|
برترین فرنگیکاران جهان معرفی شدند
اتحادیه جهانی کشتی برترین فرنگیکاران اوزان دهگانه جهان را معرفی کرد که محمدرضا گرایی در صدر وزن ۶۷ کیلوگرم قرار گرفت. به گزارش مهر، اتحادیه جهانی کشتی در آستانه برگزاری مسابقات جهانی به میزبانی نروژ، چهار فرنگیکار برتر اوزان دهگانه را معرفی کرده که طی آن محمدرضا گرایی دارنده مدال طلای المپیک توکیو در صدر نفرات برتر وزن ۶۷ کیلوگرم قرار دارد. همچنین محمدهادی ساروی دارنده مدال برنز المپیک توکیو نیز در جایگاه سوم وزن ۹۷ کیلوگرم حضور دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تبریک بذرپاش به کاروان پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو
مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور در پیامی موفقیت کاروان سردار دلها را تبریک گفت. در این پیام آمده است: کاروان پرافتخار ایران که با نام سردار دلها شهید حاجقاسم سلیمانی در رقابتهای پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو شرکت کرد، با کسب ۱۲ مدال طلا، ۱۱ نقره و یک برنز، بهترین عملکرد تاریخ ورزش جانبازان و معلولان ایران در مدالآوری را به ثبت رساند. رکوردشکنیهای پیدرپی ورزشکاران کشورمان در میدان بزرگ پاراالمپیک، نشانه توانایی و اراده بلند جوانان سربلند ایران است. این موفقیت را به تکتک این قهرمانان، مربیان و خانوادههای آنان صمیمانه تبریک میگویم.
شیمبا در فولاد ماندنی شد
شیمبا مهاجم سال گذشته فولاد مورد توجه باشگاه استقلال قرار گرفته بود و مدیران این تیم هم با او به توافقاتی دست پیدا کرده بودند ولی به یکباره تماس مدیران فولاد همه چیز را تغییر داد. این بازیکن در نهایت تصمیم گرفت فصل جدید هم در فولاد خوزستان بماند. رسانه رسمی باشگاه فولاد خوزستان با اعلام این خبر نوشت: پیام حمیدرضا گرشاسبی، مدیرعامل باشگاه فولاد به هواداران: «با عرض ادب و وفا، با لطف خدا و حمایت مدیران شرکت فولاد و هیاتمدیره باشگاه فولاد، شیمبا را فولادی بدانید».
آیا ملکه انگلیس واقعا پیراهن رونالدو را درخواست کرده است؟
طی روزهای گذشته برخی اخبار فوتبالی از کاخ باکینگهام شنیده شده است. روز اول سپتامبر بود که اکانتهای هواداری و برخی سایتهای خبری و ورزشی خبر دادند ملکه الیزابت دوم از منچستریونایتد درخواست 80 پیراهن کریستیانو رونالدو را کرده و گفته نخستین نسخه امضا شده پیراهن این بازیکن برای او کنار گذاشته شود. حالا میخواهیم درستی یا غلط بودن این ادعا را بررسی کنیم. به گزارش طرفداری، سهشنبه گذشته و کمی بعد از آنکه منچستریونایتد تصاویر کریستیانو رونالدو با پیراهن این باشگاه را منتشر کرد، اکانت توئیتریSport Innovation Society نخستین منبعی بود که این ادعا را در قالب ارسال توئیتی، مطرح کرد و گفت با این درخواست، کریستیانو رونالدو نخستین فردی میشود که ملکه بریتانیا از او امضا خواسته است. این ادعا بازتاب بسیاری در شبکههای اجتماعی و سایتهای خبری داشت و بسیاری از رسانهها در داخل کشور هم آن را پوشش دادند. با این حال، حساب کاربری Sport Innovation Society با آیدی توئیتری SIS در ادامه اقدام به پاک کردن توئیت اولیه ارسالی و عذرخواهی درباره ادعای مطرحشده، کرد. بر این اساس، این حساب کاربری در پاسخ به بازنشر ادعایش در حساب کاربری The United Stand، این طور نوشته است: ما نتوانستیم از صحت این درخواست ملکه از CR7 اطمینان پیدا کنیم و در نتیجه تصمیم به پاک کردن توئیت ارسالیمان کردیم. عذرخواهی میکنیم. با این حساب، ادعای مطرحشده کاملا کذب است و طبق ادعای رسانههای معتبر از جمله گل، ملکه الیزابت هیچگاه طرفدار منچستریونایتد نبوده است.
اعلام اسامی تیم داوری دیدار ایران - عراق
فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) اسامی داوران دیدار عراق و ایران در مسابقات مرحله نهایی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر را اعلام کرد. دیدار ۲ تیم عراق و ایران سهشنبه ۱۶ شهریورماه از ساعت ۲۱ به وقت محلی در ورزشگاه شیخ علی بن محمد آلخلیفه قطر برگزار میشود. با اعلام فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) تیم داوری این مسابقه به شرح زیر است:
داور: ما نینگ - چین
کمک اول: شی ژانگ - چین
کمک دوم: کائو یی - چین
داور چهارم: ژانگ لی - چین
نماینده مسابقه: رشید الدوساری - قطر
ناظر داوری: سیدعبدالکریم حسین - اردن
سفر پرماجرای اسکوچیچ به قطر
تمرین نوبت صبح دیروز تیم ملی فوتبال زیر نظر دراگان اسکوچیچ برگزار شد. به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، بازیکنان تیم ملی فوتبال از ساعت 10:30 روز یکشنبه به وقت محلی تمرینات نوبت صبح را در سالن هتل محل اقامت خود زیر نظر کادر فنی برگزار کردند. تمرین نوبت بعدازظهر هم دیروز ساعت 19:30 به وقت محلی در ورزشگاه الدفنه قطر برگزار شد. تمرین دیروز یکشنبه تیم ملی فوتبال در شرایطی برگزار شد که دراگان اسکوچیچ بعد از پایان دوران قرنطینه و البته سفر پردردسر به قطر با بازیکنان تیم ملی دیدار کرد. وی که به همراه وحید هاشمیان ساعت 14:30 روز شنبه قصد ترک تهران را داشتند موفق به پرواز نشده و تا ساعت 23 در فرودگاه باقی ماندند و بعد از ساعتها معطلی راهی دوحه شده و پس از مقدمات تست کرونا به اردوی تیم ملی فوتبال کشورمان اضافه شدند.
ارسال به دوستان
۲ هفته آبروداری کاروان پاراالمپیک برای ورزش ایران
بزرگی بیادعاها
زینب حاجیحسینی: کاروان ورزش ایران در پاراالمپیک توکیو در حالی «بهترین نتیجه» کشورمان در تاریخ این بازیها را ثبت کرد که ورزشکارانش بیادعا، بدون مطالبه مالی، ضمانت و شرط و شروط برای این رویداد آماده شده بودند.
ورزشکاران جانباز و معلول بدون ریختوپاش مالی، بیادعا و به دور از منم منم و مطالباتی مانند «ضمانت» برای بازیهای پاراالمپیک آماده شدند، بیسر و صدا و بدون هیاهو به توکیو اعزام شدند، ٢٤ مدال گرفتند و اینگونه روزهای اخیر را برای ما و خودشان یا طلایی کردند یا نقرهای.
آنها اینچنین ورزش کشور را ۲ هفته سرپا نگه داشتند و برای آن در توکیو عزت و آبرو خریدند؛ جایی که کمی قبلتر و در المپیک خیلی کمتر شاهد برافراشته شدن پرچم ایران یا درخشش مدال روی سینه ورزشکاران کشورمان بود.
پاراالمپینهای اعزامی به توکیو اما به دفعات نام ایران را سرتیتر اخبار ورزش جهان در ۲ هفته اخیر قرار دادند، در حالی که رسیدن به این حد از موفقیت را کمتر در بوق و کرنا کرده بودند تا بیشتر متمرکز شوند روی تمریناتشان و مسیری که میخواستند به سکوهای توکیو ختم شود.
در این مسیر آنها نه مربی اختصاصی گرفتند، نه مطالبهای برای اردوی آمریکایی و اروپایی داشتند، نه بحث ماست و دوغ را به رسانهها کشاندند، نه موفقیت را در گرو دیدارهای تدارکاتی دهان پرکن در میادین بزرگ قرار دادند، نه حرف از پول اضافی زدند و نه به دنبال جلب توجه بودند.
آنها اصلا نمیخواستند چیزی بخواهند و عملکرد و موفقیت خود را در گرو مهیا شدن آن قرار دهند، چون سر تا پا انگیزه بودند تا حدی که بعضا بدون هیچ اجباری خود را ممنوعالمصاحبه کردند تا برای کسب آمادگی بیشتر کوچکترین وقتی از آنها گرفته نشود، با دست خود زمین محل تمرینشان را بازسازی کردند تا خللی در روند تمریناتش ایجاد نشود و... .
حتی کرونا و موج منفیای که ایجاد کرده بود هم نتوانست دست و پای ورزشکاران جانباز و معلول را در راهی که نیت طی کردن آن را داشتند، ببندد. آنها برای گذر از موانعی که سد راهشان بود یک دلیل داشتند؛ مدالآوری در توکیو و برای رسیدن به آن حتی تزریق دیرهنگام بودجه هم باعث ایستادن و کمآوردنشان نشد.
این حد از تواضع و بیادعایی ورزشکاران پاراالمپیکی درست نقطه مقابل دبدبه و کبکبه ورزشکارانی است که سرکیسه کردن ورزش را بهتر از کسب موفقیت برای آن بلدند. در پاراالمپیک هاشمیه متقیان برای نخستینبار دوومیدانی بانوان را صاحب مدال طلا کرد، ساره جوانمردی طلای ریو را در تیراندازی تکرار کرد، زهرا نعمتی در کسب مدال طلای تیروکمان هتتریک کرد، امیر خسروانی که با دستهای خود زمین تمرینش را آماده کرده بود شیرینترین طلای پرش ارتفاع را به نام خود ثبت کرد، تیم ملی والیبال نشسته برای هفتمینبار قهرمان شد و... و اینگونه «بهترین عملکرد ایران» در تاریخ این بازیها ثبت شد.
پاراالمپینهای ایران با ثبت این رکورد ثابت کردند اگر کسی قصد انجام کاری را داشته باشد، دلیلش را پیدا میکند، اگر نه به دنبال توجیه میرود و در این راه کمبود اعتبارات، نداشتن امکانات، مهیا نبودن شرایط و حتی کرونا میتواند عامل بازدارنده باشد.
با همه اینها حالا که کار کاروان ایران در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو به پایان رسیده، باید یادآوری کنیم در مسابقات المپیک ورزشکارانی بودند که اسم و رسم پررنگی در ورزش داشتند اما بعضا هیچ چیز نمیتوانست آنها را به جلو هل دهد مگر پول. البته باید حساب ورزشکارانی که در راه المپیک و کمک به موفقیت کاروان ایران از جان مایه گذاشتند تا بهترین نتیجه ممکن را به دست آورند، از آنهایی که هر قدم خود را با پول و شرط برداشتند و در نهایت هم کاری از پیش نبردند، جدا کرد.
البته بعضا این اعتقاد را دارند که پاراالمپیک میدانی متفاوت از المپیک است، بیشتر یک فستیوال ورزشی است که نه حساسیت المپیک را دارد و نه تاثیرگذاری آن را اما در هر صورت نادیده گرفتن واقعیت باعث از بین رفتن آن نمیشود و واقعیت این است که ورزشکار اگر بخواهد و انگیزه داشته باشد، مدال و نتیجه را از زیر سنگ هم بیرون میکشد و آن را پیراهن آبرو بر تن ورزش میکند.
پاراالمپیک توکیو تمام شد اما بد نیست پرونده این رویداد برای همیشه باز بماند تا در هر شرایطی این مهم یادآوری شود که ورزشکار بیشتر از بودجه، با انگیزه و اراده شخصی به سمت سکو هدایت میشود؛ فاکتوری که با تزریق پول تقویت میشود اما نباید به این بهانه و از اعتبار تخصیصی فقط برای پر کردن چاله مدعیان استفاده شود. مسؤولان ورزش که انصافا طی سالهای اخیر از هیچ کمک مالی به ورزشکاران دریغ نکردند اما از بعضی هزینهکردها نتیجه نگرفتند، باید بیشتر از همیشه به این امر توجه داشته باشند که پول ورزش را کجا و برای چه ورزشکارانی هزینه کنند که نتیجهای ماندگار داشته باشد.
نام «سردار سلیمانی» آیتی برای افتخارآفرینی ورزشکاران ایران بود
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی موفقیت ورزشکاران ایران در بازیهای پاراالمپیک را به برکت نامگذاری کاروان سردار دلها شهیدحاجقاسم سلیمانی دانست. در پیام افشین ملایی درپی موفقیت کاروان ورزش ایران در شانزدهمین دوره بازیهای پاراالمپیک آمده است:
«کاروان پاراالمپیک جمهوری اسلامی ایران به ازای هر نمایندهای که روانه میدان المپیک کرد، شاهد درخشش و دلاوریهای بینظیری بود که ثابت کرد نام سپهبد شهید قاسم سلیمانی، نه برای زینت نام کاروان بلکه آیتی برای اقتدار و ماه تابانی برای راه یافتن به سکوهای افتخار برگزیده و آمده است تا الهامبخش تمام ورزشکاران ایران در تمام حوزههای ورزش قهرمانی و همگانی باشد.
کسب مقام سیزدهم پاراالمپیک و جابهجایی مکرر رکوردهای جهان و پاراالمپیک توسط ورزشکاران کشورمان نشان از جستوجوی هدفی ورای ورزش و مفاهیم مرتبط به آن است.
مردان و زنان پاراالمپیکی کشورمان با عملکرد درخشانشان ثابت کردند از نقص ظاهری جسم و زندان تن عبور کرده و این همت و روح بلندشان است که به پرواز درآمده و میدانداری میکند.
پاراالمپیکیهای پرافتخار کشورمان ثابت کردند هیچ منعی برای فعالیت بدنی وجود ندارد، فقدان یک عضو یا حتی ضایعات نخاعی نباید مانعی برای فعالیت بدنی منظم شود.
جامعه ورزشهای همگانی نیز میکوشد در هر میدان و آوردگاهی از همت بلند شما یاد کند و شما خوبان را به عنوان سرمشق به علاقهمندان به ورزش همگانی معرفی نماید.
بدین وسیله مراتب تقدیر و تشکر خود را از مدیریت جهادی و زحمات صادقانه کمیته ملی پاراالمپیک،حمایتهای وزارت ورزش و جوانان و تمام فدراسیونهای ورزشی موثر در حماسههای پاراالمپیک توکیو اعلام داشته و برای ورزشکاران حماسهساز این میدان توفیق روزافزون آرزومندم».
سیزدهمی ایران در پایان پاراالمپیک توکیو
۲ پله صعود نسبت به ریو برای ثبت بهترین نتیجه تاریخ
کاروان ورزشی ایران در بازیهای پاراالمپیک توکیو با ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز با ۲ پله صعود نسبت به پاراالمپیک ریو در رده سیزدهم قرار گرفت تا بهترین نتیجه تاریخ ایران در بازیهای پاراالمپیک به ثبت برسد. پرونده کاروان ایران در بازیهای پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو با ۲۴ مدال، شامل ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز بسته شد. به این ترتیب ایران در جدول ردهبندی مدالها با ۴ طلای بیشتر و ۲ پله صعود نسبت به بازیهای 2016 ریو در جایگاه سیزدهم شانزدهمین دوره رقابتهای پاراالمپیک قرار گرفت تا بهترین نتیجه ایران در ادوار پاراالمپیک به ثبت برسد. ایران در مسابقات پاراالمپیک ۲۰۱۶ ریو با ۲۴ مدال شامل ۸ مدال طلا، ۹ نقره و ۷ برنز در رده پانزدهم قرار گرفته بود.
مدالآوران ایران در پاراالمپیک 2020 توکیو به شرح زیر هستند.
مدال طلا: تیم ملی والیبال نشسته، ساره جوانمردی (تیراندازی)، زهرا نعمتی (تیروکمان)، روحالله رستمی (وزنهبرداری)، وحید نوری و محمدرضا خیراللهزاده (جودو)، امیر خسروانی، مهدی اولاد، هاشمیه متقیان، حامد امیری و سعید افروز (دوومیدانی) و اصغر عزیزی (تکواندو)
مدال نقره: امانالله پاپی، علیرضا مختاری، علی پیروج، صادق بیتسیاح، سجاد محمدیان و مهدی اولاد (دوومیدانی)، امیر جعفری، حامد صلحیپور و منصور پورمیرزایی (وزنهبرداری)، رمضان بیابانی (تیروکمان) و مهدی پوررهنما (تکواندو)
مدال برنز: سامان رضی (وزنهبرداری)
شانزدهمین دوره رقابتهای پاراالمپیک توکیو از روز سهشنبه دوم شهریور با برگزاری مراسم افتتاحیه رسما آغاز شد. کاروان ایران در این دوره از بازیهای پاراالمپیک با ۶۲ ورزشکار و ۲۱ نفر کادر فنی در ۱۰ رشته ورزشی پاراوزنهبرداری، پاراتیروکمان، پارادوومیدانی، پاراتکواندو، پارادوچرخهسواری، والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر، پاراکانو، پاراجودو و پاراتیراندازی حضور داشت. اختتامیه این مسابقات روز گذشته ۱۴ شهریور در توکیو برگزار شد.
ارسال به دوستان
بازی مالک باشگاه تراکتور با احساسات هواداران
این حق تراکتور نیست
باشگاه تراکتور در اقدامی که شاید دیگر در ساختار فعلی این باشگاه عجیب نیست، فعالیتهای خود را تعلیق کرد؛ اقدامی که بازی با احساسات هواداران به شمار میرود. تراکتور که جزو محبوبترینهای لیگ بود و پس از استقلال و پرسپولیس از تیم باقدمتی چون سپاهان اصفهان هم پیشی گرفته بود، فارغ از نظرسنجیهای تلویزیونی، حتی در حضور هوادارانش در ورزشگاهها به سرخابیهای پایتخت تنه میزد اما اوضاع این تیم تغییر کرد. تراکتور محبوب در سراسر ایران، کمکم در حال رفتن به حاشیه بود. شاید میتوان گفت بزرگترین ضربه به تراکتور نایبقهرمانی عجیب لیگ چهاردهم بود که پس از آن حاشیهها نیز بیشتر شد تا روزها سپری شود و تاریخ به خرداد 97 رسید تا مالکیت این باشگاه مردمی به محمدرضا زنوزیمطلق، مالک باشگاه گسترشفولاد تبریز برسد. بسیاری امیدوار بودند با خصوصی شدن یکی از باشگاههای بزرگ ایران، اوضاع بر وفق مراد باشد اما بسیاری هم تصور استیلآذین شدن تراکتور را داشتند. مالک جدید با خرید ۳ کاپیتان تیم ملی، آوردن مربیان بزرگی چون مصطفی دنیزلی، جان توشاک و ژرژ لیکنز بلژیکی سعی در بینالمللی کردن باشگاهش داشت اما زمان چندانی نگذشت تا مشخص شود اوضاع بر وفق مراد نیست. عمر کوتاه حضور مدیران و مربیان مختلف در تراکتورسازی که نامش بعدها و با حضور زنوزی به تراکتور تغییر کرد، نشان میداد شکلگیری ساختار حرفهای در این باشگاه سرابی بیش نیست و او فقط در حال بازی دادن مدیران و مربیان مختلف است. حالا اوضاع بدتر از هر زمان دیگری شده و مالک باشگاه با احساسات هواداران نیز بازی میکند. تراکتور در آستانه دیدار حساس با النصر عربستان در مرحله یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا قرار دارد اما تصمیمات اخیر نابود کردن این باشگاه را نشان میرود که چیزی جز بازی با احساسات هواداران نیست. یک روز مدیریت باشگاه تمرین را تعطیل میکند و روز دیگر صدای ضبط شده اکبر ایمانی در جلسه با مدیرعامل باشگاه و سرمربی تیم به بیرون درز میکند. فارغ از درخواستهایی که اکبر ایمانی در این جلسه داشته و در نهایت حق را هم باید به باشگاه بدهیم، پرسش این است: چرا چنین اتفاقاتی در تراکتور رقم میخورد؟ چرا هیچکس پاسخگوی این اتفاقات، انتشار فایل صوتی و بازی با احساسات هواداران پر تعداد این تیم نیست؟ اینکه مسؤولان باشگاه هر سال وعده بستن تیمی خوب را میدهند و در پایان فصل تیم آنطور که باید نتیجه نمیگیرد و در نهایت با اعتراض و هیاهوی 150 هوادار یا افراد ناشناس فعالیتهای باشگاه تعلیق میشود، دور از منطق و حرفهایگری است. آن هم در شرایطی که یکی از مهمترین بازیهای تراکتور پیشرو است و آنها باید مقابل النصری قرار بگیرند که خود را تا بندندان مسلح کرده و مسلما در کنار نتیجه این تیم برای هوادارانش، حیثیت و اعتبار فوتبال ایران نیز در میان است. ضرباتی که مالک تراکتور به این تیم زده را مخالفان و دشمنان هم به تراکتور نزدهاند؛ از تغییرات پیاپی افراد در همه ارکان باشگاه تا تصمیمات لحظهای و احساسی و به بار آوردن بدهیهای میلیاردی به واسطه شکایات متعدد بازیکنان به فیفا و دادگاه CAS. شاید بهتر است افرادی که میخواهند وارد فوتبال شوند یک دوره مدیریت را پشت سر بگذارند تا بدانند باشگاهداری، بچهبازی نیست که هر وقت دلشان خواست کاری را انجام دهند و هر وقت «عشقشان» کشید، بروند. اتفاقات تراکتور یادآور روزهایی است که ماشینسازی نیز طی ۳ فصل اخیر تجربه کرد؛ باشگاهی که مالکیت آن را هم زنوزی به عهده داشت اما هر بار از آن طفره میرفت. یک روز از واگذاری مالکیت باشگاه خبر میآمد و روز دیگر بخش رسانهای باشگاه ماشینسازی از دستور زنوزی برای واگذاری خبر میداد، در حالی که پیش از آن مدعی واگذاری امتیاز باشگاه بودند! ماشینسازی هم در نهایت با همین تصمیمات و مالکیت دم دمی و دلبخواهی که یک روز واگذار میشد و یک روز تعطیل، در نهایت به لیگ دسته اول سقوط کرد اما شرایط در تراکتور ابعاد گستردهتری دارد. در شرایطی که حالا این تیم باید برای بازی مهم با النصر عربستان و فصل آینده لیگ برتر آماده شود، اسیر تصمیماتی احساسی شده که امیدواریم سرانجام خوشی برای تراکتور و پرشورها داشته باشد.
ارسال به دوستان
فرهنگ غرب، کرونا منهای انسانیت
سارا هوشمندی: گوردون براون، نخستوزیر اسبق انگلیس طی یادداشتی در هفتهنامه «دیلی میرور»، افشاگری تکاندهندهای را درباره احتکار واکسنهای کرونا توسط کشورهای ثروتمند غربی انجام داده است:
«۲۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا به صورت بلااستفاده وجود دارد یا اینکه قرار است وارد انبارهای آمریکا و اروپا شود. تا پایان ماه اکتبر (ماه آینده میلادی)، این رقم به ۵۰۰ میلیون دوز واکسن خواهد رسید و این مقدار واکسن برای ایمنسازی تقریبا نیمی از آفریقا کافی است اما این در حالی است که در آفریقا تنها ۷۰ میلیون نفر در مقابل ویروس کرونا واکسینه شدهاند».
یک- احتکار واکسن کرونا توسط آمریکا و اتحادیه اروپایی، از یک سو منبعث از خوی غیرانسانی دولتمردان غربی و از سوی دیگر، ناشی از اهمال عامدانه نهادها و سازمانهای بینالمللی محسوب میشود. سازمان جهانی بهداشت پس از طراحی برنامه جمعی «کوواکس»، درباره تکروی کشورهای ثروتمند دنیا در این روند هشدار داده بود. با این حال، کشورهای عضو اتحادیه اروپایی در حالی که خود را بانی نجات بشریت از ویروس کرونا و بازیگرانی فعال و متعهد در برنامه کوواکس جلوه میدادند، مشغول رقابت پنهان با آمریکا بر سر پیشخرید واکسنهای تولیدشده کرونا از شرکتهای داروسازی و واکسنسازی مشهور در نقاط مختلف دنیا بودند.
دو- تلخی ماجرا به این نقطه ختم نمیشود! افرادی از جمله «فرانک والتر اشتان مایر» رئیسجمهور آلمان در نشستهای متعدد سران اروپایی، درباره غلبه امیال ملیگرایانه در پروسه توزیع واکسن کرونا هشدار داده و آن را غیرانسانی میدانستند، در حالی که خود در عمل دست به همان اقدام زدند(!) بهتر است کمی به عقبتر بازگردیم. مارس سال 2020 میلادی همزمان با شیوع شدید بیماری «کووید-19» و نیاز شدید شهروندان اروپایی به مراقبتهای پزشکی و اجتماعی، آمریکا دست به «ماسکدزدی» آشکار از فرانسه و آلمان زد. ماسکهای تولیدشده از سوی برخی کمپانیهای تولید لوازم بهداشتی در شرق آسیا که به مقصد برلین و پاریس بارگیری شده بودند، پس از مداخله دلالهای وابسته به دولت سابق آمریکا، به قیمت 4 برابر خریداری شده و در انبارهای بیمارستانی ایالات مختلف این کشور تخلیه شدند. حتی ۲ کشور کرهجنوبی و کانادا نیز به عنوان متحدان سیاسی آمریکا، هدف خشم کرونایی ترامپ تروریست قرار گرفتند و مسیر صادرات تجهیزات پزشکی- بهداشتی به آنها (بر خلاف تعهدات رسمی و قبلی آمریکا) بسته شد.
در این میان، دولتهای متحد آمریکا به راحتی شاهد بازی سران کاخ سیاه با جان شهروندان خود بودند و در قبال ماسکدزدی ایالاتمتحده دم نزدند!
اکنون، سخن فراتر از ماسک و گان و حتی داروی رمدیسیور است. امروز دعوای بازیگران غربی بر سر واکسن است. آن هم نه واکسنهایی که برای نجات جان شهروندانشان به کار آید، بلکه واکسنهایی که قدرت مانور آنها را در برابر کشورهای متوسط و فقیر جهان افزایش داده و به ابزاری برای چانهزنی و عرض اندام آنها در حوزه مسموم روابط بینالملل تبدیل شود! قطعا گوردون براون و دیگر مقامات اروپایی اکنون، به یکباره متوجه احتکار واکسنهای کرونا توسط دولتمردان غربی نشدهاند. این روند ماههاست ادامه دارد و ادله گوناگونی نیز برای اثبات آن وجود داشته و دارد. سوال اصلی این است: چرا مقامات رسمی اروپایی در قبال این موضوع سکوت کردهاند؟ پاسخ این سوال مشخص است. سیاستمدارانی که در پرونده ماسک دزدی آمریکا از خود، به راحتی جان شهروندان خود را دستاویزی برای معاملات سیاسی پشت پرده خود و واشنگتن قرار دادند، اکنون نهتنها در برابر واکسندزدی آشکار آمریکا سکوت میکنند، بلکه خود نیز به تقلید از کاخ سیاه آمریکا، انبارهای مخفی خود را جهت سوداگری با واکسنهای اضافهای که در اختیار دارند، میگشایند.
سه- صورتبندی فاجعهای که در غرب رخ میدهد چندان دشوار نیست؛ واکسن کرونا از یک ابزار انسانی، به یک ابزار استراتژیک (جهت اثبات قدرت بازیگران غربی) تبدیل شده است. براون از تجمیع واکسنها در آمریکا و اروپا و عدم ارسال آنها به قاره آفریقا خبر داده است. احتمالا براون به عنوان فردی که سالها در حزب کارگر انگلیس مشغول فعالیت بوده، به وضوح میداند قاره آفریقا صرفا حکم آزمایشگاهی جهت تست اولیه واکسنها و داروهای تولیدشده توسط کمپانیهای داروسازی در غرب محسوب میشود و ارزش دیگری برای دولتها و حتی بسیاری از مؤسسات غیردولتی در آمریکا و اروپا ندارد. همگان به یاد دارند سال 1996 چه فاجعهای در نیجریه رخ داد! شرکت فایزر، در آن زمان آزمایش غیرقانونی داروی ضدمننژیت موسوم به «تروان» را با چراغ سبز مخفی دولت نیجریه روی کودکان ساکن در ایالت کانو آغاز کرد. در نتیجه این آزمایش، 11 کودک نیجریهای جان خود را از دست دادند و دهها نفر دیگر از آنها دچار نابینایی و ناشنوایی شدند.
تأسفبار اینکه شرکت فایزر تا مدتها زیر بار این جنایت بزرگ خود نمیرفت. آری! این انتهای همان انساندوستی و اخلاقی است که سران غرب و مدیران کمپانیهای بزرگ دارویی و تحقیقاتی در آمریکا و اروپا از آن دم میزنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|