|
قدردانی الکاظمی از آیتالله سیستانی به خاطر دعوت عمومی به انتخابات
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق در آستانه آغاز انتخابات پارلمانی این کشور ضمن انجام مانور سیاسی مجدد روی سفر اخیر پاپ به این کشور، تلاش کرد چنین القا کند که مرجعیت عالی شیعیان عراق از جناح سیاسی مورد حمایت دولت فعلی بغداد حمایت کرده است.
او از آیتالله علی سیستانی به دلیل دعوت از عراقیها برای انتخاب نامزدهای اصلح و پاکدست قدردانی کرد.
ارسال به دوستان
مردم عراق در حالی امروز برای انتخاب نمایندگان پارلمان پای صندوقهای رأی حاضر میشوند که نتایج انتخابات میتواند منجر به تغییر رئیس قوه مجریه شود
پارلمان تغییر!
پنجمین انتخابات پارلمانی عراق امروز برگزار خواهد شد آن هم در حالی که نظام سیاسی عراق، پارلمانی است و ترکیب نهایی پارلمان مستقیما در انتخاب رئیسجمهور، نخستوزیر، رئیس پارلمان و همچنین ساختار کابینه تاثیرگذار است، از این رو این انتخابات همواره مهم بوده است. روز گذشته کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد بعد از پایان «رایگیری خاص» میزان مشارکت ۶۹ درصد بوده است. بر اساس این گزارش از مجموع یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۵۲۴ واجد شرایط رای ۸۲۱ هزار و ۸۰۰ نفر در نخستین مرحله انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق شرکت کردند. «انتخابات خاص» فقط ویژه نیروهای مسلح، آوارگان و زندانیان است و بقیه اقشار مردم عراق در انتخابات عمومی که امروز یکشنبه دهم اکتبر (۱۸ مهر) برگزار میشود، شرکت میکنند. این دور از انتخابات پارلمانی در عراق قرار بود سال آینده (۲۰۲۲) برگزار شود اما پس از تظاهراتها و اعتراضهای گسترده مردمی در اواخر سال ۲۰۱۹، سرانجام «مصطفی الکاظمی» در مه ۲۰۲۰، رأی اعتماد را برای تشکیل دولت در مرحله انتقالی تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام کسب کرد. احزاب سیاسی این کشور روی برگزاری انتخابات زودهنگام که خواست معترضان بود، به توافق رسیدند و در نهایت الکاظمی دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهر) را موعد برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام کرد. از زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ تاکنون 4 دوره انتخابات پارلمانی به ترتیب در سالهای ۲۰۰۵، ۲۰۱۰، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ برگزار شده و انتخابات امروز که پنجمین دوره انتخابات عراق پس از سقوط صدام است، نخستین انتخابات زودهنگام در تاریخ این کشور از سال ۲۰۰۳ تاکنون است. نخستین انتخابات پارلمانی عراق سال ۲۰۰۵ و پس از سقوط صدام برگزار شد. تا پیش از آن، خبری از انتخابات در عراق نبود و تمام تصمیمات در نشستهای حزب حاکم بعث که ریاست آن بر عهده شخص صدام بود، اتخاذ میشد.
* 4 دوره انتخابات پارلمانی عراق
۳۰ ژانویه ۲۰۰۵ برای نخستینبار مردم عراق پای صندوقهای رای رفتند. در این دوره، «ائتلاف ملی عراق» متشکل از گروههای متعدد شیعه به رهبری «ابراهیم الجعفری» اکثریت را کسب کرد و دولت تشکیل داد. دومین انتخابات سال ۲۰۱۰ برگزار شد و تعداد کرسیها از ۲۷۵ کرسی در سال ۲۰۰۵ به ۳۲۵ کرسی افزایش یافت. در پایان این انتخابات ائتلاف «العراقیه» به رهبری «ایاد علاوی» که بیشتر از اعراب سکولار شیعه و سنی تشکیل میشد با ۹۱ کرسی در جایگاه نخست قرار گرفت و ائتلاف «دولت قانون» به رهبری «نوری المالکی» با ۸۹ کرسی در جایگاه دوم قرار گرفت. در چنین شرایطی میان جریان علاوی و مالکی بر سر تصاحب پست نخستوزیری درگیری و مناقشات زیادی درگرفت و بحرانی 7 ماهه برای عراق به همراه آورد اما در نهایت مالکی در این کارزار پیروز میدان شد. سومین انتخابات ۳۰ آوریل ۲۰۱۴ برگزار شد و تعداد کرسیهای پارلمان نیز از ۳۲۵ به ۳۲۸ افزایش یافت. این ۳ کرسی بین ایزدیها، صائبیها و قوم شبک تقسیم شد و به هر کدام، یک کرسی اختصاص یافت. نتیجه انتخابات نشان داد ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری مالکی با ۹۲ کرسی در صدر قرار گرفته است. چهارمین انتخابات پارلمانی برای برگزیدن ۳۲۹ عضو پارلمان ۱۲ مه ۲۰۱۸ برگزار شد و بیش از ۷ هزار نامزد در قالب احزاب و ائتلافهای مختلف سیاسی، برای نشستن روی کرسیهای پارلمان عراق با یکدیگر رقابت کردند. در این انتخابات ائتلاف «السائرون» به رهبری «مقتدا الصدر»، ائتلاف «الفتح» به رهبری «هادی العامری» و ائتلاف «النصر» به رهبری «حیدر العبادی» به ترتیب اول تا سوم شدند.
* انتخابات بر پایه قانون جدید
تغییر بارز در انتخابات کنونی که پنجمین انتخابات پس از سال 2003 محسوب میشود، تصویب قانون جدید انتخابات است. به موجب قانون انتخابات شماره 9 سال 2020، عراق به جای 18 حوزه انتخابیه به 83 حوزه انتخابیه تقسیم شده است و آرای رأیدهندگان به طور مستقیم به سبد نامزدهای آنها میرود، بر خلاف قانون قبلی که در آن نامزدها به آرای فهرست انتخاباتی تکیه داشتند. بر خلاف نظام انتخابات سابق که 4 انتخابات پارلمانی میان سالهای 2006 تا 2018 بر اساس آن برگزار شد، در نظام جدید کشور به 83 حوزه انتخابیه بر اساس نسبت جمعیتیاش تقسیم شده است؛ از جمله بغداد که پرجمعیتترین استان عراق است و بیش از 21 درصد جمعیت عراق را در خود جای داده به 17 حوزه تقسیم شده است. از تغییرات مهم در این نظام آن است که رقابت نامزدها نه در سطح استانی که در سطح حوزههای انتخابیه است، با این توضیح که در نظام سابق، رأیدهنده میتوانست به هر نامزدی در استان که بخواهد رأی دهد اما در نظام حاضر فقط به نامزدهایی که در حوزه انتخابیه خودش هستند رأی میدهد. از دیگر موضوعاتی که کار را بر نامزدها سخت کرده است، بویژه در مناطق غیرشهری که تحت نفوذ عشایرند، آن است که گاه رأیهای یک عشیره بین چند حوزه انتخابیه تقسیم میشد ولی در ساختار جدید طبیعتا اینطور نخواهد بود. از دیگر تغییرات مهم در نظام جدید انتخابات آن است که نامزدها تبلیغاتشان را در دایرههای انتخاباتیشان محدود کردهاند و دیگر پوسترهای تبلیغاتی نامزدهای مطرح در سرتاسر استان دیده نمیشود.
* سهم هر استان از کرسیهای پارلمان
کرسیهای پارلمانی استانهای عراق به این شرح است؛ استان بغداد 71 کرسی، نینوا 34، بصره 25، ذیقار 19، سلیمانیه 18، بابل 17، اربیل 16، الانبار 15، دیالی 14، کرکوک 13، استانهای واسط، دهوک، نجف و صلاحالدین هر کدام 12، کربلا و دیوانیه 11، میسان 10 و المثنی 7 کرسی.
* ترکیب ائتلافها و احزاب شرکتکننده در انتخابات عراق
در انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق برای تعیین 329 نماینده، 21 ائتلاف سیاسی با یکدیگر به رقابت میپردازند. بر اساس این گزارش، تعداد احزاب شرکتکننده در این انتخابات 167 حزب است که 58 حزب از آنها در چارچوب ائتلافها هستند. تعداد کل نامزدها در انتخابات پارلمانی عراق، ۳ هزار و 249 نفر عنوان شده است که زنان سهمی 951 نفری از کل نامزدها را تشکیل میدهند. از این تعداد، 789 نامزد به صورت مستقل، 959 نامزد در قالب ائتلاف انتخاباتی و یکهزار و 501 نفر نیز در قالب اعضای احزاب در انتخابات آینده شرکت میکنند.
* حوزههای انتخابیه و سهم 25 درصدی زنان
بر اساس قانون انتخابات عراق، شمار حوزههای انتخابیه 83 حوزه است و هر حوزه بین 3 تا 5 کرسی دارد که حداقل یک کرسی متعلق به زنان است و سهم زنان در هر استان یکچهارم کرسیها یا بیشتر خواهد بود. اقدام بسیاری از احزاب مؤثر عراق در نامزد کردن انحصاری زنان در حوزههای انتخابیهای که قصد رقابت در انتخابات زودهنگام را دارند، نشاندهنده تأثیر واضح سهمیه زنان در پارلمان عراق بر معادله انتخابات است. تقسیم عراق به 83 حوزه انتخابیه و مشخص کردن شمار کرسیهای زنان در پارلمان عراق برای تضمین حضور یک زن در هر کدام، موجب شده است زنان نماینده در پارلمان عراق بر این باور باشند که سازوکار جدید قانون انتخابات و تغییر رویه احزاب در روی آوردن به زنان، سهم آنها را در پارلمان آتی عراق بیشتر میکند. بر اساس قانون اساسی عراق، شمار کرسیهای زنان در پارلمان نباید کمتر از 25 درصد کل نمایندگان پارلمان باشد. تأثیر زنان در انتخابات سابق در عراق اندک بود و ائتلافهای بزرگ اهمیت کمتری به نامزدهای زن میدادند اما قانون فعلی انتخابات نقش بیشتری به زنان میدهد به گونهای که کرسیهای هر استان بین حوزههای انتخابیه تقسیم شده است و سهم زنان برای تضمین حضور یک زن در هر حوزه انتخابیه نیز مشخص شده است، از این رو برخی احزاب که میدانستند نمیتوانند با نامزدهای مرد رقابت کنند، فقط با نامزدهای زن وارد رقابت شدند.
* سهم اقلیتها
9 کرسی پارلمانی سهم اقلیتهای قومی و دینی شامل مسیحی، ایزدی، صابئی مندائی، شبکی و کردهای فیلی خواهد بود. از این تعداد، 5 کرسی سهم مسیحیان است و اقلیتهای شبکی، صائبی، ایزدی و کردهای فیلی هر کدام یک کرسی خواهند داشت.
* شمار واجدان شرایط شرکت در انتخابات
جمعیت عراق بنا بر آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل به 2/40 میلیون نفر میرسد که ۶۰ درصد آن پایین ۲۵ سال است. بر این اساس شمار واجدان شرایط رأیدهی به ۲۵ میلیون نفر میرسد که از این میزان بنا به اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق، ۲۳ میلیون نفر دارای کارت «بیومتریک» (کارت شناسایی الکترونیک) هستند و در ۸۳ دایره انتخابات و ۸۲۷۳ صندوق رای تقسیم خواهند شد.
ارسال به دوستان
آمار شهدای حمله تروریستی به مسجد قندوز به 150 تن رسید
درخواست از طالبان برای مسلح کردن شیعیان افغانستان
تلفات حمله تروریستی داعش به مسجد سیدآباد قندوز به ۱۵۰ شهید و حدود ۲۰۰ زخمی افزایش یافت. منابع بهداشتی در ولایت قندوز اعلام کردند شمار تلفات حمله انتحاری روز جمعه به مسجد سیدآباد در مرکز این ولایت، به بیش از ۱۵۰ شهید و حدود ۲۰۰ زخمی افزایش یافته است. یکی از پزشکان بیمارستان قندوز در گفتوگو با روزنامه «اطلاعات روز» این موضوع را تایید کرد. در میان قربانیان این حمله کودکان، جوانان و مردان حضور دارند. اجساد قربانیان دیروز به خاک سپرده شد. حمله انتحاری به مسجد سیدآباد ظهر روز جمعه هنگام ادای نماز جمعه انجام شد. مسؤولیت این حمله را داعش بر عهده گرفته و گفته است مسجد مرکزی شیعیان را هدف قرار داده است.
برآورد جدیدترین جنایت تروریستهای تکفیری در افغانستان علیه شیعیان قندوز، ردپای شاخهای از گروهک داعش را که هم با حاکمیت طالبان و هم با شبهنظامیان تحت حمایت ترکیه و ناتو ارتباطاتی دارد، آشکار میکند.
محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغانستان ضمن محکوم کردن حمله به مسجد جامع سیدآباد گفت: «با توجه به تسلط طالبان بر کشور، مسؤولیت حفاظت از جان و مال و ناموس ملت به دوش آنهاست که باید آن را بر عهده بگیرند و در صورتی که آنها از تأمین امنیت مراکز دینى و فرهنگى مردم ناتوانند، باید میان متولیان مساجد، حسینیهها و مدارس دینى و فرهنگى سلاح و مجوز توزیع کنند که خود، امنیت مراکز یادشده را تأمین کنند، در غیر این صورت مسؤولیت این کشتارهاى وحشیانه به دوش طالبان خواهد بود».
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز با محکوم کردن این حمله وعده داد عاملان آن پیدا و مجازات خواهند شد. از طرف دیگر سهیل شاهین، نماینده طالبان در سازمان ملل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «طالبان به صورت مستقل با افراطیگری از جمله داعش در افغانستان مبارزه خواهد کرد و در این زمینه با واشنگتن همکاری نخواهد کرد». حامد کرزی، رئیسجمهور سابق افغانستان هم با محکومیت این حمله، آن را اسفبار و خلاف تمام اصول و ارزشهای انسانی و اسلامی دانست. عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان نیز حمله به مسجد شیعیان در قندوز را یک جنایت نابخشودنی و غیرقابل توجیه دانست. در خارج از افغانستان هم آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با محکوم کردن این حمله علیه شیعیان گفت: «حمله به افراد غیرنظامی نقض حقوق اساسی بشر و قوانین بینالمللی بشردوستانه است». یوناما، دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان نیز با محکوم کردن این حمله تأکید کرد این حادثه خونین در مسجد سیدآباد ولایت قندوز، بخشی از الگوی نگرانکننده خشونت در افغانستان است و این سومین حمله مرگبار در این هفته است که نهادهای مذهبی را هدف قرار داده است. از سوی دیگر پاتریشیا گاسمن، مسؤول بخش آسیایی دیدهبان حقوق بشر نیز اظهار کرد: چنین رویدادهایی نشان میدهد اقلیتها بویژه شیعیان در افغانستان با خطر جدی روبهرو هستند. این بمبگذاری نشان میدهد جان افغانها تا چه حد با خطر روبهرو است، بویژه تهدید برای شیعیان واقعی است. جهان نباید نگاهش را از افغانستان دور کند؛ برای اقلیت شیعه، جنگ پایان نیافته است.
این در حالی است که گروه تروریستی داعش با پذیرفتن مسؤولیت این جنایت، فردی به نام «محمد الایغوری» را به عنوان عامل انفجار قندوز معرفی کرده که در تصویر منتشرشده سلاحهای سازمانی پاکستانی و ترکیهای را با خود حمل میکند. این موضوع احتمال همکاری تروریست مربوط با حزب الترکستانی را که یک گروه شبهنظامی از ایغورهای چینی بوده افزایش میدهد. این گروه در اتحاد با طالبان بوده و هماکنون در کابل دفتر رسمی دارد.
ارسال به دوستان
به گفته وزیر کشور دولت جانسون، اعتماد عمومی به نیروی پلیس به خاطر فساد گسترده در حال از بین رفتن است
پلیس انگلیس بلای جان مردم جزیره
رسوایی فساد ماموران اسکاتلندیارد در میانه بحران سوخت بریتانیا، نقل محافل جزیره شده است. در چنین شرایطی به علت فراوانی شکایات از جرائم پلیس انگلیس علیه زنان، در هفتههای اخیر شماری از افراد و سازمانها، از فرمانده پلیس این کشور خواستهاند درباره عملکرد این نیرو، بررسی مستقلی آغاز شود. با دستگیری یک مامور دیگر به اتهام تعرض جنسی به ۲ زن، رسوایی اخلاقی پلیس بریتانیا ابعاد گستردهتری پیدا کرده است. «دیوید هنیگان» پلیس راه و ترابری پیشین قرار است به اتهام تعرض جنسی به ۲ زن در خلال یک کنسرت موسیقی در روز ششم سپتامبر (۱۵ شهریور) محاکمه شود. این در حالی است که چندین پرونده فساد دیگر درباره ماموران پیشین و فعلی اسکاتلندیارد و پلیس انگلیس در دادگاههای این کشور گشوده شده است. به گزارش روزنامه دیلیمیل، «دنیز جفر» و «جیمی لویس» ۲ افسر پلیس، متهم هستند در زمان رسیدگی به ماجرای مشهور قتل خواهران هنری در پارکی در منطقه ومبلی در شمال غرب لندن، با تلفنهای همراه خود تصاویری از اجساد و صحنه قتل گرفته و آنها را به شکل غیرقانونی و غیرانسانی منتشر کردهاند.
جرائم ماموران پلیس متروپولیتن (کلانشهر لندن) موسوم به اسکاتلندیارد در ماههای گذشته چنان فزونی گرفته که حتی وزیر کشور انگلیس را هم مجبور به واکنش کرده است. اسفند پارسال طی جنایتی که به بمب خبری جزیره تبدیل شد، افسر پلیس امنیت سیاسی شاغل در منطقه حکومتی وست مینیستر در قلب لندن به نام «کوین کوزنز» دختری به نام «سارا اورارد» را پس از ربودن، تجاوز و قتل، به آتش کشید. بتازگی نیز «دیوید کریک» یک افسر ۴۶ ساله شاغل در پلیس انگلیس، به تجاوز جنسی متهم شده است. بهانهجویی اداره پلیس مبنی بر اینکه کریک در زمان ماموریت، مرتکب تجاوز به یک زن نشده، باعث خشم بیشتر افکار عمومی شد. «کرسیدا دایک» رئیس پلیس بریتانیا به جای همدردی با زن قربانی و خانوادهاش اعلام کرد خبر بازداشت یکی دیگر از افسران این نیرو و اتهام جدی اخلاقی او عمیقا باعث نگرانیاش شده است.
«پارم ساندهو» از فرماندهان پیشین نیروی پلیس بریتانیا به رسانهها گفته است با توجه به قتل سارا اورارد به دست یک افسر پلیس، لازم است تکتک نیروهای انسانی در پلیس انگلیس، دوباره مورد سنجش قرار بگیرند، چرا که به زعم او بر اثر سوءاستفاده لجامگسیخته ماموران از جایگاه و قدرتشان، «اعتماد عمومی به پلیس انگلیس بویژه در میان دختران و زنان کم شده و نیروی پلیس موظف است این اعتماد را بازگرداند».
«پریتی پاتل» وزیر کشور دولت بوریس جانسون هم پس از جنایت افسر کریک، در یک نشست سالانه حزب حاکم محافظهکار در شهر منچستر، درباره فساد نیروی پلیس و شکایت از افسران فاسد هشدار داده بود: «مردم به پاسخ نیاز دارند. درباره فساد در نیروی پلیس این کشور باید بررسی شود، منتقدان میگویند بررسی بدون قدرت قانونی، اتلاف وقت است. بررسی جامعی درباره فسادهای پلیس آغاز میشود تا اطمینان حاصل شود این حوادث دیگر تکرار نخواهد شد».
شماری از زنان فعال در امور حقوق مدنی، تعدادی از نمایندگان مجلس و گروههای حقوق بشری میگویند در این بررسی، اجبار قانونی وجود ندارد و پلیس به صورت داوطلبانه ممکن است در این کار شرکت کند. رسانهها نوشتند نیروی پلیس در اینگونه بررسیها، میتواند از آوردن شاهدان خودداری کند و در نتیجه، موضوع منتفی خواهد شد.
ارسال به دوستان
تولد 69 سالگی رئیسجمهور روسیه، بهانهای برای حل مسائل منطقهای
تماس اردوغان و علیاف با پوتین
رهبران مسکو و آنکارا حدود یک هفته پس از دیدار در ساحل دریای سیاه، تلفنی با یکدیگر گفتوگو کردند. به گزارش خبرگزاری اینترفکس به نقل از دفتر مطبوعاتی رجب طیب اردوغان، علاوه بر رئیسجمهور ترکیه، رئیسجمهور آذربایجان نیز در تماس تلفنی پنجشنبه گذشته، ضمن تبریک سالروز تولد همتای روس خود درباره اوضاع منطقه قفقاز جنوبی با پوتین صحبت کرده است. اردوغان در ابتدای تماس با پوتین 69 سالگی وی را تبریک گفته و سپس ۲ طرف مسائل دوجانبه و موضوعات منطقهای را مورد بررسی قرار دادهاند. این در حالی است که این دو 7 مهرماه در اقامتگاه پاییزی ریاستجمهوری روسیه در نزدیک بندر سوچی این کشور به مدت تقریبا 3 ساعت با یکدیگر ملاقات و مذاکرات مفصلی انجام داده بودند که نخستین حضور عمومی پوتین بعد از گذراندن دوره 2 هفتهای قرنطینه به دلیل ابتلای یکی از نزدیکانش به بیماری «کووید-19» محسوب میشد. به نوشته روزنامه روسی لیبرال «نیزاویسیمایا گازتا» برخلاف تاکید کرملین و آک سارای بر موافقت کلی درباره مسائل دوجانبه، موضوعات بحثبرانگیز و مورد اختلافی که در روابط دوجانبه روی هم انباشته شده، بیش از آن بوده که با یک دیدار حلوفصل شود. بر این اساس نه تنها ارزیابی مقامات مسکو و آنکارا از روند اوضاع در سوریه بر هم منطبق نیست، بلکه ۲ طرف درباره قفقاز جنوبی، رژیم دریای مدیترانه و بحران لیبی نیز با هم اختلاف نظر دارند. پنجشنبه گذشته الهام علیاف، رئیس دولت باکو نیز طی گفتوگوی تلفنی با همتای روس خود، از روند رو به گسترش و موفقیتآمیز روابط دوجانبه و دوستانه بین جمهوری آذربایجان و روسیه در عرصههای مختلف تمجید کرده و خواهان ادامه تقویت همکاریهای دوجانبه بویژه درباره مسائل مهم در منطقه قفقاز شد. از طرف دیگر نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان نیز با ارسال تلگرام تبریکی برای رئیسجمهور روسیه، از وی به خاطر تلاشهایش در راستای تقویت صلح و امنیت در منطقه قفقاز جنوبی قدردانی کرد. در این پیام که متن آن توسط دفتر نخستوزیر ارمنستان منتشر شده، آمده است: «تجربه غنی شما در عرصه فعالیتهای دولتی و سیاسی در جهت تحقق منافع ملی روسیه و همچنین تلاشهای پیگیرانه شما در راستای ادامه تقویت نقش روسیه در عرصه منطقهای و جهانی، باعث شده در داخل روسیه و در خارج از مرزهای این کشور برای شما احترام زیادی قائل باشند. ضمن اینکه تردیدی در سهم تلاشهای شخصی شما در تقویت روابط متحدانه بین روسیه و ارمنستان وجود ندارد. ما و تمام مردم ارمنستان از تلاشهای جنابعالی در برقراری صلح و امنیت در منطقه قرهباغ کوهستانی و در کل منطقه قفقاز جنوبی قدردانی میکنیم». کارشناسان این تماسهای تقریبا همزمان با کرملین آن هم در سالروز تولد پوتین از سوی رهبران طرفهای درگیر در بحران ققفاز جنوبی را نشانه پیشرفت مذاکرات صلح میان آذربایجان و ارمنستان با واسطهگری مسکو میدانند. به گفته «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، رئیسجمهوری روسیه روز جمعه نیز با برخی همتایان خود در جمهوریهای آسیای مرکزی گفتوگوی تلفنی داشت اما تاکنون هیچ پیام تبریکی از جانب جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به مسکو نرسیده است! در همین حال «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید جمعهشب در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد مقامات واشنگتن در حال بررسی امکان دیدار بایدن با پوتین در حاشیه نشست رهبران کشورهای گروه 20 در ایتالیا هستند اما هنوز این موضوع قطعی نشده است. ارسال به دوستان
دور دنیا
پهپاد آمریکایی در خط مرزی عراق و سوریه ساقط شد
کانال تلگرامی «صابریننیوز»، بعدازظهر دیروز گزارش داد یک پهپاد آمریکایی توسط سامانههای پارازیتی گروههای مقاومت عراق در مرز با سوریه ساقط شده است. این پهپاد آمریکایی در حال انجام مأموریتی خصمانه علیه نیروهای مقاومت بود که توسط سامانههای پارازیتی گروههای مقاومت سرنگون شد. این منبع خبری در ادامه اضافه کرد: پهپاد مذکور پیش از ساقط شدن، یک موضع خالی از نیروی مقاومت عراق را هدف حمله قرار داده است. این گزارش در حالی منتشر شده است که منابع رسانهای، بامداد دیروز از حمله یک پهپاد به مواضع گروههای عراقی در منطقه مرزی البوکمال سوریه خبر دادند. رسانهها گزارش داده بودند یک فروند پهپاد ناشناس مواضع گروههای مقاومت عراقی در این شهر مرزی را هدف قرار دادهاند اما سازمان حشدالشعبی عراق و طرفهای رسمی این کشور، این خبر را تایید یا رد نکردند. خودروها و کامیونهای نیروهای حشدالشعبی در اطراف البوکمال، اغلب هدف حملات پهپادی ناشناس قرار میگیرند و واشنگتن نیز ادعا میکند پهپادهای آمریکایی اقدام به چنین کاری نمیکنند.
***
تشدید تنشها بین روسیه و ناتو با اخراج دیپلماتها
تنشها بین روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که از سال ۲۰۱۴ پس از حوادث اوکراین و روی کار آمدن دولت غربگرا در این کشور آغاز شده بود و در سالهای اخیر تداوم داشت با اخراج ۸ نفر از کارکنان مقر نمایندگی روسیه در ناتو در بروکسل وارد مرحله جدیدی شده است. مقامهای روسیه اعلام کردهاند به اقدام ناتو مبنی بر اخراج کارکنان مقر نمایندگی این کشور در بروکسل پاسخ مناسب خواهند داد که در صورت تحقق آن، موج جدید تنشها بین روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی به وجود خواهد آمد. سازمان ناتو روز چهارشنبه ۸ نفر از نمایندگان روسیه در این اتحاد نظامی را اخراج و اعلام کرد آنها مخفیانه به عنوان افسران اطلاعاتی در بروکسل فعالیت میکردند. مسکو از سال ۲۰۱۴ تاکنون شاهد تداوم استقرار سامانه پدافند موشکی آمریکا در لهستان و رومانی در شرق اروپا و همچنین حضور موقت یا دائمی نظامیان ناتو در کشورهای بالتیکی استونی و لتونی هممرز روسیه و لیتوانی همراه با مولداوی و گرجستان ۵ جمهوری سابق اتحاد جماهیر شوروی است. میتوان گفت این روزها روابط ناتو و روسیه اگر در بدترین شرایط قرار ندارد اما با سرعتی چشمگیر در مسیری حرکت میکند که خیلیها بابت آن ابراز نگرانی میکنند.
***
مورخ صهیونیست:
در جنگ حتمی آینده با 250 هزار موشک، اسرائیل را نابود خواهند کرد
«یوسی هلیوی» پژوهشگر و مورخ صهیونیست در یادداشتی در روزنامه «معاریو» نوشت: معادله پیشین که میگفت جنگهای اسرائیل در «میدانهای دشمنان» رخ میدهد، تغییر کرده و بر اساس گزارشهای امنیتی، جنگ بعدی در قلب این رژیم رخ خواهد داد. بر اساس این گزارش، هلیوی افزود بیشتر برآوردهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نشان میدهد جنگ نابودکننده فراگیر از «گوش دان» تا «ایلات» درخواهد گرفت و تمام مناطق اسرائیل هدف شلیک هزاران موشک قرار میگیرد و علاوه بر آن حملات زمینی نیز به شهرکهای صهیونیستی مرزی انجام خواهد شد. وی در ادامه نوشت برآوردهای امنیتی میگوید ۲۵۰ هزار موشک از انواع مختلف به فرماندهی ایران و گروههای فلسطینی، رژیم صهیونیستی را نشانه گرفتهاند. روزانه ۳۰۰۰ موشک به شهرها، شهرکها، فرودگاههای نظامی، بندرها، مسیرها، سامانههای کنترل از راه دور، پایگاههای ارتش و انبارهای سلاح ارتش شلیک خواهد شد. هلیوی تأکید کرد این جنگ فراگیر حتمی است اما زمان آن مشخص نیست و صراحتا باید گفت این جنگ منجر به نابودی «دولت اسرائیل» خواهد شد مانند همان تخریبهایی که در یک دهه اخیر در عراق، سوریه، لبنان، لیبی و یمن رخ داد. چندی پیش شبکهای لبنانی گزارش کرد برآوردها در فلسطین اشغالی نشان میدهد حزبالله در لحظه میتواند به سوی فلسطین اشغالی موشک شلیک کند و اکنون ۱۴۰ هزار موشک در اختیار دارد و این امکان را دارد که در یک روز جنگی حدود ۳۰۰۰ موشک به سوی سرزمینهای اشغالی شلیک کند.
***
نتیجه تقابل ارتشهای تایوان و چین سقوط تایپه در کمتر از یک هفته
رسانه روسی روز شنبه در تحلیلی نوشت ایالات متحده در حال بازی خطرناکی برای نشان دادن سیاست دفاع از تایوان مقابل چین است و توانایی این کشور در اجرای آن صفر است.
به نوشته وبگاه شبکه خبری راشاتودی، تایوان دارای 165000 نظامی فعال و 6/1 میلیون سرباز ذخیره است که مجهز به میلیاردها دلار تجهیزات پیشرفته ارتش آمریکاست. در حالی که ارتش تایوان ممکن است روی کاغذ خوب به نظر برسد اما آمادگی لازم را برای واقعیات جنگی تمامعیار ندارد؛ همانطور که جهان در افغانستان آموخت اعداد قابل توجه روی کاغذ به طور خودکار به یک نیروی جنگنده قابل توجه در زمین تبدیل نمیشود.
اگر چین تصمیم بگیرد به تایوان حمله کند، فرض کار این است که این کشور ارزیابی گستردهای از شانس پیروزی خود مبتنی بر اطلاعات داشته است. چین میتواند پادگانها و محل استقرار هر یگان اصلی رزمی زمینی تایوان را با دقت مشخص کند. چین قادر است پایگاههای لجستیکی مورد استفاده تایوان را در خط مقدم شناسایی کند. همه اینها در معرض بمباران گسترده نیروهای هوایی و موشکی بالستیک چین قرار خواهد گرفت. سپس هر یگان بازمانده از تایوان با وظیفه دلهرهآور دفع یک حمله گسترده روبهرو خواهد شد که احتمالا شامل ترکیبی از نیروهای دوزیست و حمله هوایی است.
این شبکه خبری در خاتمه تحلیل خود نوشت واقعیت این است که تایپه در کمتر از یک هفته سقوط میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|