|
حمله راکتی به فرودگاه قندهار
فرودگاه قندهار دیروز هدف دستکم ۳ راکت از سوی طالبان قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «مسعود پشتون» رئیس فرودگاه قندهار در جنوب افغانستان از اصابت ۳ راکت به باند آن و لغو تمام پروازها خبر داد. این در حالی است که نیروهای طالبان از جمعه گذشته در ولایت هرات با نیروهای دولتی درگیر شدهاند. یک پایگاه سازمان ملل در این منطقه نیز هدف حمله نارنجکی و تیراندازی قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
هشدار حماس: آماده پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی هستیم
آغاز انتفاضهای دیگر از شیخجراح؟
به دنبال محاصره مجدد محله شیخ جراح در قدس اشغالی، احتمال رویارویی دوباره مقاومت فلسطین با رژیم صهیونیستی آن هم تنها 2 ماه پس از پایان جنگ 12 روزه قوت گرفته است. طی روزهای گذشته حجم درگیریها میان شهروندان فلسطینی و نیروهای رژیم اشغالگر در بیتالمقدس و کرانه باختری در حال افزایش بوده است. هلالاحمر فلسطین اعلام کرده حدود ۲۷۰ تظاهراتکننده در روزهای اخیر در درگیری با سربازان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری زخمی شدهاند که از این تعداد ۵۰ نفر بر اثر اصابت گلوله مجروح شدهاند. به گزارش وفا، خبرگزاری رسمی فلسطین، شدیدترین درگیریها در شهرک بیتا نزدیک نابلس در شمال کرانه باختری بوده است؛ جایی که تظاهراتکنندگان از ماه مه (خرداد) به شهرکسازی توسط حدود ۵۰ خانواده صهیونیستی اعتراض میکنند. چهارشنبه گذشته یک فلسطینی ساکن این شهرک به نام «شادی عمر لطفی سلیم» ۴۱ ساله به ضرب گلوله نیروهای اشغالگر به شهادت رسید. همچنین یک کودک به نام «محمد مؤید العلامی» پس از آنکه در ورودی شهرک بیت امر واقع در شمال شهر الخلیل هدف تیراندازی نیروهای اشغالگر قرار گرفت، بر اثر شدت جراحات به شهادت رسید.
در جدیدترین اعتراضات مردمی، روز شنبه صدها تن از اهالی محله شیخ جراح به همراه فعالان سیاسی و اجتماعی و نمایندگان فلسطینی در کنست و شخصیتهای فلسطینی در داخل اراضی اشغالی ۱۹۴۸ در اعتراض به حملات نیروهای اشغالگر برای تخلیه منازل ساکنان قدیمی این محله، دست به تظاهرات و تحصن مسالمتآمیز زدند. به گزارش العربی الجدید، راهپیمایی مزبور از مرکز خیابان اصلی محله شیخ جراح آغاز شد و به سمت منازل این محله که صاحبانشان به مقابله با شهرکنشینان اسرائیلی پرداختند، ادامه یافت. معترضان با در دست داشتن پرچمهای فلسطین، شعارهایی را در اعتراض به بیرون راندن اهالی این محله سر دادند. پلیس رژیم اشغالگر که قبل از برگزاری این تظاهرات در ورودی شیخ جراح مستقر و مانع مشارکت شماری از فلسطینیان در این تظاهرات شده بود، متعاقبا به معترضان حمله کرد. به گفته شاهدان عینی، نظامیان اشغالگر با شلیک دهها بمب صوتی و پاشیدن آب فاضلاب روی معترضان، تظاهرات مسالمتآمیز آنان را سرکوب کردند. به گزارش خبرگزاری فلسطینی معا، صهیونیستها در پی درگیریهای شنبهشب گذشته، ورودی محله شیخ جراح را پیش از جلسه دادگاه عالی این رژیم درباره این منطقه بستند. آنها با محاصره کامل این محله چندین نفر را نیز دستگیر کردند. در همین حال، ویدئوهایی که نشان میدهد اسرائیلیها در سرکوب تظاهرات فلسطینیها از مواد شیمیایی استفاده کردهاند، در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. شاهدان عینی نیز اعلام کردهاند اشغالگران به ۲ خانه در محله مذکور یورش بردند و مانع پوشش تصویری تظاهرات فلسطینیها و خشونتهای اسرائیلیها شدند. پیشتر کمیته پیگیری عربی در جریان نشست خود با اهالی شیخ جراح خواستار برگزاری تظاهراتی در مقابل دادگاه عالی شهر قدس شده بود. این محله تاریخی در شمال شهر قدیمی بیتالمقدس که به نام یکی از قهرمانان مسلمان جنگهای صلیبی نامگذاری شده است، از سال 1948 به بعد- متعاقب یومالنکبه و تشکیل رژیم صهیونیستی- به محل اسکان هزاران آواره فلسطینی تبدیل شد. کوی شیخ جراح با 8 کیلومترمربع مساحت و 28 هزار نفر جمعیت سال 2008 نخستینبار مورد حمله اسرائیلیها قرار گرفت و چند باب واحد مسکونی آن تخلیه شد. هدف پنهان رژیم صهیونیستی این است که با اخراج خانوادههای ساکن این محله به بهانه نداشتن سند مسکونی، اقدام به مصادره خانهها کرده و در نهایت به تکمیل کمربند شهرکهای صهیونیستی پیرامون قدس و مسجدالاقصی بپردازد. این در حالی است که بسیاری از اهالی شیخ جراح سال ۱۹۴۸ به زور از قدس غربی و روستاهای مجاور قدس اخراج شدند و هنوز سندهای ثبت ملکی در محله «الطالبیه» در قدس غربی و روستاهای آن را در اختیار دارند. از سال گذشته روند تخلیه فلسطینیهای محله شیخ جراح شدت گرفت و بهار امسال طغیان مردم این محله باعث ایجاد موج جدیدی از انتفاضه علیه اشغالگران از بیتالمقدس و کرانه باختری تا نوار غزه شد که به پیروزی حماس و جهاد اسلامی در جنگ 12 روزه و دستاوردهای مشابه در داخل سرزمینهای اشغالی انجامید؛ جنگی که نسخه نتانیاهو را پس از 12 سال نخستوزیری ممتد پیچید.
* شمارش معکوس برای جنگ جدید
برخی رسانههای عبری در حال شمارش معکوس برای درگیری جدید در سرزمینهای اشغالی هستند. روزنامه هاآرتص متعلق به جناح چپ حاکمیت رژیم صهیونیستی اعلام کرد شکاف میان جنبش حماس و دولت تلآویو عمیقتر از آن است که بتوان جلوی یک جنگ دیگر را گرفت و در واقع ثانیههای پایانی آرامش میان ۲ طرف پس از جنگ 12 روزه فرا رسیده است. «عاموس هرئیل» کارشناس نظامی هاآرتص در این باره گفت: آرامش در فلسطین بویژه نوار غزه موقت است و صبر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در سایه اقدامات این رژیم و ممانعت از ورود کمکهای مالی قطر به غزه، لحظه به لحظه رو به پایان است.
* هشدار حماس به رژیم صهیونیستی
جنبش حماس در واکنش به اجرای طرح یهودیسازی قدس و اخراج مردم فلسطین بویژه خشونتهای اسرائیلیها در محله شیخ جراح و محاصره آن، هشدار داد «اسرائیل دارد با آتشبازی میکند».
«محمد حماده» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در شهر قدس هم گفت ملت فلسطین حاضر نیست دست از ارزشهای خود بردارد و تسلیم شود.
او تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی و آزار رساندن به ساکنان محله شیخ جراح را بیانگر اصرار این رژیم برای بازی با آتش دانست و تأکید کرد که ملت فلسطین تحت هر شرایطی، با تمام توان، با تلاشهای این رژیم مقابله خواهد کرد.
حماه همچنین تلآویو را تهدید کرد که حماس آماده است به تجاوزات این رژیم پاسخ دهد و اجازه نخواهد داد این رژیم، اقدامی انجام دهد. او در پایان خطاب به اسرائیلیها هشدار داد: «باید [از شکستهای پیشین] درس بگیرید و از تحرکات خود در قدس، سلوان و شیخ جراح دست بردارید».
***
دیوارکشی مرزی اسرائیلیها از ترس حزبالله
رژیم صهیونیستی که پس از ناتوانی در کنترل ۲ انتفاضه، کرانه باختری و نوار غزه را با دیوار حائل از سرزمینهای ۱۹۴۸ جدا کرده، حال از سر استیصال دیوارکشی بین مرزهای شمالی فلسطین اشغالی با لبنان را در دستور کار قرار داده است. رسانههای عبری در گزارشهایی ضمن بیم دادن رژیم صهیونیستی از هر گونه جنگ مستقیم با حزبالله لبنان، از تحرکات نظامی در مرز با لبنان از بیم عملیات مقاومت لبنان در عمق فلسطین اشغالی خبر دادند. طی روزهای اخیر ارتش عبری به اقداماتی برای حفاظت از منازل و ساختمانهای واقع در یک کیلومتری مرز لبنان رو آورده است و علاوه بر آن در طول مناطق مرزی، موانعی قرار میدهد. شبکه اسرائیلی کان، در گزارش خود به نقل از منابع امنیتی و نظامی مطلع در تلآویو اعلام کرد اقدامات مربوط به حفاظت از تاسیسات مرزی از شهرکهایی که در یک کیلومتری مرز قرار دارند، شروع میشود. بر این اساس شهرک کفر یووال واقع در مرز لبنان، نخستین شهرکی است که اقدامات رژیم صهیونیستی از آن شروع میشود. اقداماتی که در راستای تحکیم مرز انجام میشود، با ایجاد موانع مرزی شروع و طی آن دیوار مرزی به دوربین و سیستم هشداردهنده و دیگر تجهیزات لازم مجهز میشود. کان گزارش داد: «بودجه لازم در سال اول 100 میلیون شکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) معادل ۳۱ میلیون دلار است و هر سال افزایش مییابد و احتمال میرود سال دوم ۲۵۰ میلیون شکل و سال سوم ۵۰۰ میلیون شکل باشد».
ارسال به دوستان
عرنوس نخستوزیر سوریه باقی ماند
رئیسجمهور سوریه دیروز طی حکمی به شماره «۲۰۶» مصوب سال ۲۰۲۱ مجددا به «حسین عرنوس» دستور داد کابینه تشکیل دهد. اسد که ۲۷ مه گذشته (۵ خرداد) با کسب بیش از ۹۵ درصد آرا مجددا به عنوان رئیسجمهور سوریه انتخاب شد، اخیرا مراسم تحلیف خود را با حضور در میان مردم دمشق جشن گرفت. او به مدت 7 سال سکان اداره این کشور را در دست خواهد داشت. طبق اعلام «حموده صباغ» رئیس پارلمان سوریه، در انتخابات ریاستجمهوری اخیر ۱۴ میلیون و ۲۳۹ هزار شهروند سوریه شرکت کردند که از این میزان، ۱۳ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۳۶۰ رای، معادل 1/95 درصد آرا به بشار اختصاص یافت. حسین عرنوس 67 ساله که اینک مجددا به عنوان نخستوزیر توسط اسد معرفی شده است، طی یک سال آخر دوره ریاستجمهوری پیشین او، نخستوزیر سوریه بوده است. عرنوس پیش از این از سال ۲۰۱۸ وزیر آب و آبخیزداری سوریه بود. او متولد روستای «التح» از توابع منطقه «معره النعمان» در استان ادلب (شمال غرب) است و از این رو نخستین فردی است که از این استان به مسند نخستوزیری تکیه میزند. او که در سال ۱۹۷۸ از دانشگاه حلب در رشته مهندسی شهری فارغالتحصیل شده، پستهای زیادی در دوره «حافظ اسد» و پسرش بشار اسد برعهده داشت و از همان دهه 80 قرن بیستم در مناصب بالای حکومتی حضور یافت. سال ۲۰۰۹، بشار اسد او را به عنوان استاندار «دیرالزور» (شرق) انتخاب کرد و تا سال ۲۰۱۱ در این سمت بود تا اینکه استاندار «قنیطره» (جنوب) شد. اولین پست وزارتی را نیز سال ۲۰۱۳ به عنوان وزیر «خدمات عمومی» عهدهدار شد. در دولت «وائل الحلقی» در سال ۲۰۱۴ نیز همچنان در این وزارتخانه ماند و پس از آن با آمدن «عماد خمیس» در سال ۲۰۱۶، وزارت آبخیزداری را برعهده گرفت و در نهایت به نخستوزیری سوریه رسید. او نیز همچون بسیاری از وزرای سوریه، تحت تحریم آمریکا و کشورهای اروپایی است. وی سال ۲۰۱۴ در لیست تحریم قرار گرفت و گفته شد حق سفر به این کشورها را ندارد.
ارسال به دوستان
اردوغان از عملیات هواپیمای آبپاش ایرانی در ترکیه خبر داد
رئیسجمهور ترکیه از اعزام هواپیماهای آبپاش کشورمان و همینطور روسیه و اوکراین برای عملیات اطفای حریق گسترده در مناطق جنگلی این کشور خبر داد. از یک هفته پیش صدها مورد آتشسوزی در جنگلهای جنوب ترکیه رخ داده که باعث شده بسیاری از مناطق مسکونی بویژه در شهرهای توریستی تخلیه شوند. مقامات ترکیه میگویند بیش از ۱۰۰ آتشسوزی در این کشور مهار شده اما در عین حال همچنان بسیاری از جنگلهای این کشور در حال سوختن است. «بکر پاکدمیرلی» وزیر جنگلداری و کشاورزی این کشور دیروز اعلام کرد ۵ آتشسوزی در مناطق گردشگری آنتالیا و موگلا همچنان ادامه دارد اما ۱۰۷ مورد آتشسوزی دیگر تحت کنترل قرار گرفته است. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه طی سخنانی در مهمانسرای خانه معلم مارماریس که شنبهشب انجام شد، از احتمال تروریستی بودن حریقهای متعدد جنگلی صحبت به میان آورد و گفت: «چنانکه چنین ارتباطی را شناسایی کنیم که از هماکنون نشانههایی وجود دارد، به هر کجا هم برسد پیگیر بوده و اقدامات لازم را انجام خواهیم داد». این در حالی است که مقامات امنیتی ترکیه روز شنبه از دستگیری یک فرد خرابکار خبر داده و این ظن را مطرح کرده بودند که احتمالا تمام آتشسوزیها کار او بوده است. اردوغان همچنین درباره روند عملیات اطفای حریق در برخی مناطق جنگلی کشورش گفت: «تعداد هواپیماها (آبپاش) را با حمایت کشورهای مختلف افزایش دادیم. بویژه با اعزام هواپیماهایی از روسیه، ایران و اوکراین تعدادشان به 16 فروند رسید». در همین حال برخی رسانههای ترک این انتقاد را به دولت وارد کردهاند که چرا کشورشان هواپیمای آبپاش در اختیار ندارد. پیشتر رئیس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق هوایی وزارت دفاع کشورمان از حضور هواپیمای آبپاش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شهر مولا در جنوب ترکیه و انجام نخستین عملیات اطفای حریق با ظرفیت ۴۰ تن آب خبر داده بود. به گفته خلبان نوری آلآقا، هواپیمای مزبور به دست متخصصان جوان ایرانی طراحی شده است.
ارسال به دوستان
حمله سایبری سعودیها به کارتونیست فلسطینی
اثر کارتونیست برجسته فلسطینی که شکست خفتبار جودوکار زن عربستانی مقابل حریف اسرائیلی را در المپیک توکیو 2020 دستمایه قرار داده، باعث خشم سعودیها شده است. محمود عباس – متفاوت از رئیس تشکیلات خودگردان - به روزنامه الاستقلال گفته کاربرانی که در شبکههای اجتماعی به او حمله میکنند، در واقع رباتها و مزدوران ارتش سایبری سعودی وابسته به دیوان پادشاهی عربستان هستند. اولینبار نیست که این هنرمند فلسطینی مورد حمله ارتش سایبری سعودی قرار میگیرد. او در جریان اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا نیز با کشیدن کارتونی از «محمد بنسلمان» که با چهره نگران منتظر اعلام نتایج بود، خشم سعودیها را برانگیخته بود به طوری که مزدوران سایبری سعودی حتی خواستار ترور عباس شده بودند. اثر جدید او که مورد استقبال بسیار قرار گرفته، ۲ جودوکار سربلند و سرافکنده جهان عرب در المپیک توکیو را دستمایه قرار میدهد. در این کارتون «فتحی نورین» قهرمان جودوی الجزایری که در نخستین روزهای المپیک حاضر به رو در رو شدن با حریف رژیم صهیونیستی نشد، با در دست داشتن پرچم کشورش و دست در گردن نماد مردم فلسطین از کنار «تهانی القحطانی» جودوکار زن سعودی که کتک خورده و پرچم سازش با رژیم صهیونیستی را بالا برده، عبور میکند. او جمعه گذشته مقابل حریف اسرائیلی خود با نتیجه عجیب ۱۱ بر صفر شکست خورد و از دور رقابتها حذف شد.
ارسال به دوستان
عطوان:
اقدام ورزشکاران مسلمان نشانه ورشکستگی طرح سازش است
عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم در یادداشتی، انصراف ورزشکاران عرب از رویارویی با نمایندگان رژیم صهیونیستی در مسابقات المپیک را نشانه ورشکستگی فرآیند عادیسازی با این رژیم خواند.
او نوشت: «فتحی نورین» ورزشکار الجزایری و نیز «محمد عبدالرسول» ورزشکار سودانی با انصراف از مشارکت در مسابقه با نماینده رژیم صهیونیستی ضربه سختی به این رژیم زدند. البته در دورههای پیشین نیز شاهد انصراف ورزشکاران عربزبان از رویارویی با نمایندگان تیمهای ورزشی رژیم صهیونیستی بودهایم. به عنوان نمونه میتوان به سلام الشهابی، ورزشکار مصری اشاره کرد که سال ۲۰۱۶ از مسابقه با نماینده رژیم صهیونیستی انصراف داد و حتی حاضر نشد با او دست دهد. این بار اما این اتفاقات جملگی در حالی رخ میدهند که رژیم صهیونیستی بتازگی توافقنامههای عادیسازی روابط با کشورهای عرب را به امضا رسانده است. بنابراین اقدام ورزشکاران عرب در انصراف از رویارویی با نماینده این رژیم نوعی پاسخ به حکومتهایشان است.
اقدام ورزشکاران عرب در انصراف از مسابقه با نماینده رژیم صهیونیستی نشان میدهد توافقنامههای عادیسازی نظامهای عربی با رژیم صهیونیستی از حمایتهای مردمی برخوردار نیست. در طول مدت زمان گذشته ملتهای مصر، اردن، فلسطین، بحرین، سودان، مغرب، امارات و... بخوبی نشان دادهاند مسیرشان در رویارویی با صهیونیستها از نظامهای حاکم جداست.
ورزشکاران الجزایری و سودانی در جریان المپیک اخیر نخواستند مدالهای طلایشان با رویارویی با نماینده رژیم صهیونیستی آلوده و کثیف شود. اقدام این ورزشکاران نشان داد عادیسازی به مرحله ورشکستگی رسیده است. در واقع صهیونیستها و نظامهای عربی تلاش میکردند عادیسازی روابط را در سطوح مختلف نهادینه کنند که موفق نشدند. واقعیت این است که ورزشکاران عرب مواضع شرافتمندانهای اتخاذ کردند و حاضر نشدند با ورزشکاران رژیم صهیونیستی رو به رو شوند. آنها از کرامت ملتهای خود دفاع کردند. موضع آنها ستودنی است. ورزشکاران عرب در میدان ورزش به عادیسازان روابط درس بزرگی دادند. امروز میلیونها مسلمان در سراسر جهان به افتخار این ورزشکاران از جای خود بلند میشوند و به نشانه احترام میایستند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
مخالفت مکزیک با واکسیناسیون کودکان و نوجوانان با واکسن خارجی
رئیسجمهور چپگرای مکزیک از تصمیم دولتش برای ممانعت از واکسینه کردن خردسالان و کودکان این کشور با واکسنهای خارجی دفاع کرد. مکزیک در ماههای اخیر طیف وسیعی از واکسنهای ضدکرونای خارجی از جمله فایزر(آمریکا)، آسترازنکا(انگلیس)، جانسون و جانسون(آمریکا)، سینوواک(چین) و اسپوتنیک(روسیه) را وارد کرده و حدود 48 درصد از کل جمعیت 128 میلیون نفری این کشور حداقل یک دوز واکسن «کووید-19» را دریافت کردهاند اما وزارت بهداشت مکزیک قویا با برنامه واکسینه کردن کودکان و نوجوانان (زیر 18 سال) مخالفت میکند. «آندرس مانوئل لوپس اوبرادور» رئیسجمهور مکزیک در این باره گفته همچنان منتظر است تا جامعه علمی مزایای واکسیناسیون خردسالان را نشان دهد. او با اعلام اینکه مکزیک گروگان شرکتهای دارویی حریص بینالمللی نخواهد شد، چرا که آنها بیشتر به دنبال کسب سود هستند تا حصول اطمینان از ضرورت پزشکی واکسنهای «کووید-19»، تاکید کرده تا زمانی که شواهد قطعی ارائه نشود، مکزیک از خرید واکسن (خارجی) برای کودکان خودداری میکند. اوبرادور علاوه بر این با الزام شرکتهای بینالمللی تولید واکسن برای تزریق دوزهای سوم و چهارم به مردم نیز مخالف است. به گزارش اکسلسیور، دومین روزنامه باسابقه مکزیکوسیتی، «هوگو لوپزگاتل» معاون سلامت وزیر بهداشت این کشور نیز در حمایت از موضع رئیسجمهور گفته است:«هیچ شواهد علمی وجود ندارد که با توجه به میزان زیاد تلقیح در میان افراد بالغ، نشان دهد واکسیناسیون کرونا برای افراد خردسال ضروری است».
***
انتخاب مجدد هنیه به عنوان رهبر سیاسی حماس
منابعی در جنبش حماس اعلام کردند در انتخابات داخلی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین که به صورت محرمانه برگزار میشود، بر انتخاب مجدد اسماعیل هنیه به عنوان رئیس دفتر سیاسی اجماع صورت گرفته است. به گزارش روزنامه القدس فلسطین، شورای حماس شنبه نشستی را برگزار و اسماعیل هنیه را برای بار دوم به عنوان رئیس دفتر سیاسی خود انتخاب کرد. به این ترتیب او تا سال ۲۰۲۵ رهبری سیاسی حماس را برعهده خواهد داشت. این انتخابات با ۲ ماه تأخیر برگزار شده است. دیروز نیز انتخاباتی برای تعیین معاون هنیه و بقیه اعضای دفتر سیاسی برگزار شد. اخیرا خالد مشعل، رئیس سابق دفتر سیاسی حماس به عنوان مسؤول این جنبش در خارج و موسی ابومرزوق به عنوان معاونش انتخاب شده بودند. همچنین صالح العاروری به عنوان رئیس حماس در کرانه باختری و زاهر جبارین به عنوان معاون وی انتخاب شدند. پیشتر نیز یحیی السنوار به عنوان رهبر حماس در نوار غزه و خلیل الحیه به عنوان معاونش تعیین شدند. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین انتخابات داخلی خود را هر 4 سال یک بار در شرایط محرمانهای - به دلیل پیگردهای امنیتی از سوی رژیم صهیونیستی- برگزار میکند.
***
درگیری مجدد آذربایجان و ارمنستان
ارمنستان و جمهوری آذربایجان یک سال پس از جنگ بر سر قرهباغ، بار دیگر وارد درگیری مرزی این بار در منطقه خودمختار نخجوان شدهاند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان دیروز در گزارشی مدعی شد: «اول آگوست حدود ساعت ۳:۴۵ بامداد (به وقت محلی)، واحدهای نیروهای نظامی ارمنستان در مواضع نزدیک به روستای «آرازدین» در ناحیه «ودی» به سمت مواضع نیروهای ارتش آذربایجان در ناحیهای در منطقه خودمختار «نخجوان» تیراندازی کردند». مطابق اعلام این وزارتخانه، نیروهای ارتش باکو اقدام به تیراندازی متقابل کردهاند که در پی چنین واکنشی، تیراندازیهای طرف مقابل متوقف شد. ارتش آذربایجان در این نزاع متحمل تلفات نشده است. اخیرا دولت ارمنستان پیشنهاد داد نیروهای حافظ صلح روس در مرز ۲ کشور مستقر شوند.
***
هلاکت سرتیپ سعودی در مأرب
سرتیپ «عباد احمد الحلیسی» افسر ستاد تیپ ۱۴۳ پیاده نیروهای وابسته به دولت مستعفی یمن به هلاکت رسید. به گزارش «عربی ۲۱»، او در درگیریهایی که میان نیروهای وابسته به دولت مستعفی و نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن در شهر «رحبه» در جنوب مأرب در جریان بود، کشته شد. در درگیریهایی که در جنوب، غرب و شمال غرب شهر مأرب برای تسلط بر این شهر سرشار از منابع نفتی در گرفته است، هفته گذشته نیروهای انقلابی یمن موفق به پیشروی در مناطق مهم میان ۳ استان این کشور شدند و کنترل آخرین پایگاه نیروهای ائتلاف متجاوز در جنوب مأرب را به دست گرفتند. سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، هفته جاری از آزادسازی منطقههای «نعمان» و «ناطع» در مرحله دوم عملیات «النصر المبین» در استان «البیضا» یمن علیه عناصر تکفیری خبر داد. به گفته سخنگوی نیروهای مسلح یمن، طی ۲ مرحله عملیات در مجموع ۵۰۰ کیلومتر مربع در استان البیضا از جمله شهرهای «الصومعه»، «الزاهر»، «نعمان» و « ناطع» آزاد شد و همچنین ۵۱۰ تروریست کشته و ۷۶۰ تن زخمی شدند.
***
بازگشت خانوادههای داعشی به آلبانی
مقامهای آلبانی از استرداد خانوادههایی که پدران و شوهران آنها عضو گروه تروریستی داعش بودند، خبر دادند. شبکه یورو نیوز گزارشی درباره حضور «اد راما» نخستوزیر و «بلدی سوسی» وزیر کشور آلبانی در فرودگاه تیرانا، پایتخت این کشور برای تحویل گرفتن تعدادی از اعضای خانوادههای آلبانیهای عضو داعش منتشر کرد. طبق این گزارش، 14 کودک و 5 زن آلبانیایی که پدران و شوهران آنها عضو داعش بودند از لبنان به آلبانی آمدند. چند صد نفر از مردان تبعه آلبانی طی سالهای گذشته به عضویت گروه تروریستی داعش درآمده و به عراق و سوریه رفته بودند اما اکثر آنها کشته شدند و از آن زمان، زنان و کودکانشان در اردوگاههای سوریه گیر افتاده و آواره شدهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|