|
روز پرحادثه اتوبوسها
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا از وقوع ۳ حادثه اتوبوس در جادههای کشور خبر داد. سرهنگ احمد شیرانی گفت: حوالی ساعت ۵ صبح روز گذشته یک دستگاه اتوبوس با کامیون ایسوزو در جاده سرخه به آرادان تصادف کرد که در پی آن تعدادی از مسافران اتوبوس دچار مصدومیت شدند و خوشبختانه مورد فوتی نداشتیم. وی گفت: همچنین در تصادفی دیگر یک دستگاه اتوبوس مسافری در محور سرخه- آرادان واژگون شد که در پی آن ۳ نفر جان باختند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بر جلوگیری از ایجاد موج جدید بیماری «کووید-19» همزمان با بازگشایی مدارس تأکید کرد
نگرانی از موج ششم کرونا
رئیس کارگروه درمان ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطن امروز»: نشانههایی از بروز پیک ششم کرونا در کشور دیده شده است
با آنکه آمار جانباختگان و مبتلایان به بیماری «کووید-19» دیروز به نسبت روزهای گذشته روند کاهشی نشان داد اما قرمز شدن برخی شهرها بیانگر احتمال شیوع مجدد این بیماری در کشور است.
به گزارش «وطنامروز»، تزریق 86 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور و کاهش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری «کووید-19» در روزهای گذشته جامعه را امیدوار کرده بود این بیماری در کشور کاهشی شود اما کاهش رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کنار انجام مسافرت، نشانههای شیوع دوباره بیماری «کووید-19» در کشور را نمایان کرده است به طوری که برخی شهرها دوباره به رنگ قرمز درآمدهاند. از طرفی دستور به بازگشایی مدارس و دانشگاهها از ابتدای آذرماه و رفع محدودیتهای شغلی نگرانیهایی را ایجاد میکند که مبادا مردم به خیال اینکه کرونا در کشور فروکش کرده است و بخش عمدهای از جمعیت کشور نیز واکسینه شدهاند نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجه شوند.
در این باره کارشناسان بهداشتی همچنان بر رعایت سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی تاکید میکنند و به عقیده آنها بازگشاییها و رفع محدودیتها زمینهساز شیوع دوباره بیماری «کووید-19» است. این درحالی است که رئیسجمهور نیز به رعایت اصول و شیوهنامههای بهداشتی همزمان با بازگشایی مدارس تاکید دارد. دکتر سیدابراهیم رئیسی با اشاره به اهمیت و نقش فضای علمی و آموزشی کشور در پویایی جامعه گفت: وزارت بهداشت با همکاری وزارتخانههای علوم و آموزشوپرورش، طوری برنامهریزی کند تا مدارس و دانشگاهها از اوایل آذرماه طبق شیوهنامهها به صورت حضوری بازگشایی شوند. وی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه رعایت اصول و شیوهنامههای بهداشتی همچنان باید مورد توجه جدی مردم باشد، افزود: در مسیر مقابله و غلبه بر بیماری کرونا، حساس بودن نسبت به رعایت موارد بهداشتی ضرورتی اجتنابناپذیر است. همچنان باید از اجتماعات و هر آنچه امکان ابتلا به بیماری را افزایش میدهد، دوری کرد. رئیسجمهور تاکید کرد: با توجه به انجام واکسیناسیون دانشآموزان بالای ۱۲ سال و دانشجویان، از اوایل آذرماه میتوان برای بازگشایی مراکز آموزشی با رعایت شیوهنامههای بهداشتی اقدام کرد. رئیسی گفت: با مجموعه اقدامات پیشگیرانه و مناسبی که از طریق دستگاههای مربوط بویژه وزارت بهداشت و درمان در پیش گرفته شده است، امیدواریم از موج بعدی کرونا جلوگیری و از سلامت مردم به طور موثر صیانت شود. رئیسی با اشاره به پیشنهاد وزارت کشور برای تدوین نقشه راه یکساله به منظور مقابله با کرونا تصریح کرد: در تدوین این نقشه راه، باید از نظرات دستگاههای مختلف و تمام استانها استفاده شود.
* بیم از موج ششم کرونا
همچنین رئیس کارگروه درمان ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: نوسان میزان ابتلا و مرگومیر کرونایی در کشور و قرمز شدن برخی شهرها نشان از احتمال شیوع موج ششم کرونا دارد اما هنوز نمیتوان گفت به طور قطع وارد پیک ششم شدهایم.
دکتر عاطفه عابدینی در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: نشانههایی از بروز پیک ششم کرونا در کشور به دلیل افزایش شهرهای قرمز گزارش شده اما نباید گفت به طور قطع و یقیق موج ششم کرونا در کشور اتفاق افتاده است.
وی به بازگشایی مدارس و دانشگاهها و مراکز علمی اشاره کرد و گفت: قرار است از ابتدای ماه آینده مدارس و دانشگاهها بازگشایی شود و دانشآموزان و دانشجویان در کلاسهای درس حاضر شوند. در چنین شرایطی اگر پروتکلهای بهداشتی به دقت رعایت نشود یا در فاصلهگذاریهای فیزیکی کمتوجهی شود، بیتردید امکان شیوع دوباره این بیماری در کشور دور از ذهن نیست.
وی ادامه داد: به نظر میرسد برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها که قرار است از اول آذرماه اتفاق بیفتد باید دقت لازم در رعایت دستورالعملهای بهداشتی همراه با تکمیل واکسیناسیون معلمان، اساتید، دانشآموزان و دانشجویان در نظر گرفته شود تا مشکلی سلامت جامعه را تهدید نکند، البته وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است جلساتی با وزارتخانههای علوم و آموزشوپرورش با هدف ایجاد تمهیدات لازم برای حفظ سلامت دانشآموزان و دانشجویان داشته باشند تا فضای مناسبی برای تحصیل به دور از این بیماری ایجاد شود. در این باره رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا نیز گفت: در ۲ هفته اخیر آمار کرونا روند افزایشی داشته است. حمید سوری اظهار کرد: در افزایش پوشش واکسیناسیون جبران مافات داشتهایم و خوشبختانه در چند روز اخیر وضعیت بهتر شده است اما هنوز هم با شرایط واکسیناسیون کامل با میانگین جهانی فاصله داریم. او افزود: تاریخ مشخصی برای پایان پاندمی وجود ندارد و واکسیناسیون تنها یکی از راههای مقابله با کروناست و تمام کار نیست. باید حداقل 80 درصد جامعه واکسن را دریافت کرده و ایمن شوند تا بتوان مدعی شد ایمنی نسبی در جامعه ایجاد شده است. سوری گفت: ویروس برای ادامه حیات احتیاج به بدن انسان دارد، ویروس به دنبال بدن انسانهایی است که آمادگی لازم برای میزبانی آن را دارند، وقتی تعداد افراد ایمن در برابر کرونا با واکسیناسیون افزایش پیدا میکند، چرخش ویروس در جامعه نیز کند میشود. او ادامه داد: سعی در به حداقل رساندن این چرخش داریم و اگر این ویروس تنها بتواند یک نفر را آلوده کند و به یک نفر سرایت کند، میتوان گفت به مصونیت در برابر آن ویروس رسیدهایم اما هنوز با این شرایط فاصله زیادی داریم. او گفت: در خوشبینانهترین حالت اکنون 55 درصد جامعه ایمن است.
* رعایت پروتکلها به ۴۸ درصد رسید
این روزها که صحبت از بروز موج ششم کرونا در کشور به گوش میرسد، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران اعلام کرده است میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در پایتخت به 48 درصد رسیده است. دکتر علیرضا زالی درباره بازگشایی مدارس و وضعیت واکسیناسیون کرونا در دانشآموزان اظهار داشت: ما در استان تهران بالغ بر یک میلیون و 200 هزار نفر دانشآموز داریم و براساس آخرین آمار موجود، به طور میانگین 65 درصد دانشآموزان در سنین 12 تا 18 سال دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند و این آمار رو به افزایش است. وی ادامه داد: در برخی شهرستانهای بخش شرقی استان تهران این عدد نزدیک به صد درصد و در شمیرانات این عدد به 90 درصد رسیده است. زالی افزود: براساس بازدیدهای میدانی، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در نقاط مختلف تهران متفاوت و از 48 درصد تا 66 درصد متغیر است. فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در پاسخ به این سوال که «شیوع سویه جدید ویروس کرونا در روسیه تا چه حد نگرانکننده است» تصریح کرد: نکتهای که درباره تمام سویههای جهشیافته کرونا وجود دارد این است که رعایت شیوهنامههای بهداشتی حتی در قویترین گونهها نیز اثربخشی خود را دارد و بسیاری از واکسنهای کرونا نسبت به این سوشها پاسخ مطلوبی دارند. زالی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت سوشها را براساس میزان انتشار آنها نگرانکننده مینامد؛ در زمان حاضر سازمان جهانی بهداشت سویه جدید یافتشده در برخی کشورها را نگرانکننده ندانسته است، بنابراین باید فعلا صبر کنیم تا بدانیم آیا سویه جدید ویروس کرونا خطرناکتر و مسریتر از گونه قبلی هست یا خیر؛ در عین حال باید میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی و پوشش واکسیناسیون افزایش داشته باشد تا دچار مشکل جدیدی نشویم.
* شیوع زود هنگام پیک ششم کرونا در کهگیلویه
اگرچه وزارت بهداشت اعلام کرده است هنز به طور قطعی موج ششم کرونا در کشور اتفاق نیفتاده است اما رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه در جلسه ستاد کرونای این شهرستان گفت: روند صعودی مبتلایان به کرونا و افزایش بستریها در شهرستان حاکی از شیوع پیک ششم این بیماری زودتر از زمان پیشبینی شده در کهگیلویه است. محمدطاهر طیبزادگان با بیان اینکه بیشترین موارد مرگومیر را در پیک چهارم کرونا داشتیم، افزود: در پیک پنجم بیشترین موارد ابتلا و بستری تا ۲ و نیم برابر پیک قبل را شاهد بودیم اما با این وجود میزان مرگومیر کاهش چشمگیری داشت. وی عمده دلایل کاهش مرگومیر پیک پنجم را واکسیناسیون سالمندان دانست و افزود: نشانههایی حاکی از شروع پیک ششم کرونا در یک هفته اخیر در شهرستان کهگیلویه مشاهده شده که نگرانیهای جدی ایجاد میکند. طیبزادگان اضافه کرد: در یک هفته اخیر موارد مثبت بیماری کرونا در این شهرستان افزایش زیادی داشته به طوری که در روزهای ۱۶ و ۱۷ مهرماه جاری بیشتر از ۵۰ درصد نمونههای پیسیآر ما مثبت بوده که این مشابه اوج پیکهای قبلی است. رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه ادامه داد: موارد بستری که تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده بود، طی چند روز گذشته به بالای ۱۰ مورد رسیده که نشان میدهد پیک ششم زودتر از موعد پیشبینی شده در این شهرستان شروع شده است. طیبزادگان علت شروع پیش از موعد پیک ششم این بیماری در شهرستان کهگیلویه را نقض آشکار دستورالعملهای بهداشتی و عادیانگاری شهروندان دانست و گفت: با توجه به شیوع زودهنگام، پیک ششم در میانه پیک پنجم واقع شده است.
* تزریق بیش از ۸۶ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تاکنون
دیروز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد، در شبانه روز گذشته ۷۶۷ هزار و ۵۵۳ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد. همچنین تاکنون ۵۲ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۵۷ نفر دوز اول، ۳۳ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۷۳ نفر دوز دوم و ۸۴ هزار و ۳۴۰ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۸۶ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۴۷۰ دوز رسیده است.
***
۱۲۸ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به «کووید-19» جان باختند
آمار جانباختگان و مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور کاهشی شد به طوری که روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت ۶ هزار و ۸۰۹ بیمار جدید «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۲۸ بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر جمعه تا ظهر شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۸۰۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۸۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۱۲۸ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۶ هزار و ۱۲۶ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۴۹۴ هزار و ۶۸۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳ هزار و ۹۴۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۵ میلیون و ۴۰۳ هزار و ۸۶۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
معاون اول رئیسجمهور از اهتمام جدی دولت برای حمایت از سیاستهای جمعیتی در کشور خبر داد
ضرورت توجه به طرحهای جمعیتی در بودجههای سالانه
شاخصهای جمعیتی ایران در وضعیت هشدار قرار گرفته است و آنطور که آمارها حکایت میکند طی 5 سال گذشته آمار زاد و ولد۵۵۰ هزار تولد نسبت به مدت مشابه کاهش یافته است. کارشناسان بر این باورند ۸ سال آینده آخرین پنجره طلایی جمعیت به حساب میآید و در صورتی که برای افزایش جمعیت در این بازه زمانی اقدامی در دستور کار قرار نگیرد کشور به سراشیبی پیری جمعیت سقوط میکند. هماکنون نرخ رشد جمعیتی ایران حدود 6/0 درصد است و پیشبینی میشود حدود ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، نرخ رشد جمعیت صفر درصد به ثبت برسد و سپس منفی شود. بر همین اساس، معاون اول رئیسجمهور از اهتمام جدی دولت برای حمایت از سیاستهای جمعیتی و افزایش نرخ فرزندآوری در کشور خبر داد و گفت: دولت در خط مقدم برنامهها و سیاستهای جمعیتی و ترویج فرزندآوری قرار دارد و در این مسیر از اجرای برنامههای ستاد ملی جمعیت به طور جدی پشتیبانی خواهد کرد. محمد مخبر در جلسه با فعالان حوزه جمعیت و خانواده با اشاره به اینکه خواسته غرب و نظام سلطه کاهش جمعیت و کاهش نرخ فرزندآوری در جمهوری اسلامی ایران است، گفت: نظام سلطه طی سالهای پس از انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و نظامی، ملت ایران را تحت فشار و تحریم قرار داده که به فضل الهی نتوانسته به اهداف خود دست پیدا کند اما متاسفانه در بخش جمعیت، تبلیغات و اقدامات غرب تا حدی موفق بوده که امروز ایران با کاهش جمعیت مواجه است. معاون اول رئیسجمهور به آمار بالای سقط جنین در کشور اشاره و تصریح کرد: سقط جنین بدون تجویز پزشک و دلایل پزشکی اقدامی غیرقانونی و در حقیقت نوعی قتل است که دستگاههای مسؤول باید بیش از گذشته بر این موضوع تمرکز کرده و از این اقدام غیرقانونی و غیرشرعی ممانعت به عمل آورند. وی همچنین با تاکید بر اینکه باید سازوکار و برنامه مناسبی برای حمایت از درمان ناباروری در کشور تدوین شود، افزود: درمان ناباروری و تسهیل شرایط ازدواج از موضوعاتی است که باید به مطالبه عمومی در جامعه تبدیل شود و ستاد ملی جمعیت نیز باید موضوعاتی از این دست را به طور جدی و مطالبهگرانه از دستگاههای ذیربط پیگیری کند. مخبر افزود: خوشبختانه امروز هماهنگی میان قوای سهگانه در بالاترین سطح خود قرار دارد و این فرصتی استثنایی است تا الزامات اجرای طرحهای مرتبط با جمعیت و فرزندآوری در بودجههای سالانه لحاظ شود و وظایف و مأموریتهای هر دستگاه بر اساس برنامه زمانبندی مشخص باشد. معاون اول رئیسجمهور از نهادهای حاکمیتی نیز خواست با الگوسازی و تعریف ماموریتهایی مشخص برای ترویج فرزندآوری، در زمینه حمایت از افزایش جمعیت و بالا بردن نرخ فرزندآوری پیشقدم باشند.
بر اساس نظر کارشناسان، مواردی همچون فقدان برنامه منسجم برای جلوگیری از روند رو به رشد سقط غیرقانونی جنین، طراحی گسترده و تاریخی آمریکا و نظام سلطه برای نفوذ فرهنگی و ایجاد نگرش منفی در خانوادهها نسبت به فرزندآوری، نبود اراده جدی در گذشته برای حمایت از فرزندآوری در دستگاههای اجرایی بویژه وزارت بهداشت، تهدید شغلی برای زنان شاغل پس از بارداری و عدم حمایت کارفرمایان از آنها، نبودن متولی مشخص برای موضوع جمعیت و فرزندآوری در کشور، معطل ماندن و طولانی شدن قوانین و آییننامههای مرتبط با جمعیت و عدم اجرای این قوانین طی سالیان اخیر، عدم پوشش مناسب بیمهها برای دارو و درمان ناباروری، نبود برنامههای حمایتی جهت تشویق زوجین برای فرزند دوم و سخت بودن شرایط ازدواج و... از جمله موانع جدی در جلوگیری از افزایش نرخ باروری و رشد جمعیت به حساب میآید.
ارسال به دوستان
اخبار
سهم سرانه سلامت کشور پایین است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور پایین بودن سهم سرانه سلامت از درآمد ناخالص ملی را یکی از آسیبهای کلان حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت: ۸ درصد درآمد ناخالص ملی به بهداشت و درمان و سلامت اختصاص مییابد، در حالی که در بسیاری از کشورهای توسعهیافته بین ۱۰ تا ۱۲ درصد درآمد ناخالص ملی به بحث سلامت اختصاص دارد. حجتالاسلام والمسلمین حسن درویشیان در دیدار با وزیر بهداشت گفت: نیروی انسانی بویژه مدیران دستگاههای اجرایی سرمایههای نظام هستند و باید از آنها صیانت کرد. یکی از راههای صیانت از این سرمایه عظیم و ملی، آگاهیبخشی، هشدار و تعامل و ارتباط به منظور پیشگیری از تصمیم نابجا یا کمک کردن به مجموعه دستگاه اجرایی در جهت «حسن جریان امور»، «حسن مدیریت» و «انجام مأموریتهای قانونی» است. رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: بسیاری از اشکالاتی که در دستگاههای اجرایی وجود دارد ناشی از عدم اطلاع از قوانین و مقررات است یا اینکه امکانات، اعتبارات و نیروی انسانی متناسب با مسؤولیتها و مأموریتهای آنان تعریف نشده است. درویشیان پایین بودن سهم سرانه سلامت از درآمد ناخالص ملی را یکی از آسیبهای کلان حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت: ۸ درصد از درآمد ناخالص ملی به بهداشت و درمان و سلامت اختصاص مییابد، در حالی که در بسیاری از کشورهای توسعهیافته بین ۱۰ تا ۱۲ درصد درآمد ناخالص ملی به بحث سلامت اختصاص دارد. این در حالی است که همان مبلغی هم که در مجلس تصویب میشود کامل تخصیص نیافته یا پرداخت نمیشود.
***
بانک خون تهران در وضعیت قرمز
مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: ما در حال پشت سر گذاشتن روزهای حساسی هستیم و سازمان انتقال خون نیازمند حضور مردم برای اهداست. مهدیزاده بیان کرد: ذخیره خونی در استان تهران در حدود 4 تا 5 روز است. ما در حال پشت سر گذاشتن روزهای حساسی هستیم و سازمان انتقال خون نیازمند حضور مردم برای اهداست؛ موضوع ذخیره خون در استان تهران قدری با سایر استانها متفاوت است. در استان تهران به عنوان پایتخت و مرکز سیاسی کشور با ۱۶۷ مرکز درمانی و ۲۸ هزار تخت بیمارستانی، عملهای جراحی تخصصی و فوقتخصصی زیادی انجام میشود و علاوه بر بیماران ساکن در استان تهران، بیماران بسیاری از سایر استانها به مراکز درمانی آن معرفی میشوند. در کنار این، آمار بیماران تالاسمی، هموفیلی، حوادث و سوانحی که در این استان اتفاق میافتد خیلی زیاد است. همه اینها باعث شده مصرف فرآوردههای خونی در تهران خیلی بالاتر از سایر نقاط کشور باشد، البته در یک ماه اخیر به خاطر افزایش بالای عمل جراحی، درخواست مراکز درمانی برای مصرف خون افزایش پیدا کرده است. هر زمان موجهای کرونا فروکش میکند معمولا مصرف فرآوردههای خونی افزایش پیدا میکند. این افزایش مصرف پس از موج پنجم، خیلی بیشتر از پیکهای دیگر است. آمار انجام عملهای جراحی غیراورژانسی در کشور به یکباره خیلی بالا رفته و درخواست فرآوردههای خونی از ما در استان تهران به یکباره حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.
***
تهران آمادگی مواجهه با هر میزان بارندگی را دارد
مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران گفت: با لایروبی و رسوببرداریهایی که در کانالهای اصلی جمعآوری آب در شهر تهران انجام شده، مسیلها و کانالها کاملا آمادگی مواجهه با هر میزان بارندگی را دارد. اصغر عطایی گفت: با هماهنگیهای صورتگرفته، همه مناطق به صورت یکپارچه مسیلها و کانالهای جمعآوری آبها را به طول ۵۳۰ کیلومتر و انهار فرعی را به طول ۱۰ هزار کیلومتر لایروبی و رسوببرداری کردند. وی با اشاره به اینکه ۵ طرح لایروبی و رسوببرداری در تهران انجام شده است، افزود: زمان بارندگی، واریزههای همراه با آب به پاییندست میآید و شن و لای وارد حوضچهها میشود. حوضچهها نیز تخلیه و پاکسازی شدهاند. در حال حاضر مسیلها و کانالها آمادگی هر بارندگی را دارد. عطایی ادامه داد: امسال برای نخستینبار تعدادی از ماشینآلات لایروب را در نقاط حساس که لولهگذاری شده، به کار گرفتیم. عوامل کارگری به سختی میتوانستند وارد این لولهها شده و لایروبی کنند اما با این دستگاهها نیازی به ورود کارگران به لولهها نیست. چند دستگاه جنتکس وارد و در حال حاضر در مناطق بیستودوگانه به کار گرفته شده است و ۱۹ دستگاه دیگر نیز بزودی در اختیار مناطق شهرداری قرار خواهد گرفت. وی با اشاره به بازدیدهای میدانی تاکید کرد: بخشی از شبکههای مویرگی محلات تهران نیاز به مرمت داشت.
***
وضعیت نامناسب دستیاران تخصصی در کشور
دبیر شورای عالی سازمان نظام پزشکی با ابراز نگرانی از آنچه وضعیت «نامناسب دستیاران تخصصی در کشور» خواند، بر لزوم آسیبشناسی علل مهاجرت پزشکان تاکید کرد. دکتر داریوش طاهرخانی در گفتوگو با ایسنا در واکنش به مباحث مطرح درباره کمبود پزشک در کشور و لزوم افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی تاکید کرد: افزایش ورودی رشتههای پزشکی بدون تدبیر در حفظ نیروی انسانی، مشکلی را حل نخواهد کرد. وی مشکلات اقتصادی و اجتماعی برخی گروههای پزشکی را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه متولیان نظام سلامت کشور باید واقعیتهای میدانی را خوب رصد کنند، گفت: یکی از سرمایهگذاریهای بلندمدت دولتها، تربیت نیروی متخصص در رشتههای مختلف است. وقتی یک دانشآموخته علوم پزشکی بهواسطه مولفههای مختلف از ریل ارائه خدمت به بیماران خارج میشود، نخستین متضرر نظام سلامت کشور است، چرا که بیتردید نظام سلامت در سرمایهگذاری خود موفق نبوده و نتوانسته است بهره مناسبی از خدمات نیرویی که تربیت کرده، ببرد.
ارسال به دوستان
ریزش دیوار مدرسهای در علیآباد کتول؛ نجات 10 دانشآموز و معلم از زیر آوار
فرار از فاجعه
صبح روز گذشته خبری مبنی بر ریزش دیوار یک مدرسه در شهرستان علیآباد کتول در رسانهها منتشر شد؛ خبری که به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد تا یک بار دیگر موضوع ایمنی مدارس به رأس مطالبات عمومی از نظام آموزشی کشور مبدل شود.
سرپرست جمعیت هلالاحمر علیآباد کتول از ریزش دیوار یک مدرسه در این شهرستان و مصدوم شدن چند دانشآموز و معلم خبر داد. ربیعالله افشانی اظهار کرد: ساعت ۹:۴۴ دقیقه صبح امروز (دیروز شنبه ۸ آبانماه) ریزش دیوار یک مدرسه در علیآباد کتول به وقوع پیوست. وی افزود: بلافاصله بعد از این حادثه ۷ تیم امدادی جمعیت هلالاحمر به محل اعزام شدند. سرپرست جمعیت هلالاحمر علیآباد کتول بیان کرد: تعدادی کودک در این حادثه مصدوم شدند که توسط نیروهای امدادی و آتشنشانی با همکاری اورژانس از زیر آوار رهاسازی شدند. افشانی گفت: در این عملیات ۲ دستگاه آمبولانس، ۲ خودروی نجات، یک خودروی کمکدار به همراه ۲ ست نجات در آوار بهکارگیری شد.
آنطور که اورژانس استان گلستان اعلام کرد در این حادثه ۱۰ نفر شامل ۷ کودک و ۳ مربی دچار مصدومیت شدند.
* ۲ نفر بازداشت شدند
در پی وقوع این حادثه دادستانی علیآباد کتول بررسیهای خود را به منظور چرایی وقوع این حادثه آغاز کرد که در این زمینه دادستان علیآباد کتول از بازداشت ۲ نفر در رابطه با حادثه ریزش ساختمان مدرسه در این شهرستان خبر داد.
حسینعلی ایزد گفت: بر اثر گودبرداری غیرقانونی، ساختمان یک مدرسه غیردولتی در علیآباد کتول فروریخت و سبب مصدوم شدن تعدادی از دانشآموزان و معلمان شد.
وی افزود: بلافاصله پس از اعلام گزارش با حضور در محل و بررسی میدانی وسعت حادثه، پرونده رسیدگی به این حادثه در شعبه اول بازپرسی دادسرای علیآباد تشکیل شد و همه عوامل درگیر در این حادثه به دادسرا احضار شدند.
ایزد گفت: مالک زمین مجاور مدرسه که مشغول گودبرداری بود و مسؤول مربوط به پلیس ساختمان شهرداری علیآباد کتول هم بازداشت شدند.
با وجود آنکه این حادثه تلفات جانی نداشت اما میتواند زنگ خطری جدی برای مواجهه با سازههای ناایمن مدارس و اطراف آنها باشد. با توجه به اینکه طی ۲ سال گذشته درهای مدارس به روی دانشآموزان بسته بوده، تا حدودی مسائل مربوط به ایمنی با کاهش روبهرو شده است و اگر برای آنها چارهاندیشی نشود، ممکن است حوادثی دیگر از این دست همزمان با بازگشایی مدارس رقم بخورد. به همین منظور متولیان وزارت آموزشوپرورش باید بازنگری جدی در زمینه ایمنی مدارس داشته باشند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|