|
ویزای زائران اربعین رایگان است
احمد محمدیفر، دبیر ستاد مرکزی اربعین با رد برخی شایعات درباره هزینه ویزای افراد حاضر در مراسم اربعین در کشور عراق بیان کرد: ویزای زائران مراسم اربعین در کشور عراق رایگان است و اینکه گفته میشود ۳۵ دلار بابت هر ویزا دریافت میشود، درست نیست. دبیر ستاد مرکزی اربعین در واکنش به اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر افزایش زائران مراسم اربعین در کشور عراق گفت: آماری به صورت رسمی منتشر نشده است و تغییرات به صورت رسمی اعلام میشود.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» گزارش میدهد؛ بیمسؤولیتی برخی شهروندان در شرایط کرونایی نسبت به جان دیگران در کنسرتهای ترکیه اعمال قوانین سختگیرانه هنگام بازگشت آنها به کشور را ضروری کرده است
کنسرت بیشعوری
در حالی که گونه جهشیافته کرونا با عنوان «مو» در ترکیه شناسایی شده است، برگزاری کنسرتهایی با حضور خوانندگان لسآنجلسی در این کشور میتواند تهدیدی جدی برای سلامت شرکتکنندگان باشد و زمینهساز ورود این ویروس به کشور شود. به گزارش «وطنامروز»، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ویروس جهشیافته کرونا با سویه جدید مو از قابلیت سرایت و کشندگی بالاتری نسبت به گونه دلتا کرونا برخوردار است و میتواند در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، تعداد بیشتری را درگیر کند و به کام مرگ بکشاند.
در حالی که ردپای این ویروس مرگبار در ترکیه دیده شده است، خبرهای رسیده از این کشور حکایت از آن دارد که بازار کنسرت خوانندگان لسآنجلسی پس از چند ماه تبلیغات گسترده داغ شده و عدهای که عموما در رده سنی دریافت واکسن کرونا قرار ندارند، در این کنسرتها حضور یافتهاند. بر اساس آمار، از اول شهریور تاکنون بلیتفروشی در این بخش از مرز 30 هزار قطعه گذشته است.
تصاویر منتشرشده از این کنسرتها نشاندهنده آن است که هیچگونه دستورالعمل بهداشتی در آنها لحاظ نشده و فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک اصلا رعایت نشده است. این اتفاق در حالی رخ داده که طی روزهای آینده این تعداد از مسافران قصد عزیمت به کشور را خواهند داشت و این فرضیه ایجاد میشود که این افراد سوغات مرگباری به نام «مو» را با خود وارد کشور خواهند کرد.
این مخاطره جدی در شرایطی پیش روی ایران قرار گرفته که هنوز دلتا کرونا در کشور به صورت روزانه نفس بیش از 400 نفر را قطع میکند و سربازان خط مقدم نظام سلامت بیشترین فشار و خستگی را نسبت به گذشته متحمل میشوند. حال سوال اینجاست: در شرایطی که کرونا دلتا همچنان به کشتار وحشتناک خود در کشور ادامه میدهد و باید از تمام ظرفیتها برای جلوگیری از انتشار هر چه بیشتر بیماری در کشور بهره برد، این تعداد از شهروندان چگونه راهی سفری شدند که تبعات آن برای مردم میتواند بسیار مرگبار باشد؟ آیا این مسافران با مفهوم مسؤولیت اجتماعی در زمان فراگیری بیماری آشنا هستند؟ به نظر میرسد به دلیل اهمیت موضوع، همزمان با بازگشت این مسافران به کشور باید وزارت بهداشت با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری اقدامات سختگیرانهای را جهت شناسایی بیماران و افراد ناقل در دستور کار قرار دهد تا شناسایی بیماری در مبادی ورودی انجام و مانع از درگیر شدن مردم با موج جدیدی از بیماری شود.
* انجام تست PCR توسط بهداشت مرزی
همزمان با افزایش سفرها به ترکیه این نگرانی در جامعه پدید آمده که بازگشت کنسرتدوستان به کشور زمینهساز جهش بیماری در کشور نشود. در همین رابطه سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به همکاری وزارت بهداشت و سازمان هواپیمایی کشوری در انجام آزمایش PCR در فرودگاههای کشور گفت: انجام سفرهای هوایی تحت پروتکلهای خاص که مورد تایید وزارت بهداشت است انجام میشود. بر همین اساس برای سفرهای خارجی در ۲ بخش رفت و برگشت نیاز به تست PCR منفی تا 72 ساعت است. محمدحسن ذیبخش ادامه داد: افراد برای ورود به کشور نیاز به همراه داشتن تست PCR منفی دارند، این در حالی است که از طریق وزارت بهداشت در فرودگاه از افراد مجددا تست گرفته میشود و در صورتی که کارشناسان بهداشت مرزی تشخیص دهند فرد دارای علائم بالینی بیماری است، وی برای قرنطینه و انجام فرآیند درمان به مراکز بهداشتی معرفی میشود. وی بیان داشت: تا زمانی که جواب تست با شرایط بالینی بیماری منفی اعلام شود، آنان باید تحت قرنطینه قرار گیرند.
این مقام مسؤول در پاسخ به این سوال که برخی اخبار حکایت از آن دارد که ترکیه برای اعزام مسافر به ایران در انجام تستهای کرونا دقت لازم را مدنظر قرار نمیدهد و عموما بخشی از این تستها کاذب هستند، آیا این موضوع مورد تایید است یا خیر، گفت: توافقی بین وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت وجود دارد که یکسری آزمایشگاههای معتبر در هر کشور مشخص شده است و به صورت سیستمی آزمایشها توسط آنها رصد میشود، بر همین اساس میتوان گفت عملا احتمال خطا و تخلف در آن بسیار کم است.
با وجود آنکه سخنگوی سازمان هواپیمایی بر این نکته تاکید دارد که از مسافران خارجی تست PCR گرفته میشود اما این نکته حائز اهمیت است که عموما بخشی از تستهای انجام شده منفی کاذب هستند و این احتمال وجود دارد که افراد ناقل از سد تست عبور کرده و منشأ انتشار بیماری در کشور شوند. بر همین اساس ضروری است وزارت بهداشت در این زمینه بیش از پیش وارد میدان شده و مسافران ترکیه را که بخش عمده آنان در رده سنی واکسیناسیون قرار ندارند با دقت بیشتری مورد آزمایش قرار دهد.
در کنار این موضوع، برخی مشاهدات میدانی حاکی از این است که نه در فرودگاههای ترکیه و نه در فرودگاههای کشور، اقدامات مربوط به پروتکلهای کرونایی با دقت انجام نمیشود. یعنی موضوع تست PCR و بحث قرنطینه آنگونه که باید انجام نمیگیرد. به همین دلیل به خاطر نگرانیهای ایجاد شده در جامعه، ضروری است نسبت به مسافران ترکیه که قصد بازگشت به کشور را دارند، اقدامات سختگیرانهای در مبادی ورودی کشور انجام شود. از سوی دیگر یک جامعهشناس و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: در شرایطی که بیماری «کووید-19» تهدیدکننده سلامت جامعه بشری است و روزانه هزاران نفر را در سراسر دنیا به کام مرگ میکشاند، برگزاری کنسرتهای بزرگ و حتی کوچک با توجه به درگیر بودن دنیا با این بیماری کشنده غیراخلاقی بوده و اشتباه بزرگی است.
حسین ایمانیجاجرمی در گفتوگو با «وطنامروز» به برگزاری کنسرت خوانندگان ایرانی در ترکیه اشاره کرد و افزود: هر چند بخش عمده درآمدزایی ترکیه از محل صنعت گردشگری تامین میشود اما در شرایط فعلی شیوع کرونا، مقامات این کشور نباید چشم خود را بر روی سلامت کشور خود و حتی سایر کشورهای دیگر ببندند، زیرا چنین رویکردی قاعدتا با سیاستهای کلی سازمان جهانی بهداشت که بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای فیزیکی تاکید ویژه دارد در تضاد است.
وی با بیان اینکه نباید سلامت جامعه را در این شرایط سخت کرونایی قربانی کسب درآمد کرد، گفت: البته برگزارکنندگان و خوانندگان کنسرتها در ترکیه نیز اخلاقمداری را زیر پا گذاشته و با چنین رویکردی، کانون انتشار کرونا را ایجاد میکنند که این موضوع خلاف شئونات و نوعدوستی است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اکنون که سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد کشورها در مقابله با بیماری «کووید-19» به صورت آمادهباش دربیایند و نسبت به خطرپذیری آن هشدار میدهد، بنابراین نباید برخیها با بیاخلاقی پروتکلهای بهداشتی را زیر پا بگذارند و بر آتش این بیماری بدمند.
ایمانیجاجرمی اضافه کرد: معمولا این گروه از خوانندگان ایرانی که از کشور طرد شده و اکنون در نزدیکی ایران اقدام به برگزاری کنسرت میکنند، به دنبال منافع خود و کسب درآمد هستند.
وی افزود: در شرایطی که هماکنون انجام زیارتها تا حدودی تعطیل یا با محدودیت انجام میشود، خود مردم هم نباید از برنامههایی چون حضور در چنین کنسرتهایی استقبال کنند، چرا که کرونا هنوز پایان نیافته است، بنابراین حضور در اجتماعات بزرگ غیرضرور اشتباهی جبرانناپذیر است.
ارسال به دوستان
آمار جانباختگان «کووید-19» در کشور به ۴۸۷ نفر در یک شبانهروز رسید
رکوردشکنی واکسیناسیون با تزریق بیش از 1/120/000 دوز در روز
تسریع واردات واکسن کرونا به کشور طی یک ماه اخیر باعث شده است واکسیناسیون نیز در پی دسترسی انبوه به واکسن سرعت بالایی بگیرد. بر این اساس دیروز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد طی شبانهروز گذشته (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) با تزریق یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۶۷ دوز واکسن کرونا، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور مجددا شکسته شد. به گزارش «وطنامروز»، تاکنون ۲۲ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۱۴۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۳۵ میلیون و ۴۷ هزار و ۱۴۳ دوز رسید. البته با وجود سرعت گرفتن واکسیناسیون افراد اما همچنان آمار جانباختگان ناشی از «کووید-19» بالاست. طبق گزارش دیروز وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت متاسفانه ۴۸۷ نفر از بیماران «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۲۱ شهریور بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۲۱۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۷۴۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت زمان ۴۸۷ بیمار «کووید-19» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۱۴ هزار و ۳۱۱ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۲۳۶ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۷ هزار و ۲۷۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است تاکنون ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۱۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
* لغو منع تردد شبانه
با راهاندازی مراکز شبانهروزی واکسیناسیون، ممنوعیت ترددهای شبانه برداشته شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از لغو محدودیتهای تردد شبانه در شهرهایی که واکسیناسیون شبانهروزی دارند، خبر داد. دکتر علیرضا رئیسی گفت: هر محدودیتی که ایجاد میشود برای حفظ سلامت مردم است و اگر منع تردد شبانه ایجاد شده بود برای این بود که دورهمیها و به دنبال آن انتشار بیماری رخ ندهد. الان با توجه به بحث مهم واکسیناسیون و سرعت آن و راهاندازی مراکز شبانهروزی، ممنوعیت تردد برداشته میشود. وی با تاکید بر اینکه عدم ممنوعیت به معنای آزاد شدن میهمانیها و شبنشینی نیست، اظهار کرد: ممنوعیت شبانه را در شهرهایی که واکسیناسیون شبانهروزی دارند، برداشتیم ولی خواهش میکنم مردم شبها بیرون نروند و تنها برای تزریق واکسن این کار را انجام دهند. رئیسی ادامه داد: فکر نکنیم با تزریق واکسن کاملا ایمن شدهایم و میتوانیم ماسک نزنیم و میهمانی برویم. وی در ادامه تاکید کرد: خواهش میکنم افرادی که برای واکسیناسیون مراجعه نکردهاند بویژه افراد بالای ۶۵ سال حتما مراجعه کنند. ۱۲ درصد افراد بالای ۶۵ سال واکسن نزدهاند و ۷۴ درصد مرگومیر فعلی کرونا در افراد ۶۵ سال به بالا برای همین ۱۲ درصد است که واکسن نزدند. وی در پایان گفت: حتی همکاران ما آمادگی دارند برای کسانی که معلولیت دارند یا نمیتوانند از منزل خارج شوند، مراجعه کنند و واکسن آنها را تزریق کنند.
* ساعت کار مراکز واکسیناسیون کرونا تا ۸ شب
با افزایش ساعت کار مراکز واکسیناسیون کرونا و تعداد جایگاههای واکسن در برخی مراکز تجمیعی، ظرفیت تزریق واکسن به نسبت هفتههای گذشته افزایش یافته است. رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران با اشاره به جذب نیروهای داوطلب و همکاریهای بینبخشی برای توسعه و افزایش ساعت کار مراکز تجمیعی واکسیناسیون گفت: مرکز واکسیناسیون «کردستان» در تهران شبانهروزی شد. دکتر جلیل کوهپایهزاده افزود: تا هفته گذشته به طور متوسط روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار دوز تزریق واکسن کرونا داشتیم اما با افزایش ساعت کاری مراکز واکسیناسیون، تعداد جایگاههای واکسن در مراکز فعلی و همچنین افزایش مراکز تجمیعی این ظرفیت در هفته جاری، این میزان به ۲ برابر خواهد رسید. وی با بیان اینکه ۴۶ مرکز تجمیعی واکسیناسیون دانشگاه علومپزشکی ایران تا پایان هفته به ۵۰ مرکز میرسد، اظهار کرد: پیش از این بزرگترین چالش تامین واکسن بود اما در حال حاضر کمبود نیروی انسانی آموزشدیده و همچنین فضای فیزیکی برای راهاندازی مراکز جدید، چالشهای پیش رو برای افزایش ظرفیت واکسیناسیون است که با همکاریهای بینبخشی قطعا این چالشها هم برطرف میشوند. کوهپایهزاده افزود: با کمک داوطلبانه نیرویهای بسیجی و مردمی، دانشجویان و داوطلبان هلالاحمر، مراکز تجمیعی فعلی از روز گذشته به صورت ۲ شیفت تا ساعت ۸ شب فعال هستند. رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران همچنین از شبانهروزی شدن مرکز واکسیناسیون «کردستان» خبر داد و افزود: در روزهای آینده نیز چند مرکز دیگر مانند مرکز خودرویی دژبان ارتش واقع در خیابان فاطمی، بیمارستانهای تریتا و ساسان و یک بیمارستان دیگر در جنوب شهر و از مجموعه دانشگاه علومپزشکی ایران شبانهروزی میشوند. وی با اشاره به ظرفیت شبانهروزی شدن مرکز واکسیناسیون ایران مال گفت: مرکز واکسیناسیون بوستان گفتوگو هم بتازگی راهاندازی شده و فعلا از ساعت ۱۴ تا ۲۰ فعال است اما بزودی شبانهروزی خواهد شد. کوهپایهزاده اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر تنها حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد واکسیناسیون روزانه از طریق نوبتدهی سامانه salamat.gov.ir انجام میشود که اگر این میزان به صد درصد برسد، موجب تسریع در واکسیناسیون میشود. بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی ایران، وی با بیان اینکه قرار است زمان نوبت دوم واکسن نیز از طریق همین سامانه اعلام شود، افزود: در این صورت با هدایت صحیح شهروندان علاوه بر اینکه از شلوغی مراکز کاسته خواهد شد، میزان واکسیناسیون افزایش مییابد.
***
واکسیناسیون سربازان هفته آینده آغاز میشود
هر چند نوبت گروههای سنی برای دریافت واکسن کرونا به متولدان سال 58 رسیده است اما در کنار گروههای سنی، واکسن به سایر گروههای هدف نیز چون اصناف، دانشجویان، طلاب و مشاغلی که با مردم سرو کار دارند تزریق میشود. نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از آغاز واکسیناسیون سربازان از هفته آینده خبر داد. علی خضریان در مطلبی در صفحه توئیتر خود نوشت: «با عنایت به اهمیت سلامت جوانانی که به سربازی اعزام میشوند و اجتماع غیرقابل انکار سربازان در تامین امنیت کشور، طی روزهای گذشته از وزارت بهداشت و ستاد کل نیروهای مسلح پیگیر واکسیناسیون سربازان بودم که بحمدالله امروز مطلع شدم این مهم برای ۴۰۰ هزار نفر از هفته آینده آغاز خواهد شد».
ارسال به دوستان
اخبار
کشف بیش از ۲ تن مواد مخدر در پایتخت
فرمانده انتظامی پایتخت، از کشف ۲ هزار و ۴ کیلوگرم مواد مخدر در اجرای سیزدهمین مرحله از طرح ظفر خبر داد. سردار حسین رحیمی در سیزدهمین مرحله از طرح ظفر پایتخت که دیروز در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ برگزار شد، گفت: مبارزه جدی و قاطع با مواد مخدر از اولویتهای نیروی انتظامی است و با اشراف اطلاعاتی و تسلط بر باندهای مواد مخدر نتایج خوبی حاصل شده است که گوشهای از آن در این طرحها مشاهده میشود. وی ادامه داد: در این مرحله از طرح ظفر ۲ تن و ۴ کیلوگرم مواد مخدر کشف و چهار باند بزرگ و بینالمللی متلاشی شد که دو باند از اتباع بودند. همچنین ۵٨ دستگاه خودروی قاچاقچیان توقیف شد و ٨٠ نفر نیز دستگیر شدند و با کشف ۳ قبضه سلاح و ٢٣۵ فشنگ جنگی، ضربه مهلکی به قاچاقچیان مواد مخدر پایتخت وارد کردیم. سردار رحیمی ادامه داد: برخورد با خردهفروشان را هم به طور جدی در دستور کار قرار دادیم و ۴ هزار و ۴٧٠ نفر در همین راستا دستگیر شدند. ۶٣٣ آلات و ادوات مرتبط با مواد مخدر نیز کشف شده است. سردار رحیمی همچنین گفت: یکی از موارد دیگر که دنبال میکنیم معتادان متجاهر هستند. بالغ بر ۵۰۰۰ معتاد متجاهر را در سطح پایتخت دستگیر کردیم که حدود ۶٠ درصد آنان به مراکز بازپروری منتقل شدند. سردار رحیمی اظهار کرد: بحث برخورد با افرادی که در فضای مجازی اقدام به تبلیغ یا فروش مواد مخدر میکنند نیز مطرح است و پلیس با جدیت در فضای مجازی با آنان برخورد میکند که در این راستا نیز ۵٢ صفحه شناسایی شده و ٣۴ نفر گرداننده دستگیر شدند.
***
5 قلوهای لارستانی زیر پوشش بهزیستی رفتند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی اعلام کرد پنج قلوهای لارستانی از شهریورماه تحت پوشش خدمات مستمر و مستمری ماهانه قرار میگیرند. دکتر حبیبالله مسعودیفرید درباره حمایت سازمان بهزیستی از پنجقلوهای لارستانی، با بیان اینکه اخیرا در رسانهها متوجه شدیم که خانوادهای لارستانی صاحب پنج قلو شدهاند که این اتفاق را تبریک میگویم، اظهار کرد: سازمان بهزیستی با توجه به سیاستهای جمعیتی که در کشور وجود دارد و تاکیدات مقام معظم رهبری و مصوبات مجلس شورای اسلامی چند سالی است که حمایت از خانوادههای دارای فرزند چندقلو را در دستور کار خود قرار داده است، به همین دلیل این خانواده را از شهریورماه تحت پوشش خدمات مستمر و مستمری ماهانه قرار میدهیم و همچنین به جز خدمات مستمر، به صورت موردی برای پوشک، شیر خشک و یا سایر موارد حمایتهای لازم را از این خانواده خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه امید است این ۵ نوزاد در صحت و سلامت مراحل رشد و تکامل خود را طی کنند، گفت: در حال حاضر سازمان بهزیستی حدود ۴۷۰۰ خانواده دارای فرزندان سه قلو به بالا را تحت پوشش دارد که همه آنها از مستمری ماهانه برخوردار هستند. همچنین اکنون حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای فرزند دوقلو در ۳ دهک پایین درآمدی از خدمات مستمر سازمان بهزیستی بهرهمند میشوند.
***
رونمایی از نسخه جدید شاد تا پایان شهریور
رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزشوپرورش از برگزاری آیین رونمایی از نسخه جدید اپلیکیشن شاد تا قبل از ۳۱ شهریور خبر داد. علی باقرزاده درباره ارائه خدمات آموزشی در شبکه شاد در سال جدید تحصیلی اظهار کرد: شورای معاونان، ادارات کل آموزشوپرورش، کاربران و حوزه فناوری ۴ کنشگر هستند که باید به بازگشایی مدارس کمک کنند. وی تصریح کرد: شاد بزرگترین اپلیکیشن کشور است؛ فعالیت ۱۸ میلیون و ۱۰۵ هزار نفر از ویژگی شاد است که در یک هفته حدود ۱۳ میلیون و ۱۲۹ هزار و در مدت روز ۱۰ میلیون و ۲۳۷ هزار کاربر در آن فعال هستند.
باقرزاده تصریح کرد: در یک ثانیه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در آن باهم مرتبط میشوند و ۷۸۸ میلیون پیام مبادله میشود که نشان از ظرفیت بزرگ اپلیکیشن شاد دارد. به گزارش روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، وی درباره اولویتهای شبکه شاد، گفت: آیین رونمایی از نسخه جدید شاد تا قبل از ۳۱ شهریورماه برگزار خواهد شد. رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی خاطرنشان کرد: در مجموع کتب درسی،۳هزار QR CODE پیشبینی شده است که آموزش نحوه استفاده از آن بزودی آغاز میشود.
***
لایحه رتبهبندی معلمان تا پایان مهر به تصویب میرسد
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی از تصویب جزئیات لایحه رتبهبندی معلمان در صحن مجلس تا پایان مهرماه خبر داد. محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «ضمن عذرخواهی از تمامی فرهنگیان عزیز کشورمان به دلیل تاخیر در تعیینتکلیف لایحه رتبهبندی معلمان، انشاءالله این مورد تا قبل از پایان مهرماه در مجلس تصویب خواهد شد». لایحه رتبهبندی معلمان که در دولت قبل به مجلس آمد با اولویت در مجلس بررسی شد و نمایندگان با کلیات این لایحه موافقت کرده و بنا بر نظر هیاترئیسه مجلس قرار شد به صورت ۲ شوری در مجلس بررسی شود. پس از موافقت نمایندگان با کلیات این لایحه، مجددا به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بازگشت تا پیشنهادات نمایندگان در جزئیات این طرح مورد بررسی قرار گیرد. بنا بر گفته نمایندگان اختلافنظری بین سازمان برنامه و بودجه و مجلس بر سر تامین منابع مالی این لایحه وجود داشت که به دنبال حل آن بودند. تعلل در بررسی جزئیات این طرح در صحن مجلس منجر به انتقاد گروهی از نمایندگان شده است.
ارسال به دوستان
سخنگوی ناجا ثبت سند خودرو توسط دفاتر اسناد رسمی را هزینهبر دانست
برگ سبز خودرو سند «رسمی» است
هفته پیش دادستانی کل کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد برگ سبز خودرو «سند مالکیت» است؛ موضوعی که پایانی بر مناقشه چندین ساله بین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و نیروی انتظامی به حساب میآمد اما طی چند روز گذشته اخباری از کانون دفتریاران و سردفتران به گوش میرسد که حکایت از عدم تمکین آنان از این موضوع دارد.
در حالی که به رسمیت شناختن برگ سبز خودرو به عنوان سند وارد دهمین سال مناقشه دفاتر اسناد رسمی و نیروی انتظامی شده است، پس از اعلام نظر دادستان کل در این باره سخنگوی ناجا نیز به موضعگیری در این زمینه پرداخت. سردار مهدی حاجیان درباره دستور اخیر دادستان کل کشور درباره برگ سبز خودرو گفت: ناجا بر اساس ماده ۲۲ قانون حملونقل اجازه صدور سند مالکیت خودرو که همان برگ سبز است را دارد که این موضوع بین نیروی انتظامی و کانون دفترداران رسمی مورد اختلاف واقع و به دیوان عدالت اداری ارجاع شد. وی ادمه داد: رای هیات عمومی دیوان هم رای ۱۸۶۳ بر این شد که با توجه به اینکه هویت متعاملین و اصالت خودرو توسط نیروی انتظامی احراز و تایید میشود و هم اینکه سند ناجا سند «رسمی» است، بر این اساس سندی که توسط نیروی انتظامی صادر میشود اعتبار قانونی دارد و سند مالکیت است. به گفته وی، پیش از این برای خودرو ۲ سند صادر میشد؛ یک سند توسط نیروی انتظامی و دیگری توسط دفاتر اسناد رسمی که این موضوع علاوه بر تحمیل هزینه به مردم باعث سردرگمی هم میشد. حاجیان در ادامه این را هم گفت که بهرغم رای دیوان عدالت اما از اجرای آن امتناع میشد که جای تشکر دارد از دادستان کل کشور که چند روز قبل دستور صادر و تکلیف را مشخص کرد و سند مالکیت خودرو لازمالاجرا شد و این سرگردانی چندساله را برطرف کرد و باعث آسایش مردم در نقل و انتقال خودرو و تعویض پلاک شد و بر این اساس دیگر در این باره ضرورتی برای مراجعه به دفترخانهها نیست.
* ساز مخالف کانون سردفتران
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران با تأکید بر اینکه کماکان تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی الزامی و اجباری است، با دستور صریح دادستان کل کشور مخالفت کرد. علی خندانی، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در برنامه پارک شهر رادیو تهران همچنان دستور صریح دادستان کل کشور مبنی بر الزامی نبودن تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی را مخالف قانون عنوان و تأکید کرد: «کماکان تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی الزامی و اجباری است».خندانی در صحبتهای خود در این برنامه با تأکید بر اینکه بحث ما اجرای قانون است و دفاتر اسناد رسمی قریب به 80 سال است که مر قوانین کشور را اجرا میکنند، گفت: ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب سال 89 مجلس شورای اسلامی و مادتین 2 و 3 آییننامه اجرایی آن، تکلیف ما را کاملا روشن کرده و هیچ ابهامی وجود ندارد، آنجا میگوید نقل و انتقال خودرو را دفاتر اسناد رسمی انجام دهند. وی افزود: در این ماده قانونی، یک مقدمهای برای تنظیم سند رسمی مهیا و گفته شده خریدار قبل از اینکه به دفاتر اسناد رسمی برای تنظیم سند برود، باید در مراکز راهنمایی و رانندگی حاضر شود تا بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک و پرداخت دیون معوقه و تعویض پلاک انجام و بعد از طی این فرآیند، تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی انجام شود. دقیقا اسم برده شده و ما اعتقاد داریم کماکان تنظیم اسناد خودرو در دفاتر الزامی و اجباری است و از مردم خواهش میکنم قانون را اجرا کنند.
خندانی در پاسخ به این سوال مجری برنامه که آیا دادستان کل کشور مغایر قانون صحبت کرده است؟ گفت: مبنای بخشنامه دادستان محترم کل کشور رأی هیات عمومی دیوان عدالت اداری بود که آن رأی اصل موضوعا ارتباطی به اینکه آیا برای تنظیم سند خودرو به دفاتر اسناد مراجعه شود یا نه، ندارد؛ آنجا بحث وکالتنامهها بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|