|
بسیج، خطشکن است و مرزهای جدید را تغییر میدهد
فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه بسیج، خطشکن است و مرزهای جدید را تغییر میدهد گفت: بسیج قلههای جدید را فتح و اعتماد به نفس ملی ایجاد میکند. سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی تصریح کرد: شاهد این هستیم که بسیج با نمادهای نوشوندگی، پیشرفتهای به روز و قرار گرفتن در مرزهای مدرن بودن در حوزه علم، فناوری، تجارت و صنعت پیش میرود که این ارزشمند است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در آیین آغاز رسمی سال تحصیلی آموزش عالی با اشاره به نیاز کشور به تحول، بر مسألهمحوری و نیازسنجی در دانشگاهها:
دانشگاه اتاق فکر دولت باشد
باید بتوانیم جایگاه تمدنی ایران را در مرجعیت علمی بازآفرینی کنیم
گروه سیاسی: «نباید به هیچ نظریه نو و حرف تازهای بیتوجه بود، هر چند تاکنون از سوی هیچ استاد و صاحبنظری بیان نشده باشد». این بخشی از سخنان رئیسجمهور در نخستین آیین آغاز رسمی سال تحصیلی دانشگاهها در دولت سیزدهم بود که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار میشد.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر روز گذشته در آیین آغاز رسمی سال تحصیلی 1401-1400 دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور با ابراز امیدواری به اینکه دانشگاهها سالی متمایز و سرشار از موفقیتهای چشمگیر علمی داشته باشند، گفت: محورِ سند بالادستی گام دوم، پیشرفت علمی است و ایران با برخورداری از توان دانشگاهی بسیار بالا، میتواند جایگاه مهمی در عرصه علمی جهان داشته باشد. رئیسجمهور با بیان اینکه در کشور نیازمند تحول هستیم و این تحول حتما باید علمپایه باشد، گفت: دانشگاهها و دانشگاهیان باید با مسالهمحوری، نیازهای کشور را شناسایی و برای برونرفت از مشکلات راهکار ارائه کنند. رئیسی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید برای حل مسائل کشور به کمک دولت بیایند و بالاتر از آن، اتاق فکر دولت باشند، افزود: روشنفکران کسانی هستند که در جایگاه دیدهبانی به رصد مسائل جامعه میپردازند، بموقع درباره آسیبها هشدار و برای رفع آنها راهکار ارائه میدهند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه توان علمی دانشگاهیان کشور این امیدواری را ایجاد میکند که بتوانیم جایگاه تمدنی ایران را در مرجعیت علمی بازآفرینی کنیم، گفت: هر جا در مسیر صحیح حرکت کردیم توانستیم به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنیم و نمونه آن، نقش درخشان دانشگاه و دانشگاهیان در مقابله با بیماری کروناست که من از آنها قدردانی میکنم. رئیسی گفت: همه بخشهای جامعه باید به نظریات و سخنان دانشگاهیان و صاحبنظران توجه کنند و کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی در دانشگاهها باید بیش از پیش رونق بگیرد. نباید به هیچ نظریه نو و حرف تازهای بیتوجه بود، هر چند تاکنون از سوی هیچ استاد و صاحبنظری بیان نشده باشد.
رئیسجمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برنامههای دولت سیزدهم برای ساختن ایران قوی، نیازمند حرکت قوی در تولید علم است، تصریح کرد: قدرت فقط در ساخت موشک نیست، اگر چه پیشرفت در این عرصه نیز مایه افتخار است اما باید در عرصههای دیگر علمی و فناوری نیز پیشرفت کنیم تا کشور در جنبههای مختلف قدرتمند شود. اقتصاد دریا، اقتصاد گردشگری، اقتصاد فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال از عرصههایی است که جای کار زیادی دارد و امروز برخی کشورهای همسایه به اندازه درآمد نفتی ایران از عرصه دیجیتال و فضای مجازی درآمد کسب میکنند. وی حرکت قوی برای تولید علم را نیاز امروز دولت بویژه در ایجاد تحول علمپایه در کشور دانست و گفت: در این زمینه نقش دانشگاه، نقشی محوری است که فقط با تلاشهای وزیر علوم و در عرصه ستادی ممکن نیست. همه دانشگاههای کشور بویژه مراکز دانشگاهی در تهران که مرکزیتی در این زمینه دارند، باید در زمینه مسألهشناسی و ارائه راهکار، با دولت همکاری کنند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از اظهارات خود به سخنان نماینده کارمندان دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در موضوع رفع مشکلات رفاهی و مالی کارکنان دانشگاهها به دنبال آن هستیم که یک نظام جامع و عادلانه پرداخت در کشور ایجاد کنیم تا همه حقوقبگیران در آن دیده شوند و بر پایه متناسبسازی حقوق با تورم، مشکل همه قشرها حل شود. رئیسی در واکنش به سخنان شماری از دانشجویان که در قالب یک بسته تصویری در مراسم پخش شد، اظهار داشت: با ظرفیتهایی که در کشور سراغ دارم به آینده درخشان ایران بسیار امیدوارم و باور دارم هیچ بنبستی پیش روی ما نیست؛ ما اصحاب «میتوانیم» هستیم و میتوانیم مشکلات و موانع را کنار بزنیم. رئیسجمهور جهاد علمی را شعار و روشی مناسب برای غلبه بر مشکلات توصیف کرد و گفت: طبیعی است دشمن نمیخواهد پیشرفت کنیم اما میتوانیم با کار مجاهدانه و علمی، سرعت پیشرفت کشور را مضاعف کنیم. وی افزود: دانشگاهها باید هم در عرصه جذب دانشجو و هم در زمینه تحقیق و پژوهش هدفمند عمل کنند و پایاننامههای دانشجویی نباید در کتابخانهها خاک بخورد، بلکه باید مسالهمحور و تقاضامحور باشد تا به حل مشکلات کمک کند. رئیسجمهور درباره درخواست دیدار تشکلهای دانشگاهی نیز گفت: بنده خرداد امسال جلسه مفصلی با تشکلهای دانشجویی در مسجد دانشگاه تهران داشتم و نظرات آنان را شنیدم و از برگزاری نشست دوباره و گفتوگو با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی نیز استقبال میکنم. در پایان این مراسم حجتالاسلام رئیسی نماز جماعت را به همراه تعدادی از دانشجویان در مسجد دانشگاه تهران اقامه کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجتالاسلام محمدیتاکندی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی درگذشت حجتالاسلام والمسلمین آقای شیخ علی محمدیتاکندی را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم متخلق جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاجشیخ علی محمدیتاکندی رحمتاللهعلیه را به مردم عزیز قزوین بویژه به خاندان محترم و ارادتمندان و دوستان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی برای ایشان مسالت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۹ مهر ۱۴۰۰
***
سرلشکر باقری به پاکستان سفر میکند
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دعوت فرمانده ارتش پاکستان در راستای گسترش دیپلماسی نظامی- دفاعی جمهوری اسلامی ایران قرار است امروز به صورت رسمی به این کشور همسایه سفر کند. سفر سردار سرلشکر محمد باقری بنا بر دعوت رسمی ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان انجام خواهد شد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح قرار است در راس یک هیات بلندپایه نظامی، امنیتی و دفاعی کشورمان با مقامهای ارشد سیاسی، نظامی و امنیتی پاکستان دیدار کند. دیدار با نخست وزیر، فرمانده ارتش، رئیس ستاد مشترک ارتش و برخی دیگر از مقامات نظامی پاکستان در برنامه کاری سردار باقری در طول اقامت در شهر اسلامآباد قرار دارد. اعضای هیات بلندپایه نظامی جمهوری اسلامی ایران در ادامه برنامه سفر به کشورهای همسایه شرقی، از شهر بندری «کراچی» در جنوب پاکستان و برخی مراکز نظامی و دریایی این کشور بازدید میکنند. سفر فعلی هیات نظامی کشورمان به این کشور همسایه شرقی مرحله جدیدی در مسیر تحکیم مناسبات نظامی، دفاعی و امنیتی میان ۲ کشور مهم جهان اسلام را رقم میزند. کارشناسان سیاسی و نظامی با توجه به تحولات امنیتی منطقه و جهان اسلام از جمله اوضاع افغانستان، سفر هیات عالیرتبه ستاد کل نیروهای مسلح ایران به پاکستان را مهم و تاثیرگذار ارزیابی میکنند.
***
علی نادری مدیرعامل ایرنا شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی «علی نادری» را به سمت مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) منصوب کرد. معارفه نادری روز گذشته در محل خبرگزاری ایرنا برگزار شد. نادری در این مراسم گفت: در خیلی وقتها ناظر بیرونی نحوه تعامل دولتها با خبرگزاری جمهوری اسلامی بودهایم. بعضی دولتها و دورهها، ایرنا را به عنوان مجموعهای با ظرفیت قابل استفاده در برخی اهداف جناحی و حزبی و محدود دیدهاند و صرفا به همان اهداف بسنده کردهاند اما بنده شخصا ایرنا را یک سرمایه بزرگ میدانم. مدیرعامل ایرنا گفت: گستره ایرنا در کل کشور و نمایندگیها و دفاتری که در کشور و خارج از کشور دارد، به رغم برخی مشکلات مالی دفاتر خارجی که مانع فعالیت برخی از آنها شده، همه ظرفیت بزرگی است که باید استفاده شود و مقام معظم رهبری هم چند بار این مساله را فرمودهاند. علی نادری با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت بزرگ ایرنا گفت: شاید باید نحوه بازی تیم ایرنا متفاوت شود، یعنی اگر قبلا به عنوان مثال فقط سایت بوده، حالا باید از سایر ظرفیت و بسترهای فضای مجازی نیز استفاده و سرمایهگذاری کرد و این امر هدف شود. شاید باید به سمت تولیدات مدیا (چندرسانهای) برویم و یک سمت کار را روی این دست تولیدات بگذاریم که مصرفکننده زیادی دارد. برنامههایی وجود دارد و تاملاتی هم در این زمینه شده اما به نظر میرسد با یک حرکت مختصر میتوان به آن جریان اصلی و مرجعیت خدشهناپذیر ایرنا بازگشت.گفته می شود در روزهای آتی «محمدحسن روزیطلب» نیز به عنوان مدیرعامل موسسه فرهنگی - مطبوعاتی ایران انتخاب خواهد شد. وی از روزنامهنگاران خوشنام کشورمان است.
***
دریادار ایرانی:
نفتکشهای ایران با اسکورت نیروی دریایی ارتش به لبنان رسیدند
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اسکورت شناورها با همت ناوگروههای نیروی دریایی ارتش با اقتدار انجام میشود و نفتکشهای جمهوری اسلامی به سمت لبنان با اسکورت نیروی دریایی در دل دریاها انجام شد.
امیر دریادار شهرام ایرانی در نشست با نماینده ولیفقیه در استان بوشهر اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد تجارت ایران از طریق دریا انجام میشود و نیروی دریایی تنها نیرویی است که فراتر از مرزهای کشور فعالیت میکند و توانسته در دیپلماسی دریایی نظام مقدس جمهوری اسلامی اثرگذار باشد. وی اضافه کرد: اسکورت شناورها با همت ناوگروههای نیروی دریایی ارتش با اقتدار انجام میشود و نفتکشهای جمهوری اسلامی به سمت لبنان با اسکورت نیروی دریایی در دل دریاها انجام شد. ایرانی ادامه داد: در زمان حاضر نیز ناوگروه هفتادوهشتم نیروی دریایی ارتش در قالب ۲ فروند ناوشکن در محدوده خلیج عدن و دریای سرخ مستقر و مشغول اسکورت شناورهای نفتکش به سمت کانال سوئز است. فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: در زمان حاضر اسکورت ناوگروههای نیروی دریایی تا دهانه کانال سوئز انجام میشود. وی یادآور شد: هرچند آنها برای اینکه ما را بترسانند در محدوده خلیج عدن رزمایش انجام دادند اما به لطف خدا هر روز ناوشکن نیروی دریایی ارتش در خلیج عدن حضور مییابد و پرچم جمهوری اسلامی را به اهتزاز درمیآورد و با اقتدار دور میزند و وقتی نفتکش عبور کرد بازمیگردد و نفتکش دیگری را اسکورت میکند.
ارسال به دوستان
قالیباف: نتیجه هرتوافقی باید لغو تحریمها و انتفاع اقتصادی ایران از برجام باشد
مذاکره طبق قانون مجلس
گروه سیاسی: با نزدیک شدن به دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین، تهران بیشتر بر تکرار شروط خود پافشاری میکند تا در صورت وقوع هر گونه توافق احتمالی، تجربه برجام تکرار نشود.
به گزارش «وطنامروز»، ایران که این روزها به گفته حسین امیرعبداللهیان در حال جمعبندی ۶ دور مذاکرات انجام شده قبلی تحت چارچوب نشست کمیسیون مشترک برجام در هتل کوبورگ وین است، در شرایطی برای دور تازه این مذاکرات ابراز آمادگی کرده که در مذاکرات پیشین که به ریاست عباس عراقچی انجام شد، طرف آمریکایی در جستوجوی یک توافق ضعیف بدون هیچگونه تضمینی برای خروج مجدد از برجام بود. دولت بایدن همچنین به دنبال حفظ بخش عمدهای از تحریمها نیز بود.
ایران سال گذشته توسعه توان هستهای خود را در پاسخ به عمل نکردن E3 (۳ کشور اروپایی در برجام) به تعهدات برجامی و تاکتیک اتلاف وقت تروئیکای اروپا، ذیل قانون هستهای مجلس- اقدام راهبردی برای رفع تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران- در دستور کار قرار داد.
تحت این قانون، سازمان انرژی اتمی علاوه بر رساندن سطح غنیسازی به 60 درصد و تولید اورانیوم فلزی، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را نیز متوقف کرده است. تثبیت پیشرفتهای هستهای طی این مدت میتواند به عنوان برگ برنده ایران در مذاکرات آتی قلمداد شود.
بر این اساس رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در دیدار «آنداراس اییبی» رئیس مجلس شورای ملی سوییس با اشاره به قانون هستهای مصوب مجلس گفت: طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها ایران باید اطمینان داشته باشد آمریکا فشار حداکثری به مردم ایران در تحریمها را منتفی میکند. محمدباقر قالیباف اضافه کرد: طبیعتا وقتی آمریکا از برجام خارج شده، باید گام اول را هم بردارد و پایبندی باید در برابر پایبندی باشد و نمیشود صرفا آنها از ایران توقعات برجامی داشته باشند اما خودشان آن را اجرا نکنند، ضمن اینکه نباید توافقات صرفا روی کاغذ باشد، بلکه بر اساس برجام باید تحریمها لغو شده و ایران انتفاع اقتصادی داشته باشد.
رئیس مجلس به نقش سوییس در حوزه حافظ منافع آمریکا، کانادا و عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: برجام یک توافق بینالمللی میان ایران و سایر کشورهاست که به تأیید شورای امنیت و سازمان ملل رسید ولی آمریکاییها در دوره ترامپ از این توافق خارج شدند و این مایه تعجب بود که دنیا عکسالعمل خوبی مقابل این اقدام آمریکا نشان نداد و واشنگتن پس از خروج یکجانبه از برجام فشاری حداکثری و غیرقانونی را به مردم ایران وارد کرد. رئیس قوه مقننه ادامه داد: در مقابل خروج آمریکا از برجام برخی کشورها ادعایشان این بود ترامپ این تصمیم را گرفته اما این حرف برای ما و افکار عمومی ایران پذیرفته شده نبود و دیدیم در دولت دموکرات آمریکا باز هم همان سیاست ترامپ، صرفا با ادبیات متفاوت دنبال شد، یعنی در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد.
وی در ادامه با اشاره به تحرکات ضدایرانی رژیم صهیونیستی در منطقه یادآور شد: معتقدیم فعالیتهای این رژیم با همکاری و همراهی آمریکاییها انجام میشود و چراغ سبز آنها را دارند که این اقدامات تأثیرات خود را بر برجام خواهد داشت. رئیس مجلس همچنین در این دیدار با اشاره به شرایط افغانستان عنوان کرد: چند میلیون نفر اتباع افغانستانی به دلیل مسائل امنیتی، غذایی، بهداشتی و درمانی به ایران مهاجرت کردند و در کشور ما اسکان داده شدند و به همه آنها خدماترسانی میشود.
قالیباف اضافه کرد: ایران با وجود همه فشارهای اقتصادی و تحریمهای غیرقانونی آمریکا میزبان مهاجران افغان بوده و هست و در حالی که خدماترسانی به حدود 3 میلیون تبعه افغانستانی که به اندازه نیمی از جمعیت سوییس هستند، سالی چند میلیارد دلار برای ما هزینه دارد اما سازمانهای حقوق بشری و کمیساریای عالی سازمان ملل هیچ کمکی به ایران برای حمایت از مردم مظلوم افغانستان نکردند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه تأکید کرد: اگر به موضوع افغانستان توجه نشود، در آینده نزدیک شاهد یک فاجعه انسانی خواهیم بود که حتما آثار آن تا اعماق اروپا و آمریکای شمالی خواهد رفت ولی متأسفانه هیچ توجهی به آنها نمیشود، لذا تصور میکنم سوییس با توجه به سابقهای که در حوزه بشردوستانه دارد، نباید لحظهای از کمک دریغ کند. ما نیز با توجه به 900 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان تا جایی که بتوانیم به آنها کمک خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: معتقدیم شکلگیری دولت آینده افغانستان باید با حضور همه قومیتهای این کشور باشد، در غیر این صورت نمیتوان امنیت و توسعه را برای آن متصور شد و همه کشورهای همسایه و اروپایی نیز باید با همین دیدگاه حرکت کنند و اراده سیاسی دنیا در منطقه باید این باشد که همه قومیتهای افغانستان در دولت سهیم باشند تا امنیت برقرار شود، ضمن آنکه دخالت نظامی نیز بینتیجه است. قالیباف در ادامه با اشاره به ادامهدار بودن فعالیتهای ایران در حوزه سفارت و کنسولگری در افغانستان بیان داشت: مرزهای کشور ما با افغانستان باز بوده و کمکهای غذایی، بهداشتی، دارویی و سوختی ادامه دارد تا مانع یک فاجعه انسانی شویم.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان: مقامات جمهوری آذربایجان با پاکسازی این کشور از تروریستها موافقت کردند
قول باکو به تهران
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیرش به مسکو در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی روسی با اشاره به نگرانیهای ایران درباره بحران قرهباغ گفت: مقامات آدربایجان به ما قول دادند اقدامات لازم جهت پاکسازی منطقه از تروریستها را به عمل آورند.
به گزارش «وطنامروز» حسین امیرعبداللهیان در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ در سفر اخیرش به مسکو درباره دیدارش با سرگئی لاوروف همتای روسش گفت: گفتوگوی خوبی داشتیم. تمام مسائل و موضوعاتی را که لازم بود صحبت کنیم، مرور کردیم و همه پروندهها را مورد بررسی قرار دادیم. تایید کردیم روابط ۲ کشور در سطح سیاسی در سطح ممتاز است. همچنین تایید کردیم روابط ۲ کشور در تراز استراتژیک قرار دارد. وی ادامه داد: درباره قفقاز جنوبی، افغانستان، یمن، بحرین و سوریه و در موضوعات بینالمللی موضوع هستهای و مذاکرات وین، گفتوگوها و مشورتهای سازندهای داشتیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره راهکارهای برقراری صلح در قفقاز جنوبی گفت: عنوان سیاست خارجه دولت ما، «سیاست خارجی متوازن» است، یعنی ما در راستای منافع مشترک جمهوری اسلامی ایران با آذربایجان و منافع مشترک جمهوری اسلامی ایران با ارمنستان مناسبات ۲ کشور را تنظیم میکنیم. همانطور که اخیرا وزیر خارجه ارمنستان به تهران سفر کرد، این فرصت وجود دارد که وزیر خارجه جمهوری آذربایجان هم به تهران سفر کند. من به پایتختهای هر ۲ کشور در زمان مناسب خودش سفر خواهم کرد.
امیرعبداللهیان درباره نگرانیهای ایران درباره تحولات قفقاز گفت: نگرانی اول این است که برخی مداخلات خارجی منطقه را به سمتی میبرد که ژئوپلیتیک منطقه تغییر کند، مرزها تغییر کند، گذرگاههای مرزی بسته بشود یا جابهجا شود. در عین حال تروریستها در منطقه حضور دارند. این موضوعی است که در ملاقاتهای دیپلماتیک میان ما و مقامات آذربایجان (در نیویورک) مطرح شده و هفتهها قبل به ما قول دادند اقدامات لازم را جهت پاکسازی منطقه از تروریستها به عمل آورند. همچنین رژیم صهیونیستی اقدامات تحریکآمیزی را در منطقه ما از طریق خاک آذربایجان شروع کرده است. رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: معتقدیم مسائل منطقه را باید اهل منطقه حل کنند، مداخلات خارجی نباید در منطقه وجود داشته باشد و بر مبنای دوستی و همسایگی باید روابطمان را تنظیم کنیم. او در پاسخ به سوالی درباره طرح پیشنهادی وزیر خارجه روسیه موسوم به طرح ۳+۳ برای حلوفصل مشکلات قفقاز جنوبی گفت: ما فکر میکنیم از مسیر گفتوگو میشود سوءتفاهمات را برطرف کرد و تمامیت ارضی کشورها در گفتوگوها میتواند مورد تاکید قرار بگیرد، در نتیجه آن را هم میتوانیم پیاده کنیم. یک فرمت دیگر از گذشته بین ایران، روسیه و آذربایجان وجود داشته، این فرمت هم هدفش توسعه همکاریها در ابعاد سهجانبه بوده و به هر حال، این فرمتها تقویتکننده رایزنیها، گفتوگوهای سیاسی و تقویتکننده همکاریهای مشترک و چندجانبه است.
ارسال به دوستان
رزمایش پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ در گسترهای به پهنای نیمی از آسمان کشور برگزار میشود
حافظان آسمان ایران
گروه سیاسی: مرحله عملیاتی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ از بامداد امروز به مدت ۲ روز با حضور یگانهای برگزیده نیروی پدافند هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه کویر مرکزی و در گسترهای به پهنای نیمی از آسمان کشور برگزار خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز»، امیر سرتیپ قادر رحیمزاده، فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور در گفتوگوی زنده با خبر نیمروزی شبکه یک سیما اظهار داشت: مرحله عملیاتی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ از بامداد فردا (امروز بیستم مهر) با حضور یگانهای برگزیده نیروی پدافند هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه کویر مرکزی برگزار میشود.
وی با اشاره به مدت زمان ۲ روزه این رزمایش گفت: در این رزمایش، نیروی متخاصم فرضی با استفاده از هواپیماهای باسرنشین و بدونسرنشین و موشکهای کروز، منطقه موردنظر در رزمایش را مورد هدف قرار میدهد و متقابلا نیروهای پدافند هوایی با برخورداری از سامانههای مختلف پدافند هوایی بومی کشورمان در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی به مقابله با حملات نیروهای متخاصم فرضی میپردازند.
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) افزود: رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ به منظور ارتقای آمادگی رزمی یگانها، ایجاد بازدارندگی، ارزیابی سامانههای بومی پدافند هوایی برای مقابله با تهدیدات متنوع، پرحجم و دفاع همهجانبه و ۳۶۰ درجه در فضای جنگ الکترونیک و سایبری، ارتقای سطح دانش و مهارت کارکنان عملیاتی و فنی، اشراف اطلاعاتی و تمرین همافزایی و هماهنگی مراکز فرماندهی و کنترل ارتش و سپاه در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برگزار میشود.
امیر سرتیپ رحیمزاده با بیان اینکه تمام تکنیکها و تاکتیکهای به کار گرفته شده در این رزمایش ترکیبی، بومی و خلاقانه است که متناسب با ساختارها و تهدیدات روز دنیا طرحریزی و اجرا خواهد شد، گفت: استفاده از فناوریهای نوین از جمله ویژگیهای برجسته این رزمایش است.
وی تصریح کرد: دفاع از مراکز حساس و حیاتی با اجرای اقدامات آفند جنگالی و سایبرالکترونیکی، دفاع در برابر تهاجم هواپایه دورایستا، مهمات هوشمند، موشکهای کروز و هواپیماهای باسرنشین و بدونسرنشین پنهانکار از دیگر برنامههای این رزمایش است.
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) با تاکید بر اینکه در این رزمایش کارکنان متعهد و پرتلاش ارتش و سپاه دوشادوش یکدیگر تحت کنترل و هدایت عملیاتی قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور مقابله با اهداف هوایی را تمرین میکنند، تصریح کرد: همه مراحل این رزمایش تحت نظارت و ارزیابی کارشناسان و ارزیابان ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا(ص) برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|