|
مدیر پروازی توهین به استان و شهرستان است
وزیر کشور با بیان اینکه حکمرانی باید به مردم برگردانده شود، گفت: الان ما وزارتخانهمحور کشور را اداره میکنیم اما یک نظر دیگر هم استانمحوری است که من هم قائل به روش دوم هستم. احمد وحیدی خاطرنشان کرد: ما در انتخاب مسؤولان از مشاوره همه معتمدان استفاده میکنیم تا به بهترینها برسیم. معیار انتخاب شایستهسالاری و بهترینها است. ما مدیر را برای مردم و انجام وظیفه انتخاب میکنیم و مدیر پروازی توهین به استان و شهرستان است.
ارسال به دوستان
ایران در کنفرانس بغداد با یک دیپلماسی فعال نشان داد دوستان عراقی خود را ارجح بر پازل انتخاباتی مصطفی الکاظمی میداند
شکست پروژه مکرون
سمیرا کریمشاهی: در روزهایی که رخدادهای افغانستان در صدر اخبار بینالملل جا گرفته، روز شنبه ششم شهریور، غرب آسیا نیمنگاهی به بغداد داشت؛ جایی که کنفرانس همکاری و مشارکت بغداد با مانورهای تبلیغاتی فراوان از جانب دولت الکاظمی برای جمع کردن سران منطقه برگزار شد.
از هفتهها قبل در بین کارشناسان غرب آسیا درباره فرصت، اهداف و سطح برگزاری این نشست تبادل نظر شکل گرفته بود. با توجه به شرایط و تنشهای موجود میان بازیگران منطقهای، اینکه عراق بتواند سران کشورهایی همچون ایران، عربستان سعودی، مصر، امارات، قطر و... را دور یک میز جمع کند، باعث جلب توجهات به این نشست شد. اما در کنار آن، مساله نیت بغداد و نقش کنشگران خارج از منطقه مطرح بود. نزدیک بودن انتخابات پارلمانی عراق و تلاشهای الکاظمی برای اینکه از یک نخستوزیر موقت به مهره غیرقابل حذف و تاثیرگذار در صحنه سیاسی عراق تبدیل شود، باعث شد اهداف برگزاری کنفرانس تحتالشعاع قرار بگیرد.
از طرف دیگر الکاظمی علاقهمند بود نقش میانجیگری و میزبانی از مذاکرات تهران- ریاض را در حاشیه اجلاس بغداد به اوج برساند اما با توجه به اینکه هم ایران و هم عربستان سطح مشارکت را از سران به وزیر امور خارجه تنزل دادند، میتواند نشاندهنده چنین ملاحظهای باشد که این کشورها به علاوه ترکیه قصد ندارند قطعهای از پازل انتخاباتی الکاظمی باشند. افزون بر این مسأله، تهران ملاحظات جریان مقاومت در عراق و حشدالشعبی را نیز در نظر گرفت.
عدم موفقیت دولت بغداد در افزایش وزن سیاسی نشست دلیل مهم دیگری هم دارد و آن هم دخالت دولت فرانسه است. هر چند گفته میشود چنین کنفرانسی ابتکار امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه بوده و بغداد چنین موضوعی را بهانه عدم توان حذف یک کشور خارج از منطقه در نشست منطقهای عنوان میکند اما نقشآفرینی منفی پاریس از جمله جلوگیری از دعوت سوریه، بخشی از امیدواریها به فرصت بسترسازی اجلاس برای رفع تنشهای موجود را از بین برد.
* رؤیای سایکس- پیکویی مکرون
چشمانداز کمرنگ شدن حضور آمریکا در منطقه و روند خروج نیروهای نظامی این کشور باعث شده طمع دخالت و افزایش نفوذ، بیش از پیش به دولتهای غربی منتقل شود. چنین ارادهای بیش از یک سال است در کاخ الیزه نمایان شده است. تابستان سال گذشته فرانسه سعی داشت نقش رهبری بلوک غرب در تنش با ترکیه بر سر منابع موجود در شرق مدیترانه را ایفا کند و قلمرو تقابل خود با بازیگران حاضر در غرب آسیا را در ماجرای انفجار سال گذشته در بندر بیروت گسترش دهد. در واقع این کشور با نقشآفرینی مکرون در قامت پدرخوانده لبنان و زنده کردن یاد میراث استعماری دوران دولتسازی در خاورمیانه، در صدد بود مدیریت بحران لبنان را به دست گیرد.
اکنون با گذشت بیش از یک سال از حادثه بیروت، ناکارآمدی طرحهای ابتکاری فرانسه نمایان شده و لبنان در بدترین وضعیت سیاسی و اقتصادی به سر میبرد و کمبودهای متعدد کالاهای استراتژیک و حیاتی، زندگی مردم را روز به روز سختتر میکند. این در حالی است که با دخالت محور آمریکایی- غربی و همچنین کارشکنی گروههای تحت حمایت عربستان سعودی، تشکیل دولت لبنان و گشایش کانالهای وارداتی به سوی بنبست سوق داده میشود. در حالی که لبنان میتواند از مسیر ترانزیتی سوریه و اردن سوخت و کالاهای مورد نیاز خود را وارد کند، به دلیل تحریمهای سزار که بر سوریه و لبنان تحمیل شده، عملا دستان ارجی مقابل این درگاه تنفسی قرار گرفته و فقط هنگامی که صحبت از ارسال سوخت از طریق ایران شده، کمی برای بازگذاشتن دست مقامات لبنانی از خود نرمش نشان دادند.
با آنکه پروژه مکرون در لبنان شکست خورده اما اراده الیزه برای نفوذ در منطقه همچنان برقرار است و کنفرانس بغداد نماد جدید آن بود. پافشاری یک بازیگر خارجی بر عدم شرکت سوریه در نشست منطقهای، چالشآفرینی در روند همگراییای بود که بشدت غرب آسیا و شمال آفریقا به آن نیاز دارد. اصرار بر ادامه منزویسازی سوریه پساجنگ، یک پروژه بیرونی برای مدیریت معادلات مدیترانهای است که دولت عراق با وجود تجربه لبنان همراه آن شد.
نظم جدید منطقهای چه در قالب امنیت جمعی و چه تشکیل یک بازار اقتصادی در غرب آسیا به ۲ شرط برای ریلگذاری در این مسیر نیاز دارد؛ ابتدا اینکه مشارکت تمام کشورها را در بر بگیرد یا حداقل منزویسازی کشوری مورد هدف نباشد و دوم یک همگرایی با ابتکار بومی- منطقهای تنظیم شود. به هر میزان که طراحی خارجی وارد اجماع منطقه شود، انتظار کاهش تنشها کمرنگ خواهد شد. همانگونه که تجربه تاریخی دولتسازیهای مصنوعی توسط فرانسه و انگلیس در قالب توافق «سایکس - پیکو» نشان داد با گذشت یک سده همچنان ملتهای خاورمیانه تقاص این ابتکار استعماری را میدهند. در کنار آن تجربه افغانستان و شکست پروژه دموکراسیزاسیون آمریکا با گذشت 20 سال، شاهد اخیر این مدعاست.
* ایران و مصر، فرصت یک دیپلماسی فعال
از حواشی دیگر و البته امیدوارکننده کنفرانس بغداد انتشار فیلم کوتاهی از ورود مقامات به سالن اجلاس بود که در آن امیرعبداللهیان با عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر در حال گفتوگو بود. روابط ایران و مصر- به استثنای یک دوره کوتاه دوران ریاستجمهوری محمد مرسی که آن هم حواشی خاص خودش را داشت- به سمت تیرگی غالب بوده است اما با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک این کشور که کنشگری آن در مساله فلسطین را اجتنابناپذیر میکند و همچنین اهمیت کانال سوئز که باعث شده ایران را با یکسری محدودیتهای مواصلاتی مواجه کند و دلایل متعدد دیگر از جمله ضرورت پایان دادن به نقش کمرنگ ایران در تحولات شمال آفریقا، به نظر میرسد عادیسازی رابطه با این کشور مدتی است در دستور کار وزارت امور خارجه قرار گرفته و این ملاقات هر چند کوتاه در حاشیه کنفرانس بغداد نشان میدهد میتوان به پویایی دیپلماسی منطقهای دولت جدید که از وعدههای رئیسجهور در بخش سیاست خارجی است امیدوار بود.
تیرماه امسال «العربی الجدید» قطر در گزارشی که درباره اراده ایران و مصر به عادیسازی روابط بود، اعلام کرد منابع مصری به العربی الجدید گفتهاند رایزنیهای اخیر بین مصر و ایران با هدف بهبود روابط بین ۲ کشور و دستیابی به دیدگاههای همگرا درباره تعدادی از پروندههای منطقهای انجام شده است. این روزنامه همچنین از سفر یک هیات ایرانی به قاهره برای انجام این رایزنیها خبر داد. «علی هاشم» تحلیلگر لبنانی که روی مسائل ایران متمرکز است، در یادداشتی که در پایگاه «ال مانیتور» منتشر کرده به بررسی وزیر جدید امور خارجه پرداخته که در بخشی از متن به تواناییهای امیرعبداللهیان در حوزه منطقه اشاره کرده و به مساله مصر پرداخته است. هاشم از سابقه وزیر جدید در حوزه معاونت امور عربی و آفریقای وزارت امور خارجه میگوید و اینکه امیرعبداللهیان آخرین مقام ایرانی بود که ساعاتی قبل از کودتای سرنگونی با تیم محمد مرسی، رئیسجمهور سابق مصر تماس گرفت. امیرعبداللهیان خود یک سال بعد در مراسم تحلیف عبدالفتاح السیسی به عنوان رئیسجمهور جدید مصر نماینده ایران بود. این دیپلمات فرصت را غنیمت شمرده و چند روزی را در قاهره اقامت کرد و در آنجا با نخبگان مصری ملاقات داشت و شاید مهمتر از همه، دیدار با نویسنده مصری مرحوم «محمد حسنین هیکل» بود. او همچنین در سالهای قبل از مرگ هیکل در سال 2016، 5 بار با این نویسنده بزرگ دیدار داشت.
با توجه به سابقه و اشراف وزیر جدید نسبت به کشور مصر میتوان انتظار داشت روابط ۲ کشور فصل تازهای را به خود ببیند، بویژه اینکه کشورهای همسایه از جمله ترکیه و قطر به دنبال عادیسازی روابط خود با مصر هستند و عراق هم در قالب نشستهای سهجانبه با اردن و مصر سطح همکاری خود با این کشور را ارتقا بخشیده است.
* بغداد همچنان خط اتصال تهران- ریاض
مقامات عراقی بارها تاکید داشتهاند بغداد محل رایزنیهای هیات ایرانی و سعودی به منظور بازگشت به روابط دیپلماتیک گذشته و بازگشایی متقابل سفارتخانههای ۲ کشور بوده است. تاکنون برگزاری چندین دور این مذاکرات به طور مستقیم و غیرمستقیم به تایید مقامات ایران و عربستان رسیده است. در راستای همین موضوع پایگاه خبری «الجزیره» تحلیلی از مذاکرات تهران- ریاض منتشر کرد که مساله یمن میتواند نقطه شروعی باشد تا 2 طرف را پشت میز بنشاند تا گفتوگو به دیگر موضوعات گسترش یابد. در این تحلیل پیشبینی شده یک توافق جامع بین ۲ طرف در کوتاهمدت بسیار دشوار است.
با توجه به اینکه نشست بغداد بهانهای برای دیدار مقامات چند کشور بعد از سالها تنش شد- از جمله قطر و مصر یا امارات و قطر- پیشبینی شد دیدار تاریخی میان وزرای امور خارجه ایران و عربستان شکل بگیرد که سرانجام این امر تحقق نیافت. با این حال «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق در کنفرانس مطبوعاتی مربوط به اجلاس بغداد اعلام کرد مذاکرات میان ایران و عربستان همچنان در بغداد در جریان است، هر چند اخبار موثقی از میزان پیشرفت و سطح رایزنیها منتشر نشده است. عربستان سعودی با شکست در جنگ یمن از موضع رادیکالی گسترش میدان جنگ به ایران در سال 2016 به تمایل گفتوگو عقبنشینی داشته است اما همچنان میزان حسننیت طرف سعودی به منظور همکاری در تغییر وضعیت تنشی و امنیتی منطقه مبهم است.
------------------------------
منابع
-alaraby. co. uk/politics/ مشاورات-استخباریه- مصریه- إیرانیه- فی- القاهره
-alaraby.co.uk/politics/ختام- قمه-بغداد- اتفاق- على- دعم- العراق- واستمرار-لقاء- السعودیه- وإیران
-al-monitor. com/originals/2021/08/irans-new-foreign-minister-seen-first-fully-fledged-khameneist-post
-aljazeera. net/news/politics/2021/7/9/
المحادثات-السعودیه- الإیرانیه
ارسال به دوستان
اخبار
امیر سرتیپ صباحیفرد:
آسمان ایران امنتر از همیشه تحت پوشش شبکه یکپارچه پدافندی است
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در پایان تمرین دیدهبانی «بصیر»، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این تمرین آن را نشانه شکوه و اقتدار نیروی پدافند هوایی برای مقابله با هرگونه تهدید دانست و گفت: آسمان ایران امنتر از همیشه تحت پوشش شبکه یکپارچه پدافندی است.
امیر سرتیپ صباحیفرد با بیان اینکه توانمندی قابل تحسین دانشمندان جوان و متخصصان پرتلاش عرصه صنعت در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نهادهای دانشبنیان و سازمانهای تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروهای مسلح در ساخت تجهیزات کاملا بومی، بهروز و با قابلیتهای بالا متناسب با نیازهای نوین بینالمللی است، خاطرنشان کرد: اقتدار و بالندگی نیروهای مسلح بویژه نیروی همیشه هوشیار پدافند هوایی در فضای تحریمهای ظالمانه، نشاندهنده بیاثر بودن توطئههای روزافزون دشمن و باعث دلگرمی بیش از پیش همه فرماندهان و همرزمان حاضر در صحنه تمرین دیدهبانی «بصیر» شد. وی در عین حال تاکید کرد: سامانههای پدافندی و تجهیزات جدیدی نیز در این تمرین مورد تست و ارزیابی عملیاتی قرار گرفت که به دلیل رعایت ملاحظات حفاظتی در آینده معرفی و قابلیتهایی که برای ایجاد بازدارندگی و افزایش قدرت دفاعی کشور به همراه خواهند داشت، برای ملت شریف ایران تشریح خواهد شد.
***
ارتش در حوزه توپخانه به قابلیت نقطهزنی دست یافته است
فرمانده گروه ۴۴ توپخانه ارتش درباره ارتقای توان توپخانهای نیروی زمینی ارتش گفت: امروز ارتش در حوزه توپخانه، پیشرفتهای قابل توجهی داشته است و از گلولهها و موشکهای نقطهزن استفاده میکند.
امیر سیاوش میهندوست با اشاره به پیشرفتهای انجام شده در حوزه توپخانه، گفت: ما در حوزه دیدهبانی توپخانه ضمن بهرهگیری از سیستم سنتی، از قابلیتهای پهپادی و بالگردی نیز استفاده میکنیم. وی افزود: در حوزه ارتقای یگانهای توپخانهای و مرکز هدایت آتش، این یگان را به صورت رایانهای ارتقا دادهایم و از گلولهها و موشکهای نقطهزن در حوزه توپخانه استفاده میکنیم که این کار ارزشمند مراحل تست عملیاتی را نیز گذرانده است. فرمانده گروه ۴۴ توپخانه نیروی زمینی ارتش اضافه کرد: امروز توپهای خودکششی ۱۵۰ میلیمتری ما که در داخل تولید میشوند، به مرحله دقت بسیار بالا دست یافته و قادرند اهداف را به صورت نقطهای مورد اصابت قرار دهند. امیر میهندوست با تأکید بر اهمیت نقش توپخانه در ایجاد قدرت بازدارندگی ادامه داد: ارتشی که از توپخانه برخوردار نباشد، گویی در برابر دشمن، مشت آهنین نداشته و قطعا در منازعات محکوم به شکست است.
***
مصوبه هستهای نبود کلاه سرمان میرفت
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: دولت روحانی شعار «عقلانیت» سر میداد اما هر کاری که انجام داد، برخلاف عقل و منطق بود. حجتالاسلام مجتبی ذوالنور در گفتوگو با مهر اظهار داشت: روحانی بارها گفت به مذاکرات خوشبین است و دیدیم که با این تفکر اشتباه خود چه بلایی بر سر مردم ایران آورد. دولت تدبیر و امید همه ظرفیتها را وقف و معطل مذاکره با غربیها کرد و زمانی که این دولت به پایان رسید، میزان تحریمها بهمراتب بیشتر از زمانی بود که این دولت کار را آغاز کرده بود.
وی تصریح کرد: اگر مقاومت مجلس شورای اسلامی و تأکید بر توجه به قانون نبود، در مذاکرات وین هم دولتمردان کلاهی گشادتر از برجام سر مردم میگذاشتند. بنابراین عقلایی و خردمندانه رفتار کردن به این معناست که منافع ملت کاملا در نظر گرفته شود، از تجارب تاریخی استفاده شود، ماهیت و باطن دشمنان مورد توجه قرار گیرد و گول ظواهر آنان را نخوریم.
***
خطیبزاده:
بنبست غیرقابل حل با عربستان نداریم
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا در حاشیه نشست بغداد گفتوگویی بین ایران و عربستان انجام شده است، گفت: درباره عربستان، بیشتر از گفتوگوهایی که پیش از این در بغداد صورت گرفته، گفتوگویی بین ایران و عربستان انجام نشده و در نشست بغداد شاهد گفتوگوی جدیدی نبودیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره موضوع عربستان و گفتوگوها بین ۲ کشور تصریح کرد: تاکنون ۳ دور گفتوگو بین ۲ کشور برگزار شده است و در صورت لزوم دورهای بعدی برگزار میشود و ما از نقش سازنده عراق هم در این زمینه تقدیر و تشکر میکنیم.
خطیبزاده همچنین در پاسخ به این سوال که آیا بنبستی در مذاکرات ایران و عربستان رخ داده که این مذاکرات ادامه پیدا نکرده یا اینکه ادامه این مذاکرات نیز منتظر ادامه تغییرات در ایران و استقرار دولت جدید است، تصریح کرد: عربستان همسایه ما در منطقه است. ما و عربستان نقاط اشتراک زیادی برای صلح و ثبات در منطقه داریم. ایران هیچگاه دست دوستی خود را از ریاض دریغ نکرده و هرگاه در عربستان این اراده ایجاد شده است که بر اساس سازوکار منطقهای عمل کند و در این مسیر حرکتی داشته باشد با استقبال ایران روبهرو شده است.
وی تأکید کرد: هیچ بنبستی میان این ۲ کشور بزرگ نیست که قابل حل نباشد و تنها به اراده سیاسی و به اقدام در پایتختهای ۲ کشور نیاز دارد و این امر میتواند کمککننده باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران در اجلاس سران شانگهای شرکت خواهد کرد یا نه، گفت: دعوتنامهای در این زمینه دریافت شده است و در حال بررسی هستیم که انشاءالله در سطح بسیار خوبی شرکت کنیم.
ارسال به دوستان
مقامات دولت جدید رژیم صهیونیستی که طی ماه گذشته با تهدید مستقیم ایران از اقدام یکجانبه تلآویو علیه تهران سخن میگفتند پیشنهاد کردند یک ائتلاف جهانی شبیه ناتو برای مقابله با ایران تشکیل شود
این کاره نیستیم!
گروه سیاسی: ماه گذشته بود که مقامات رژیم صهیونیستی پس از حادثه برای کشتی «مرسر استریت» در دریای عمان، تهدیدات لفظی علیه ایران را افزایش دادند. آنان ضمن اتهام به جمهوری اسلامی درباره حمله به این کشتی، سعی کردند اجماعی جهانی را علیه کشورمان به وجود آورند و همچنین ادعا کردند اگر اقدامی جدی نشود، خود به تنهایی دست به عمل متقابل میزنند اما گذر زمان نشان داد این رژیم نه تنها در اثبات اتهام خود موفق نیست، بلکه سفر اخیر نخستوزیرش به آمریکا موید این موضوع بود که صهیونیستها به تنهایی توانایی اقدام جدی علیه ایران را ندارند. به گزارش «وطنامروز»، شبکه صهیونیستی کان اعلام کرد نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در دیدار اخیرش از واشنگتن به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا پیشنهاد تشکیل ائتلاف نظامی شبیه ناتو میان اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیجفارس و اردن را داده است. این رسانه صهیونیستی اعلام کرد: هدف از این امر ایجاد پروژه دفاعی مشترک میان اسرائیل و کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس و اردن به منظور مقابله فراگیر با تهدیدات ایران است. در این گزارش آمده است: پیشنهاد بنت به طور اساسی هماهنگی و همپوشانی رادارها و تجهیزات و دستگاههای هشدار سریع برای مقابله با تهدیدات هوایی ایران را شامل میشود. «جیلی کوهن» خبرنگار این شبکه صهیونیستی در واشنگتن نیز اعلام کرد بنت در دیدار روز جمعه با بایدن پیشنهاد تشکیل نیروی دفاعی مشترک شبیه ائتلاف ناتو میان اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیجفارس را برای برگزاری آموزشهای مقابله با آنچه «تهدیدات ایران» خوانده شده، داده است. بر اساس این گزارش، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که بتازگی برای دیدار با رئیسجمهور آمریکا و دیگر مقامات عالیرتبه این کشور به واشنگتن سفر کرده بود و موضوع ایران و برنامه هستهای از محورهای اصلی رایزنیهایشان بود، پیش از سوار شدن به هواپیما برای بازگشت به قدس اشغالی گفت دیدارش با بایدن «صمیمانه و موثر» بوده است و هر دوی آنها «رابطهای نزدیک و شخصی مبتنی بر اعتماد دارند». بنت با گفتن اینکه «ما به تمام اهدافی که برای خودمان تعیین کرده بودیم، رسیدهایم» و با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران، افزود: بر سر یک کار راهبردی مشترک برای متوقف کردن حرکت سریع ایران به سمت سلاح هستهای توافق کردیم. این گزارش نشان میدهد رژیم صهیونیستی برای مقابله با کشوری مثل ایران نیازمند وارد کردن یک قدرت جهانی به میدان است و خود به تنهایی توانایی اقدام جدی علیه ایران را ندارد. به همین خاطر است که هم در زمان نخستوزیری نتانیاهو و هر در زمان بنت، رویکرد هر دو تلاش برای ایجاد اجماع جهانی علیه ایران و وارد کردن ایالات متحده در منازعات بین طرفین و قرار گرفتن پشت آمریکا بوده است. این در حالی است که ماه پیش، پس از حادثه برای کشتی صهیونیستی در دریای عمان، مقامات صهیونیست ضمن متهم کردن ایران به دست داشتن در این حمله، تهدید کردند خود به تنهایی به اقدام متقابل خواهند پرداخت اما علاوه بر اینکه در اثبات دست داشتن ایران در خلق این حادثه ناموفق بودند، سفرها و اظهارات اخیر مقامات این رژیم نشان از ضعف جدی صهیونیستها در اقدام یکجانبه علیه ایران دارد. در تایید این ادعا میتوان به صحبت نماینده کنست که در آن تهدید ایران توسط آمریکا را برای منافع اسرائیل مفید دانسته بود، اشاره کرد. «زِوی هاوزِر» رئیس کمیته نظامی و امور خارجی کنست شامگاه یکشنبه در مصاحبهای رادیویی با بیان اینکه منطقه غرب آسیا در حال حاضر با وضعیت 10 سال پیش آن متفاوت است، گفت صحبتهای آمریکا درباره ایران کافی نیست و واشنگتن باید تهدیدی معتبر در مساله هستهای به تهران نشان دهد. وی ضمن مهم توصیف کردن بیانیه آمریکا درباره ایران و برنامه هستهای آن اظهار داشت: «فقط حرف زدن، کافی نیست، باید تهدید معتبر آمریکا در مقابله با ستیزهجویی ایران در مساله هستهای وجود داشته باشد. به نظر من، این یک شانس ضروری برای هرگونه شانس دیپلماتیک [با ایران] است».
همچنین «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در سخنانی از همه جهان خواست پیش از آنکه خیلی دیر شود به ماموریت مقابله با ایران بپیوندند. وی درباره چشمانداز ادعایی دستیابی ایران به سلاح هستهای هشدار داد و گفت این موضوع باعث آغاز رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه خواهد شد. گانتس در ادامه گفت: «این خیلی مهم است که همه جهان پیش از آنکه خیلی دیر شود، به این ماموریت بپیوندند، چون خطر ایران هستهای نه تنها اسرائیل را تهدید خواهد کرد و ستیزهجوییهای ایران در منطقه را افزایش خواهد داد، بلکه به مسابقه تسلیحاتی در منطقه منجر خواهد شد که بسیاری از کشورها را به خطر میاندازد». وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه سخنانش مدعی شد ایران با دستیابی به بمب اتم میتواند این سلاح را به کشورهایی بدهد که به ادعای گانتس توسط تروریستها کنترل میشوند.
***
سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل مشاور نماینده ویژه واشنگتن در امور ایران شد
سفیر سابق آمریکا در سرزمینهای اشغالی بتازگی به میز ایران در وزارت خارجه آمریکا پیوسته است. «دان شاپیرو» سفیر سابق آمریکا در سرزمینهای اشغالی به عنوان مشاور ارشد، به میز ایران در وزارت خارجه آمریکا پیوست. یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا با اعلام این خبر گفت شاپیرو روابط شخصی با تعداد زیادی از مقامهای صهیونیست از جمله نفتالی بنت داشته و میتواند نقشی کلیدی در هر گونه مذاکرات داشته باشد. قرار است وی نقش هماهنگکننده با رژیم صهیونیستی درباره جنبههای منطقهای موضوع ایران را داشته باشد. بر اساس اطلاعاتی که مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به آکسیوس داده، شاپیرو از هفته پیش کار خود را به عنوان مشاور ارشد تمام وقت برای «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران آغاز کرده است. شاپیرو پیش از دیدار بنت با بایدن در واشنگتن بوده و در موضوعات متعدد به ارائه مشاوره به وزارت خارجه پرداخته است، اگر چه وی با نمایندگان هیات اسرائیلی دیداری نداشته است. یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفت شاپیرو نیمی از زمان خود را در واشنگتن و نیم دیگر را در فلسطین اشغالی به سر خواهد برد و یکی از مهمترین ماموریتهای وی تعامل با دفتر نخستوزیر، وزارت امور خارجه و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای افزایش هماهنگی بوده تا امکان ایجاد گفتوگوهای تنگاتنگ درباره ایران فراهم شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|