|
شرایط صدور مجوز تردد بیناستانی اعلام شد
مشاور فرماندار تهران شرایط صدور مجوز برای تردد به استانهای قرمز و نارنجی را اعلام کرد. ایمان قربانی اظهار کرد: همچنان رنگبندی قرمز و نارنجی در بسیاری از استانهای کشور وجود دارد و مانند گذشته تردد به این استانها ممنوع است. وی با اشاره به مجوزهایی که توسط فرمانداری صادر میشود، گفت: فرمانداری تهران تنها برای کارهای قضایی و اداری، فوت اقوام درجه یک و زمینهای کشاورزی و صنعتی مجوز تردد صادر میکند.
ارسال به دوستان
مردم باید مسؤولیت اجتماعی خود در مدیریت و مهار کرونا را جدی بگیرند؛ 63 درصد مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند
بازی با مرگ
از همهگیری کرونا در ایران حدود 18 ماه میگذرد. در این بازه زمانی طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، تاکنون 4 میلیون و 926 هزار و 964 فرد مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و از این تعداد حدود 106 هزار و 482 نفر جان باختهاند. این در حالی است که با ورود کشور به پیک پنجم و همهگیری دلتا کرونا، روزانه بیش از 30 هزار بیمار جدید شناسایی میشوند.
آمار جانباختهها طی ۲ هفته گذشته چندان مناسب نیست و تعداد آن به رقم بیسابقهای بین 600 تا 700 فوتی در روز رسید، این در حالی است که بر اساس گفته ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به 37 درصد تقلیل یافته است. در همین ارتباط، رهبر انقلاب در دیدار با اعضای هیأت دولت با اشاره به موضوعات مربوط به درمان، پیشگیری، مراقبت و غربالگری و واکسیناسیون عمومی، این امر را بسیار مهم برشمردند و گفتند: «یکی از موارد ضروری، قرنطینه هوشمند و مراقبت جدی در بخش مربوط به مرزها و جلوگیری از ورود گونههای جدید بیماری است». ایشان به وظایف مردم برای مقابله با بیماری کرونا نیز اشاره و خاطرنشان کردند: «مردم باید 4 مسؤولیت یعنی «ماسک زدن»، «رعایت فاصله»، «اهمیت به تهویه و گردش هوا» و «شستوشوی دستها با صابون» را قبول کنند و قطعا رعایت این موارد در کاهش تلفات سنگین کنونی مؤثر خواهد بود». تاکید مقام معظم رهبری نسبت به مسؤولیتپذیری اجتماعی برای مقابه با کرونا در حالی است که بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت تاکنون حدود 26 میلیون و 176 هزار و 126 دوز واکسن کرونا در ایران تزریق شده و بر این اساس 18 میلیون و 261 هزار و 245 نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده و حدود 7 میلیون و 914 هزار و 881 نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند اما با این وجود به دلیل سرایتپذیری بالای دلتا کرونا حتی افرادی که دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند نسبت به این بیماری مصون نبوده و همچنان باید رعایت دستورالعملهای بهداشتی از جمله زدن ماسک، شستوشوی مدام دست و فاصلهگذاری اجتماعی را مورد توجه قرار دهند. کارشناسان بر این باورند که واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی به میزان 90 درصد در سطح جامعه تنها راه مقابله با گونه دلتا است اما رعایت پروتکلها با سقوط چشمگیری روبهرو شده که نمونه این موضوع را میتوان در آماری دید که از سوی پلیس راهور اعلام شده است. در این زمینه سردار هادیانفر، رئیس پلیس راهور ناجا گفت: «در طول اجرای طرح ممنوعیتهای تردد ۱۲ روزه، یک میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو اعمال قانون شدند».
این رقم حکایت از آن دارد میزان همراهی مردم با طرحهای مقابلهای کرونا کاهش یافته و میزان رعایت دستورالعملها با سقوط آزاد روبهرو شده است. در حالی این عادیانگاری در برابر بیماری کرونا در کشور ایجاد شده که حتی کشورهای موفق در واکسیناسیون که چندی پیش جشن برداشتن ماسک را برگزار کرده بودند، یک بار دیگر به رعایت پروتکلهای بهداشتی بازگشتهاند. حال سوال اینجاست: چگونه با رعایت 37درصدی پروتکلهای بهداشتی میتوان توقع داشت بر بیماری فائق آمد، در شرایطی که درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی باید بین 90 تا 100درصد باشد؟
* رعایت پروتکلهای بهداشتی؛ کاربردیترین راه مقابله با کرونا
نتیجهبخشترین راهحل برای مقابله با کرونا خودمراقبتی و رعایت پروتکلهای اجتماعی است. این موضوع ثابت کرده است چنانچه واکسیناسیون هم انجام شود اما نسبت به پروتکلهای بهداشتی بیتوجهی شود بیماری دوباره عود میکند. یک جامعهشناس و پژوهشگر اجتماعی در این باره گفت: عادیانگاری و بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی استقبال از مرگ است، چرا که بیماری «کووید-19» در کمین افرادی است که خواسته یا ناخواسته دستورالعملهای بهداشتی را جدی نمیگیرند.
علیرضا شریفییزدی در گفتوگو با «وطنامروز» درباره علل کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی با وجود اینکه کرونا روزانه میانگین 600 مبتلای به این بیماری را در کشور به کام مرگ میبرد، گفت: بیش از 18 ماه از ورود ویروس کرونا به کشور میگذرد، حال با توجه به وضعیت پایدار و طولانی شدن بیماری و از طرفی جهش ویروس به اشکال مختلف و بروز سویه جدید، همچنین نامعلوم بودن ریشهکنی آن، متاسفانه خیلیها نسبت به خودمراقبتی و رعایت پروتکلها بیتوجه شدهاند که این موضوع باعث شیوع و ماندگاری بیماری میشود. وی افزود: با طولانی شدن هر پدیدهای به مرور زمان آن پدیده برای مردم تا حدودی عادی میشود به همین دلیل واکنشهایی که در ماههای اول شیوع کرونا در کشور وجود داشت، اکنون کمتر به چشم میخورد و خیلیها پروتکلها بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی را رعایت نمیکنند.
شریفییزدی دلیل دوم کاهش میزان پروتکلهای اجتماعی را خستگی، سرخوردگی و احساس ناامیدی خیلیها نسبت به زدوده نشدن این بیماری در جوامع عنوان کرد و اظهار داشت: مردم ابتدا فکر میکردند کرونا طی چند ماه جمع میشود اما با مواجه شدن با پیکهای پیدرپی و موجهای جدید بیماری به این نتیجه رسیدند که همچنان باید با این بیماری کنار بیایند، این عامل نیز بر کاهش رعایت دستورالعملهای بهداشتی تاثیرگذار شده است.
وی با اشاره به وضعیت واکسیناسیون افزود: راهحل این است که در شرایط فعلی برای مردم توضیح داده شود و شرایط اقتصادی کشور را بازگو و به صراحت اعلام کنند بهترین راهحل برای کاهش آسیبهای کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی است. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: کارآمدترین، اثرگذارترین و امکانپذیرترین راه مقابله با کرونا مساله خودمراقبتی است و وقتی با مردم در این زمینه با صراحت و صادقانه صحبت شود، مردم نیز نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی حساس میشوند.
* برای رفع عادیانگاری باید با مردم صادقانه گفتوگو کنیم
اصلیترین مدل مقابله با بیماری «کووید-19» خودمراقبتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی است. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در این باره با اشاره به شیوع گسترده کرونا در کشور گفت: به منظور افزایش رعایت ضوابط بهداشتی و کاهش و رفع عادیانگاری اجتماعی کرونا، باید با مردم صادقانه گفتوگو کرد و اطلاعات واکسیناسیون و آمار و ارقام مربوط به این واقعه صریح به جامعه انتقال داده شود. محمد حاتمی افزود: یکی از علل اصلی شیوع کرونا، عادیانگاری اجتماعی این بحران است. برای کاهش و رفع این آسیب در حال حاضر میتوان از راهکارهای برخی مدلهای موفق همچون کرهجنوبی، چین و بعضی کشورهای اروپایی استفاده کرد. وی ادامه داد: در برخی کشورها تبعیت همگانی از شیوهنامههای بهداشتی قابل توجه بوده و این امر یکی از علل اصلی مدیریت «کووید-19» در این کشورها بوده است.
ارسال به دوستان
شناسایی 31516 مبتلا به کرونا در شبانه روز
آمار جانباختگان بیماری «کووید-19» چند روز است کاهشی است اما همچنان آمار مبتلایان این بیماری بالای 30 هزار نفر در یک شبانهروز است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) ۵۸۱ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. همچنین ۳۱۵۱۶ بیمار جدید نیز طی شبانهروز گذشته شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر دیروز تا ۷ شهریور ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱ هزار و ۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۶۱۴ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۴ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۹۶۴ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۵۸۱ بیمار «کووید-۱۹» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۰۶ هزار و ۴۸۲ نفر برسد. همچنین خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۷۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۷ هزار و ۸۷۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۸ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۲۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۸۸۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۲۶ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۱۲۶ دوز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
* واردات ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا دیماه
واردات واکسن کرونا به کشور همچنان ادامه دارد. رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: بر اساس قراردادهای منعقدشده با شرکتهای تولیدکننده واکسن کرونا، تا نیمه دیماه همزمان با پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۰۰ میلیون دوز از این دارو باید به کشور وارد شود. «ناصر ریاحی» با اشاره به شرایط دریافت واکسن کرونا از طریق بسته کوواکس، خاطرنشان کرد: این برنامه به منظور توزیع عادلانه در دستور کار قرار گرفت و سهمیه ایران برای ۲۵ درصد جمعیت کشور افزون بر ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز برآورد شد. وی اضافه کرد: قراردادهایی برای دریافت این دارو امضا شد که شامل ۳۰ تا ۵۰ میلیون دوز از روسیه میشد اما بدقولیهایی در این زمینه شد. همچنین مقرر شد تا ۵۰ میلیون دوز واکسن سینوفارم از چین دریافت شود که تاکنون نیمی از آن وارد شده و روند واردات واکسن از کرهجنوبی و چین نیز ادامه دارد. رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در ادامه بیان داشت: بخشی از خریدها هم مربوط به واکسن بهارات هند بود که به دلیل برخی مشکلات مغفول ماند و همچنین واردات آسترازنکا از کشورهای مختلف تولیدکننده این نوع واکسن ادامه دارد. وی با تاکید بر اینکه در مجموع با این قراردادها واردات ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا دیماه امسال در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: اکنون از برنامههای وارداتی عقب هستیم که البته شاهد این روند در کشورهای دیگر نیز بودیم. ریاحی با اشاره به کوتاه بودن تاریخ مصرف واکسنهای تولیدی به دلیل تولید اضطراری آنها اظهار داشت: تولیدکنندگان میتوانند به طور مستقیم یا به صورت واسطه واکسنهایی را که دولتها نتوانستهاند اقدام به دریافت آن کنند به فروش برسانند که این فرصتی برای بخش خصوصی بود تا اقدام به خرید این داروها کند. وی با اشاره به سهمیه ایران از سبد کوواکس تصریح کرد: به دلیل مشکلات بانکی ایران، پرداخت هزینه خرید واکسن به شرکتهای فایزر، جانسون و مدرنا از طریق سازمان بهداشت جهانی انجام میشود، به این صورت که ایران مبلغ واکسن را به این سازمان پرداخت میکند و سپس به حساب شرکتهای مورد نظر واریز میشود تا بتوانیم سهم خود را دریافت کنیم.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: تاکنون محمولههایی کمتر از یک میلیون دوز وارد کشور میشد اما با سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور، در حال حاضر شاهد ورود محمولههای 5/1 تا ۲ میلیون دوز هستیم.
وی افزود: تاکنون ۲ میلیون واکسن آسترازنکا از سوی بخش خصوصی وارد شده است اما بیش از این ظرفیت، مبادله انجام نشده زیرا شرایط نگهداری و حملونقل آن فراهم نیست. رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: از وزیر جدید درخواست دارم با سرعت بخشیدن به نحوه پرداخت پول بتوانیم واکسنهایی را که آماده فروش هستند خریداری و وارد کشور کنیم. تاکنون با ورود ۴۱ محموله یعنی ۲۸ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۶۱۰ دوز واکسن، بخشی از گروههای پرخطر واکسینه شدهاند و این روند با اضافه شدن واکسن برکت از تولیدات داخلی به ادامه دارد.
ارسال به دوستان
مدارس امسال با 11 برنامه اجرایی بازگشایی میشوند
«آموزش ترکیبی» دانشآموزان در سال تحصیلی جدید
سال گذشته نظام آموزشی کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا روند جدید و مبتنی بر آموزش مجازی را تجربه کرد؛ آموزشی که با وجود تمام تلاشهای صورتگرفته در آن، از نظر برخی کارشناسان پاسخگوی نیاز علمی کشور در سالهای آینده نیست. با نزدیک شدن به مهرماه چنین به گوش میرسد که با توجه به میزان شیوع بیماری در کشور، دانشآموزان مانند سال گذشته باید مهرماه را به صورت مجازی در کلاسها شرکت کنند و در صورت تغییر در روند بیماری، آموزش به صورت ترکیبی ادامه پیدا میکند. در این زمینه سرپرست وزارت آموزشوپرورش از آغاز سال تحصیلی در قالب آموزش ترکیبی خبر داد و گفت: ما بازگشایی کمدغدغه، آرام و تدریجی، مطمئن و با کیفیت را در دستور کار خودمان قرار دادهایم. علیرضا کاظمی در این باره اظهار کرد: بازگشایی مدارس امسال با 11 برنامه اجرایی خواهد بود و یکی از مهمترین برنامههای ما در این راستا، توسعه و استفاده از شبکه شاد (شبکه آموزش دانشآموزی) است. سرپرست وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه رویکرد بازگشایی مدارس، آموزش ترکیبی است، گفت: با توجه به تنوع جغرافیایی در سطح کشور، کلاسهای 5 تا ۱۰ نفره داریم و در مجموع شمار کلاسهای زیر ۱۵ نفر نزدیک ۱۰۰ هزار مورد است و مدارس زیر ۷۵ دانشآموز، ۵۰ درصد مدارس کشور را شامل میشود و این امکان وجود دارد که این کلاسهای درس را با رعایت پروتکلهای بهداشتی، واکسیناسیون و تامین زیرساختها به صورت حضوری بازگشایی کنیم. کاظمی ادامه داد: برای بخش دیگری از مدارس نیز باید به سمت آموزش با رویکرد ترکیبی برویم. با وجود آنکه سرپرست آموزشوپرورش خبر از آموزش ترکیبی در سال جدید تحصیلی داد اما یک کارشناس آموزشوپرورش با بیان اینکه آموزش حضوری در دوران اپیدمی کرونا الزاماتی را میطلبد که نظام آموزشی ما با آن فاصله زیادی دارد، گفت: از طرف دیگر آموزش مجازی نیز باید به شاخصهایی دست پیدا کند تا نگرانیهای والدین از آموزش فرزندان و معلمان از تدریسشان را برطرف کند. اگر قرار باشد چرخ بر همان روال سال تحصیلی گذشته بچرخد، باید گفت آموزش مجازی پاسخگوی خوبی برای فرآیند یاددهی- یادگیری نخواهد بود. زهرا علیاکبری در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: با پایان یافتن تعطیلات تابستانی مدارس در اکثر کشورها، دولتها برای از سرگیری روند آموزش در سال تحصیلی آینده- چه آموزش مجازی باشد و چه حضوری- تصمیماتی را اتخاذ کردهاند تا دانشآموزان از آموزشی مطلوب و مناسب استفاده کنند. آنطور که از شواهد بر میآید بیشتر جوامع توسعهیافته با واکسیناسیون حداکثری و آمادهسازی فضای آموزشی خود، آموزش حضوری را گزینه مورد پسند برای سال تحصیلی در نظر گرفتهاند. علیاکبری افزود: در ایران با شروع فرآیند واکسیناسیون معلمان، این موضوع که مدارس بازگشایی حضوری داشته باشند یا خیر، مورد بحث و گفتوگو قرار گرفته است اما آیا نظام آموزشی ما میتواند در شرایطی که کشور به طور نگرانکنندهای درگیر بیماری کروناست، آموزش حضوری را اجرایی کند؟ ذکر این نکته مهم است که آموزش حضوری مولفههای بسیار ارزشمندی برای تعلیم و تربیت دانشآموزان دارد که بدون تردید آموزش مجازی یا هر نوع دیگر آن نمیتواند همه آن مطلوبیتها را یک جا به همراه داشته باشد. با این وجود، آموزش حضوری در دوران اپیدمی کرونا الزاماتی را میطلبد که نظام آموزشی ما با آن فاصله زیادی دارد. ارسال به دوستان
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ:
خسارت زیر 16 میلیون کروکی تصادف نمیخواهد
تصادفات درونشهری یکی از موضوعاتی است که به صورت روزانه تعدادی از شهروندان با آن درگیر میشوند. برخی از این شهروندان به دلیل عدم آگاهی از شرایط و ضوابط ترسیمشده قانونی، در پی مواجهه با چنین رویدادی عموما دچار تشویش و استرش میشوند.
گاه برخی تصادفات زمینهساز ترافیکهای سنگین در معابر شهری میشود، لذا آشنایی با چگونگی برخورد با تصادف میتواند بسیاری از مشکلات در این بخش را از بین ببرد. در همین زمینه رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ اقداماتی را که باید بعد از تصادف خسارتی انجام شود، تشریح کرد.
سرهنگ احسان مؤمنی، رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ درباره اقدامات رانندگان پس از بروز خرابی یا تصادفات خسارتی در سطح معابر اظهار کرد: رانندگان در صورت وقوع تصادف یا حادثه یا خرابی وسیله نقلیه در سطح راهها و معابر، ضمن حفظ خونسردی، چراغهای فلاشر وسیله نقلیه خود را روشن و سریعا وسیله نقلیه خود را به منتهیالیه سمت راست راه منتقل کنند.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ افزود: در مرحله بعد بلافاصله راننده و سرنشینان از خودرو خارج شوند و در یک محل امن قرار بگیرند و در تماس با پلیس ۱۱۰، موضوع را اطلاع دهند. همچنین در صورت جرحی بودن تصادف یا خسارات شدید به وسیله نقلیه، با مراکز امدادی و اورژانس تماس بگیرند.
حال سوال اینجاست: آیا به صورت توافقی میتوان صحنه تصادف را ترک و اقدام به دریافت خسارت از بیمه کرد؟ در پاسخ به این سوال سرهنگ مومنی بیان کرد: در تصادفات خسارتی که رانندگان مقصر بودن خود را قبول دارند و علت حادثه مشخص و مبلغ خسارت زیر ۱۶ میلیون تومان است، میتوانند با توافق یکدیگر بدون دریافت کروکی و گزارش از پلیس، به شرکت بیمه مراجعه و خسارت خود را دریافت کنند.
وی عنوان کرد: در تصادف خسارتی که برای رانندگان علت حادثه مشخص نیست و طرفین یا راننده مقصر، تقصیر خود را قبول ندارد یا خسارت بالای ۱۶ میلیون تومان است، میتوانند با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ تماس بگیرند تا کارشناس در صحنه تصادف حاضر شود و پس از بررسی صحنه تصادف و مشخص شدن مقصر حادثه، اگر خسارت زیر ۱۶ میلیون تومان باشد بدون کروکی به بیمه ارجاع داده و اگر بالای ۱۶ میلیون تومان باشد کروکی ترسیم و به طرفین تحویل میشود.
برخی شهروندان بر این باورند در صورت تغییر در صحنه تصادف امکان تشخیص مقصر در حادثه امکانپذیر نیست اما این در حالی است که بر اساس اعلام پلیس راهور ناجا رانندگان میتوانند این اطمینانخاطر را داشته باشند که پس از انتقال وسیله نقلیه خود به منتهیالیه سمت راست افسر کارشناس راهور با توجه به شواهد موجود در محلهای برخورد و آثار بر جای مانده از صحنه تصادف علت حادثه را تشخیص میدهد. همچنین در صورتی که فرد، نظر افسر کارشناس را قبول نداشت افسر راهور برای آنها کروکی غیرسازشی ترسیم میکند و تحویل طرفین حادثه میشود که بر اساس آن طرفین تصادف میتوانند از طریق شورای حل اختلاف موضوع را پیگیری کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
توزیع بستههای معیشتی بین مددجویان و نیازمندان
رئیس بنیاد مستضعفان با اعلام خبر تخصیص ۵۰میلیارد تومان برای تامین بستههای معیشتی در پنجمین مرحله طرح کمکهای مؤمنانه طی هفته گذشته از سوی این بنیاد گفت: از ابتدای اجرای طرح مؤمنانه در اردیبهشتماه سال گذشته تا به حال که پنجمین مرحله این طرح در حال اجراست، بنیاد مستضعفان مبلغ ۷۷۰ میلیارد تومان را برای تامین بستههای معیشتی اختصاص داده است. سیدپرویز فتاح با اشاره به اختصاص ۵۰ میلیارد تومان طی هفته گذشته برای تامین بستههای معیشتی مورد نیاز اقشار ضعیف کشور در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: در هفته گذشته و به دنبال اجرای مرحله پنجم کمکهای مؤمنانه به اقشار ضعیف جامعه، بنیاد مستضعفان با اختصاص ۵۰ میلیارد تومان دیگر، تامین ۱۰۰ هزار بسته معیشتی را عهدهدار شد. رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد: بخشی از این بستههای معیشتی شامل اقلامی چون برنج، حبوبات و... است و بخش دیگری از این بستهها، کارتهای خرید ۵۰۰ هزار تومانی است که قرار است توسط کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، گروههای جهادی و مساجد، در اختیار مددجویان نهادهای حمایتی و سایر اقشار ضعیفی که فاقد پوشش حمایتی هستند قرار گیرد. وی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان تاکنون بالغ بر ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بسته معیشتی را در قالب ۵ مرحله از طرح کمکهای مؤمنانه در اختیار اقشار ضعیف جامعه قرار داده است، افزود: از ماه رمضان سال گذشته و همزمان با شیوع کرونا در کشور، رهبر انقلاب بر اجرای طرح مواسات تاکید فرمودند و بر همین اساس بنیاد مستضعفان هماهنگ با سایر نهادهای انقلابی وارد عمل شد و نخستین مرحله از این طرح را اردیبهشت ۹۸ آغاز کرد.
***
اعمال قانون یک میلیون و ۱۰۰ هزار خودرو در طرح منع تردد
رئیس پلیس راهور ناجا از اعمال قانون یک میلیون و 100 هزار خودرو در طول اجرای ۱۲ روزه طرح منع تردد سراسری خبر داد. سردار سیدکمال هادیانفر در تشریح عملکرد پلیس راهور در اجرای طرح مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا با موضوع منع تردد بین استانی گفت: در طول ۱۲ روز اجرای این طرح در محورهای اصلی شاهد کاهش چشمگیر تردد بودیم به طوری که در آزادراه رشت- قزوین ۸۰ درصد، چالوس ۸۴ درصد، تهران- قم ۷۱ درصد و محور کاشان- اصفهان ۵۸ درصد کاهش تردد داشتیم. هادیانفر اضافه کرد: میانگین تردد در محورهای شمالی کشور (هراز، فیروزکوه و چالوس) نیز شاهد کاهش ۶۲ درصدی بود و در کل کشور با کاهش ۳۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبهرو بودیم. وی ادامه داد: نیروهای پلیس راهور در ۱۴۲۲ نقطه به صورت فیزیکی در کل کشور استقرار داشتند و تعداد ۱۹۱۰ تیم با ۱۲۸۴۰ نفر نیروی پلیس در این طرح به صورت شبانهروزی انجام وظیفه کردند. رئیس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: در این طرح تعداد ۶۹۰ هزار و ۷۲۸ دستگاه خودرو از مسیرهایی که منع تردد اجرا میشد، بازگردانده شدند و به تعداد ۷۱۹ هزار و ۵۰۳ دستگاه خودرو تذکر لسانی توسط عوامل پلیس راهور داده شد.
***
رئیس پلیس تهران بزرگ خبر داد
دستگیری ٢٨٨ مجرم پایتخت در طرح کاشف
فرمانده انتظامی پایتخت از دستگیری ٢٨٨ مجرم در سومین مرحله طرح کاشف در تهران خبر داد. سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران بزرگ در سومین مرحله از طرح کاشف که به صورت مشترک بین پلیس امنیت و آگاهی انجام شده است، گفت: در این مرحله از طرح کاشف ۲۸۸ محکوم فراری، قاتلان، سارقان، متجاوزان به عنف، زورگیران و سارقان خودرو شناسایی و دستگیر شدند. از این تعداد ۱۸۷ نفر دارای سابقه قبلی هستند. وی ادامه داد: در این مرحله از طرح کاشف ۵۷ باند منهدم شدند. از تعداد کل باندهای منهدم شده ۱۱ باند در سرقت به عنف مانند زورگیری و گوشیقاپی فعالیت داشتند، ۱۰باند در حوزه سرقت منزل، اماکن و مغازه فعالیت میکردند و ۹ باند جاعل بودند. همچنین ۲ باند نیز صرفا سرقت مسلحانه انجام میدادند.
***
محدودیتی در دسترسی به داروهای کرونا وجود ندارد
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی تهران از دسترسی بیماران کرونایی به داروهای مورد نیازشان در سطح داروخانههای منتخب خبر داد. منان حاجیمحمودی در بازدید از داروخانههای ۲۹ فروردین و 13 آبان گفت: به علت تأخیر واکسیناسیون و رعایت نکردن شیوهنامهها در پیک پنجم بیماری مصرف برخی اقلام دارویی بیش از ۶ برابر در کشور افزایش یافته است. حاجیمحمودی گفت: فقط مصرف داروی رمدسیویر در مرداد ۱۴۰۰ به نسبت ماههای قبل بیش از ۶ برابر افزایش یافت و باعث کمبود سرم به عنوان حامل تزریقی این دارو نیز شد. وی افزود: صفهای طولانی برای تأمین دارو در مقابل داروخانههای مرجع مانند سیزده آبان، ۲۹ فروردین و... نشان از پیک بیماری و افزایش تعداد مبتلایان داشت. معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی تهران گفت: با توجه به شدت بیماری و برای جلوگیری از صفهای طولانی، پس از پیگیریهای لازم به منظور تأمین دارو و سرم مورد نیاز در سطح کل کشور، همه داروهای سرپایی درمان بیماران کرونا در داروخانههای منتخب بخش خصوصی توزیع شد و در ۲ داروخانه سیزده آبان و ۲۹ فروردین مسیر عرضه داروی بیماران کرونا جدا شد. در حال حاضر درباره موجودی داروهای کرونا از جمله رمدسیویر، فاویپیراویر و سرم محدودیتی وجود ندارد و با توجه به راهاندازی مسیرهای ویژه و همچنین عرضهی داروهای کرونا در داروخانههای منتخب، دسترسی مردم به این داروها افزایش پیدا کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|