|
اخبار
توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام انجام شد
ارسال بستههای غذایی و حمایتی به مناطق سیلزده مازندران
در پی وقوع سیل اخیر در برخی مناطق شهرستان کجور استان مازندران، امدادرسانی به این مناطق در دستور کار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام قرار گرفت. مدیرعامل بنیاد احسان با اعلام این خبر گفت: با دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، از ابتدای وقوع حادثه سیل شهرستان کجور استان مازندران در این منطقه حضور پیدا کردیم و همچون گذشته اقدامات حمایتی و امدادی را برای مردم آسیبدیده این منطقه انجام دادیم.
سعید سلیمانی افزود: این اقدامات حمایتی با اعتباری حدود 5/2 میلیارد ریال بوده است. بنیاد احسان تلاش کرد با کمک گروههای جهادی و مردمی و اقدامات امدادی و حمایتی به یاری مردم این مناطق بشتابد. سلیمانی خاطرنشان کرد: در این حادثه و به دلیل لزوم دسترسی مردم به ضروریات زندگی، اقدام به ارسال ۵۰۰ بسته بهداشتی مقابله با کرونا شامل ماسک و محلول ضدعفونیکننده و ۱۵۰ بسته معیشتی ۷۲ ساعته کردیم.
مدیرعامل بنیاد احسان درباره اقلام حمایتی ارسالشده به این استان گفت: با توجه به اینکه سیل به وسایل منازل ساکنان آسیب زده بود، بنیاد احسان بر اساس بررسی و ارزیابی از میزان آسیبهای وارد شده، لوازم مورد نیاز یک خانه شامل یخچال، فرش، اجاق گاز و تلویزیون را تأمین و جهت توزیع به منطقه ارسال کرده است.
رئیس پلیس پایتخت اعلام کرد
دستگیری ۳۲۰ تن از اراذل و اوباش
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری ۳۲۰ تن از اراذل و اوباش و گردانندگان مراکز فساد و قمار در تهران خبر داد. سردار حسین رحیمی در حاشیه مرحله جدید طرح اقتدار پلیس امنیت عمومی که در ستاد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اجرا شد، اظهار کرد: سومین مرحله طرح اقتدار هم در فضای حقیقی و هم در فضای مجازی برگزار شد. این مرحله بیشتر با حضور پلیس امنیت در فضای حقیقی انجام شد، گرچه به علت هجوم مجرمان مجازی علاوه بر ظرفیت پلیس امنیت از ظرفیتهای پلیس فتا نیز استفاده شده است.
وی افزود: در این مرحله از طرح اقتدار در حوزه پلیس امنیت، ۳۲۰ نفر از اراذل و اوباش سطحدار، مزاحمان نوامیس، گردانندگان مراکز فساد و قمار دستگیر شده و در اختیار قانون قرار گرفتند. ۱۰۵ نفر از این افراد اراذل و اوباش و ۱۲۰ نفر دیگر از مزاحمان نوامیس بودند. همچنین ۹ نفر سلاح گرم حمل میکردند و ۱۹ نفر نیز علاوه بر شرارت، در حوزه مشروبات الکلی نیز فعالیت میکردند. به گفته رئیس پلیس پایتخت، ۵۹ نفر از این افراد علاوه بر شرارت، حامل یا فروشنده مواد مخدر یا گرداننده مراکز قمار و فساد بودند. ۸ قبضه سلاح جنگی و ۱۴۰ قبضه سلاح سرد هم از متهمان کشف شد. به گفته سردار رحیمی، در این عملیات ۵۷ دستگاه بیسیم هم کشف شده و ۴۸ مرکز قمار با گردش میلیاردی در نقاط مختلف پایتخت کشف و منهدم شدند.
کاهش 96/1 میلیارد مترمکعبی آب دریاچه ارومیه
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی از کاهش ۶۰ سانتیمتری تراز دریاچه ارومیه خبر داد. یاسر رهبردین در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه افزود: تراز فعلی دریاچه 74/1270 متر است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 34/1271متر بود که آمار مقایسهای نشان از کاهش ۶۰ سانتیمتری تراز دریاچه دارد.
وی با اشاره به کاهش ۱۳۳۴ کیلومتری وسعت دریاچه اظهار کرد: وسعت فعلی دریاچه ارومیه ۲۲۳۷ کیلومترمربع است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۳۶۰۷ کیلومترمربع بود. رهبردین تصریح کرد: در حال حاضر دریاچه ارومیه ۳ میلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب آب دارد که در مدت مشابه سال گذشته این میزان ۴ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب بود. وی همچنین گفت: حجم آب دریاچه یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون مترمکعب کاهش داشته است.
ایجاد آرامگاههای جدید در چند منطقه مختلف تهران
عضو شورای شهر تهران با اشاره به لزوم راهاندازی آرامگاههای جدید در مناطق مختلف تهران گفت: در حال حاضر نباید تنها راهحل، افزایش مساحت بهشتزهرا(س) باشد. به گزارش فارس، جعفر شربیانی پس از استماع گزارش سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشتزهرا(س) در صحن شورا اظهار داشت: ظرفیت بهشتزهرا(س) در حال پر شدن است و باید چارهای در این زمینه اندیشید. وی گفت: باید ظرفیتهای تهران را در نظر گرفت و آرامگاهها را در چند منطقه از پایتخت راهاندازی و ایجاد کنیم.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه از این طریق میتوانیم متوفیان را به مناطق دیگر منتقل کنیم، گفت: تنها راهحل، افزایش وسعت بهشتزهرا(س) نیست و باید اقدامات دیگری هم انجام داد. مدیرعامل سازمان بهشتزهرا(س) نیز در این جلسه با اشاره به تدفین روزانه 400 متوفی در این سازمان گفت: بیشترین قیمت قبر 25 میلیون تومان و کمترین قیمت رایگان است. سعید خال با بیان اینکه روزانه حدود 200 متوفی کرونایی و 200 متوفی غیرکرونایی در بهشتزهرا(س) آمارشان ثبت میشود، از هوشمندسازی سالنهای تطهیر در سازمان بهشتزهرا(س) خبر داد و گفت: طرح وانهای هوشمند اموات هم اجرا شده است.
وی افزود: در تلاشیم سازمان بهشتزهرا(س) را توسعه دهیم. بر اساس ارزیابیهای انجامشده فقط 3 تا 5 سال سازمان بهشتزهرا(س) ظرفیت دارد. خال با اشاره به اینکه تا شب گذشته ۴۱ هزار و ۵۹۱ نفر متوفای کرونا در سایت بهشتزهرا(س) پذیرش شده است، گفت: این آمار ۴۰درصد از متوفیان کل کشور است.
ارسال به دوستان
معرفی ۲ هزار و ۵۰۰ متهم اخلال در بازار دارو به قوه قضائیه
سخنگوی نیروی انتظامی گفت: در بحث احتکار و قاچاق اقلام پزشکی و دارویی ۲ هزار و ۳۰۰ فقره پرونده دارویی تشکیل شده است و ۲ هزار و ۵۰۰ متهم نیز به جرم اخلال در بازار شناسایی و تحویل مراجع قضایی شدند. سردار «مهدی حاجیان» افزود: عدهای سودجو و فرصتطلب، با احتکار اقلام دارویی و بهداشتی و راهاندازی بازار سیاه، سلامت جامعه و شهروندان را هدف قرار دادهاند که اقدامات مجرمانه این قبیل افراد در رصد نیروی انتظامی قرار دارد.
ارسال به دوستان
پروتکلها معجزه میکند
دستور رئیسجمهور درباره ضمانت اجرایی پروتکلهای بهداشتی به کجا رسید؟
با آنکه این روزها روند واکسیناسیون در کشور سرعت بالایی گرفته و روزانه حدود 700 هزار دوز واکسن کرونا به جامعه هدف تزریق میشود اما میزان مرگومیر و ابتلا به این بیماری نسبت به زمانی که واکسیناسیونی انجام نمیشد، بسیار بالاتر است. این به ظاهر همچون معمایی شده اما حل آن چندان سخت به نظر نمیرسد، چرا که در زمان همهگیری کرونا در موجهای قبلی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به حدود 80 درصد رسیده بود و همین موضوع باعث شد آمار فوتیهای ناشی از کرونا حتی به زیر 100 نفر در یک شبانهروز برسد. این در حالی است که اکنون روزانه 30 تا 40 هزار نفر به کرونا مبتلا میشوند ولی رعایت پروتکلها نزولی شده و به کمتر از 40 درصد رسیده است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، مهرماه سال گذشته همزمان با موج سوم کرونا در کشور میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به 50 درصد رسید، در حالی که میزان مرگومیرها کرونایی از 27 هزار نفر فراتر نرفته بود. اواسط مهرماه 99 ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت اجباری شدن استفاده از ماسک در تهران به منظور پیشگیری از این بیماری را اعلام کرد اما با این وجود میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی از 60 درصد فراتر نرفت تا اینکه در 26 آبانماه با مرگ 486 نفر، رکوردی جدید از مرگومیرها روزانه کرونایی در کشور به ثبت رسید.
با ثبت این قله جدید در آمارهای مرگومیر، ستاد ملی کرونا ضرباهنگ ایجاد محدودیت برای مهار کرونا را افزایش داد. بر این اساس این ستاد اعمال محدودیتها از جمله محدودیت مشاغل و تردد شبانه از ساعت 21 تا 4 صبح را در دستور کار قرار داد. با سختگیرانهتر شدن اعمال محدودیتها، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به مرز 80 درصد رسید که در پی آن میزان تلفات روزانه این بیماری هم از اول دیماه با روند کاهشی به زیر 200 نفر در روز رسید. تداوم این روند حتی باعث شد آمار مرگومیرهای روزانه در 22 اسفند 99 به 53 نفر برسد.
اما در اواخر اسفندماه و با شروع فصل سفرهای نوروزی، دولت در برنامهریزیهای خود برای مقابله با کرونا درست عمل کرد و بدون در نظر گرفتن محدودیتی خاص برای سفرهای نوروزی، راهها را به روی مسافران گشود و باعث چرخش و شیوع مجدد بیماری در کشور و افزایش تعداد متوفیان کرونا شد. بر اساس آمار وزارت بهداشت، میزان مرگومیرهای ناشی از کرونا همزمان با پایان تعطیلات نوروزی در 13 فروردین یک بار دیگر مرز 100 نفر در روز را رد کرد.
این بیماری در حالی همچنان به صورت پایدار در کشور روزانه تعداد زیادی از هموطنان را درگیر کرده و به کام مرگ میکشاند که به گفته کارشناسان بهداشت عادیانگاریها، عدم توجه به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی، باعث شد میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در تیرماه به 44 درصد برسد و سرآغازی باشد برای حرکت انفجاری مرگومیرهای روزانه کرونایی در کشور. با این وجود در اواخر تیرماه و زمانی که میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی سیر نزولی به خود گرفته بود، زمزمه ورود سویه جهشیافته کرونای هندی به ایران به گوش رسید تا موج پنجم این بیماری با سویه قالب دلتا کشور را فرا گیرد. سویه جدید این بیماری به دلیل سرایتپذیری بالا بهسرعت از استانهای شرقی و جنوبی کشور راه خود را به سمت دیگر استانها باز کرد و توانست دوم شهریور ماه سال جاری با مرگ 709 متوفی در یک روز رکوردی جدید از مرگومیرها کرونایی را در کشور به ثبت برساند.
در حال حاضر و همزمان با رشد بالای آمار مرگومیرهای ناشی از دلتا کرونا، در مقابل عملیات واکسیناسیون در کشور سرعت گرفته و مرز 700 هزار دوز در روز را رد کرده است اما متاسفانه همچنان رعایت پروتکلها رضایتبخش نیست و طبق اعلام وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر 40 درصد رسیده است که این موضوع بسیار نگرانکننده است، چرا که در این شرایط عملا عملیات واکسیناسیون در کشور با چالش روبهرو شده و مهار بیماری به تاخیر میافتد.
به گفته کارشناسان بهداشت، انجام واکسیناسیون در زمان پیک بیماری در صورت کاهش رعایت پروتکلها در جامعه بیتردید چرخش بیماری را در کشور افزایش و عملیات واکسیناسیون را بیاثر میکند، چرا که برای افرادی که هنوز دوز دوم واکسن را دریافت نکردهاند ایمنیسازی صورت نگرفته و همچنان آنان در معرض خطر قرار دارند. این به این معناست که در زمان پیک بیماری، واکسیناسیون باید همراه با رعایت سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی در جامعه باشد.
ضرورت برخورد قهری با قانونشکنان کرونایی
آمار مرگومیر و ابتلای به کرونا در کشور مدتی است سیر صعودی به خود گرفته است. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دلیل رشد این آمارها را کمتوجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی همچنین واکسیناسیون دیرهنگام و روند نسبتا کند آن عنوان میکند. همایون سامهیحنجفآبادی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه در موجهای گذشته بیماری «کووید-19» رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کشور از سوی مردم تا حدودی رضایتبخش بود و این موضوع باعث شد آمار مرگومیر و ابتلا به کرونا کمتر گزارش شود، گفت: حضور مردم در اجتماعات، معابر و محافل پرتردد زیاد شده است، آن هم در حالی که کرونا با سویه دلتا و سرایتپذیری بالای آن در کمین است. وی با بیان اینکه برخی محدودیتها از جمله محدودیتهای ترددی اعمال میشود اما ضمانت اجرایی قوی ندارد، افزود: در شرایطی که سرعت انتقال ویروس کرونا با سویه دلتا در کشور بسیار بالاست اما مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای فیزیکی کمتوجه شدهاند و رستورانها، مراکز خرید و... باز هستند. این در حالی است که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا باید با خاطیان قانونشکن رفتاری قهری داشته باشند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: برای عبور از این بیماری مرگبار علاوه بر توجه به خودمراقبتی با هدف پیشگیری از ابتلای به کرونا، واکسیناسیون هم باید با سرعت بالایی انجام و به هر شکل ممکن برای تهیه و تامین واکسن اقدام شود. وی خاطرنشان کرد: بهرهگیری از تجربه کشورهای موفق در مقابله با بیماری «کووید-19»، استفاده از همه ظرفیتهای کشور با هدف کمک به کادر بهداشت در بخشهای مختلف چون شناسایی افراد مبتلا، غربالگری مسافران در مبادی ورود به کشور، افزایش تختهای بیمارستانی، رایزنی برای خرید و واردات واکسن و در نهایت گسترش ظرفیت جایگاههای واکسیناسیون در این شرایط سخت ضروری است.
7/8 میلیون ایرانی علیه کرونا واکسینه شدند
بررسی آماری واکسیناسیون در کشور نشان میدهد تاکنون 7/8 میلیون نفر علیه «کووید-۱۹» واکسینه شدهاند. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد تاکنون ۱۸ میلیون و ۷۸۹ هزار و ۶۱۶ نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. بر همین اساس ۸ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۹۷۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۲۷ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۵۸۶ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز گذشته ۵۶۰ هزار و ۳۲۶ دوز واکسن کرونا تزریق شده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir
ثبتنام کنند.
ابتلای ۱۰۰ هزار پرستار به بیماری «کووید-19»
با آنکه خیلی از پرستاران واکسن کرونا را دریافت کردهاند اما باز هم به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. رئیس هیات مدیره نظام پرستاری تهران با اشاره به ابتلای پرستاران به کرونا به رغم انجام واکسیناسیون گفت: همه پرستارانی که به سویه دلتای کرونا مبتلا شدهاند، واکسن کرونا را دریافت کرده بودند. آرمین زارعیان در گفتوگو با فارس، درباره وضعیت پرستاران در شرایط پیک پنجم کرونا اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلیای که در آن قرار داریم، آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از ابتلا به سویه دلتای کرونا افزایش یافته و کادر درمان و پرستاران ۲۴ ساعته مشغول خدمترسانی به بیماران هستند و به لحاظ جسمی دچار فرسودگی شده و به لحاظ روحی هم افسردگی آنها را تهدید میکند. وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسیهای اولیه حدود ۳۰ هزار پرستار در تهران به سوی دلتای کرونا مبتلا شدهاند، گفت: البته گزارشات در این زمینه هنوز در حال تکمیل است و احتمالا این آمار افزایش مییابد. رئیس هیات مدیره نظام پرستاری تهران با اشاره به ابتلای پرستاران به کرونا به رغم انجام واکسیناسیون گفت: همه پرستارانی که به سویه دلتای کرونا مبتلا شدهاند، واکسن کرونا را دریافت کرده بودند. زارعیان خاطرنشان کرد: حدود یک ماه پیش نیز یک پرستار در تهران به دلیل فشار کاری دچار ایست قلبی شد و جان خود را از دست داد. وی بیان داشت: از ابتدای شیوع کرونا ۱۰۰ هزار پرستار در کل کشور مبتلا به کرونا شدهاند که ۳۰ هزار نفر آنها مربوط به تهران بوده است. همچنین ۹۲ پرستار از ابتدای شیوع بیماری به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند. وی گفت: در حال حاضر تهران ۳۵ تا ۴۰ هزار پرستار دارد که دارای کارت نظام پرستاریاند که البته این میزان باید افزایش یابد و حداقل تعداد پرستاران در پایتخت ۲ برابر شود.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت: حجم قابل توجهی واکسن هفته آینده در کشور توزیع میشود
۷۸۷۹ بیمار مبتلا به کرونا در شرایط شدید بیماری
آمار مبتلایان به کرونا همچنان بالاست به طوری که روزانه به طور متوسط بیش از 30 هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند. در همین ارتباط وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته متاسفانه ۶۴۳ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بنا به این گزارش از ظهر روز دوشنبه 8 شهریور تا سهشنبه ۹ شهریور بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۱ هزار و ۳۱۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۴ هزار و ۶۸۵ نفر آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۶۴۳ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰۷ هزار و ۷۹۴ نفر برسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۹۲۷ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۷ هزار و ۸۷۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
توزیع حجم قابل توجهی واکسن در هفته آینده
با آنکه وزیر بهداشت واکسیناسیون را به معنای عدم ابتلا به بیماری ندانسته بلکه به معنای کاهش شدت عوارض بیماری میداند و بر توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید دارد اما راهحل اساسی کنترل کرونا را واکسیناسیون عمومی دانسته و اعلام کرده است حجم قابل توجهی واکسن هفته آینده توزیع میشود. دکتر عیناللهی در نخستین نشست خود با رؤسای دانشگاههای علومپزشکی که به صورت مجازی برگزار شد، مدیریت کرونا را اولویت اول وزارت بهداشت خواند و بر لزوم بسیج تمام امکانات جهت درمان بیماران کرونا تاکید کرد. دکتر بهرام عیناللهی تاکید کرد: همانطور که ریاستجمهوری مرتبا اعلام کردند و براساس تاکید مقام معظم رهبری، اولویت وزارت بهداشت مدیریت و اداره بیماری کروناست. ما امروز با آمارهای بدی مواجه هستیم و خیلی از خانوارها عزادارند. در رابطه با درمان کرونا باید همه امکانات استانی به کار گرفته شود و هیچ بیمار کرونایی نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود. باید تمام امکانات برای درمان عزیزان بسیج شود. وی ادامه داد: در بیماری کرونا 2 فاز وجود دارد؛ یکی فاز ایجاد ویروس در بدن و یکی فاز بروز عوارض آن. کرونا را همیشه به یک زلزله تشبیه میکنم که بیشتر اتفاقات پسلرزه است و پس از زلزله رخ میدهد. ویروس کرونا در بدن کل سیستم را با اختلال مواجه میکند و بعد از آن با کنترل داروها میتوان از عوارض بیشتر جلوگیری کرد. بنابراین چیزی که در کرونا باعث مرگومیر میشود، عوارض بعد از حمله اولیه ویروس است. پس نگهداری و مراقبت از بیمار اهمیت ویژهای دارد. وی تاکید کرد: این روزها یکی از نبایدها پیرامون بیماران این است که نباید بیمار به فاز اینتوبه برسد و باید تا جایی که میشود اکسیژن از راه غیرتهاجمی به بیمار برسد. بنابراین رساندن اکسیژن به بیمار نقش حیاتی دارد. من خواهشم از رؤسای دانشگاهها حضور در فیلد و سرکشی از بیمارستانهاست، زیرا یکی از واجبات است. وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مدیریت کرونا تنها بر عهده وزارت بهداشت نیست، اظهار کرد: باید از همه ظرفیتها و سازمانها در این زمینه استفاده شود. در عین حال مردم نیز نسبت به بیماری آگاه شدهاند ولی وقتی با حجم زیادی از بیماران مواجه میشویم، میبینیم ماسکها کنار گذاشته شده یا تجمعاتی شکل گرفته است و تعداد زیادی از افراد خانواده مبتلا شدهاند. وی افزود: تنها راهحلی که میتواند کرونا را مدیریت کند، واکسیناسیون است. این یک تجربه جهانی است. جاهایی که واکسیناسیون انجام دادند؛ مرگومیر کنترل شده است. البته واکسیناسیون به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست، بلکه به معنای کاهش شدت عوارض بیماری است. راهحل اساسی کنترل کرونا واکسن است که دولت در این زمینه با تمام قدرت و انرژی کار میکند. وی گفت: انشاءالله از هفته آینده شاهد میزان قابل توجهی واکسن در کشور خواهیم بود و توسط معاونت بهداشتی توزیع میشود. با افزایش تولید و واردات واکسن، به همان میزان انجام واکسیناسیون نیز باید سرعت بگیرد تا جلوی پیکهای بعد را بگیریم. وی افزود: یکی از برنامههای اصلی ما بازگشایی دانشگاهها خواهد بود و انشاءالله دانشگاهها با واکسیناسیون هدفمند دانشجویان و اساتید باید بازگشایی شود. ادامه این وضعیت در آینده خطرناک است و باید افراد دانشمند تحویل جامعه دهیم. بسته به شرایط میتوان کلاسها را به شیوههای مختلفی برگزار کرد. در روش ترکیبی همه کلاسها باید دایر شود اما با توجه به شرایط استانی باید درباره میزان حضور دانشجویان تصمیمگیری شود.
وارد فاز ۴ برنامه واکسیناسیون شدهایم
واکسیناسیون دوز اولیها هفته آینده بهدنبال ورود هفتگی ۵ میلیون دوز واکسن کرونا از سر گرفته میشود. معاون بهداشت وزارت بهداشت از سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور خبر داد. علیرضا رئیسی در حاشیه نشست مجازی وزیر بهداشت با رؤسای دانشگاههای علومپزشکی کشور گفت: فاز یک واکسیناسیون شامل کادر بهداشت و درمان که انجام شد. فاز ۲ نیز برای سالمندان بالای ۶۰ سال بود که ۸۷ درصد آنها واکسینه شدهاند. وی با اعلام اینکه فاز ۳ شامل مشاغل حساس و گروههای شغلی و بیماران خاص بوده است که تقریبا انجام شده است، ادامه داد: در واقع الان وارد فاز ۴ برنامه واکسیناسیون کشوری شدهایم که برای افراد زیر ۶۰ سال است. رئیسی با اشاره به اینکه جمعیت زیر ۶۰ سال کشور حدود ۴۲ میلیون نفر هستند، گفت: برای این افراد ۸۵ میلیون دوز واکسن نیاز داریم که از هفته آینده به طور مستمر میزان قابل توجهی واکسن وارد کشور خواهد شد. وی افزود: از هفته آینده ۵ میلیون دوز واکسن به صورت هفتگی وارد خواهد شد و شهریور ۱۴۰۰ میتوانیم حداقل ۲۰ میلیون و مهر ماه نیز حداقل ۳۰ میلیون دوز واکسن وارد کنیم. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه در حال حاضر روزانه ۶۵۰ هزار دوز تزریق واکسن در کشور انجام میشود، گفت: این ظرفیت قابلیت ۲ برابر شدن را دارد. وی با اعلام اینکه تاکنون ۲۷ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است، افزود: تمام واکسنهایی که مصرف شدهاند، اثربخشی مناسبی داشتهاند به طوری که میزان بستریهای بیمارانی که واکسینه شدهاند پایینتر از کسانی است که واکسن نزدهاند. وی در ارتباط با کمبود واکسن در برخی مراکز واکسیناسیون نیز گفت: به دلیل اینکه اخیرا واکسن وارد نشده بود، ترجیح دادیم دوز دوم را بزنیم تا برنامه واکسیناسیون آنها به تأخیر نیفتد و از هفته آینده واکسیناسیون دوزاولیها را دوباره از سر خواهیم گرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|