|
پیام پوتین به آنکارا
اغلب رسانههای ترکیه خبر سفر بشار اسد به مسکو و دیدار او با ولادیمیر پوتین را بازتاب داده و آن را رویدادی مهم تلقی کردند. ۳ روزنامه جمهوریت، سوزجو و قرار که هر سه منتقد حزب حاکم ترکیه به شمار میآیند، سخنان رئیسجمهور روسیه به همتای سوریاش بویژه درباره مخالفت با اشغال خاک این کشور توسط خارجیها را حاکی از موضع نهایی مسکو در مخالفت با سیاستهای اردوغان در منطقه دانستهاند.
ارسال به دوستان
ترامپ: آمریکا ۳ سال دیگر فرو میپاشد
رئیسجمهور سابق آمریکا: رئیس ستاد ارتش خائن است
رئیسجمهور پیشین آمریکا پیشبینی کرد نظام ایالاتمتحده تا ۳ سال دیگر فرومیپاشد. دونالد ترامپ در گفتوگوی سهشنبه گذشته خود با شبکه نیوزمکس که یک رسانه آنلاین محافظهکار است، به مصاحبهکنندهاش «شان اسپایسر» از سخنگویان کاخ سفید در دولت خود گفت ایالاتمتحده ۳ سال دیگر وجود نخواهد داشت، اگرچه به شکلی متناقض اعلام کرد ممکن است در انتخابات ریاستجمهوری 3 سال دیگر (۲۰۲۴) شرکت کند!
ترامپ که کماکان مدعی تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ توسط حزب رقیب یعنی دموکراتهاست، در این گفتوگو همچنین از سراشیبی وحشتناک 8 ماهه در آمریکا - از زمان آغاز دوره ریاستجمهوری بایدن- گفت و نتیجهگیری کرد با این سقوط بیسابقه عمر نظام حاکم بر آمریکا رو به به پایان است. او گفت: «داریم به سمت انتخابات آتی در ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ پیش میرویم [اما] کشوری برای ما نخواهد ماند. در انتخابات تقلب شد و تا ۳ سال دیگر برای ما کشوری باقی نخواهد بود. نگویید که نگفتم».
در ادامه اسپایسر پس از اشاره به اینکه ترامپ گفته درباره انتخابات 2024 تصمیم گرفته و هوادارانش خوشحال خواهند شد، از رئیسجمهور سابق پرسید چه زمانی ممکن است برنامههای خود را اعلام کند؟
ترامپ از پاسخ مستقیم اجتناب کرد اما به مجری قول داد از این تصمیم راضی خواهد بود و همچنین گفت آمریکا اکنون مایه تمسخر است. جالب اینکه برخی کاربران فضای مجازی گفتند ترامپ با اظهارنظر درباره 8 ماه پیش در واقع خود را زیر سوال برد، زیرا در آن زمان خودش در کاخ سفید بود(!)
ترامپ در آخرین مصاحبه قبل از این به طور ضمنی به شبکه فاکسنیوز، مهمترین رسانه جمهوریخواهان و محافظهکاران از قصدش برای مشارکت در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا گفته بود و مدعی شده بود مخاطبان شبکه از آنچه قصد دارد درباره مبارزات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ اعلام کند، بسیار خوشحال خواهند شد.
او همچنین ضمن انتقاد شدید از جو بایدن مدعی شد «3-2 سال پیش» احتمالا مردم آمریکا از چشمانداز پیروزی ترامپ در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری آمریکا خوشحال نبودند اما با توجه به تغییراتی که در حال حاضر در ایالاتمتحده در حال رخ دادن است، نظر آنها درباره این موضوع تغییر کرده است.
* کارزار برکناری رئیس ستاد مشترک آمریکا
نحوه اجرای مأموریت خروج از افغانستان در هفتههای اخیر انتقادات تند داخلی و خارجی را علیه دولت بایدن به همراه داشته است. پس از انفجار مهیب در مجاورت فرودگاه کابل که دهها کشته بر جا گذاشت، فشارها برای استعفای رئیسجمهور آمریکا نیز تشدید شد. جمهوریخواهان امیدوارند بتوانند از این مساله به نفع خود در انتخابات میاندورهای کنگره در سال ۲۰۲۲ و ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ بهره ببرند.
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه که در این مدت بر لزوم استعفای بایدن تأکید داشته، گفته است همانند آنچه در عراق و سوریه رخ داد، نیروهای آمریکایی به افغانستان بازمیگردند.
در چنین شرایطی همحزبیهای گراهام از جمله شخص دونالد ترامپ در حال راهاندازی کارزاری برای درخواست استعفای رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، ژنرال مارک میلی هستند.
هیاهوی جمهوریخواهان علیه میلی پس از آن به راه افتاد که روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به نقل از کتابی با نام «خطر» (Peril) به قلم ۲ روزنامهنگار تحقیقی آمریکایی یعنی «باب وودوارد» و «رابرت کاستا» که قرار است هفته آینده منتشر شود، نوشت او در پی نگرانی از احتمال وقوع جنگ با چین در پی تنشزاییهای ترامپ، ۲ بار با همتای چینی خود مخفیانه تماس گرفته است.
در این کتاب که بر اساس گفتههای مستند حدود ۲۰۰ منبع مطلع دولتی و غیردولتی نوشته شده، آمده است میلی که از رفتارهای عصبی ترامپ در هفتههای پایانی حضورش در کاخ سفید و مشخصشدن شکست وی در انتخابات ریاستجمهوری نگران بود، یک بار در تاریخ سیام اکتبر ۲۰۲۰ و بار دیگر در تاریخ هشتم ژانویه با «لی زوچِنگ» رئیس ستاد مشترک کمیته مرکزی نیروهای مسلح چین تماس گرفت.
به نوشته واشنگتنپست، میلی در این تماس به ژنرال لی اطمینان خاطر داده بود آمریکا باثبات است و قرار نیست حملهای نظامی را انجام دهد و اگر قرار بر چنین امری شد، او حتما زودتر به پکن اطلاع خواهد داد.
به نوشته روزنامه واشنگتنتایمز، ترامپ در بیانیهای تند علیه این ژنرال 4 ستاره که بالاترین مقام نظامی آمریکا محسوب میشود، او را خائن خطاب کرده و نوشته است: «اگر داستان ژنرال مارک میلی کودن درست باشد، فکر میکنم باید به خاطر خیانت، دادگاهی شود، چرا که پشت سر رئیسجمهور، با همتای چینی خود مراوده داشته و به چین گفته است درباره حمله [آمریکا] به آنها اطلاع میدهد. او نمیتواند این کار را انجام دهد!» جالب اینکه ژنرال میلی در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز این سمت را در اختیار داشت و همواره در چالش با کاخ سفید برای کنترل ماجراجوییهای ترامپ در اقصی نقاط جهان بود.
از سوی دیگر مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه در واکنش به انتشار بخشی از کتاب «خطر» به قلم ۲ روزنامهنگار آمریکایی که در آن به تماس مارک میلی و «لی زوچِنگ» رئیس ستاد مشترک کمیته مرکزی نیروهای مسلح چین اشاره شده است، بیان داشت اگر این اقدام واقعیت داشته باشد، میلی باید استعفا کند.
روبیو خطاب به بایدن نوشته که ژنرال میلی به طور عمدی نقش ترامپ به عنوان فرمانده وقت کل قوا در آمریکا را تضعیف کرده و به طور خائنانهای اطلاعات محرمانه آمریکا را به حزب کمونیست چین منتقل کرده است.
سناتور آمریکایی افزود: «این یک سابقه خطرناک است که باید از تکرار آن توسط ژنرال میلی یا دیگران در آینده جلوگیری شود. این اقدام، اصل ثابت ملت ما درباره کنترل غیرنظامی ارتش را تهدید به نابودی میکند. شما باید فورا ژنرال میلی را مرخص کنید. امنیت ملی آمریکا و توان رهبری جهان توسط این کشور به خطر افتاده است».
علاوه بر این به نوشته نشریه نیوزویک، «رونی جکسون» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: «خیانت! اخبار امروز مورد جدیدی به لیست دلایل رفتن فوری میلی اضافه کرد. اگر [این اخبار] واقعیت داشته باشد، او باید تحت پیگرد قرار گرفته، دادگاهی شود و به اشد مجازات قانونی برسد و نه کمتر از آن! تبانی با دشمنان به منظور تضعیف رئیسجمهور، اقدامی خائنانه است!»
«وارن دیویدسون» دیگر نماینده جمهوریخواه نیز در واکنشی نوشت: «ژنرال مایک میلی باید تا الان اخراج شده باشد. اگر این ادعاها درست باشد، او باید به دادگاه نظامی فرستاده شود. رویکرد «آمریکا آخرین اولویت است» که فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح مستقیما در قبال چین اتخاذ کرده، قابل اغماض نیست».
رند پال، سناتور جمهوریخواه نیز در اظهاراتی مشابه گفت: «اهمیتی نمیدهم درباره رئیسجمهور ترامپ چه فکری میکنید اما تلاش رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا برای واژگون کردن سلسله مراتب فرماندهی نظامی و تبانی با چین دقیقا همان چیزی است که نمیتوانیم از رهبران نظامی بپذیریم. اگر درست باشد، او باید در دادگاه نظامی حاضر شود».
داگلاس لامبورن، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز در پیامی توئیتری نوشت: «فقدان قدرت قضاوت از سوی ژنرال میلی و اشتیاق او در به خطر انداختن امنیت ملی و به خطر انداختن جان آمریکاییها مرا بهتزده کرد. اگر میلی واقعا پشت سر رئیسجمهور، با رقبای ما در حزب کمونیست چین، هماهنگی برقرار کرده باشد، باید از مقام خود خلع شود».
***
مخالفت سازمان پیمان امنیت جمعی با میزبانی از آمریکا و ناتو
وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی CSTO، دیروز در بیانیه مشترکی درباره وضعیت افغانستان، مخالفت خود را با استقرار تأسیسات نظامی آمریکا و ناتو که از افغانستان خارج شدهاند، در خاک خود ابراز داشتند. به گزارش خبرگزاری تاس، در بیانیه پایانی نشست مشترک وزرای خارجه، دفاع و کمیته دبیران شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی که چهارشنبه در شهر «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان به ریاست «سراجالدین مهرالدین» وزیر خارجه این کشور برگزار شد، آمده است: «کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی با استقرار زیرساختهای نظامی ایالات متحده و سایر کشورهای ناتو که از افغانستان خارج شدهاند و همچنین میزبانی اتباع افغان که با ماموریتهای نظامی خارجی همکاری کردهاند، در قلمرو خود مخالفند، مگر در مواردی که به تصمیمات فوری برای اهداف بشردوستانه نیاز است».
پیشتر مقامهای روس از جمله وزیر دفاع درباره تلاش آمریکا برای ایجاد تاسیسات لجستیکی به منظور استقرار پایگاههای نظامی خود در کشورهای آسیای مرکزی هشدار داده و آن را تهدیدی برای ثبات منطقهای خوانده بودند. «سرگئی شویگو» همچنین اعلام کرده بود مسکو به تکمیل برنامه خروج آمریکا از افغانستان خوشبین نیست و آن را تنها باعث افزایش حضور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در منطقه میداند. همچنین «دیمیتری مدودف» نایبرئیس شورای امنیت روسیه و نخستوزیر سابق این کشور درباره پیامدهای درگیریهای افغانستان در خاک کشورهای همسایه هشدار داده بود. از طرف دیگر «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره بحران مهاجرت ایجاد شده در پی خروج غیرمسؤولانه و سراسیمه آمریکا از افغانستان گفته بود طرح ناتو برای اسکان پناهجویان افغان در آسیای مرکزی به قیمت گشایش اجباری مرزهای این کشورها، نه فقط برای همسایگان روسیه، بلکه برای اروپا نیز فاجعهبار خواهد بود.
ارسال به دوستان
پس از پیونگیانگ، سئول هم اقدام به آزمایش موشک بالستیک کرد
تنش موشکی در شبهجزیره کره
خبرگزاری یونهاپ دیروز با انتشار خبر آزمایش موشکی کرهجنوبی ساعاتی پس از اقدام کرهشمالی، اعلام کرد در این آزمایش موفقیتآمیز یک فروند موشک بالستیک قابل پرتاب از زیردریایی (SLBM) در حضور رئیسجمهور «مون جائه این» شلیک شد. این آزمایش در محل آزمایش آژانس ملی کرهجنوبی برای تحقیق و توسعه دفاعی انجام شد. در این مراسم رئیسجمهور و مقامات مهم دولتی و ارتش حضور داشتند. ارتش نتایج آزمایش را ارزیابی کرده و درباره وارد سرویس کردن این موشکها تصمیمگیری میکند. این موشک که از زیردریایی«Dosan Ahn Changho» پرتاب شد، دقیقا به اهداف کوتاهبرد خود برخورد کرد. به گزارش یونهاپ، کرهجنوبی هفتمین کشوری در جهان است که موفق به ساخت موشک قابل پرتاب از زیردریایی شده است. این آزمایش کرهجنوبی درست ساعاتی پس از آزمایش ۲ موشک بالستیک از سوی کرهشمالی انجام شد. ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی (JCS) دیروز اعلام کرد کرهشمالی روز چهارشنبه تنها ۲ روز پس از آزمایش موفقیتآمیز یک موشک جدید، ۲ موشک بالستیک کوتاهبرد را به سمت دریای شرقی شلیک کرده است. گزارش ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی حاکی است این موشکها راس ساعت ۱۲:۳۴ ظهر دیروز از شهر یانگدوک شلیک شد. این ۲ موشک حدود ۸۰۰ کیلومتر در ارتفاع ۶۰ کیلومتری پرواز کردند. در بیانیه مشترک ارتش کرهجنوبی آمده است: مقامات اطلاعاتی کرهجنوبی و آمریکا در حال تجزیه و تحلیل جزئیات این پرتابها برای کسب اطلاعات بیشتر هستند. این بیانیه میافزاید: ارتش ما در همکاری نزدیک با ایالات متحده وضعیت آمادگی کامل خود را حفظ میکند. این پرتابها ۲ روز پس از آن انجام شد که کرهشمالی اعلام کرد با موفقیت یک نوع جدید از موشک کروز دوربرد را در آخر هفته آزمایش کرده است و آن را «یک سلاح استراتژیک با اهمیت بالا» برای نشان دادن توان هستهای خود نامید. کرهشمالی از فعالیتهای بالستیک منع شده است، در حالی که موشکهای کروز تحت تحریم نیستند. آخرین آزمایش موشک بالستیک کرهشمالی ۲۵ مارس انجام شده بود، زمانی که ۲ موشک کوتاهبرد را به سمت دریای شرقی شلیک کرد که تصور میشود نسخه ارتقا یافته موشک KN-23 Iskander باشد.
بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد، کرهشمالی از فعالیت موشکهای بالستیک منع شده است. وزارت دفاع ژاپن هم در واکنش به آزمایش جدید کرهشمالی اعلام کرد ۲ موشک خارج از منطقه اقتصادی انحصاری آن کشور (EEZ) سقوط کردهاند. در همین حال یک مقام نظامی در سئول گفت ارتش کرهشمالی در حال برگزاری رزمایش تابستانی است. ارتش آمریکا هم در واکنش به این ۲ پرتاب گفت پرتابها نشاندهنده تاثیر بیثباتکننده برنامه تسلیحات غیرقانونی کرهشمالی است. در بیانیه ارتش آمریکا آمده است: ما از پرتاب موشک مطلع هستیم و در حال رایزنی نزدیک با متحدان و شرکای خود هستیم. ما ارزیابی کردهایم این رویداد تهدیدی فوری برای پرسنل یا سرزمین آمریکا یا متحدان ما نیست.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استمداد سعودی از صهیونیستها برای دفاع موشکی
یک وبسایت اسرائیلی به تمایل سعودیها برای خرید سامانههای دفاع موشکی از تلآویو و راز نزدیک شدن ریاض به مسکو و چین پرداخته است. به گزارش الخلیج الجدید، وبسایت اسرائیلی «بریکینگ دیفنس» که به امور نظامی میپردازد، فاش کرد عربستان سعودی علاقهمند به خرید سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین است که توسط شرکت صهیونیستی «رافائل» در تلآویو تولید میشود. بر اساس گزارش این وبسایت صهیونیستی، گنبد آهنین اسرائیل یکی از چندین گزینه است که دولت سعودی در حال حاضر به دنبال خروج پاتریوتهای آمریکا از عربستان در حال بررسی آن است. این وبسایت همچنین اعلام کرد عربستان به دنبال استفاده از سامانههای موشکی چین یا روسیه برای جایگزین کردن سیستمهای موشکی آمریکاست. بر اساس گزارش وبسایت بریکینگ دیفنس، عربستان سعودی در حال حاضر گنبد آهنین اسرائیل را که توسط شرکت رافائل تولید میشود، ترجیح میدهد و آن را یکی از بهترین سامانهها در برابر موشکهای کوتاهبرد در منطقه میداند که برای رهگیری موشکهای «کروز» طراحی شده است. وبسایت مذکور در ادامه افزود: عربستان سعودی قبلا برای بحث درباره احتمال خرید گنبد آهنین اسرائیل از طریق مذاکرات سطح پایین با اسرائیل تماس گرفته بود اما پس از تصمیم ایالات متحده برای خروج برخی سامانههای پاتریوت، این مذاکرات شکل جدیتری پیدا کرد که توافق احتمالی، در صورت انجام نیاز به تأیید ایالات متحده آمریکا دارد. این وبسایت صهیونیستی به خطرناک بودن موشکهای یمنی به سبب دقتی که این موشکها در اصابت به هدف دارند، اشاره کرد. پیش از این خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار یک تصویر ماهوارهای که توسط شرکت سهامی خاص آمریکایی «پلانت لبز» تهیه شده است، اعلام کرد تعدادی از سامانههای پاتریوت با سامانه پیشرفته ضدموشکی «تاد» که در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان سعودی قرار داشت، از این پایگاه خارج شده است. ادعای آسوشیتدپرس در حالی مطرح میشود که چند روز قبل «ترکی الفیصل» رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در سخنانی اظهار کرد کشورش از آمریکا میخواهد با حفظ تجهیزات دفاعی نظیر سیستم پدافند موشکی پاتریوت در عربستان نشان دهد به امنیت و تعهداتش در قبال عربستان پایبند است.
***
افسر صهیونیست: ارتش هیچگونه آمادگی برای جنگ آینده ندارد
یک افسر صهیونیست با اشاره به اینکه اسرائیل از شکستهای قبلی خود عبرت نگرفته است، تاکید کرد ارتش اصلا آمادگی ورود به جنگ آینده را ندارد. به گزارش پایگاه اینترنتی رایالیوم، هنوز هم بسیاری از کارشناسان نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی درباره عدم آمادگی ارتش این رژیم و جبهه داخلی آن برای ورود به جنگ آینده هشدار میدهند و تاکید میکنند اگر اختلالات موجود در ارتش به سرعت اصلاح نشود، همه امور برای اسرائیل دشوار و فاجعهبار خواهد بود. در همین زمینه «اسحاق برک» افسر ذخیره ارتش رژیم اشغالگر و مسؤول سابق رسیدگی به پرونده شکایتهای سربازان در این ارتش در یک مصاحبه رادیویی اعلام کرد جنگ اکتبر 1973 نقطه عطف بزرگی برای همه اسرائیلیها بود و ما با پای چپ وارد این جنگ شدیم. پیش از این ما از جنگ 6 روزه با اعراب با احساس پیروزی بیرون آمدیم و گمان میکردیم قویترین و بهترین در جهان هستیم اما برای جنگ بعدی آماده نشدیم و به همین دلیل در ۳ روز اول ضربات دردناکی دریافت کردیم و بعد از آن اسرائیل دچار تغییر شد. این افسر صهیونیست در ادامه مصاحبه خود تاکید کرد، ضربه جنگ اکتبر به اسرائیل در مقایسه با آنچه در جنگ آینده اتفاق خواهد افتاد مانند یک «پیک نیک در پارک» خواهد بود. واقعیت این است که ما درس نگرفتهایم و از هیچ نظر آمادگی نداریم و همواره به همان حالت بیتفاوتی بازمیگردیم. وی ادامه داد: در آن زمان «موشه دایان» وزیر وقت امنیت اسرائیل گفت ارتش مصر هیچ فرصتی برای پیروزی در مقابل ارتش اسرائیل ندارد اما بعد از پایان جنگ مشخص شد حرفهای او درست نبوده است و قابل اعتماد نیست. در واقع این یک فرهنگ سازمانیافته در اسرائیل است که همان اشتباهات را حتی بیشتر تکرار میکند.
***
قیمت گاز در اروپا باز هم رکورد زد
کمبود عرضه گاز در اروپا و کاهش سطح ذخایر به پایینتر از متوسط ۵ ساله، قیمت آن را تا 10/730 دلار در هر هزار مترمکعب بالا برده و به نظر میرسد این روند افزایشی ادامه دارد. به گزارش راشاتودی، قیمت گاز طبیعی در بازار اروپا به یک رکورد جدید رسید و از 730 دلار در هر هزار مترمکعب گذشت. قیمت گاز در اروپا در حال حاضر 5 برابر قیمت آن در 2020 است. قیمت گاز در معاملات روز دوشنبه برای تحویل در ماه اکتبر 10/713 دلار در هر هزار مترمکعب گزارش شده بودکه دیروز به 20/728 دلار رسید و بعد به سرعت تا 10/730 دلار بالا رفت. رکورد قبلی قیمت گاز در بازار اروپا در روز دوشنبه معادل 710 دلار در هر هزار مترمکعب ثبت شده بود. قیمت گاز در مصارف خانگی حالا به 60 دلار در هر مگاوات بر ساعت رسیده است، یعنی یک افزایش 5برابری نسبت به سال گذشته میلادی. دلیل افزایش شدید قیمت گاز در بازار اروپا کمبود عرضه آن و کاهش سطح ذخایر به پایینتر از متوسط 5 ساله است. افزایش تقاضا در بحبوحه بهبود اقتصاد از بحران کرونا و کاهش صادرات از طرف عرضهکنندگان اصلی گاز از جمله روسیه هم میتواند از دلایل بالا رفتن قیمت آن باشد. متخصصان عقیده دارند قیمت گاز از این هم بالاتر خواهد رفت، چون تقاضا برای گاز طبیعی در این فصل از سال هنوز پایین است. طبق گفته تحلیلگران، اروپا زمستان سختی را در پیش خواهد داشت و قیمت گاز در آینده نزدیک به طرز بیسابقهای بالا خواهد رفت. البته آغاز صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله «نورد استریم 2» میتواند شرایط را تغییر دهد. این خط لوله برای حمل 55 میلیارد مترمکعب گاز در سال از میادین گازی سیبری روسیه از طریق دریای بالتیک به اروپا طراحی شده است. ساخت این خط لوله هفته گذشته به پایان رسید. وزارت خارجه روسیه اعلام کرد زمان راهاندازی این خط لوله توسط مقامات آلمان اعلام خواهد شد، یعنی جایی که این خط لوله زیرآبی پایان مییابد.
ارسال به دوستان
گزارش «هاآرتص» درباره عملیات حفاری اسرای فلسطینی در زندان جلبوع
تونل آزادی؛ ۱۱ نفر در کمتر از یک سال
روزنامه هاآرتص در گزارشی نوشت عملیات حفر تونلی که 6 اسیر فلسطینی برای آزادی از زندان جلبوع از آن استفاده کردند، در ماه نوامبر و با مشارکت ۱۱ اسیر شروع شد. این روزنامه در گزارش خود نوشت یک زندانی دیگر نیز قرار بود در فرار از زندان جلبوع شرکت کند اما چند ساعت قبل از اجرای عملیات منصرف شد. در این گزارش آمده است اسیر «ایهم کممجی» در سلول شماره ۱۴ در بخش ۲ زندان جلبوع قرار داشت که شب قبل از اجرای عملیات آزادی از جلبوع به سلول شماره 5 منتقل شد تا جایگزین اسیری شود که نخواست در عملیات حفر تونل شرکت کند. هاآرتص به نقل از یک منبع نزدیک به تحقیقات در حال انجام از اسرا نوشت زندانیای که قصد داشت در عملیات فرار شرکت کند یکی از کسانی بود که جزئیات عملیات به او سپرده شد. این زندانی چند ساعت قبل از بسته شدن سلولها به رفقای خود اطلاع داد احتمالا بزودی از زندان آزاد شود و به همین دلیل نمیخواهد فرار کند تا مدت محکومیتش طولانی نشود. این اسیر توسط سرویس شاباک مورد بازجویی قرار گرفت. به نوشته هاآرتص، تحقیقات نشان داد عملیات حفر تونل در سلول مذکور بین ماه نوامبر و دسامبر سال ۲۰۲۰ شروع شده و در این طرح دستکم ۱۱ اسیر شرکت داشتند. شاباک در حال بازجویی از 5 اسیری است که از جزئیات این عملیات اطلاع دارند. عملیات حفر با بشقاب و ماهیتابههایی که لبه آنها تیز شده بود، انجام شد و اسرا شن و ماسههای ناشی از حفاری را در فاضلاب و سطل زباله و حفرههای توخالی که در بخش پیدا میکردند، میریختند. یکی از زندانبانان جلبوع به ظن اخلال در مراحل دادگاه مربوط به ریختن ماسه به فاضلاب مورد بازجویی قرار گرفت، چرا که تحقیقات نشان داد طی ماههای گذشته چندین بار یک کامیون مکش فاضلاب به دلیل انسداد لولهها به زندان رفته است و راننده کامیون و تعدادی از اسرا که مجازاتها را در زندان اجرایی میکنند، به این زندانبان خبر دادهاند مساله سیستم فاضلاب مشکوک است اما او توجهی نکرده است. زندانبان پس از فرار زندانیان به همه طرفهای مربوط مراجعه کرده و از آنها خواسته است مشاهدات خود را درباره انسداد مکرر سیستم فاضلاب فاش نکنند. هاآرتص نوشت سرویس امنیت رژیم صهیونیستی از این زندانبان بازجویی و او را یک هفته از کار معلق کرده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|