|
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با سارا عرفانی، نویسنده کتاب «شمرون کناردون» که درباره زندگی جهادگرآسمانی امیرمحمد اژدری نوشته شده است
جهاد ادامه دارد
مصطفی پورکیانی: «شمرون کناردون» زندگینامه امیرمحمد اژدری، از جهادگران کشور است که ۲ سال پیش، براساس سانحهای به رحمت خدا رفت. این جهادگر 25 ساله قائممقام قرارگاه جهادی امام رضا(ع) بود. این کتاب به تازگی توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار نشر شده است. به این بهانه «وطن امروز» گفتوگویی با سارا عرفانی یکی از نویسندگان این اثر انجام داد.
***
* چه شد نوشتن این کتاب و این پروژه به شما پیشنهاد شد؟
این کتاب به من پیشنهاد نشد و در اصل سفارشی نیست؛ از اردوهای جهادی و از قبل با آقای اژدری آشنا بودم، ایشان را میشناختم، بچههای من او را خیلی دوست داشتند و او را «عمو تپلو» صدا میزدند، به نحوی عموی بچههای من بود و تقریبا یک رابطه خانوادگی با هم داشتیم و در محیط کار همدیگر را میدیدیم و من شاهد فعالیتهای زیاد جهادی ایشان بودم. زمانی که این اتفاق برای ایشان افتاد و در ماموریت جهادی دچار سانحه شد و از دنیا رفت، خیلی اتفاق دردناک و تکاندهندهای بود و باورش برای ما دشوار بود. وقتی این اتفاق افتاد دوست داشتم به سهم خودم برای ایشان کاری انجام دهم چون آنقدر فعالیتهای گستردهای داشت که احساس کردم باید این کتاب نوشته شود و این همه فعالیت و خستگیناپذیری به تصویر و متن آورده شود. به همین دلیل شخصا تصمیم گرفتم تا داستان زندگی ایشان را بنویسم.
* چه نکات مهمی در نوشتن کتابهای زندگینامه و خاطرهنویسی باید از طرف نویسنده رعایت شود تا نوشته برای مخاطب جذاب و خواندنی شود؟
طبیعتا ابتدا باید سراسر واقعیت باشد و تماما به واقعیتها مستند شود. چون این کار از جنس تاریخ شفاهی به شمار میرود و طبیعتا هیچ منبع و مرجعی جز روایتگری دوستان و خانواده وجود ندارد و شناختی که خودم درباره ایشان داشتم. اما نکته مهمتر اینکه همه این کارها باید به صورت جذاب و با قلمی قوی نوشته شود. متاسفانه بسیاری از کارهایی که برای زندگینامه شهدا نوشته میشود، کارهای ضعیفی هستند و حق آن شهید و آن انسان عزیز به درستی ادا نمیشود. حیف است که ما دست روی شخصیت بزرگی بگذاریم و خروجی کارمان ضعیف باشد، در این صورت به عقیده من درباره آن شخصیت جفا کردهایم. من درباره این کتاب تمام تلاشم را کردم که از تکنیکهای این سبک تماما بهره ببرم؛ فضای این کتاب به صورت داستان و رمان نوشته شده و صرفا خاطرهنگاری نیست. دوست داشتم مخاطبان نوجوان و جوان وقتی این کتاب را میخوانند براحتی با آن ارتباط برقرار کنند و با یک داستان شیرین مواجه شوند و در دل آن داستان با این شخصیت بزرگ آشنا شوند. زاویه دید کتاب هم اول شخص و از نگاه خود امیر محمد اژدری است که تقریبا میتوانم بگویم این سبک را در کتابهای زندگینامههای شهدا نداشتیم و من آنقدر از ایشان اطلاعات و مصاحبه داشتم که فکر کردم میشود این کار جسورانه را انجام داد و کتاب را از دید خودش نوشت و احتمالا این طور بشود به درونیات آن شخص نزدیکتر شد و از چالشها و جنگهای درونی او بیشتر باخبر شد.
* درباره شهدای مدافع حرم و جنگ تحمیلی کتابهای زیادی نوشته شده ولی شاید کتابهای کمتری درباره فعالیتهای جهادی نوشته شده باشد و احتمالا این کار را برای شما سختتر کرد؛ از چالشهای نوشتن این کتاب بگویید.
بله! درباره کارهای جهادی در این سالها کمتر نوشته شده و شخصا علاقه داشتم تا قبل از این اتفاق هم درباره فعالیتهای جهادی کتابی بنویسم و این دغدغه همیشه همراه من بود و به دنبال یک سوژه مناسب بودم ولی هیچ وقت فکر نمیکردم امیر سوژه این داستان شود. اگر بخواهم از چالشهای این نوع نوشتن بگویم، نزدیک شدن به فضاهای فعالیتهای جهادی و شناخت درست از این فعالیتها خیلی مهم است و من خودم چون چندین سفر جهادی داشتم از نزدیک به این فعالیتها آگاه بودم. باید غم محرومیت افراد حاضر در این مکانها را درک کرد تا بشود در این باره نوشت. من چند سالی بود که این تیم جهادی را میشناختم و از نزدیک شاهد بودم که چقدر انرژی و از جان مایه میگذارند و به همین خاطر نوشتن از این نوع فعالیتهای جهادی برای من سادهتر بود.
* در شرایط سخت اقتصادی کشور، شاید فعالیتهای جهادی و مخلصانه خیلی بیشتر از قبل احساس شود. از اهمیت نوشتن چنین کتابهایی برای معرفی بیشتر این فعالیتها و افراد شاخص آنها برای الگو شدن بگویید.
ما با نوشتن چنین کتابهایی شاید بتوانیم قدری از این محرومیتها و فضاهای سختی که مردم با آن درگیر هستند را به تصویر بکشیم. یعنی هنر نویسنده باید این باشد که بتواند به درستی این محرومیتها و سختیها را به تصویر بکشد و در کنار آن همه پشتکار و تلاش گروههای جهادی را نشان دهد. بدون اغراق، امیرمحمد واقعا میتواند الگوی خوبی برای نوجوانها و جوانهای امروزی باشد. «جهاد ادامه دارد» شعار همیشگی امیرمحمد اژدری بود. من به همراه خانم علویان که به صورت مشترک این کتاب را نوشتیم، سعی کردیم این شعار در دل داستان مشخص باشد که این محرومیتها وجود دارد و جوانها میتوانند چقدر در رفع آنها موثر باشند. امیر محمد هیچ وقت به این ماجرا اینگونه نگاه نکرد که من هیچ سمتی در این باره ندارم و من مسؤول نیستم و کسی که مسؤولیت و پست و مقام دارد خودش باید این مشکلات را حل کند. او هم میتوانست همین حرفها را بزند مانند برخی که میگویند اصلا این فعالیتهای جهادی آنقدر موثر نیستند ولی امیرمحمد معتقد بود که ما کاری به کمکاریهای مسؤولان نداریم. ما هر جا که بتوانیم تاثیرگذار باشیم، از ساخت یک مدرسه در روستا یا بردن تیم دندانپزشکی به مناطق محروم که بتواند درد و محرومیت را از جایی کم کند با جان و دل حضور خواهیم داشت. اگر همه مردم این نگاه را داشته باشند که هر کس بنا به تواناییهای خود چه کاری میتواند در رفع این مشکلات انجام دهد و همه مشکلات را فقط گردن این و آن نیندازیم، قطعا اتفاقات بهتری خواهد افتاد. امیدوارم هر کسی که این کتاب را میخواند پرچم امیرمحمد را به عنوان الگو بالا نگه دارد و برای رفع این مشکلات قدمی بردارد.
* از بین همه جهادگران قرارگاه امام رضا، شهید اژدری چه شاخصه خاصی برای الگو شدن داشته که بهانه نوشتن این کتاب شده است؟
از میان جهادگران، امیرمحمد واقعا چهره متفاوتی بود. چون در 25 سالی که از خدا عمر گرفت، از سن پایین و 14-13 سالگی وارد فعالیتهای جهادی شده بود و در سالهای آخر زندگی به صورت شبانهروزی در اردوهای جهادی فعالیت میکرد. فعالیتهای مختلفی انجام میداد؛ از کمک کردن به محرومان ارامنه تهران تا کورههای آجرپزی اطراف تهران تا بردن تیمهای پزشکی و دندانپزشکی به نقاط دورافتاده، ساختن مدرسه برای روستاها، کمک کردن به کودکان کار مدرسه «صبح رویش» و هر کاری که فکر میکرد میتواند مفید باشد و قدمی بردارد، دریغ نمیکرد. با اینکه در خانوادهای مرفه زندگی میکرد و اصطلاحا در ناز و نعمت بزرگ شده بود و میتوانست همینطور به زندگیاش ادامه دهد اما واقعا یک زندگی ساده را برای خودش انتخاب کرده بود و دوست داشت غمخوار محرومان باشد و دردی را از آنها دوا کند و به همین خاطر آن زندگی رفاهگونه را کنار گذاشته بود و شب و روزش را وقف محرومان کرده بود. این اغراق نیست و وجه تمایز امیر با بقیه همین بود.
* آیا باز هم آثاری از این دست از شما خواهیم دید؟
نویسندهها دوست دارند به تکرار نیفتند. اگر بخواهم کاری شبیه این را انجام دهم، باید حتما در آن به وجه تمایزی برسم. مثلا در این کار خیلی تأکید داشتم که به تکنیکی برسم که متفاوت و متمایز باشد و از کار تکراری و کلیشهای فاصله بگیرم. همانطور که گفتم، در کتابهایمان حق شهدا را ادا نمیکنیم. کارها آنقدر سطحی و دمدستی نوشته میشوند که حق آن آدم ادا نمیشود. من تلاشم را کردم. دوستانش و افرادی که او را میشناسند باید بگویند این تلاش چقدر نتیجهبخش بوده و چقدر شخصیت و شوخطبعی و تکاپوی مدام او برای محرومان در داستان درآمده است. سعی کردم از تکنیک چیزی کم نگذارم و صرفا زندگی نوشته شده یک شخص نباشد.
* نام کتاب از کجا آمد؟
بهتر است من به این سوال پاسخ ندهم تا خود مخاطب کتاب را بخواند و به جواب برسد ولی شمرون محل تولد امیرمحمد بود و جایی که برای نخستین بار فعالیتهای جهادی خودش را از آنجا شروع کرد. اصطلاحا بچه شمرون بود و در واقع اشارهای است به رفاهی که در خانواده داشت و «کناردون» هم جایی بود که آن حادثه برایش اتفاق افتاد و از دنیا رفت و ما خواستیم نمادی از شروع و پایان زندگی امیر باشد.
ارسال به دوستان
تصویربرداری «ازسرنوشت» از سر گرفته شد
تصویربرداری سریال «از سرنوشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و تهیهکنندگی علیاکبر تحویلیان از سر گرفته شد. به گزارش «وطنامروز»، علیاکبر تحویلیان، تهیهکننده سریال ضمن اعلام خبر فوق افزود: با هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت بهداشت، صداوسیما توانست واکسیناسیون عوامل سازنده سریالها را آغاز کند. در این راستا عوامل سازنده سریال «از سرنوشت» هم در حال انجام واکسیانسیون هستند که به امید خدا آسیب کمتری (با رعایت پروتکلهای بهداشتی) متوجه عوامل سازنده شود. وی ادامه داد: با توجه به درگیر شدن برخی عوامل سریال «از سرنوشت» به ویروس کرونا کار متوقف شده بود که در لوکیشنی در تهران تصویربرداری سریال از سر گرفته شد. فصل چهارم سریال «از سرنوشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و تهیهکنندگی علیاکبر تحویلیان در گروه فیلم و سریال شبکه ۲ در حال تولید است. در این سریال بازیگرانی همچون مسعود پاکدل، دارا حیایی، کیسان دیباج، فاطمه بهارمست، مجید واشقانی، لیلا بلوکات، مائده طهماسبی، ساناز سعیدی، رابعه مدنی و... بازی میکنند. عمدهترین مسالهای که در این فصل از سریال دنبال میشود، موانع تولید داخلی بر سر راه جوانان است.
ارسال به دوستان
«درخت گردو» به نوبت اکران رسید
مرتضی شایسته، سخنگوی شورای صنفی نمایش بیان کرد فیلم سینمایی «درخت گردو» روی پرده سینماها میآید. به گزارش «وطنامروز» مرتضی شایسته، دبیر و سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: طبق نامهای که علی سرتیپی پخشکننده فیلم سینمایی «درخت گردو» ساخته محمدحسین مهدویان زده و طی آن برای اکران اعلام آمادگی کرده بود، تصمیم بر این شد که این فیلم یا از چهارشنبه 3 شهریور یا از دهم شهریور ماه به نمایش درآید و بر همین اساس هر سینماداری که علاقهمند به اکران این اثر باشد میتواند آن را به نمایش بگذارد. وی درباره اینکه پیش از این سیدمصطفی احمدی، تهیهکننده فیلم سینمایی «درخت گردو» از اکران انصراف داده بود و حالا با چه شرایطی حاضر به اکران شده است، بیان کرد: من از این موضوعات خبر ندارم و طبق نامهای که آقای سرتیپی زد تصمیم به اکران گرفتیم. شایسته بیان کرد: برای فیلمهای «مورچهخوار» و «گیسوم» که پیش از این اعلام آمادگی برای اکران کرده بودند، هفته آینده تصمیم میگیریم. سخنگوی شورای صنفی نمایش در پایان بیان کرد: اکران بقیه فیلمهای روی پرده همچنان ادامه دارد.
ارسال به دوستان
زندگی علامه حکیمی مستند میشود
تولید مستندی درباره زندهیاد علامه محمدرضا حکیمی آغاز شد. به گزارش «وطنامروز»، تولید مستندی درباره زندهیاد علامه محمدرضا حکیمی در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی آغاز شده است. این مستند با نام «سرفه قناری و سکته کلمات» به کارگردانی محمود اسعدی، روایتی از زندگی، افکار و آثار این فیلسوف و دانشمند است. مرحله تحقیق و پژوهش این مستند به پایان رسیده و تصویربرداری آن که از یک سال و نیم پیش شروع شده است، ادامه دارد. زندهیاد علامه محمدرضا حکیمی (متولد ۱۳۱۴ در مشهد- درگذشته ۳۱ مرداد ۱۴۰۰) فقیه و مجتهد شیعه، یکی از چهرههای شاخص و نامدار حوزه فلسفه و دین بود. او را «فیلسوف عدالت» و «مرزبان توحید» مینامند. آثار علامه حکیمی از جمله «الحیات»، «علی» (ع)، «حماسه غدیر» و... در حوزه دین و فلسفه شاخص و ماندگار هستند.
ارسال به دوستان
تاریخ اکران ۴۰ فیلم نتفلکیس اعلام شد
نتفلیکس تاریخ اکران فیلم جدید لئوناردو دیکاپریو در کنار جنیفر لارنس را در فهرستی که متشکل از زمان اکران ۴۰ فیلم مهم سال است، اعلام کرد.
به گزارش «وطنامروز»، تاریخ اکران فیلمهای پاییزی و زمستانی نتفلیکس از جمله فیلم «به بالا نگاه نکن» با بازی لئوناردو دی کاپریو و جنیفر لارنس اعلام شد. در این فهرست تاریخی که برای «به بالا نگاه نکن» اعلام شده از ۱۰ دسامبر اکران سینمایی و از ۲۴ دسامبر انتشار آنلاین است. این فیلم کمدی سیاه ساخته آدام مککی است. همچنین تاریخ اکران فیلم «قدرت سگ» ساخته جین کمپیون با بازی بندیکت کامبربچ، کریستن دانست و جسی پلمونز نیز اعلام شد. طبق برنامه این فیلم از ۱۷ نوامبر در سینماها اکران میشود و در آغاز دسامبر در سرویس استریم نتفلیکس در دسترس قرار میگیرد. نخستین فیلم ساخته ربکا هال با عنوان «عبور» ۲۷ اکتبر به سینماها میرود و بعد از ۱۰ نوامبر استریم میشود.
«هر چه سختتر زمین میخورند» فیلمی وسترن با بازی ادریس البا و جاناتان میجرز به کارگردانی جیمز ساموئل نیز از ۲۲ اکتبر در سینماها به نمایش درمیآید و از سوم نوامبر به صورت آنلاین منتشر میشود.
«تیک تیک... بوم!» ساخته لین مانوئل میراندا هم از ۱۲ نوامبر اکران سینماییاش را شروع میکند و اندکی بعد از ۱۹ نوامبر در سرویس استریم نتفلیکس در دسترس قرار میگیرد. در این فهرست تاریخ اکران درام ۱۱ سپتامبری مایکل کیتون با عنوان «بها» ۳ سپتامبر اعلام شده و «پونی کوچولوی من: یک نسل جدید» نیز ۲۴ سپتامبر تعیین شده است. در ماه اکتبر نیز «دایانا: موزیکال» در نخستین روز این ماه اکران و اندکی پیش از هالووین نیز «ارتش دزدان» منتشر میشود. «دختر گمشده» مگی جیلنهال هم از ۱۷ دسامبر به سینماها میرود و از ۳۱ دسامبر در سرویس نتفلیکس در دسترس خواهد بود.
در مجموع نتفلیکس قرار است ۴۰ فیلم دیگر را در باقیمانده سال ۲۰۲۱ اکران کند و قول خود مبنی بر اینکه هر هفته یک فیلم جدید را استریم کند عملی خواهد کرد.
ارسال به دوستان
«ثبت با سند برابر نیست» در شبکه مستند
«ثبت با سند برابر نیست» مجموعه مستندی از مهدی شامحمدی است که با نگاهی متفاوت عصر رضاخانی را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش «وطنامروز»، مجموعه مستند 8 قسمتی «ثبت با سند برابر نیست» به کارگردانی مهدی شامحمدی و تهیهکنندگی وحید کاظمی کاری از شبکه مستند است که این روزها به بهانه تبعید رضا پهلوی در شهریور ۱۳۲۰ از تلویزیون پخش میشود.
این مستند نگاهی متفاوت و متکی بر اسناد به دوران پهلوی اول داشته و املاک رضاخانی را زمینهای برای بررسی اتفاقات مهم آن عصر قرار داده است. در این مجموعه، اسناد منتشرنشدهای از املاک متعلق به رضا پهلوی برای نخستینبار رونمایی میشود؛ املاکی که در بسیاری از اتفاقات تاریخی دوران حکومت او نقشی تعیینکننده داشته است.
یکی از نکات قابل توجه در این مستند نوع املاکی است که به نام رضاخان ثبت شده و اثرگذاری آن در اتفاقات مهم آن دوران مانند خط آهن، کشف حجاب و... است؛ این املاک از جنس خانه و آپارتمان نیست، بلکه روستا و قریه است. 44 هزار سند ثبتی از روستاها، قریهها و مناطق بزرگی از شهر تهران که به نام رضا شاه سند خورده، در دفتری به نام «املاک اختصاصی»، ثبت شده است. این دفتر اکنون در مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر نگهداری میشود.
بخش بزرگی از مستند «ثبت با سند برابر نیست» تصاویر آرشیوی به همراه نریشن است. همچنین مصاحبه با پژوهشگران تاریخی را نیز شامل شده و چند گفتوگو نیز با نوادگان کسانی دارد که در دوران تظلمخواهی توانسته بودند املاک خود را پس بگیرند. در دوران پهلوی دوم، عدهای از رضا خان شکایت کرده و گفتند او زمینهایشان را به زور گرفته است. دادگستری وقت نیز بخش کوچکی از این زمینها را به آنان برمیگرداند اما عمده زمینها در تملک خاندان پهلوی باقی میماند. بر اساس این گزارش، این مجموعه مستند در 8 قسمت 50 دقیقهای تولید شده و یکشنبهها ساعت 22 از شبکه مستند پخش میشود و تکرار آن روز بعد ساعت 10 خواهد بود.
ارسال به دوستان
احیای سنتهای خانگی در ویژهبرنامه «روضهخوان»
ویژهبرنامه «روضهخوان» از بسته برنامههای «جلوه سوگ» به همت فرهنگسرای امید از دهه دوم محرم تا پایان ماه صفر برگزار میشود.
به گزارش «وطنامروز»، با توجه به شیوع ویروس کرونا، عدهای از مردم نمیتوانند در هیأتهای عزاداری حضور پیدا کرده و اقامه عزا کنند. از این رو، فرهنگسرای امید با احیای سنت حسنه روضهخوانی خانگی به رونقبخشی این آیین عزاداری سنتی کمک میکند.
«روضهخوان» ویژهبرنامهای است که با این هدف از سوی فرهنگسرای امید طراحی شده و از دهه دوم محرم امسال آغاز میشود.
بر این اساس، کسانی که دوست دارند روضه خانگی در منزلشان داشته باشند با مراجعه به سایت «جلوه سوگ» به نشانه: jelveyesoog.farhangsara.ir ثبتنام کرده و سپس فرهنگسرای امید با دعوت از مداحان و روضهخوانان مراسم عزاداری کوچکی را در منزل آنها به صورت حضوری یا تلفنی برگزار میکند.
هر یک از این روضههای خانگی به نیت یک شهید و به صورت رایگان به دبیری فرهنگسرای امید در تمام مناطق 22گانه شهر تهران برگزار میشود. این برنامه تا 15 مهرماه مصادف با پایان ماه صفر ادامه دارد.
ارسال به دوستان
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان:
هنرمندان از کاستیهای زندگی غربی فیلم بسازند
حجتالاسلام علیرضا پناهیان با انتقاد از اینکه چرا دموکراسی غربی مورد ستایش برخی است، گفت: در کشور سوریه ۲ میلیون انسان بیگناه کشته، آواره، مجروح یا اسیر میشوند آن هم توسط تروریستهایی که مسؤولان کشورهای غربی به صورت رسمی از آنها حمایت میکنند. آیا در این کشورها انسان نیست که اعتراض کند؟ اگر اعتراضاتی هم شد توسط مسلمانان و عربهای ساکن در این کشورها بود. اگر آنها این مسائل را نمیبینند به این علت است که سبک زندگی غلط برای آن زینت داده شده است.
به گزارش «وطنامروز»، هفدهمین دوره سوگواری هنر و حماسه همزمان با دهه دوم محرم با موضوع «چرا ما در تبلیغات ضعیف هستیم؟» و با سخنرانی حجتالاسلام پناهیان در هیأت هنر برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در دومین جلسه این هیأت، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره تبلیغات دشمن علیه ما، گفت: «امروز بیشترین تحرک دشمنان ما علیه ما بیش از تحرکات امنیتی و اقتصادی، تحرکات تبلیغاتی و جنگ نرم و تبلیغات رسانهای است».
وی در ادامه فرمایشات رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: «دشمنان برای اینکه بر افکار عمومی مردم مسلط شوند مبالغ هنگفت هزینه میکنند، کارهای بسیار انجام میدهند؛ فکرهای بسیاری را در مجموعههای فکری برای این کار استخدام میکنند تا بتوانند با جنگ روانی، با تبلیغات گوناگون، افکار عمومی کشورها را از جمله بیشتر از همه امروز کشور ما را که هدف سوءنیت قدرتهای بزرگ است، قبضه کنند و در اختیار بگیرند. وقتی افکار عمومی یک ملت در اختیار بیگانه قرار گرفت، حرکت آن ملت هم طبعاً طبق میل آن بیگانه پیش خواهد رفت. کار تبلیغاتی کار مهمی است؛ ما در این زمینه ضعف داریم. حالا بگذریم از آن آدمهای غافلی که از رسانههای داخلی هم به نفع دشمن استفاده میکنند لکن درباره آن کسانی هم که قصد خیر در این زمینه دارند، ما کمکاری داریم. در زمینه کار تبلیغاتی و حرکت تبلیغاتی درست و تمهیدات رسانهای باید قویتر و هوشمندانهتر عمل کنیم».
وی ادامه داد: بارها گفتهام هر هنرمندی، به وسیله هنر خود از کاستیهای زندگی غرب فیلم بسازد و برای مردم کشورمان به نمایش بگذارد. امروز ما در جنگ رسانهای با دشمنانی هستیم که در این زمینه بسیار قوی عمل میکنند. ما نمیخواهیم بگوییم کور باش دور باش، میخواهیم بگوییم به زندگی غربی درست نگاه کنید.
این کارشناس مذهبی افزود: اخیراً یک فیلمی از غرب گرفته بودند که در آن نشان میداد آنجا زن و مرد، هر کس باید خرج خود را بدهد در حالی که در کشور ما مرد مسؤول نفقه زن است، این مساله که مرد نفقه زن را بدهد برای زنان اروپایی اصلا قابل تصور نیست. آنقدر سبک زندگی غلط برای آنها زیبا جلوه داده شده است که ندادن خرجی توسط مرد برای زنان آنها پذیرفته شده است.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه امروز مشکل ما این است که روشنفکرهای ما نمیفهمند دموکراسی غربی از دیکتاتوری بدتر است، عنوان کرد: 50 سال پیش علامه طباطبایی فرمودند دموکراسی غربی از دیکتاتوری بدتر است، چرا که بر مبنای کشتار و غارت قرار دارد. امروز اگر کشورهای غربی از ظلم و غارت دست بردارند شکست میخورند.
وی افزود: اگر ما در منطقه قیمت نفت را به حد مطلوب برسانیم به گدایی و التماس میافتند آن وقت میگوییم قیمت ماشین آنها چقدر میشود. آنها در دانش و تکنولوژی پیشرفت کردهاند اما این هم بدون جنایت نبوده و بدون جنایت هم نمیتوانند ادامه بدهند.
کارشناس مذهبی ادامه داد: امثال کشور ژاپن هم با وجود پیشرفت، مستعمره هستند و از خود اراده ندارند. وقتی نخستوزیر آنها نزد رهبر ما میآید تا رهبر فرمودند ما از آنها پیغام قبول نمیکنیم، روی نامهای مینشیند که با خود آورده بود.
حجتالاسلام پناهیان گفت: برخی به پیشرفت چین اشاره میکنند در حالی که حاضر نیستند یک لحظه همچون آنها زندگی کنند؛ در چین یک درصد فکر میکنند؛ ۹۹ درصد مردم کار میکنند، در ایران ۹۹ درصد فکر میکنند؛ یک درصد کار میکنند!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|