|
اولین موضع رسمی طالبان درباره رژیم صهیونیستی
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان در گفتوگو با شبکه خبری العالم در پاسخ به سوالی درباره رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل غدهای در پیکره امت اسلامی است. قدس قضیه مشترک میان مسلمانان است، همه مسلمانان حول آن باید متحد شوند. وی درباره حکومت آینده افغانستان هم گفت: رهبر طالبان تصمیم خواهد گرفت کدام سازوکار برای تشکیل دولت مناسب است. مجاهد افزود: صدای ملت در دولت آینده باید از طریق مجلس شورا و نهادهای دیگر شنیده شود.
ارسال به دوستان
خروج آخرین نظامی آمریکایی از فرودگاه کابل
اشغالگر از افغانستان گریخت
ارتش تروریست و اشغالگر آمریکا پس از 20 سال خاک افغانستان را ترک کرد، اگر چه برآوردهای اطلاعاتی حاکی از آن است که بازی مخرب واشنگتن در فلات پامیر به پایان نرسیده و لشکری از نیروهای امنیتی، مزدوران و تروریستها همچنان پنتاگون را در جنگی نیابتی در این منطقه نمایندگی میکنند.
در تصاویر ماهوارهای که دیروز ساعاتی پس از خروج آخرین هواپیمای حامل نظامیان و اتباع آمریکا از میدان هوایی بینالمللی حامد کرزی منتشر شد، لاشه خودروها و هواپیماهای رها شده آمریکاییها و متحدان غربیشان در این فرودگاه دیده میشود و نیروهای طالبان بلافاصله پس از خروج آنها وارد محوطه مزبور میشوند.
لحظاتی پیش از آن جو بایدن نیمهشب دوشنبه به وقت کابل پایان جنگ ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان را اعلام کرد و محمد نعیم، سخنگوی طالبان نیز در واکنش گفت: «آخرین سرباز آمریکایی فرودگاه کابل را ترک کرد. افغانستان به استقلال کامل دست یافت».
آخرین سرباز آمریکایی در واقع ژنرال دو ستاره کریستوفر دوناهو، فرمانده لشکر هوابرد ۸۲ بود که تصویرش در دوربینهای دید در شب ثبت شد(تصویر وسط).
تصاویر زنده شبکه الجزیره که فیلمبردارش سایه به سایه دنبال طالبها میرفت، نشان میداد به محض محو شدن صدای موتور آخرین هواپیمای لجستیکی پنتاگون در آسمان تاریک کابل، نیروهای طالبان خود را به ساختمان فرودگاه کابل رساندند و با حجم وسیعی از تخریب سازهها و تجهیزات و وسایل روبهرو شدند که از سالن تا انبارها و باند فرودگاه به چشم میخورد و نشانه عقدهگشایی آمریکاییهای شکستخورده در لحظه فرار بود.
تحقیر تمدن غرب آنجا بود که مسلحان طالبان با آن ظاهر بدویشان خطاب به دوربین الجزیره این رفتار غیرمتمدنانه آمریکاییها را تقبیح کردند. به گزارش تارنمای هیل، ارگان کنگره، ژنرال «کنت مککنزی» فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در خاورمیانه، آفریقای شمالی و آسیای مرکزی) در یک مصاحبه مطبوعاتی گفته است نظامیان آمریکایی پیش از خروج از افغانستان سامانه دفاع موشکی CRAM را نیز به دلیل دشواری انتقال آن به طور کامل نابود کردهاند. علاوه بر تخریب عجیب و غریب تجهیزات سالن فرودگاه از جمله شکستن شیشهها و صندلیها و وسایل الکترونیک، آمریکاییها ۷۰ نفربر ضد مین، ۲۷ خودروی زرهی هاموی و ۷۰ فروند انواع هواگرد را در فرودگاه کابل تخریب کرده و سپس از آن خارج شدند.
او گفت ارتش آمریکا پیش از خروج دهها هواپیما و خودروی زرهی را در فرودگاه کابل نابوده است. مککنزی مدعی شد عمده آنها از رده خارج بودند اما بعد حرف خود را نقض کرد و گفت: «به طور کامل فرودگاه را از کار نینداختیم. برخی تجهیزات را سالم نگه داشتیم تا فرودگاه دوباره در آینده به راه بیفتد و ما آماده کمک در این زمینه هستیم».
ظاهرا این صحنههای دلخراش برای سلطهگران آمریکایی که مصادف با ساعات بعدازظهر ساحل شرقی آمریکا پخش میشد، یک تماشاگر ویژه در فلوریدا داشته که از شدت تحقیر دچار حمله عصبی شده است. دونالد ترامپ، سلف جو بایدن و رئیسجمهور آمریکا تا همین زمستان پارسال، بیتوجه به بلایی که آمریکاییها بر سر تجهیزات خود آوردهاند، گفته اگر طالبان از تحویل تجهیزات 85 میلیارد دلاری جا مانده آمریکاییها خودداری کند، واشنگتن باید به زور نظامی متوسل شده یا مواضع طالبان را بمباران کند.
ترامپ در آخرین ماههای سکونتش در کاخ سفید نیز وقتی با مصوبه پارلمان عراق مبنی بر لزوم ترک نیروهای اشغالگر آمریکایی از این کشور مواجه شده بود، در یک واکنش عصبی دیگر گفته بود: «اگر ما پایگاههایمان در عراق را ترک کنیم، عراقیها باید هزینههای سنگینی را که کردهایم تا سنت آخر بدهند».
حالا مطمئنا تماشای صحنههای دلخراش فرار آمریکاییها از فرودگاه کابل، این حس ناراحتکننده را در او و بسیاری دیگر از یانکیها به وجود آورده که بزودی باید شاهد صحنههایی مشابه در بغداد و عینالاسد و موصل هم باشند.
روزنامه دیلیمیل در تحلیلی، صحنههای فرار آمریکاییها از میدان افغانستان را تصاویری تکاندهنده از شکست غرب خواند که به طرزی باورنکردنی در افکار عمومی جهانی نقش خواهد بست. چند روز جلوتر یک نشریه انگلیسی دیگر روی جلد معروفش که همزمان در ایالات متحده هم زیرچاپ رفت، کارتونی از عمو سام، نماد امپریالیسم آمریکایی منتشر کرد که با پرت کردن نشان کلانتری خود در جهان، به ما پشت کرده و میرود که در غروب آفتاب گم شود. نشریات معتبر بسیاری هم این رویداد را نشانه پایان امپراتوری جهانی آمریکا دانستند؛ حتی جروزالمپست، در اردوی اسرائیل، مترسک آمریکا در خاورمیانه.
از نگاه دیلیمیل هم شکست عمو سام در افغانستان، شکست سیاست خارجی غرب به رهبری آمریکا با ابعادی تاریخی است. آمریکاییها و متحدانشان در ناتو، بویژه انگلیس به زعم نویسنده این روزنامه پس از ۲۰ سال، بیش از ۲ تریلیون دلار سرمایهگذاری، کشته شدن ۴۷۵ نیروی انگلیسی و بیش از ۲ هزار نظامی آمریکایی و صدها نفر از ملیتهای دیگر، با مجهزترین و آموزشدیدهترین نیروهایی که جهان مدرن داشت از عقبماندهترین کشور جهان توسط طالبان پابرهنه رانده شدند.
آمریکاییها پس از 20 سال کشت و کشتار و شکنجه مردم افغانستان به اسم مبارزه با تروریسم، این هفته سرزمینی را ترک کردند که همانند ۲ دهه پیش دچار هرجومرج است و تروریستهای داعش، همین چند روز پیش نیروهای آمریکایی را با یکی از خونینترین حملات کابل بدرقه کردند.
برخی غربیها بر این باورند ائتلاف آمریکایی باید تا زمان رسیدن به اهدافش در افغانستان در این کشور باقی میماند، نه تا تاریخ مشخص شده اما واقعیت این است که دنیای مدرن، اگر نگوییم با جنگهای ابدی، حداقل با مداخلات همیشگی مخالف است.
در مقابل رفتار عجولانه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در این فرار بزرگ نمایانگر این حقیقت جاودانه بود که با همه شعارهای دهانپرکن درباره دموکراسی و حقوق بشر، هیچ موضوعی برای آمریکاییها آنچنان خاص نیست که به خاطر آن منافع خود را به خطر بیندازند.
البته کاخ سفید و طالبان پس از لحظه وداع، تعارفات جالبی هم داشتند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ساعاتی پس از خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان گفت ایالات متحده اگر طالبان به تعهدات خود پایبند باشد، با آنها همکاری خواهد کرد. او افزود: «طالبان مشروعیت و حمایت بینالمللی میخواهد. پیام ما این است که برای کسب مشروعیت و حمایت، باید شایستگی آن حاصل شود».
اما قاطعترین واکنشها به فرار آمریکا را از سمت پکن و مسکو شاهد بودیم. چه این یک شکست ناگزیر برای امپراتوری آمریکا بوده باشد یا طبق توجیه تحلیلگران نزدیک به دموکراتها، شکستی کنترل شده و خودخواسته برای انتقال از فاز دخالت عمیق در مناطق جهان به فاز دخالت محدود، در هر حال چینیها و روسها با لذت و دقت فراوان، صحنههای هزیمت رقیب غربی را تماشا کردند؛ ممکن است روسها کمی هم دچار نوستالژی تلخ شکست در پایان مداخله ۱۹۸۰ در افغانستان شده باشند اما چینیها کاملا خندان بودند. آنها ترجیح میدادند یک سایگون دیگر را به یاد آمریکاییها بیاورند.
از شکست آمریکاییها از ویت کنگها در پایین پای چینیها در ویتنام تا امروز 46 سال میگذرد و اژدهای زرد در تمام این سالها به طور مشهور با صبر و دیدگاه طولانیمدت سقوط تدریجی آمریکا را دنبال کرده است. آنها خروج آمریکا را به عنوان تاییدی بر عدم وجود صبر استراتژیک میدانند؛ یعنی آمریکاییها مجبورند در حالی که کارشان را تمام نکردهاند بروند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، این فرصت طلایی برای تحقیر رقیب را از دست نداد و دیروز پایان حضور ۲۰ ساله نظامیان آمریکا در افغانستان را آغاز فصل جدیدی برای این کشور دانست و وقتی گفت «افغانستان موفق شده است همه اشغالگریهای نظامی را پشت سر بگذارد»، طعنهاش را هم به واشنگتن زد.
چین پس از به قدرت رسیدن طالبان سفارت خود در کابل را باز نگه داشته است. پکن همچنین به مذاکرات خود با گروه طالبان ادامه میدهد اما اعلام کرده است برای به رسمیت شناختن حکومت جدید افغانستان منتظر تشکیل دولت جدید و ارزیابی ترکیب آن میماند.
حمله طالبان به پنجشیر
نیروهای طالبان در آستانه اعلام تشکیل دولت جدید در افغانستان و همزمان با پایان ضربالاجل خروج نظامیان اشغالگر آمریکا و ناتو از این کشور، برخلاف قول قبلی به دره راهبردی پنجشیر در 120 کیلومتری شمال شرق کابل حمله کردند. به گزارش فارس، برخی رسانهها به نقل از منابع نزدیک به احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت در پنجشیر گزارش دادهاند حملات طالبها به این منطقه کوهستانی که آخرین ولایت (استان) تسخیر نشده توسط این گروه است، دفع شده است. این در حالی است که سرکردگان طالب از همان زمان سقوط کابل، نیروهایی برای محاصره دره پنجشیر گسیل کرده بودند اما در عین حال گفته بودند قصد تصرف این منطقه مهم را با جنگ ندارند و ترجیح میدهند مساله را با گفتوگو حل کنند، نکتهای که احمد مسعود، پسر اسطوره شهید مقاومت افغانستان و رهبر نیروهای موسوم به مقاومت ملی در پنجشیر نیز بر آن تاکید داشت، هر چند شرط او برای صلح، گفتوگو با طالبان در روند تشکیل شورای حکومتی جدید افغانستان بود. در این فاصله در ۲ مرحله، نخست ریشسفیدهای پنجشیر در کابل با شورای فرماندهی طالبان دیدار کردند و سپس هفته گذشته نیز دیداری میان برخی فرماندهان نیروهای مقاومت ملی و سرکردگان طالب برقرار شد. از همان زمان سقوط کابل، تعدادی از شخصیتها و نیروهای دولتی پیشین در قالب مخالفان طالبان در دره پنجشیر- دژ تسخیرناپذیر 4 دهه گذشته افغانستان - جمع شدند و پرچم سابق ائتلاف شمال- در جهاد علیه اشغالگری شوروی و سلطه 3 دهه پیش طالبان- را برای جبهه مقاومت ملی برگزیدند؛ از جمله امرالله ولی، مشاور امنیتی رئیسجمهور فراری محمد اشرفغنی و برخی فرماندهان ارشد ارتش فروپاشیده این کشور. به گزارش طلوعنیوز، نیروهای طالبان دوشنبه بر خلاف ادعاهای خود از چند جهت حمله به پنجشیر را آغاز کردند که نیروهای مقاومت که گفته میشود به 10 هزار تن بالغ میشوند، این حمله را دفع کردند و هم اکنون درگیریها به صورت پراکنده در برخی نقاط ادامه دارد. یک عضو جبهه مقاومت ملی در ولایت پنجشیر گفته است طالبان دوشنبه شب سعی داشته از غرب دهانه دره پنجشیر وارد آن شود که این حمله توسط نیروهای مردمی پس زده شد. به گفته «فهیم دشتی»، در جریان این درگیریهای دستکم 8 نیروی طالبان کشته و چند تن دیگر از آنان زخمی شدند. احمد مسعود گفته بود اگر دولت فراگیر همهشمول در افغانستان بر سر کار بیاید، حاضر است از خون پدرش - که 20 سال پیش توسط تروریستهای القاعده ترور شد- بگذرد. مسعود در تازهترین اظهارات خود نیز به نشریه فارینپالیسی گفته بود اگر طالبان دولتی فراگیر ایجاد و آزادی و برابری شهروندان را تأمین کند، حاضر است فعالیتهای خود علیه این گروه را متوقف کرده و از سیاست کنار برود؛ در غیر این صورت به مبارزه و مقاومت تا رسیدن به عدالت، برابری و آزادی ادامه خواهد داد.
ارسال به دوستان
مهم ترین پایگاه هوایی تحت اشغال ائتلاف متجاوز عربی توسط انصارالله هدف قرار گرفت
تشدید درگیریها در قلب یمن
استان مأرب در مرکز یمن پس از ۲ ماه آرامش، از چند روز گذشته بار دیگر شاهد درگیری شدید نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن با شبهنظامیان ائتلاف سعودی است. به نوشته وبگاه الخبر الیمنی، دیروز ظهر یک منبع نظامی در استان مأرب در این باره گفت از ساعات ابتدایی صبح، دهها نفر از شبهنظامیان دولت مستعفی از جمله تعدادی از فرماندهان کشته و زخمی شدهاند. به گزارش «وطنامروز» به نقل از المسیره، به گفته منابع آگاه، برخی فرماندهان محلی وابسته به ائتلاف سعودی در حومه شهر مأرب از جمله «محمد بن عبود الشریف» رئیس حزب الاصلاح در مأرب، مناطق تحت کنترل خود را ترک و به نوعی فرار کردهاند. «محمدعلی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در واکنش به این تحولات در صفحه توئیتر خود نوشت: ملت یمن هر قدر درگیریها و رویاروییها طول بکشد، هرگز اشغالگری و قیمومت را نخواهد پذیرفت. «یمن گورستان متجاوزان است».
تمام این تحولات در حالی است که نمایندگان دولت نجات ملی یمن همچون سالهای گذشته به رایزنی با قبایل مختلف در استان مأرب برای منصرف کردنشان از جنگ ادامه میدهند؛ روندی که تاکنون نتایج قابل توجهی داشته و بسیاری از عشیرههای استان مأرب بدون درگیری حاضر به تسلیم شدهاند. «عبدالله یحیی الحاکم» رئیس اطلاعات دولت نجات ملی یمن ضمن تمجید از نقش قبایل علیه تروریستهای القاعده و داعش گفت: به برکت همدلی ملت یمن و در رأس آنها قبایل البیضا، پیروزی بر تروریستها حاصل آمد. الحاکم از امنیت و ثبات در مناطق مختلف استان البیضا پس از نابودی عناصر تروریستی خبر داد.
تشدید حملات موشکی و پهپادی علیه متجاوزان
انصارالله یمن علاوه بر پیشروی در جبهه مأرب از دوشنبه چندین حمله موشکی و پهپادی علیه مواضع ائتلاف سعودی در خاک عربستان و پایگاههای سعودی- اماراتی در جنوب یمن انجام داده است. بر این اساس یمنیها با حمله پهپادی به مواضع ائتلاف سعودی در فرودگاه ملک خالد در استان «خمیس مشیط» و حمله به فرودگاه ابها واقع در جنوب عربستان و همچنین حمله موشکی به نجران و جازان تلفاتی را به ارتش متجاوز سعودی وارد آوردند. علاوه بر این منابع خبری وابسته به نیروهای مجلس انتقالی جنوب تحت حمایت امارات عربی متحده، از حمله موشکی به پایگاه نظامی مشهور العند در جنوب یمن و استان لحج در صبح دوشنبه خبر دادند. از هفته گذشته زمزمههایی مبنی بر احتمال آغاز عملیات جدید توسط نیروهای ائتلاف متجاوز عربی در جنوب یمن علیه مناطق تحت کنترل انصارالله به گوش میرسید که یگان موشکی ارتش یمن با عملیاتی درخشان و قاطعانه به این تهدید پاسخ داد.
اهمیت حمله موشکی به پایگاه العند
بر اساس اعلام رسمی سخنگوی نیروهای شورای انتقالی جنوب، هنگام برگزاری مراسم فارغالتحصیلی تعدادی از شبهنظامیان مزدور در این پایگاه که تحت نظر افسران سودانی آموزش میدیدند، یک موشک بالستیک به محل تجمع آنها اصابت کرده که منجر به کشته شدن ۴۹ نفر و زخمی شدن ۶۵ نفر شده است. این حمله که از زمان آتشبس میان نیروهای انصارالله و جبهه جنوب در سال ۲۰۱۹ تاکنون بیسابقه است، احتمالا در پاسخ به شایعاتی از احتمال آغاز تهاجمی جدید از سوی نیروهای تحت حمایت امارات در جنوب یمن انجام شده است. همچنین برخی گروههای دیگر حاضر در این منطقه که همپیمان نیروهای مجلس انتقالی جنوب هستند، در ماههای گذشته طی عملیات نیروهای منصور هادی در استان تعز علیه مواضع ارتش یمن با آنها همکاری کرده بودند که همان زمان نیز با اعتراض و هشدار جدی انصارالله مبنی بر نقض توافق آتشبس از سوی امارات همراه بود. منابع یمنی تاکنون درباره ابعاد این عملیات موشکی و نوع سلاح به کار رفته در آن توضیحات رسمی ارائه ندادهاند اما با توجه به دقت اعجابانگیز و تلفات سنگین نیروهای حاضر در پایگاه العند، به نظر میرسد از یکی از موشکهای هدایت دقیق که چندی پیش در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ارتش یمن به نمایش درآمده بود، استفاده شده باشد. گفتنی است پایگاه نظامی العند واقع در استان لحج، از مهمترین پایگاههای نیروهای تحت حمایت امارات در جنوب یمن است که در گذشته نیز چندین بار هدف حملات انصارالله قرار گرفته بود که مشهورترین آنها در ژانویه ۲۰۱۹ و حمله با پهپاد انتحاری قاصف K2 مجهز به سر جنگی ترکششونده به مراسم رژه این نیروها بود که منجر به کشته و زخمی شدن دهها نفر از جمله فرماندهان رده بالای مجلس انتقالی جنوب شده بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
جدیدترین آمار جهانی کرونا
فایزر و مدرنا آمریکا و اسرائیل را از بحران نجات نداد
ایالات متحده و فلسطین اشغالی به رغم بالاترین نرخ واکسیناسیون عمومی با واکسنهای آمریکایی فایزر و مدرنا در جهان، شاهد یک روند صعودی کمسابقه در ابتلا به ویروس کووید هستند. طبق آمار تارنمای ورلدمیتر، تا صبح دیروز مجموعا ۲۱۷ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۸۴۳ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده بودند که از این تعداد ۴ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۹۸۴ نفر جان خود را از دست دادهاند.
همچنین ۱۹۴ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۵۱۰ نفر در جهان توانستهاند این بیماری را شکست دهند. در شبانه روز منتهی به بامداد دیروز در آمریکا ۱۱۹ هزار و ۶۴۲ نفر به ویروس «کووید-19» مبتلا شده و ۵۶۹ نفر جان خود را از دست دادند. به این ترتیب آمریکا، همچنان صدرنشین جدول ابتلا و مرگ بر اثر کروناست. هندوستان پس از آمریکا در رده دوم جهانی قرار دارد که با افزایش ۳۰ هزار و ۲۵۱ مبتلا در ۲۴ ساعت، به مجموع ۳۲ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۸۲۰ مبتلا رسید. در این کشور تاکنون ۴۳۸ هزار و ۵۹۲ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند. برزیل به عنوان سومین کشور جهان با افزایش ۱۰ هزار و ۴۶۶ مبتلا در ۲۴ ساعت، به مجموع ۲۰ میلیون و ۷۵۲ هزار و ۲۸۱ مبتلا رسید. در این کشور تاکنون ۵۷۹ هزار و ۶۴۳ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند. روسیه، فرانسه، انگلیس و ترکیه که در ماههای اخیر دچار موج همهگیری وحشتناکی شدهاند، در کنار آرژانتین به ترتیب با ۶ میلیون و ۹۰۱ هزار و ۱۵۲، ۶ میلیون و ۷۵۷ هزار و ۶۵۰، ۶ میلیون و ۷۴۶ هزار و ۲۸۳، ۶ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۴۳۸ و ۵ میلیون و ۱۷۸ هزار و ۷۸۹ مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان در زمینه ابتلا و مرگ بر اثر کرونا قرار گرفتهاند. همچنین ایران با ۴ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۷۴۴ مبتلا پیش از کلمبیا با ۴ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۲۶۴ مبتلا در رده نهم قرار دارد. از طرف دیگر رژیم صهیونیستی در شبانه روز منتهی به بامداد سهشنبه به سمت رکورد 10 هزار مبتلا در یک روز حرکت کرد و شاهد بیشترین میزان تلفات کرونایی از زمان آغاز همهگیری آن با 54 مرگ روزانه بود که با توجه به جمعیت 10 میلیون نفری فلسطین اشغالی، آن را به یکی از بحرانیترین جوامع درگیر این بیماری تبدیل میکند. از لحاظ تعداد بهبودیافتگان نیز کشورهای هند، آمریکا و برزیل به ترتیب با ۳۱ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۲۱۳، ۳۰ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۴۶۵ و ۱۹ میلیون و ۶۹۲ هزار و ۸۹۸ نفر بهبودیافته در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
هرجومرج و غارتگری در نیواورلئان
توفان سهمگین آیدا در ایالت لوئیزیانا در جنوب شرقی ایالات متحده، بار دیگر شهر عمدتا رنگینپوستنشین نیواورلئان را همانند 16 سال پیش در کام بحران فرو برده است. به گزارش روزنامه دیلیمیل، از زمان وقوع توفان در روز دوشنبه، برق سراسری قطع شده و چندین مورد غارتگری در این شهر بزرگ به ثبت رسیده است. شدت توفان آیدا باعث قطع برق بیش از یک میلیون خانه در سراسر ایالات لوئیزیانا و میسیسیپی شده و از آنجا که این وضع احتمالا ۳ هفته ادامه خواهد داشت، وحشت از غارت و هرجومرج، اهالی مرکز یک میلیون نفری ایالت لوئیزیانا را فرا گرفته است. در پی هرجومرج، افسران پلیس و نیروهای گارد ملی در سطح شهر مستقر شدهاند.
انگلیسیها ۲۰۰ سگ و گربه را به مترجمان افغان خود ترجیح دادند
در آخرین روز مهلت خروج نیروهای اشغالگر آیساف به رهبری آمریکا از افغانستان، شبکه یورونیوز فاش کرد نظامیان انگلیسی برای خارج کردن ۲۰۰ سگ و گربه از افغانستان بسیج شدهاند، حال آنکه مترجمان افغان خود و خانوادههایشان را جا گذاشتهاند. این شبکه در توئیتی، ماجرای پل فارتینگ از تفنگداران پیشین نیروی دریایی انگلیس را بازگو کرده که سگها و گربههایی را که در یک پناهگاه در کابل نگهداری میکرد با یک پرواز چارتر از این کشور بحرانزده خارج کرده اما حاضر نشده کارکنان محلی مؤسسه را با خود ببرد. جالب اینکه فارتینگ در این راه حتی از مقامات طالبان نیز درخواست کمک کرده بود.
تام توگنهت، نماینده محافظهکار پارلمان که خود سابقه خدمت نظامی در افغانستان را دارد با زیر سوال بردن این اقدام گفت: «اگر من یک آمبولانس بفرستم تا به جای مادر شما، سگم را نجات دهم چه خواهید گفت؟ ما نظامیان زیادی را به کار گرفتیم تا ۲۰۰ سگ را منتقل کنیم، در حالی که خانواده مترجم من احتمالا کشته خواهند شد».
پیشتر اقدام ارتش آلمان برای اختصاص دادن پروازهای خروجیشان از افغانستان به انتقال هزاران لیتر مشروبات الکلی به جای مترجمان و خدمه افغان خود از این کشور، رسوایی به بار آورده بود.
نیروهای ترکیه و آذربایجان افغانستان را ترک کردند
رئیسجمهور ترکیه با اشاره به تخلیه نیروهای نظامی این کشور از افغانستان در چارچوب نیروهای اشغالگر آیساف اعلام کرد تنها 30-20 نیروی فنی باقی ماندهاند. خروج نیروهای ترکیه از افغانستان متعاقب هشدار گروه طالبان به آنکارا انجام شد که با کنترل فرودگاه کابل توسط نیروهای اشغالگر خارجی مخالفت کرد. وزارت دفاع ترکیه نیز در بیانیهای اعلام کرد پس از 20 سال 500 نیروی این کشور به ماموریت خود در افغانستان پایان دادهاند. گفته میشود 120 نیروی نظامی جمهوری آذربایجان نیز به حضور نظامی 20 ساله باکو در افغانستان پایان داده و به همراه نیروهای ترکیهای از مسیر ترکیه به جمهوری آذربایجان بازگشتهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|