|
ارسال به دوستان
گفتو گوی «وطنامروز» با هانی شیرازی، تهیهکننده مجموعه مستند«مرزهای عاشقی»
هم نفس با مدافعانحرم
مصطفی پورکیانی: مجموعه مستند «مرزهای عاشقی» در حال حاضر از شبکه افق سیما پخش میشود. این مجموعه مستند زندگی شهدای مدافع حرم از جمله سردار شهید «اللهدادی»، شهید «حججی» و شهید «محمدخانی» را به تصویر میکشد. «مرزهای عاشقی» در 25 قسمت در شهرهای شمالی، تهران، قم و یزد تهیه و تولید شده است. به همین بهانه با هانی شیرازی، تهیهکننده این مجموعه به گفتوگو نشستیم.
***
* ایده اولیه ساخت این مستند از کجا شکل گرفت؟
مجموعههایی درباره شهدای دفاعمقدس به صورت مستند داستانی ساخته شده بود. با توجه به اینکه از نظر جامعهشناختی شاهد این بودیم که مستند اینچنینی از شهدای مدافع حرم وجود ندارد و آنها یک غربتی دارند و البته شبهات زیادی هم درباره خانوادههای شهدا و وضعیت زندگی و مالی آنها مطرح بود و از آنجایی که ما با خیلی از خانوادههای شهدا به واسطه برنامههای فرهنگی ارتباط داشتیم، به این جمعبندی رسیدیم که مجموعهای را برای شهدای مدافع حرم بسازیم. از آنجایی که کنگره بینالمللی شهدای مدافع حرم قرار بود به دستور سردار سلیمانی شکل بگیرد، با هماهنگی بین کنگره و شبکه افق این طرح تصویب شد و در یک مجموعه ۲۵ قسمتی از شهدای مدافع حرم، سبک زندگی آنها به تصویر کشیده شد. برای اینکه این مستند با مستندهای قبلی متفاوت باشد در نحوه تصویربرداری برخی از کارها و اینکه متن تبدیل به دیالوگ نشود، سعی کردیم تغییری در ساختار آن بدهیم.
* چه سالی پروژه کلید خورد؟
سال ۹۸ قرارداد آن بسته شد و تا پایان همان سال بحث پژوهش و فیلمنامه ادامه یافت و از ابتدای سال ۹۹ هم شروع به فیلمبرداری کردیم.
* چه مجموعهای ساخت مستند را پذیرفت؟ تعهد شما درباره تعداد قسمتها و زمان آن به چه صورت بود؟
مؤسسه رسانهای سها مجری طرح این پروژه بود و متعهد شدیم در ۲۵ قسمت ۲۶ دقیقهای آن را پخش کنیم که فعلا ۱۵ قسمت آن پخش شده و 10 قسمت دیگر هم آماده پخش است.
* از چه منابعی برای ساخت این مستند بهره گرفتید؟
کتبی که از شهدا نوشته شده بود، خاطراتی که دوستان شهدا نقل کردند، فیلمها و تصاویری که در شبکههای مجازی وجود داشت و در نهایت هم مصاحبههای تکمیلی که با خانواده شهدا انجام شد.
* به اسامی برخی از شهدایی که در این پروژه بودند اشاره بفرمایید.
بنا بود این مستند یک حکایت مجموعهای داشته باشد؛ مثل شهید شعبان نصیری و شهید همدانی که از شهدای ۸ سال دفاعمقدس و از قدیمیهای سپاه بودند، همچنین شهید قربانخانی و شهید نوری که اینها جوانان رزمندهای از نسل جدید بودند و تیپهای متفاوتی داشتند و همچنین شهدای جوانی که با هدایت و فرماندهی حاجقاسم آمدند و نقش فرماندهی را در سوریه ایفا کردند؛ مثل شهید احدزاده، شهید قاسمیدانا و شهید محمدخانی. سعی کردیم در این مجموعه از همه قشرهای جامعه که در دفاع از حرم نقش داشتند و به مقام اعلای شهادت رسیدند حضور داشته باشند.
* آیا این مستند توانست پاسخگوی تمام دغدغههای شما باشد؟
یقینا خیر، شاید اگر بخواهم منصفانه بگویم توانستیم ۱۵ تا ۲۰ درصد از خواستههای خود را برآورده کنیم، زیرا با مشکلات متعددی در ساخت مواجه شدیم.
* به مشکلاتی که با آن مواجه شدید اشاره بفرمایید.
از بودجهای که در اختیار ما قرار داشت، از کرونایی که حین ضبط با آن روبهرو شدیم، از تفاوت قیمتها و مشکلات اقتصادی که در زمان ساخت پروژه شکلگرفت، از همراهی نکردن برخی خانوادههای شهدا به طوریکه ما بارها فیلمنامه را مینوشتیم، به مرحله ضبط میرسیدیم، هماهنگی با خانوادههای شهدا هم صورت میگرفت اما روز ضبط اعلام میکردند تمایلی به حضور و مشارکت در ساخت مستند ندارند و ما هم به اجبار آنها را کنار میگذاشتیم، و مهمتر از همه شهادت حاجقاسم سلیمانی در میانه راه پروژه بود. خودم با سردار سلیمانی صحبت کرده بودم و قرار بود حمایتهای جدی از پروژه صورت گیرد اما شهادت ایشان، هم داغ سنگینی برای ما و همه مردم بود و هم بر روند پروژه تاثیرگذاشت. در نهایت خواسته و دغدغهای که ما داشتیم برآورده نشد و تا افقی که باید به آن برسیم مسیر طولانی وجود دارد؛ ظرفیت سوژهها و شخصیتها به شکلی است که حتی میتوان به صورت فیلم سینمایی آن را کار کرد ولی متاسفانه ما فضا نداشتیم اما اگر بخواهم بگویم هیچ روایتی از آن در جامعه نداشتیم یا اینکه نتوانستیم به اندازه خودمان از این دریا بهره ببریم بیانصافی است، چرا که توانستیم با تمام سختیها خدمتی داشته باشیم اما تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
* عاملی که باعث شد با وجود این سختیها به مسیر خود برای ساخت این پروژه ادامه دهید چه بود؟
در حقیقت به دنبال این بودیم که این خط شکسته شود و یک مجموعه خوب برای شهدا شکل گیرد که رهبر انقلاب هم درباره این موضوع بسیار تاکید کردند.
* این مستند برای خودتان چه آوردهای داشت؟ به نظر شما نکته جذاب این مستند از نظر مخاطب چیست؟
برای ساخت این مستند و ارتباط گرفتن با خانوادههای شهدا شوق داشتم، مثلا در مازندران تمام خانوادههای شهدا به صورت تمامقد به ما کمک کردند و همچنین با توجه به اینکه ممکن بود در بین عوامل ذائقههای متفاوت وجود داشته باشد اما یک جو صمیمی بین آنها شکلگرفته بود و عموما برای ساخت این پروژه همه یکپارچه بودند که باعث شد فضای کاری بسیار خوبی رقم بخورد. تا به حال کار 25 قسمتی برای شهدای مدافع حرم ساخته نشده بود که این مجموعه ۲۵ قسمتی شکل گرفت. با ساخت این مجموعه مردم هم میتوانند شاهد یک زندگی متفاوت از قشر مذهبی و خانواده شهدا باشند و همچنین شاهد رابطه عاشقانه مادر- فرزندی و رابطه عاشقانهای که بین همسران شهدا وجود دارد باشند، شهدایی که به خاطر دغدغهای که داشتند؛ به دفاع از حرم رفتند و علاوه بر آن مردهای نمونهای هم در زندگی بودند که تمام وظایف خود را بدرستی انجام میدادند.
* اگر نکته و مطلبی که پرسیده نشده، هست بفرمایید.
رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردهاند و در صحبتهایی هم که با خانواده شهدا داشتند و از تلویزیون هم پخش شد فرمودند کار برای شهدا کار برای انقلاب است و اگر قرار است انقلاب درست شود باید برای شهدا کار شود. متاسفانه به نظر من فرمایش ایشان از سوی کسانیکه سیاستگذاری فرهنگی را انجام میدهند بدرستی درک نشده و علاوه بر آن قدمی هم در این مسیر برداشته نشده است. با آنکه شهید و شهادت در جامعه ما ارزشگذاری شده است اما متاسفانه برای ساخت مستندهای اینچنینی کوتاهی میشود. امیدوارم قدمی در این مسیر برداشته شود و شاهد ساخت مجموعههایی باکیفیت برای شهدا باشیم.
ارسال به دوستان
نگاهی به کتاب «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما میآمد»
در باب قهرمان زنده نوشتن دل میخواهد
کتاب «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما میآمد» اثر زندهیاد نادر ابراهیمی، معروفترین کتاب ادبیات داستانی درباره «امام خمینی(ره)» است که جلدهای اول و دوم آن از سوی سوره مهر به چاپ یازدهم رسید.
به گزاش «وطنامروز»، جلد اول این رمان با عنوان فرعی رجعت به ریشهها، داستان بلندى درباره زندگى «امام خمینى(ره)» است که نویسنده در آن کوشیده ابعاد مختلف شخصیتى ایشان را در قالب داستان روایت کند؛ دوران کودکى امام و شکلگیرى شخصیت ایشان در دامن پرمهر مادر و صاحبه خانم (عمه ایشان). فصل اول کتاب «سه دیدار» با نام «نخستین دیدار»، به نوعی پیشدرآمد داستان است. «دیدار دوم: ذرات خاطره در هوا معلق نخواهد ماند» فصل بعدی کتاب است که ابراهیمی طی آن، برشهایی از کودکیهای امام را روایت میکند. «دیدار سوم: این شیخ را نگین کنید!» ماجرای دیدار امام است با آیتالله مدرس است. ابراهیمی در فصل چهارم دیداری رویاگونه را شرح میدهد که بین یک پیر و مریدش روی میدهد. فصل پنجم، رجعتی است به کودکیهای امام تا از آنجا نقبی بزند به گذشتههای دور و ماجرای مبارزات آقا سیدمصطفی، پدر امام را شرح دهد.
در همین فصل، نویسنده به گذشتههای دورتر هم میرود و زندگی و پیشینه اجداد و نیاکان امام را شرح میدهد. فصل ششم کتاب، روایتی است از بیرون افکندن همسر رضا خان و زنان درباری از آستانه حضرت معصومه(س) به رهبری امام. ابراهیمی در ادامه باز هم روایتی شاعرانه به دست میدهد از دیدار یک پیر با مریدانش. فصل بعدی کتاب، شرحی است بر درماندگی و آوارگی آنان که پدر امام را به شهادت رساندند. نویسنده آنگاه به فصلی میرسد که با ازدواج امام پایان مییابد. فصل آخر کتاب، بین شعر و نثر در نوسان است و روایتی است از عاشقانههای امتی با امامش.
جلد دوم «سه دیدار...» به خاطراتى از پدر امام خمینی در زندان شاهى و شهادت وى در آنجا در ایام قبل از تولد امام «روحالله»، استفاده از افکار و سخنان عمه «صاحبه خانم»، دوران مبارزه در جوانى، حضور با برادر جهت تحصیل علوم حوزوى و... میپردازد.
ابراهیمی با آنکه در این کتاب، حوادث سیاسی مهمی چون 28 مرداد ۳۲ و محاکمه مصدق را با بیانی دراماتیک و قصوی روایت میکند اما از نوشتن در باب زندگی شخصی و احوالات امام نیز غافل نمیماند تا اثری چند وجهی، دلچسب و البته مستند درباره منش و زیست رهبر کبیر انقلاب اسلامی فراهم کند. از جمله این اتفاقات، بیماری وبایی است که در زادگاه امام میآید و نیز رفتن برادران ایشان به اصفهان و تنها ماندن روحالله نوجوان.
ابراهیمی از ورای همه این رویدادهای گاه بسیار تلخ، چهره مردی بزرگ را ترسیم میکند که با صبوری و استقامت مومنانهای از هر ورطه دشواری میگذرد. سپس پا به پای رهبر انقلاب، عقربههای زمان را به عقبتر میکشد تا برسد به نماز خواندن روحالله در 10 سالگی. اما بعد دوباره زمان را به جلو میبرد و امام خمینی را زیر درخت سیبی در نوفللوشاتو به تصویر میکشد که در حال اقامه عارفانه نماز است. «در میانه میدان» با تصویری کوتاه اما جانکاه از ارتحال بنیانگذار انقلاب به پایان میرسد.
نادر ابراهیمی در زمان حیاتش و پس از انتشار این کتاب و واکنشهای متفاوتی که نسبت به آن ارائه میشد، در چند مصاحبه به تشریح علل نگارش این کتاب پرداخت. در یکی از این گفتوگوها وی عنوان میکند: در باب قهرمان زنده نوشتن دل میخواهد، آن هم قهرمانی همچون امام خمینی(ره). در سال ۵۷ نوشتن کتاب کوچکی را درباره ایشان آغاز کردم به نام «دیدار با مردی که از فراسوی باور ما میآید» و هنوز آن را تمام نکرده بودم که انقلاب به پیروزی رسید و کار را رها کردم. چند سال پیش حجتالاسلام زم، مرا به تجدید خاطره با این کتاب وادار کرد.
وی همچنین میگوید: به هر حال امام را دوست داشتم و باور داشتم و هنوز هم دارم و در تاریخ ایران هیچ کسی را نمیشناسم که همتا و همپای امام باشد.
در مجموع «سه دیدار...» با چنین پیشینهای یادگاری شد از نویسندهای که خود نیز این روزها با مخاطبانش از فراسوی باورشان به صحبت مینشیند؛ گاه از دریچه چهل نامه عاشقانه، گاه با شهری که بار دیگر باید دوستش داشت و گاه با مردی از فراسوی باور ما.
ارسال به دوستان
آغاز هفتمین پروژه «برخط ماه و نوا»
هفتمین دوره پروژه موسیقایی «برخط ماه و نوا» با محوریت اجرای آواها و نواهای عاشورایی از تالار رودکی تهران پیش روی مخاطبان قرار میگیرد. به گزارش «وطنامروز»، دوره هفتم اجراهای «برخط ماه و نوا» توسط انجمن موسیقی با حمایت دفتر موسیقی و مشارکت بنیاد رودکی به مناسبت ایام سوگواری محرم و صفر، به سوگ و آیینهای عاشورایی اختصاص یافته است. در این دوره از اجراها، ۱۳ اجرا از ۱۰ استان کشور از جمله تهران، قم، گلستان، مازندران، گیلان، آذربایجان غربی، اصفهان، لرستان، خوزستان، چهارمحالوبختیاری و مرکزی پخش میشود. از جمله برنامههای این دوره از اجراهای «برخط ماه و نوا» میتوان به شبیهخوانی، آیینهای عاشورایی، غزلخوانی، سینهزنی و سوگوارهها اشاره کرد. این اجراها از تاریخ یک تا ۴ مهرماه همزمان با اربعین حسینی پخش میشود که جدول پخش و پوستر اجراها متعاقبا منتشر خواهد شد.
ارسال به دوستان
سینما
کیومرث پوراحمد «پرونده باز است» را میسازد
کیومرث پوراحمد فیلم سینمایی «پرونده باز است» را که بهتازگی پروانه ساخت آن را دریافت کرده، جلوی دوربین میبرد. به گزارش «وطنامروز»، کیومرث پوراحمد، کارگردان سینما بعد از گذشت ۳ سال از ساخت فیلم سینمایی «تیغ و ترمه»، بهتازگی پروانه ساخت «پرونده باز است» را دریافت کرده است. وی فیلمنامه این اثر سینمایی را سالها پیش به نگارش درآورده بود اما طی سالهای گذشته شرایط برای تولید آن فراهم نبود. این فیلم که تهیهکنندگی آن را علی قائممقامی بر عهده دارد، چهارمین همکاری پوراحمد بعد از «شب یلدا»، «کفشهایم کو؟» و «تیغ و ترمه» با این تهیهکننده سینماست. کیومرث پوراحمد قرار است این بار با «پرونده باز است» یک ماجرای جنایی را جلوی دوربین ببرد. «پرونده باز است» بزودی و بعد از پایان مراحل پیشتولید جلوی دوربین میرود.
***
جشنواره فیلم لندن فهرست فیلمهایش را کامل کرد
جشنواره فیلم لندن با تکمیل فهرست فیلمهای حاضر در این دوره، «قهرمان» اصغر فرهادی را به فهرست فیلمهای بلند خود افزود و «دیوار چهارم» ساخته محبوبه کلایی را در میان فیلمهای کوتاه جا داد. به گزارش «وطنامروز»، «قهرمان» اصغر فرهادی، «هیچ ردی به جای نگذار»، «اسپنسر»، «کینگ ریچارد»، «دختر گمشده» و «تیتان» از جمله فیلمهایی هستند که در جشنواره فیلم لندن امسال روی پرده میروند. جشنواره فیلم لندن که از ۶ تا ۱۷ اکتبر (۱۴ تا ۲۵ مهر) برگزار میشود با تکمیل کردن برنامه امسال خود شماری از فیلمهای مهم سال را به فهرست برنامههایش افزود. «بلفاست» ساخته کنت برانا، «گزارش فرانسوی» ساخته وس آندرسون، «اسپنسر» ساخته پابلو لارین، «آخرین شب در سوهو» ساخته ادگار رایت و «کینگ ریچارد» ساخته راینالدو مارکوس گرین از جمله فیلمهایی هستند که همراه «قهرمان» اصغر فرهادی به این فهرست افزوده شدهاند. «شنبه مادرانه» ساخته اوا هاسون، «دختر گمشده» ساخته مگی جیلنهال، «زانوی احمد» ساخته نداف لاپید، «همه این پسران» ساخته بینگ یو، «بین دو دنیا» ساخته امانوئل کارره، «بازمانده بخش دوم» ساخته جوآنا هاگ، «چشم در برابر چشم» ساخته دبی تاکر گرین، «نخستین موج» ساخته متیو هینمان، «هیچ ردی به جای نگذار» ساخته ژان پی ماتوژینسکی و «بنفش زیرزمینی» ساخته تاد هینس نیز در این فهرست جای گرفتهاند. در بخش مستند نیز برای دریافت جایزه گریسون، مستندهایی چون «همه چیز درباره خواهرم» ساخته وانگ کیونگ، «رقص» ساخته پت کالینز و «گاو» ساخته اندرآ آرنولد با هم رقابت میکنند. در مجموع امسال ۱۵۹ فیلم بلند که از میانشان ۲۱ فیلم برای نخستینبار در جهان اکران میشوند، در جشنواره فیلم لندن که شصتوپنجمین دوره خود را تجربه میکند، به نمایش درمیآیند.
ارسال به دوستان
شبکه مستند روی آنتن می برد
گرامیداشت «روز سینما» در ویژه برنامه «نردبان»
برنامه «نردبان» شبکه مستند به استقبال روز سینما رفته و با حضور ۲ میهمان ویژه این روز را گرامی میدارد. به گزارش «وطنامروز»، پنجاهونهمین قسمت برنامه تلویزیونی «نردبان»، جمعه ۱۹ شهریورماه روی آنتن شبکه مستند میرود. این قسمت، ویژهبرنامهای برای گرامیداشت روز سینما در تلویزیون است که از شبکه مستند پخش میشود. میهمان این قسمت از برنامه مرتضی پورصمدی، فیلمبردار باسابقه سینما و عکاس شناختهشده کشور است. او در گفتوگو با حامد شکیبانیا درباره چندین دهه تجربه خود در سینمای کشور و مستندهایی که ساخته است، صحبت میکند. همکاری مرتضی پورصمدی با چهرههای نامآشنای سینمای ایران بویژه مجید مجیدی، فرهاد ورهرام، خسرو سینایی، محمدرضا اصلانی، ابراهیم مختاری، احمد ضابطیجهرمی، ناصر تقوایی، رخشان بنیاعتماد، مهوش شیخالاسلامی و... ، حضور در تولید صدها فیلم و مستند، دریافت جوایز متعدد سینمایی، همکاری با جوانان و... او را تبدیل به یکی از چهرههای ماندگار سینمای ایران کرده است. میهمان دیگر برنامه «نردبان» که به مناسبت روز سینما روی آنتن میرود، محسن یزدی، مدیر شبکه مستند است. او درباره شرایط سینمای مستند کشور و همکاری با مستندسازان در شبکه مستند توضیح میدهد و جزئیاتی از پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند را بیان میکند. معرفی و دعوت برای تماشای چند فیلم مستند داخلی و خارجی در روز سینما به همراه چند بخش متنوع دیگر، ویژهبرنامه «نردبان» به مناسبت روز سینما را تکمیل میکند. «نردبان» مجموعه برنامه تلویزیونی شبکه مستند است که تلاش میکند به فیلم و عکس مستند با نگاهی تخصصی توجه کند. این برنامه با اجرای محمد (حامد) شکیبانیا وکارگردانی و تهیهکنندگی اصغر احمدپور و فاطمه بوربور با آیتمهایی متنوع، جمعهها ساعت ۱۸ روی آنتن شبکه مستند میرود. ارسال به دوستان
رادیو اربعین ۱۴۰۰ رسما آغاز به کار کرد
پژوا حقطلبی سیدالشهدا
رادیو اربعین ۱۴۰۰ با حضور معاون صدای سازمان صداوسیما افتتاح شد.
به گزارش «وطنامروز»، علی بخشیزاده، معاون صدای رسانه ملی در مراسم آغاز به کار رادیو اربعین با بیان اینکه رادیو اربعین در این چند سال منشأ اثرات زیادی بوده است، تصریح کرد: اربعین و مراسم اربعین، رژه شیعیان در مقابل استکبار است و نماد قدرتنمایی شیعه به شمار میآید.
وی با بیان اینکه اربعین تنها یک مراسم مذهبی کوچک در هیأتهای عزاداری خلاصه نمیشود، یادآور شد: اربعین یک جریان خروشان و جاری است. صدای اربعین، فراگیر است، تلاطم دارد و عالمگیر است. ماهیت این حرکت عظیم اربعین از ۱۴۰۰ سال پیش، ابلاغ پیام حضرت سیدالشهداست. اربعین صدای پژواک حقطلبی سیدالشهدا در کلام حضرت زینب است. زائران در این شکوه بینظیر وظیفه خود را به بهترین نحو به منصه ظهور میرسانند.
جواد تشکری، مدیر رادیو اربعین نیز در سخنانی با اشاره به پیشینه این شبکه رادیویی عنوان کرد: رادیو اربعین که از اکنون آغاز به کار کرده است تا شام غریبان به صورت ۲۴ ساعته فعالیت دارد.
وی همچنین از همراهی مدیران قبلی این رادیو و سازمانهای مختلف همچون سازمان تبلیغات اسلامی تشکر و قدردانی کرد.
حجتالاسلام نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت نیز در سخنانی با اشاره به میهماننوازی هر ساله عراق از ایرانیان و مردم جهان، بیان کرد: امسال وضعیت اربعین با سالهای قبل فرق دارد. امسال در عراق در محدودیت هستند.
در بخشی از این برنامه با حضور خادمان حرم امام رضا(ع)، دعای مخصوص ایشان قرائت شد و جمعیت به صورت ایستاده این آیین را همراهی کردند.
ارسال به دوستان
حضور خانه کتاب و ادبیات ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب سئول
خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر کشورمان در بخش مجازی بیستوهفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب سئول که دیروز هفدهم شهریورماه آغاز به کار کرد، حضور دارد.
به گزارش «وطنامروز»، نمایشگاه بینالمللی کتاب سئول (SIBF) که در سال 1954 میلادی راهاندازی شد با نزدیک به 70 سال سابقه، بزرگترین جشنواره کتاب کشور کره است. این نمایشگاه سال 1995، از نمایشگاه ملی به نمایشگاه بینالمللی کتاب ارتقا یافت و از آن زمان با توجه به پیشرفتهای فرهنگی، هنری و دانشگاهی در کره، بهعنوان یکی از برجستهترین و معروفترین نمایشگاههای کتاب در قاره آسیا مطرح شده است. نمایشگاه بینالمللی کتاب سئول سال 2020، در بحبوحه همهگیری «کووید-19»، برنامههای خود را به صورت آفلاین به همراه رویدادهای مجازی آنلاین ترکیب و اجرا کرد که این رخداد، نخستین رویداد کامیاب آنلاین/ آفلاین کشور کره تلقی شد.
خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر کشورمان در بخش مجازی بیستوهفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب سئول (SIBF) 2021 حضور دارد تا به معرفی 20 عنوان کتاب برگزیده جوایز ادبی بپردازد. از جمله اقدامات دیگری که ازسوی این مؤسسه برای حضور در این نمایشگاه صورت گرفته است معرفی صنعت نشر ایران، معرفی نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان، معرفی آثار برگزیده ادبیات کودک و نوجوان، معرفی کتابهای ایرانشناسی و نیز معرفی کتابهای آماده فروش حق ترجمه و نشر در قالب کاتالوگ است. علاوه بر این، خانه کتاب و ادبیات ایران در حاشیه این نمایشگاه دیدارهایی را با مدیران ناشران بینالمللی شرکتکننده در بخش رایت سنتر در نظر گرفته است.
سال جاری، این نمایشگاه بزرگ بینالمللی، بار دیگر چالش جدیدی را در پیش گرفته است و با معرفی نوع جدیدی از نمایشگاه کتاب که متناسب با نیازهای دوران «همهگیری مداوم» است از قابلیتهای کل صنعت نشر بهره میگیرد. مقیاس فیزیکی نمایشگاه به دلیل اقدامات ایمنی و بهداشت عمومی قابل افزایش نیست اما همچنان نویسندگان، خوانندگان و ناشران را که مدتهاست تمایل به ملاقات دارند، به هم متصل میکند. سمینارهای آنلاین و برنامه «کتاب- شهر- قدم زدن» که سال گذشته تجربه موفقی را از سر گذراند، گسترش مییابد. نویسندگان محلی برای ملاقات حضوری با خوانندگان در محل حضور خواهند داشت و نویسندگان سراسر جهان از طریق فناوری اینترنت با خوانندگان در کشور کره دیدار خواهند کرد.
بیستوهفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب سئول که از 8 سپتامبر 2021 (هفدهم شهریورماه) کار خود را آغاز کرده تا 12 سپتامبر 2021 (بیستویکم شهریورماه) ادامه خواهد داشت. این نمایشگاه با شعار «Punctuation» (به معنای «نقطهگذاری») در تلاش است با برگزاری رویدادهای فرهنگی درجهت پیشروی در مسیر شکست کرونا گام بردارد. گفتنی است در این دوره از نمایشگاه 40 شرکتکننده از 11 کشور به معرفی و عرضه آثار خود میپردازند.
ارسال به دوستان
فراخوان ارسال تولیدات تصویری ۱۲۸ ثانیهای پیادهروی اربعین
نخستین مسابقه تولیدات تصویری ۱۲۸ ثانیهای با موضوع پیادهروی اربعین به همت گروه حج و زیارت سازمان صداوسیما برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، این مسابقه در 7 محور موضوعی از جمله وحدت مذاهب و ادیان، اقوام و ملل، رزمایش اقتدار مسلمین، دوستی ۲ ملت ایران و عراق، جلوههای شوق خدمت، زیارت خانوادگی، کودکان زائر و خادم و جاماندگان برگزار میشود و ساختار ارسال تولیدات باید در یکی از آثار نمایشی، مستند، نماهنگ، پویانمایی یا موشنگرافیک باشد. همچنین بخش ویژه این مسابقه تکریم یاد شهیدان حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس خواهد بود. شرکتکنندگان برای درج اطلاعات فردی و ارسال آثار تولیدی تا ۱۵ مهرماه ۱۴۰۰ فرصت دارند به پایگاه اطلاعرسانی حج و زیارت صداوسیما مراجعه کنند. آثار پس از ثبت در دبیرخانه فراخوان، توسط خبرگان و مراکز تخصصی رسانه ملی مورد ارزیابی و داوری نهایی قرار میگیرد و برگزیدگان در روز اول آبان ۱۴۰۰ برابر با شب هفدهم ربیعالاول از طریق پایگاه اطلاعرسانی لبیک اعلام خواهد شد و به ۱۴ نفر از صاحبان آثار برگزیده تولیدی کمک هزینه تشرف به زیارت کربلای معلی اهدا خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|