|
تأکید ستاد کل نیروهای مسلح بر ضرورت مقابله قاطع با جرائم فضای سایبری و اخلالگران اقتصادی
ستاد کل نیروهای مسلح در بیانیهای ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی، مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی دشمنان و معاندان و ارتقای ظرفیتها برای مقابله با جرائم فضای سایبری را از مهمترین مأموریتهای نیروی انتظامی در شرایط خطیر کنونی کشور قلمداد و خاطرنشان کرد: از جمله عرصههای مهم در حوزه مطالبات و انتظارات از نیروی انتظامی مقابله هوشمندانه با بسترها، مصادیق و مظاهر هنجارشکنی اخلاقی، فرهنگی و برخورد قاطع با جرائم و تهدیدهای نوین در عرصههای اقتصادی، مفسدان و اخلالگران این حوزه است.
ارسال به دوستان
اذعان وزیر سابق خارجه به بیاطلاعی از محتوای توافق هستهای و درستی استدلالهای منتقدان
منافعملی در تعلیق ظریف!
گروه سیاسی: محمدجواد ظریف 6 سال پس از انعقاد برجام به یکی دیگر از اشتباهات فاحش خود اعتراف کرد تا بار دیگر مشخص شود چطور منافع ملی ایران در دولت روحانی در جریان مذاکرات و توافق هستهای قربانی سادهاندیشی تیم مذاکرهکننده ایرانی به ریاست ظریف شده است.
به گزارش «وطنامروز»، وزیر امور خارجه دولتهای یازدهم و دوازدهم چهارشنبهشب طی اظهاراتی در شبکه اجتماعی کلابهاوس گفت: من در مجلس گفتم در برجام کلمه «تعلیق» وجود ندارد. اشتباه از من بود. 4 بار کلمه «تعلیق» در برجام وجود دارد ولی مذاکرهکننده ما به من اطلاع نداده بود.
ظریف در این گفتوگو درباره سوالی درباره کلمه ساسپند گفت: من در مجلس گفتم کلمه ساسپنشن نیست و این اشتباه از من بود. علتش هم این بود که ما دستورالعمل داده بودیم به همه دوستانی که داشتند درباره ضمائم برجام مذاکره میکردند که از برخی عبارات استفاده نشود. در لحظات آخر یک ضمیمه برجام داشت مذاکره میشد. نماینده اروپا گفته بود ما تحریمهای ایران را برمیداریم، لغو میکنیم یا همان لیفت میکنیم اما تصمیمات اتحادیه اروپایی را که شامل چیزهای دیگری هم هست نمیتوانیم لیفت کنیم تا زمانی که کل تحریمها برداشته شود، یعنی مثلا تحریمهای نظامی و تحریمهای دیگری که بر اساس قطعنامه شورای امنیت که تا 5 سال یا 8 سال بعد هم بود، لذا ما اینها را ساسپند میکنیم و بعدا لیفت میکنیم. اینجا بود که به آمریکا هم ربطی نداشت. 4 بار یا 3 بار در ضمیمه کلمه ساسپند در ضمیمه آمده بود و مذاکرهکننده ما به من اطلاع نداده بود.
ظریف تلاش میکند ابروی برجام را درست کند اما در کوشش آخر خود به نظر میرسد چشم آن را هم کور کرده است. وی در حالی پس از چند سال درباره مساله تعلیق در برجام دست به اعتراف میزند که سال گذشته حتی در مصاحبه تصویری خود با پایگاه خبری انتخاب تعداد کلمه تعلیق به کار رفته در برجام را 2 بار ذکر کرده بود. حالا رئیس دستگاه دیپلماسی دولت روحانی 6 سال پس از انعقاد برجام نیز مطمئن نیست Suspension در برجام 3 بار آمده یا 4 بار!
با این وجود ظریف اصرار دارد موضوع تعلیق را فاقد اهمیت دانسته و اینطور توصیف کند که در گوشهای از ضمیمه برجام گنجانده شده است. این تنها اشتباه تیم مذاکرهکننده هستهای نبوده است، پیشتر هم عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه ظریف در کمیسیون امنیت ملی مجلس درج عبارت E3 (۳ کشور اروپایی؛ انگلیس، فرانسه و آلمان) به جای EU (اتحادیه اروپایی) را غلط تایپی دانسته بود.
اینجا شاید باید به اظهارات «وندی شرمن» مذاکرهکننده ارشد آمریکایی در برجام در فروردین 96 در اندیشکده وودرو ویلسون در حضور «کاترین اشتون» مسؤول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپایی رجوع کرد؛ جایی که معاون سیاسی فعلی وزارت خارجه آمریکا درباره برجام با تمسخر میگوید زبان اهمیت دارد! اظهاراتی که حالا اعتبار بیشتری به خود میگیرد!
مذاکرهکننده ارشد آمریکا درباره توافق هستهای اینگونه میگوید: پس به این ترتیب ایران توافق کرد تمام کارهای فنی لازم را برای اطمینان دادن به اینکه تمام مسیرهای تامین مواد شکافتپذیر در این کشور مسدود شده و هیچ زنجیره مخفیانهای هم برای تامین مواد شکافتپذیر در این کشور قابل شکلگیری نباشد به انجام برساند و 1+5 و اتحادیه اروپایی توافق کردند تحریمهای هستهای را موقتا متوقف کنند. Lift لغتی است که در زبان انگلیسی به معنی «معلق نگاه داشتن یا موقتا متوقف کردن» است اما طرف ایرانی Lift را به معنی «پایان دادن و خاتمه دادن» ترجمه میکرد و به همین دلیل هم ما از این لغت استفاده کردیم- یکی از کارهایی که شخص در دیپلماسی انجام میدهد این است که توجه کند زبان اهمیت دارد - و خود این معلق نگه داشتن فقط شامل تحریمهای هستهای و نه تحریمهای مربوط به مقابله با تروریسم یا تحریمهای مربوط به نقض حقوق بشر یا تحریمهای مربوط به اشاعه یا انتقال تسلیحات میشود.
ظریف سال گذشته در گفتوگویی در واکنش به اینکه او برجام را نخوانده است، سند افتخار نگارش برجام را به نام خود زد و اظهار کرد انشای برجام کار من بوده است و بروید از آمریکاییها بپرسید. در واقع اما یکی از ایرادات بنیادین توافقی که ظریف به قول خودش نگاشت، متن پرابهام و تفسیرپذیر حقوقی بود و سازوکار حل اختلاف بیسابقه در تاریخ معاهدات حقوق موسوم به «مکانیزم ماشه» که طرف آمریکایی را در اجرا نکردن همان تعهدات اندک و پر اما و اگر خود در برجام- در دولت اوباما- ترغیب و در نهایت ایالات متحده را وسوسه کرد- در دولت ترامپ- توافق را پاره کند، با اطمینان به اینکه اگر ایران از خروج آمریکا شکایت کند، در نتیجه فعال شدن بند 37 برجام، تمام تحریمها و قطعنامههایی که دولت روحانی از لغو آنها گفته بود، بازمیگردد. این هشدارها را فقط منتقدانی که بعدها صحت نظرات آنها روشن شد به زبان نیاوردند؛ علیاکبر صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی شهریور ۹۵ در گفتوگو با شبکه المنار گفت: «اگر ما وقتی برجام را تنظیم میکردیم دقت بیشتری میکردیم، این فرصت برای آمریکا پیش نمیآمد که از این قابل تفسیر بودن سوءاستفاده کند».
ظریف در یکی دیگر از اعترافات به اشتباهات خود 28 آذر 95 در کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره موضوع نقض برجام با تمدید تحریم آیسا توسط دولت اوباما گفت: بر اساس توافقی که با آقای کری کردیم و من الان دارم عرض میکنم، بیرون نمیگویم ولی خدمت شما میگویم، من اشتباه کردم، بر اساس یک توافقی که کردیم ما استراتژی خودمان را کنار گذاشتیم و بر مبنای آن توافق آمدیم آن را اعلام کردیم که تبدیل شد به موضع جمهوری اسلامی. من این را میپذیرم، من اشتباه کردم. عرض کنم به خدمتتان ولی ما این کار را کردیم. ظریف ادامه میدهد: ما بر اساس صحبتی که با آقای کری کردیم و قولی که آقای کری داد آمدیم یک موضع علنی گرفتیم، من اشتباه کردم در این، رسما ما نمیبایستی بر اساس حرف این بابا (کری) [عمل] میکردیم، ما باید بر اساس همان استراتژیای که تعیین کرده بودیم که باید کنگره را حذف میکردیم در 8 سال اول، بر اساس آن عمل میکردیم. من هیچ اجباری هم نداشتم.
تمام این موارد و دستاورد هیچ برجام، خروجی نگاه غیر ملی تیم «روحانی- ظریف» به منافع کلان ملی و تاراج مؤلفههای قدرت ملی برای بازیهای سیاسی در داخل جهت ترمیم و بازسازی چهره دولت بود. اگر غیر از این بود، برجام در جنگ روایتهای روحانی- ظریف به پیروزی اخلاقی ایران فروکاسته نمیشد. محمدجواد ظریف حالا در پاسخ به منتقدانش با نازکطبعی، اشعاری را در اینستاگرام به اشتراک میگذارد و احتمالا در آینده نزدیک در دانشکده مطالعات جهان به تدریس روابط بینالملل پرداخته و از مختصات یک توافق خوب میگوید!
ارسال به دوستان
یک رسانه آمریکایی از تعطیلی میز ایران در سیا و بازنشستگی رئیس آن خبر داد
معمای دیآندریا
گروه سیاسی: یک رسانه آمریکایی گزارش داد میز مستقل ایران در سازمان سیا که در دولت ترامپ راهاندازی شده بود، به کار خود پایان داده و رئیس آن «مایکل دی آندریا» بازنشسته شده است. این خبر ضمن تایید شکست راهبرد فشار حداکثری علیه ایران، ابهامات درباره وضعیت دی آندریا را افزایش داد.
به گزارش «وطنامروز»، پایگاه اینترنتی روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی خبر داد سازمان سیا قصد دارد در زمینه ماموریتهایی که در ارتباط با کشورهایی از جمله چین، ایران و کرهشمالی انجام میدهد، تغییراتی در تشکیلاتش ایجاد کند. این روزنامه در گزارش خود نوشت: ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا روز پنجشنبه اعلام کرد این سازمان شروع به ایجاد تغییرات و ساماندهیهای جدیدی در تشکیلات خود خواهد کرد که هدف آن تمرکز بیشتر بر چین است. نیویورکتایمز مینویسد: در این راستا، در تشکیلات سیا یک مرکز ماموریت جدید و مستقل برای چین با هدف فراهم آوردن منابع اطلاعاتی بیشتر به منظور بررسی و تحقیق درباره این کشور و چینش بهتر افسران سیا در سراسر جهان برای جمعآوری اطلاعات و تحلیل فعالیتهای چین ایجاد میشود. رئیس سیا در بیانیهای در این باره گفت: این مرکز جدید «موجب تقویت بیشتر فعالیت جمعی ما در زمینه مهمترین تهدید ژئوپلیتیکیمان در قرن ۲۱ خواهد شد؛ یعنی دولت چین که خصومت آن رو به افزایش است». این روزنامه همچنین در بخش دیگری از گزارشش آورده است: مرکز دیگری نیز با هدف تمرکز بر فناوریهای جدید و مشکلات جهانی مانند بیماریهای همهگیر و تغییرات آبوهوایی ایجاد میشود و بخشی از ماموریت آن شناسایی فناوریهای جدیدی خواهد بود که میتواند در راستای کمک به جمعآوری اطلاعات توسط سیا و جمعآوری اطلاعات توسط دیگران علیه عناصر سیا مورد استفاده قرار بگیرد. نیویورکتایمز علاوه بر این به ایجاد تغییراتی درباره ماموریتهای این سازمان در زمینه ایران و کرهشمالی اشاره کرده و مینویسد: مایک پمپئو که نخستین رئیس سیا در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا بود، ۲ مرکز ماموریت مستقل برای ایران و کرهشمالی ایجاد کرده بود. این گروهها حالا با وجود تغییرات جدید، قرار است در مراکز منطقهای خاورمیانه و آسیای شرقی گنجانده شوند.
در ادامه این گزارش آمده است: یک مقام ارشد سیا در این باره گفت پایان دادن به کار مراکز مستقل ایران و کرهشمالی، بازتابدهنده هیچگونه کاهش در میزان اهمیتی نیست که سیا برای این ۲ کشور قائل است و از تهدید ناشی از آنها نمیکاهد اما نتیجه یک بررسی انجام شده درباره ماموریتهای سازمان این شد که ایران و کرهشمالی را در چارچوب مناطق گستردهترشان بهتر میتوان تحلیل کرد. به گزارش این رسانه آمریکایی، با پایان کار مرکز ایران در سیا، مایکل دی آندریا، رئیس این مرکز نیز بازنشسته شده است.
* شکست فشار حداکثری
راهبرد فشار حداکثری و همهجانبه در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ در ابعاد مختلف روی ایران اعمال شد. در همین راستا علاوه بر فشارهای اقتصادی که علیه کشورمان اعمال شد، در حوزههای امنیتی و اطلاعاتی نیز تمرکز بیشتری روی ایران شد. به همین منظور میز مستقل ایران در سازمان CIA به ریاست مامور کهنهکار آمریکایی مایکل دی آندریا تشکیل شد. دی آندریا، ملقب به «آیتالله مایک» و «شاهزاده تاریکی» از اعضای باسابقه سازمان جاسوسی آمریکا به شمار میرود که از سال ۲۰۱۷ مسؤولیت هماهنگی و هدایت ماموریتهای سیا علیه ایران را بر عهده داشت. با این حال، او در طول ۴۰ سال فعالیت مخفی خود در سیا در مقابل لنز هیچ دوربینی قرار نگرفته و به همین دلیل رسانههای آمریکایی از او به عنوان «نامرئیترین» افسر اطلاعاتی سیا یاد میکنند. انتصاب دی آندریا یکی از مجموعه اقداماتی بود که در سیا تحت رهبری مایک پمپئو، رئیس سازمان سیا و عضو سابق کنگره، به انجام رسید و نشان از رویکردی خشنتر در عملیات مخفیانه سیا داشت. رسانهها در آن زمان نوشتند: «از نظر رئیس سیا، مایکل دی آندریا فردی است معتاد به کار که میتواند بخوبی نقش تجسس درباره ایران را در سیا بر عهده بگیرد». نیویورکتایمز میگوید با بازنشسته شدن دی آندریا، انتظار میرود زندگی شخصی و حرفهای او اکنون پس از دهها سال فعالیت پنهان به مرور از حالت مخفیانه خارج شود. با این حال فرضیات دیگری نیز درباره وی مطرح است. بهمن 1398 بود که سقوط یک فروند هواپیمای شرکت گلفاستریم در ولایت غزنی در جنوب افغانستان تایید شد. تصاویر منتشر شده نشان میداد هواپیمای ساقط شده از مدل A11bombardier E است که توسط نیروی هوایی ارتش آمریکا مورد استفاده قرار میگرفت. ساعاتی پس از اعلام خبر سقوط این هواپیما، طالبان رسما اعلام کرد این هواپیما توسط نیروهای آنها ساقط شده است. خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع ناشناس تایید کرد هواپیمای آمریکایی ساقط شده در افغانستان حامل شماری از افسران ارشد سازمان سیا بوده است. پس از این اتفاق، گمانهزنیهای مختلفی وجود داشت که مایکل دی آندریا، رئیس میز اختصاصی ایران نیز در این هواپیما حضور داشته و کشته شده است؛ خبری که از جانب مقامات آمریکایی با واکنشی روبهرو نشد و مسکوت ماند. در 2 سال اخیر هیچ خبری از فعالیت این مامور باسابقه آمریکایی منتشر نشده بود تا اینکه نیویورکتایمز از انحلال میز ایران در سیا و بازنشسته شدن دی آندریا خبر داد؛ موضوعی که برخی آن را تاییدی بر گمانهزنیهای 2 سال پیش پنداشتند. با این حال چه این خبر واقعیت داشته باشد و چه برساخته محافل خبری باشد، موضوع اصلی شکست پروژه فشار حداکثری روی ایران است. ایالات متحده میخواست با تنگ کردن فضا، ایران را تسلیم کند؛ مسالهای که هیچگاه محقق نشد و این آمریکا بود که از سیاستهای گذشته خود عقبنشینی کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
سیدحسن نصرالله:
ایران ثابت کرد همپیمانی صادق و دوستی وفادار است
دبیرکل حزبالله لبنان تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران ثابت کرد همپیمانی صادق و دوستی وفادار است. به گزارش پایگاه العهد، سیدحسن نصرالله در دیدار حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان از ایستادگی و حمایت دولت و ملت ایران از لبنان در دهههای گذشته تقدیر و تشکر کرد. نصرالله تاکید کرد: ایران ثابت کرد همپیمانی صادق و دوستی وفادار است که هر چقدر شرایط سخت باشد، دوستانش را ناامید نمیکند.
دبیرکل حزبالله لبنان همچنین گفت انشاءالله با همکاری همه، امیدهای زیادی برای خروج لبنان از بحران وجود دارد. حسین امیرعبداللهیان نیز بر مواضع ثابت ایران درباره لبنان و ایستادگی و حمایت از این کشور در تمام زمینهها تاکید کرد.
***
امیرعبداللهیان:
وقت خود را در مذاکرات وین تلف نخواهیم کرد
وزیر امور خارجه با بیان اینکه به مذاکرات وین باز خواهیم گشت و در حال نزدیک شدن به جمعبندی نهایی در دولت جدید هستیم، گفت: وقت خود را در مذاکرات تلف نخواهیم کرد.
حسین امیرعبداللهیان در نشستی مطبوعاتی در پایان سفرش به بیروت در محل سفارت کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات وین با اعلام این نکته که ما به مذاکرات وین باز خواهیم گشت، اظهار داشت: در حال نزدیک شدن به جمعبندی نهایی در دولت جدید (دولت سیزدهم) هستیم.
وی یادآور شد: برای دولت جدید که دولت عملگرا و نتیجهگراست، بسیار مهم است که در مذاکرات منافع و حقوق ملت ایران به طور کامل تامین شود. وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه ما وقت خودمان را در مذاکرات تلف نخواهیم کرد، گفت: برای ما مهم است که نشانههایی از طرف مقابل از جمله آمریکا دریافت کنیم که نشاندهنده نیت جدی آمریکاییها برای بازگشت کامل به تعهداتشان باشد. وزیر امور خارجه همچنین بیان کرد: ما رفتار آمریکاییها را ملاک قرار میدهیم و این رفتار را اندازهگیری میکنیم و اگر رفتار آمریکاییها مبتنی بر بازگشت کامل به تعهداتشان باشد، میتوان نسبت به مذاکرات وین خوشبین بود.
وی یادآور شد: البته ما در دولت جدید برنامه توسعه اقتصادی پایدار ایران را به عنوان مسیر اصلی توسعه کشور دنبال میکنیم و اجرا و پیاده کردن برنامه توسعه اقتصادی پایدار را به مذاکرات وین گره نخواهیم زد و ربط نخواهیم داد.
امیرعبداللهیان همچنین در پاسخ به سؤالی درباره روند مذاکرات ایران و عربستان عنوان کرد که گفتوگوهای ایرانی و سعودی در مسیر درست خودش قرار دارد و افزود: نیازمند گفتوگوهای بیشتر هستیم و تا این مرحله به نتایج و توافقاتی رسیدهایم و ۲ طرف نسبت به اجرای توافقات در زمان مناسب خودش اقدام و اطلاعرسانی خواهند کرد. وی خاطرنشان کرد: ما از استمرار گفتوگوها و نتایج عملی که به نفع ۲ طرف باشد و به نفع منطقه خواهد بود، استقبال میکنیم. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین یادآور شد: ما قطعکننده رابطه دیپلماتیک با عربستان سعودی نبودیم، این تصمیمی بود که عربستان سعودی چند سال پیش اتخاذ کرد. وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: مذاکرات موجود را سازنده میدانیم و امیدواریم ۲ طرف به نتایج مناسب نائل شوند.
***
سرکنسول ایران در ارزروم:
اخبار مربوط به بسته شدن مرزهای تجاری ایران و ترکیه بیپایه است
سرکنسول ایران در ارزروم ترکیه گفت: اخبار مربوط به بسته شدن مرزهای تجاری ایران و ترکیه و ممنوعیت ورود کامیونهای ۲ کشور کاملا بیپایه است. به گزارش ایسنا، سجاد سلطانزاده گفت: از ۱۶ مهرماه دروازههای مرزی سهگانه کشورمان با ترکیه جهت تردد مسافری نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی (ارائه گواهی واکسن و تست منفی PCR) به صورت دوطرفه بازگشایی شد. وی افزود: روزانه به طور معمول حدود ۹۰۰ کامیون از مرزهای ایران و ترکیه تردد میکنند و در حال حاضر این تردد به روال عادی در جریان است.
سلطانزاده خاطرنشان کرد: آقای اوزجان آراش که خبرگزاری اسپوتنیک از نامبرده به عنوان رئیس انجمن توسعه روابط تجاری ترکیه و ایران یاد کرده و خبر ممنوعیت تردد کامیونها در مرزهای ۲ کشور را به نقل از وی منتشر کرده بود، با انتشار پیامی اظهارات منتسب به خود را رسما تکذیب کرد و بر هدف انجمن خود مبنی بر کمک به توسعه تجارت بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه و خدمات چندین سالهاش در این راستا تاکید کرد.
***
فرمانده نیروی دریایی سپاه:
برای انجام هر مأموریت سختی آمادهایم
دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه به مناسبت فرا رسیدن 16 مهر سالروز شهادت شهید مهدوی و همرزمانش و بزرگداشت روز نیروی دریایی سپاه پیامی صادر کرد. در بخشی از این پیام آمده است: «جمهوری اسلامی ایران مفتخر است ۲ نیروی دریایی مقتدر، پرتوان و همافزا با ظرفیت راهبردی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش قهرمان جمهوری اسلامی ایران دوشادوش هم، با تبعیت محض از فرمانده معظم کل قوا، حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (حفظهالله) و سلسله مراتب فرماندهی برای ایجاد امنیت پایدار در آبهای سرزمینی و فراسرزمینی در خلیجفارس، دریای عمان و دریای خزر در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب، ایفای نقش مینمایند و اعلام میداریم برای انجام هر ماموریت سختی برای سربلندی ملت عزیز ایران اسلامی و حفظ عزت و کرامت آنان با آمادگی کامل، آماده جانفشانی و ایثارگری هستیم».
ارسال به دوستان
بوشهر مقصد ششمین سفر استانی رئیسجمهور
رئیسی در دیار رئیسعلی
گروه سیاسی: رئیسجمهور روز گذشته در جریان ششمین سفر استانی دولت سیزدهم راهی استان بوشهر شد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در بدو ورود به این استان با بیان اینکه پیش از انجام سفر بررسیهای کارشناسی نسبت به وضعیت استان و مشکلات مردم این منطقه انجام شده است، گفت: در این سفر گامهای ماندگاری برای رفع مشکلات و محرومیتهای استان بوشهر برداشته خواهد شد.
رئیسجمهور با اشاره به ظرفیتهای بسیار بالای استان بوشهر در حوزههای کشاورزی، شیلات، نخیلات و بخش نفت، گاز و پتروشیمی، بر ضرورت فعال شدن اقتصاد دریا، کشاورزی، شیلات و نخیلات در این استان تاکید کرد. رئیسی افزود: برای رفع مشکلات و محرومیتهای استان باید در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی گامهای موثری برداشته شود.
رئیسجمهور در ادامه در موسسه صنعتی- دریایی شهید محلاتی سپاه حضور یافت و از مراحل ساخت و تکمیل شناور شهید سلیمانی دیدن کرد. در جریان این بازدید، دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه و مسؤولان مجتمع شهید محلاتی از مراحل مختلف طراحی، ساخت و تعمیر شناورهای دریایی گزارش دادند. در این مجتمع ضمن ساخت و تعمیر انواع شناور، امکان حضور لنجها و شناورهای بخش خصوصی نیز برای تعمیر و به روزرسانی آنها وجود دارد. رئیسی فعالیتهای این مجموعه صنعتی را ارزشمند و بسیار مهم خواند و گفت: فعالیتهایی که برای طراحی و ساخت شناورها در کلاسهای مختلف انجام میشود، جلوهای از خودکفایی است و در فعال کردن اقتصاد دریا و جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز نقش بسیار مهمی ایفا میکند. رئیسجمهور در ادامه برنامههای سفر به استان بوشهر در جزیره صنعتی صدرا حضور یافت و ضمن بازدید از بخشهای مختلف طرح توسعه میدان نفتی رشادت و نیز مراحل تکمیل کشتی اقیانوس پیمای «افراماکت ۲»، با توضیحات وزیر نفت و مدیران این مجموعه صنعتی، در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفت.
رئیسی همچنین در بازدید از انبارهای اموال تملیکی استان بوشهر گفت: لازم است قوه قضائیه، وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاههای ذیربط در این باره همکاری کنند و برای روشن شدن تکلیف اجناس و کالاهای موجود در این انبارها در 3 ماه آینده برنامهریزی و اقدام کنند. در این بازدید دادستان استان بوشهر و مسؤولان گمرک استان گزارشی از میزان، نوع و دلایل رسوب اموال و کالاهای وارداتی در انبارهای گمرک ارائه کردند. رئیسجمهور در ادامه در بازدید از نخلستانهای شهرستان اهرم استان بوشهر در آلاچیق کشاورزان حضور یافت و از نزدیک با آنان به گفتوگو نشست. جمعی از کشاورزان و نخلکاران در این گفتوگوی بیواسطه و رو در رو با ابراز خوشحالی از حضور رئیسجمهور در جمع خود، مشکلات و پیشنهادهای خود را بویژه درباره رفع مشکل آب مطرح کردند. وی پس از شنیدن مشکلات کشاورزان و نخلکاران، وزیر جهاد کشاورزی و استاندار بوشهر را موظف کرد مشکلات مطرح شده را در اسرع وقت رسیدگی و برطرف کنند. رئیسی همچنین در سخنان کوتاهی با تاکید بر همت جدی دولت برای رفع مشکل آب با همراهی کشاورزان، گفت: یقین داشته باشید با همت یکدیگر اجازه نخواهیم داد برای نخلستانهای استان مشکل اساسی ایجاد شود. رئیسجمهور طرح اصلاح آبیاری نخلستانهای استان را از موضوعات اولویتدار دانست و گفت: دولت مبلغ مورد نیاز را برای تکمیل هر چه سریعتر سد خائیز اختصاص میدهد تا این سد در کمترین زمان به بهرهبرداری برسد و مشکل آب کشاورزان استان تا حدودی برطرف شود. رئیسی همچنین با اشاره به ضرورت اختصاص اعتبارات لازم برای احداث سد «باهوش» در بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: احداث این سد برای رفع مشکلات کشاورزی استان ضروری است و باید با تامین منابع آن، هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد. بازدید میدانی از پروژه راهآهن شیراز- بوشهر- عسلویه برنامه بعدی رئیسجمهور در سفر استان بوشهر بود. رئیسی پیشرفت ۲۰ درصدی این طرح را پس از حدود ۱۴ سال غیرقابل توجیه دانست و گفت: مدیران طرح باید برای تکمیل و راهاندازی این خط آهن تلاش مضاعف کنند و لازم است در روند تکمیل آن جهش ایجاد شود. نیروگاه اتمی بوشهر دیگر مقصد رئیسجمهور بود. رئیسی در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران، بهرهبرداری از انرژی صلحآمیز هستهای است و از آن کوتاه نخواهیم آمد.
رئیسجمهور پس از بازدید از نیروگاه اتمی بوشهر گفت: خوشحالیم که نیروگاه بوشهر در نهایت ظرفیت اسمی خود در حال بهرهبرداری است و هزار مگاوات برق تولید میکند و این میزان، در فازهای توسعهای آن به ۳ برابر افزایش خواهد یافت و در عین حال، سازمان انرژی اتمی ماموریت دارد ظرفیت تولید برق کشور را به 10 هزار مگاوات برساند. تامین بخشی از آب بوشهر از طریق آب شیرینکن هستهای هم یکی دیگر از ماموریتهایی است که ما از این سازمان انتظار داریم.
* مرزداران کشور همواره در مقابل متجاوزان ایستادهاند
رئیسی همچنین ظهر روز گذشته در محل خانه موزه شهید رئیسعلی دلواری حضور یافت و با جمعی از مردم دلوار که در این محل حضور داشتند، دیدار کرد. وی بوشهر و دلوار را جلوه مقاومت مردم استان در مقابل زورگویان و متجاوزان دانست و گفت: رئیسعلی دلواری شخصیت نامداری است که به نماد مقاومت در مقابل متجاوزان به جنوب کشور تبدیل شده است. رئیسی با بیان اینکه استان بوشهر شهدای عالیقدر بیشماری برای دفاع از ارزشها، وطن و ناموس کشور در برابر متجاوزان تقدیم کرده است، افزود: مرام رئیسعلی دلواری همچنان در وجود مردم این خطه جریان دارد. وی با اشاره به سالگرد شهادت شهید نادر مهدوی در مقابله با متجاوزان بیگانه گفت: مقاومت شهید مهدوی و همرزمانش نشاندهنده ادامه همان راه رئیسعلی دلواری است و در این مسیر مدافعان حرم که در برابر متجاوزان به حریم اهلبیت(ع) ایستادگی کردند نیز همان ادامهدهندگان راه دلواری هستند. رئیسجمهور همچنین با اشاره به درخواست امام جمعه دلوار درباره ارتقای دلوار به شهرستان گفت: این موضوع بر اساس تقسیمات کشوری بررسی خواهد شد و در صورتی که از شرایط لازم برخوردار باشد، به عنوان مصوبات سفر به اطلاع مردم خواهد رسید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|