|
ارسال به دوستان
بزرگترین حمله سایبری علیه رژیم صهیونیستی؛ شرکتهای کشتیرانی، فناوریهای پیشرفته، ارتباطات، مؤسسات امنیتی و دانشگاهی و شرکتهای تکنولوژی صهیونیستی مورد هدف قرار گرفتند
تلآویو خوابید !
گروه بینالملل: با اعلام خبر گستردهترین هک سایبری شرکتهای دولتی و خصوصی رژیم صهیونیستی که از سال 2019 تاکنون در جریان بود، بار دیگر مساله آسیبپذیری ساختارهای این رژیم در برابر حملات سایبری مطرح شد. این حمله که از سوی شرکت «فایر آی» نیز مورد تایید واقع شده، علاوه بر نهادهای اقتصادی و تجاری، ساختارهای نظامی رژیم صهیونیستی را نیز هدف قرار داده است. سال گذشته هم وقوع حملات گسترده سایبری علیه زیرساختهای بانکی و انرژی رژیم صهیونیستی موجی از انتقادات داخلی را علیه سران این رژیم برانگیخت.
حمله سایبری گسترده به سازمانهای خصوصی و دولتی رژیم صهیونیستی
به گزارش «وطنامروز»، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» دیروز به نقل از شرکت امنیت شبکه «فایر آی» (Fire Eye) مدعی شد دهها وبسایت وابسته به شرکتهای «دولتی» و «خصوصی» این رژیم مورد حمله سایبری قرار گرفته و این حمله توسط چین انجام شده است. این حمله همچنین نهادهای نظامی اسرائیل را نیز هدف حمله قرار داده و بخشی از یک کمپین گستردهتر از سوی نهادهای اطلاعاتی چین بوده است. این نخستین مورد مستند از یک حمله سایبری چین در ابعاد گسترده علیه اسرائیل محسوب میشود. شرکت Fire Eye با تحلیل ابزارهای هک مورد استفاده و مقایسه آن با حملات مشابه در گذشته به این نتیجه رسیده سرویسهای اطلاعاتی چین و وزارت امنیت این کشور پشت این حمله قرار داشتهاند. در این گزارش آمده هدف از این حملات که از سال ۲۰۱۹ آغاز شده و تا ۲ سال ادامه داشته، کسب اطلاعات درباره شرکتهای مذکور بوده است. هاآرتص به نقل از شرکت فایر آی نوشت این بزرگترین و گستردهترین حمله سایبری علیه وبسایتهای صهیونیستی است که تاکنون رصد شده است. بنا به گزارش شرکت فایر آی، «حملات سایبری چین» شرکتهای دریانوردی و کشتیهای صهیونیستی، شرکتهای فناوریهای پیشرفته، ارتباطات، مؤسسات امنیتی و دانشگاهی و شرکتهای تکنولوژی را هدف گرفته است. این شرکت تأکید کرد هکرها دنبال سرقت اطلاعات و اسرار تجاری بودهاند و حمله سایبری مذکور بر هک ایمیل، سرقت اسناد محرمانه و مانند آن متمرکز بوده است. هکرها همچنین نام کاربری و رمزهای عبور را سرقت کردهاند تا برای هدف گرفتن این سازمانها در آینده یا دسترسی به خدمات دیگر از طریق این سازمانها استفاده کنند. یکی از پژوهشگران شرکت فایر آی مدعی شده حملات سایبری چین به مناقصههای بزرگ زیرساختی در فلسطین اشغالی مانند بندرها یا قطارها مربوط میشود که چینیها در آن مشارکت دارند. چین قصد ایجاد یک خط زمینی و دریایی در دور تا دور جهان را دارد. یکی از مقامات رهبریکننده تحقیقات شرکت Fire Eye درباره سازمانها و نهادهای مورد هدف قرار گرفته در اسرائیل گفت یک فاکتور ممکن در این حملات طرح ابتکار عمل کمربند و جاده چین است که قرار است منجر به ایجاد یک مسیر آبی و خاکی ادامهدار برای انتقال محصولات چینی به سراسر جهان شود. او توضیح داد این ابتکار عمل «مرتبط با پروژههای زیرساختی عظیمی که در آنها چین شریک است، از جمله در اسرائیل، همچون بنادر یا مسیرهای راهآهن است».
حمله سایبری به ۴۰ شرکت راهبردی رژیم صهیونیستی
حدود یک سال پیش، رسانههای صهیونیستی از حمله سایبری به سرورهای دهها شرکت حملونقل و لجستیک رژیم اسرائیل خبر دادند. به نوشته روزنامه صهیونیستی «کالکالیست»، قربانیان این حمله گسترده سایبری واردکنندگان تجهیزات نظامی حساس و شرکتهای لجستیکی و وارداتی بودند. این رسانهها دسامبر پارسال از حمله سایبری به سرورهای بیش از 40 شرکت حملونقل و لجستیکی این رژیم خبر دادند. به نوشته روزنامه صهیونیستی «کالکالیست»، اهداف این حمله گسترده سایبری واردکنندگان تجهیزات نظامی حساس و شرکتهای لجستیکی و وارداتی بودند. این روزنامه نوشت هکرها اطلاعاتی را که برای کشورهای دشمن دارای ارزش راهبردی است به سرقت بردهاند. رسانههای فلسطینی هم به نقل از شبکه رسمی «کان» رژیم صهیونیستی گزارش دادند هکرها باجافزاری به نام «Pay2Key» را به شرکت «هابانا لابس» وابسته به شرکت «اینتل» اسرائیل که در زمینه توسعه برنامههای هوش مصنوعی تخصص دارد، ارسال کردند. کان اعلام کرد: بحث درباره مجموعه حملاتی است که از سروری استفاده میکنند که امکان ارتباط از راه دور و مدیریت دستگاههای کامپیوتر برای نفوذ در سیستمهای شرکتها را به آنها میدهد. این شبکه گزارش داد: هکرها در شبکه توئیتر، اطلاعات اولیه از شرکت «هابانا لابس» را منتشر کردند که حاوی نمودار جریان اطلاعات و کدهای سیستمهایی بوده که شرکت آن را توسعه میدهد؛ اطلاعاتی که بیانگر توان این هکرها برای رسیدن به سریترین کتابخانههای این شرکت است. بر اساس گزارش کان، این حمله به شرکت هابانا لابس در چارچوب حملاتی انجام شده که ۴۰ شرکت را شامل میشود که همگی مشتریان شرکت نرمافزاری «عمیتال» هستند. از جمله این شرکتها، شرکت خدمات لجستیکی و مرسولات اسرائیل به نام «اوریان» است که در این باره اعلام کرد از این حملات سایبری آسیب دیده و گزارشی را در این باره به بورس رژیم صهیونیستی ارائه کرده است. روزنامه یدیعوت آحارانوت در این زمینه نوشت مشخص نیست حملات سایبری از سوی چه کشوری بوده یا اینکه این عملیات توسط چه گروهی از هکرها انجام شده است.
2 هفته پس از حمله بزرگ سایبری به شرکتهای اسرائیلی، روزنامه یسرائیل هیوم در تاریخ 27 دسامبر ۲۰۲۰ به نقل از یکی از کارشناسان سایبری نوشت: پیشبینی میشود چالشهای سایبری اسرائیل در آینده گستردهتر و پیچیدهتر شود. کارشناس صهیونیست از اینکه هکرها موفق شدند به «مقدسترین مقدسات» ساختار امنیتی آمریکا (و البته اسرائیل) دست پیدا کنند، ابراز شگفتی کرد. وی در عین حال اعتراف کرد در شرایطی که اسرائیل با جنگ بزرگی در صحنه سایبری روبهرو است، بشدت به دنبال مطلع شدن از میزان و حجم اطلاعاتی است که هکرها موفق به تخلیه آن شدهاند.
در همین حال روزنامه یدیعوت آحارانوت با انتشار مقالهای در رابطه با حملات سایبری انجام شده، تاکید کرد: ضرباتی که شرکتهای اسرائیلی در دوره اخیر متحمل شدهاند، ثابت میکند جنگ سایبری روزبهروز گستردهتر و قویتر میشود تا پرسشهای بیپاسخی درباره میزان آمادگی ساختار سایبری اسرائیل در مقابله با این حملات مطرح شود. این روزنامه عبریزبان اعتراف میکند اگر چه اسرائیل همچنان سیاست ابهام را درباره این حملات پیگیری میکند اما ضربات سختی متحمل شده است. پیش از این روزنامه هاآرتص با اشاره به این ناتوانی، پرسیده بود پس آن سامانه سایبری عظیمی که از آن سخن میگفتید، ۲۵۰ میلیون شکل (۷۶ میلیون دلار) برای آن در سال خرج میکنید و ۳۵۰ کارشناس سایبری را برای آن به کار گماردهاید، کجاست؟ چرا تمام این امکانات نتوانستهاند از فرو افتادن پایگاههای داده اسرائیلی یکی پس از دیگری جلوگیری کنند.
ارسال به دوستان
ابتکار عمل پکن برای مقابله به مثل با پرونده سیاسی مدیر هوآوی
چین کانادایی را اعدام میکند؟
چین با رد درخواست فرجامخواهی دولت کانادا، حکم اعدام یک شهروند این کشور را به جرم قاچاق مواد مخدر تایید کرد. «رابرت لوید شلندبرگ» متهم است نوامبر 2014 برای قاچاق 222 کیلوگرم متاآمفتامین که ماده اولیه بسیاری از مواد مخدر صنعتی است، از دالیان چین به استرالیا اقدام کرده است.
او ابتدا به 15 سال زندان محکوم شده بود اما سپس در یک دادگاه تجدیدنظر یکروزه به مرگ محکوم شد. پس از آنکه تیم دفاع شلندبرگ با حمایت دولت کانادا درخواست تجدیدنظر داد، دادگاه عالی خلق چین در شهر لیائونینگ، سرانجام دیروز با درخواست استیناف شلندبرگ در ماه مه 2020 مخالفت ورزید و حکم اعدام او را اعلام کرد؛ موضوعی که مقامات اتاوا را در شوک فروبرده است. نکته اینجاست که چین به شکل هوشمندانهای از این پرونده برای مقابله با پرونده سیاسی دولت کانادا علیه مدیر شرکت هوآوی بهره میبرد. در حقیقت حکم اعدام برای شلندبرگ پس از درخواست تجدیدنظر وکلای او برای رای اولیه حبس 15 ساله در دادگاهی در شهر دالیان در ژانویه 2019 صادر شده بود، یعنی درست یک ماه پس از بازداشت «منگ وانژو» مدیر ارشد هوآوی در فرودگاه ونکوور. سپس همزمان با برپایی دادگاه کاملا سیاسی مدیر هوآوی در کانادا، چین نیز احکام مربوط به چندین متهم کانادایی از جمله این قاچاقچی مواد مخدر را که ارتباطاتی هم با CSIS (سازمان اطلاعات کانادا) و طبیعتا سازمان مادر آن یعنی «امای 6» انگلیس داشته، صادر کرد.
هر چند مقامات پکن ارتباط این دو پرونده به یکدیگر را رد میکنند اما به گزارش رویترز، همزمان وکلای مدیر مالی ارشد هوآوی در کانادا در تلاشند دادگاه این کشور را قانع کنند مانع استرداد این مدیر اجرایی به آمریکا شود. از آنجا که بازداشت خانم وانژو، مدیر ارشد هوآوی در کانادا و دختر مؤسس این کمپانی ارتباطاتی چینی، با شکایت دولت آمریکا (در زمان ترامپ) انجام شده است، در صورت استرداد وی به آمریکا، احتمال محکومیتش به اتهام نقض تحریمهای آمریکا علیه دیگر کشورها وجود دارد. چین در عین حال نسبت به عواقب تصمیم کانادا برای استرداد مدیر هوآوی هشدار داده است.
تنش در روابط کانادا و چین پس از آن بالا گرفت که کانادا در دوره ریاستجمهوری ترامپ تصمیم گرفت با هدف حفظ ائتلاف خود با واشنگتن، مدیر ارشد هوآوی (یکی از ۳ غول مخابراتی دنیا) را به آمریکا تحویل دهد. چین که از این تصمیم شوکه شده بود، همواره به کانادا نسبت به عواقب این تصمیم هشدار داده بود. به اعتقاد کارشناسان، اتفاقات اخیر میتواند شرایط مذاکره میان مقامات ارشد ۲ کشور را تسهیل کرده و ۲ طرف را به یک نتیجه قابل قبول نزدیک کند.
«دومینیک بارتون» سفیر کانادا در چین پس از اعلام حکم اعدام شهروند این کشور گفت: «مسائلی که اکنون رخ میدهد، در حالی که پرونده [مدیر هوآوی] در ونکوور در حال رسیدگی است، اتفاقی نیست».
«مارک گارنو» وزیر خارجه کانادا نیز بشدت نسبت به حکم اعدام شلندبرگ واکنش نشان داده و روابط ۲ کشور وارد بحران بیسابقهای شده است. مساله اینجاست که پروندههای حاد شهروندان کانادا به شلندبرگ محدود نمیشود.
ژوئن سال گذشته نیز یک تاجر کانادایی با نام «مایکل اسپاوور» در شهر داندونگ، در رودخانه مرزی با کرهشمالی به اتهام جاسوسی بازداشت شد و قرار است حکم اسپاوور روز چهارشنبه اعلام شود. دستگیری «مایکل کوریک» دیپلمات سابق کانادایی در چین نیز چند روز پس از بازداشت مدیر هوآوی اتفاق افتاد. دادگاه وی ماه مارس برگزار شد اما سفارت کانادا اطلاعی درباره مدت زمان محکومیت وی ندارد.
ارسال به دوستان
پاکستان مرزهایش را به روی آوارگان افغان میبندد!
مقامات دولتی افغان: آمر یکا به ما خیانت کرد
تصرف شتابان و متوالی ولسوالیها و ولایتهای افغانستان به دست گروه طالبان، وضعیتی بغرنج از سرنوشت جنگ داخلی این کشور و همچنین آینده نابسامانش بدون یک حکومت مرکزی قدرتمند و مسؤول به وجود آورده است. طی 5 روز گذشته 5 ولایت (استان) نیمروز، قندوز، جوزجان، سرپل و تخار توسط شورشیان طالبان سقوط کرده و در ولایتهای هلمند و سمنگان نیز جنگ نفسگیر میان شبهنظامیان و نیروهای دولتی ادامه دارد. در جدیدترین تحولات میدانی افغانستان، طالبان مدعی شده ولسوالیها (شهرستانها)ی «چهاربرجک» در نیمروز و «آیبک» مرکز ولایت سمنگان را به تصرف خود درآورده است. «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان از پیوستن نیروهای سابقا وفادار به کابل در سمنگان به صفوف خود خبر داده است. طالبان همچنین مدعی شد شهر «حضرت سلطان» در سمنگان را نیز بار دیگر از نیروهای دولتی پس گرفته است. همچنین اخبار حاکی از حملات سنگین به شهر فراه در غرب افغانستان است. برخی منابع امنیتی نیز میگویند حمله به شهر تحت محاصره پلخمری در ولایت بغلان در شمال افغانستان دفع شده است. عرصه چنان بر دولت کابل تنگ شده که فرماندهان طالبان از همین حالا بدون توجه به گفتوگوهای صلح ۳ روزه در قطر، مشغول تصمیمگیری درباره آینده کابل، پایتخت کشور هستند. در چنین شرایطی، مقامات دولت مرکزی، مستاصلتر از هر زمان دیگر مجبور به اعتراف به ریشههای بحران فعلی شدهاند. عضو دفتر محمد اشرف غنی در این میان درباره خیانت آمریکاییها لب به سخن گشوده است. «فاطمه مورچل» معاون سخنگوی ریاستجمهوری افغانستان در واکنش به اظهارات «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان درباره شرایط کنونی این کشور گفت: «آمریکا و تو مذاکرات را منحرف کردید و در واقع به افغانستان خیانت کردید». خلیلزاد اخیرا در یک گفتوگوی تلویزیونی در واکنش به این پرسش که آیا در صورت سقوط کابل توسط طالبان، آمریکا مداخله خواهد کرد، با خودداری از پاسخ در این باره گفته بود: «اینها پرسشهای انتزاعی است». مورچل با حمله به فرستاده واشنگتن میگوید این پرسشها انتزاعی نیست. او با انتقاد از توافق صلح آمریکا با طالبان و به حاشیه راندن دولت در روند مذاکرات تصریح کرد: «شما مسؤول وضعیت کنونی افغانستان هستید». جالب اینکه اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان که در نخستین روزهای آغاز حملات طالبان در نهایت بیشرمی برای استمداد از دولت بایدن راهی واشنگتن شده بود نیز حالا لب به انتقاد از آمریکاییها گشوده و اعطای امتیازات گسترده به طالبان در مذاکرات آمریکا و آزادی بیش از 5 هزار زندانی این گروه را یکی از عوامل قدرتگیری شورشیان برشمرده است. کاربران افغان فضای مجازی نیز با حملات گسترده خود به صفحات مقامات آمریکایی و انگلیسی در شبکههای اجتماعی، حرف دل خود را زدهاند. کاربران افغان در توئیتر و فیسبوک خواستار توجه به وضعیت وخیم امنیتی افغانستان شدهاند. گروهی از این کاربران آمریکا و متحدانش در جریان اشغال 20 ساله افغانستان را به خیانت علیه ملت افغان متهم میکنند و گروهی دیگر نیز با پیوستن به کارزاری انحرافی که مهرههای مستقیم واشنگتن در کابل یعنی امرالله صالح، معاون اول رئیسجمهور و نادر نادری، عضو تیم مذاکراتی افغانستان به راه انداختهاند، خواهان تحریم پاکستان توسط آمریکا به عنوان حامی اصلی طالبان شدهاند. از سوی دیگر شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به اتهاماتی که درباره حمایت و سازماندهی طالبان متوجه اسلامآباد شده است، به طور تلویحی آمریکاییها و دیگر اشغالگران افغانستان طی ۲ دهه اخیر را مسؤول ساختارسازی نامناسب امنیتی در این کشور معرفی کرد. او با اشاره به منابع میلیاردی مصرف شده توسط کشورها بویژه آمریکا برای تقویت ارتش افغانستان گفت:«مساله حکومتداری و آب شدن نیروهای دفاعی ملی افغان باید مورد توجه قرار گیرد».
پاکستان: مرزمان را به روی آوارگان افغان باز نمیکنیم!
پاکستان با آنکه یکی از متهمان اصلی حمایت از گروه طالبان و برپایی جنگ داخلی در افغانستان محسوب میشود، به شکلی غیرمسؤولانه حاضر به پذیرش هزینههای دخالتش در همسایه شمالی نیست. «معید یوسف» مشاور امنیتی ملی عمران خان، نخستوزیر پاکستان دیروز در نشستی با رسانههای خارجی در اسلامآباد، پایتخت این کشور اعلام کرد کشورش مرزهای خود را به روی سیل آوراگان و مهاجران افغان بویژه از ۲ ایالت جنوب غرب این کشور یعنی هلمند و نیمروز که به دست طالبان افتاده، باز نخواهد کرد. یوسف تاکید کرد در صورت مواجهه با موج پناهجویان افغان در مرزهای شمالی پاکستان، مردم ساکن مرز از این امر استقبال نخواهند کرد. از نظر او اقتصادهای بومی دیگر تحمل این وضعیت را ندارند. او همچنین به میزبانی کشورش از بیش از 3 میلیون پناهجوی افغان اشاره کرد و گفت وضعیت اقتصادی پاکستان دیگر اجازه پذیرش پناهجوی بیشتر را نمیدهد. البته مشاور امنیت ملی دولت اسلامآباد به این موضوع اشاره نکرد که سازمانهای اطلاعاتی پاکستان و همینطور گروه تروریستی لشکر جنگوی، برای چندین دهه از همین مهاجران عمدتا پشتون افغان، به عنوان لشکری تروریستی برای دخالت در افغانستان و دیگر کشورهای منطقه بهره بردهاند. یوسف در پاسخ به این پرسش که کشورش برای طالبان «بهشت ایمن» است، گفت:«طالبان کنترل 70-50 درصد افغانستان را در دست دارد و نیازی به یک بهشت ایمن ندارد». او با بیان اینکه هند و سازمانهای اطلاعاتی دیگر دشمن پاکستان مرتکب جنایت تروریستی میشوند، گفت:«دیگر نمیتوانیم ساکت باشیم و یک گزارش جامع درباره حوادث تروریستی اخیر در کشورمان را منتشر خواهیم کرد». این مقام امنیتی پاکی در عین حال در صحبتهای دیروز خود به نکاتی کلیدی در رابطه با وضعیت دستگاههای امنیتی همسایه شمالی خود اشاره کرد؛ از جمله اینکه ممکن است طی ۶ ماه آینده جنگ داخلی در افغانستان ادامه یابد و همچنین این موضوع که آمریکاییها در سالهای گذشته تنها 3 میلیارد دلار روی نیروهای امنیتی افغان سرمایهگذاری کرده بودند. در حالی که امروز طالبان به پیشروی خود بدون برخورد با مانع و مقابله ادامه میدهد. او همچنین تلویحا به عدم اراده جدی در ارتش و نیروهای نظامی افغانستان برای مقابله با طالبان اشاره کرد و کنایه زد در یک طرف سربازان مجهز و آموزش دیده و در طرف دیگر اسلحه، خمپاره و موشک وجود دارد.
آمریکا از ویتنام افغانی فرار میکند
رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا اعلامیه سفارت آمریکا در کابل برای خروج فوری شهروندان آمریکایی از افغانستان را «فرار آمریکا» از این کشور دانست.
«کارل بیلدت» در توئیتی نوشت: «آمریکا در حال فرار است، این مانند تکرار سقوط سایگون (پایتخت ویتنام جنوبی) در سال 1975 است. سقوط سایگون، پایتخت ویتنام جنوبی به دست ارتش خلق ویتنام و جبهه آزادی ملی نشانه شکست آمریکا و جبهه ویتنام جنوبی، پایان جنگ ویتنام و آغاز دوره رسمی کمونیست شدن ویتنام بود». «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید نیز اواسط تیرماه پس از سخنرانی بایدن درباره افغانستان، بازگرداندن نظامیان آمریکایی به خانه را با توجیه «مأموریت ما در افغانستان موفقیتآمیز انجام شد» توصیف کرده بود. وی با اعتراف به شکست آمریکا در افغانستان بدون استفاده از این واژه گفته بود: «این جنگی 20 ساله است که از طریق نظامی پیروزی به دست نیامده است. ادامه این جنگ از طریق نظامی هیچ سودی برای آمریکا ندارد». «کنستانتین سیوکوف» کارشناس ارشد مسائل نظامی از روسیه نیز چندی قبل تأکید کرده بود عقبنشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان بیانگر شکست واشنگتن در طولانیترین جنگ این کشور است.
آمریکا در افغانستان مرتکب جنایات جنگی شده است
استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی افغانستانی در وبیناری با عنوان «بررسی 20 سال حقوق بشر و دموکراسی آمریکایی در افغانستان» اعلام کرد از نظر حضور نظامی، آمریکا تخلفات غیرقابل انکاری در زمینه حقوق بشر و جنایت جنگی بویژه در حملات هوایی و کشتار غیرنظامیان داشته است.
خانم «اکرم عارفی» با یادآوری سومین سالگرد شهادت دکتر «سیدمحمدعلی شاه موسوی گردیزی» زندانی بیگناه شماره 1154 در بازداشتگاه غیرقانونی و غیرانسانی گوانتاناموی آمریکا در دریای کارائیب به دست داعش، چهره غیرجنگی آمریکا در افغانستان را که مدعی توسعه و صلح است، مخدوش و دروغین خواند به طوری که هیچیک از فعالیتها، اهداف و پروژههای واشنگتن که دم از آنها زده بود نیز نهادینه نشد. او تاکید کرد آمریکا نسبت به اهداف خود در افغانستان ناکام ماند؛ تا جایی که بعدا جو بایدن اعلام کرد درصدد ملتسازی در افغانستان نیست یا اینکه این کشور فعلا آماده ملت شدن نیست.
به گزارش خبرگزاری آوا، عارفی خاطرنشان کرد: «آنگونه که مردم افغانستان انتظار داشتند ارزشهای حقوق بشری نهادینه شود، همدیگرپذیری به صورت عمیق در لایهها و گروههای مختلف گسترش پیدا کند، احترام به همدیگر و قانونپذیری مورد توجه قرار گیرد و فساد در کشور کاهش پیدا کند، متاسفانه این امور در کشور رخ نداد. مردم افغانستان در سایه حضور 20 ساله آمریکا در افغانستان از نگاه عمیق شدن اصلاحات و دگرگونیها خیلی دستاورد خاصی نداشتند و آنچه رخ داد، در یک لایه بسیار سطحی اتفاق افتاد؛ از این جهت ارزشهای حقوق بشری و مسأله همدیگرپذیری امروز بسیار متزلزل است».
ارسال به دوستان
دور دنیا
شرایط اسفبار کودکان مهاجر بازداشتی در آمریکا
پایگاه خبری اکسیوس از طرح شکایت وکلای کودکان مهاجر به دادگاه فدرال آمریکا خبر داد و نوشت: کودکان در بازداشتگاههای مهاجران در تگزاس در شرایط اسفباری نگهداری میشوند. به گزارش این پایگاه خبری آمریکایی، وکلای کودکان مهاجری که در بازداشتگاههای مخصوص مهاجران در ایالت تگزاس نگهداری میشوند روز دوشنبه از دادگاه فدرال خواستار آزادی نوجوانان شدند و استدلال کردند که شرایط آنها نقض استانداردهای تسهیلات دولتی برای مهاجران است. براساس این شکایت که حاوی شهادت بیش از 12 کودک است، نوجوانان در این مراکز در «شرایط اسفباری» نگهداری میشوند و گفتهاند از مشکلات روحی - روانی رنج میبرند. اکسیوس در ادامه نوشت: نهادهای نظارتی دولتی پس از آنکه ماه گذشته شکایتهایی در پی گزارشهای افشاگرانه مربوط به مشاهده ضرب و جرح روی بدن برخی کودکان دریافت کردند، تحقیقات را آغاز کردند. شبکه خبری «سیبیاسنیوز» هم ماه ژوئن (خرداد) گزارش داد مقامات بازداشتگاههای مهاجران در تگزاس به طور مرتب بر کودکان تحت مراقبت به دلیل حملات روانی و تلاش برای فرار و آسیب رساندن به خود نظارت میکنند. از سوی دیگر «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا به دلیل سیاستهای مهاجرتی و افزایش بیسابقه عبور کودکان بدون همراه از مرز جنوبی ایالات متحده با انتقادات بسیاری مواجه شده است.
رزمایش مشترک روسیه و چین در مناطق هممرز با سینکیانگ
نیروهای ارتش چین و روسیه در یک رزمایش مشترک در شمالغرب چین با هدف تقویت روابط بین ۲ کشور در میان بیثباتی شدید در افغانستان شرکت کردند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این رزمایش که تا روز جمعه ادامه دارد، نیروهای زمینی و هوایی روسیه و چین در منطقه خودمختار «هوئی نینگشیا» شرکت دارند. این منطقه هممرز با سینکیانگ است که محل سکونت بیش از یک میلیون مسلمان اویغور محسوب میشود. سینکیانگ یک مرز مشترک با افغانستان دارد و پکن نگران این است که اگر طالبان کنترل افغانستان را به دست بگیرد، ممکن است خشونتها به سینکیانگ نیز رخنه کند. در حالی که روسیه و چین بخشی از یک ائتلاف رسمی تلقی نمیشوند اما در مقابل آمریکا و متحدانش سیاست واحدی اتخاذ کردهاند. خبرگزاری شینهوا گزارش کرد این رزمایش روز دوشنبه آغاز شده و «لی زوچنگ»، از اعضای کمیسیون مرکزی ارتش حزب حاکم چین رهبری آن را برعهده دارد. این خبرگزاری رسمی چین در گزارشی آورده است: این رزمایش با هدف تقویت و تعمیق عملیات مقابله با تروریسم بین ارتشهای چین و روسیه و نشان دادن تشخیص دقیق و تقویت حفاظت مشترک بینالمللی، ثبات و امنیت منطقهای است.
مبارزه با فساد یا پاکسازی مخالفان بنسلمان؟
هیات نظارت و مبارزه با فساد سعودی از بازداشت شماری از کارمندان وزارتخانههای مختلف به اتهام فساد خبر داد که منتقدان رژیم سعودی و نهادهای حقوق بشری این اقدام را در راستای ادامه پاکسازی مخالفان از جانب شاه و ولیعهد سعودی ارزیابی میکنند. به گزارش شبکه تلویزیونی سعودی «العربیه»، هیات نظارت و مبارزه با فساد سعودی در بیانیه خود اعلام کرد تحقیقات از ۴۶۱ متهم در پروندههای اداری و کیفری انجام شده و۲۰۷ نفر از اتباع سعودی و افراد مقیم این کشور در ارتباط با پروندههای اداری و کیفری بازداشت شدهاند که شماری از آنها از کارمندان ۱۱ وزارتخانه هستند. در این بیانیه آمده است: بازداشتشدگان از وزارتخانههای دفاع، کشور، گارد ملی، بهداشت، دادگستری، امور شهری و روستایی و مسکن، محیطزیست، آب و کشاورزی، آموزش، تجارت، منابع انسانی و توسعه اجتماعی و نیز رسانه هستند. بر اساس این بیانیه، «افراد بازداشت شده متهم به رشوهخواری، سوءاستفاده از جایگاه شغلی، جعل و سوءاستفاده از قدرت هستند و مراحل قانونی برای ارجاع آنها به دستگاه قضایی در حال تکمیل است». روند بازداشتها از زمان آغاز پادشاهی «سلمان بنعبدالعزیز» و اقدام او در کنار زدن «محمد بننایف» ولیعهد وقت و ولیعهد کردن فرزندش محمد، به امری معمول تبدیل شده است.
انتخابات عراق در موعد مقرر برگزار میشود
یک منبع مسؤول در دفتر ریاستجمهوری عراق اعلام کرد انتخابات در موعد مقرر برگزار میشود. به گزارش شبکه خبری المیادین، یک منبع مسؤول در ریاستجمهوری عراق اخبار رسانههای محلی درباره مخالفت برهم صالح، رئیسجمهور عراق با برگزاری انتخابات زودهنگام در موعد مشخص در ماه اکتبر را تکذیب و اعلام کرد: این خبر کاملا نادرست است. برهم صالح همواره از کسانی بوده که به برگزاری انتخابات در موعد مقرر بیشترین تمایل را داشته و در دیدارش با فراکسیونها و احزاب سیاسی عراق این مساله را اعلام کرده است. این منبع از رسانهها خواست دقت لازم را به خرج بدهند و اخبار را تنها از منبع رسمی آن بگیرند. مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق ۲۴ ژوئن اعلام کرد انتخابات خواسته مردمی، مرجعیت و گروههای مردمی و احزاب است. در این راستا جمانه الغلای، سخنگوی کمیساریای انتخابات عراق اعلام کرد: به دلیل شرایط سخت نتوانستیم به رأیدهندگان در خارج دسترسی پیدا کرده و برای آنها کارت انتخاباتی صادر کنیم، برای همین انتخابات در خارج لغو شده است. وی گفت: کمیساریا مقدمات لازم را برای برگزاری انتخابات در موعد مقرر تکمیل کرده است. ما در حال حاضر در مرحله چاپ کارت انتخاباتی هستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|