|
بایدن پایتخت قطر را فراموش کرد!
جو بایدن که مدتی است دچار بیماری نسیان شده، در یک نشست خبری که روز یکشنبه برگزار شد، نه تنها نام پایتخت قطر را اشتباه گفت، بلکه در عنوان سازمان القاعده نیز اشتباه کرد. یکی از خبرنگاران از رئیسجمهور آمریکا پرسید چه ضمانتهای امنیتی برای افرادی که وارد فرودگاه کابل میشوند وجود دارد؟ بایدن پاسخ داد مقامات ایالات متحده با نمایندگان طالبان در کابل و پایتخت قطر، دوحه - که آن را داهو نامید!- در تماس مداوم هستند.
ارسال به دوستان
مقامات دولت چین دیروز از به صفر رسیدن میزان ابتلا به کرونا در این کشور خبر دادند؛ چگونه چین به الگویی برای مدیریت پاندمی مبدل شد
اژدهای مدیریت
گروه بینالملل: مقامات وزارت بهداشت چین اعلام کردند برای نخستینبار از 20 جولای که دور جدیدی از قوانین و مقررات قرنطینه و غربالگری را اعمال کردهاند، دیروز (دوشنبه) هیچ موردی از ابتلا به «کووید-19» در این کشور گزارش نشده است؛ موفقیتی که تحلیلگران و کارشناسان حوزه بهداشت آن را ناشی از اقدامات مدیریتی چین در نحوه قرنطینه و واکسیناسیون قلمداد میکنند. چین با واکسینه کردن 777 میلیون نفر با استفاده از نزدیک به 2 میلیارد دوز واکسن چینی، در وضعیت مطلوبی از نظر میزان ابتلا قرار دارد تا جایی که یکی از مقامات دولت چین اعلام کرد این کشور به دنبال ایمنی جمعی تا پایان سال 2021 است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از راشاتودی، مقامات وزارت بهداشت چین دیروز اعلام کردند برای نخستینبار از تاریخ
20 جولای (29 تیر) پس از اعمال محدودیتهای متعدد محلی و کمپینهای آزمایش جمعی در میان نگرانی درباره نوع دلتا، هیچ مورد جدید ابتلا به «کووید-19» گزارش نشده است. بر این اساس دیروز مقامات بهداشتی چین 21 مورد وارداتی از «کووید-19» را گزارش کردند اما مهمتر این بود که هیچ عفونت جدید منتقله محلی برای نخستینبار از 20 جولای گزارش نشده است که نشان میدهد شیوع کنونی ممکن است تحت کنترل درآمده باشد. بر اساس آخرین آمارها در حال حاضر ۵۰۷ بیمار بدون علامت همچنان تحت نظر پزشک هستند. این تعداد، موارد تایید شده کرونا در سرزمین اصلی چین را به ۹۴ هزار و ۶۵۲ نفر میرساند و تعداد کشتهها بدون تغییر در رقم ۴ هزار و ۶۳۶ باقی مانده است. چین بعد از ماهها کنترل ویروس کرونا، در ۲ ماه گذشته روزانه مواردی از کرونا را گزارش کرده بود. به اعتقاد کارشناسان صفر شدن این آمار حاکی از موفقیت سیاستهای سختگیرانه دولت چین در مقابله با ویروس کرونا در سراسر این کشور است. اواخر ماه جولای بیش از 1200 مورد مثبت کرونایی که عمدتا از نوع سویه دلتا و در منطقه نانجینگ در شرق چین بودند، شناسایی شده بود. با این حال سیاستهای سختگیرانه دولت و انجام آزمایش کرونا روی میلیونها نفر در سراسر این کشور و اتخاذ سیاستهای قرنطینهای باعث کاهش شدید تعداد مبتلایان شد. کارشناسان اقتصاد معتقدند این سیاستها باعث افزایش رشد اقتصاد در دومین اقتصاد بزرگ دنیا در فصل منتهی به سپتامبر خواهد شد. کمیته ملی بهداشت و سلامت چین همچنین اعلام کرد تاکنون یک میلیارد و 900 میلیون و 127 هزار دوز واکسن کرونا در این کشور تزریق شده است. خبرگزاری «سیجیتیان» چین اعلام کرد گزارش کمیته ملی بهداشت و سلامت چین حاکی است این تعداد افراد با استفاده از ۲ واکسن سینوفارم و سینوواک تولید چین واکسینه شدهاند. مقامات چین اعلام کردند 777 میلیون نفر به طور کامل در چین واکسینه شدهاند. در آخرین شیوع بیماری که پس از شناسایی عفونتها در بین کارکنان فرودگاه شهر نانجینگ در شرق چین در 20 جولای آغاز شد، هیچ مورد فوتی ثبت نشد. در آن مورد اعلام شد خدمه تمیزکننده فرودگاه در معرض ویروس هواپیمای مسافریای که از روسیه آمده بود، قرار گرفته بود.
* چین از چه واکسنهایی استفاده کرد؟
چین تاکنون ۳ واکسن سینوفارم، سینوواک و کانسونا را برای واکسینه کردن و مقابله با «کووید-19» رونمایی کرده است. در این بین سینوفارم در ماه مه و سینوواک در ماه ژوئن از سوی سازمان بهداشت جهانی مورد تایید قرار گرفتند. ساختار هر دو واکسن به این ترتیب است که از ذرات ویروسی تولید شده در آزمایشگاه ساخته شدهاند و سپس غیرفعال میشوند؛ ساختاری شبیه واکسنهای فلج اطفال تزریقی، هپاتیت A و آنفلوآنزا. واکسنها با یک ماده کمکی مخلوط میشوند. واکسنها حاوی پروتئینهای زیادی هستند که سیستم ایمنی بدن میتواند به آنها پاسخ دهد و تولید آنتیبادیها را برای مبارزه با «کووید-19» تحریک میکند. نکته قابل توجه اینکه مطابق آمار رسمی این دو واکسن از نظر عوارض جانبی وضعیت مطلوبی دارند تا جایی که هیچ نگرانی ایمنی قابل توجهی در جریان عرضه سینوواک در چین، برزیل، اندونزی و شیلی به وجود نیامد. درباره سینوفارم نیز تنها 79 نفر عوارض جانبی خفیفی را در پی تزریق 1/1 میلیون دوز در چین گزارش کردند که بسیار کمتر از میزان عادی گزارش عوارض جانبی متعاقب واکسیناسیون است.
* مدیریت چینی کرونا
پس از کنترل نخستین موج همهگیری «کووید-19» که اوایل سال 2020 آغاز شد، سال 2021 مواردی از عفونتهای جدید در چین در مقیاس کوچک مشاهده شد. تا اینکه پس از شیوع سویه دلتا، چین دور جدیدی از قرنطینه، غربالگری و واکسیناسیون را در دستور کار قرار داد که همین امر نیز منجر به صفر شدن میزان ابتلای محلی شده است. پروفسور مارکو کاتنتو در مقالهای با عنوان «مشاهده راهبردهای چین برای جلوگیری از احیای اپیدمی «کووید-19» مینویسد: به منظور جلوگیری از احیای مجدد «کووید-19» و سویههای مختلف آن، دولت چین به استفاده از اقدامات پیشگیرانه و کنترل موثر در مناطق اصلی اپیدمی ادامه داده است. اقدامات پیشگیرانه و کنترلی جدیدی نیز بر اساس ویژگیهای اپیدمی و عادات اجتماعی مردم چین تدوین شده است. استراتژیهای مورد استفاده در چین شامل قرنطینه، آزمایش اسید نوکلئیک در مقیاس بزرگ، مدیریت «کد سلامت سفر» و درمان بیمار بر اساس ترکیبی از طب چینی و آکادمیک است. این اقدامات میتواند یک نقطه مرجع برای سیستم بهداشت عمومی جهانی که با همهگیری مواجه است، فراهم کند. این مقاله اثبات میکند چین علاوه بر واکسیناسیون همگانی، برنامه جامعی برای کنترل رفتارهای اجتماعی و نظارت بر قوانین داشته است؛ مسالهای که اثبات میکند همکاری اجتماعی و اعتماد مردم به دولت نقش بسزایی در واکسیناسیون و پیشگیری از شیوع کرونا دارد. بر اساس نظرسنجی منتشرشده در روزنامه واشنگتنپست، در ماه مه اعتماد شهروندان چینی به دولت آنها طی چند ماه پس از «کووید-19» به 98 درصد رسید.
* چین به دنبال ایمنی جمعی تا پایان سال
نماینده رئیسجمهوری چین نیز اخیرا در کمیته مقابله با کرونای این کشور اعلام کرد کشورش تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۱) به پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون کرونا و متعاقب آن ایمنی جمعی دست مییابد. «جونگ نان شان» اپیدمیولوژیست ارشد چین طی یک کنفرانس بهداشتی که در حاشیه پنجمین نمایشگاه چین- کشورهای عربی برگزار شد، تاکید کرد: اثربخشی واکسنهای چین حدود ۷۰ درصد است و تنها در صورتی که بیش از ۸۰ درصد از کل جمعیت این کشور واکسینه شوند، یک ایمنی جمعی موثر ایجاد خواهد شد. وی تاکید کرد: تحقیقات متمرکز روی موج کرونا در گوانگژو در ماه مه نشان میدهد میزان ایمنیبخشی واکسنهای غیرفعالکننده چینی در برابر واریانت دلتای ویروس کرونا نزدیک به ۶۰ درصد، مقابل علائم متوسط بیماری «کووید-۱۹» ۷۰ درصد و مقابل موارد شدید ابتلا به این بیماری ویروسی ۱۰۰ درصد است. جونگ گفت: تازهترین دادهها نشان میدهد سطح آنتیبادی بعد از تزریق دوز سوم واکسن غیرفعالکننده چینی بعد از یک فاصله ۶ ماهه از تزریق دوز دوم، بیش از ۱۰ برابر افزایش مییابد.
ارسال به دوستان
فلسطین اشغالی
سریال ترور و جنایت
کابوس امنیت داخلی اسرائیل
با آنکه صهیونیستها سعی دارند مرزهای غزه و لبنان را به عنوان مهمترین دغدغه امنیتی خود اعلام کنند اما واقعیت این است که شهرها و خیابانهای سرزمینهای اشغالی به طور روزمره شاهد فوران ناامنی است.
درست زمانی که اسرائیلیها با حمله به نوار غزه و نوار مرزی لبنان، مدعی تامین امنیت رژیم خود هستند، اخبار متعددی از ترور و جنایت و تجاوز در خیابانهای شهرهای صهیونیستنشین فلسطین اشغالی منتشر میشود. به گزارش روزنامه یسرائیل هیوم، طی تنها یک هفته ۳ مورد تعرض و تجاوز توسط ۲ نفر در قدس و یک نفر در بیتلحم علیه دختران نوجوان به ثبت رسیده و منجر به تشکیل پرونده شده است. این روزنامه همچنین روز یکشنبه از دستگیری یک مرد 42 ساله توسط پلیس بعد از تهدید به قتل شهردار نهاریا خبر داد. در این گزارش آمده ماه فوریه (6 ماه پیش) یک بمب صوتی در مقابل منزل مدیر اداره امنیت شهرداری نهاریا منفجر شده بود. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارش مفصلی به باندهای مافیایی مهاجرانی که از نقاط مختلف جهان به فلسطین اشغالی مهاجرت و به جنگ با یکدیگر میپردازند، پرداخت. به گفته این رسانه عبریزبان، اشدود همچنان در آتش جرم و جنایت میسوزد، آن هم در حالی که ۲ باند اصلی تبهکار شهر قبضه خود را بر آن تحکیم بخشیده و به جنگ با یکدیگر میپردازند. یکی از این باندها را «مایکل تانسکی» رئیس مافیای مهاجران روس اداره میکند. دیگر باند فعال در این شهر را هم گرجستانیتبارهای مهاجر تشکیل میدهند که هر روز با سلاح گرم و سرد با یکدیگر درگیر شده و باجگیریهای آنها در این شهر سالانه صدها میلیون شکل برایشان درآمد فراهم میکند.
از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارانوت هم در شماره روز یکشنبه خود از وقوع یک قتل در شهر حیفا خبر داد تا به لیست بلند مرگهای مرموز روزانه در اسرائیل اضافه شود. قربانی این ترور یک مهاجر یهودی به نام «دیمیتری یاگوروف» بود که شنبه گذشته در آپارتمانش در حیفا از پا درآمد. یک روز جلوتر، حساب توئیتری روزنامه هاآرتص از قتل مرموز یک اسرائیلی دیگر در خیابانهای الرمله خبر داد که اکراه مسؤولان پلیس از صحبت کردن درباره آن نشان میدهد مقتول قربانی قتلهای زنجیرهای شده است.
به گزارش این روزنامه طی ۲ سال گذشته فلسطین اشغالی شاهد موج گستردهای از ترورهای بسیار خطرناک شده که آخرین آنها «لورین تاوال» 28 ساله است که جمعهشب از پا درآمد. پلیس اعتراف کرد این زن بارها در رابطه با تهدید شدنش به پلیس اطلاع داده بود اما از بیم آنکه وضعیت زندگی او و خانوادهاش دستخوش مشکل بیشتری شود، کمکی از پلیس دریافت نکرده بود. این زن نیز همچون بقیه قربانیان چند ماه گذشته به ضرب گلوله افراد ناشناس و در حالی که به تنهایی در خودروی خود مشغول رانندگی بود، کشته شد. نکته قابل تأمل اینکه همسر این زن نیز سال 2015 به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شده بود.
اگرچه پلیس رژیم صهیونیستی تلاش میکند این وقایع را به تسویهحسابهای داخلی و قومیتی مرتبط بداند و نهادهای امنیتی بر این جنایات روزمره سرپوش میگذارند اما جامعهشناسان اسرائیلی شکافهای عمیق اجتماعی را که بر اثر ساختار ناهمگون و نامتجانس جامعه مهاجران صهیونیست سر باز کردهاند، در روند موج ناامنیهای روزانه درگیریهای داخلی و به تبع آن قتل و تجاوز در این جامعه مهاجر دخیل میدانند.
***
افشاگریهای مهم روسیه
و سازمان ملل علیه اسرائیل
رسانههای اسرائیلی، فرمانده یونیفل- نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در مرز لبنان و فلسطین اشغالی- را به خاطر افشاگریهای مهمش مورد حمله قرار دادهاند. روزنامه یسرائیل هیوم به نقل از سفیر رژیم صهیونیستی در واکنش به تأکید «استفانو دیل کول» فرمانده یونیفل مبنی بر نقض قطعنامه سازمان ملل توسط اسرائیل، مدعی شد اصولا قطعنامه 1701 برای مهار حزبالله و جلوگیری از قدرت گرفتن آن به تصویب رسیده است و فرمانده یونیفل جز سرکوب حزبالله هیچ اختیار دیگری ندارد!
از طرف دیگر اظهارات یک افسر عالیرتبه روس در رابطه با شکست حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه، بشدت اسرائیلیها را عصبانی کرده است.
روزنامه یدیعوت آحارانوت در واکنش به این اظهارات درباره رهگیری 91 درصد موشکهای شلیک شده در تجاوز اخیر جنگندههای اسرائیلی از فراز خاک لبنان به سوریه ادعا کرد روسها از هر حادثهای برای بازاریابی تسلیحات خود استفاده میکنند. به زعم «رون بن یاشای» نویسنده این تحلیل، وقتی روسیه اعلام میکند پدافند سوریه که سامانههای روسی در اختیار دارد، موشکهای اسرائیل را رهگیری و سرنگون کرده است، در واقع این اطلاعات باعث فروش بالاتر این سامانهها در سطح جهان و منطقه میشود. این تحلیلگر با اعتراف ضمنی به عدم کارآمدی سامانههای پدافندی آمریکایی و اسرائیلی نوشت: در زمان حاضر کشورهایی همچون امارات، هند و اخیرا ترکیه ترجیح دادهاند از سامانههای پدافندی روسی که در یک جنگ واقعی در سوریه کارایی خود را نشان داده است، برای خود خریداری کنند.
ارسال به دوستان
آخرین میانجیگریهای داخلی و خارجی برای جلوگیری از ادامه جنگ در افغانستان
طالبان پشت دروازههای پنجشیر
با اعزام ۳ هزار نیروی طالبان به دره پنجشیر، بیم آن میرود جنگ در این ولایت شمال شرقی افغانستان بالا بگیرد. دره هزارهنشین پنجشیر با سابقه مقاومت قهرمانانه ۳ دههای در مقابل اشغال شوروی و سپس نخستین دوره اشغال طالبان، تنها بخش از افغانستان است که هنوز به تصرف نیروهای طالب درنیامده است. پسر شهید«احمد شاه مسعود» قهرمان ملی افغانستان نیز از هفته گذشته فراخوان گردهمایی نیروهای ملی برای مقاومت در مقابل طالبان را صادر کرد. البته احمد مسعود که گفته میشود حدود 10 هزار نیرو در اختیار دارد، ابتدای این هفته از موضعی جدید برای طالبان پیام صلح فرستاد و گفت به شرط آمادگی آنها برای انجام مذاکرات صلح، حاضر است از خون پدرش بگذرد. او به روزنامه الشرق الاوسط گفت برای صلح با طالبان و تشکیل حکومت مشارکتی تمایل دارد اما تحمیل زور و استفاده از سلاح را نمیپذیرد. پیش از آن نیز جمعه گذشته «محمد یونس قانونی» معاون رئیسجمهوری در زمان کرزی گفته بود احمد مسعود به دنبال جنگ نیست، بلکه در پی راهحلی برای برقراری صلح و ایجاد حکومت فراگیر ملی است.
* با این همه ظهر روز یکشنبه، فرماندهی مرکزی طالبان
4 ساعت به نیروهای ملی تحت امر مسعود مهلت داد تا تسلیم شوند. حساب توئیتری عربی طالبان نیز تایید کرد صدها عضو این گروه برای تصرف پنجشیر به 120 کیلومتری شمال شرق کابل اعزام شدهاند. سپس «امرالله صالح» معاون اول رئیسجمهور سابق افغانستان که به همراه برخی دیگر از مقامات لشکری و کشوری به این منطقه پناه برده، در توئیتی تایید کرد طالبان به دروازههای پنجشیر رسیده اما هنوز درگیری رخ نداده است.
همان شب احمد مسعود در گفتوگویی تلویزیونی به طالبان نسبت به حمله به پنجشیر هشدار داد و گفت: «ما تعدادی از نیروهای دولتی و نیز هزاران تن از اهالی ولایت پنجشیر و نیروهایی از تخار، قندوز و کابل را داریم، این نیروها از نژادهای مختلف هستند و طالبان در صورتی که رویکرد کنونی را ادامه دهد، خیلی دوام نخواهد آورد». او سپس طالبان را تهدید کرد در صورت جنگ در پنجشیر با جبهه مقاومتی سراسری مواجه میشود و قول داد: «اگر آنها حمله به پنجشیر را متوقف کنند، راهی بهتر برای آینده خواهیم یافت اما اگر وارد پنجشیر شوند، مبارزه خواهیم کرد و تلاش میکنیم مقاومت را گسترش دهیم. ما آخرین خطوط دفاع از افغانستان هستیم و میخواهیم این جنگ را پایان دهیم و مذاکره کنیم اما طالبان به میانجیگری گوش نمیکند».
جالب اینکه مسعود از روسیه و طرفهای بینالمللی خواستار دخالت در افغانستان در جهت مبارزه با مهاجرت و تهدید تروریستی شد و گفت: «ما خواهان فشار سیاسی و کمکهای انسانی هستیم تا طالبان درک کند رویکرد ما این است که باید دولت فراگیر تشکیل شود». در همین حال شنیده میشود حامد کرزی، رئیسجمهور اسبق و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان با بزرگان و علمای ولایت پنجشیر درباره وضعیت کنونی این کشور رایزنی کردهاند. روسها نیز به نوبه خود اعلام کردند به دنبال راه حل مسالمتآمیز در پنجشیر هستند. به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، وضعیت این شهر را در هشتمین روز ورود طالبان آرام و خوب توصیف کرده است. او با اشاره به دیدار نماینده دفتر سیاسی جنبش طالبان از سفارت روسیه در کابل از درخواست این گروه برای میانجیگری در شهر پنجشیر و پیشنهاد یک توافق سیاسی بین طرفین افغان خبر داد. با آنکه سفیر روسیه گفته است طالبان به دنبال خونریزی نیست اما «اولگ سیرومولوتف» معاون وزیر خارجه این کشور دیروز تصریح کرد مسکو برای خارج کردن نام این گروه از فهرست گروههای تروریستی هیچ عجلهای ندارد.
* کشته شدن نگهبان افغان فرودگاه کابل
دیروز فرودگاه بینالمللی کابل موسوم به میدان هوایی، شاهد دومین روز خونبار از زمان اشغال پایتخت توسط طالبان بود.
این درگیری ابتدا در ضلع شمالی فرودگاه بین نیروهای افغان و افراد ناشناس آغاز شد اما در نهایت به دخالت نیروهای آلمانی و آمریکایی که کنترل فرودگاه را در اختیار دارند انجامید. به گزارش «سیانان» ابتدا یک تکتیرانداز در خارج از فرودگاه به سمت نگهبانان افغان تحت امر نیروهای ائتلاف خارجی در داخل تاسیسات شلیک کرد که آنها نیز آتش را پاسخ دادند اما بعد نیروهای آمریکایی به نگهبانان افغان شلیک کردند. در تبادل آتش، یک نیروی امنیتی افغان توسط آمریکاییها کشته و ۳ نفر دیگر زخمی شدند. این در حالی است که اطراف فرودگاه کابل مملو از جمعیتی است که برای فرار از کشور هجوم آوردهاند. یک مقام ناتو روز یکشنبه به رویترز گفت از آخر هفته گذشته تاکنون دستکم ۲۰ نفر در فرودگاه و اطراف آن کشته شدهاند.
ارسال به دوستان
چشمانداز 2030 بهانهای برای حذف هویت عربی و اسلامی عربستان
بنسلمان به دنبال ویرانی 70 هزار مسجد
اسلامستیزی آلسعود و میراثداران ابن وهاب در سالهای اخیر بویژه پس از به قدرت رسیدن سلمان و پسر جنایتکارش، تنها به سوگیری آشکار برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و به اصطلاح اصلاحات لائیک دولتی محدود نمیشود، بلکه این رژیم در محاربهای آشکار با هر آن چیزی است که به اسلام راستین مربوط میشود. در کنار سرکوب سازمانیافته شیعیان و اهل سنت غیروهابی، یکی از رویکردهای اصلی اسلامستیزانه حکومت بنسلمان، ولیعهد همهکاره عربستان، تخریب یا عدم بازسازی اماکن اصیل اسلامی در مهد دین حضرت محمدمصطفی (ص) است. همزمان رژیم سکولار ریاض با هدایت آشکار واشنگتن و لندن، حتی در ظاهر امر هم تمایلی به حفظ شعائر اسلامی، دستکم به عنوان میراث تاریخی جزیرهالعرب از خود نشان نمیدهد. در همین راستا، بنسلمان با محور قرار دادن چشمانداز تحمیلی و غربی 2030 به همه ساختارهای اجرایی و فرهنگی عربستان، تمام هموغمش را بر کمرنگ کردن نقش مساجد و پیشوایان دینی در جامعه قرار داده است. تارنمای افشاگر سعودیلیکس اخیرا دست به افشای ابعاد مختلف برنامههای ضداسلام رژیم ریاض زده است؛ رژیمی که پدر بنسلمان به عنوان پادشاه فرتوت و بیاختیار آن، همچنان خود را به طور سنتی «خادم حرمین شریفین» یعنی متولی اماکن مقدس مکه مکرمه و مدینه منوره میخواند.
بر اساس آمارهای رسمی، رژیم سعودی تعمیر و نگهداری 70 هزار مسجد در سراسر عربستان را نادیده گرفته است. از زمان رسمیت یافتن فرقه وهابی توسط سعودیها از اواسط قرن بیستم میلادی، بسیاری از اماکن و بقاع مقدس شیعیان در این کشور به بهانه آموزههای افراطی پیروان ابنتیمیه در معرض ویرانی قرار گرفته بودند اما ادامه این روند و تعمیم آن به مساجد و اماکن مقدس اهل سنت آن هم در حالی که بنسلمان به وضوح قدرت وهابیها را هم محدود کرده، نشان میدهد او با کلیتی به نام اسلام دشمنی دارد. به گزارش سعودیلیکس، وزارت امور اسلامی و ارشاد عربستان قانونا متعهد به حفظ و نگهداری مساجد و ایجاد قراردادهایی با شرکتهای تعمیر و نگهداری در این جهت است با این وجود69672 مسجد در این کشور تحت پوشش قراردادهای نگهداری و نظافت این وزارتخانه قرار نگرفتهاند. تعداد کل مساجد در تمام مناطق عربستان 81439 است. مثلا استان عسیر در مرزهای جنوب غربی عربستان با یمن، بر اساس گزارش وزارت ارشاد سعودی در سال 1441 با 17،077 مسجد فاقد قرارداد مرمت و نگهداری، در خط مقدم جنگ بنسلمان با اسلام قرار گرفته است. بعد از آن ریاض، پایتخت عربستان است که سلمان پادشاه فعلی، فرماندار آن بود و حال 11997 مسجد رها شده در آن قرار دارد. مکه با 11313، جازان با 7827 و سپس استان قصیم با 4919 مسجد فاقد نظارت و حفاظت دولتی در مراتب بعدی قرار دارند. بسیاری از جامعهشناسان و تحلیلگران سیاسی بینالمللی بر این باورند که آنچه محمد بنسلمان، ولیعهد خام سعودی تحت عنوان اصلاحات اجتماعی و مبارزه با افراطگرایی میخواند در واقع چیزی نیست جز قداستزدایی و حذف هویت عربی و اسلامی از ملتی با فرهنگ اصیل و کهن در چارچوب چشمانداز 2030 که نتیجهای ندارد جز سوق دادن جامعه به سوی فرهنگ منحط و تحمیلی غربی و در نهایت فساد و زوال. بنسلمان در حالی برای کاهش نقش مساجد و مراکز مذهبی در جامعه تلاش میکند که همزمان به بازداشت صدها عالم و مبلغ برجسته اسلامی پرداخته و مجوز فروش مشروبات الکلی و برپایی نمایشهای مد و مراکز فساد را صادر کرده است. «عبداللطیف الشیخ» وزیر امور اسلامی عربستان به همه مساجد در این کشور دستور داد استفاده از بلندگوها را به اذان و اقامه محدود کنند و صدای بلندگوها را نیز به یکسوم درجه بلندگو کاهش دهند. چندی پیش مجلس شورای عربستان نیز درخواست دولت این کشور برای ملزم نبودن فروشگاههای تجاری و رستورانها به تعطیلی فعالیتشان در وقت نماز به جز نماز جمعه را تصویب کرد. عربستان از دهههای گذشته صاحبان فروشگاهها و تأسیسات تجاری را به توقف فعالیتهایشان در وقت نماز ملزم میکرد. این کشور در ماههای اخیر همچنین شاهد محدود شدن نقش نهاد «هیات امر به معروف و نهی از منکر» خود است؛ نهادی که حکم پلیس دینی را در این کشور دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|