|
کشف مجدد واکسنهای آمریکایی آلوده در اُکیناوای ژاپن
به دنبال پیدا شدن ترکیبات خارجی ناشناخته در واکسنهای کرونای مدرنای ارسالی به ژاپن، دولت این کشور تزریق این واکسن آمریکایی در استان اکیناوا را نیز متوقف کرد. به گزارش شبکه اناچکی ژاپن، کشف مواد سیاه در سرنگ و ویال یک محموله وارداتی دیگر متعلق به شرکت داروسازی تاکدا، علاوه بر محموله حاوی 6/1 میلیون دوز مدرناست که طی روزهای اخیر توسط دولت ژاپن مرجوع شد.
ارسال به دوستان
شاهدان عینی حمله اخیر فرودگاه کابل میگویند نظامیان آمریکایی مردم را به گلوله بستهاند
آمر یکا و داعش؛ ۲ اهریمن
گروه بینالملل: شاهدان عینی حوادث پنجشنبه گذشته فرودگاه بینالمللی کابل، از جنایت نیروهای آمریکایی علیه شهروندان افغان پرده برداشتند. یک تلویزیون اینترنتی افغانستان با افشای جزئیات این حادثه اعلام کرد بیشتر مردمی که تصور میشد در انفجارهای ورودیهای دوگانه فرودگاه مزبور جان باختهاند در واقع هدف شلیک مستقیم نظامیان آمریکایی قرار گرفتهاند. در حالی که وزارت بهداشت افغانستان از کشتهشدن 180 تن در بمبگذاریهای پنجشنبه کابل خبر داده است، حال به نظر میرسد به جز 13 نظامی آمریکایی که در انفجار انتحاری عامل داعش کشته شدهاند، باید درباره علت مرگ مردمی که در محل حاضر بودند بازنگری کرد. فاکس نیوز به نقل از سرلشکر هنک تیلور، معاون عملیات منطقهای ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا خبر داده که بر اساس اطلاعات تکمیلی رسیده به دست پنتاگون، تنها یک بمبگذار انتحاری در انفجار فرودگاه کابل نقش داشته است. بنا بر این حتی ماهیت یکی از ۲ انفجار اولیه اطراف فرودگاه مشخص نیست.
از طرف دیگر یکی از شاهدان عینی که پس از انفجار دروازه فرودگاه در انتقال پیکر قربانیان کمک میکرد به این رسانه گفت: «برخی میگویند داعش این افراد را از پشت سر هدف قرار داده است اما وقتی اجساد را بررسی میکردم دیدم هر چه گلوله به مردم اصابت کرده از طرف بالا آمده و به سر، گردن و سینه مردم خورده بود و از این پایینتر گلولهای اصابت نکرده بود. این نشان میدهد مردم در هم فشرده بودند و دیگر جایی برای گلوله خوردن نبود و تمام شلیکها توسط آمریکاییها از بالا صورت گرفته است».
محمد یک راننده تاکسی نیز به شبکه بیبیسی گفته است برادرش پس از سالها خدمت برای نظامیان آمریکایی، در این حادثه کشته شده اما نه توسط داعش یا ترکش انفجار بلکه بر اثر گلولهای که از بالا یعنی از سمت پست دیدهبانی آمریکاییها به سرش اصابت کرده است. پیش از این نیز شبکه بیبیسی گزارش داده بود بسیاری از اجساد قربانیان این حمله به کانال فاضلاب شهری که در کنار محل انفجار بود انداخته شده است. در کنار حملات به اصطلاح انتقامجویانه مرموزی که سنتکام- فرماندهی نیروهای تروریست آمریکا در خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای صغیر- طی ۲ روز اخیر به فرمان جو بایدن به آنچه مواضع داعش خوانده شده داشته است، افشای جنایت آمریکاییها در فرودگاه کابل میتواند تصویر واضحتری از اهداف همدستی کاخ سفید با داعش در روزهای اخیر به دست دهد.
نیروهای آمریکایی به بهانه کشته شدن 13 آمریکایی در انفجار کابل و مبارزه علیه داعش دیروز نقاطی از ولایت ننگرهار را با پهپاد هدف قرار دادند، حال آنکه منابع طالبان حضور تروریستهای داعشی در این نقاط را تکذیب کردهاند. کارشناسان نظامی معتقدند این حملات ایذایی با ۲ هدف انهدام تجهیزات به جا مانده از نظامیان آمریکا و ارتش افغانستان و همچنین موج جدید بحرانآفرینی در این کشور انجام شده است؛ پایگاهها، تجهیزات، مهمات و حتی اسنادی به دلیل خروج فوری نظامیان آمریکایی و انگلیسی از افغانستان و سرعت بالای سقوط ولایتها به دست طالبان افتاده است. جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز گفته است نیروهای آمریکایی به انجام انفجارهای کنترل شده برای نابودی سلاحها و تجهیزات نظامی که نمیتوان آنها را در چارچوب عملیات تخلیه از افغانستان خارج کرد، ادامه خواهند داد. همچنین شاهدان عینی گفتهاند پس از شامگاه خونین چهارم شهریور کابل، صدای 7 انفجار دیگر به غیر از ۲ انفجار اولیه در اطراف فرودگاه شنیده شده است. مقامات آمریکایی فقط مسؤولیت یکی از این انفجارها را قبول کرده و گفتهاند مربوط به انهدام ساختمان یک انبار مهمات و تجهیزات بوده تا به دست طالبان نیفتد. به نظر میرسد 6 انفجار دیگر نیز دلایلی مشابه داشتهاند. منابع نظامی و دیپلماتیک روس و بسیاری از تحلیلگران مستقل بارها آمریکا را همدست داعش توصیف کردهاند و به نظر میرسد یک بار دیگر داعش برای نجات آمریکاییها از شکستی دیگر در افغانستان، وارد عمل شده است. در همین رابطه، لئون پانهتا، وزیر دفاع دولت اوباما در مصاحبهای با شبکه سیانان فاش کرد بعد از انفجارهای مرگبار در کابل، ارتش آمریکا احتمالا بار دیگر به بهانه مقابله با تهدیدهای تروریستی به افغانستان بازمیگردد.
پانهتا که رئیس سیا هم بود و بر عملیات ادعایی آمریکا تحت عنوان ترور اسامه بنلادن نظارت داشت، انفجارهای مرگبار کابل را «بدترین کابوس بایدن» توصیف کرد اما در عین حال آن را فرصتی دانست برای ارتش آمریکا تا به آنچه میدان جنگ علیه تروریسم خوانده بازگردد. او گفت: «ما برای گرفتن داعش باید بازگردیم. احتمالا وقتی القاعده با وجود طالبان دوباره احیا میشود، مجبور میشویم به آنجا بازگردیم. آنها قبلا پناهگاهی امن به القاعده داده بودند، احتمالا دوباره این کار را خواهند کرد».
پانهتا که یکی از دموکراتهای عضو حلقه جنگطلب فراحزبی «بازهای شکاری» در عرصه سیاست آمریکاست همچنین با تروریست خواندن گروه طالبان، تلویحا توافق دولت آمریکا با این گروه را زیر سوال برده و رژیم واشنگتن را حامی تروریسم معرفی کرده است. او در ادامه حرفهایش به شبکه سیانان گفته است: «من درک میکنم ما در تلاش هستیم نیروهای خود را از آنجا خارج کنیم اما مهمترین مساله این است که ما میتوانیم یک میدان جنگ را ترک کنیم اما نمیتوانیم جنگ علیه تروریسم را ترک کنیم که هنوز تهدیدی برای امنیت ما است. طالبان به رغم ادعای صلح و دوران جدید رهبری، تروریست و مطمئنا حامی تروریستهاست و ایستهای بازرسی را برای تروریستها اداره میکند. فکر میکنم شانس بسیار خوبی وجود دارد که بتوانیم مشخص کنیم چه کسی در این حمله دست داشته است و هنگامی که توانستیم جای آنها را پیدا کنیم، باید به دنبالشان برویم. مهمترین مساله این است که کار ما تمام نشده است. ما باید به دنبال داعش برویم. خوشحالم که رئیسجمهور گفت ما قصد داریم آنها را پیدا کنیم تا بهای کارشان را بپردازند. ما باید این کار را بکنیم».
* تجاوز به خاک افغانستان
در همین حال سخنگوی طالبان که حالا سمت سرپرست اطلاعات و فرهنگ حکومت این گروه در افغانستان را نیز برعهده گرفته، حمله پهپادی آمریکاییها در ولایت ننگرهار به بهانه مقابله با داعش را محکوم کرد و اظهار داشت آمریکاییها درباره هر عملیاتی در خاک این کشور باید با طالبان هماهنگ کنند. ذبیحالله مجاهد با بیان اینکه سخنانش توسط خبرگزاری انگلیسی رویترز تحریف شده، تصریح کرد حملات هوایی آمریکا به ننگرهار، تجاوز به خاک افغانستان محسوب میشود.
* ۲ اهریمن جنایتکار؛ آمریکا و داعش
یک رسانه افغان، آمریکا و داعش را به ۲ نیروی اهریمنی تشبیه کرد که اولی طی ۲ دهه گذشته دهها هزار تن از مردم افغانستان را به خاک و خون کشیده و دیگری برنامه دارد طی سالهای بعد این پروژه خونین را ادامه دهد. خبرگزاری آوا یا صدای افغان در یادداشتی با عنوان «کشتار کابل؛ آخرین جنایت تروریسم آمریکایی؟» آورده: با این روند نه تنها ناامنی و جنگ و خشونت از افغانستان ریشهکن نخواهد شد، بلکه در آینده باید منتظر فجایع مشابه میدان هوایی کابل در ابعاد گستردهتر بود و این امر یقینا چشمانداز حاکمیت پایدار طالبان در افغانستان را نیز تهدید خواهد کرد. این یادداشت تایید میکند علاوه بر انفجار انتحاری، تیراندازیهای مرگبار نظامیان آمریکایی در کشتار عصر پنجشنبه گذشته در فرودگاه بینالمللی کابل نقش داشته است. آوا به این موضوع اشاره کرده که شماری از نخبگان و تحصیلکردگان افغان در این جنایت به کام مرگ کشیده شدهاند، از جمله علیرضا و مجتبی احمدی، ۲ برادر شهیدی که جزو خبرنگاران خبره این کشور بودهاند. خبرگزاری افغانستانی، هشدارهای مشابه آمریکاییها و انگلیسیها درباره احتمال وقوع چنین حملهای در فرودگاه کابل پیش از وقوع این جنایت هولناک را دلیلی برمیشمارد که این ۲ دولت اشغالگر از آنچه در پیش بوده اطلاع داشته و از این منظر، متهمان ردیف اول کشتار دهها نفر از مردم بیگناه افغانستان و مجروحیت صدها تن دیگر هستند. همچنین در این یادداشت، به طالبان هشدار داده شده باید «با تمام اقمار و ایادی تروریستی آمریکا در افغانستان مبارزه کند و اجازه ندهد کشور ما زیر نام داعش و دیگر نسخههای تروریسم تکفیری که از سوی آمریکا تامین و حمایت میشوند، ناامن و بیثبات شود و شهروندان بیدفاع کشور بیرحمانه قربانی جولانهای مرگبار تروریستهای خونآشام دستپرورده آمریکا قرار بگیرند». همچنین حجتالاسلام سیدعیسی حسینیمزاری، رئیس مرکز تبیان افغانستان با صدور بیانیهای درباره حملات مرگبار کابل، آمریکاییها را در این جنایتها دخیل دانست و آنها را متهم کرد در حال ماهی گرفتن از آب گلآلود هستند.
***
انفجار مجدد حوالی فرودگاه کابل
بعد از ظهر دیروز یک بار دیگر منطقه عمومی میدان هوایی حامد کرزی در شمال کابل شاهد یک انفجار بود. به گزارش فارس، برخورد یک راکت به یک باب منزل مسکونی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی کابل باعث انفجاری مهیب شد که صدای آن در تمام شهر به گوش رسید. تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شد نشان میداد ستون دود برخاسته از این انفجار به آسمان بلند شده است. وزارت بهداشت افغانستان وقوع این انفجار را تایید کرد اما از تلفات آن جزییاتی ارائه نداد ولی شبکه قطری الجزیره از کشته شدن یک کودک و مجروح شدن 3 تن دیگر خبر داد. این حمله در حالی رخ داد که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز شنبه گفته بود از ستاد مشترک ارتش این کشور به او اطلاع دادهاند احتمال حمله در 24 تا 36 ساعت آینده در افغانستان بسیار بالا خواهد بود.
***
انتصاب مسؤولان بانک مرکزی و ورزش توسط طالبان
گروه طالبان ۲ گزینه خود برای ریاست بانک مرکزی و فدراسیون تربیت بدنی افغانستان را معرفی کرد. در سابقه حاجمحمد ادریس که توسط طالبان به ریاست بانک مرکزی افغانستان منصوب شده آمده است او سواد خواندن و نوشتن به زبان بومی پشتون را میداند. ارتباط ادریس با مسائل مالی مربوط به زمانی است که او امین مالی خلیفه قبلی طالبان یعنی «ملا اختر منصور» برای مخفی کردن پولهای وی بوده است. طالبان همچنین بشیر احمد رستمزی(تصویر مقابل) را به عنوان سرپرست فدراسیون تربیت بدنی افغانستان منصوب کرد. در خبر این انتصاب آمده که او از متخصصان حوزه ورزش است هر چند در سوابق رستمزی سابقه اتهام طراحی حمله انتحاری علیه ورزشکاران کمیته ملی المپیک افغانستان آمده است و او به همین خاطر زندانی شده بود.
ارسال به دوستان
ترکیه طی یک ماه ابتدا طالبان را اشغالگر خواند و حالا میخواهد آن را به رسمیت بشناسد
سیاست آفتابپرست
دولتهای ترکیه و شاید هم قطر نخستین دولتهایی خواهند بود که حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت خواهند شناخت. تارنمای میدلایستآی، گزارش داده دولت ترکیه پیشنویس توافقی با امارت طالبان در افغانستان را آماده کرده است. بر اساس این گزارش اگرچه سخنگویان طالبان از پاسخگویی به پرسش در این باره خودداری کرده و منابع رسمی ترکیه و قطر نیز تاکنون در این باره به طور رسمی چیزی نگفتهاند اما این رسانه انگلیسی به نقل از 2 منبع آگاه، به اطلاعاتی مهم در این باره دست یافته است. گفته میشود طبق این توافقنامه قرار است ترکیه و قطر به صورت مشترک فرودگاه بینالمللی کابل را مدیریت کنند. البته یک شرکت خصوصی که کارمندان آن متشکل از سربازان و پلیس سابق ترکیه است، امنیت فرودگاه کابل را بر عهده خواهند گرفت. از آنجا که تنها دفتر رسمی گروه طالبان خارج از خاک افغانستان در دوحه، پایتخت قطر قرار گرفته، به نظر میرسد شرکت امنیتی مزبور ارتباطاتی نیز با قطر داشته باشد.
بر اساس این گزارش، این رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه است که باید پیشنویس توافق با طالبان پس از اتمام روند خروج آمریکا را که هفته آینده نهایی میشود، تایید کند!
اردوغان به عنوان رئیسجمهور تنها کشور متحد آمریکا و عضو ناتو که پس از خروج نیروهای اشغالگر آیساف- شامل نظامیان آمریکایی و ناتو- نیروهایش را در افغانستان باقی نگاه میدارد، وظیفه هماهنگی با واشنگتن و بروکسل را بر عهده گرفته است و به احتمال زیاد در آینده نزدیک، طالبان را به عنوان دولت مشروع افغانستان به رسمیت میشناسد.
ترکیه از زمان مطرح شدن طرح فوری خروج نظامیان آمریکا و ناتو از افغانستان در دوران ریاستجمهوری ترامپ، پیشنهاد تامین امنیت منطقه سبز امنیتی کابل- شامل محله وزیر اکبر خان، محله دیپلماتیک مجاور آن و میدان هوایی بینالمللی حامد کرزی در شمال آن - را مطرح کرده بود.
پس از شتاب گرفتن خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان با دستور مستقیم بایدن، آنکارا به واشنگتن پیام فرستاد که در ازای حمایتهای لجستیکی و مالی، حاضر است مسؤولیت امنیت فرودگاه کابل را پس از خروج آمریکاییها بر عهده بگیرد.
البته این موضوع ابتدا با مخالفت طالبهای تازه حاکم شده در پایتخت مواجه شد و ترکیه بیش از 500 نیروی خود را هفته گذشته از افغانستان فراخواند.
گمانهزنی درباره به رسمیت شناخته شدن امارت طالبان در افغانستان توسط رژیم آنکارا کمتر از یک ماه پس از آن است که رجب طیب اردوغان، تصرف شهر کابل به دست شبهنظامیان این گروه را اشغالگری خوانده بود.
با این وجود هنگامی که طالبان در ارگ ریاستجمهوری کابل مستقر شد و مواضع خود را در اغلب استانهای کشور محکم کرد، لحن ترکها تغییر کرد و کاخ آکسارای آنکارا پیامهای دریافت شده از سوی این گروه را مثبت ارزیابی کرد تا ثابت شود اردوغان فاقد هر نوع نگاه ایدئولوژیک بوده و یک آفتابپرست به تمام معنا در عالم سیاست است.
در نهایت سهشنبه گذشته، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد کشورش با همه طرفها در افغانستان از جمله طالبان در حال مذاکره است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
گزارش سازمان ملل از جنایات ۲۰۲۱ اسرائیل در کرانه باختری
دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور انسانی در اراضی فلسطین، با انتشار گزارشی، آماری از جنایات رژیم صهیونیستی طی سال جاری میلادی در کرانه باختری ارائه کرد، بدون اینکه به وضوح این جنایات را محکوم کند. به نوشته «عربی ۲۱»، بر اساس این گزارش آماری، طی سال جاری میلادی، در کرانه باختری ۵۵ فلسطینی به دست نیروهای اشغالگر شهید و ۸۸۱ نفر کوچانده شدهاند. بنا بر این گزارش، اشغالگران صهیونیست طی این مدت، ۶۲۴ ساختمان را تخریب کردهاند که ۵۲۷ ساختمان آن در منطقه C کرانه باختری قرار دارد و با تخریب این تعداد ساختمان، ۷۳۳ فلسطینی به اجبار کوچانده شدند. علاوه بر آن، ۹۷ ساختمان در قدس شرقی تخریب شد و ۱۴۸ فلسطینی نیز از این بخش کوچانده شدند. بهانه صهیونیستها برای این تخریبها، ساختوساز غیرقانونی و بدون مجوز صادره از سوی تلآویو است. 60 درصد مساحت کرانه باختری را منطقه C تشکیل میدهد و ساکنان این منطقه بدون داشتن مجوز از سوی اشغالگران حق هیچگونه ساختوساز یا بازسازی اراضی خود را ندارند. بنا بر توافقنامه اسلو ۲، که سال ۱۹۹۵ میان سازمان آزادیبخش فلسطین و اشغالگران امضا شد، کرانه باختری به 3 بخش C ، B، A (الف، ب، ج) تقسیم شد. منطقه A (الف) شامل ۱۸ درصد کرانه باختری و از لحاظ امنیتی و اداری تحت اداره حکومت فلسطین است. منطقه B (ب) ۲۱ درصد کرانه باختری است که مدیریت غیرنظامی آن با حکومت فلسطین و مدیریت امنیتی آن با اسرائیل است اما منطقه C (ج) ۶۱ درصد کرانه باختری را شامل میشود و کاملا از نظر مدنی، اداری و امنیتی در اختیار اسرائیل است.
***
احتمال بازنگری در تصمیم افزایش تولید در نشست آتی اوپکپلاس
وزیر نفت کویت دیروز اعلام کرد مساله افزایش تولید نفت که ماه گذشته از سوی اعضای اوپکپلاس مورد توافق قرار گرفت، ممکن است در نشست آتی این گروه که یکم سپتامبر (۱۰ شهریور) برگزار میشود، مورد بازنگری قرار گیرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانی چون روسیه که در مجموع به اوپکپلاس شناخته میشوند، روز چهارشنبه تشکیل جلسه میدهند تا درباره توافقهای قبلی پیرامون افزایش ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت برای چند ماه آینده بحث و تبادل نظر کنند. «محمد عبداللطیف الفارس» وزیر نفت کویت به رویترز گفت: بازارها روند کندی مییابند.
وی افزود: از زمان آغاز موج چهارم «کووید-۱۹» در برخی مناطق، باید مراقب باشیم و این افزایش تولید را مورد بازنگری قرار دهیم. همچنین ممکن است افزایش ۴۰۰ هزار بشکه در روز متوقف شود. الفارس همچنین گفت اقتصاد کشورهای شرق آسیا و چین همچنان تحت تاثیر «کووید-۱۹» است و از این رو باید جانب احتیاط را رعایت کرد. دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا از اوپک و متحدانش خواسته است برای مقابله با افزایش قیمت بنزین که از نظر آنها تهدیدی برای بهبود اقتصاد جهانی است، تولید نفت را افزایش دهند.
***
حمله بیسابقه کرونا به توکیو
خبرگزاری اناچکی ژاپن نوشت تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا در پایتخت ژاپن به 297 نفر رسیده است که برای دومین روز پیاپی آمار بیسابقهای را رقم زده است. تعداد مبتلایان بدحال در سراسر کشور نیز در حال افزایش است. روز جمعه، این تعداد به رقم بیسابقه 2000 نفر رسید اما روز شنبه گزارش شد 60 نفر دیگر نیز در وضعیت وخیمی هستند که برای 16 روز پیاپی رقم بیسابقهای است.
یک پزشک در توکیو میگوید در چند هفته اخیر تعداد افرادی که علائم شدید داشته یا جان باختهاند سیر صعودی داشته است. موریئوکا شین ایچیرو از مرکز ملی بهداشت و پزشکی جهانی میگوید: «یکسوم بیماران بستری شده بدحال هستند. افراد در سنین 20 تا 40 سال به دستگاه اکسیژن یا تنفس مصنوعی نیاز دارند. بیماران نسبتا جوانی در حال جان باختن هستند».
***
آمادهباش کامل ارتش چین همزمان با تحرکات نظامی آمریکا در منطقه
منابع خبری روز یکشنبه از آمادهباش کامل ارتش چین همزمان با تردد ناوهای آمریکا در منطقه رزمایش تایوان با این کشور خبر دادند. به نوشته روزنامه انگلیسی زبان «گلوبال تایمز»، ارتش چین کنترل کاملی بر وضعیت منطقه دارد و فعالیتهای تحریکآمیز آمریکا نمیتواند این وضعیت را تغییر دهد. سخنگوی وزارت دفاع چین در این زمینه گفت، فرماندهی بخش شرقی ارتش چین با پایش اوضاع تردد ناو آمریکایی را هنگام عبور از تنگه تایوان (روز جمعه) ردیابی و نظارت کرد. رسانهها گزارش دادند که این هشتمین باری است که ایالات متحده کشتیهای جنگی را از طریق تنگه تایوان عازم منطقه کرده است. سخنگوی وزارت دفاع چین گفت ایالاتمتحده بارها چنین اقدامات تحریکآمیزی را انجام داده و این ثابت میکند ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات است و بزرگترین خطرات امنیتی را در تنگه تایوان ایجاد میکند. ما بشدت با این امر مخالفیم و آن را محکوم میکنیم. این مقام نظامی چین گفت، ایالاتمتحده باید از تحریکات دست بردارد و از اصل چین واحد پیروی کند. ارتش چین در تمام مدت آمادهباش است تا قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی محافظت کند.
***
میقاتی خیال انصراف دارد
روزنامه لبنانی الدیار در گزارشی به آخرین وضعیت تشکیل کابینه جدید این کشور پرداخت. الدیار گزارش داد: همه تحولات مثبتی که درباره روند تشکیل کابینه لبنان طی روزهای گذشته شکل گرفته بود، طی چند ساعت بر باد رفت و وی به جای اینکه به تشکیل کابینه نزدیک باشد، به انصراف نزدیکتر است. این رسانه لبنانی از قصد میقاتی برای انصراف خبر داده و مینویسد: این تصمیم پس از حضور اخیر وی در بعبدا گرفته شده است.
ارسال به دوستان
چرت رئیسجمهور سالخورده آمریکا در دیدار نخستوزیر رژیم صهیونیستی
خوشخواب
جو بایدن با چرت زدن در مقابل دوربینهای خبری حین دیدار رسمی با نفتالی بنت در کاخ سفید، عملا آرزوی دونالد ترامپ و حامیان جمهوریخواه را بر آورده کرد. رئیسجمهور سالخورده آمریکا جمعه گذشته در حالی که میزبان نخستوزیر رژیم صهیونیستی بود، در اوج بحث با او درست مقابل چشم هیات اسرائیلی و خبرنگاران به خواب رفت.
در فیلمی که به طور گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر و به سوژه اصلی فضای مجازی آمریکا بدل شده، جو بایدن حین حرف زدن نفتالی بنت، به مدت بیش از 20 ثانیه چشمان خود را بسته و سر در گریبان میبرد. برخی رسانهها گفتهاند در بریده فیلمهای دیگر، رئیسجمهور 79 ساله دموکرات دستکم یک دقیقه حین این دیدار 25 دقیقهای در این وضعیت قرار داشته است به طوری که میهمان اسرائیلیاش مجبور میشود روی از بایدن بگرداند و با دیگر حاضران در اتاق صحبت کند.
رسانههای جمهوریخواه با عاریت گرفتن کنایه همیشگی دونالد ترامپ به بایدن که این رقیب انتخاباتیاش را «جوی خوابالو» میخواند، این صحنه را با تیتر «چرت زدن بایدن» منتشر کردهاند. در مقابل رسانههای حامی دموکراتها سعی در توجیه رفتار بایدن دارند و میگویند او در حین بستن چشمهایش انگشتان خود را که روی شکمش به هم گره کرده بود تکان میداده و خواب نبوده است. البته در فیلم مزبور حرکت انگشتان شست بایدن غیرارادی و فقط برای چند ثانیه بوده و در بقیه زمان چرت زدن او کاملا بیحرکت به نظر میرسد. جمهوریخواهان اما معتقدند حتی اگر بایدن واقعا چرت نزده باشد، حرکت او نشانه بیتوجهی به نخستوزیر رژیم صهیونیستی بوده است که در آن لحظه صحبتهایش در نهایت حرارت در حال قدردانی از حمایتهای آمریکا از اسرائیل بود.
برخی نیز با تاکید بر چرت زدن بایدن در این دیدار آن را به حمله خواب یا همان چرت زدنهای دانشآموزی سر کلاس هنگام خستگی و موقع شنیدن نطق معلم تشبیه کردهاند که هر چند عمیق نیست و به از دست دادن کامل حس شنیداری منتهی نمیشود اما برای لحظاتی از میزان هوشیاری مستمع میکاهد و او را تا آستانه خوابیدن میبرد اما به ناگاه با خم شدن سر یا با شنیدن یک صدا و حرکت در کلاس، دانشآموز حالت هوشیاری خود را بازمییابد و بدن خود را تکان میدهد.
در مقابل منتقدان پر شمار بایدن بویژه جمهوریخواهانی که خواهان برکناری او به خاطر پیشرفت بیماری زوال عقل- نوعی بیماری نسیان یا آلزایمز- هستند، میگویند عدم هوشیاری رئیسجمهور 79 ساله در یک ملاقات رسمی، مشکل جدیدی نیست و او بارها در ماههایی که وارد کاخ سفید شده، گافهایی مشابه داده است. در حال حاضر چندین نماینده و سناتور آمریکایی خواستار برکناری بایدن به خاطر فقدان سلامتی و هوشیاری لازم برای پست ریاست قوه مجریه شدهاند که در این صورت «کاملا هریس» معاون او به نخستین رئیسجمهور مونث ایالات متحده بدل خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|