|
رایزنی شهرداری و سازمان زندانها برای اشتغال زندانیان
شهردار تهران و رئیس سازمان زندانها در دفتر شهردار تهران با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار بر ضرورت تشکیل کارگروه فرهنگی- اجتماعی میان شهرداری و سازمان زندانها، اشتغالزایی برای زندانیان و رسیدگی به خانواده زندانیان تهرانی تأکید شد. ۲ طرف همچنین درباره چگونگی کاهش آسیبهای اجتماعی در شهر تهران در راستای مسؤولیتپذیری اجتماعی شهرداری تهران با کمک سازمان زندانها گفتوگو کردند.
ارسال به دوستان
هشدار سازمان هواشناسی نسبت به تداوم بارشها در اغلب استانهای کشور و احتمال جاری شدن سیل و آبگرفتگی معابر
باران ادامه دارد
سیل و آبگرفتگی در 7 استان کشور به دنبال بارندگیهای اخیر؛ هلالاحمر از امداد رسانی به 141 نفر خبر داد
اسدالله خسروی: به دنبال پیشبینی تداوم بارشها در اکثر استانهای کشور طی روزهای آینده، کارشناسان هواشناسی هشدار دادند با تشدید بارندگیها احتمال وقوع آبگرفتگی معابر، جاری شدن سیل و روانآب، بالا آمدن سطح آب رودخانهها و مشکل تردد خودروها در جادهها وجود دارد که ضروری است مسؤولان برای جلوگیری از حوادث احتمالی آمادگی لازم را داشته باشند. به گزارش «وطنامروز» با وجود هشدارهای لازم سازمان هواشناسی نسبت به ورود سامانههای بارانزا و بارش باران در اکثر استانها اما طی چند گذشته 7 استان کشور چون آذربایجان غربی، زنجان، قم، کردستان، لرستان، خراسان رضوی و مازندران تحت تاثیر حوادث ناشی از بارشها قرار گرفت که منجر به وقوع سیلاب و آبگرفتگی در این مناطق شد به طوری که چهارشنبه گذشته بارش شدید باران در آذربایجان غربی به جاری شدن سیل در شهرستان مهاباد انجامید. اگر چه آبگرفتگی و راه افتادن سیلاب در این منطقه خوشبختانه خسارات جانی به بار نیاورد اما طبق برآوردهای موجود، این رخداد بیش از 5 میلیارد تومان خسارت به زیر ساختهای شهری وارد کرد و موجب خسارت به ۳۵ دستگاه خودرو، حدود ۷۵ واحد مسکونی و ۵۰۰ هکتار زمین زراعی و باغی شد. در این باره صادق ضیاییان، مدیر مرکز پیشبینی هواشناسی در گفتوگو با « وطن امروز» گفت: طی 3-2 روز اخیر به دلیل پیشبینی بارش باران در خیلی از استانها، هشدارهای لازم با وضعیت زرد و نارنجی صادر شد تا مسؤولان و مردم دقت بیشتری به موضوع احتمال وقوع سیلاب و آبگرفتگی معابر و همچنین تردد در جادهها داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: تداوم چنین بارشهایی پس از مدتها کاهش نزولات جوی، احتمال گرفتگی آبراهها، وقوع سیل و روانآب را در پی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
ضیاییان در ادامه افزود: 2 هشدار خطرناک نارنجی و زرد توسط سازمان هواشناسی که بیانگر احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی است، صادر شده است. در پی این هشدارها استانهای گیلان، مازندران، اصفهان، تهران، قم، البرز، قزوین، مرکزی، فارس، یزد، شمال و غرب سمنان و چهارمحالوبختیاری هشدار نارنجی گرفته و باید آمادگی لازم را داشته باشند.
وی در ادامه افزود: طبق پیشبینیهای موجود، بارشها در روزهای آینده نیز ادامه دارد و چنانچه مسؤولان اقدامات لازم را برای چک کردن آبراهها و حفاظت از اماکن مسیر رودخانهها و... انجام ندهند، احتمال آبگرفتگی و مشکلات در این زمینه دور از ذهن نیست. مدیر مرکز پیشبینی هواشناسی اضافه کرد: بارش باران و احتمال بارش برف در ارتفاعات وجود دارد، بنابراین توصیه میشود کوهنوردان در این روزها به ارتفاعات نروند یا کسانی که قصد مسافرت بین استانی دارند تمهیدات لازم را در این شرایط بیندیشند.
* امدادرسانی به ۱۴۱ نفر در پی وقوع سیل و آبگرفتگی در 7 استان
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به ۱۴۱ نفر در پی وقوع سیل و آبگرفتگی در 7 استان کشور خبر داد. مهدی ولیپور گفت: در پی هشدار هواشناسی درباره بارندگیهای اخیر، سازمان امداد و نجات تمام نیروهای خود در استانهای پیشبینی شده را به حالت آمادهباش درآورد و علاوه بر آن اقدام به اطلاعرسانی و هشدار پیرامون این موضوع به ساکنان مناطق دارای احتمال جاری شدن سیلاب کرد. وی درباره عملیاتهای انجامشده گفت: طی ۴۸ ساعت 7 استان کشور یعنی آذربایجان غربی، زنجان، قم، کردستان، لرستان، خراسان رضوی و مازندران تحت تاثیر حوادث ناشی از بارشها که شامل سیلاب و آبگرفتگی بود قرار گرفتند که در این مناطق مجموعا به ۱۴۱ نفر امدادرسانی شد. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در ادامه با بیان اینکه ۲ نفر نیز در پی سیلاب اخیر به مراکز درمانی منتقل شدند، تصریح کرد: در این عملیات از ۱۵ واحد مسکونی نیز تخلیه آب انجام شده و ۱۸ نفر نیز به مناطق امن انتقال داده شدند. به گفته ولیپور، آمادهباش امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر همچنان ادامه دارد.
* تهران در حالت آمادهباش
همزمان با بارش باران به منظور جلوگیری از آبگرفتگی احتمالی در معابر، از روزهای گذشته هماهنگی و اعلام عمومی به مناطق شهرداری پایتخت بابت آمادگی انجام شده و مناطق بیستودوگانه از تجهیزات لازم در اینباره برخوردار هستند. اصغر عطایی، مدیر کل امور خدمات شهری شهرداری تهران درباره اقدامات پیشگیرانه نیروهای خدماتی در زمان بارشهای پیش روی شهر تهران گفت: این اقدامات در طول سال به صورت مستمر انجام میشود اما با توجه به هشدار هواشناسی نسبت به بارشها در چند روز آینده و وزش باد در پایتخت، تمام عوامل مناطق ۲۲ گانه و نیروهای خدمات شهری از آمادگی کامل برخوردارند. عطایی در ادامه عنوان کرد: ممکن است یک منطقه در شمال شهر درگیر باران بوده و یک منطقه در جنوب شهر آسمان صافی داشته باشد اما با این حال تمام مناطق در چند روز پیش رو در آمادهباش خواهند بود. وی با بیان اینکه تمام عوامل خدمات شهری در مناطق بیستودوگانه تا زمان قطع بارشها حضور فعال دارند، اضافه کرد: همچنین در صورت وزش باد و توفان و شکسته شدن شاخه درختان، مناطق مجهز به اره برقی و موتوری هستند. مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران با اعلام برطرف شدن گرفتگی مسیلها و کانالها گفت: تمام نقاط آبگیر و خیابانهای شیبدار که باعث تجمع آب میشوند، پس از بارش باران شناسایی و سپس توسط معاونت فنی و عمران پاکسازی خواهند شد. البته به مروز زمان این نقاط شناسایی و ترمیم شدهاند اما برای رفع نقاط آبگیر باید پس از قطع باران این کار را انجام داد؛ این در حالی است که با بارش باران شاهد ترافیک سنگینی در معابر شهر تهران هستیم.
***
دستور رئیسجمهور برای رسیدگی به مناطق سیلزده آذربایجان غربی
در پی بارشهای شدید روزهای گذشته و وقوع سیل در شهرستان مهاباد و همچنین بروز برخی مشکلات در ترددهای شهری و خسارت به برخی واحدهای مسکونی که به بسته شدن راه ارتباطی مهاباد با - پیرانشهر منجر شد، رئیسجمهور در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان غربی و فرماندار مهاباد، پیگیر آخرین وضعیت مناطق سیلزده شد و دستورات لازم را صادر کرد. دکتر سیدابراهیم رئیسی در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان غربی و فرماندار مهاباد، ضمن دریافت گزارش آخرین وضعیت مناطق سیلزده و میزان خسارات وارده و شرایط مردم، دستورات لازم را صادر کرد. وی که در نهمین سفر استانی خود به سمنان رفته است، در گفتوگوهای تلفنی جداگانه با استاندار آذربایجان غربی و فرماندار مهاباد، ضمن دریافت گزارش مناطق سیلزده در مهاباد و میزان خسارات وارده، دستورهای لازم را در این باره صادر کرد. حجتالاسلام رئیسی همچنین در این زمینه دستورهایی خطاب به وزیر کشور و معاون اجرایی رئیسجمهور صادر کرد. محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی ضمن قدردانی از رئیسجمهور و تماس تلفنی ایشان و پیگیری وضعیت سیلزدگان شهرستان مهاباد، گفت: با پیگیریهای انجام شده از ساعتهای اولیه وقوع سیل در شهرستان مهاباد، تمام تیمهای خدماترسان و امدادی شهرستان اقدام به رفع مسائل و مشکلات سیلزدگان کردند که خوشبختانه با اقدامات انجامشده بسیاری از مشکلات برطرف شد.
ارسال به دوستان
شناسایی ۸۶۳۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» و جان باختن 132 نفر دیگر
آمار مبتلایان به کرونا افزایشی شد
با اینکه واکسیناسیون در کشور از مرز 92 میلیون دوز گذشته است اما به گفته کارشناسان بهداشت، همچنان باید پروتکلهای بهداشتی در مواجهه با ویروس کرونا رعایت شود. به گزارش «وطن امروز» آمارها حکایت از آن دارد که موارد ابتلا به کرونا در کشور افزایش جزئی داشته است. هرچند این آمار در شرایط کنونی نمیتواند نگرانکننده باشد اما در صورت سهلانگاری میتواند یک بار دیگر رنگ قرمز بیماری را به نقشه کشور بازگرداند.
در همین زمینه یک اپیدمیولوژیست با تشریح روند شیوع کرونا در کشور، واکسیناسیون را بازوی کنترلکننده گسترش بیماری دانست و گفت: مردم نباید نگران نوع واکسن باشند و باید هر واکسنی را که در اختیار بود تزریق کنند. دکتر بابک عشرتی با اشاره به منحنیهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت درباره روند پاندمی کرونا در استانها گفت: با توجه به اینکه خیلی از مردم اکنون واکسن تزریق کردهاند، اگر عادیانگاری صورت نگیرد، به رغم اینکه اندکی افزایش موارد ابتلا را شاهدیم اما این موضوع نگرانکننده و به حدت و شدت پیک پنجم نخواهد بود. وی تاکید کرد: اگر بتوانیم سرعت واکسیناسیون را افزایش دهیم و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنیم به نظر میرسد که آمار مبتلایان چندان زیاد نشود و فقط مقداری بالا رفته و سپس تدریجا کاهش یابد. وی با اشاره به اینکه روند ابتلا به کرونا در برخی استانها ثابت و در برخی دیگر نیز کاهشی است، بیان کرد: البته سرعت کاهش مقداری کند شده است و این موضوع کمی ما را نگران میکند. روند کاهش بیماری در کل کشور خیلی جزئی است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی ایران از یک ماه قبل حدس میزدیم از اواخر مهر تا اوایل آبان شاهد افزایش آمار مبتلایان باشیم که همین اتفاق هم افتاد اما در کنار آن نمیتوان از افزایش پوشش واکسیناسیون غافل شد که تاثیرات مثبتی داشته است. با تاکید بیشتر بر رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه تهویه هوا و فاصلهگذاری اجتماعی، انتقال ویروس در جامعه کاهش مییابد. وی در گفتوگو با ایسنا، درباره پیشبینی از شرایط کرونا در استان تهران در روزهای آتی تصریح کرد: تهران برای ما تصویری کلی از کشور است؛ وقتی روند بیماری در کشوری سرعت گیرد، تهران هم به همان سرعت روند افزایشی به خود میگیرد و با کاهش موارد کشوری هم مجددا تهران همین الگوی رفتاری را دارد. فکر نمیکنم با لغو دورکاریها هم تغییر چندانی در آمار ابتلا در تهران را شاهد باشیم. وی درباره روند واکسیناسیون کرونا در استان تهران افزود: ۶۶ درصد گروه هدف نوبت اول واکسن و بیش از ۴۵ درصد هم نوبت دوم واکسن را دریافت کردهاند که از میانگین کشوری هم بالاتر است. مردم نباید نگران نوع واکسن باشند و هر واکسنی را که در اختیار بود تزریق کنند.
* لزوم پوشش ۹۰ درصدی واکسیناسیون در کشور
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آخرین اطلاعات درباره خصوصیات کرونای دلتاپلاس را که مهمترین زیرشاخه واریانت دلتا ویروس کرونا محسوب میشود، تشریح کرد. دکتر علیرضا ناجی درباره یکی از مهمترین زیرشاخههای کرونای دلتا، یعنی دلتا پلاس گفت: سویه دلتا پلاس در کشورهای متعددی گزارش شده است؛ از آمریکا و انگلیس گرفته تا روسیه که به دلیل شیوع دلتا پلاس وارد یک لاکداون بسیار قوی شدهاند و تعداد موارد ابتلایشان بسیار بالا رفته است. وی با بیان اینکه کشورهای زیادی هستند که اکنون سویه دلتا پلاس را شناسایی کردهاند، افزود: شناسایی سویههای جدید در کشورها به نظارتها و برنامه پایش ژنتیکی کشورها بستگی دارد. در هر صورت از واریانت دلتا از زمانی که در هندوستان شناسایی شد، تاکنون ۲۵ زیرشاخه مختلف به دست آمده است که مهمترین آن دلتا پلاس AY. 2/4 است که مطالعات نشان میدهد قدرت انتقال و سرایت آن نزدیک ۱۵ تا ۲۰ درصد از دلتای اصلی بالاتر است. ناجی با بیان اینکه هنوز اطلاعاتی درباره شدت بیماریزایی دلتا پلاس در دسترس نیست، گفت: باید توجه کرد که با افزایش ابتلا، میزان بستری هم بالا میرود و در کشورهایی که دلتا پلاس در آنها شیوع پیدا کرده هم به همین صورت است. طبق گزارشات در دنیا ۹۰ درصد موارد مرگومیر و با نسبت بالاتری موارد ابتلا مربوط به افراد غیرواکسینه است. بر این اساس، نزدیک به ۹۰ درصد کسانی که دچار بیماری شدید شده و در بیمارستان بستری میشوند یا کارشان به مرگ منتهی میشود، واکسینه نشدهاند. این گزاره علمی بسیار مهمی است که همچنان واکسن کرونا با وجود تاثیرگذاری ضعیف برخی از آنها روی واریانتهای مختلف، باز هم بسیار موثر است و باید با سرعت بخشیدن به واکسیناسیون، پوشش بسیار بالای واکسیناسیون جامعه را ایجاد کنیم و در کنار آن اقدامات غیردرمانی را پیش ببریم. وی گفت: R0 به میزانی گفته میشود که یک فرد آلوده به کرونا میتواند افراد دیگر را آلوده کند. R0 درباره کرونای دلتا بسیار افزایش یافته و هر چقدر میزان تهاجم و قدرت انتقال آن بیشتر شود، میزان R0 هم بالا میرود. اکنون اگر دلتا را در نظر بگیریم که R0 آن حدود 5/4 تا ۵ است، عدد ایمنی جمعی ما از طریق واکسیناسیون به بالای ۸۵ درصد میرسد؛ البته با واکسنهایی که تاثیرگذاری بالایی دارند. اگر از واکسنهایی استفاده کنیم که تاثیرگذاری پایینتری دارند، باید میزان پوشش واکسیناسیون بالاتر رود بنابراین باید پوشش واکسیناسیون را بالای ۸۵ تا ۹۰ درصد برسانیم تا خیالمان راحت شود.
***
132 نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
بیماری کرونا همچنان در کشور قربانی میگیرد به طوری که از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه 132 نفر دیگر جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۷ هزار و ۵۳ نفر برسد. بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، 8633 بیمار جدید شناسایی شدند و مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۹۷۳ هزار و ۴۵۷ نفر رسید و خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۵۷۴ هزار و ۲۴۶ نفر از بیماران، بهبود یافتهاند. همچنین ۳ هزار و ۷۳۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۶ میلیون و ۵۷ هزار و ۳۱۵ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد و ۸۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. در یک شبانهروز، ۹۳۰ هزار و ۸۰۵ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد. همچنین تاکنون ۵۴ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۷۱ نفر دوز اول، ۳۷ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۵۴۲ نفر دوز دوم و ۱۲۹ هزار و ۱۲۴ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۹۲ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۷۳۷ دوز رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
دستگیری عاملان اخلال ۲۱ هزار میلیاردی در نظام اقتصادی
رئیس پلیس پایتخت از دستگیری عاملان اخلال ۲۱ هزار میلیارد تومانی در نظام اقتصادی کشور خبر داد. سردار حسین رحیمی در تشریح عملکرد 7 ماهه پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ در سال جاری گفت: پلیس امنیت اقتصادی اگرچه یک پلیس نوپا در نیروی انتظامی محسوب میشود اما اقدامات قابل توجهی داشته است. وی ادامه داد: تنها در تهران بزرگ از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه ۲۳۶ نفر از اخلالگران نظام اقتصادی که اقدام به اخلال ۲۱ هزار میلیاردتومانی در نظام اقتصادی کشور کرده بودند، شناسایی و دستگیر شدند. رحیمی ادامه داد: در بحث مربوط به زمینخواری نیز ۵۷ نفر شناسایی و دستگیر شدند و چندین هکتار از زمینهای تصرفشده توسط آنها به بیتالمال و منابع طبیعی بازگشت. رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه طی این مدت ۶۱ نفر از بدهکاران کلان بانکی نیز از سوی پلیس شناسایی شدند، گفت: این افراد جزو بدهکاران محکوم و متواری بودند که از سوی ماموران پلیس امنیت اقتصادی پایتخت شناسایی و دستگیر شدند. رحیمی با بیان اینکه در حوزه فرار مالیاتی نیز ۳۲ نفر دستگیر شدند، افزود: طی 7 ماه در مجموع ۴۳۹ نفر به اتهام زمینخواری، اخلال در نظام بانکی و اقتصادی، اختلاس، رشاء و ارتشا دستگیر شدهاند. وی با اشاره به اینکه در سال جاری در بحث مقابله با کالای قاچاق نیز ۵۶۹ فقره پرونده تشکیل شده است، گفت: در این حوزه ۸۹۰ نفر دستگیر و در این زمینه ۱۵۷ دستگاه خودرو نیز توقیف شده است.
***
لزوم آمادگی حملونقل عمومی برای دوران پساکرونا
رئیس کمیسیون حملونقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم آمادگی ناوگان حملونقل عمومی تهران برای دوران پساکرونا تأکید کرد و گفت: با افزایش سرعت واکسیناسیون، شهر و شهروندان آماده میشوند تا مرحله جدیدی از زندگی در دوران پساکرونا را تجربه کنند. سیدجعفر تشکریهاشمی در گفتوگو با ایسنا با اعلام اینکه یکی از بخشهایی که در دوره همهگیری کرونا دچار آسیب شد، حوزه حملونقل عمومی بود، افزود: یکی از آثار و پیامدهای کرونا در این حوزه، کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی تعداد مسافران در ۲ بخش مترو و اتوبوسرانی بود. وی در تشریح دلایل ریزش تعداد مسافران حملونقل عمومی در دوره فراگیری کرونا خاطرنشان کرد: تعطیلی مدارس و دانشگاهها و حذف سفرهای آموزشی از ترددهای درونشهری، تعطیلی و نیمهتعطیل شدن برخی مراکز تجاری و اداری و دورکاری بخشی از کارکنان بویژه در مجموعههای دولتی از جمله عوامل کاهش قابل توجه تعداد مسافران ناوگان ریلی و ناوگان اتوبوسرانی بود. تشکریهاشمی با اشاره به اینکه افزایش احتمال ابتلا به بیماری در فضای بسته و پرازدحام اتوبوسهای شهری و واگنهای مترو از اصلیترین دلایلی بود که باعث کاهش قابل ملاحظه مسافران ناوگان حملونقل عمومی شد، ادامه داد: به همین دلیل، بسیاری از شهروندان ترجیح دادند در مسیرهای کوتاه با پای پیاده و در مسیرهای طولانی از وسیله نقلیه شخصی به جای وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.
***
حیات وحش ۸ استان درگیر با «طاعون نشخوارکنندگان کوچک»
رئیس گروه بیماریهای حیات وحش سازمان حفاظت محیطزیست گفت: تاکنون در حیات وحش 8 استان فارس، اصفهان، چهارمحالوبختیاری، یزد، خراسان رضوی، مازندران، البرز و خراسان شمالی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک(PPR) شناسایی شده است. سیامک مسعودی افزود: در نتیجه بازدیدها و افزایش رصد حیات وحش توسط محیطبانان، کارشناسان و دامپزشکان و گزارشهای ارسالی از جانب ادارات کل حفاظت محیطزیست در 8 ماه نخست سال جاری تلفات علفخواران وحشی مشکوک به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) در حیات وحش تعدادی از استانهای کشور گزارش و بهسرعت به دامپزشکی استان اطلاعرسانی شده است. وی در ادامه گفت: در استانهایی که ابتلای حیات وحش به این بیماری تایید شده اقدامات لازم توسط ادارات کل حفاظت محیطزیست برای مهار و جلوگیری از گسترش بیماری با تلاش محیطبانان و با همکاری دامپزشکی استانهای مربوط انجام شده است و در مجموع تعداد تلفات علفخواران وحشی بر اثر ابتلا به PPR تاکنون نسبت به سال گذشته روند کاهشی را نشان میدهد، با این وجود تا مهار کامل بیماری همچنان پایشها و سایر اقدامات ضروری تداوم دارد.
***
اجرای طرح یاریگران زندگی در ۳۲ هزار مدرسه
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه طرح یاریگران زندگی با کمک و همیاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاهها در تمام گروههای مرجع شروع شده و آموزشوپرورش نیز رکن اصلی اجرای طرح یاریگران زندگی است که با همکاری بسیج مدرسه، انجمن اسلامی مدرسه و هلالاحمر اجرا میشود، گفت: سال گذشته حدود ۳۲ هزار مدرسه در سراسر کشور با شعار «یاریگر هم باشیم»، «هر مدرسه یک کانون یاریگران زندگی» و «هر دانشآموز یک یاریگر زندگی» تحت پوشش این طرح قرار گرفتند. محمدمهدی اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به طرح یاریگران زندگی که حدود ۲ سال از اجرای آن در مدارس سطح کشور میگذرد، بیان کرد: هدف برنامه یاریگران زندگی استفاده از تمام ظرفیتهایی است که در کشور برای پیشگیری اولیه از اعتیاد وجود دارد. در گذشته بیشتر نگاه اینگونه بود که دستگاههای دولتی در زمینه پیشگیری فعالیت میکردند اما بعد از اجرای این طرح، ظرفیتهای بسیار زیادی در بخشهای مختلف بین مردم، تشکلهای غیردولتی و دستگاههایی که حتی با ستاد همکاری کمتری داشتند ایجاد شد که میتوان برای پیشگیری اولیه از اعتیاد از آن استفاده کرد. مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در این فضا سعی شده با همافزایی و هماهنگی سطح بالاتر بتوانیم همه دستگاهها، ظرفیتهای مردمی و تشکلهای غیردولتی را دور هم جمع کنیم تا بتوانیم در این حوزه بهرهوری بالاتری داشته باشیم.
ارسال به دوستان
دانشآموزان پایههای دهم تا دوازدهم از ۱۵ آبان و پایههای هفتم تا نهم و دوره ابتدایی نیز از آذر به مدرسه میروند
مدارس از امروز حضوری میشوند
19 ماه وقفه آموزشی در کشور و آنچه به عنوان بزرگترین اختلال آموزشی در دنیا از آن نام برده شد برای سیستم آموزشی بسیار آزاردهنده بود و جریان یادگیری را متوقف کرد و به آن آسیب زد. آموزشوپرورش ناگزیر به آموزشهای مجازی رو آورد که در این مسیر راهاندازی شبکه شاد را به همراه داشت.
در تمام دنیا بازگشایی، رویکرد غالب بود و بسته بودن مدارس را آسیبزا میدانستند. این عقیده در مجامع بینالمللی قوت گرفت که محیط مدارس باید از طریق بهبود و ارتقای شرایط تهویه کلاسها، کاهش تعداد دانشآموزان و حفظ فاصلهگذاری فیزیکی ایمن و شرایط برای آموزش حضوری مهیا شود.
نگاه وزارت بهداشت و وزارت آموزشوپرورش که دغدغه تعلیم و تربیت را دارند در این مسیر همسو بود؛ در نهایت به این نتیجه رسیدند که بتدریج به سمت بازگشایی حرکت کنند و به همین دلیل در نخستین قدم با همکاری ۲ وزارتخانه دستورالعملهای بهداشتی تدوین و چهاردهم شهریورماه سال جاری پروتکلهای بهداشتی بازگشایی مدارس از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شد و آموزشوپرورش نیز آن را به مدارس ارسال کرد. این موضوع به معنای این بود که سیستم درمانی و نظام آموزشی کشور بازگشایی مدارس را در اولویت قرار داده است. برهمین اساس طبق آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، روز 15 آبانماه روز بازگشایی مدارس مشخص شد.
در همین زمینه سخنگوی وزارت آموزشوپرورش تازهترین تصمیمات برای حضور دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی در مدارس را اعلام کرد.
علیرضا کمرئی در گفتوگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما گفت: دانشآموزان پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم مدارس از ۱۵ آبان در مدارس حضور خواهند یافت و پایههای هفتم، هشتم، نهم و دوره ابتدایی نیز از ابتدای آذر به مدرسه میروند.
وی افزود: براساس توافق وزارت بهداشت و وزارت آموزشوپرورش، شرط حضور در مدارس واکسیناسیون نیست، البته تا ۱۰ آبان ۸۸ درصد دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال واکسن زدهاند.
کمرئی ادامه داد: در ۱۶ استان ۹۰ تا ۹۹ درصد و در ۱۱ استان ۸۰ تا ۹۰ درصد دانشآموزان واکسن دریافت کردهاند.
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش اضافه کرد: در شرایط همهگیری بیماری «کووید-۱۹» فاصلهگذاریها ۹۵ درصد در جلوگیری از ابتلا مؤثر بوده است.
کمرئی افزود: آنچه در مدارس آموزشوپرورش برای مقابله با کرونا رعایت میشود فاصلهگذاری و تهویه هوای کلاسها است.
ارسال به دوستان
ورود بنیاد برکت به حوزه اشتغالزایی زمینهساز اجرای 150 هزار طرح اجتماعمحور در مناطق روستایی شده است
اشتغالزایی بنیاد برکت در 12 هزار روستای کشور
ایجاد شغل و کسبوکار یکی از مهمترین نیازهای کشور به حساب میآید تا ضمن رفع موانع اقتصادی، زمینه برخی مسائل اجتماعی همچون مهاجرت و ازدواج و بزهکاریهای اجتماعی را از بین ببرد. در همین زمینه مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از اشتغالزایی این بنیاد در 12 هزار روستای کشور خبر داد. محمد ترکمانه که در سومین گردهمایی مجریان و تسهیلگران بنیاد برکت در سراسر کشور سخن میگفت، افزود: با ورود به 4 هزار روستای جدید در سال جاری، تعداد روستاهای تحت پوشش بنیاد برکت در مجموع به 12 هزار روستا رسیده است. وی با اشاره به برگزاری سومین گردهمایی مجریان بنیاد برکت اظهار داشت: مجریان و تسهیلگران، حکم شبکه اجرایی طرحهای اشتغالزایی بنیاد را دارند و نمونه چنین شبکهای در کشور وجود ندارد. مدیرعامل بنیاد برکت خطاب به مجریان و تسهیلگران شرکتکننده در این گردهمایی تصریح کرد: شما رهبران پیشرفت در منطقه هستید و منویات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری را محقق میکنید. ترکمانه با تاکید بر توانمندسازی جوامع محروم از طریق اشتغالزایی گفت: از ابتدای ورود بنیاد به حوزه اشتغالزایی تاکنون 150 هزار طرح اجتماعمحور در مناطق روستایی و کمبرخوردار کشور اجرا شده که ایجاد فرصتهای کسبوکار برای 450 هزار نفر را به دنبال داشته است. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، تعداد طرحهای اشتغالزایی اجتماعمحور این بنیاد تا پایان سال به 200 هزار طرح خواهد رسید. وی خاطرنشان کرد: 42 درصد طرحهای اشتغالزایی اجرا شده در سال جاری مربوط به رسته کشاورزی، 40 درصد خدمات و 18 درصد صنعتی است. همچنین 20 هزار طرح به بانوان اختصاص داشته است. ترکمانه در تشریح اهداف برگزاری سومین گردهمایی مجریان بنیاد برکت بیان کرد: مرور سیاستهای کلی بنیاد برکت، بررسی عملکرد بنیاد در راستای سیاستهای سال تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها، ارزیابی کارکرد مجریان و تسهیلگران، تعیین و تدوین استراتژی بنیاد تا پایان سال و انتقال متقابل تجربیات از جمله اهداف این گردهمایی است. وی ضمن اظهار امیدواری برای گسترش شبکه مجریان و تسهیلگران خاطرنشان کرد: برنامهای را در دستور کار داریم که تا پایان سال 1401 زنجیره کامل اشتغال و تولید توسط این شبکه ایجاد شود. وی تصریح کرد: بزرگترین افتخار بنیاد برکت کار کردن با مردم است و باید مردم را هر چه بیشتر درگیر و شریک امور کرد. در همین راستا، برای سال آینده به دنبال جذب مشارکتهای مردمی و خیرین هستیم. ترکمانه همچنین از مجریان و تسهیلگران خواست با تمرکز بیشتر روی الگوی اشتغالزایی «آسمان» (آییننامه سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) باعث رونق هر چه بیشتر تشکیل و راهاندازی صندوقهای توسعه کارآفرینی در روستاها و مناطق محروم کشور شوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|