|
واکنش مسکو به ادعاهای باکو و آنکارا
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به ادعاهای باکو و آنکارا درباره ایجاد کریدور زنگزور در جنوب ارمنستان نزدیک مرز با ایران، آنها را به پایبندی به مفادی دعوت کرد که در توافق آتشبس 2020 قرهباغ درج شده است. «ماریا زاخاروا» گفت: «بهترین چارچوب برای رسیدگی به این اختلافات، نشستهای معاونان وزرای خارجه روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان است که تاکنون ۸ نشست را برگزار کردهاند».
ارسال به دوستان
واکاوی دلایل بهانهتراشی عربستان سعودی علیه اظهارات وزیر اطلاعرسانی لبنان پیرامون تجاوز نظامی ائتلاف عربی به یمن
تضعیف دولت لبنان، موضع همیشگی سعودی
گروه بینالملل: بحران اخیر سیاسی در روابط بین لبنان و عربستان از آنجا آغاز شد که «جورج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی لبنان دوشنبه هفته گذشته با شرکت در برنامه «پارلمان ملت» در شبکه تلویزیونی الجزیره از ملت مظلوم و ستمدیده یمن دفاع و حمله نظامی ائتلاف عربی- آمریکایی به سرکردگی سعودی و امارات را محکوم کرد. قرداحی خاطرنشان کرد نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن در حال دفاع از خود در برابر «اقدامات تجاوزکارانه عربستان و امارات» هستند. این وزیر لبنانی پس از فشار مقامات سعودی و بیانیه شورای همکاری خلیجفارس درباره اظهاراتش درباره دفاع از مردم یمن و تاکید بر لزوم توقف جنگ در این کشور اظهار داشت: من درباره کسی اشتباه نکردم و هرگز عذرخواهی نمیکنم. من به کسی حمله نکردم و تنها با جنگ پوچ و بیهوده مخالفم. قرداحی افزود: زمانی که کسی از من بخواهد استعفا کنم به او میگویم من بخشی از یک دولت یکپارچه هستم. وی تصریح کرد: کسانی که از آزادی بیان و رسانه دفاع میکنند، دیروز کمپینی از اتهامات بیاساس ضد من به راه انداختند. درست نیست در لبنان تحت باجگیری کشورها و سفرا و افراد دیگر قرار بگیریم. وزیر اطلاعرسانی لبنان در ادامه تاکید کرد: چگونه به ما دیکته میکنند که چه کسی در دولت بماند یا نماند، مگر ما کشوری مستقل نیستیم؟
در همین راستا مقامات سعودی اعلام کردند سفیر خود در لبنان را فراخواندهاند و همچنین ریاض از سفیر لبنان در عربستان خواسته است ظرف 48 ساعت خاک این کشور را ترک کند، این اقدام همزمان با تصمیم ریاض برای توقف واردات از لبنان بود. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، مقامات این کشور ضمن تأکید بر تصمیم قبلی خود مبنی بر جلوگیری از سفر شهروندان سعودی به لبنان، مدعی شدند این تصمیم را برای حفظ امنیت عربستان و ملت آن اتخاذ کردهاند و همچنین تصمیمات دیگری در این زمینه گرفته خواهد شد. جورج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی لبنان در حال حاضر آخرین سیاستمداری است که برای بیان سخن حق از حدود یک هفته پیش مورد حمله شدید رسانهای و سیاسی قرار گرفته است. آنچه باعث شده سعودیها نسبت به گفتههای قرداحی حساسیت بیشتری به خرج دهند، جایگاه او به عنوان یک مسؤول رسمی عرب و تصدی پست وزارت اطلاعرسانی کشور لبنان از جانب وی است. این حساسیت از آنجا دوچندان میشود که لبنان با توجه به بافت ویژه آن همواره از اهمیت زیادی برای سعودیها برخوردار بوده است و آنها در طول سالهای گذشته به شیوههای مختلف برای دخالت در امور داخلی این کشور و بر هم زدن توازن داخلی آن با جانبداری از یک یا چند گروه سیاسی علیه دیگر گروهها تلاش کرده و همزمان نیز کوشیدهاند با پرداخت هزینههای هنگفت مالی و تقویت نفوذ رسانهای، وجهه خود را خوب جلوه دهند و دخالتهای خود را حمایت از ملت لبنان معرفی کنند.
* ارتباط جنایت الطیونه با حمله به قرداحی
با توجه به وضعیت داخلی لبنان و جایگاه آن برای عربستان به نظر میرسد شکست جنایت الطیونه در کشاندن لبنان به فتنه و اظهارات «ژوزف عون» فرمانده ارتش درباره اینکه «سمیر جعجع» در جنایت الطیونه دست داشته است و احضار وی به دادگاه، عربستان سعودی را وادار کرده به دنبال راهی برای نجات این جنایتکار خود در لبنان باشد، بنابراین اظهارات قرداحی بهانهای شد تا عربستان از آن برای برافروختن آتش کینه خود در لبنان استفاده کند.
* عربستان به دنبال فروپاشی دولت در لبنان
برخی تحلیلگران لبنانی نیز معتقدند هدف اول مانور عربستان علیه سخنان این وزیر لبنانی، محاصره حزبالله و هدف دوم آن سقوط دولت نجیب میقاتی است که از زمان تشکیل نتوانست ریاض را راضی کند؛ تا جایی که «ولید البخاری» سفیر عربستان در لبنان همه پروتکلهای دیپلماتیک را شکست و برای تبریک به وزیر جدید خارجه لبنان به وزارت خارجه این کشور نرفت.
بر این اساس برخی تحلیلگران سیاسی منطقه بحرانآفرینی عربستان در قبال لبنان را در قاب بزرگتری تفسیر میکنند و هدف از آن را بر هم زدن ثبات داخلی لبنان بویژه بعد از پیروزیهای سیاسی، اقتصادی و نظامی مقاومت لبنان میدانند. به عقیده این تحلیلگران، توانمندی حزبالله برای تامین سوخت مورد نیاز لبنان و توزیع آن در این کشور در سایه بحران شدید اقتصادی و سوختی و اثبات اینکه چه کشورهایی در این شرایط سخت لبنان در کنار ملت این کشور میایستند و چه کشورهایی با وجود ادعای حمایت از دولت و ملت لبنان دست روی دست میگذارند و کاری نمیکنند و پیروزی سیاسی مقاومت در تسهیل از سرگیری روابط اقتصادی و سیاسی بین بیروت و دمشق در بالاترین سطوح و به نوعی شکستن محاصره سیاسی و اقتصادی تحمیلی آمریکا علیه لبنان و سوریه و نیز تثبیت اصل بازدارندگی نظامی در برابر رژیم صهیونیستی با ورود کشتیهای حامل سوخت ایران، از دلایلی است که ریاض را بر آن داشته با بهرهبرداری از سخنان قرداحی، برای بر هم زدن فضای داخلی لبنان وارد عمل شود. در عین حال این سطح از فشار سیاسی و رسانهای علیه قرداحی در چارچوب فشار بر دولت لبنان قلمداد میشود که بتازگی بعد از مدتها رایزنی در سایه توافق داخلی تشکیل شده و درصدد حل بحرانهای انباشته اقتصادی و مالی این کشور است که شماری از همپیمانان سعودیها که پستهای کلیدی را در سالهای گذشته در لبنان در دست داشتهاند، خود از عاملان اصلی بروز این وضعیت بودهاند.
به نظر میرسد آمریکاییها نیز از اقدامات عربستان حمایت میکنند و این امر در اعمال تحریمهای آمریکا و زمانبندی مشکوک اقدامات سیاسی ضد شخصیتهای ملی لبنان از جمله «جمیل السید» نماینده پارلمان لبنان خود را نشان میدهد.
* موضع دولت لبنان درباره تحولات اخیر
«نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان بر حفظ روابط مستحکم کشورش با تمام کشورهای همسایه و به طور مشخص کشورهای عرب تاکید و در سخنانی تلاش کرد از یک سو با بیان اینکه سخنان قرداحی قبل از تصدی پست وزارت اطلاعرسانی لبنان بیان شده، آن را توجیه کند و از سوی دیگر نیز از عربستان دلجویی کند. میقاتی در ارتباط با اظهارات قرداحی گفت: این مصاحبه چند هفته قبل از تصدی پست وزارت اطلاعرسانی از سوی قرداحی تهیه و تنظیم شده است و اظهاراتش غیرقابل قبول است و به هیچوجه نشانگر موضع دولت لبنان بویژه در ارتباط با موضوع یمن و روابط لبنان با کشورهای عرب و به طور مشخص عربستان و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس نیست. وزارت خارجه لبنان نیز در بیانیهای اعلام کرد: اظهارات جورج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی قبل از تعیین وی در این منصب درباره عربستان و امارات، بیانگر موضع دولت لبنان نیست. با این حال، روز چهارشنبه عربستان، کویت و بحرین سفرای لبنان را احضار کردند تا از این طریق فشار بر دولت لبنان را افزایش دهند.
* حمایت سیاستمداران لبنانی از مواضع قرداحی
«سلیمان فرنجیه» رئیس جریان «المرده» لبنان دیروز با حمایت از قرداحی و عدم قربانی کردن او تاکید کرد هرگز نخواهد پذیرفت باج داده شود. وی گفت: ما خواهان روابط خوب با کشورهای عرب هستیم و این اعتقاد راسخی است که داریم و موضع ما در قبال عربستان سعودی و امارات و همه کشورهای حاشیه خلیجفارس روشن است. رئیس جریان المرده با اشاره به اینکه به وزیر اطلاعرسانی لبنان ظلم شده است، تاکید کرد در کنار او خواهد ایستاد. فرنجیه با تاکید بر مخالفت خود با استعفای قرداحی تاکید کرد وی هیچ اشتباهی مرتکب نشده است. رئیس جریان المرده هشدار داد: اگر قرداحی استعفا کند یا برکنار شود، ما جانشینی برای او معرفی نخواهیم کرد. به قرداحی ظلم شده و من از او حمایت میکنم.
«سالم زهران» کارشناس سیاسی و رئیس مرکز رسانهای «الارتکاز» لبنان نیز بعد از تنشآفرینی عربستان سعودی در برابر لبنان گفت: این یک لحظه انفجار منطقهای در عرصه لبنان بوده و این موضوع تنها به اظهارات قرداحی محدود نمیشود. این شخصیت لبنانی همچنین افزود: حزبالله هرگز قرداحی را در این شرایط تنها نخواهد گذاشت و حتی اگر او نیز اصرار به استعفا داشته باشد، حزبالله هرگز نمیپذیرد. «حسین الحاج حسن» رئیس فراکسیون نمایندگان بعلبک هرمل در پارلمان لبنان هم اعلام کرد: موضعی که جورج قرداحی در قبال جنگ علیه یمن اتخاذ کرده، موضع هر فرد آزاده و شریف در جهان است و ما از وی حمایت میکنیم.
***
دفاع تمامقد حزبالله لبنان از مواضع وزیر اطلاعرسانی این کشور
حزبالله لبنان روز جمعه طی بیانیهای ضمن استقبال از سخنان وزیر اطلاعرسانی این کشور در قبال مردم مظلوم یمن، از مواضع وی حمایت کرد. در بیانیه حزبالله آمده است: حزبالله از موضع شجاعانه و شرافتمندانه جناب آقای جورج قرداحی، وزیر اطلاعات و موضع رسانهای، اخلاقی و میهنپرستانه ایشان در دفاع از مردم مظلوم یمن و توصیف این دشمنی که منجر به خونریزی و کشتار صدها هزار نفر و محاصره کل مردم در خطر گرسنگی و بیماری شده، به عنوان تجاوز، قدردانی میکند. حزبالله همچنین کمپین ناعادلانه عربستان، امارات و شورای همکاری خلیجفارس علیه قرداحی را محکوم میکند و آن را حمله به حاکمیت لبنان و آزادی شهروندان آن در بیان نظرات و مواضع خود بدون ترس و تهدید و باجگیری غیرقابل قبول میداند که کرامت هر لبنانی را به چالش میکشد. ما قاطعانه هر گونه درخواست برای برکناری وزیر یا وادار کردن وی به استعفا را رد میکنیم و این درخواستها را حملهای آشکار به لبنان، عزت و حاکمیت آن میدانیم. حزبالله بویژه مواضع برخی سیاستمداران باجگیر و ضعیفالنفس لبنانی و همچنین برخی رسانههای لبنانی را که در این کمپین پولی شرکت داشتند، محکوم میکند.
ارسال به دوستان
ماجراجویی خطرنا اردوغان در شمال سور یه
آتش متقابل ارتش سوریه علیه آتشافروزی نیروهای متجاوز ترکیه، احتمال بالا گرفتن جنگ تمامعیار در شمال سوریه را افزایش داده است. شبکه روسیاالیوم در گزارشی از بغرنج شدن اوضاع شمال شام با توجه به ارسال تجهیزات و مهمات گسترده از سوی ترکیه به استان ادلب سوریه خبر داد. طبق این گزارش، ارتش اردوغان به دنبال پیشروی در جبههای گسترده بالغ بر 910 کیلومترمربع است. منابع سوری دیروز اعلام کردند پس از هدف قرار گرفتن مواضع ارتش سوریه در شهر سراقب در استان ادلب به وسیله سلاحهای سنگین ارتش ترکیه، نیروهای سوری نیز متقابلا مواضع متجاوزان ترکیهای در اطراف مرکز دیدهبانی در روستای سان در غرب این شهر را گلولهباران کردند.
توپخانه ارتش ترکیه، همچنین روستاهای «الربیعات» در حومه «ابوراسین» و «زرکان» در استان حسکه را گلولهباران کرد. بر اساس تصاویر منتشر شده، آنکارا چندین عراده تانک، توپ، راکتانداز و سامانه پدافندی به مناطق شمالی استانهای حلب و ادلب منتقل کرده است. این به معنای لشکرکشی دوباره ترکیه پس از زمستان سال 2020 موسوم به عملیات «سپر فرات» است. به گزارش بخش عربی شبکه آرتی، کارشناسان بر این باورند بهانه اردوغان رفع تهدید کردهای سوری در شمال سوریه است، در حالی که هدف دیگر او فراهم آوردن پوششی برای تروریستهای مورد حمایت خود در ادلب است. ترکیه به دنبال سیطره بر منطقهای واقع در جنوب «کوبانی» به منظور ملحق کردن ۲ منطقه تحت کنترل خود و یافتن جای پایی در شمال سوریه است. این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در دیدار ماه گذشته با همتای ترکیهای خود، اتمام حجت کرده بود آنکارا باید نیروهای نظامی و افراد مسلح و تروریستهای تحت امرش در ادلب را از خاک سوریه بیرون بکشد. ترکیه در سالهای 2016 تا 2019 بر برخی مناطق سوریه مسلط شد و در حال حاضر از «بندر خان» تا «راس العین» و «جرابلس» تا ساحل دریای مدیترانه مسلط است. با وجود این، منطقه واقع میان «جرابلس و بندرخان» دست کردهای سوری است. یکی از اهداف اصلی عملیات آتی ترکیه، شهر کوبانی واقع در 415 کیلومتری شمال شرق دمشق است. کردهای سوری از سال 2012 از این شهر دفاع میکنند. در مقابل بر کسی پوشیده نیست که ارتش سوریه طی ماههای اخیر موضع خود را تقویت کرده و به دنبال آزادسازی ادلب است، بویژه که ادلب دچار هرجومرج و آشفتگی است. نیروهای وفادار به بشار اسد در زمستان و بهار 2020 طی عملیاتی گسترده، بیش از 35 منطقه مسکونی و 320 کیلومترمربع از اراضی ادلب را آزاد کردند.
اوایل زمستان پارسال ارتش سوریه بر شهر «معره النعمان» در جنوب شرق استان ادلب مسلط شد و بخش اعظم جاده حماه به حلب را به کنترل خود درآورد و پنجم فوریه وارد شهر «سراقب» در تقاطع جاده حلب به حماه و حلب به لاذقیه شد. سپس در حملات ارتش ترکیه و تروریستهای وابسته به آن موسوم به عملیات «درع الربیع» که در آن از پهپادهای هجومی بیرقدار در سطح گسترده استفاده شد، اردوغان با وجود تلفات زیاد نیروهایش در ماه اسفند مواضع اشغالی گذشته را تثبیت کرد. او سپس راهی مسکو شد تا مذاکرات آتشبس را با پوتین انجام دهد. این دو بر پایان اقدامات جنگی و ایجاد گذرگاه امن در طول جاده «ام 4» لاذقیه به حلب توافق کردند و گشتهای مشترک روسیه و ترکیه برقرار شد. ماجراجوییهای جدید اردوغان در ادلب و شمال حلب در حالی است که روسها اخیرا با استقرار جنگندههای پیشرفته «سوخو 35» در پایگاه هوایی قامشلی در شمال شرقی سوریه این علامت قوی را به آنکارا دادهاند که مثل پارسال درباره اشغالگری ترکیه کوتاه نخواهند آمد. در مقابل انتقال لجستیکی بزرگ ترکیه از مرزها تا ادلب که متعاقب تمدید ماموریت نظامی ارتش ترکیه در عراق و سوریه تا اکتبر 2023 از سوی اکثریت پارلمان این کشور انجام گرفت، بدین معناست که اردوغان به دنبال جنگ در شمال سوریه حتی با بالاترین هزینه ممکن برای کشورش است تا بلکه با یک پیروزی کوچک و ظاهری در این منطقه، جوی مثبت در افکار عمومی حامیان حزب عدالت و توسعه به وجود آورده و فشارهای اقتصادی و سیاسی داخلی را از روی دوش خود سبک کند.
به گفته کارشناس رأیالیوم، حمله جدید ترکیه به شمال سوریه با منافع آمریکا در تضاد است، زیرا آمریکا حامی کردهای سوری است و از مدتها قبل آنها را متحد خود میداند. شاید آنکارا به دنبال متشنج کردن اوضاع به منظور گرفتن برگههای برنده بیشتر در مذاکرات میان اردوغان و بایدن است که در «گلاسکو» در حاشیه نشست مربوط به تغییرات آب و هوایی از یکم تا 12 نوامبر برگزار خواهد شد. گفته میشود احتمال دارد بایدن با صدور چراغ سبز به ماجراجویی اردوغان در شمال سوریه، این بهانه را برای نیروهای قسد که تحت فرماندهی آمریکا و ناتو هستند فراهم آورد تا با عقبنشینی از مناطق کردنشین شمالی، دست به تجاوز به مناطق جنوبیتر زده و مناطق مرزی سوریه و عراق را به اشغال خود درآورند.
***
حمله رژیم صهیونیستی به حومه دمشق
منابع رسمی سوریه ظهر دیروز گزارش دادند در اطراف دمشق صدای شدید انفجار به گوش رسیده است. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ضمن تأیید این خبر نوشت تحقیقات درباره منبع این صدا همچنان ادامه دارد. شبکه «المیادین» به نقل از خبرنگار خود در سوریه گزارش داد صدای انفجار از منطقه «الدیماس» در غرب دمشق به گوش رسیده است. شبکه «الاخباریه» سوریه لحظاتی بعد گزارش داد پدافند هوایی این کشور با اهدافی متخاصم در حومه دمشق مقابله کرده است. خبرگزاری سانا نیز این گزارش را تأیید و اضافه کرد پدافند هوایی این کشور با اهدافی متخاصم در حومه دمشق مقابله کرده است. منابع محلی به شبکه الجزیره گزارش دادند رژیم صهیونیستی مقر تیپ ۹۴ در منطقه الدیماس و دیگر مناطق حومه دمشق را هدف قرار داده است. خبرگزاری رسمی سوریه هنوز جزئیاتی از تلفات احتمالی و خسارتهای مادی ناشی از این حمله منتشر نکرده است. لحظاتی پس از انتشار این گزارش، سانا به نقل از یک منبع نظامی خبر داد رژیم صهیونیستی ساعت ۱۱:۱۷ صبح دیروز تعدادی موشک زمین به زمین از شمال فلسطین اشغالی شلیک کرده و نقاطی را در حومه دمشق هدف قرار داده است. این در حالی است که جنگندههای رژیم صهیونیستی به صورت متناوب با استفاده از حریم هوایی لبنان یا از طریق بلندیهای اشغالی جولان به سمت اهدافی در شرق و شمال غرب سوریه حملات موشکی انجام میدهند. این منبع در ادامه اضافه کرد پدافند هوایی سوریه با این موشکها مقابله کرد و توانست تعدادی از آنها را ساقط کند. طبق این گزارش، این حمله منجر به مجروح شدن ۲ نظامی شد و خسارت مادی محدودی نیز بر جا گذاشت. نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان بارها گزارش دادهاند رژیم صهیونیستی روزانه قطعنامههای سازمان ملل را نقض کرده و به حریم هوایی لبنان تجاوز میکند.
ارسال به دوستان
هشدار چین به گروه ۲۰ درباره تایوان
دیروز همزمان با آغاز نشست سران گروه 20 در رم، وزیر خارجه چین به آمریکا و متحدانش هشدار داد مبادا از این اجلاس به عنوان تریبونی برای دخالت در امور چین استفاده کنند.
به گزارش پولیتیکو، «وانگ یی» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «اخیرا آمریکا و سایر کشورها تلاش کردند به پیشرفتهایی در موضوع تایوان دست یابند که این مساله در تضاد با تضمینهای سیاسی است که هنگام برقراری روابط دیپلماتیک با «جمهوری خلق چین» داده
بودند. اگر ۵۰ سال پیش نتوانستند اصل و قانون «چین واحد» را متوقف کنند، در دنیای امروز در قرن ۲۱ این امر غیرممکنتر است».
این در عین حال هشدار چینیها به «تسای اینگ ون» رئیسجمهور تایوان نیز محسوب میشود که در مصاحبهای، حضور پرسنل نظامی آمریکا در این جزیره خودگردان در جنوب غربی چین با نام تاریخی فرمز را حق دولت تایپه عنوان کرده است.
از سویی «جوزف وو» وزیر خارجه تایوان نیز عازم اروپاست تا در نشست «تایوان تنها نیست» با مقامات اتحادیه اروپایی شرکت کند.
ارسال به دوستان
سامانه اطلاعات خوب سوروس!
جورج سوروس، سفتهباز صهیونیست آمریکایی - مجارستانی که به خاطر راه انداختن بحرانها و جنگهای داخلی و انقلابهای رنگی در گوشه و کنار جهان مشهور است، اخیرا دست به کار تاسیس پلتفرم ممیزی برای مقابله با آنچه «فیک نیوز» یا خبرهای جعلی میخواند، زده است. سوروس به همراه «رید هافمن» میلیاردر آمریکایی و مالک شبکه اجتماعی لینکدین، نرمافزار Good Information (اطلاعات خوب) را ایجاد کردهاند که کار ویژهاش تشخیص اخبار جعلی رسانهها و شبکههای اجتماعی مختلف است.
جالب اینکه سوروس با اصلیتی مجاری، از حدود ربع قرن پیش پروژه سندیکا (Project Syndicate) را به وجود آورده بود که یک سازمان غیرانتفاعی در خدمت سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل و همچنین ابرشرکتها برای دروغپراکنی و هجمه رسانهای به دشمنان آنهاست. پروژه سندیکا امکان ترجمه سخنرانیها و مباحثات صوتی به 13 زبان برای انتشار در طیف وسیعی از نشریات چاپی کشورهای غربی را فراهم میآورد. این پروژه عملا تبدیل به همان دستگاه کنترل ذهن سلطه شد که نقش مهمی در جهتدهی محتوای بزرگترین رسانههای شرکتی غربی و شعبههای آنها در دیگر بخشهای جهان داشته است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آتشسوزی در منطقه صنعتی نزدیک «دیمونا» در فلسطین اشغالی
رسانههای فلسطینی به نقل از رسانههای رژیم اسرائیل گزارش دادند آتشسوزی در یکی از کارخانههای واقع در منطقه «دیمونا» خسارتهای زیادی به تجهیزات سنگین این کارخانه وارد کرده است. خبر آتشسوزی در نزدیکی دیمونا در حالی صبح شنبه رسانهای شد که برخی منابع شب جمعه از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در «النقب» که نیروگاه هستهای دیمونا در آنجا واقع شده است، خبر داده بودند.
***
ماجرای تهدید به کودتا در فرانسه چه بود؟
اداره کل امنیت داخلی فرانسه از کشف و خنثیسازی یک کودتا در قالب عملیات موسوم به اَزور (Azur) خبر داد که برخی تحلیلگران آن را یک ماجرای تبلیغاتی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری پیش روی فرانسه دانستهاند.
به گزارش ایرنا، منابع خبری فرانسه از کشف کودتای موسوم به عملیات ازور (opération Azur) پرده برداشتند که گفته شده چریکها و سازمانهای شبهنظامی قصد سرنگونی الیزه را داشتند.
روزنامه فرانسوی لوپاریزین از «رمی دیه» نظامی فرانسوی ۵۵ ساله در این ارتباط نام برده است. وی که به جرم مشارکت در اقدامات تروریستی تحت بازجویی و بازداشت موقت نزد مقامات قضایی فرانسه به سر میبرد، متهم به سازماندهی کودتا برای سرنگونی الیزه است. این نشریه فرانسوی افزود: طراحی این عملیات از مالزی به یک سال قبل و زمانی بازمیگردد که فرانسه درگیر بحران بهداشتی ناشی از شیوع «کووید-۱۹» بوده است.
لوپاریزین همچنین ادامه داد: تشکیلات «رمی دیه» شامل ۲ شاخه نظامی و غیرنظامی است و از نظر تسلیحاتی و بهکارگیری نیرو کاملا سازمانیافته عمل کرده است. این رسانه فرانسوی تصریح کرد این تشکیلات در تیررس سرویسهای امنیتی فرانسه قرار داشت و به کشف طراحیهای خشونتبار آن انجامیده است.
ادعای مقامات امنیتی فرانسه در کشف و خنثیسازی این کودتای پیچیده در حالی است که به زعم برخی تحلیلگران و کارشناسان این ماجرا یک اقدام تبلیغاتی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری پیش روی فرانسه است.
***
ضربالاجل ۲ هفتهای حماس به رژیم صهیونیستی درباره غزه
یک روزنامه لبنانی دیروز (شنبه) پیامهای تهدیدآمیز جنبش حماس درباره پروندههای نوار غزه را که از طریق میانجیهای خود برای اشغالگران اسرائیلی فرستاده افشا کرد. روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت، رهبری جنبش حماس به میانجیها اعلام کرد استمرار سیاست وقتکشی از سوی رژیم اشغالگر، فلسطینیها را به اقدام سوق خواهد داد و این مساله میتواند به برکناری کابینه مشترک نفتالی بنت و یائیر لاپید منجر شود. به نوشته الاخبار، حماس با تاکید بر جدی بودن تهدیدهایش، هشدار داد در صورتی که در ۲ هفته آتی پیشرفت واقعی در پروندههای مربوط به نوار غزه حاصل نشود، مقاومت هرگز به کابینه اسرائیل اجازه نخواهد داد اواسط ماه آتی بودجه را در آرامشی که انتظار دارند، تصویب کند. به دنبال این هشدار، میانجیها اقدام فوری را برای جلوگیری از تنش دوباره و بحرانی شدن اوضاع آغاز کردند؛ به این شکل محمد العمادی، رئیس کمیته قطری مسؤول بازسازی غزه در جریان سفر هفته گذشته خود به غزه، به حماس اعلام کرد بودجه بازسازی واحدهای مسکونی از هفته آینده پرداخت خواهد شد و طی این هفته راهحلی را با مسؤولان اسرائیلی برای انتقال سومین محموله کمکهای قطر که به کارمندان دولتی اختصاص دارد، پیدا خواهد کرد. طبق آنچه الاخبار به نقل از برخی منابع در حماس نوشت، دو طرف قطری و اسرائیلی درباره تسهیل اجرای مکانیزم جدید مربوط به انتقال این بودجه با پرداخت مبلغی از هزینه سوختی که دولت غزه از مصر وارد میکند، توافق کردند.
***
روسیه: عجلهای برای بهرسمیت شناختن طالبان نداریم
مقام ارشد روسیه با بیان اینکه اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی است، تاکید کرد هیچکس برای به رسمیت شناختن طالبان بهعنوان دولت افغانستان عجله ندارد. «واسیلی نبنزیا» سفیر روسیه در سازمان ملل گفت مساله به رسمیت شناختن حکومت طالبان زمانی مطرح میشود که جامعه جهانی مطمئن شود وعدهها و تعهدات طالبان عملی میشود. وی در نشست خبری روز گذشته افزود: هیچ عجلهای برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک دولت وجود ندارد و مسکو آماده نیست به این گروه اجازه دهد نماینده افغانستان در سازمان ملل باشد.
وی همچنین تصریح کرد: تحریمهای سازمان ملل و یکجانبه علیه رهبران طالبان باید مورد بررسی قرار گیرد اما «شاید نه فورا». نبنزیا به خبرنگاران گفت: «مساله به رسمیت شناختن زمانی مطرح میشود که جامعه بینالملل مطمئن شود وعدهها و تعهداتی که مقامات اعلام کردهاند عملی میشوند».
وی به وعدههای طالبان اشاره کرد که شامل حمایت از حقوق بشر، بویژه حقوق زنان و دختران و مبارزه با تروریسم و مواد مخدر بود. قرار است یک کمیته ۹ نفره از سوی سازمان ملل متحد که شامل روسیه، چین و آمریکاست، ادعاها را در ماه آینده بررسی کند و احتمالا تا قبل از پایان سال در این باره تصمیمگیری خواهد شد. نبنزیا گفت: امروز مهمترین موضوع ایجاد ثبات در افغانستان است. اقتصاد در آستانه فروپاشی با کمبود منابع ارزی است که مشخص نیست چه زمانی آزاد میشوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|