|
محموله داروی قارچ سیاه به کشور وارد شد
مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو از ورود دومین محموله داروی قارچ سیاه به کشور خبر داد. حیدر محمدی گفت: دوشنبه هفته جاری دومین محموله داروی آمفوتریسین B برای درمان قارچ سیاه شامل ١٣ هزار عدد وارد کشور شد. وی با عنوان اینکه محموله اول شامل ۲۲ هزار عدد داروی قارچ سیاه بود، افزود: این واردات همچنان ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
150 هزار پرستار در 3 شیفت مشغول فعالیتند که اگر این تعداد به 300 هزار نفر برسد، تازه میتوان کف میزان مراقبتها را به بیماران ارائه داد
پرستاران نیازمند مراقبت ویژه
گروه اجتماعی: پرستاران این روزها به دلیل کمبود نیروی کمکی با مشقت فراوان ۳ شیفته کار میکنند، چرا که تعداد تختهای بیمارستانی و مراکز درمانی بیشتر از نیروهای کادر پرستاری است؛ در چنین شرایطی هر پرستار باید در یک شبانهروز بالاجبار به چند بیمار خدماترسانی کند. به گفته رئیس سازمان نظام پرستاری کشور، با شیوع بیماری «کووید-19» در کشور کمبود پرستار بیش از پیش احساس شده است. این در حالی است که بیش از ۵۱ هزار مجوز استخدام پرستار داریم اما فقط حدود ۸ هزار نفر از آنها استخدام شدهاند. از سویی این روزها میزان واکسیناسیون در کشور نیز رکورد شکسته و به بیش از 880 هزار دوز در روز رسیده است تا مبارزه با ویروس منحوس کرونا بسیار جدیتر از قبل دنبال شود. اما با وجود این افزایش تزریق و بالا رفتن حجم واردات واکسن به کشور، سیستم درمانی به دلیل بالا بودن تعداد مبتلایان و بستریهای روزانه نفسش به شماره افتاده و هماکنون نیازمند یاری است.
بر اساس آمار ارائهشده از سوی وزارت بهداشت، روز گذشته ۲۷ هزار و ۱۳۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۳ هزار و ۹۱۴ نفر از آنها بستری شدند تا رقم بیماران مبتلا به «کووید-19» که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند به عدد ۷ هزار و ۶۰۶ نفر برسد. به گفته کارشناسان نظام سلامت، پس از ابتلای فرد به «کووید-19»، چگونگی نگهداری از بیمار یکی از مهمترین عوامل برگرداندن سلامت به وی به حساب میآید. در این میان اما طی 19 ماه گذشته، پرستاران که مسؤولیت اصلی رسیدگی به بیماران و فراهم کردن شرایط مناسب برای نگهداری از آنان را برعهده دارند، از کمترین میزان مرخصی بهره برده و در این بازه زمانی هر کدام از آنان حداقل یک بار به کرونا مبتلا شدهاند و بیش از 100 پرستار هم به جمع شهدای مدافع سلامت پیوستهاند. بر اساس آخرین اظهارنظرها از سوی معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری هماکنون به ازای هر 25 مریض یک پرستار در حال ارائه خدمات است که این موضوع میتواند کیفیت خدمات ارائهشده به بیماران را بشدت کاهش دهد.
در همین زمینه محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه جامعه پرستاری در حال حاضر به هیچ عنوان شرایط مطلوبی را نمیگذرانند، گفت: بیش از 19 ماه از ورود کرونا به کشور میگذرد و این موضوع به اثبات رسیده که مبارزه با این بیماری از طریق رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون مقدور خواهد بود و هر میزان که از این ۲ مؤلفه فاصله بگیریم، میزان فشار وارد شده به جامعه به دلیل شیوع این بیماری افزایش خواهد یافت. وی ادامه داد: ما اکنون در شرایطی قرار داریم که رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی گرفته نمیشود، به همین دلیل آمار ابتلای روزانه بیش از 20 هزار نفر در روز است. تا زمانی که ارقام به این شکل صعودی باشد نظام درمانی کشور بشدت تحت فشار خواهد بود و نمیتواند در این مسیر نفسی تازه کند. دبیرکل خانه پرستار با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به کرونا نیازمند مراقبت جدی هستند، گفت: مراقبت از بیماران بر عهده پرستاران است. هر میزان تعداد مراجعان به بیمارستانها افزایش یابد به همان اندازه مراقبتها نیز کاهش مییابد، چرا که تعداد پرستار ما به نسبت جمعیت پاسخگو نیست. وی بیان داشت: بر اساس شاخصهای موجود در کشور، تعداد پرستاران ما به ازای هر هزار نفر کمتر از یک نفر است. این در شرایطی است که طی سالهای اخیر به دلیل عدم جذب نیروی جدید در ساختار پرستاری با ریزش در این بخش روبهرو بودهایم و عملا هماکنون با پاندمی ایجادشده در کشور بیشترین فشار روی پرستاران است و یک نفر باید کار چندین نفر را انجام دهد. شریفیمقدم بیان داشت: در بدترین حالت ما به ازای هر یکهزار نفر نیازمند ۳ پرستار هستیم در حالی که این رقم برای کشورهای همسایه ما 5 نفر است و در برخی کشورهای پیشرفته به 10 نفر هم رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی کشورهای پیشرفته به منظور افزایش سقف نگهداری در نظام سلامت خود به دنبال جذب پرستاران ما هستند، گفت: متاسفانه ما شاهد مهاجرت پرستاران هستیم و این در شرایطی است که ما نتوانستهایم نیازهای پرستارانمان را برآورده کنیم.
دبیرکل خانه پرستار خاطرنشان کرد: در حال حاضر پرستاران با توجه به افزایش تعداد مراجعات به بیمارستانها یکدوم یا یکسوم از ظرفیت خود را میتوانند برای خدماتدهی به یک بیمار اختصاص دهند. ما 150 هزار پرستار داریم که اگر این تعداد به 300 هزار نفر برسد، تازه میتوان کف میزان مراقبتها را به بیماران ارائه داد. وی تاکید کرد: کرونا بحرانی گذرا نیست لذا ضرورت دارد برای این شرایط تدبیر لازم اتخاذ شود، چرا که پرستاران تحت فشار شدید روحی، جسمی و مالی قرار دارند. هماکنون استرس پرستاران خیلی بالاست که این موضوع عملا قابلیت و کارایی آنان را با چالش روبهرو میسازد. دبیرکل خانه پرستار گفت: در حالی که هر پرستار باید به 4 بیمار کرونایی رسیدگی کند این رقم هماکنون به بالاتر از 15 بیمار رسیده است. در چنین فضایی میزان خدماتدهی به بیمار چگونه خواهد بود؟
وی بیان کرد: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، به نسبت هر هزار نفر هر میزان تعداد پرستار کاهش یابد مرگومیرها صعودی میشود. به نظر من درصد زیادی از این میزان بالای مرگومیرهای ناشی از کرونا در کشور مربوط به تعداد کم پرستاران است. این یک مطالبه جدی است که کمبود نیرو در جامعه پرستاری مرتفع شود و از 100 هزار پرستار بیکاری که هماکنون در کشور وجود دارد بهترین بهرهبرداری صورت گیرد و سعی نشود آنها را صرفا با قراردادهای 89 روزه بهکارگیری کنیم.
در همین ارتباط معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری نیز با بیان اینکه از مهمترین مشکلات حوزه پرستاری، کمبود نیرو است، گفت: مهمترین مشکل در پیک پنجم کرونا موضوع کمبود نیرو بود تا حدی که از برخی استانها و شهرستانها گزارشاتی به دستمان میرسید که ۲۵ بیمار را یک پرستار مدیریت میکند و این شرایط اصلا خوب نیست. حمیدرضا عزیزی با اشاره به معضل کمبود نیروی پرستاری در کشور گفت: متاسفانه در حدود ۴ سال گذشته وزارت بهداشت جذب نیروی مناسبی نداشته است و تنها در مقاطع کوتاه و تعداد کم جذب صورت گرفته است که در برابر میزان خروجی ناشی از بازنشستگی، استعلاجیها، مهاجرت و... بسیار ناچیز بوده است. در حال حاضر تعداد پرستار نسبت به تخت بیمارستانی در کشور در بدترین حالت و حدود 8/0 به ازای هر تخت است. این عدد در شهرهای محروم نظیر زاهدان و... به 5/0 رسیده که یک فاجعه است. وی گفت: استاندارد موجود نسبت پرستار به تخت در برخی نقاط دنیا ۴ پرستار به ازای یک تخت است. ما در پایینترین حد استاندارد 5/2 پرستار به ازای هر تخت را در نظر گرفتیم که حتی به این عدد هم نرسیدیم. وی افزود: اهمالی که مسؤولان وزارت بهداشت داشتند سبب شد تا نسبت پرستار به تخت روز به روز کمتر شود و متاسفانه موضوعی که اخیرا باعث گلایه پرستاران شد و نامهای هم به همین دلیل برای معاونت درمان وزارت بهداشت ارسال کردند این بود که وزارت بهداشت به جای آنکه بیاید مشکل کمبود نیرو را اساسی و ریشهای حل کند، آمده بخشنامهای صادر کرده و طی آن بهکارگیری دانشجویان و گروههایی مثل مامایی، اتاق عمل و... به جای پرستار را مشروعیت داده که این از جهتی مخالف مسائل قانونی است و از جهتی در حالی که میخواهند مشکل کمبود نیروی پرستاری را حل کنند، همکاران سایر بخشها هم به مقدار نیاز نیست.
او با بیان اینکه عدم جذب پرستار در سالیان گذشته آسیب زیادی به نظام سلامت وارد کرده است، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی که در پیک پنجم کرونا با آن مواجه بودیم همین موضوع کمبود نیرو بود تا حدی که از برخی استانها و شهرستانها گزارشاتی به دستمان میرسید که ۲۵ بیمار را یک پرستار مدیریت میکند و این شرایط اصلا خوب نیست. این موضوع به کلانشهرها هم رسیده است و در همین تهران در برخی بخشها ۱۵ بیمار بد حال توسط یک پرستار رسیدگی میشدند و این فاجعه است. مسؤولان سال گذشته قولهایی برای استخدام دادند که وزارت بهداشت در اوج بیتدبیری بهرغم برگزاری آزمون آن هم در حالی که در ۶ یا ۷ ماه اخیر بدترین شرایط جنگی با کرونا را داشتیم و رکوردهای ابتلا و مرگومیر شکسته شد، حتی یک نفر را از آن تعداد به سیستم تزریق نکرد.
وی افزود: درخواست اساسی ما این است که سربازان خط مقدم دفاع از سلامت مردم مانند سایر مدافعان کشور شارژ روحی شوند تا خستگی و فرسودگی طولانیمدت آنها برطرف شود. از بعد مالی نیز حداقل کاری که میشود انجام داد این است که مانند خیلی از کشورهای دنیا بخشودگی مالیات بر حقوق پرستاران حداقل در دوران کرونا اعمال شود.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس پلیس پایتخت خبر داد
دستگیری ۶٠١ سارق و مالخر در پایتخت
فرمانده انتظامی پایتخت از دستگیری ۶٠١ سارق و مالخر در طرح «رعد» پایتخت خبر داد و گفت: اخیرا گشتهای ١١٠ را ۲ برابر کردهایم تا بتوانیم به خواستههای مردم پاسخ دهیم. سردار حسین رحیمی در طرح رعد پایتخت که دیروز در پلیس پیشگیری تهران برگزار شد، اظهار کرد: چهلوهشتمین مرحله از طرح رعد با رشادت و تلاش شبانهروزی همکارانم در پلیس پیشگیری از ابتدای هفته جاری به مرحله اجرا درآمد. وی ادامه داد: با تلاش همکارانم ٢۵۴ حکم قضایی اجرا و به ٧۴٠ پرونده سرقت رسیدگی شد. ۶٠١ سارق، مالخر، زورگیر، سارق به عنف و سارق منزل دستگیر شدند که در مجموع بالغ بر ١۴۶٢ فقره سرقت در این مرحله کشف شد. فرمانده انتظامی پایتخت با بیان اینکه ۴٢ گروه به صورت باندی فعالیت میکردند، گفت: بالغ بر ١۶ میلیارد تومان از اموال مسروقه در این مرحله از طرح کشف شده است. وی افزود: یکی از اقداماتی که در این دوره دنبال شد نفوذ به مراکز اراذل و اوباش و پاتوق سارقان و... بود که به ۵٩ محل تجمع سارقان هجوم برده شد و ٢٣ پاتوق مالخران شناسایی شد. ١٣ مرکز اراذل و اوباش نیز مورد ضربه پلیس پیشگیری قرار گرفت و ١١٣ مرکز تجمع خردهفروشان مواد مخدر نیز کشف شد. ٢۴ نفر از اراذل و اوباش سطح ۱، ۲ و ۳ در این مرحله دستگیر شدند. همچنین ۵ قبضه سلاح جنگی و ۶۴ سلاح سرد نیز در این مرحله کشف شد. سردار رحیمی گفت: اخیرا گشتهای ١١٠ را ۲ برابر کردهایم تا بتوانیم به خواستههای مردم پاسخ دهیم.
پرداخت وام قرضالحسنه به آسیبدیدگان از کرونا
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور، تاکنون ۳۰۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه به مددجویان و آسیبدیدگان از کرونا پرداخت شده است. علی عاشوری گفت: در دوران کرونا همه اقشار مردم بویژه خانوادههای نیازمند بیش از پیش درگیر مشکلات اقتصادی شدند و ما تلاش کردیم با ارائه خدمات ویژه، بخشی از گرفتاریهای مردم نیازمند را رفع کنیم. در این مدت صندوق قرضالحسنه امداد ولایت بیش از ۲۰۰ میلیارد وام ودیعه مسکن برای آسیبدیدگان از کرونا و ۱۰۰ میلیارد تومان وام کارگشایی برای مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سازمان زندانها اختصاص داد؛ همچنین ۳ ماه اقساط را از مددجویان دریافت نکردیم. وی با بیان اینکه در دوره کرونا شرایط برای بسیاری از مشاغل و مردم سخت شده است، ادامه داد: سال گذشته تعهد ما برای پرداخت ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات بود اما برای حمایت از خانوادههای محروم، این رقم تا ۳۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت. عاشوری با دعوت از مردم خیر و نیکوکار برای سپردهگذاری در صندوق امداد ولایت، گفت: همه سپردهها صرفا برای پرداخت وام قرضالحسنه استفاده میشود.
ورود 4/5 هزار تن سرم به ایران
در جریان واردات سرم تزریقی جهت تامین نیاز داخل، در کمتر از یک ماه بیش از 4/5 هزار تن سرم وارد ایران شد. با توجه به کمبود سرم تزریقی در ماههای اخیر، واردات این کالا از ماه گذشته آغاز و ۱۹ مردادماه نخستین محمولههای سرم از ترکیه و از مرز بازرگان وارد ایران شد؛ این روند تاکنون نیز ادامه داشته است. توضیحات معاون فنی گمرک ایران به ایسنا درباره آخرین وضعیت واردات سرم نشان میدهد که تا ۱۵ شهریورماه ۲۲۶ دستگاه کامیون حاوی سرم از ترکیه و مرز بازرگان وارد کشور شده است. به گفته ارونقی، مجموع سرم وارداتی از این طریق حدود ۵۴۳۸ تن بوده که ارزش آن به بیش از 3/6 میلیون یورو میرسد. وی یادآور شد: محمولههای سرم وارداتی بلافاصله بعد از ورود و با تایید و مجوز وزارت بهداشت و به صورت حمل یکسره و بدون تخلیه از سوی گمرک ترخیص و تحویل وزارت بهداشت شده است.
مراسم راهپیمایی جاماندگان اربعین در پایتخت برگزار میشود
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران از برگزاری مراسم راهپیمایی جاماندگان اربعین در پایتخت خبر داد و گفت: این مراسم طبق سنوات گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود. پرویز سروری دیروز در حاشیه برگزاری جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با تشکیل کمیسیونهای تخصصی شورای شهر و تعیین کمیتههای فرعی، از این پس شاهد بررسی طرحها و لوایح خواهیم بود. وی همچنین با اشاره به برنامهریزی کشور عراق برای پذیرش 30 هزار زائر ایرانی خاطرنشان کرد: این تعداد زائر یعنی هیچ و در قبال جمعیت میلیونی که هر ساله در مراسم اربعین شرکت میکنند رقمی نیست و امیدواریم از طریق مسؤولان جمهوری اسلامی رایزنیهایی برای اعزام بیشتر زائران به عراق انجام شود. سروری خاطرنشان کرد: اعزام نیروهای خدماتی شهرداری تهران نیز برای اربعین هنوز مشخص نیست و بزودی در این زمینه تصمیمگیری خواهد شد. وی درباره برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین و جاماندگان نیز گفت: طی روزهای گذشته جلسهای را در این زمینه داشتیم و منتظر تعیین تکلیف اعزام زائران برای مراسم اربعین در کربلا هستیم و پس از آن درباره این موضوع تصمیمگیری خواهد شد.
مراقب سامانه جعلی ثبتنام واکسیناسیون باشید
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، نسبت به انتشار اپلیکیشن کلاهبرداری با نام جعلی «سامانه سلامت وزارت بهداشت» هشدار داد. مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: بدافزاری با نام جعلی «سامانه سلامت وزارت بهداشت» در فضای مجازی در حال انتشار است که اطلاعات هویتی اشخاص را به بهانه «ثبتنام واکسیناسیون کرونا» از کاربران دریافت و به مهاجم ارسال میکند. همچنین این بدافزار دسترسی کاملی به پیامکها گرفته و لینک دانلود خود را برای تمام مخاطبان قربانی ارسال میکند. تاکید میشود تنها روش ثبتنام واکسن کرونا صرفا سامانه سلامت به نشانی اینترنتی salamat.gov.ir است.
ارسال به دوستان
۶۳۵ هموطن دیگر بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-19» جان باختند
رکورد تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور شکست
با تزریق 884810 دوز واکسن در یک شبانهروز رکورد واکسیناسیون روزانه در کشور شکسته شد. بر اساس اعلام مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای تزریقشده کرونا در کشور به ۳۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۲۵۴ دوز رسید. بنا بر این گزارش، تاکنون ۱۹ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۹۵۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۰ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۳۰۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و بدین ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۳۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۲۵۴ دوز رسید. طبق اعلام وزارت بهداشت، تا ظهر روز دوشنبه 15 شهریور، ۲۹ میلیون و ۴۵۳ هزار و ۴۴۴ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده بود. با احتساب آمار اعلامی روز سهشنبه از سوی وزارت بهداشت، از ظهر روز دوشنبه تا ظهر دیروز (سهشنبه)، ۸۸۴ هزار و ۸۱۰ دوز واکسن کرونا تزریق شده است. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
۶۳۵ تن دیگر جان باختند
با وجود سرعتبخشی به واکسیناسیون افراد و واردات واکسن اما متاسفانه آمار جانباختگان ناشی از ابتلا به بیماری «کووید-19» در کشور همچنان بالاست. روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته (ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه)، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۷ هزار و ۱۳۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۵ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۲۴ نفر رسید. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سهشنبه ۱۶ شهریور بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۷ هزار و ۱۳۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۹۱۴ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۵ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۲۴ نفر رسید. متاسفانه در این مدت زمان، ۶۳۵ بیمار «کووید-19» هم جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۱۱ هزار و ۸۹۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۴۲۲ هزار و ۷۴۰ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۷ هزار و ۶۰۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است تاکنون ۲۹ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۸۸۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۴۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
راهاندازی مراکز ۲۴ ساعته واکسیناسیون در استان تهران
به دنبال افزایش میزان واکسن و توسعه مراکز واکسیناسیون، تزریق واکسن به جامعه هدف در برخی مناطق تهران شبانهروزی میشود. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از راهاندازی مراکز شبانهروزی واکسیناسیون در استان تهران خبر داد. علیرضا زالی در حاشیه افتتاح مرکز تجمیعی واکسیناسیون در شرق تهران گفت: امروز[دیروز] چهارمین مرکز در کلانشهر تهران و صدوسیودومین مرکز در استان تهران افتتاح شد. وی با اشاره به اینکه امروز شاهد مشارکت فعالانه بخش خصوصی در امر پیشگیری و مقابله با بحران کرونا در پایتخت هستیم، افزود: بنا بر تاکید دکتر عیناللهی، وزیر بهداشت مبنی بر افزایش مشارکت مردمی و شتابدهی جهادی به روند واکسیناسیون، باید فرآیند مردمیسازی این موضوع در تهران به اوج خود برسد. در همین راستا ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از اعلام آمادگی تمام نهادهای حقیقی و حقوقی، ارگانها و سازمانها برای همکاری در زمینه افزایش ظرفیت فضای فیزیکی، نیروی انسانی و تأمین لجستیک مطلوب استقبال میکند. داوطلبان میتوانند به همین منظور با روابط عمومی ستاد تماس حاصل کنند. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در ادامه گفت: خبرهای خوبی از واردات واکسن با حجم بالا رسانهای شده و تعدادی از واکسنهای تولید داخل نیز برای آغاز فاز سوم آزمایشات، مجوزهای لازم را اخذ کرده است. تحقیقات از انجام فاز سوم آزمایشات برخی واکسنهای تولید داخل نیز نشان از اثربخشی و عوارض کم جانبی این واکسنها دارد. وی از تلقیح ۵ میلیون و ۶۱۱ هزار دوز واکسن در استان تهران خبر داد و گفت: از این تعداد یک میلیون و ۶۳۰ هزار نفر دوز دوم را هم دریافت کردهاند. زالی ادامه داد: در نشست مسؤولان دانشگاههای علومپزشکی مستقر در استان تهران با حضور وزیر بهداشت مقرر شد به منظور افزایش ظرفیت واکسیناسیون هر دانشگاه، ۳ مرکز را به عنوان مراکز ۲۴ ساعته معرفی کند که اسامی این مراکز در روزهای آتی اعلام عمومی میشود. وی با تاکید بر لزوم حفظ کرامت شهروندان در تکمیل فرآیند ایمنیزایی گفت: مقرر شد افراد واجد شرایط با ثبتنام در سامانه، زمان تزریق نوبت اول و دوم را همزمان دریافت کنند تا از ازدحام و اتلاف وقت جلوگیری شود. زالی توجه به اظهارنظرهای مبتنی بر شواهد درباره تزریق واکسن را ضروری دانست و افزود: بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، تمام واکسنها با میزان اثربخشی بیش از ۵۰ درصد مورد قبول است که خوشبختانه تمام واکسنهای وارداتی و تولید داخل این معیار را دارند. وی با اشاره به اینکه بهترین واکسن، در دسترسترین واکسن است، تصریح کرد: بر اساس گزارشات متعدد علمی، میزان ابتلای شدید، بستری در بخشهای ویژه و مرگومیر در بین افراد واکسینه شده، به طور چشمگیری کاهش داشته است. زالی درباره وضعیت شیوع بیماری کرونا در تهران اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۲۰ هزار بیمار به مراکز بهداشتی و درمانی پایتخت مراجعه کردند. همچنین هزار و ۹۰۰ بیمار در بیمارستان بستری شدند که از این تعداد ۲۲۶ نفر نیاز به دریافت مراقبتهای ویژه داشتند. آمار کل بیماران بستری در تهران به ۸ هزار و ۵۳۵ بیمار رسیده است. از طرفی روز گذشته بالغ بر هزار و ۶۰۰ بیمار کرونایی از مراکز درمانی پایتخت ترخیص شدند.
سامانه تزریق واکسن برای افراد ۴۵ سال به بالا باز شد
سامانه ثبتنام تزریق واکسن کرونا salamat.gov.ir برای افراد ۴۵ سال به بالا (متولدین ۱۳۵۵ و قبل) باز شد. همچنین افراد ۳۵ تا ۴۴ سال (متولدین ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۵) که ساکن استانهای آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستانوبلوچستان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، قم و هرمزگان هستند و در پایگاههای بهداشت پرونده سلامت دارند، میتوانند از طریق همین سامانه ثبتنام و نوبت تزریق واکسن دریافت کنند. بزودی این سامانه برای دانشجویان و طلاب سراسر کشور نیز باز خواهد شد.
ارسال به دوستان
پژمانفر در گفتوگو با «وطنامروز» از ثبت نقل و انتقال سالانه بیش از 4 میلیون خودرو در کشور خبر داد
ورود کمیسیون اصل 90 به مشکلات نقل و انتقال خودرو
گروه اجتماعی: طی روزهای گذشته دادستان کل کشور تاکید کرد برگ سبز خودرو «سند مالکیت» است و مراجعه اشخاص به دفتر اسناد برای یک سند دیگر، الزامی نیست. بر این اساس افراد بدون مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و صرفا با تکیه بر برگ سبز صادر شده از سوی نیروی انتظامی، میتوانند نسبت به خرید و فروش خودرو اقدام کنند. در این میان اما این سوال مطرح میشود که آیا با حذف انحصار ثبت خودرو توسط دفاتر اسناد رسمی، مشکلات موجود در نقل و انتقال خودرو از بین میرود و تعداد پروندههای قضایی تشکیل شده در این بخش کاهش مییابد یا خیر؟
در این زمینه حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، نایبرئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به آخرین تحولات صورتگرفته در زمینه قانونی بودن برگ سبز خودرو به عنوان سند مالکیت گفت: با تکیه بر آمار، تعداد سند مالکیت خودرو از موارد ثبتی سندهای ملکی بیشتر است و بر همین اساس این دست از اسناد دارای مسائل و حواشی فراوان و بسیار پیچیدهتر هستند.
وی ادامه داد: گستردگی مسائل مربوط به این موضوع را ما باید مدنظر داشته باشیم و توجه کنیم که اگر ما نقل و انتقال خودرو را از دفاتر اسناد رسمی به سازمانی دیگر بسپاریم و بگوییم نیروی انتظامی هم میتواند سند را منتقل کند، آیا مسائل موجود در این بخش کاهش مییابد یا خیر؟
نایبرئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بیش از 50 مساله مرتبط با نقل و انتقال خودرو وجود دارد که منجر به ایجاد پروندههای قضایی در حوزههای کیفری و حقوقی میشود، اظهار داشت: به صورت میانگین سالانه حدود 4 میلیون نقل و انتقال خودرو در کشور ثبت میشود که این نقل و انتقالها بعضا با مشکلات متعددی همچون رهن بودن یا نبودن خودرو یا غیرقابل انتقال بودن آن و... روبهرو هستند.
نماینده مجلس بیان کرد: کمیسیون اصل 90 در مجلس یازدهم تجربه بسیار خوبی در زمینه صدور چک داشت و با پیگیریهای قانونی خود توانست جلوی هزاران چک برگشتی و بیمحل را بگیرد. در زمینه نقل و انتقال خودرو نیز امروز هزاران پرونده قضایی، کیفری و حقوقی تشکیل شده و این ضرورت وجود دارد که کمیسیون اصل 90 به این بخش هم وارد شده و معضلات موجود را از بین ببرد. پژمانفر تاکید کرد: بر اساس شکایتهایی که به کمیسیون اصل 90 در زمینه نقل و انتقال خودرو انجام شد، ما بررسیهای لازم را انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که داشتن انحصار ثبت انتقال خودرو توسط دفاتر اسناد رسمی قابل دفاع نیست و طبق قانون ناجا هم میتواند این کار را انجام دهد. این نماینده مجلس اظهار داشت: نتیجه بررسیهای صورتگرفته در نامهای ۳ صفحهای به حجتالاسلام منتظری، دادستان کشور انتقال داده شد و از ایشان خواستیم که برگ سبز خودرو را سند مالکیت بدانند و دادستان هم در این زمینه موافقت کردند و دستور لازم را صادر کردند. وی تاکید کرد: اینجا پایان ماجرا نیست، بلکه این آغاز یک حرکت در ارتباط با حل مساله نقل و انتقالات است. در این زمینه باید به این نکته هم توجه داشت که اگر باقی مسائل مربوط به نقل و انتقال خودرو را حل نکنیم مساله ادامه خواهد داشت و پروندههای قضایی درباره نقل و انتقالات حل نخواهد شد. در تلاش هستیم موضوعات مربوط به نقل و انتقال خودرو در اسرع وقت حل شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|