمال شود. کار به جایی رسید که مسؤولان عربستانی خود را بینیاز از پاسخگویی به مسؤولان ایرانی میدانستند و وزیر امور خارجه ما برای درخواست ملاقات با سعودیها جلوی امیر وقت کویت زانو زد تا بتواند از وی به عنوان میانجی بهره بگیرد که آن نیز بیفایده بود. اگر هشدار مقام معظم رهبری به مقامات سعودی مبنی بر عکسالعمل سخت و خشن ایران نبود، چه بسا تا به حال نیز بسیاری از پیکرها به خانوادههایشان تحویل نشده بود. حال 6 سال پس از این حادثه، همچنان خانوادههای شهدای منا درگیر احقاق حق عزیزانشان هستند.
به همین خاطر به مناسبت سالگرد قمری این اتفاق، با خانم زهرا شعبانی همسر شهید سیدحمیدرضا حسینی یکی از شهدای حادثه منا به گفتوگو نشستیم.
* با عرض سلام و تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید. شما چه زمان و چطور از حادثه اطلاع یافتید؟ آیا میدانستید همسر شما هم جزو شهدا هستند؟
در آن روزها ما هم مثل تمام خانوادههای شهدا، مبهوت و سردرگم بودیم و نمیدانستیم چه اتفاقی افتاده است. دیدن آن همه پیکر بیجان، بهتبرانگیز و ناامیدکننده بود. روزهای زیادی طول کشید تا شهادت همسرم که به عنوان خبرنگار اعزامی در مکه مکرمه حضور داشت، به قطعیت برسد.
* تا مدتها خبر موثقی از مفقودان حادثه نبود؛ چند روز طول کشید تا شهادت همسرتان به قطعیت برسد؟
١٧ روز در خوف و رجا بودیم. نمیدانستیم چه کنیم. اخبار هم مدام در حال تکذیب بود و هر روز به آمار شهدا اضافه میشد. تا اینکه اعلام کردند مفقودان را نیز باید جزو شهدا به حساب آورد.
* آیا خانوادههای شهدای منا شکایتی از عربستان انجام دادند؟
درباره بحث اقدامات و شکایت از دولت عربستان تاکنون هیچ اقدام موثری در هیچ دادگاهی از جانب کشور ما علیه سعودیها نشده است. هیچ اقدام حقوقی علیه این فاجعه به عنوان یک جنایت بشری که در عرض چند ساعت ۷ هزار نفر به خاک و خون کشیده شدند، انجام نشد. البته در همان روزهای اول تمام خانوادههایی که در این فاجعه عزیزانشان شهید یا مفقود شدند، شکایتهایی را در دادسرای جنایی تهران تنظیم کردند اما هیچ اقدامی چه در داخل و چه در مجامع بینالمللی نشد.
* آیا عربستان که باید در قبال این حادثه عذرخواهی میکرد، چنین اقدامی انجام داد؟
دولت عربستان نه تنها عذرخواهی نکرد، بلکه به هیچ عنوان در امدادرسانی و بعد از آن در نگهداری و انتقال پیکرهای شهدا جانب امانت را رعایت نکرد. متاسفانه ما بیشترین ظلم را بعد از شهادت این حجاج شاهد بودیم. حتی اجازه بازبینی دوربینها را هم ندادند و نگفتند چرا تمام ابدان مطهر را در کانتینر و در شرایط بد نگه داشتند به طوری که بدنهای مطهر شهدا قابل شناسایی نبود و در بین آنها افراد زنده هم بودند که به خاطر گرما و تشنگی به شهادت رسیدند.
* برای جبران خسارت، دیهای به خانوادههای شهدا تعلق گرفت؟
خیر! به هیچ عنوان دیهای داده نشده است. برای جبران خسارتهای مادی و معنوی این فاجعه از طرف دولت عربستان که تاکنون هیچگونه اقدامی نشده است؛ در داخل کشور نیز متأسفانه دستگاههای ذیربط کمترین همکاری را با خانواده شهدا نداشتند و احقاق حقوق این شهیدان به دلیل بیمه ناقصی که داشتند، کوتاهیهای سازمان حج و قصوراتی که مدیران کاروانها در این فاجعه داشتند، به نتیجه و جواب مشخصی نرسید.
* در این چند سال چه اقداماتی از سوی دولت برای شما و سایر خانوادههای شهدای منا انجام گرفت؟
هیچ! هر بار فقط وعده داده شد اما به عمل که رسید هیچ بود.
* درخواست شما برای پیگیری و احقاق حق شهدای منا از دولت آینده چیست؟
از خواستههایی که ما از سال اول مطرح کردیم و هنوز به نتیجه نرسیده، بحث ثبت انجمن خانواده شهدای منا و مسجدالحرام و نامگذاری روز دوم مهر در تقویم رسمی کشور به نام شهدای منا و نامگذاری خیابانها و میادین مهم در شهرهای کشور، بویژه شهرهایی که شهید فاجعه منا داشتند، به نام شهداست. اینها کمترین خواستههای ما بوده که حقیقتا در این ۶ سال توجهی به آن نشد. قلب خانوادهها از این همه بیتفاوتی به درد آمده است.
* در آخر اگر صحبتی دارید بفرمایید.
امید ما از این به بعد به دولت جدید و شخص آقای رئیسی به عنوان کسی است که امید داریم صدای مظلومیت این شهدا و خانوادههای نجیبشان را بشنود. حداقل کاری که میشود انجام داد تا تسکین درد خانوادههای داغدار شود این است که بعد از سالها ما به کمترین حقوقی که باید داشته باشیم برسیم و حداقل بتوانیم عربستان سعودی را در مجامع بینالمللی محکوم کنیم. بحثی که وجود دارد این است که به عنوان شخص نمیتوانیم از دولت عربستان شکایت کنیم و این امر باید مستقیما از جانب دولت انجام شود. امیدواریم دولت آینده صدای مظلومیت شهدا را بشنود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|